ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΡΤ αποσύρει την πρόταση!

Η ΕΡΤ αποσύρει την πρόταση!

Η ΕΡΤ ασκεί τη δική της πίεση προς τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, μετά την απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος και είναι έτοιμη να αποσύρει την πρόταση που κατέθεσε.
Τραβάνε το σκοινί από τη μία ο ΕΣΑΚΕ και από την άλλη η ΕΡΤ. Έτσι, λοιπόν, δεν αποκλείεται φέτος να έχουμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο να γίνει το πρωτάθλημα (Basket League OΠΑΠ 2012-2013) χωρίς να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη!
Κι αυτό γιατί η ΕΡΤ είναι έτοιμη να αποσύρει την οικονομική πρόταση που έκανε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτή από τον ΕΣΑΚΕ, με την διοργανώτρια αρχή (αν η δημόσια τηλεόραση επιμείνει σε αυτή την απόφαση) να κινδυνεύει να μείνει... ξεκρέμαστη!

Και οι ομάδες οι οποίες διεκδίκησαν τα περισσότερα χρήματα, όχι μόνο θα χάσουν τα (πάρα) πολλά που ζητούσαν, αλλά και τα λίγα λεφτά (που στην ουσία δεν είναι και... λίγα) που τους προσέφερε η ΕΡΤ.

Η απόφαση για λοκ-άουτ στο πρωτάθλημα, λοιπόν, ίσως αποδειχθεί καταστροφική για το ελληνικό μπάσκετ που πλέον φλερτάρει με το ενδεχόμενο οι φετινοί αγώνες να γίνουν χωρίς τηλεοπτική κάλυψη που θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλά λεφτά για τις 14 ομάδες, οι οποίες με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και την Καβάλα ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

Ο ΕΣΑΚΕ άσκησε πίεση με την απόφαση για αναστολή της πρεμιέρας και η ΕΡΤ, όντας εκνευρισμένη και δυσαρεστημένη από την συμπεριφορά των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, τονίζοντας πως είναι έτοιμη να αποσύρει την πρόταση της. Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η "κόντρα" κι αν τελικά το μπάσκετ θα καταφέρει να βγει... ζωντανό από όλα αυτά.

Και το θέμα είναι πως μετά την ΕΡΤ δεν υπάρχει άλλος τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος να ενδιαφέρεται να μεταδώσει τους αγώνες. Ούτε ιδιωτικό, ούτε συνδρομητικό κανάλι θέλει να αναλάβει το πρωτάθλημα. Μόνο η δημόσια τηλεόραση είχε την επιθυμία, έχοντας κάνει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία και είναι έτοιμη να αποσύρει αν δεν λογικευθούν οι ομάδες.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου