ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

H κριτική των παικτών

H κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών στην εκτός έδρας ήττα (3-1) του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Συγκλονιστικός ο Κοντρέρας, κατάθεση ψυχής από τον Φουστέρ, αποκάλυψη ο Σιόβας, γκολάρα ο Μήτρογλου. Θετικό ντεμπούτο από τον Ντιακιτέ, δεν βοήθησαν οι αλλαγές.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 στο "Emirates" από την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το τελικό σκορ αδικεί τους ερυθρόλευκους που τα έδωσαν όλα στο ματς, αλλά πλήρωσαν τα λιγοστά λάθη που έκαναν. Συγκλονιστικός ο Κοντρέρας, κατάθεση ψυχής από τον Φουστέρ, αποκάλυψη ο Σιόβας, γκολάρα ο Μήτρογλου. Θετικό ντεμπούτο από τον Ντιακιτέ, δεν βοήθησαν οι αλλαγές. 
Μέγκιερι: Στο 12' αντέδρασε υποδειγματικά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα από πλάγια θέση. Είχε καλή συνεννόηση με τους αμυντικούς του, ωστόσο στο τέρμα του Ζερβινιό στο 42' φέρει ευθύνη καθώς έχει χάσει το τέρμα πίσω του και βρίσκεται σε κακή θέση, με αποτέλεσμα παρά την προσπάθεια του, να δεχτεί το γκολ. Στο τέρμα του Ποντόλσκι τον "πουλάει" η μπάλα, ενώ στο 76' αποσόβησε με ωραία προσπάθεια τον κίνδυνο για την εστία του σε παράλληλη σέντρα του Γουόλκοτ. Με καλές και κακές στιγμές ο Ούγγρος πορτιέρο στο ματς.

Ντιακιτέ: Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και μάλιστα μέσα στο "Emirates" κόντρα στην πανίσχυρη Άρσεναλ ο 27χρονος άσος στάθηκε αξιοπρεπώς. Κράτησε καλά τη θέση του αμυντικά, ωστόσο δεν πήρε μέτρα προς την επίθεση μη θέλοντας να ρισκάρει. Είναι γρήγορος, δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι παρά το χαμηλό μπόι του. Οι πρώτες εντυπώσεις από την παρθενική του εμφάνιση, είναι θετικές. Άφησε την θέση του στον Ιμπαγάσα στο 72'.

Κοντρέρας: Σ-υ-γ-κ-λ-ο-ν-ι-σ-τ-ι-κ-ή εμφάνιση από τον 34χρονο αρχηγό της Εθνικής Χιλής. Τίποτε άλλο.

Μανωλάς: Την καλή του εικόνα στο πρώτο ημίχρονο "τσαλάκωσε" στην επανάληψη με δύο λάθος απομακρύνσεις στο 50' και στο 56', με την δεύτερη να είναι και μοιραία αφού στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Ποντόλσκι. Στο δεύτερο ευρωπαϊκό του ματς με τα ερυθρόλευκα έδειξε πως αν βελτιώσει τις αδυναμίες του και αποκτήσει εμπειρία θα εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό. Στα τελευταία λεπτά πέρασε σε θέση δεξιού μπακ, προσπάθησε να βγει και στην επίθεση αλλά στην παρούσα φάση δεν τον βοηθάει η τεχνική του για κάτι τέτοιο.

Χολέμπας: Η Άρσεναλ προτίμησε να επιτεθεί περισσότερο από την πλευρά του και ο 27χρονος άσος είχε κάποια προβληματάκια στο πρώτο ημίχρονο. Στην φάση του γκολ των "κανονιέρηδων" είχε κακή αντίδραση αφού αντί να πάει δυνατά στην μπάλα για να διώξει, προσπάθησε να την τσιμπήσει και έχασε την κόντρα με τις γνωστές συνέπειες. Στην επανάληψη σταδιακά έχανε τις βοήθειες από τον Γκρέκο και πάλευε μόνος του. Προσπάθησε πολύ στην αναμέτρηση ο Χοσέ, δεν ήταν αρνητικός αλλά έχει βρεθεί και σε καλύτερες βραδιές.

Σιόβας: Αγωνίστηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ και δεδομένων των αναλογιών, στάθηκε περίφημα! Ο 24χρονος άσος έκλεισε σωστά τους χώρους μπροστά από την μεγάλη περιοχή, πρόσφερε όσο μπορούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και κέρδισε πολλές μονομαχίες στον αέρα. Στα τελευταία δέκα λεπτά πέρασε στο πλάι του Κοντρέρας και ήταν πάλι καλός. Δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του για την έμπνευση να τον βάλει στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Μανιάτης: Δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς, έχοντας αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή που προκάλεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις αμυντική ανισορροπία στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα του. Σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και στο 36' ήταν ο δημιουργός της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας του Μασάντο. Στην επανάληψη ο Μανιάτης τα έδωσε όλα, πίεσε σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου αλλά του έμεινε η πικρή γεύση της ήττας. Όταν ξεπέρασε το κακό πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλός.

Γκρέκο: Αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού χαφ και είχε δυσκολίες στο να πάρει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει επιθετικά. Δύσκολα κρατούσε την μπάλα, οι πάσες του δεν έβρισκαν συχνά στόχο, ωστόσο την ίδια ώρα ήταν πολύ σωστός τακτικά δίνοντας συνεχώς στηρίγματα στον Χολέμπας ανασταλτικά. Ότι δεν μπόρεσε δημιουργικά σε όλο το προηγούμενο διάστημα, το "ρέφαρε" και με το παραπάνω στο 45' με την εκπληκτική σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Μήτρογλου! Παρόμοια η εικόνα του στην επανάληψη, όταν και σταδιακά έχανε δυνάμεις με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Αμπντούν στο 67'.

Φουστέρ: Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Ισπανό άσο. Πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, κράτησε την μπάλα σωστά, μοίρασε παιχνίδι και έδωσε άπειρες βοήθειες ανασταλτικά. Επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, δίχως όμως να τα καταφέρει. Κατάθεση ψυχής έκανε ο Νταβίδ στο "Emirates" αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός έφυγε με άδεια χέρια από το Λονδίνο.

Μασάντο: Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην θέση του, πίσω από τον επιθετικό και μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ. Συνολικά η παρουσία του ήταν πολύ καλή, καθώς κουβάλησε σωστά την μπάλα και δεν παρέλειψε τα αμυντικά του καθήκοντα. Ωστόσο ο Πορτογάλος για άλλη μια φορά απέτυχε (όπως και με τη Σάλκε) να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ χάνοντας μια καταπληκτική ευκαιρία στο 36', που ενδεχομένως να είχε αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Πάντως ο παίκτης "φωνάζει" πως στα άκρα χάνει πολύ μεγάλο ποσοστό από΄όσα μπορεί πραγματικά να προσφέρει. Άφησε τη θέση του στον Πάντελιτς στο 81'.

Μήτρογλου: Πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο 45', εκμεταλλευόμενος άψογα την σέντρα του Γκρέκο και ισοφάρισε προσωρινά για τον Ολυμπιακό. Η ικανότητα του στο σκοράρισμα ουδέποτε αμφισβητήθηκε, η όρεξη του να προσφέρει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού αποτελούσε την αδυναμία του. Όμως ο "πιστολέρο" στο "Emirates" έπαιξε πρώτα για την ομάδα, πίεσε, προσπάθησε να κρατήσει και να μοιράσει την μπάλα και γενικά έδειξε μεγάλη διάθεση για μάχη. Αυτό είναι πολύ πιο ουσιαστικό κέρδος από το γκολ που πέτυχε αυτό καθεαυτό. Μακάρι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο 24χρονος επιθετικός.

Αμπντούν: Πέρασε στη θέση του Γκρέκο στο 67' και έδωσε κινητικότητα και ζωντάνια επιθετικά στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες προσπάθειες του στερήθηκαν ουσίας και ο Αλγερινός δεν μπόρεσε να σπρώξει τους συμπαίκτες του στην ισοφάριση.

Ιμπαγάσα: Μπήκε στο παιχνίδι αντί του Ντιακιτέ στο 72' και προσπάθησε να ηρεμήσει το κέντρο του Ολυμπιακού. Ωστόσο το ματς είχε πάρει ένα γρήγορο ρυθμό και ο "Κάνιο" δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του ήταν κουρασμένοι και οι σωστές κινήσεις έλειπαν, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να μοιράσει παιχνίδι ο Αριέλ. Και από την στιγμή που στα 36 του δεν μπορεί πλέον να ντριμπλάρει αντίπαλο και να φύγει στον χώρο, ήταν μοιραίο να μην καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Πάντελιτς: Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 81', αλλά στα δέκα και πλέον λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου