ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
3/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν παίζει με Θέλτα ο Τροχόφσκι

3/10/2012
Δεν παίζει με Θέλτα ο Τροχόφσκι
Χωρίς τον Πιότρ Τροχόφσκι θα αγωνιστεί η Σεβίλλη στο παιχνίδι με την Θέλτα Βίγκο στο «Balaidos», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Γερμανός μέσος αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της ήτα με σκορ 3-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο και δεν πρόλαβε να είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Γαλικία. «Από τη στιγμή που έχουν εκτιμήσαμε την κατάσταση του παίκτη με τη θεραπεία που έκανε την Τετάρτη. Ελπίζουμε σε μία ταχεία ανάκαμψη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ανδαλουσιανών. Ο Τροχόφσκι μένει στα… πιτς με τον Ιβάν Ράκιτιτς, ενώ ο Γκάρι Μέντελ είναι τιμωρημένος μετά την αμφιλεγόμενη φάση με τον Σεσκ Φάμπρεγας.

Μασεράνο: «Υπολογίζαμε στον Πουγιόλ»

3/10/2012
Μασεράνο: «Υπολογίζαμε στον Πουγιόλ»
Στη σημασία που έχει για την Μπαρτσελόνα ο τραυματισμός του Κάρλες Πουγιόλ στάθηκε ο Χαβιέ Μασεράνο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη (2-0) επί της Μπενφίκα. Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» χτύπησε στο 75΄ και οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπέστη εξάρθρωση αγκώνα, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες. «Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι απλό αυτό που έγινε μέσα στο γήπεδο. Δεν είχαμε διάθεση να πανηγυρίσουμε τη νίκη μας, αφού τον χάσαμε», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα καλό σερί αυτή τη στιγμή, αλλά το θέμα είναι η απώλεια του Πουγιόλ που είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς. Υπολογίζαμε σε εκείνον ξανά, επειδή είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και όλο αυτό είναι ανεξήγητο». Καταλήγοντας, ο Ινιέστα τόνισε: «Πρώτα είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο και τώρα αυτό. Αυτό σου προκαλεί θυμό και δεν θέλαμε να γιορτάσουμε τη νίκη».

Ινιέστα: «Θα γίνει μάχη για το πρωτάθλημα»

3/10/2012
Ινιέστα: «Θα γίνει μάχη για το πρωτάθλημα»
Περισσότερες από δύο ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ισπανία, σύμφωνα μα όσα δήλωσε ο Αντρές Ινιέστα στο «Gol TV». Επίσης, ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για το 2012 τόνισε ότι στην Μπαρτσελόνα έχει λείψει αρκετά ο Πεπ Γκουαρντιόλα. «Είναι δύσκολο να κερδίζεις σε κάθε γήπεδο. Ας δούμε όταν όλοι έχουν ξεκινήσει, πώς πηγαίνουν τα πράγματα, το τέλος είναι πιο σημαντικό όταν παλεύεις για το πρωτάθλημα και αγωνιζόμαστε κατά τη διάρκεια της σεζόν», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός χαφ και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η νίκη είναι φυσιολογική και μοιάζει εύκολη, αλλά είναι πολύ δύσκολη. Η πρόκληση είναι να θέλεις να υπερέχεις, να θέλεις να κρατήσεις πρωταθλήματος είναι μεγάλη πρόκληση και είμαστε περήφανοι για αυτή την εμπειρία». Στη συνέχεια, ο Ινιέστα μίλησε για την κατάσταση στην Μπαρτσελόνα χωρίς τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο: «Θα μας λείψει ο Πεπ (Γκουαρντιόλα). Με εκείνον φτάσαμε στην κορυφή και το απολαύσαμε. Νομίζω ότι αυτό είναι υψίστης σημασίας. Μας άρεσε να κάνουμε ό,τι κάναμε σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, μάθαμε πολλά και θα μας λείψει αυτή η αίσθηση».

«Δεν θέλουν το καλό της Ρεάλ»

3/10/2012
«Δεν θέλουν το καλό της Ρεάλ»
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλβάρο Αρμπελόα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τον Άγιαξ. Ο 29χρονος μπακ ήταν σε αρκετά καλή διάθεση και θέλησε να σχολιάσει αυτές τις φήμες, λέγοντας ότι οι σχέσεις των παικτών της «βασίλισσας» είναι πολύ καλές. «Φαντάζομαι ότι εκείνοι που λένε ότι υπάρχει πρόβλημα μέσα στην ομάδα δεν μας ξέρουν καθόλου. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει μέσα στα αποδυτήρια και δεν θέλουν το καλύτερο για εμάς. Είναι λογικό να έχω καλύτερες σχέσεις με κάποιους παίκτες από ό,τι με άλλους, όμως αυτό συμβαίνει παντού. Είμαστε όλοι πολύ καλοί φίλοι και όλοι τα πηγαίνουν καλά. Αύριο (σήμερα) έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο προπονητής μας έχει εξηγήσει ότι έχουμε βελτιωθεί σημαντικά και δεν σκέφτεται τα προηγούμενα αποτελέσματα που είχε η ομάδα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής οπισθοφύλακας και στη συνέχεια μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτό παιχνίδι. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μόνο ο Άγιαξ. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον αγώνα και μόλις τελειώσεις αυτό, τότε θα κοιτάξουμε εκείνον της Κυριακής».


 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Στα …μαλακά ο Μαρτίνες

3/10/2012
Στα …μαλακά ο Μαρτίνες
Ο τεχνικός των «λάτικς» είχε διαμαρτυρηθεί τόσο για το πέναλτι που δόθηκε στον Ντάνι Γουέλμπεκ, όσο και για τα υπόλοιπα γκολ που σημείωσαν οι «κόκκινοι διάβολοι». Ο Ισπανός προπονητής καλείται να πληρώσει 10.000 λίρες, αφού θεωρήθηκε ότι παραβίασε το Άρθρο 3 του κώδικα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις που γίνονται στα Μέσα. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ζητήσει να τεθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στις δηλώσεις αυτές.

Το γκολ του μήνα από τον Γκάρεθ Μπέιλ

3/10/2012
Το γκολ του μήνα από τον Γκάρεθ Μπέιλ
Ως το καλύτερο γκολ στην Premier League για το μήνα Σεπτέμβριο ψηφίστηκε αυτό που σημείωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο ματς της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής στο 3-2 των «σπερς» διέσχισε το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια πριν τη στείλει στα δίχτυα βοηθώντας έτσι την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Επόμενος αγώνας της Τότεναμ είναι αυτός στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Europa League και ελπίδα των φίλων του «τριφυλλιού» είναι να μην επαναλάβει, ούτε ο Μπέιλ ούτε οι συμπαίκτες του εμφάνιση ανάλογη εκείνης στο «Ολντ Τράφορντ».


ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά της Νάπολι

3/10/2012
Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά της Νάπολι
Οικονομικό έλεγχο της Νάπολι διέταξε η Εισαγγελία της Νάπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τον ιταλικό νότο. Ήδη κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στην περιοχή Καστελβολτούρνο και «ξεσκονίζει» ισολογισμούς, συμβόλαια και αποδείξεις πληρωμών. Ο λόγος που διετάχθη ο έλεγχος αυτός δεν έχει γίνει γνωστός. Το ποδόσφαιρο στην Ιταλία έχει βρεθεί κατά καιρούς εν μέσω οικονομικών σκανδάλων που το συγκλόνισαν και το απείλησαν ακόμα και με αφανισμό. Στημένα παιχνίδια, ψευδείς ισολογισμοί, απόκρυψη οικονομικών στοιχείων, τεράστια έξοδα που με έξυπνο τρόπο «μοιράζονταν» στις επόμενες χρονιές, με σκοπό οι ισολογισμοί να μην παρουσιάζονται αρνητικοί. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος που η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε τον οικονομικό έλεγχο της ομάδας της πόλης από την Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας. Ήδη στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται στα γραφεία της Νάπολι, στο προπονητικό κέντρο του Καστελβολτούρνο και μελετούν έγγραφα που έχουν να κάνουν με αγορές και πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Το ενδιαφέρον των ελεγκτών εστιάζεται ακόμα στις σχέσεις της ομάδας με μάνατζερ και με τις οικονομικές συνδιαλλαγές με αυτούς. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει τον πλήρη έλεγχο όσων εγγράφων σχετίζονται με ισολογισμούς, συμβόλαια παικτών, συμφωνίες με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, πληρωμές συμβολαίων των παικτών και των υπαλλήλων της ομάδας. Η εισαγγελία της Νάπολης δεν προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί το λόγο που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Αυτό ίσως γίνει μετά τον ενδελεχή έλεγχο και τα αποτελέσματα που αυτός θα έχει. Να σημειωθεί πως ανάλογο έλεγχο διέταξε η Εισαγγελία της Νάπολης και για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας.

Ανανεώνει ο Μίκολι

3/10/2012
Ανανεώνει ο Μίκολι
Έτοιμη να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Φαμπρίτσιο Μίκολι φέρεται να είναι η διοίκηση της Παλέρμο, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία. Το τρέχον συμβόλαιο του βραχύσωμου επιθετικού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να κρατήσουν στη δύναμή τους τον παίκτη και για την επόμενη χρονιά. Το περασμένο καλοκαίρι ο Φαμπρίτσιο Μίκολι με δηλώσεις του είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Παλέρμο. Συγκεκριμένα ο Μίκολι είχε τονίσει πως βλέπει το μέλλον του μακριά από την ομάδα του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί πως μια πρόταση που θα προερχόταν από ομάδα της Αραβικής χερσονήσου δεν θα τον άφηνε ασυγκίνητο. Η τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο απέδειξε πως ο Μίκολι παραμένει ένας σημαντικός παίκτης για την Παλέρμο. Τα τρία γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Κιέβο ήταν αυτά που έδωσαν την πρώτη νίκη της χρονιάς στους Σικελούς. Ήταν αυτά, όμως, που έπεισαν τους ανθρώπους της ομάδας πως ο ποδοσφαιριστής είναι ακόμα απαραίτητος στην Παλέρμο. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του Μίκολι, ώστε να φτάσουν σε συμφωνία ανανέωσης του συμβολαίου του παίκτη που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν και από τη διοίκηση των Σικελών δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πρόθεση, πληροφορίες μέσα από την ομάδα κάνουν λόγο για έναρξη των συζητήσεων εντός των ημερών. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν οι εφημερίδες της Ιταλίας. Οι οικονομικοί όροι καθώς και η διάρκεια του νέου συμβολαίου δεν έγιναν γνωστοί, αφού περιμένουν όλοι τις πρώτες συζητήσεις, που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αργήσουν.

Το «βύσμα» βασιλεύει κι αλλού

3/10/2012
Το «βύσμα» βασιλεύει κι αλλού
Σκληρές δηλώσεις με αποδέκτες τους προέδρους των ομάδων της Serie A έκανε ο Τζοβάνι Στρόπα. Ο προπονητής της Πεσκάρα μιλώντας στη «Gazzetta dello sport» τόνισε πως οι παράγοντες στην Ιταλία δεν επιλέγουν τους τεχνικούς με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά ανάλογα με τις μόδες και το μέσον. Βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας που θα παλέψει για την παραμονή της στη Serie A. Η θέση του θεωρείται επισφαλής, αφού σε κάθε αγώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος απόλυσής του. Ο Τζοβάνι Στρόπα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων της Μίλαν, είναι σχετικά νέος στο χώρο, αλλά φαίνεται πως έχει ήδη σχηματίσει άποψη για τον τρόπο που λειτουργούν οι παράγοντες των ομάδων. Αυτό φάνηκε από όσα είπε στη «Gazzetta dello sport» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις απολύσεις προπονητών και ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. «Στην Ιταλία προπονεί αυτός που είναι στη μόδα ή αυτός που έχει μέσον. Οι πρόεδροι επιλέγουν αυτόν που θα οδηγήσει την ομάδα τους με παράξενα κριτήρια. Δεν τους ενδιαφέρουν οι προπονητικές μέθοδοι, ούτε τα αποτελέσματα. Το μόνο που κοιτούν είναι να ακούγεται στον Τύπο ένα όνομα, ή να τους το προτείνει κάποιος γνωστός τους μάνατζερ και αμέσως τον προσλαμβάνουν», ήταν η «αιρετική» απάντηση του νεαρού τεχνικού. Ο ίδιος βρέθηκε «μια ανάσα» από την απόλυση, με τη συμπλήρωση μόλις τριών αγωνιστικών. Παρέμεινε ωστόσο στον πάγκο της Πεσκάρα. Ποιο είναι το σχόλιό του; «Μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, θα μπορούσε εύκολα ο πρόεδρος Σεμπαστιάνι να με απολύσει. Είναι αλήθεια αυτό. Επέλεξε, όμως, να με στηρίξει και του είμαι ευγνώμων. Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, νιώθω προνομιούχος που έχω ακόμα δουλειά. Και αυτό γιατί δεν είμαι ούτε στη μόδα, ούτε έχω κάποιον γνωστό να με… σπρώξει», είπε με νόημα ο Στρόπα.

Ανέλαβε την Κάλιαρι ο Πούλγκα

2/10/2012
Ανέλαβε την Κάλιαρι ο Πούλγκα
Ο Ίβο Πούλγκα είναι ο ‘εκλεκτός’ της διοίκησης της Κάλιαρι για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία μετά το «διαζύγιο» με τον Μάσιμο Φικαντέντι. Ο Πούλγκα που υπήρξε για έξι χρόνια ποδοσφαιριστής της Κάλιαρι, μέχρι τώρα εργαζόταν ως προπονητής στην Μόντενα και στα 48 του θεωρήθηκε κατάλληλος για το βήμα παραπάνω. Επιπλέον, η Κάλιαρι ανακοίνωσε ότι βοηθός του Πούλγκα θα είναι ο Ντιέγκο Λόπες, μέχρι τώρα τεχνικός στην ομάδα Νέων της Κάλιαρι.


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


Στη Ζανκτ Πάουλι ο Φρόντσεκ

3/10/2012
Στη Ζανκτ Πάουλι ο Φρόντσεκ
Ο Μίχαελ Φρόντσεκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Αντρέ Σούμπερτ στον πάγκο της Ζανκτ Πάουλι. Ο 48χρονος προπονητής, που έχει περάσει από Άαχεν (2006/07), Αρμίνια Μπίλεφελντ (2008/09) και Γκλάντμπαχ (2009-2011) υπέγραψε μέχρι το 2014. Ντεμπούτο θα κάνει την Παρασκευή απέναντι στη Γιαν Ρέγκενσμπουργκ. Η Ζανκτ Πάουλι μετά από οκτώ αγώνες είναι μόλις 15η με έξι βαθμούς.



ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Αναπόφευκτη η μεταγραφή του Τιάγκο Σίλβα

3/10/2012
Αναπόφευκτη η μεταγραφή του Τιάγκο Σίλβα
Ο Τιάγκο Σίλβα δεν ξεχνάει τη Μίλαν και στο μέλλον δεν αποκλείεται να φορέσει ξανά τη φανέλα της, σύμφωνα με όσα είπε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Πάουλο Τονιέτο. Ο Τονιέτο μίλησε στο ραδιόφωνο «TMW» και τόνισε πως η πώληση του πελάτη του ήταν αναπόφευκτη, αφού από αυτή κέρδισε τόσο ο ίδιος όσο και η Μίλαν. Η μεταγραφή του από τη Μίλαν στην Παρί Σεν Ζερμέν άφησε ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην άμυνα των «ροσονέρι». Ο Τιάγκο Σίλβα αποτελούσε εγγύηση για τα μετόπισθεν της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και η πώλησή του στους Γάλλους προκάλεσε ουκ ολίγες διαμαρτυρίες στις τάξεις των «τιφόζι». Ο μάνατζερ του Τιάγκο Σίλβα, Πάουλο Τονιέτο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, χαρακτήρισε αναμενόμενη την πώληση του Βραζιλιάνου. «Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν χαρούμενος στη Μίλαν και δεν σκόπευε να αποχωρήσει. Η ομάδα, όμως, είχε ανάγκη από ρευστό και η προσφορά της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από αυτές που δεν απορρίπτονται εύκολα. Με τη μεταγραφή αυτή κέρδισε και η Μίλαν και ο πελάτης μου», τόνισε ο Τονιέτο. Η μεταγραφή αυτή αποδυνάμωσε, όμως, τους «ροσονέρι». «Είναι αλήθεια πως το κενό του δεν καλύπτεται εύκολα. Όμως οι οπαδοί της Μίλαν πρέπει να είναι ήρεμοι, η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Έχει τον Γκαλιάνι και τον Μπερλουσκόνι, που αγαπάνε το σύλλογο και σύντομα θα φανεί πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μίλαν.» Τελειώνοντας ο μάνατζερ του Σίλβα έκανε και μια πρόβλεψη. «Ο Τιάγκο Σίλβα αυτή τη στιγμή απολαμβάνει το Παρίσι και την παρουσία του σε μια σημαντική ομάδα όπως είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Το μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά εγώ πιστεύω πως κάποια στιγμή ο παίκτης θα επιστρέψει στην ομάδα που αγάπησε πολύ, τη Μίλαν», σημείωσε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου.

Στοπ στις μεμονωμένες μετακινήσεις για το «clasico»

3/10/2012
Στοπ στις μεμονωμένες μετακινήσεις για το «clasico»
Τη μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν, για το κυριακάτικο (7/10) ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής κόντρα στη Μαρσέιγ, απαγόρευσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Ωστόσο, στο «Βελοντρόμ» θα βρίσκονται περίπου 400 φίλοι των πρωτευουσιάνων, ο οποίοι θα πάνε αεροπορικώς στη Μασσαλία και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι μετακινήσεις των οπαδών των δύο ομάδων για το «clasico» του γαλλικού ποδοσφαίρου έχουν απαγορευθεί από τον Νοέμβριο του 2009, με το Υπουργείο Εσωτερικών να το αποδίδει στο «ιστορικό μίσος» που υπάρχει.



ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου