ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

To 8o νταμπλ και τα... λουλούδια! (video)

To 8o νταμπλ και τα... λουλούδια! (video)

18/06/2011

Στις 18 Ιουνίου 1975, ο Ολυμπιακός τσάκισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το 8ο νταμπλ της πλούσιας ιστορίας του.

Ο "δυνάστης" του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν στον θρόνο του και μετά το πρωτάθλημα πήρε και το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο, σαρώνοντας την... εγχώρια αγορά. Μαγκιόρικα και Ολυμπιακά!

www.thrylos.gr
Βέβαια, ο τελικός είχε παρασκήνιο και ως γνωστόν οι πράσινοι πρωταγωνίστησαν (αλίμονο...). Ήταν η περίφημη "υπόθεση λουλουδιών".

Είχε ήδη γίνει γνωστή η καταγγελία των παικτών του Ηρακλή, Τάκη Νικολούδη και Ζαχαρία Χαλιαμπάλια, για απόπειρα δωροδοκίας τους από τον Παναθηναϊκό πριν τον μεταξύ τους ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη. Εντέλει, οι πράσινοι την σκαπούλαραν (σώωωωπα) και μαλιστα απαίτησε ο τελικός να μη γίνει στο Φάληρο και συνάμα να έρθει ξένος διαιτητής. Το δεύτερο έγινε...

Η ΕΠΟ έφερε από την Ιταλία τον φημισμένο ρέφερι, Τζανφράνκο Μενεγκάλι, αλλά δεν άλλαξε το γήπεδο του τελικού. Με λίγα λόγια, τα ήθελαν όλα δικά τους. Αν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 35' με τον Δαβουρλή και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν ιδανικά μία αρκετά ταραγμένη χρονιά (τον Απρίλιο είχε αποχωρήσει ο προπονητής, Λάκης Πετρόπουλος), ενώ να σημειωθεί πως την απονομή έκανε ο τότε πρόεδρος της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ΕΠΟ στον τελικό.

Ολυμπιακός (Γιώργος Δαρίβας): Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Γκλέζος, Συνετόπουλος, Περσίδης, Βιέρα, Κυράστας, Πένια (60' Λοσάντα), Κρητικόπουλος, Δαβουρλής (76' Καραβίτης).

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Θεοφάνης/Βαγγέλης Πανάκης): Βαλλιάνος (6' Κωνσταντίνου), Βλάχος, Κώτσος, Γονιός, Στεφανάκης, Δ. Σεϊταρίδης, Φυλακούρης, Βρεττός, Γραμμός, Λιβαθηνός, Βαλλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου