ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Μπορεί να γίνει Πόρτο» (video)

«Μπορεί να γίνει Πόρτο»

16/06/2011
Στον Νίκο Κιτσιγιάννη
 
Ο Τρόντ Σόλιντ βρέθηκε για λίγες μέρες στη χώρα μας, όπου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Thrylos.gr, μιλώντας για όλους και για όλα!
Ο Νορβηγός τεχνικός επισκέπτεται συχνά την χώρα μας, με την οποία νοιώθει - όπως δήλωσε και ο ίδιος - πολύ δεμένος, καθώς θεωρεί το πέρασμα του από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του.

Ο Τρόντ Σόλιντ την επερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στο Βελγικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Γάνδη, αλλά φροντίζει να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα και δη για τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του οποίου έχει κρατήσει μέσα στην καρδιά του.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «Ολυμπιακός»;
«Φωτιά είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούω τη λέξη Ολυμπιακός», μας είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Νορβηγός τεχνικός, θέλοντας να αποδώσει με τον πιο περιγραφικό τρόπο την «σπίθα» που αποπνέει ο Ολυμπιακός, το Καραϊσκάκη και ο κόσμος του.
«Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό. Τόσο σαν επαγγελματίας, όσο και σαν άνθρωπος. Νοιώθω πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Τουρέ και ο Τζόρτζεβιτς. Ακόμα και τώρα παρακολουθώ όσο περισσότερους αγώνες του Ολυμπιακού μπορώ, κυρίως μέσω του ίντερνετ. Παρακολούθησα την περυσινή σεζόν του Ολυμπιακού, όπου η ομάδα έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και κατέκτησε πανηγυρικά το πρωτάθλημα. Αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα».
Πώς βλέπετε τον Ολυμπιακό στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Ο Ολυμπιακός πιστεύω πως με μια καλή και ευνοϊκή κλήρωση μπορεί να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λίγκ, καθώς θεωρώ ότι έχει την ποιότητα να τα καταφέρει. Αυτό που χρειάζεται είναι τύχη. Δεν υπάρχει πλέον η διαφορά που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με τις λεγόμενες Ευρωπαϊκές ομάδες.
Αυτό που πρέπει να προσέξει, είναι να μην παρασυρθεί από την διαφορά που δείχνει να έχει αποκτήσει από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, καθώς στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα με άλλη νοοτροπία».
Μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνει μια ομάδα στα πρότυπα της Πόρτο, κάτι που έχει θέσει και ως στόχο ο κ. Μαρινάκης;
«Το θεωρώ εφικτό. Ο Ολυμπιακός έχει τις προδιαγραφές να καταφέρει κάτι τέτοιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλό πλάνο και οργάνωση. Υλικό υπάρχει, ισχυρή διοίκηση υπάρχει, καλός προπονητής επίσης, οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί να γίνει μια ομάδα επιπέδου Πόρτο. Δεν νομίζω ότι απέχει πολύ από αυτό ο Ολυμπιακός».
Για το πώς βλέπει το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, αν υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει, αλλά και τον… Μαρκάνο:
«Νομίζω το υλικό είναι πολύ καλό, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και θεωρώ πως με την προσθήκη ενός καλού, αριστερού μπακ, η ομάδα θα είναι πολύ ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Έμαθα πως απέκτησε τον Μαρκάνο, ο οποίος όμως απ’ όσο γνωρίζω παίζει κυρίως ως κεντρικός αμυντικός και δεν είναι ο κλασικός αριστερός μπακ. Νομίζω πως αυτή είναι η μόνη θέση στην οποία “πονάει” ο Ολυμπιακός.
Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω πως ο Κέβιν Μιραλάς ξεχωρίζει. Τον ήξερα από την εποχή που αγωνιζόταν στη Σέντ Ετιέν και μου είχε τραβήξει την προσοχή παρότι δεν είχε το χρόνο συμμετοχής που έχει στον Ολυμπιακό».
Ποια θέση ταιριάζει καλύτερα στον «δαίμονα»;
«Ο Μιραλάς μπορεί να παίξει παντού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική, γρήγορος, καλά τελειώματα, πρεσάρει ασφυκτικά τους αντίπαλους αμυντικούς. Τα κάνει όλα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση στην οποία παίζει καλύτερα. Είναι εξίσου καλός τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στα άκρα, ειδικά σε μια ομάδα που αγωνίζεται με 4-3-3.»

Θα επιστρέφατε κάποια στιγμή στον Θρύλο;
«Γιατί όχι; Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου έχουμε πολύ ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Θα ξαναγυρνούσα με μεγάλη  μου χαρά, καθώς  θεωρώ πως καταφέραμε πράγματα με τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως η ομάδα προσπάθησε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2-2 με τη Σαχτάρ στο Ντόντετσκ.
Εκείνη η ομάδα του Ολυμπιακού είχε όμως ένα μειονέκτημα που δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παραπάνω “βήμα”. Είχε αρκετούς παίκτες που ήταν μεγάλης ηλικίας και στερούνταν φιλοδοξίας. Ίσως αν είχαμε ένα πιο “φρέσκο” ρόστερ, τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά».
Το Καραϊσκάκη και ο κόσμος του Θρύλου…
«Το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος είναι απίστευτη. Πολλές ομάδες χαρακτηρίζουν τους φιλάθλους τους ως τον 12ο παίκτη, αλλά νομίζω πως αυτό είναι κυριολεκτικό για τον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακό μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.
Με τον κόσμο του Ολυμπιακού έχω μια καταπληκτική σχέση, αφού όποτε έρχομαι στην Ελλάδα και με συναντούν, μου απευθύνονται στον ενικό και με το μικρό μου όνομα. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

Ο Σόλιντ είπε ακόμα:
Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να ενισχύσει τον τομέα των ακαδημιών και την παραγωγή νεαρών, γηγενών, ποδοσφαιριστών:
«Ο Ολυμπιακός δούλευε από την περίοδο που ήμουν εγώ εδώ πολύ σε αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να ς σας αποκαλύψω πως είχα “ανακαλύψει” και προτείνει πολλούς νεαρούς, έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήρθαν αργότερα, παρότι είχε φύγει. Mάλλον είχα κάνει καλή δουλειά (γέλια). Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τον οποίο είχα ξεχωρίσει από τότε και τώρα παίζει στην Σάλκε»!
Για τις διαφορές Βελγικού και Ελληνικού πρωταθλήματος:
«Νομίζω πως είναι δυο πρωταθλήματα που μοιάζουν αρκετά. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν κλειστά, υπάρχουν και στο Βέλγιο πλέι-οφ όπως έχετε και στην Ελλάδα, με τη διαφορά πως στο Βέλγιο γίνονται πλέι-οφ και για τον πρωταθλητή. Αυτό πιστεύω πως είναι και το αρνητικό τους. Η διαδικασία των πλέι-οφ ουσιαστικά αναιρεί όλη την πορεία της κάθε ομάδας στη χρονιά, αφού ξεκινούν το πρωτάθλημα ουσιαστικά από την αρχή».
Για τη χώρα μας:
« Η Ελλάδα είναι μπορώ να πω η… τρίτη πατρίδα μου. Αισθάνομαι λίγο Νορβηγός, λίγο Βέλγος και λίγο Έλληνας. Την Ελλάδα πάντα θα την επισκέπτομαι, έχω πολλούς φίλους εδώ και μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά το καλοκαίρι. Νομίζω θα έρχομαι στη χώρα σας όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου και το πρόγραμμα μου. Έχω περάσει έναν υπέροχο χειμώνα εδώ».
Ο Τρόντ Σόλιντ τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει τους χαιρετισμούς του στους αναγνώστες του Thrylos.gr, αλλά και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακο


www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου