ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κίνδυνος πτώχευσης

Κίνδυνος πτώχευσης 

27/5/2012

Κίνδυνος πτώχευσης
Η συντηρητική κατάσχεση από την Εφορία των εσόδων της ΑΕΚ από Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ έχει φέρει σε δυσχερή θέση την ΠΑΕ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι συνεργάτες του προσπαθούν για της νομικής οδού να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα, δίχως τα οποία η βιωσιμότητα του συλλόγου είναι αδύνατη.

Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το κατασχετήριο στον ΟΠΑΠ, η εταιρεία έχει οκτώ μέρες για να απαντήσει στην Εφορία αν δέχεται να της εκχωρήσει το ποσό που προβλεπόταν για την ΑΕΚ. Μέσα στο ίδιο διάστημα η «Ένωση» αναμένεται να καταθέσει αίτηση ανακοπής και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να πετύχει άρση της απόφασης κατάσχεσης. Η μόνιμη επωδός των ανθρώπων της ΑΕΚ απέναντι στην Εφορία και το Δημόσιο είναι πως δεν είναι δυνατό να μπλοκάρονται χρήματα που προορίζονται να δοθούν στο κράτος.

Παράλληλα σημειώνουν πως σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ (όπως αν υπάρχει διάρρηξη στη ρύθμιση του άρθρου 44 και το χρέος επανέλθει στα πρωτογενή επίπεδα), το κράτος θα βγει ζημιωμένο, αφού δεν θα εισπράξει καθόλου χρήματα. Πάντως τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι αισιόδοξα. «Οι οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι τεράστιες, η ασυνέπεια στις πληρωμές ακόμη μεγαλύτερη κι έχουμε ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για τη διάρρηξη του άρθρου 44. Αν μέχρι τα τέλη Ιουνίου δεν καταβληθούν τα 1,235 εκατ. ευρώ της δόσης, θα επανέλθει το χρέος των 134 εκατ. ευρώ», δήλωσε στο Goal ο προϊστάμενος της ΦΕΑ Αθηνών, που κατηγορεί Δημητρέλο και Νικολαΐδη για ασυνέπεια λόγων και πράξεων.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ δεν θα εξασφαλίσει ούτε αδειοδότηση, ούτε-φυσικά-το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Την προσεχή Τρίτη εκδικάζονται οι εφέσεις από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ και η διοίκηση της «Ένωσης» δεν έχει το χρήμα και το χρόνο για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (31/5) θα επισημοποιηθεί και η απουσία της ΑΕΚ από το επόμενο Europa League, αφού η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης μοιάζει με πολυτέλεια από τη στιγμή που απειλείται η ίδια η ύπαρξη της ομάδας.

Ελπίζει σε «παράθυρο»

Εφόσον και η έφεση της ΑΕΚ για την αδειοδότηση πέσει στο κενό, η διοίκηση θα υποχρεωθεί να φτιάξει ομάδα δίχως μεταγραφές και ανανεώσεις παικτών άνω των 22 ετών. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» ελπίζουν πως η Σούπερ Λίγκα θα καταφέρει να περάσει από το «παράθυρο» μία διάταξη που θα επιτρέπει στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές με κάποιους περιορισμούς και ελπίζουν η ΕΠΟ να δείξει κατανόηση, αφού η μη αδειοδότηση αρκετών ομάδων θα οδηγήσει στην ανεργία αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Στο βάθος προσφυγές

Η αβεβαιότητα που υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ επηρεάζει και τους παίκτες της ομάδας. Όλοι τους έχουν κάνει υπομονή βάζοντας… πλάτη σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο ανησυχούν δικαιολογημένα για την κατάσταση στην ΠΑΕ. Ήδη κάποιοι έχουν κάνει επαφές με δικηγόρους για να είναι προετοιμασμένοι να διαφυλάξουν τα δεδουλευμένα τους, ακόμη και με κατάθεση προσφυγών. Πάντως δεν αναμένεται κανείς να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια προτού ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την αδειοδότηση.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου