ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βελτιωμένος ο Μάντζαρης

Βελτιωμένος ο Μάντζαρης

Ο Μάντζαρης παρουσιάζεται βελτιωμένος αγωνιστικά, δείχνοντας ανεπηρέαστος. Παραμένει εξαιρετικός στην άμυνα, βοηθάει περισσότερο σε δημιουργία και επίθεση, όντας ο πιο αξιόπιστος από τα 6.75 μέτρα.
Αν είναι ένας παίκτης του Ολυμπιακού που δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί και συνεχίζει να παίζει μπάσκετ με τον ίδιο ρυθμό, από εκεί που σταμάτησε πέρσι, ίσως αυτός να είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Υπάρχουν σαφώς και ορισμένοι άλλοι ερυθρόλευκοι καλαθοσφαιριστές, αλλά το χαρακτηριστικό με τον 21χρονο πλέι-μέικερ είναι πως παρουσιάζει βελτίωση και άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει τον ρόλο του στους Πειραιώτες και αυτόν φροντίζει να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Είναι ο γκαρντ που θα κατεβάσει την μπάλα από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο δίνοντας την πρώτη πάσα, παίζει πολύ καλή άμυνα, πιέζει πάνω στην μπάλα, κάνει κλεψίματα, σπάνια κάνει λάθος και βοηθάει γενικότερα στην σωστή λειτουργία της περιφερειακής άμυνας.

Στην επίθεση συνήθως ήταν διστακτικός και δεν έπαιρνε συχνά πρωτοβουλίες, είτε με προσπάθειες κοντά στο καλάθι, είτε από μακριά, αν και θα μπορούσε να επιδιώκει ορισμένα ντράιβ συχνότερα αξιοποιώντας την καλή ντρίμπλα που διαθέτει και τα γρήγορα πόδια του. Γενικότερα παίζει μυαλωμένα, φροντίζει να ακολουθεί το πλάνο του προπονητή και σπάνια ρισκάρει. Είναι πειθαρχημένος στο παιχνίδι του, βγάζει ενέργεια και λειτουργεί πάντα με βάση την τακτική.

Φέτος πάντως, πέρα ότι συνεχίζει να παίζει καταπληκτική άμυνα βγάζοντας στο παρκέ την ίδια διάθεση, ενέργεια και θέληση, έχει παρουσιάζει βελτίωση στο παιχνίδι του τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Αν και πλέι-μέικερ στον τομέα των ασίστ παρουσίαζε μία αδυναμία, αλλά στα τελευταία παιχνίδια των ερυθρολεύκων φροντίζει να ψάχνει περισσότερο τους συμπαίκτες του και επιδιώκει αποτελεσματικά να δώσει την τελική πάσα.

Πλέον, ρισκάρει περισσότερο (όσο χρειάζεται και πρέπει), θα πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση, παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δεν παρουσιάζεται διστακτικός στο σουτ, δίχως να εκβιάζει προσπάθειες. Ειδικά στα τρίποντα μετράει 7/11 σε Ελλάδα και Ευρώπη, όντας ο περισσότερο αξιόπιστος παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι στιγμή φέτος όταν εκτελεί πίσω από τα 6.75 μέτρα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο μέσα στην σεζόν. Παρά τα 21 του χρόνια παίζει ώριμο μπάσκετ.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου