ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
30/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μέσι: «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Ρονάλντο»

31/10/2012
Μέσι: «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Ρονάλντο»
Να σταματήσουν να τον συγκρίνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δεν έχουν κάτι να γράψουν, τόνισε σε δηλώσεις του ο Λιονέλ Μέσι.

Εκτός αυτού, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα «έπλεξε» το εγκώμιο του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας, ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν σπουδαίο γκολκίπερ.

«Ούτε με ανησυχεί, αλλά ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Δεν εξαρτάται σε εμένα το πως εκείνος θα συμπεριφερθεί. Όταν κάτι συμβαίνει σε αυτόν, οι δημοσιογράφοι πάντα θέλουν να μας συγκρίνουν, προκειμένου να γράψουν πως κάτι “τρέχει” μεταξύ μας. Τα έχω βαρεθεί όλα αυτά», τα λόγια του Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναφέρθηκε και στον Ίκερ Κασίγιας και το κατά πόσο τον υπολογίζει για τη «Χρυσή Μπάλα». «Δεν ξεγράφω τον Κασίγιας από την διεκδίκηση της “Χρυσής Μπάλας”. Για εμένα, το γεγονός πως είναι τερματοφύλακας δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Αν δεν κατακτήσει το βραβείο, δεν θα είναι γιατί θα αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, αν όχι ο καλύτερος».

«Σβηστά» η Μπαρτσα για την προκριση

31/10/2012
«Σβηστά» (video)
Δε χρειάστηκε να «φορτσάρει» ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα, ώστε να επικρατήσει της Αλαβές της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 3-0 εκτός έδρας την αντίπαλό τους, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Copa Del Rey και «καθάρισαν» την πρόκριση τους «16» της διοργάνωσης, ενόψει και της ρεβάνς του «Καμπ Νου» στο τέλος Νοεμβρίου. Αντίθετα, οι φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 2001 θα αρκεστούν στη συμμετοχή στον θεσμό. Δείτε τι έκανε η Βαλένθια.

Οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν άνετα στα τρία γκολ, ενώ θα μπορούσαν να σημειώσουν πολύ περισσότερα, παίζοντας με σχεδόν βασική ομάδα. Ο Βίγια έκανε το 0-1 στο 40΄, ο Ινιέστα το 0-2 στο 51’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φάμπρεγας στο 88’.

Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Πίντο, Ντάνιελ Αλβες, Μπαρτρά, Μαστσεράνο, Μοντόγια, Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (54’ Σονγκ), Ινιέστα (74’ Ντος Σάντος), Σάντσες, Βίγια (69’ Τέγιο), Φάμπρεγας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):


Τρίτη 30/10

Γιαγκοστέρα (3)-Βαλένθια (1) 0-2

Αλαβές (3)-Μπαρτσελόνα (1) 0-3

Τετάρτη 31/10

Αλμερία (2)-Θέλτα Βίγκο (1) 21:00

Καθερένιο (3)-Μάλαγα (1) 21:00

Ρεάλ Χαέν (3)-Ατλέτικο Μαδρίτης (1) 21:00

Σαραγόσα (1)-Γρανάδα (1) 21:00

Λας Πάλμας (2)-Ράγιο Βαγεκάνο (1) 22:00

Αλκογιάνο (3)-Ρεάλ Μαδρίτης (1) 23:00

Πέμπτη 1/11

Εϊμπάρ (3)-Μπιλμπάο (1) 13:00

Βαγιαδολίδ (1)-Μπέτις (1) 18:00

Μελίγια (3)-Λεβάντε (1) 19:00

Κόρδοβα (2)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (1) 20:00

Πονφεραντίνα (2)-Χετάφε (1) 20:00

Σεβίλλη (1)-Εσπανιόλ (1) 20:00

Σπόρτινγκ Χιχόν (2)-Οσασούνα (1) 20:00

Λα Κορούνια (1)-Μαγιόρκα (1) 22:00

* Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



«Σας βλέπει και γελάει ο Φαν Πέρσι»

30/10/2012
«Σας βλέπει και γελάει ο Φαν Πέρσι»
Οι οπαδοί της Ρέντινγκ έστησαν το δικό τους πάρτι στις εξέδρες του «Μαντέσκι», στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Άρσεναλ για το Capital One Cup, βλέποντας την ομάδα τους να ρίχνει τέσσερα γκολ στους «κανονιέρηδες»!

Οι «royals»… πάτησαν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που έμοιαζε να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται!

«Σας βλέπει και γελάει ο Φαν Πέρσι» φώναζαν οι φίλοι των νεοφώτιστων στην Πρέμιερ Λιγκ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της αναμέτρησης με την ατελείωτη «καζούρα» προς τους φίλους του λονδρέζικου συλλόγου.

Μακάρι να είχαν κι άλλο!!!

31/10/2012
Μακάρι να είχαν κι άλλο! (video)
Παιχνίδι που θα μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία για τα 12 γκολ (!) που σημειώθηκαν ήταν αυτό στο «Μαντέσκι» ανάμεσα στη Ρέντινγκ και την Άρσεναλ για τους «16» του Capital One Cup! Στα προημιτελικά οι «κανονιέρηδες» με το υπέρ τους 7-5, ανατρέποντας το εις βάρος τους 4-0 του 38ου λεπτού! «Σοκ» για τρεις μεγάλους

Η Ρέντινγκ έστησε ένα μεγάλο πάρτι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με καλεσμένους τους οπαδούς της και… special guest, την Άρσεναλ.

Μέχρι το 20ο λεπτό, τα γκολ των Ρόμπερτς και Λέιερτγουντ και το αυτογκόλ του Κοσιελνί είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Ο Χαντ στο 37’ έδωσε συνέχεια στο ντελίριο των οπαδών των νεοφώτιστων στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Γουόλκοτ να μειώνει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να... βάζει φωτιά στο ματς.

Ο Ζιρού μείωσε ακόμα περισσότερο στο 64’, ο Κοσιελνί βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 89’ και ο τέταρτος διαιτητής κάπου εκεί έδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων.

Ήταν πλέον όλα για όλα για την Άρσεναλ…

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των 94 λεπτών, ο Θίο Γουόλκοτ έγραψε το 4-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φίλους των «κανονιέρηδων» και τον Αρσέν Βενγκέρ! Ο τελευταίος, έβλεπε τους ανθρώπους της Ρέντινγκ να διαμαρτύρονται για το ληξιπρόθεσμο γκολ του Άγγλου εξτρέμ, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε εκείνη τη στιγμή.

Στο 103ο λεπτό, ο Μαρουάν Σαμάκ ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή της Άρσεναλ με το 5-4, αλλά η Ρέντινγκ δεν ήταν διατεθειμένη να ηττηθεί με αυτό τον τρόπο! Έτσι, ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ στο 115’ ισοφάρισε εκ νέου σε 5-5, ωστόσο, το… επικό, αυτό, ματς είχε να παρουσιάσει άλλα δύο γκολ μέχρι τη λήξη της παράτασης! Ο Γουόλκοτ ολοκλήρωσε το χατ – τρικ του στο 121’ και λίγο αργότερα, ο Σαμάκ διαμόρφωσε το τελικό 7-5.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7 παρ. (4-4 κ.α.)

Λιντς – Σαουθάμπτον 3-0

Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο 0-1

Σουίντον – Άστον Βίλα 2-3

Γουίγκαν – Μπράντφορντ 2-4 πεν. (0-0 κ.α. και παράταση)


ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Αλέγκρι: «Αξίζαμε περισσότερα»

31/10/2012
Αλέγκρι: «Αξίζαμε περισσότερα»
Για ένα ακόμα παιχνίδι στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα η Μίλαν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς έμεινε στην ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Παλέρμο.

Ωστόσο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ότι οι «ροσονέρι» αντέδρασαν παρά το 2-0 που βρίσκονταν πίσω και κατάφεραν να πάρουν τον ένα βαθμό.

Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του άξιζε ακόμα και τη νίκη παρά την κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

«Ξεκίνησα την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην πάρουμε πολλά ρίσκα στο παιχνίδι μας και να καταφέρουμε να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει περισσότερες φάσεις και να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να παίξουμε καλά. Παρά, όμως, την κακή μας εμφάνιση θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το πέναλτι στις καθυστερήσεις», ήταν αρχικά τα λόγια του Αλέγκρι.

Ενώ στη συνέχεια μίλησε για την αντίδραση που είχαν οι παίκτες του μετά το 2-0 της Παλέρμο: «Οι παίκτες μου αντέδρασαν πάρα πολύ σωστά και κατάφεραν να πιέσουν πάρα πολύ τον αντίπαλο. Αυτός ήταν και ο λόγος που φτάσαμε στην ισοφάριση, που ήταν κάτι το οποίο δικαιούμασταν απόλυτα. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αξίζαμε και τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος».

Αναφορικά με τη παρουσία του Πάτο, σχολίασε: «Ο Πάτο πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα βρει τα πατήματά του στο γήπεδο και θα μπορέσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να βοηθήσει την ομάδα στην συνέχεια των υποχρεώσεών της».

Πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία...

30/10/2012
Πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία...
Βρέθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι πίσω στο σκορ με 2-0.

Ωστόσο, η Μίλαν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας με αντίπαλο την Παλέρμο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «ροσονέρι», όμως, δείχνουν μία ομάδα σε κρίση και χρειάζεται επειγόντως ένα… σοκ, ώστε να αλλάξει η εις βάρος της κατάσταση.

Στον αντίποδα οι Σικελοί δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα των δύο τερμάτων και παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Μίλαν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει, δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά η Παλέρμο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για να πετύχει κάποιο τέρμα. Οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Μίκολι να μην αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να ανοίγει το σκορ.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47’ ο Μπριέντζα έκανε το 2-0 με τους Σικελούς να δείχνουν ικανοί για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, όμως, το παιχνίδι ανήκε στη Μίλαν, η οποία πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 69’ με τον Μοντολίβο. Η ισοφάριση ήρθε στο 80’ με τον Ελα Σαραουί να σκοράρει σε ένα ακόμα παιχνίδι. Παρά τα δέκα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη οι «ροσονέρι» δεν κατάφεραν να κάνουν την… ολική επαναφορά και περιορίστηκαν στον ένα βαθμό.


Αναλυτικά η 10η αγωνιστική του Καμπιονάτο:

Τρίτη, 30/10

Παλέρμο-Μίλαν 2-2
(45+1’ πεν. Μίκολι, 47’ Μπριέντζα- 69’ Μοντολίβο, 80’ Ελ Σαραουί)

Τετάρτη, 31/10 (21:45)

Αταλάντα-Νάπολι
Κάλιαρι-Σιένα
Κιέβο-Πεσκάρα
Ίντερ-Σαμπντόρια
Γιουβέντους-Μπολόνια
Λάτσιο-Τορίνο
Πάρμα-Ρόμα
Ουντινέζε-Κατάνια

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


Οι μεγάλοι δεν την πάτησαν

30/10/2012
Οι μεγάλοι δεν την πάτησαν
Ιδιαίτερα προσεκτικές εμφανίστηκαν οι ομάδες της Bundesliga στους αγώνες για τους «32» του Κυπέλλου Γερμανίας και απέφυγαν τις κακοτοπιές απέναντι σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών.

Η κάτοχος Ντόρτμουντ συνέτριψε με 4-1 την Άαλεν της δεύτερης κατηγορίας, ενώ η Σάλκε νίκησε άνετα με 3-0 τη Ζαντχάουζεν, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να επανεμφανίζεται μετά από τρεις εβδομάδες και να παίζει σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Η Μόναχο 1860 απέκλεισε την Μπερλίνερ της τέταρτης κατηγορίας με 3-0 με τον Γρηγόρη Μάκο να αγωνίζεται στα τελευταία 20 λεπτά σαν αλλαγή και τον Ίσμαελ Μπλάνκο να σκοράρει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):

Τρίτη 30/10

Μπερλίνερ ΑΚ 07 (4)-Μόναχο 1860 (2) 0-3
(38’, 62’ Στόπελκαμπ, 89’ Μπλάνκο)

Βορμάτια Βορμς (4)-Κολωνία (2) 3-4 στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παράταση)

Πρόισεν Μίνστερ (3)-Άουγκσμπουργκ (1) 0-1
(69’ Κάλσεν-Μπράκερ)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2)-Φράιμπουργκ (1) 0-2
(1’ Καλιγκιούρι, 84’ Φλουμ)

Χάφελσε (4)-Μπόχουμ (2) 1-3
(17’ Πόζιπαλ-30’ Ιασβίλι, 73’Ρζατκόφσκι, 94’ Ορτέγκα)

Σάλκε (1)-Ζαντχάουζεν (2) 3-0
(11’ Αφελάι, 62’ Μάρικα, 79’ Χούντελααρ)

Άαλεν (2)-Ντόρτμουντ (1) 1-4
(87’ Κλάους-22’ Χούμελς, 32’ Σμέλτσερ, 50’ Γκέτσε, 79’ Σίμπερ)

Μάιντς (1)-Άουερ (2) 2-0
(18’ Ίβανσιτς, 47’ Μάλι)

Τετάρτη 31/10

Καρλσρούη (3)-Ντούισμπουργκ (2) 20:00
Αρμίνια Μπίλεφελντ (3)-Λεβερκούζεν (1) 20:00
Κίκερς Όφενμπαχ (3)-Ουνιόν Βερολίνου (2) 20:00
Στουτγκάρδη (1)-Ζανκτ Πάουλι (2) 20:00
Ανόβερο (1)-Δυναμό Δρέσδης (2) 21:30
Μπάγερν Μονάχου (1)-Καϊζερσλάουτερν (2) 21:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ (1)-Γκλάντμπαχ (1) 21:30
Βόλφσμπουργκ (1)-Φρανκφούρτη (2) 21:30


 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Ένας στους δύο Έλληνες κερδίζει

31/10/2012
Ένας στους δύο Έλληνες κερδίζει
Ο ένας εκπρόσωπός μας στο γαλλικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Λιλ, Βίκτωρας Κλωναρίδης προκρίθηκε -έστω και στην παράταση- στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, ενώ από την άλλη ο Γιώργος Τζαβέλλας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς η Μονακό δεν τα κατάφερε.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά με τους «λιλουά» και στο τέλος της βραδιάς ανακουφίστηκε παίρνοντας την πρόκριση. Το παιχνίδι κόντρα στη Τουλούζ ήταν δύσκολο με καμία από τις ομάδες να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ. Η αντίπαλος του Έλληνα μέσου, έμεινε με δέκα παίκτες στο 87’, καθώς αποβλήθηκε ο Γιάγκο και τελικά η Λιλ έλυσε το… γόρδιο δεσμό στο 117’ με τον Ρου που της χάρισε την πρόκριση στους «8».

Στο Πριγκιπάτο, η Μονακό υποδέχθηκε την Τρουά, με τον Τζαβέλλα να ξεκινά εξίσου βασικός. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26’ με πέναλτι του Καράσκο, κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι με τα δύο γκολ των Ρινκόν (65’) και Οθόν (81’) που τους έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του γαλλικού Λιγκ Καπ.

Εύκολα και δύσκολα πήραν εξίσου την πρόκριση οι Σεντ Ετιέν και Ρεν επικρατώντας 3-0 και 1-0 των Σοσό και Αρλ αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Λιγκ Καπ:

Σοσό - Σεντ Ετιέν 0-3
(10’, 67’ Χαμουρά, 88’ Αλόνσο)

Ρεν - Αρλ 1-0
(18’ Αλεσαντρίνι)

Μονακό - Τρουά 1-2
(26’ πεν. Καράσκο - 65’ Ρινκόν, 81’ Οθόν)

Λιλ - Τουλούζ 1-0
(117’ Ρου)

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου