ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Οι δηλωσεις του προπονητη και των παικτων μετα το παιχνιδι Ολυμπιακος - Τσεντεβιτα 79-77

Οι δηλωσεις των παικτων και του προπονητη μετα το τελος του αγωνα Ολυμπιακος - Τσεντεβιτα
2/11/2012

Μπαρτζώκας: "Μην υποτιμούμε καμία νίκη"

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η νίκη επί της Τσεντεβίτα, ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια των παικτών του κυρίως στα ριμπάουντ.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η νίκη του Ολυμπιακού.
"Νομίζω ότι όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο κατάλαβαν κάτω από τι πίεση παίξαμε", δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε:
"Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. η πίεση μας φαινόταν από τον τρόπο που σουτάραμε. Χάσαμε κάποια σουτ και έτσι η πίεση όλο και μας έσφιγγε. Παλέψαμε, όμως πήραμε πολλά ριμπάουντ. Η νίκη ήταν σημαντική και πιστεύω ότι θα λυθούν τα χέρια μας στη συνέχεια της διοργάνωσης. Περιμένουμε και το νέο παίκτη και πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι".
Στη συνέχεια δήλωσε:"Εμείς επί της ουσίας πληρώνουμε την ήττα από την Ζαλγκίρις. Όπως είδατε ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί πουθενά σε αυτή την διοργάνωση. Αν αποβάλουμε από επάνω μας τον τίτλο του φαβορί πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια".
Για τα δύο χρόνια συμβόλαιο στο νέο απόκτημα, τον Πάουελ είπε: "Για τη διετία θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Εγώ έκανα την εισήγηση. Είναι καλός χαρακτήρας και σε όποιες ομάδες πήγε τις έκανε καλύτερες. Επίσης, την συγκεκριμένη εποχή δεν είχαμε και πολλές επιλογές. υπήρχαν τρεις παράμετροι για να φτάσουμε στην συγκεκριμένη απόφαση".
Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν έκανε όλα τα φάουλ σε δύο δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: "Η Τσεντεβίτα έπαιρνε ότι της έδινε η άμυνα μας. Φυσικά και χρειαζόμαστε βελτίωση στην άμυνα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αξιολογήσουμε τα πράγματα θετικά και μιλάω για μέσα στην ομάδα. Αν τα κάνουμε αυτά όλα θα γίνουν καλύτερα. Λέω και πάλι ότι δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τη νίκη".

Μάλκοβιτς: "Χάσαμε, αλλά κερδίσαμε πολλά..."
Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό, αλλά παράλληλα και πολύ δύσκολο όλο αυτό. Έχω δέκα νέους παίκτες, έχουν μείνει μόνο 3, 4 παλιοί. Χάσαμε περίπου ένα μήνα προετοιμασίας γιατί παίκτες, όπως οι Ράιτ και Ιλιέφσκι ήταν τραυματίες. Έχω νεαρούς παίκτες που δεν έχουν μάθει να είναι πρωταγωνιστές. Για το ματ έχω να πω ότι ξέραμε ότι το στιλ του Ολυμπιακού είναι τα ριμπάουντ, είχε 18 επιθετικά.
Δεύτερον χάσαμε πολλές μπάλες στο πρώτο ημίχρονο χωρίς λόγο. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό εύχομαι να είναι τυχερός και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Μπορεί να ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά το λέω και το εννοώ".
Για το αν μέσα από αυτό το παιχνίδι και την καλή εμφάνιση θέλει η Τσεντεβίτα να κάνει νέα αρχή είπε: "Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Σήμερα χάσαμε, αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε από αυτό το ματς".

Χάινς: "Υπάρχει πίεση"

Ο Κάιλ Χάινς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να παίζει με τόση πίεση. Διαβάστε τι δήλωσε ο Κώστας Σλούκας.
Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κάιλ Χάινς μίλησε για τη δύσκολη νίκη επί της Τσεντεβίτα, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να παίζει με τόση πίεση.
"Υπάρχει πίεση και θα πρέπει να παίξουμε πιο άνετα. Θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να αποδώσουμε καλύτερο μπάσκετ", δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός και πρόσθεσε:
"Υπήρχαν ελεύθερα σουτ σήμερα και είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε εύκολα καλάθια, αλλά λόγω αυτής της πίεσης δεν τα καταφέραμε".
Όσον αφορά τον Τζος Πάουελ είπε: "Έχω καλούς συμπαίκτες και δεν νιώθω μόνος μου. Θέλουμε ενίσχυση κάτω από το καλάθι και πιστεύω πως ο Πάουελ θα μας βοηθήσει αρκετά, αφού έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς και αυτό τα λέει όλα".

Σλούκας: "Η ομάδα έχει άγχος"
Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του είπε για τη φάση που σημείωσε καλάθι και φάουλ: "Νομίζω πως επειδή όλοι έπεσαν στον Βασίλη, πήρα εγώ τη μπάλα, ένιωθα καλά πήρα και τις βολές και έτυχε να τις πάρω εγώ τις βολές. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η ομάδα είχε άγχος.
Η Τσεντεβίτα ήρθε να κάνει το παιχνίδι της, δεν ελέγξαμε τα επιθετικά ριμπάουντ και τον ρυθμό, αυτοί έκαναν το παιχνίδι τους και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο για τη στήριξη του στο τέλος".

Περπέρογλου: "Nα παίξουμε πιο απελευθερωμένα"

Ο Περπέρογλου τόνισε πως η ομάδα είχε άγχος, αλλά σημασία έχει πως νίκησε. Θέλει ο Ολυμπιακός να παίξει πιο απελευθερωμένα στη συνέχεια και να πάρει "διπλό" μέσα στο Μιλάνο.





















Ο Έλληνας φόργουορντ, σχολίασε: "Ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι σήμερα. Το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα ήταν για εμάς τελικός καθώς αν χάναμε αυτομάτως θα μειώνοντας οι πιθανότητες μας για πρόκριση στο Top 16. Το σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τη νίκη και αυτό βελτιώνει την ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας.

Ελπίζω να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Δίνουμε έναν αγώνα μακριά από την έδρα μας, με αντίπαλο μια ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε πιο απελευθερωμένα. Να κάνουμε τα σουτ που πρέπει να κάνουμε. Είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα με την Εφές Αναντολού και την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Κάναμε κακές εμφανίσεις και αυτό έφερε έξτρα πίεση στην ομάδα. Όμως αυτό είναι κομμάτι του πρωταθλητισμού και με αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να δουλεύουμε. Με την Αρμάνι πρέπει να είμαστε πιο απελευθερωμένοι και να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε".

Παπανικολάου: "Κάθε παιχνίδι είναι τελικός"

"Κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός για μας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο. Δεν το κρύβουμε πως είχαμε πολύ άγχος στο παιχνίδι μας. Από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι είναι για εμάς είναι σημαντικό, πρόκειται για μια λεπτή γραμμή και θα πρέπει να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε. Ευτυχώς το άγχος στο τέλος δεν μας κόστισε και φτάσαμε στην επικράτηση. Πήραμε μια νίκη που μας δίνει ηρεμία και χαρά μέσα στα αποδυτήρια.

Τα έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας που δεν έχουμε παίξει καλό μπάσκετ στα τελευταία ματς και θέλαμε μια νίκη που θα μας τονώσει το ηθικό. Χάσαμε κάποια εύκολα σουτ και ήμασταν κατά διαστήματα κακοί στην άμυνα, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Τσεντεβίτα. Δεν χρειάζεται να λέμε περισσότερα, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και όσα λέμε πρέπει να τα αποδεικνύουμε στο γήπεδο", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Παπανικολάου.


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου