ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: "Mας στεναχώρησε ο Ντόρσεϊ, αλλά τελείωσε"

Μπαρτζώκας: "Mας στεναχώρησε ο Ντόρσεϊ, αλλά τελείωσε"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ντόρσεϊ στεναχώρησε τους πάντες στην ομάδα, αλλά τελείωσε από τον Ολυμπιακό. Ψάχνει για σέντερ, αλλά δεν βιάζεται για γκαρντ. Και ο Άντιτς στο "5" ενόψει Τσεντεβίτα. Τι είπε για το παιχνίδι.

Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (2/11) στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Euroleague, στον οποίο οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν την κροατική Τσεντεβίτα. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως το θέμα Ντόρσεϊ στεναχώρησε την ομάδα, αλλά τελείωσε από τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε πως ψάχνει αυτή την περίοδο για σέντερ και δεν βιάζεται για την απόκτηση γκαρντ. Επεσήμανε την σπουδαιότητα της αναμέτρησης κόντρα στην Τσεντεβίτα, ενώ σχολίασε πως στο "5" θα παίξει και ο Άντιτς όταν χρειαστεί.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε λέγοντας τα εξής: "Αύριο το παιχνίδι για εμάς έχει μεγάλη σπουδαιότητα. Πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι ένας κλειστός όμιλος και βλέπετε την εξέλιξη του. Είναι πολύ ανταγωνιστικός. Κάναμε ένα άσχημο αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Αντιμετωπίζουμε την Τσεντεβίτα με μεγάλη συγκέντρωση, σοβαρότητα και προσοχή. Η Τσεντεβίτα δεν έχει πετύχει νίκη ακόμη στο γκρουπ, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στον πάγκο με τον κόουτς Μάλκοβιτς, ενώ διαθέτει και ορισμένους έμπειρους και ώριμους παίκτες. Εφόσον χάσαμε στο ΣΕΦ, πρέπει να νικήσουμε και εκτός έδρας στη συνέχεια. Η Τσεντεβίτα εκπροσωπεί το μπάσκετ της Κροατίας, στο οποίο πρέπει να έχουμε μεγάλο σεβασμό. Διαθέτει και ορισμένους Κροάτες διεθνείς και έχουν παίκτες με ικανότητες. Καλούμαστε αύριο να κάνουμε ένα  καλύτερο ματς σε σχέση με τα όσα δείξαμε με την Ζαλγκίρις. Να παρουσιάσουμε μία βελτιωμένη εικόνα.

Για το ότι θα απουσιάσει ο Ντόρσεϊ, τόνισε: "Έχει μικρές διαφορές για εμάς το ότι θα απουσιάσει ο Ντόρσεϊ, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες και πιστεύω πως έχουμε λύσεις ώστε να καλύψουμε το κενό του. Θα παίξει περισσότερο ο Μαυροειδής, έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του ως σέντερ και όποτε χρειαστεί θα αγωνιστεί και ο Άντιτς στο "5". Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί στην ομάδα μας και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Κυρίως θα πρέπει να προσέξουμε τα πικ-εν-ρολ της Τσεντεβίτα στην άμυνα μας, καθώς επιτίθεται συχνά με αυτόν τον τρόπο".

Για την συνέχεια του Ολυμπιακού, αλλά και για το ότι η ομάδα είναι άστοχη, σχολίασε: "Κάθε πράγμα που δεν κάνουμε καλά, είναι καταστροφικό για εμάς και κοιτάμε να το βελτιώσουμε. Μας απασχολεί και κοιτάμε να δούμε τι φταίει. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι το πως ο Ολυμπιακός προσεγγίζει τα παιχνίδια. Πρέπει η ομάδα να έχει το ίδιο πάθος, αλλά και την ίδια θέληση όταν αγωνίζεται. Πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός πως παίζουμε τα παιχνίδια πλέον ως φαβορί και όχι ως αουτσάιντερ. Κόντρα στην Εφές και την Ζαλγκίρις κάναμε δύο καταστροφικά παιχνίδια. Η Ζαλγκίρις είναι μία πολύ καλή ομάδα βέβαια και σας το είχα αναφέρει. Ο Κ. Ιβάνοβιτς το είπε πρόσφατα πως ο όμιλος μας είναι ο πιο δύσκολος στην Ευρωλίγκα, κάτι στο οποίο συμφωνώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι βελτιωθούμε ενόψει της συνέχειας. Περιμένουμε την αλλαγή του Ντόρσεϊ ώστε να συμπληρώσουμε το ρόστερ μας".


 
Για τις μεταγραφές ο κόουτς Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε: "Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του. Το θέμα με τον Ντόρσεϊ μας προέκυψε. Δεν καλύψαμε τον αριθμό των Αμερικανών το καλοκαίρι, καθώς θέλαμε να δούμε πως θα πάει η ομάδα και εφόσον χρειαστεί να πάρουμε έναν επιπλέον Αμερικανό. Τόσο στο ενδεχόμενο που τραυματιζόταν κάποιος παίκτης μας, όσο και στην περίπτωση που δεν τράβαγε η ομάδα. Αυτό είχαμε αποφασίσει σε συνεργασία με την διοίκηση. Είναι αναπόφευκτο να πάρουμε έναν ακόμη ψηλό. Είτε επειδή φεύγει ο Ντόρσεϊ, είτε γιατί τον χρειαζόμαστε και αριθμητικά. Δεν βιαζόμαστε, πάντως, να πάρουμε γκαρντ. Δεν κάναμε πρόταση στον Κρίστμας. Κοιτάξαμε την περίπτωση του, αλλά δεν κινηθήκαμε επίσημα για εκείνον. Εκτιμώ πως θα πάρουμε γκαρντ, αλλά δεν βιαζόμαστε. Έχουμε έλλειμμα στις θέσεις των ψηλών και εκεί κυρίως κοιτάζουμε. Τον Δεκέμβρη ή τον Γενάρη μπορεί να πάρουμε παίκτη στα γκαρντ ή μπορεί και να μην πάρουμε και ποτέ. Δεν είναι κάτι σίγουρο. Για σέντερ ψάχνουμε παίκτη κυρίως από την αγορά του ΝΒΑ. Υπάρχει μία λίστα με 10 παίκτες περίπου, οι οποίοι "κόπηκαν" από τις ομάδες τους στο ΝΒΑ, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον συγκεκριμένο ακόμη".

Για το αν το θέμα Ντόρσεϊ έχει επηρεάσει την ομάδα πνευματικά και ψυχολογικά, σχολίασε: "Σαφώς και έχει επηρεάσει την ομάδα το γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα σε μία ομάδα να υπάρχει ηρεμία και καλό κλίμα. Μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις, έμεινα άφωνος. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από την συμπεριφορά του Ντόρσεϊ, την οποία πληροφορήθηκα. Να πω την αλήθεια, βέβαια,  για εμένα η αντίδραση και η συμπεριφορά του Ντόρσεϊ ήταν κάτι αναμενόμενο, τόσο γιατί γνώρισα τον χαρακτήρα του, όσο και επειδή έβλεπα πως το παιδί είναι σε μεγάλη πίεση. Θα έλεγα πως το θέμα Ντόρσεϊ περισσότερο μας στεναχώρησε, ειδικά τους παίκτες, ύστερα κιόλας και από τα όσα αρνητικά είπε για εκείνους. Αλλά αυτό το κεφάλαιο τελείωσε για τον Ολυμπιακό. Προχωράμε! Ο Ντόρσεϊ βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα πέρσι, αλλά φέτος διάλεξε αυτόν τον τρόπο και αυτόν τον δρόμο και δεν υπάρχει γυρισμός. Θα προχωρήσουμε με κάποιον άλλο παίκτη στην θέση του. Πιστεύω πως οι παίκτες μου είναι πνευματικά δυνατοί ώστε να συνεχίσουν και δίχως τον Ντόρσεί. Θα αντιδράσουν αγωνιστικά, είμαι σίγουρος και θα βρούμε στη συνέχεια παίκτη ώστε να αντικαταστήσουμε τον Τζόι".

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού και την Τσεντεβίτα, είπε: "Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Η Τσεντεβίτα δεν έχει νίκη στον όμιλο, ενώ έχασε και από τον Μιλάνο εντός. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε όμως. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, να το ξέρετε αυτό. Η Τσεντεβίτα άλλαξε προπονητή, όπως και μερικούς παίκτες με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα στη χημεία της. Δεν είναι ομάδα που πρέπει να υποτιμήσεις, το τονίζω αυτό. Ακόμη ψάχνεται σαν ομάδα η Τσεντεβίτα. Για τον όμιλο μας, πάντως, αυτό που έχω να πω είναι πως ο καθένας μπορεί να χάσει παντού αν δεν είναι προσεκτικός. Χρειάζονται όλα τα παιχνίδια μεγάλη προσοχή".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου