ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

H κριτική των παικτών

H κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού  στην ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 8η αγωνιστική της Super League. Κορυφαίος και σκόρερ ο Αμπντούν, μοιραίος ο Μήτρογλου, λυτρωτής ο Χολέμπας και λίγα πράγματα από τους υπόλοιπους.
Τους πρώτους του βαθμούς άφησε ο Ολυμπιακός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Άρη για την 8η αγωνιστική της Super League. Κορυφαίος και σκόρερ των ερυθρολεύκων για το 1-1 (9' πεν.) ο Αμπντούν, μοιραίος ο Μήτρογλου, λυτρωτής ο Χολέμπας (82', 2-2) και λίγα πράγματα από τους υπόλοιπους.


Κάρολ: Δέχθηκε δύο τέρματα, χωρίς να φταίει σε κάποιο. Γενικά δεν είχε μεγάλη πίεση και όποτε χρειάστηκε να επέμβει, το έπραξε με σωστό τρόπο. Έβαλε τις φωνές στους αμυντικούς του καθώς έβλεπε να υπάρχουν κενά στα μετόπισθεν, ωστόσο το κακό έγινε για τους ερυθρόλευκους.

Τοροσίδης: Το γκολ κόντρα στη Μονπελιέ σαν να του έδωσε άλλη ψυχολογία. Όχι ο Τοροσίδης δεν "έβγαλε μάτια" με την απόδοση του στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ωστόσο παρουσιάστηκε με καλύτερη διάθεση από προηγούμενα ματς. Αμυντικά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, επιθετικά ανέβηκε την δεξιά πλευρά αρκετές φορές, άλλοτε έχοντας σωστές επιλογές και άλλοτε όχι. Άφησε την θέση του στον Πάντελιτς στο 81'. Υποφερτή η παρουσία του αρχηγού στο ματς.

Μανωλάς: Δίχως να πιάσει την απόδοση του "Stade de la Mosson" κόντρα στη Μονπελιέ, ο 21χρονος στόπερ είχε θετική παρουσία κόντρα στον Άρη. Δεν έχασε προσωπικές μονομαχίες και αν εξαιρέσει κανείς 2-3 άσχημες απομακρύνσεις του, απέφυγε τα σοβαρά λάθη. Αν σταθεροποιήσει την απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό.

Κοντρέρας: Ένας κακός υπολογισμός δεν του επέτρεψε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι και έτσι ο Παπαστεριανός εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του Χιλιανού ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη μόλις στο 3ο λεπτό. Στο 40' ο Πάμπλο είχε ένα καταπληκτικό τάκλιν στον Καζναφέρη, εμποδίζοντας τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων να πλασάρει όπως θα ήθελε τον Κάρολ, παίρνοντας πίσω το αίμα του για το λάθος στο ξεκίνημα του ματς. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο σταθερός αλλά γενικά δεν ενέπνεε τη σιγουριά στα μετόπισθεν. Χωρίς να είναι αρνητικός, δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την απόδοση του.

Χολέμπας: Ανάμικτα συναισθήματα άφησε η παρουσία του Χοσέ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Είχε μεταπτώσεις στην απόδοση του και δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ προηγούμενων εμφανίσεων του. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη φάση του 2-1 των γηπεδούχων, καθώς αδράνησε προ του Γκέσιου από προσπάθεια του οποίου η μπάλα έφτασε στον σκόρερ Αγκάνθο. Αμέσως μετά όμως πήρε την προσωπική του ρεβάνς, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με κοντινό σουτ εντός περιοχής!

Μοδέστο: Χωρίς κάποιος πλέον να τον βλέπει να αγωνίζεται μπορεί να φανταστεί τι μπορεί και τι όχι να προσφέρει ο Κορσικανός στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι και στο ματς με τον Άρη, ο Μοδέστο έτρεξε αρκετά, κάλυψε σωστά τον χώρο μπροστά από τους δύο στόπερ, βοήθησε αμυντικά στις στημένες φάσεις αλλά υστέρησε σημαντικά στη δημιουργία παιχνιδιού. Για αυτά που μπορεί να κάνει ο 34χρονος μεσοαμυντικός, ήταν καλός. Για αυτά που απαιτεί η θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όχι. Και μάλλον στο φετινό πρωτάθλημα η παρουσία ενός παίκτη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού που βοηθά αποκλειστικά και μόνο ανασταλτικά, είναι ακατανόητη... Αντικαταστάθηκε από τον Λυκογιάννη στο 68'.

Μανιάτης: Μια τυπική εμφάνιση από τον Έλληνα διεθνή μεσοαμυντικό. Με πολλές κερδισμένες μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάλυψε χώρους και έδωσε βοήθειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Επιθετικά όμως δεν μπόρεσε να δώσει κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι. Καλή η προσπάθεια του Μανιάτη που μας έχει συνηθίσει και σε πιο "γεμάτες" εμφανίσεις.

Τάτος: Στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, ο 24χρονος κεντρικός χαφ δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Έχοντας ως ελαφρυντικό την απουσία ρυθμού λόγω της αγωνιστικής του απραξίας, ο Τάτος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να οργανώσει το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και να δώσει γρήγορο τέμπο στο ματς. Δεν κρύφτηκε, ζήτησε μπάλα αλλά δεν μπορούσε να την προωθήσει σωστά προς την επίθεση. Άφησε την θέση του στον Γκρέκο στο 68'.

Αμπντούν: Μακράν ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης των ερυθρολεύκων στο ματς. Εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 9' για το 1-1. Ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Άρη. Ταλαιπώρησε τους αντιπάλους ουκ ολίγες φορές, κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα την κόκκινη κάρτα του Ψυχογιού. Στο 85' έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, αλλά ο τελευταίος σπατάλησε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στους ερυθρόλευκους. Ο Αλγερινός είχε κέφια, όντας ο μοναδικός ίσως παίκτης των Πειραιωτών που ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες της αναμέτρησης.

Μασάντο: Συνέχισε τις χαμηλές του πτήσεις ο Πορτογάλος άσος που σε ένα ακόμη ματς δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Είτε σαν πλάγιος επιθετικός στο πρώτο μέρος, είτε στην φυσική του θέση στην επανάληψη, ο Πάουλο απέτυχε να δώσει το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν δημιούργησε, δεν κατάφερε (ξανά) να σκοράρει, γενικά δεν... Προσπαθεί αλλά δεν του βγαίνει τίποτα.

Μήτρογλου: Στο 5' είχε την πρώτη του καλή στιγμή όταν από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελίδη, ενώ είχε και την επιλογή του αμαρκάριστου Μανιάτη δεξιά του. Έγινε ξανά απειλητικός στο 29', όταν με το κεφάλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την γλυκιά σέντρα του Μασάντο. Στο 33' είχε ένα σουτ έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη. Καλή στιγμή για τον "πιστολέρο" και στο 55', όταν από κεφαλιά - πάσα του Αμπντούν, σούταρε εκτός περιοχής χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 76' δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ την ασυνεννοησία Πουλίδο - Βελίδη. Στο 85' ο Αμπντούν θα του δώσει νέα ασίστ "πάρε βάλε", αλλά ο Μήτρογλου ολομόναχος μέσα από την μικρή περιοχή θα αποτύχει ξανά να σκοράρει! Μοιραίος ο 24χρονος επιθετικός για την ομάδα του, καθώς αν ήταν σε νορμάλ μέρα θα είχε οδηγήσει τους συμπαίκτες του στη νίκη. Δεν μπόρεσε όμως ούτε να σκοράρει, ούτε να δημιουργήσει, ούτε και να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα με κάποια προσωπική ενέργεια. Όλοι δικαιούνται μια άσχημη μέρα, το ίδιο και ο Κώστας.

Γκρέκο: Μπήκε στο ματς αντί του Τάτου στο 68' και έδωσε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν κατάφερε να "σπρώξει" τον Ολυμπιακό στη νίκη, ωστόσο έδειξε πως μάλλον κακώς δεν τον ξεκίνησε βασικό ο προπονητής του...

Λυκογιάννης: Πήρε τη θέση του Μοδέστο στο 68' και έδωσε ένα ζευγάρι φρέσκα πόδια στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα του. Αρχικά έδωσε στηρίγματα από αριστερά στον Χολέμπας ενώ στη συνέχεια πήγε στην απέναντι πλευρά, χωρίς όμως να τροφοδοτηθεί ιδιαίτερα. Προσπάθησε ο νεαρός άσος, χωρίς όμως να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στο ματς.

Πάντελιτς: Αντικατέστησε στο 81' τον Τοροσίδη και λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Ήταν στη φάση της ισοφάρισης, ενώ στο 85' ο Βελίδης του είπε "όχι" σε κεφαλιά λίγο πιο μέσα από το ύψος του πέναλτι! Μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού αλλά στάθηκε άτυχος ο Μάρκο.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου