ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
2/11/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Να σου ζήσει Μέσι!

2/11/2012
Να σου ζήσει Μέσι!
Συνήθως μας απασχολεί για τα… απίστευτα πράγματα που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για τις στιγμές μαγείας που προσφέρει με τα γκολ που πετυχαίνει.

Ωστόσο, για τον Λιονέλ Μέσι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα εδώ και λίγες ώρες απέκτησε ένα νέο προσωνύμιο, αυτού του «μπαμπά», καθώς η σύντροφός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Το όνομα του πρωτότοκου γιου του Αργεντινού είναι Τιάγκο Μέσι.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Μέσι μετά την γέννηση του γιού στο νοσοκομείο «USP Dexeus» στην Βαρκελώνη. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο αγοράκι χαίρουν άκρας υγείας, όπως ενημέρωσαν οι γιατροί του μαιευτηρίου.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δεν θα μπορούσαν να μην… κολλήσουν και κάπου το αντίπαλο δέος, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ακόμα και μια τέτοια μέρα. Κάθισαν λοιπόν και μέτρησαν τις μέρες που έχουν διαφορά ο Μέσι με τον Ρονάλντο ηλικιακά, αλλά και των παιδιών τους. Το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, καθώς τόσο οι… μπαμπάδες, όσο και οι γιοι έχουν τις ίδιες ημέρες διαφορά, 869.

Όπως και να έχει ουδεμία σημασία έχει για τον Μέσι αυτό το γεγονός, καθώς πλέον είναι ευτυχής πατέρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο ίδιος στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «Σήμερα είμαι o πιο ευτυχισμένος άντρας στον κόσμο. Γεννήθηκε ο γιος μου και ευχαριστώ τον Θεό γι αυτό το δώρο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη. Μία αγκαλιά σε όλους».

«Απόλυτα βαρετή η Μπαρτσελόνα!»

2/11/2012
«Απόλυτα βαρετή η Μπαρτσελόνα!»
Το περίφημο «τίκι-τάκα» είναι το αγωνιστικό στυλ που έχει καθιερώσει τη Μπαρτσελόνα ως, πιθανότατα, την καλύτερη ομάδα του κόσμου και μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές… ατραξιόν στην ιστορία του αθλήματος. Ωστόσο, δεν απολαμβάνουν όλοι το θέαμα που προσφέρει, με τον Μάσιμο Μοράτι να αποτελεί έναν από τους… πολέμιους του παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα».

«Είναι πραγματικά βαρετοί να τους βλέπεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Ίντερ «και απόλυτα βαρετοί χωρίς τον Μέσι. Εγώ προτιμώ το γρήγορο ποδόσφαιρο, τρεις πάσες και γκολ» πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι».

Ο Μοράτι αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Πολ Πογκμπά. Ο 19χρονος μέσος, ο οποίος βγάζει μάτια φέτος με τη φανέλα της Γιουβέντους, είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μιλανέζων όταν έληξε ο συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Είναι πολύ καλός παίκτης, τον θέλαμε κι εμείς όμως είχαμε συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ να μην διαπραγματευόμαστε με παίκτες τους, όταν αυτοί βρίσκονται στο τέλος της συμφωνίας τους με την ομάδα. Ίσως ήταν λάθος μας, όμως δεν μπορούμε να αποκτούμε όποιον θέλουμε».

Μουρίνιο: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ»

2/11/2012
Μουρίνιο: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε κακό ξεκίνημα φέτος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, τα αποδυτήρια των «μερένχες» έγιναν κάποια στιγμή… μύλος, ο Κριστιάνο δήλωσε δυστυχισμένος και η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο υπέβοσκε από την πλευρά ορισμένων ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί, όπως διαβεβαίωσε στα ισπανικά μέσα.

Ο «Μου» αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο το επάγγελμα του επηρεάζει την προσωπική του ζωή: «Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, είμαι πολύ περισσότερο αγαπητός στην ομάδα από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Υπάρχουν πάντως στιγμές που σε κοινωνικό επίπεδο βιώνεις στιγμές άγχους. Όταν ο γιος σου σού ζητάει να μην πάει στο σχολείο για να είναι ήρεμος, ή όταν οι γυναίκα σου θέλει να μείνεις στο αυτοκίνητο για να μπορέσει να ψωνίσει με την ησυχία της. Είναι το τίμημα για να κάνω τη δουλειά που αγαπώ», τόνισε ο «Special One».

Ο προπονητής των «μερένχες» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επαγγελματικό του μέλλον: «Στο επάγγελμα αυτό είναι απαραίτητο να ταξιδεύεις και να βρίσκεις νέες προκλήσεις. Στόχος μου ήταν να κοουτσάρω στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και το κατάφερα. Ακόμα δεν ξέρω ακόμα θα είναι το επόμενο βήμα όταν τελειώσω από την Ρεάλ Μαδρίτης», κατέληξε.

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Πιστός στη Σίτι ο Μαντσίνι

2/11/2012
Πιστός στη Σίτι ο Μαντσίνι
Άμεση ήταν η απάντηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο δημοσίευμα της Guardian, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις του Ιταλού τεχνικού με τη Μονακό στο τέλος της περσινής σεζόν. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο, στάθηκε στο γεγονός ότι επιθυμία του ήταν να παραμείνει στους πρωταθλητές Αγγλίας.

«Την προηγούμενη σεζόν συζητούσα με εφτά- οχτώ ομάδες, ωστόσο, προτίμησα να μείνω στη Σίτι διότι γίνεται πολύ καλή δουλειά εδώ. Επίσης, αν κάποιος θεωρεί ότι δεν λειτουργεί η ομάδα όπως θα έπρεπε, να υπενθυμίσω ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουμε κατακτήσει τρεις τίτλους και αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο», τόνισε αρχικά ο Ιταλός, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενο πέντε χρόνια, γιατί πιστεύω στο συγκεκριμένο ρόστερ. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας αλλά και ο πρόεδρος είναι σοβαροί άνθρωποι και με τιμάει ιδιαίτερα η συνεργασία μαζί τους. Για τα επόμενα πέντε χρόνια η δουλειά μου είναι στη Σίτι και εδώ θα μείνω».

Καλύπτει τον Κλάτενμπεργκ ο Φέργκιουσον

2/11/2012
Καλύπτει τον Κλάτενμπεργκ ο Φέργκιουσον
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τις κατηγορίες των ανθρώπων της Τσέλσι για ρατσιστική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως ο Άγγλος διαιτητής μίλησε με αυτόν τον τρόπο στον Όμπι Μίκελ.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε τέτοια σχόλια για παίκτη της Τσέλσι. Δεν είναι δυνατόν ένας διαιτητής της εμπειρίας του να έπεφτε τόσο χαμηλά. Αν δείτε το ποδόσφαιρο πριν από 25 χρόνια θα διαπιστώσετε και τις αλλαγές στις σχέσεις παικτών-διαιτητή. Αυτή είναι η άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα και δεν την αλλάζω» τόνισε ο Φέργκιουσον, καλύπτοντας ουσιαστικά τον Κλάτενμπεργκ.

Τελεσίγραφο για Γουόλκοτ

2/11/2012
Τελεσίγραφο για Γουόλκοτ
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Θίο Γουόλκοτ με την Άρσεναλ το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν, τείνει να μετατραπεί σε σήριαλ για τους «κανονιέρηδες». Ωστόσο, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είναι διατεθειμένος να δει το ζήτημα να χρονίζει περισσότερο.

Ο Αλσατός τεχνικός ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας να έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα μέσα στο επόμενο δίμηνο: «Η υπόθεση του Γουόλκοτ επείγει πια. Θέλω να έχει λυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Πιστεύω πως ακόμα μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία μαζί του».

Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα διάσταση ανάμεσα στον 23χρονο επιθετικό και τους Λονδρέζους και αυτή δεν αφορά μόνο το οικονομικό σκέλος. Ο Γουόλκοτ προτιμά να παίζει στο κέντρο της επίθεσης, αντί για τα άκρα όπου τον χρησιμοποιεί συχνά ο Βενγκέρ, και όχι άδικα, αφού από αυτή τη θέση πέτυχε χατ τρικ απέναντι στη Ρέντινγκ (7-5). Ο 63χρονος Γάλλος πάντως να φαίνεται πρόθυμος να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία του ποδοσφαιριστή του.

«Είναι σημαντικό να παίζει στη σωστή θέση και αυτή θα είναι στο κέντρο της επίθεσης, όπως έδειξε και στο περασμένο παιχνίδι. Του αρέσει να σκοράρει και έχει πολύ καλά τελειώματα, ενώ παίζοντας στα άκρα πρέπει να επιδεικνύει περισσότερη αμυντική αφοσίωση», κατέληξε ο Βενγκέρ.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

«Θα βγει Τσάμπιονς Λιγκ η Φιορεντίνα»

2/11/2012
«Θα βγει Τσάμπιονς Λιγκ η Φιορεντίνα»
Την άποψη πως η Φιορεντίνα διαθέτει όλα τα φόντα, προκειμένου να πάρει ένα «εισιτήριο» που θα οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς, εξέφρασε ο Αντόνιο Ντι Τζενάρο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος φόρεσε μεταξύ άλλων και τη φανέλα των «βιόλα», δεν παρέλειψε να μιλήσει κολακευτικά και για το έργο του Βιντσέντζο Μοντέλα στον πάγκο του συλλόγου της Φλωρεντίας.

«Ο Μοντέλα στέλνει ένα ολοκάθαρο μήνυμα σε όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ολόκληρη η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, με πολλές πάσες, κάτι που είναι καινούργιο για το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Δεν βλέπεις κάποια άλλη ομάδα να αγωνίζεται έτσι», τα λόγια του Ντι Τζενάρο.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός μέσος τόνισε πως αν οι «βιόλα» κάνουν και τις κατάλληλες κινήσεις στο μεταγραφικό «παζάρι» του ερχόμενου Ιανουαρίου, τότε η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πιο κοντά. «Η Φιορεντίνα, με την ομάδα που έχει, πρέπει να στοχεύσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό, μάλιστα, μπορεί να γίνει, αν τον Ιανουάριο η διοίκηση φέρει κάποιους ακόμη καλούς ποδοσφαιριστές στο "Αρτέμιο Φράνκι"».

Ψάχνεται να φύγει ο Λούσιο

2/11/2012
Ψάχνεται να φύγει ο Λούσιο
Η πορεία της Γιουβέντους στο «καμπιονάτο», η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ξεχάσει τι σημαίνει «ήττα», έχει κάνει τους πάντες ευτυχείς στην ομάδα. Τους πάντες; Όχι ακριβώς, αφού ο Λούσιο φαίνεται πως θέλει να φύγει από τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Ο 34χρονος αμυντικός έγινε «μπιανκονέρο» φέτος το καλοκαίρι, ύστερα από τρία χρόνια παραμονής στην Ίντερ. Ωστόσο δε φαίνεται να στεριώνει στο Τορίνο, καθώς επιθυμεί να αποχωρήσει την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Αιτία, ο λιγοστός χρόνος συμμετοχής του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ενδεικτικό είναι ότι έχει ξεκινήσει μόλις δύο φορές στο αρχικό σχήμα της Γιουβέντους, στα παιχνίδια κόντρα στην Κιέβο και τη Νόρτζελαντ.

Το ποτήρι για τον Λούσιο ξεχείλισε όταν ο Μάρτιν Κάσερες επιλέχτηκε αντί του ίδιου στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με τη Μπολόνια, με δεδομένη την απουσία του Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής φέρεται πλέον να βλέπει ως δελεαστικότερους προορισμούς για να συνεχίσει την καριέρα του, είτε την πατρίδα του, είτε τη Φενέρμπαχτσε που ενδιαφέρθηκε για εκείνον το περασμένο καλοκαίρι.

«Δίχτυα» για Βίγια από Γιουβέντους

2/11/2012
«Δίχτυα» για Βίγια από Γιουβέντους
Τον Νταβίντ Βίγια έχει βάλει στο στόχαστρό της και πάλι η Γιουβέντους ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Σύμμαχος αυτή τη φορά για τους «μπιανκονέρι» φαίνεται πως είναι και η επικείμενη άφιξη του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα.

Η «Βέκια Σινιόρα» είχε θέσει ως πρώτο στόχο την περασμένη μεταγραφική περίοδο την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής με ένα μεγάλο όνομα, με τους Γιορέντε και Βίγια να ακούγονται περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, ωστόσο οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι διατεθειμένοι να επιμείνουν για τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Ο Βίγια πιθανότατα θα δει το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται στην περίπτωση που ο Νεϊμάρ καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, στους «μπλαουγκράνα».

Στη Γιουβέντους λοιπόν ποντάρουν στην ενδεχόμενη δυσαρέσκεια του 31χρονου παίκτη και την επιθυμία του να πάει σε μια ομάδα όπου θα πρωταγωνιστεί.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


«Γλυκοκοιτάζει» Σούρλε η Ντόρτμουντ

2/11/2012
«Γλυκοκοιτάζει» Σούρλε η Ντόρτμουντ
Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει μπει ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αντρέ Σούρλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αυτά οι νταμπλούχοι Γερμανίας είναι διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν από τα ταμεία τους μέχρι και 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

Μάλιστα, ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, πιστεύει πως θα ο νεαρός επιθετικός της Λεβερκούζεν, εφόσον αποκτηθεί θα μπορέσει να βοηθήσει αρκετά την γραμμή κρούσης του συλλόγου του, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της επίθεσης.

Τώρα να σε δούμε, Μπάγερν

2/11/2012
Τώρα να σε δούμε, Μπάγερν
Τεστ χαρακτήρα αποτελεί για την Μπάγερν η δέκατη αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βαυαροί καλούνται να αντιδράσουν μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Λεβερκούζεν, αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό στο Αμβούργο απέναντι στη φορμαρισμένη ομώνυμη ομάδα. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γκόμεζ, Μπαντστούμπερ και Βαν Μπούιτεν, ενώ μοναδικός απών για τη HSV θα είναι ο Γίρατσεκ.

Η Σάλκε, εν αναμονή της αναμέτρησης της Τρίτης με την Άρσεναλ στο Γκελζενκίρχεν, θέλει νίκη στην έδρα της Χόφενχαϊμ ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπάτημα της Μπάγερν για να μειώσει το -4 από τους πρωτοπόρους. Μέτσελντερ και Χέγκερ θα λείψουν λόγω τραυματισμού, αλλά διαθέσιμος είναι και πάλι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο για ένα ημίχρονο.

Η Ντόρτμουντ λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη υποδέχεται τη φορμαρισμένη Στουτγκάρδη χωρίς Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι και Ογουομογέλα, ελπίζοντας να συνεχίσει να «μαζεύει» τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/11

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκρόιτερ Φιρτ 21:30

Σάββατο 3/11

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 16:30
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 16:30
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Χόφενχαϊμ-Σάλκε 16:30
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 4/11

Λεβερκούζεν-Φορτούνα Ντίσελντορφ 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30
 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Τέλη Νοεμβρίου το Μαρσέιγ-Λιόν

2/11/2012
Τέλη Νοεμβρίου το Μαρσέιγ-Λιόν
Για τις 28 Νοεμβρίου ορίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Λιόν, για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1, η οποία είχε αναβληθεί το περασμένο σαββατοκύριακο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Μασσαλία.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα που θα γίνει η σέντρα του ματς και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Στραβό το κλίμα στη Μονπελιέ

2/11/2012
Στραβό το κλίμα στη Μονπελιέ
Οι τσακωμοί του Ρενέ Ζιράρ με τους παίκτες της Μονπελιέ δεν έχουν τελειωμό!

Μετά την έντονη παράθεση που είχε ο Γάλλος προπονητής με τον τερματοφύλακα Ζουρντρέν, ήρθε και το επεισόδιο με τον Μάρκο Εστράδα, το οποίο στάθηκε αφορμή για να τον αφήσει εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με την Τρουά, για την 11η αγωνιστική της Ligue 1.

Απών θα είναι και ο Μπέντζαμιν Σταμπουλί, λόγω ίωσης.

Η πρώτη ρήξη στις σχέσεις του Ζιράρ με τον Εστράδα έγινε παραμονές της αναμέτρησης της Μονπελιέ με την Μπορντό για το Λιγκ Καπ (31/10), όταν ο προπονητής των πρωταθλητών Γαλλίας τον ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χιλιανού, ο οποίος πέταξε τη «σαλιάρα» του και ξεστομίζοντας κάποια «γαλλικά», αποχώρησε από την προπόνηση.

Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό, με αυτό να καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του Εστράδα στην αναμέτρηση της Τρίτης (6/11) με τον Ολυμπιακό για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League και να δείχνει πως το κλίμα στους πρωταθλητές Γαλλίας δεν είναι και το… καλύτερο.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου