ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
30/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Θα λέω στα παιδιά μου ότι έπαιζα με τον καλύτερο!»

30/10/2012
«Θα λέω στα παιδιά μου ότι έπαιζα με τον καλύτερο!»
Ο Λιονέλ Μέσι έχει μαζέψει ό,τι κυκλοφορεί σε συλλογικούς τίτλους αλλά και ατομικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατο το «Χρυσό Παπούτσι».

Η αναγνώριση όμως που απολαμβάνει από τους συμπαίκτες του, ίσως, να αποτελεί το σημαντικότερο παράσημο για τον άσο της Μπαρτσελόνα. Ο Ζεράρ Πικέ θέλησε να συγχαρεί τον «Λέο» ανεβάζοντας ανεβάζοντας ένα «τιτίβισμα» θαυμασμού για εκείνον.

«Θα λέω στα παιδιά μου πως έπαιζα με τον καλύτερο όλων των εποχών… Συγχαρητήρια Λέο για το Χρυσό Παπούτσι», ήταν το tweet του Ισπανού αμυντικού.

Μέσι: «Δεν φεύγω από την Μπαρτσελόνα»

30/10/2012
Μέσι: «Δεν φεύγω από την Μπαρτσελόνα»
Αρνητικός σε κάθε ενδεχόμενο να αφήσει την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «France Football». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει παίκτης της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, αφού είναι χαρούμενος με τη ζωή στη Βαρκελώνη.

«Εάν είναι δελεαστικό το πρότζεκτ της Παρί Σεν Ζερμέν; Όχι, σε καμία περίπτωση! Έχω τους καλύτερους συμπαίκτες στον κόσμο στην Μπαρτσελόνα. Παλεύουμε για τρόπαια κάθε σεζόν. Η Βαρκελώνη είναι μία όμορφη πόλη και η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος που με ανέδειξε. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ το ενδεχόμενο να φύγω από την Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης.

Στους Παριζιάνους αγωνίζονται παίκτες όπως ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Λαβέτσι και ο Φαν Ντερ Βιλ, όμως ο Μέσι δεν πιστεύει ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη: «Δεν ξέρω κατά πόσο η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να κοντράρει τις μεγάλες ομάδες στο Champions League τη φετινή σεζόν. Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία με όλους τους παίκτες. Ωστόσο, απαιτείται χρόνος για να χτίσουν μία ομάδα. Η κατάστασή τους μου θυμίζει τη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μία ομάδα, όταν οι παίκτες σου έρχονται από όλες τις γωνίες του κόσμου».

Φαλκάο: «Δεν σκέφτηκα να φύγω»

30/10/2012
Φαλκάο: «Δεν σκέφτηκα να φύγω»
Καμία πρόθεση να αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει ο Ρανταμέλ Φαλκάο, όπως δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Punto Pelota». Ο Κολομβιανός επιθετικός μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να μείνει στους «ροχιμπλάνκος» το περασμένο καλοκαίρι.


Για τις φήμες που τον θέλουν να σκέφτεται να φύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης

«Ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο ή υπήρξε η επιθυμία να φύγω μέσα στο μυαλό μου. Είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μου. Ο σύλλογος έχει ανάγκες και εξαρτάται από ορισμένα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τον λόγο που επέλεξε να μείνει στον ισπανικό σύλλογο, παρότι είχε προτάσεις από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης

«Υπήρχαν αρκετά πράγματα που έκαναν τον (Μιγκέλ Άνχελ) Χιλ Μαρίν μου είπε ότι δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις για το Champions League, αλλά έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με κρατήσουν».

Για το γεγονός ότι παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

«Είμαι ένας λογικός άνθρωπος, αλλά μερικές φορές προτιμώ να κρύψω ότι συμβαίνει στη ζωή μου. Ναι, ζούμε σε έναν πολύ παράξενο κόσμο. Δεν είναι πραγματικότητα οι ζωές των άλλων ανθρώπων. Πάντα πρέπει να έχεις ένα χαμόγελο και δεν μπορείς να δείξεις ότι δεν είσαι καλά, αλλά δεν είναι λάθος για τα παιδιά που έρχονται κοντά σου. Για αυτά έχω πάντα χρόνο. Χάρη στον Θεό έχω ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει να παραμείνω προσγειωμένος. Ο πατέρας μου γνώριζε ότι μία μέρα θα έπαιζα ποδόσφαιρο και εγώ ως παιδί γνώριζα τι ήταν αυτό που ήθελα να είμαι αν ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα»

Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είναι υποψήφιος για προπονητής της χρονιάς

«Έκανε πολλά για να αξίζω να είναι σε αυτή τη λίστα. Δεν είχε χρόνο να προετοιμάσει την περσινή σεζόν, αλλά έπιασε άμεσα δουλειά. Χάρη σε εκείνον ήμασταν ένα βήμα μακριά από τη συμμετοχή στο Champions League. Είναι κρίμα που δεν έχει αναγνωριστεί η προσπάθειά του».

Ούτε καν Τζον-Τζον ρε Ρονάλντο;

30/10/2012
Ούτε καν Τζον-Τζον ρε Ρονάλντο;
Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν οι οπαδοί της Μαγιόρκα να πικάρουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Με αφορμή λοιπόν την… παραπανίσια προσοχή που δίνει στην εξωτερική του εμφάνιση ακόμη και εντός αγωνιστικών χώρων οι «νησιώτες» φώναζαν στον επιθετικό των Μαδριλένων «Κριστιάνο είσαι μια Barbie».

Βέβαια, με αυτά τους τα καμώματα προκάλεσαν το θυμό του Πορτογάλου επιθετικού, ο οποίος αφού πρώτα σκόραρε τα δύο από τα πέντε τέρματα που δέχτηκε η Μαγιόρκα στη συνέχεια τους απάντησε, δείχνοντας πως δεν τους ακούει…

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



«Γεννημένος για τη Λίβερπουλ»

30/10/2012
«Γεννημένος για τη Λίβερπουλ»
Γεννημένος για να παίζει στη Λίβερπουλ είναι ο Λουίς Σουάρες σύμφωνα με τον Μπρένταν Ρότζερς. Ο τεχνικός των «κόκκινων» δήλωσε ότι ο 25χρονος Ουρουγουανός ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του ντέρμπι του Μέρσισαϊντ.

«Πιστεύω ότι λατρεύει να παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Μιλάω με τον Σουάρες τακτικά και μου έχει πει ότι τον ενθουσιάζει το πάθος με το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ. Πρόκειται για έναν παίκτη με ισχυρή προσωπικότητα, όπως θα έχετε διαπιστώσει, το χρονικό διάστημα που βρίσκεται εδώ», τόνισε αρχικά ο Ρότζερς, ο οποίος επεσήμανε, στη συνέχεια:

«Το πάθος του δείχνει ότι είναι γεννημένος για να αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Του αρέσει πολύ η πόλη, ο σύλλογος αλλά και οι φίλαθλοι».

Όσον αφορά τον τρόπο που έπαιξε ο Σουάρες κόντρα στην Έβερτον, ο τεχνικός της Λίβερπουλ τόνισε: «Θεωρώ ότι η παρουσία του κόντρα στην Έβερτον ήταν καθοριστική. Είναι μία ανάσα φρέσκου αέρα για την ομάδα».

«Θα σου σπάσω τα πόδια»!

30/10/2012
«Θα σου σπάσω τα πόδια»!
Όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν, αλλά ο Μαρκ Κλάτεμπεργκ περνάει και στην αντεπίθεση! Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα βρετανικά Μέσα, ο 37χρονος ρέφερι ισχυρίζεται πως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα στη λήξη του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο περνάει από το χέρι του, ο Κλάτεμπεργκ θα υπερασπίζεται τον εαυτό του στην υπόθεση που έχει ξεσπάσει μετά το παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ», την Κυριακή.

Τόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, όσο και η Αστυνομία του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει έρευνες έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκαν περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του διαιτητή στους Τόρες και Μάτα και ρατσιστικής επίθεσης στον Τζον Όμπι Μίκελ.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα μέσω του «SkySports», ο Μαρκ Κλάτεμπεργκ αναμένεται να αρνηθεί κατηγορηματικά όλα όσα του προσάπτουν, ενώ γνωρίζει ότι οι βοηθοί του από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα σταθούν στο πλευρό του, υποστηρίζοντας πως δεν άκουσαν τίποτα άσχημο στις συνομιλίες που είχε ο ίδιος με τους παίκτες.

Ξεχωριστή σημασία έχει και το γεγονός πως μαζί με το σύλλογο του Λονδίνου, καταγγελία σε βάρος του Βρετανού διαιτητή έκανε και η «Ένωση Μαύρων Δικηγόρων».

Ο 37χρονος ρέφερι, πάντως, φέρεται να έχει και τα δικά του «όπλα» στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Κυριακής, αφού, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μεταφέρονται από τα βρετανικά Μέσα, κάποιος από τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα φωνάζοντάς του «θα σου σπάσω τα πόδια».

Αυτό, φέρεται να συνέβη στο δρόμο προς τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς και πριν το «ντου» του προπονητή των Λονδρέζων, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, του μέσου, Τζον Όμπι Μίκελ και του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Ρον Γκουρλέι, στο καμαράκι των διαιτητών στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Νυστέρι και αποθεραπεία για Ρίτσαρντς

30/10/2012
Νυστέρι και αποθεραπεία για Ρίτσαρντς
Αντίστροφα μετρά από το μεσημέρι της Τρίτης ο Μίκα Ρίτσαρντς για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι χειρουργήθηκε στο γόνατό του και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ρομπέρτο Μαντσίνι σε δύο μήνες.

Ο Άγγλος αμυντικός τραυματίστηκε στο ματς με τη Σουόνσι και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.

Το ιατρικό επιτελείο των πρωταθλητών Αγγλίας αποφάσισε πως είναι καλύτερα για τον ίδιο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα στους χόνδρους του γονάτου του.

Αν και ακόμη η Σίτι δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το ακριβές χρονικό διάστημα της απουσίας του Ρίτσαρντς, σύσσωμος ο αγγλικός Τύπος αναφέρει πως ο 24χρονος άσος θα χρειαστεί τουλάχιστον οχτώ εβδομάδες για να είναι και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί.

Βενγκέρ: «Ανερχόμενο αστέρι ο Γκνάμπρι»

30/10/2012
Βενγκέρ: «Ανερχόμενο αστέρι ο Γκνάμπρι»
Το νέο αστέρι της Άρσεναλ βλέπει στον Σέρζ Γκνάμπρι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σημαντικά τους «κανονιέρηδες».

Ο 17χρονος Γερμανός έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άρσεναλ στην αναμέτρηση κόντρα στη Νόριτς, ενώ αγωνίστηκε και κόντρα στη Σάλκε, για το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Βενγκέρ να εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένος με την αγωνιστική του παρουσία.

«Έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να αγωνιστεί και ως σέντερ φορ. Είναι απόλυτα ικανός παίκτης, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Ο Γκνάμπρι είναι μόνο 17 ετών και είναι αρκετά δυνατός, συγκριτικά με άλλους παίκτες της ηλικίας του. Είναι δύσκολο, βέβαια, να τον συγκρίνεις με άλλον. Θεωρώ ότι πρόκειται για ανερχόμενο αστέρι. Το γεγονός ότι δεν είναι πολύ ψηλός και έχει καλή ισορροπία του επιτρέπει να ελίσσεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.

Τζέραρντ: «Μόνο με γιόμες η Έβερτον»

30/10/2012
Τζέραρντ: «Μόνο με γιόμες η Έβερτον»
Καρφιά για τον τρόπο παιχνιδιού της Έβερτον έριξε ο Στίβερν Τζέραρντ ύστερα από την αναμέτρηση της Κυριακής (2-2) ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τα «ζαχαρωτά». Ο αρχηγός των «κόκκινων» ισχυρίστηκε ότι η Έβερτον δεν έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, καταφεύγοντας συνέχεια στις γιόμες.

Ο 32χρονος μέσος φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα και τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν απέναντι στον τρόπο ανάπτυξης της συμπολίτισσας:

«Ήμασταν φανταστικοί απέναντι σε μια ομάδα που παίζει όπως η Στόουκ. Κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στον τερματοφύλακα εκείνος γέμιζε προς τα μέσα. Εκείνοι έχουν ορισμένα ψηλά και δυνατά κορμιά, ενώ εμείς μια νεανική ομάδα με μικρόσωμους ποδοσφαιριστές. Μόνο μια ομάδα ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και αυτή ήμασταν εμείς. Η Έβερτον δεν είναι καλύτερη από εμάς».

Όλα καλά με Μιραλάς

30/10/2012
Όλα καλά με Μιραλάς
Έτοιμος για το ματς της Έβερτον με τη Φούλαμ αναμένεται να είναι ο Κέβιν Μιραλάς, με τον Βέλγο επιθετικό να μαθαίνει από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του πως ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός, ώστε να τον κρατήσει εκτός δράσης για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Η Έβερτον αντιμετωπίζει τη Φούλαμ το Σάββατο και ο Μόγιες θα μπορεί να υπολογίζει στον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Ο Μιραλάς ήταν από τους καλύτερους παίκτες των «ζαχαρωτών» στο ματς με τη Λίβερπουλ, ωστόσο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Μάλιστα, ο Βέλγος άσος αποχώρησε από το «Goodison Park» με πατερίτσες.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι το σοβαρό κι έτσι ο άσος της Έβερτον τίθεται στη διάθεση του Μόγιες για το ματς του Σαββάτου. Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Σκωτσέζο τεχνικό είναι το κατά πόσο θα μπορεί να βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο ο Μιραλάς.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Αραβική λύση για Μπερλουσκόνι

30/10/2012
Αραβική λύση για Μπερλουσκόνι
Στο προσκήνιο επανέρχεται η φημολογία περί αγοράς της Μίλαν από τον Σεΐχη Αμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Τάνι . Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συζητά με εκπροσώπους της οικογένειας από το Κατάρ προκειμένου να πουλήσει το σύλλογο, σε περίπτωση που η προσφορά ικανοποιεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Οι «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πράγμα που τους ανάγκασε να πουλήσουν τα μεγάλα τους αστέρια Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα, τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Παρ' όλα αυτά οι οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου παρέμειναν, με τον Σεΐχη να φαντάζει στα μάτια του Μπερλουσκόνι η καλύτερη δυνατή λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μίλαν είχε εκφράσει και η ρώσικη εταιρία πετρελαίου «Gazprom».

«Πείστε με για να αλλάξω»

30/10/2012
«Πείστε με για να αλλάξω»
Πιστός στις προπονητικές του ιδέες και μεθόδους παραμένει ο Ζντένεκ Ζέμαν, παρά τις ήττες που υπέστη η Ρόμα από τη Μπολόνια και την Ουντινέζε. Αυτό φάνηκε από όσα είπε ο Βοημός τεχνικός, μιλώντας για το παιχνίδι της ομάδας του με την Πάρμα για την εμβόλιμη 10η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Ο Ζέμαν ξεκαθάρισε πως θα αλλάξει άποψη όταν βρεθεί κάποιος να τον πείσει πως κάνει λάθος.

Όταν ένα παιχνίδι ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, η ομάδα σου πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ, αλλά στο τέλος βρίσκεσαι να χάνεις, τότε κάτι παράξενο πρέπει να συμβαίνει. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, εκτός από τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Τον Ζντένεκ Ζέμαν, που δεν δείχνει να προβληματίζεται από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Ρόμα.

«Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος πως κάνω λάθος, εγώ θα παραμείνω πιστός στις ιδέες μου. Με την Ουντινέζε θα μπορούσαμε να είμαστε μπροστά με 4-0 στο πρώτο ημίωρο. Δεν το κάναμε και πληρώσαμε τις λάθος επιλογές μας και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Εγώ, πάντως, είδα μια καλή ομάδα, που έχει πολλές δυνατότητες. Δεν πρέπει να μένουμε στο αποτέλεσμα, αλλά και στον τρόπο που αυτό έρχεται. Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό θα συνεχίσουμε να παίζουμε», τόνισε ο Ζέμαν πριν την αναμέτρηση της Ρόμα με την Πάρμα.

Η θέση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ποια είναι; «Ακόμα την ψάχνω! Ο Ντε Ρόσι μπορεί να παίζει σε περισσότερες από μία θέσεις. Αντίθετα ο Μπράντλεϊ παίζει μόνο κεντρικός. Για αυτό το λόγο, όταν αγωνίζεται ο Αμερικανός, η θέση του Ντανιέλε θα αλλάζει», απάντησε ο Βοημός.

Ο Ντέστρο έχει χάσει την εμπιστοσύνη σου; «Σε καμία περίπτωση. Παραμένει ένας σημαντικός παίκτης και θα χρησιμοποιηθεί όταν το κρίνω απαραίτητο. Απλά δεν μπορούν να παίζουν περισσότεροι από τρεις επιθετικοί τη φορά, οπότε ένας, τουλάχιστον, πρέπει να μένει εκτός. Την περίοδο αυτή προτιμώ τον Λαμέλα, τον Οσβάλντο και τον Τότι», σημείωσε ο προπονητής των «τζαλορόσι».

Το ματς με την Πάρμα πώς θα είναι; «Θα παίξουμε όπως ξέρουμε. Αν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να νικήσουμε. Αν είχαμε τους έξι βαθμούς που χάσαμε από δικά μας λάθη, όλα θα ήταν διαφορετικά», τόνισε ο Ζντένεκ Ζέμαν.

«12 εκατ. ευρώ στον αέρα»

30/10/2012
«12 εκατ. ευρώ στον αέρα»
Την απορία του για τη μη χρησιμοποίηση του Εντουάρντο Βάργκας από τον Βάλτερ Ματζάρι, εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ρομπέρτο Σόζα. Ο πρώην επιθετικός της Νάπολι μίλησε για το επερχόμενο ματς των «παρτενοπέι» στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα και αναρωτήθηκε γιατί ο Χιλιανός δεν προτιμάται ως αντικαταστάτης του Έντινσον Καβάνι, ιδίως από τη στιγμή που κόστισε τόσα χρήματα.

Αγωνίστηκε στη Νάπολι των «πέτρινων» χρόνων. Τότε που οι «παρτενοπέι» προσπαθούσαν να επανέλθουν στα… σαλόνια της Serie A. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να «δεθεί» με την ομάδα, αλλά και να εισπράξει αγάπη από τον κόσμο, για την προσφορά του και το πάθος που έδειχνε σε κάθε αγώνα, καθώς και για το λόγο πως ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε συμβόλαιο με τη «νέα» Νάπολι, εκείνη που ξεκινούσε από την C1 της Ιταλίας. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Σόζα, που με αφορμή το παιχνίδι της Νάπολι με την Αταλάντα, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κατάφερε να νικήσει την Κιέβο μετά από τις δύο ήττες που υπέστη στο Καμπιονάτο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Χρειαζόταν να πάρει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει στη δεύτερη θέση και να μην δώσει το δικαίωμα στη Γιουβέντους να απομακρυνθεί. Τώρα ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο ματς, αυτό με την Αταλάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να κερδίσει στο Μπέργκαμο. Αλλά πρέπει να το κάνει, αν θέλει να ελπίζει σε τίτλο. Αυτά είναι τα ματς που δίνουν πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι παίκτες που πρέπει να προσεχτούν περισσότερο; «Ο Ντένις και ο Μοράλες. Θα πρέπει να τους μαρκάρουν σωστά οι αμυντικοί της Νάπολι. Αν το καταφέρουν, θα έχουν κάνει ένα βήμα προς τους τρεις βαθμούς.»
Αν δεν παίξει ο Καβάνι, όπως μοιάζει πιθανότερο, ποιος θα έπρεπε να είναι ο αντικαταστάτης του; «Ο Βάργκας. Και κόντρα στην Κιέβο περίμενα τον Χιλιανό να παίξει. Δεν καταλαβαίνω πώς αφήνει ο Ματζάρι έξω έναν παίκτη που κόστισε 12 εκατ. ευρώ. Σαν να πετάνε τόσα χρήματα στον αέρα», τόνισε ο «Πάμπα» Σόζα.

«Μισώ τη Γιουβέντους»

30/10/2012
«Μισώ τη Γιουβέντους»
Την απογοήτευσή του από τον τρόπο με τον οποίον ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ίντερ εξέφρασε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ, που δείχνει να μην μπορεί να ξεπεράσει την αποχώρησή του από τους «νερατζούρι», χαρακτήρισε πανέξυπνο άνθρωπο τον Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε για τα ντέρμπι με τη Γιουβέντους, ενώ δεν έκρυψε τα αισθήματα του για τους «μπιανκονέρι».

Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Ίντερ στη «χρυσή» περίοδο της ομάδας, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζούλιο Σέζαρ υπερασπίστηκε την εστία των «νερατζούρι» μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο νέος προπονητής της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι, έκανε σαφές πως προορίζει τον Χαντάνοβιτς για βασικό. Η ώρα της αποχώρησης του Βραζιλιάνου από το Μιλάνο είχε έρθει και ο Σέζαρ έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΠΡ και μετακόμισε για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σέζαρ, όμως, παραμένει στενά «δεμένος» με την Ίντερ, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι των «νερατζούρι» με τη Γιουβέντους. «Ομολογώ πως ήλπιζα να μου συμπεριφερθούν διαφορετικά οι άνθρωποι της Ίντερ. Τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί μετά μίλησα με τον Μοράτι και όλα ξεκαθάρισαν. Ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν βρισκόμουν μέσα στις επιλογές του νέου προπονητή», είπε ο Ζούλιο Σέζαρ.

Κάτι ανάλογο που είχε συμβεί όταν έφτασε εκείνος στην ομάδα και βασικός ήταν ο Φραντσέσκο Τόλντο. «Περίπου. Η πρώτη χρονιά με τον Τόλντο ήταν παράξενη. Μετά ο Μαντσίνι έκανε την επιλογή του να θεωρεί εμένα βασικό, οπότε οι σχέσεις μου με τον Φραντσέσκο εξομαλύνθηκαν. Τόσο που γίναμε καλοί φίλοι και έμαθα πολλά από αυτόν», απάντησε ο Σέζαρ.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τα χρόνια σου στο Μιλάνο; «Καλύτερη στιγμή η κατάκτηση του τρεμπλ, χειρότερη ο αποκλεισμός της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 2010. Αυτό που κρατώ ήταν η συνεργασία μου με τον Μουρίνιο. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, μας πίεζε σε όλα. Του οφείλω πολλά», σημείωσε ο Βραζιλιάνος.

Κλείνοντας, ο Σέζαρ αποκάλυψε τα αισθήματά του για τη Γιουβέντους. «Απλά τη… μισώ. Κάθε φορά που την αντιμετώπιζα ήμουν βέβαιος πως θα την κερδίζαμε. Και πάντα χάναμε», είπε γελώντας.

Για πάντα στη Νάπολι

30/10/2012
Για πάντα στη Νάπολι
Την πρόθεση του γιού του να μείνει για πολλά χρόνια στη Νάπολι, αποκάλυψε ο πατέρας του Μάρεκ Χάμσικ, Ρίτσαρντ, μιλώντας στη Rai3 στο παρασκήνιο της ανακήρυξης του Σλοβάκου ποδοσφαιριστή σε επίτιμο δημότη της πόλης του Ταουράνο. Ο πατέρας του Μάρεκ υπογράμμισε πως ο γιός του προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, όποτε αυτό του προταθεί.

Ήρθε στη Νάπολι το 2007, όταν ήταν μόλις 20 ετών. Η τριετής παρουσία του στη Μπρέσια τον παρουσίασε στο ευρύ κοινό, αλλά ήταν η ομάδα του ιταλικού Νότου που τον ανέδειξε ως έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του Καμπιονάτο. Ο Μάρεκ Χάμσικ με τις εμφανίσεις του και την προσφορά του στους «παρτενοπέι» κατάφερε να… μπει στις καρδιές όλων των οπαδών της ομάδας του Βάλτερ Ματζάρι. Τόσο που, πριν λίγες μέρες, ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του Ταουράνο, μιας μικρής πόλης 1500 κατοίκων στην επαρχία του Αβελίνο.

Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης ο πατέρας του Μάρεκ, Ρίτσαρντ, μίλησε στη Rai3, αποκαλύπτοντας την αγάπη του γιού του για τη Νάπολι. «Ο Μάρεκ αισθάνεται σαν να γεννήθηκε σε αυτή την πόλη. Την λατρεύει πραγματικά. Περνάει πολύ όμορφα στη Νάπολη και είναι ευτυχισμένος από την αγάπη που εισπράττει. Στο μυαλό του βρίσκεται μόνο μία ομάδα: η Νάπολι. Δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε καμία άλλη στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει πως η επέκταση του συμβολαίου του είναι πιθανή; «Περισσότερο και από πιθανή. Αν η ομάδα τον θέλει και η διοίκηση τον καλέσει, θα υπογράψει χωρίς να το σκεφτεί. Σας είπα, ο Μάρεκ ζει και αναπνέει για την ομάδα και την πόλη της Νάπολης», απάντησε με έμφαση.

Μένει να δούμε αν ο Ρίτσαρντ Χάμσικ βγει αληθινός, αφού στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αποκλείεις ποτέ τίποτε.

Ήρεμος παρά το σάλο που προκάλεσε

30/10/2012
Ήρεμος παρά το σάλο που προκάλεσε
Απόλυτα ήρεμος, παρά το σάλο που προκάλεσε η απόφασή του να ακυρώσει το κανονικό γκολ της Κατάνια στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους, δήλωσε πως είναι ο Λούκα Ματζάνι. Ο βοηθός που με την υπόδειξή του έπεισε τον διαιτητή πως το τέρμα των γηπεδούχων ήταν άκυρο, μίλησε στα Μέσα Ενημέρωσης, παρότι δεν έλαβε σχετική άδεια από την ομοσπονδία των διαιτητών.

Η 9η αγωνιστική του Καμπιονάτο είχε έναν απροσδόκητο πρωταγωνιστή. Τον επόπτη Λούκα Ματζάνι, ο οποίος ήταν εκείνος που, ουσιαστικά, ακύρωσε το κανονικό γκολ της Κατάνια στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από τους γηπεδούχους, όσο και από όσους θεωρούν πως οι διαιτητές ευνοούν τη «Μεγάλη Κυρία».

Ο Ματζάνι, αν και δεν πήρε άδεια από την ομοσπονδία των διαιτητών, μίλησε στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιο λόγο ακύρωσε το κανονικό γκολ της Κατάνια. «Έκανα ένα λάθος. Είμαι σίγουρος πως δεν ήταν το πρώτο, ούτε θα είναι το τελευταίο. Είμαι, όμως, ήρεμος. Πολύ ήρεμος», είπε ο Ματζάνι.

Για ποιο λόγο ακυρώθηκε το γκολ; «Ξέρετε πως χρειάζεται ειδική άδεια από την ομοσπονδία μας για να μιλήσω και να προχωρήσω σε αναλύσεις. Δεν έχω πάρει αυτή την άδεια, οπότε θα μου επιτρέψετε να μην σας απαντήσω».

Ο πρόεδρος της Κατάνια «ανακάλυψε» μια σελίδα του Ματζάνι στο Facebook, στην οποία φαινόταν πως ο διαιτητής είναι οπαδός της «Γιούβε». Τι λέει για αυτό ο ίδιος; «Δεν μπορώ να πω πολλά, αφού σας είπα πως δεν έχω άδεια. Αλλά νομίζω πως ήδη η ομοσπονδία μας απάντησε σχετικά με το προφίλ αυτό. Εγώ δεν έχω σελίδα στο Facebook», είπε ο Λούκα Ματζάνι.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


«Είμαστε χαρούμενοι που έφυγε ο Μάγκατ»  

30/10/2012

«Είμαστε χαρούμενοι που έφυγε ο Μάγκατ»
Χαρούμενοι είναι οι ποδοσφαιριστές της Βόλφσμπουργκ μετά την απόλυση του Φέλιξ Μάγκατ από τον πάγκο της ομάδας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Ντιέγκο.

Ο μέσος των «λύκων» παρά το γεγονός πως ήταν από τους ποδοσφαιριστές που εμπιστευόταν ο Γερμανός τεχνικός, μετά τη φυγή του μόνο… μαύρα δεν τα έχει βάψει.

«Ηταν πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και στα 90 λεπτά της διάρκειάς του. Ελπίζω ο παλιός μας προπονητής να είναι τόσο χαρούμενος όσο και εμείς. Όλοι νιώθαμε ελεύθεροι, χωρίς φόβο ότι θα κάνουμε λάθη. Ο υπηρεσιακός τεχνικός μας, ο κύριος Κόστνερ μας προετοιμάζει όλους με εξυπνάδα και σεβασμό», τα λόγια του Βραζιλιάνου.

Πρόβλημα με Μπέντερ

30/10/2012
Πρόβλημα με Μπέντερ
Εκτός δράσης για τουλάχιστον μια εβδομάδα θα μείνει ο Σβεν Μπέντερ. Ο διεθνής μέσος ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στο πόδι και θα χάσει τόσο το αποψινό ματς Κυπέλλου με την Άαλεν, όσο και το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Στουτγκάρδη. Αντίθετα, αναμένεται να είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στις 6 Νοεμβρίου.

Ο 23χρονος άσος έχει φέτος 6 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους νταμπλούχους Γερμανίας.

Ξεκαθάρισμα στο Κύπελλο

30/10/2012
Ξεκαθάρισμα στο Κύπελλο
Μόλις ένα ζευγάρι ομάδων της Bundesliga περιλαμβάνει το πρόγραμμα της φάσης των «32» του Κυπέλλου Γερμανίας, που θα διεξαχθεί σε δύο… ισόποσες δόσεις, Τρίτη και Τετάρτη. Η Φορτούνα υποδέχεται στο Ντίσελντορφ τη Γκλάντμπαχ, ενώ η κάτοχος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της Άαλεν της δεύτερης κατηγορίας, την ώρα που η Μπάγερν φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν.

Οι εκπλήξεις παραμονεύουν, καθώς ήδη στην προηγούμενη φάση έξι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας αποχαιρέτησαν το θεσμό και οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που παίζει κάθε ομάδα):

Τρίτη 30/10

Μπερλίνερ ΑΚ 07 (4)-Μόναχο 1860 (2) 20:00
Βορμάτια Βορμς (4)-Κολωνία (2) 20:00
Πρόισεν Μίνστερ (3)-Άουγκσμπουργκ (1) 20:00
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2)-Φράιμπουργκ (1) 20:00
Χάφελσε (4)-Μπόχουμ (2) 21:30
Σάλκε (1)-Ζαντχάουζεν (2) 21:30
Άαλεν (2)-Ντόρτμουντ (1) 21:30
Μάιντς (1)-Άουερ (2) 21:30

Τετάρτη 31/10

Καρλσρούη (3)-Ντούισμπουργκ (2) 20:00
Αρμίνια Μπίλεφελντ (3)-Λεβερκούζεν (1) 20:00
Κίκερς Όφενμπαχ (3)-Ουνιόν Βερολίνου (2) 20:00
Στουτγκάρδη (1)-Ζανκτ Πάουλι (2) 20:00
Ανόβερο (1)-Δυναμό Δρέσδης (2) 21:30
Μπάγερν Μονάχου (1)-Καϊζερσλάουτερν (2) 21:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ (1)-Γκλάντμπαχ (1) 21:30
Βόλφσμπουργκ (1)-Φρανκφούρτη (2) 21:30

 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Ξεκουράζει τους Ιταλούς ο Αντσελότι

30/10/2012
Ξεκουράζει τους Ιταλούς ο Αντσελότι
Εκτός αποστολής για το παιχνίδι για τη φάση των «8» του Λιγκ Καπ της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μαρσέιγ άφησε τους Βεράτι και Σιριγού ο Κάρλος Αντσελότι.

Ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας των Παρισίων αποφάσισε να τους δώσει ανάσες λόγω των συνεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων, κάτι που εμμέσως εκδηλώνει και μια έλλειψη ενδιαφέροντος για τον θεσμό.

Ο Αντσελότι δεν θα έχει και άλλους σημαντικούς παίκτες στη διάθεσή του καθώς απουσιάζουν και οι: Μότα, Λαβέτσι, Νενέ απουσιάζουν λόγω προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου