ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

30/10/2012

«Βράζουν» στη Λιβαδειά 

29/10/2012

«Βράζουν» στη Λιβαδειά 
Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι για τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στον προχθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είναι στον Λεβαδειακό.

Συγκεκριμένα, οι Βοιωτοί αναφέρουν πως ο Αθηναίος διαιτητής για τρίτο παιχνίδι την τελευταία διετία έχει… κλείσει τα μάτια σε ένα οφθαλμοφανές πέναλτι.

Πλέον στο «πράσινο» στρατόπεδο εξετάζουν πολύ σοβαρά να αντιδράσουν επίσημα για αυτό το θέμα.

Πέρυσι στα ματς κόντρα σε ΑΕΚ και Κέρκυρα δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι, ενώ το Σάββατο ο Σανκαρέ παραλίγο να βγάλει τη φανέλα του Χοσέμι -κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο- αλλά ο Παππάς δεν καταλόγισε τίποτα.

Περιμένοντας τους Άγγλους 

29/10/2012

Περιμένοντας τους Άγγλους
Εν αναμονή των εκπροσώπων της επενδυτικής τράπεζας Seymour Pierce βρίσκονται στην ΑΕΚ. Οι Άγγλοι αναμένονται σήμερα στην Αθήνα για να έχουν συνάντηση με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Με τη διοίκηση δεν υπάρχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού, ωστόσο ο Έλληνας εφοπλιστής έχει ζητήσει να είναι σε επιφυλακή για την περίπτωση που χρειαστούν κάποια επιπλέον στοιχεία.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας θα μείνουν στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη κι εν συνεχεία, βάσει όσων ακούσει από το στόμα τους, ο Δημήτρης Βιντιάδης θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Οι άνθρωποι της τράπεζας είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και τις οφειλές της. Μένει να φανεί, εφόσον ολοκληρωθεί το deal, πώς θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ και αν η πλευρά Βιντιάδη θα έχει τη συμπαράσταση ξένων επενδυτών.

Σημειώνεται πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ τρέχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν έχει καλυφθεί και δεν μπουν τα περίπου 10,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, θα οριστεί νέα ημερομηνία για γενική συνέλευση στις 27 ή 28 του μήνα, που θα προκηρύξει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως εφόσον στο μεσοδιάστημα υπάρχει συμφωνία, το πρόβλημα της ρευστότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάθεση χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ «έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».
 

«Τίποτα επίσημο από τον Ολυμπιακό» 

29/10/2012

«Τίποτα επίσημο από τον Ολυμπιακό» 
Η σωτηρία και στη συνέχεια μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι οι στόχοι του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος κλείνει τα αφτιά του στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού.

«Δεν έχω τίποτα επίσημο στα χέρια μου από τον Ολυμπιακό» δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο μέχρι το 2016.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κολοβός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τη προχθεσινή νίκη του Πανιωνίου στην έδρα του Πανθρακικού, μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη από την Κέρκυρα:
« Πιστεύω ότι και να κερδίζαμε την Κέρκυρα θα πηγαίναμε στην Κομοτηνή για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάθε ματς πηγαίνουμε για να κερδίσουμε, θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ομάδα που τα παρατάει ή που έχει ξεφουσκώσει. Και με την Κέρκυρα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήμασταν λίγο άτυχοι».

Για τη φετινή πορεία των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα
« Οφείλεται στη δουλειά που κάνουμε. Φυσικά στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και τη βοήθεια της τύχης. Εμείς έχουμε δείξει ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Σίγουρα το να αμύνεσαι και το να επιτίθεσαι το ίδιο καλά είναι δύσκολο. Μαζί με τον προπονητή έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και προσπαθούμε αυτά που κάνουμε να βγαίνουν στο γήπεδο».

Για τους στόχους της ομάδας, με βάση τα αποτελέσματα που έχει μέχρι σήμερα
« Δεν πιστεύω ότι ακόμη έχει τελειώσει κάτι. Πρώτα στο μυαλό μας είναι η σωτηρία, με αυτό το στόχο ξεκινήσαμε τη σεζόν. Έχουμε δείξει ότι κάποια πράγματα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρχικά κοιτάμε τη σωτηρία και μετά ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:
« Δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Είμαι στον Πανιώνιο κοιτάζω την ομάδα μου. Θέλω να έχω υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ
« Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, περιμένουμε έναν ωραίο αγώνα. Θα δούμε».

«Μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά…» 

29/10/2012

«Μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά…» 
Δικαιωμένος από την αγωνιστική μεταμόρφωση της Κέρκυρας και τα συνεχή θετικά αποτελέσματα δήλωσε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Νίκος Αναστασόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά η ομάδα έχει ψυχή και το δείχνει στο γήπεδο», τόνισε ο 33χρονος άσος. «Δίκαια η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ», πρόσθεσε.

Τέλος ο Παντελίδης από Πανθρακικό 

29/10/2012

Τέλος ο Παντελίδης από Πανθρακικό
Παρελθόν από τον πάγκο του Πανθρακικού αποτελεί ο Σάββας Παντελίδης. Ο Έλληνας τεχνικός μετά από ενάμιση χρόνο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κομοτηνής, απομακρύνθηκε εξαιτίας της μικρής βαθμολογικής συγκομιδής.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε αναλάβει προπονητής στον Πανθρακικό τον Μάρτιο του 2011 και είχε βοηθήσει την ομάδα να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Από το ξεκίνημα της σεζόν όμως, η ομάδα της Κομοτηνής δεν έχει την συγκομιδή που θα ήθελε η διοίκηση και μετά και την ήττα από τον Πανιώνιο εντός έδρας με σκορ 2-1 το περασμένο Σάββατο, έμεινε στους έξι πόντους μετά από οκτώ παιχνίδια.

Τα πρώτα ονόματα για την… διάδοχη κατάσταση στον Πανθρακικό έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται με εκείνο του Παύλου Δερμιτζάκη να είναι πολύ ψηλά στην λίστα.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστασόπουλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Πανηγυρίζουμε για το βαθμό. Η ομάδα μας είναι καινούρια, δεν διαθέτει πολύ μεγάλα ονόματα, έχει μικρό μπάτζετ, αλλά έχει ψυχή και το δείχνει στον αγωνιστικό χώρο».

-την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στην καρδιά μου γιατί έχω περάσει σε μικρή ηλικία από εκεί, αλλά πάνω από όλα είμαι επαγγελματίας. Ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα που δημιουργεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής μάς είπε να μη φοβηθούμε τίποτα και πως ο αντίπαλος έχει το άγχος. Εφαρμόσαμε την τακτική που είχαμε σχεδιάσει και η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα».

-τον τρόπο παιχνιδιού της Κέρκυρας: «Ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν αμυντικογενής, αλλά σε μια ομάδα όπως η Κέρκυρα ή όπως η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς να αγωνίζεται απέναντι σε μια ποιοτικότερη ομάδα. Είναι ένας αγώνας, αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος ας μας κερδίσει. Όταν είσαι καινούρια ομάδα, πάντα πρέπει να κοιτάς την άμυνα πρώτα».

-τα συνεχή καλά αποτελέσματα της Κέρκυρας: «Αγωνιστικά βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Χρειάζεται χρόνος για να γίνει ομάδα ένας σύλλογος με τόσους νέους παίκτες. Υπό την καθοδήγηση του κ. Μάντζιου βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά τώρα όλα πάνε καλύτερα. Μας είχαν ξεγραμμένους στο ξεκίνημα».

-την προσωπική του απόδοση: «Δεν έχω άγχος. Και τις προηγούμενες σεζόν έπαιζα σχεδόν το μισό πρωτάθλημα. Έχω αποδείξει πως μπορώ να αντεπεξέλθω στο ρόλο του ηγέτη και του βασικού τερματοφύλακα. Στη θέση μας συνεχώς βελτιώνεσαι και ωριμάζεις, αποκτάς ηρεμία και εμπειρία, με αποτέλεσμα να μπορείς να διαβάζεις πιο εύκολα κάποιες καταστάσεις. Δεν γεννιέσαι τερματοφύλακας, αλλά γίνεσαι. Μπορείς να βελτιώνεσαι ως τερματοφύλακας ακόμη και στα 40 σου και να γίνεσαι καλύτερος».

-τις διαφορές στο ρόλο ενός γκολκίπερ μεταξύ μεγάλης και μικρότερης ομάδας: «Είναι πάρα πολύ πιο δύσκολο να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, όπου θα αντιμετωπίσεις 1-2 ευκαιρίες σε όλο το ματς και πρέπει να είσαι ζεστός και σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσεις τις φάσεις».

Έλειπε μόνο ο… σκόρερ 

29/10/2012

Έλειπε μόνο ο… σκόρερ
Με μοναδικό απόντα τον άνθρωπο που της χάρισε την πρώτη φετινή της νίκη, τον Ταξιάρχη Φούντα λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Νέων, βρήκε η επομένη του 1-0 επί του Πλατανιά την προπόνηση της ΑΕΚ. Το κλίμα ήταν μετά από καιρό πολύ καλό, αφού το χθεσινό τρίποντο γέμισε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τη συνέχεια τους «κιτρινόμαυρους». Έστω κι αν αυτή περιλαμβάνει δύο απανωτά ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αντάμειψε τους παίκτες του με ρεπό την Τρίτη. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα επανέλθουν στις επάλξεις την Τετάρτη με διπλή προπόνηση.

Διατηρείται η ποινή του ΠΑΟΚ! 

29/10/2012

Διατηρείται η ποινή του ΠΑΟΚ! 
Παρά την προσπάθεια που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την εκδίκαση της έφεσης από την UEFA για την βαριά τιμωρία που επιβλήθηκε στον «δικέφαλο» για τα επεισόδια στο ματς με την Ραπίντ, η πειθαρχική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν άλλαξε την απόφασή της. Έτσι παραμένει η ποινή που προβλέπει ένα χρόνο αποκλεισμό με τριετή αναστολή, 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και τρεις αγωνιστικές χωρίς κόσμο.

Στην Ελβετία, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε μία τετραμελή αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον Ζήση Βρύζα, την Μαρία Γκοντσάρεβα, τον Αχιλλέα Μαυρομάτη και έναν Έλληνα νομικό με έδρα την Γερμανία που ασχολείται από την αρχή με την υπόθεση αυτή για τον ΠΑΟΚ. Στην UEFA παρουσιάστηκαν όλα τα ελαφρυντικά στοιχεία αλλά και το πλάνο της διοίκησης του Ιβάν Σαββίδη που προβλέπει βελτίωση της εικόνας της ομάδας σε ζητήματα ασφάλειας.

Αν και αρχικά εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία έστω μικρή αλλαγή της αρχικής ποινής που επιβλήθηκε (προς το καλύτερο), εντέλει η UEFA αποφάσισε άμεσα και έκανε γνωστό ότι δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Έτσι, ο «δικέφαλος» συνεχίζει να… κουβαλάει την ποινή που προβλέπει έναν χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ αλλά και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

* Το σημερινό πρόγραμμα στη Ν. Μεσήμβρια:

Προπόνηση αποθεραπείας για όσους αγωνίστηκαν στην Κέρκυρα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης περιείχε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γεωργιάδης, Lawrence και Robert. Προληπτικά αποχώρησαν από την προπόνηση οι Γλύκος (ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο) και Στάμου (ενοχλήσεις στο δικέφαλο), χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία.

Τo αυριανό πρόγραμμα περιέχει δύο προπονήσεις (09:30 και 16:00)

ΑΕΚ, έχεις ταλέντο 

29/10/2012

ΑΕΚ, έχεις ταλέντο 
Την πεποίθηση πως οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν την ομάδα αν συνεχίσουν να δουλεύουν εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Νέων, Ντανιέλ Μπατίστα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» για Φούντα, Φέτση, Παπαδημητρίου, Βλάχο και Νικολιά. «Πολύ καλά οργανωμένη χθες η ΑΕΚ», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Ντανιέλ Μπατίστ μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη χθεσινή νίκη επί του Πλατανιά: «Η αποστολή της ΑΕΚ χθες ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε για να μην μπει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες να πέσει. Ο Πλατανιάς έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, κάτι που θα δυσκόλευε όχι μόνο την ΑΕΚ που έχει καινούριο προπονητή και νέους παίκτες, αλλά οποιαδήποτε ομάδα. Οι αντίπαλοι δεν έκαναν ούτε ευκαιρία. Αυτές οι ομάδες παίζουν κλεφτοπόλεμο, αλλά η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Είχε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος στο δημιουργικό κομμάτι».

-τον Ταξιάρχη Φούντα: «Ο Φούντας από πιο μικρός εγώ φαινόταν ότι έχει τρομερές δυνάμεις. Παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, είναι πολύ δυνατός και θρασύς στο γήπεδο. Με μένα έπαιζε αμυντικό χαφ, αλλά τώρα χρησιμοποιείται στα δεξιά λόγω ταχύτητας. Έχει καλά στοιχεία με την μπάλα, αλλά ακόμη κάνει κάποια λάθη. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ας μην ξεχνάμε πως είναι μόνο 17 χρονών».

-τον Ξενοφώντα Φέτση: «Ο Φέτσης δεν ήταν στις ακαδημίες μαζί μου. Μου αρέσει προσωπικά, έχει φοβερά σωματικά προσόντα και αν δουλέψει λίγο στην έκρηξη μπορεί να βοηθήσει. Έχει καλή τεχνική και είναι δυνατό παιδί. Έπαιζε πολλές φορές πίσω την μπάλα και πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Πάντως έκανε πολύ καλό παιχνίδι».

-τον Χρήστο Παπαδημητρίου: «Ο Παπαδημητρίου δεν πήγε καλά, νομίζω πως είχε άγχος. Αυτά τα παιδιά πρέπει να μπουν σιγά-σιγά στην ομάδα για να απελευθερωθούν από το άγχος, όπως συνέβη πέρυσι με την Κλωναρίδη. Πέρυσι ο Παπαδημητρίου ήταν πρώτος σκόρερ στη δεύτερη ομάδα παίζοντας αριστερό εξτρέμ και σέντερ φορ. Είναι πολύ καλός παίκτης και έχει δυνατότητες».

-τον Βαλεντίνο Βλάχο: «Ο Βλάχος έχει ταλέντο, αλλά του λείπει η ταχύτητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας. Πρέπει να δυναμώσει και να γίνει πιο γρήγορος».

-τον Αλέξανδρο Νικολιά: «Ο Νικολιάς είναι πολύ καλός παίκτης και κάθε φορά που παίζει μαζί μας κάνει τη διαφορά. Έχει πολύ καλή τεχνική, αλλά πρέπει να δυναμώσει».

-τις συνθήκες δουλειές στις ακαδημίες της ΑΕΚ: «Δεν έχουμε γήπεδο για να προπονούνται τα παιδιά. Παίζουμε στο Καπανδρίτι, που έχει πλαστικό γήπεδο, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε».

«Ουδέν σχόλιο…» 

29/10/2012

«Ουδέν σχόλιο…» 
Εμφανώς απογοητευμένος από το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται οι παράγοντες και δεν θέλω να το σχολιάσω», τόνισε. «Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο, αν είναι δοκάρι και μέσα είσαι ήρωας, αν είναι δοκάρι και έξω είσαι ανάθεμα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για:

-την απόφαση να απολυθεί: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται οι παράγοντες και δεν θέλω να το σχολιάσω. Όμως η ομάδα είχε κάποιες συνεχείς ήττες στην έδρα της και η διοίκηση έκρινε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Είχαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι με τον Πλατανιά κι ένα άσχημο ημίχρονο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος από την πορεία και τις εμφανίσεις της ομάδας».

-την ήττα από τον Πανιώνιο: «Η ήττα δεν αντέχεται εύκολα. Η εικόνα μας ήταν καλή και γι’ αυτό έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά. Όμως στο ποδόσφαιρο, αν είναι δοκάρι και μέσα είσαι ήρωας, αν είναι δοκάρι και έξω είσαι ανάθεμα. Το τελευταίο διάστημα δεν μας πήγαινε και η τύχη».

-τις ομάδες που τον έχουν εκπλήξει ευχάριστα και δυσάρεστα στο πρωτάθλημα: «Ευχάριστα με εκπλήσσει ο Πανιώνιος. Όχι σαν εικόνα από αυτό που είδα απέναντι σε μας, αλλά γενικότερα. Τα παιδιά έχουν πολύ καλή ψυχολογία και μπαίνουν στο γήπεδο και μεγαλώνουν. Δυσάρεστα δεν μπορώ να πω ότι με έχει εκπλήξει κάποια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα γενικότερα, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό».

Gazprom για ΠΑΟΚ 

29/10/2012

Gazprom για ΠΑΟΚ
Οι διασυνδέσεις του Ιβάν Σαββίδη στη Ρωσία και η αναφορά του στον ρωσικό κολοσσό της ενέργειας, την πανίσχυρη Gazprom, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, έχουν δημιουργήσει μια παραφιλολογία γύρω από την εμπλοκή της ή μη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Νέα παράταση για τη διπλή ανάπλαση 

29/10/2012

Νέα παράταση για τη διπλή ανάπλαση
Νέα καθυστέρηση σχετικά με το θέμα του γηπέδου στον Παναθηναϊκό, αναμένεται να υπάρξει, μια και όλα δείχνουν ότι η κρίσιμη συζήτηση του συμβουλίου της επικρατείας, σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τη διπλή ανάπλαση θα αναβληθεί.

Θυμίζουμε ότι η συζήτηση, στην οποία θα έδιναν το «παρών» ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και η πράσινη ΠΑΕ και θα έθεταν βέτο για τη Λεωφόρο, ήταν προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως γράψαμε και παραπάνω πηγαίνει προς αναβολή, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους λόγους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Ερασιτέχνης δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα.

«Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός σύλλογος που δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με την Gazprom», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του νέου μεγαλομετόχου κι έκτοτε το όνομα του συλλόγου εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια με την ρωσική εταιρεία.

Η ιστοσελίδα “svodka.net” τονίζει σε δημοσίευμά της ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες με την οποία η Gazprom επιθυμεί να συνεργαστεί με τους Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της προώθησης της εικόνας της στα Βαλκάνια.

«Ο βασιλιάς του καπνού από το Ροστόφ, Ιβάν Σαββίδης έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας», επισημαίνεται για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ.

Τα λένε και… συμφωνούν 

29/10/2012

Τα λένε και… συμφωνούν 
Το καθοριστικό ραντεβού που θα επιφέρει… συμφωνία, ανάμεσα στον Παύλο Δερμιτζάκη και τον Πανθρακικό θα γίνει την Δευτέρα. Οι δύο πλευρές, έχουν διάθεση να συνεργαστούν και ο Καβαλιώτης τεχνικός να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν.

Ο Δερμιτζάκης, ο οποίος μετά την θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης, έμεινε χωρίς ομάδα, είναι, πλέον, έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους, σε μια ομάδα που ξέρει καλά, αφού έχει εργαστεί και στο παρελθόν.

Αμέσως μετά το «διαζύγιο» με τον Παντελίδη, ο Δερμιτζάκης, ήταν πρώτος στη σχετική λίστα και πλέον, είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει. Μάλιστα, βρίσκεται ήδη στην Κομοτηνή για να έχει συνάντηση με την διοίκηση, να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας. Δεν αποκλείεται, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Πάντα στον νου σου να χεις το… Περιστέρι! 

29/10/2012

Πάντα στον νου σου να χεις το… Περιστέρι! 
Η… οδύσσεια της ομάδας του Ατρομήτου έλαβε τελικά τέλος το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η αποστολή επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ρεπό στους παίκτες του για σήμερα, προκειμένου να ξεκουραστούν.

Τραυματίες οι Ιγκλέσιας και Επστάιν.

Η επιστροφή της ομάδας ήταν προγραμματισμένη για χθες (Κυριακή) αμέσως μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες, ματαίωσαν την πτήση της επιστροφής από το αεροδρόμιο «Βασιλιάς Πύρρος».

Η αποστολή διανυκτέρευσε στην πόλη των Ιωαννίνων και το πρωί της Δευτέρας μετέβη με πούλμαν στην Θεσσαλονίκη, από όπου «πέταξε» (επιτέλους) για Αθήνα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για την σημερινή ημέρα. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν στους «Ζωσιμάδες» ενώ αυτοί που δεν πήραν αγωνιστικά λεπτά, θα δώσουν εκπαιδευτικό δίτερμα με την ομάδα Κ20.

Ιγκλέσιας (χτύπημα στο μετατάρσιο) και Επστάιν (πρόβλημα στο ισχιακό νεύρο) θα επανεξεταστούν αύριο (Τρίτη) για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυματισμών τους. Ο Αργεντίνος μέσος πάντως θα απουσιάσει έτσι και αλλιώς από το επόμενο ματς κόντρα στον Πανθρακικό (Σάββατο, 3/11).

Εγγλέζοι... στο ραντεβού τους 

29/10/2012

Εγγλέζοι... στο ραντεβού τους
Στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον Δημήτρη Βιντιάδη και τους συνεργάτες του βρίσκονται ήδη τα στελέχη της «Seymour Pearce», όπως διαρρέεται από τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Στην Ένωση περιμένουν τις εξελίξεις από το ραντεβού αυτό ώστε να δουν τις διαθέσεις του αγγλικού τραπεζικού λογαριασμού αναφορικά με το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην ομάδα.

Οι εκπρόσωποι της «Seymour Pearce», όπως αναμενόταν, έφτασαν στην χώρα μας την Δευτέρα και η συνάντηση με τον Δημήτρη Βιντιάδη θα γίνει πιθανότατα εντός της ημέρας.

Οι δύο πλευρές θα θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, και οικονομικά καθώς πλέον ο Βιντιάδης τα έχει στην διάθεσή του, για να αποφασίσουν αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε μία συνεργασία η οποία θα βγάλει κερδισμένη την ΑΕΚ.

Ξεκαθαρίζεται ότι οι άνθρωποι της «Seymour Pearce» δεν πρόκειται να συναντηθούν με εκπροσώπους της διοίκησης της ΑΕΚ. Πάντως, στην Ένωση περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ραντεβού καθώς μετά από αυτό θα ξέρουν τις ακριβείς προθέσεις των Άγγλων.

Η ανάσταση ήταν… φίδι! 

29/10/2012

Η ανάσταση ήταν… φίδι! 
Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός διέψευσε τις προσδοκίες των φίλων του να πάρει τα πάνω του!

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δυο φορές στο Ηράκλειο (8’ Τοτσέ, 29’ Μαυρίας), ωστόσο ο ΟΦΗ βρήκε ισάριθμες φορές τρόπο να τους «δαγκώσει» (27’ Κουτσιανικούλης, 72’ Παπάζογλου) και με το 2-2 ν’ αποδείξει ότι ήταν… φίδι η ανάκαμψη που ήλπιζε ο Φερέιρα.

Η προτεραιότητα που έδωσε ο Πορτογάλος στο να κρατήσει το σκορ και η αδυναμία του Σισοκό να τελειώσει το ματς άφησαν τους
«πράσινους» στη μέση της βαθμολογίας και χωρίς ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πώς έπαιξε

Αρκετές αλλαγές -άλλες αναμενόμενες και άλλες όχι- είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σε αυτή λοιπόν βρισκόταν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα ο Χουχούμης, ενώ ξεκίνησε και ο Μαυρίας. Αντίθετα, στον πάγκο επιλέχθηκε να μείνουν οι Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι και Φορναρόλι. Έτσι, το 4-2-3-1 των «πράσινων» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χουχούμης, Πίντο, Βελάσκες και Σεϊταρίδης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Βιτόλο-Μαρίνος, στην τριάδα μπροστά τους οι Σισοκό (αριστερά), Μαυρίας (σε ρόλο επιτελικού), Ζέκα (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Τοτσέ.



Εμφανίστηκε αεράτος…

Η ανεμοθύελλα στο «Γεντί Κουλέ» παράσερνε κάθε ελπίδα πριν τη σέντρα ότι θα γίνουν φάσεις. Ότι θα μπουν γκολ. Ότι οι παίκτες του Φερέιρα -ως η περισσότερο ποιοτική ομάδα- θα κάνουν ευκαιρίες. Ε, και σε αυτό ο φετινός Παναθηναϊκός αποδείχθηκε… ανάποδος. Διότι πριν συμπληρωθεί καν το δεκάλεπτο δεν είχε βγάλει απλά φάση. Είχε βγάλει από πάνω του το άγχος, όταν ο θρασύς Χουχούμης σέντραρε όμορφα και ο Τοτσέ εκτέλεσε με -ασυνήθιστη για τον ίδιο- δεινότητα.

Παρόλο που το γκολ όμως του έδωσε ψυχολογία και χάλασε από νωρίς το σχέδιο άμυνας του ΟΦΗ, οι Κρητικοί ανταμείφθηκαν για τον (ανορθόδοξο έστω) τρόπο που προσπάθησαν να αντιδράσουν. Έστω κι αν χρειάστηκε μια αδράνεια του Καρνέζη και της άμυνας, ώστε ο Κουτσιανικούλης να τρυπώσει σ’ αυτή και να κάνει τη ζημιά. Προσωρινά… Διότι κι ο Παναθηναϊκός ανταμείφθηκε για την όμορφα εκδηλωμένη επίθεση που έκανε δυο λεπτά αργότερα. Έστω κι αν το πλασέ του Μαυρία χρειάστηκε να κοντράρει πριν τον ξανακάνει αφεντικό.

Οι… εμπνεύσεις πληρώνονται

Όσο περνούσαν τα λεπτά μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, τόσο πιο φανερή γινόταν η πρόθεση του Φερέιρα να προστατεύσει το υπέρ του σκορ. Κάτι που επέτρεπε μεν στην ομάδα του να αμύνεται χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο. Δεν απέτρεπε όμως τον κίνδυνο της «μιας φάσης που μπορεί να κάνει τη ζημιά». Στην πρώτη τέτοια που δημιουργήθηκε λοιπόν (μετά την εξαιρετική κάθετη του Σίσιτς) ο Καρνέζης πρόλαβε από δεξιά τον Κουτσιανικούλη.

Στη δεύτερη όμως το πλήρωσε ακριβά. Διότι τρία λεπτά αφού ο Σισοκό δεν τέλειωσε το ματς (ο Κουρδάκης τον έκοψε στο τετ α τετ) ο Παπάζογλου τιμώρησε τους «πράσινους»: Εκμεταλλευόμενος την έμπνευση του Φερέιρα να περάσει στόπερ τον Λαγό (όταν τραυματίστηκε ο Πίντο), νικώντας τον νεαρό στον αέρα και στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους του ΟΦΗ. Εκεί απ’ όπου δεν μπόρεσε να τους γκρεμίσει ούτε ο Μαρίνος, κάνοντας «τσαφ» στο γκολ που του 'δωσε ο Βιτόλο και… θρύψαλα τις ελπίδες του Παναθηναϊκού ν’ αποδράσει με τη νίκη.




ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ιωαννίδης (46’ Βιτώρος), Ζαχαράκης, Σόουζα, Μονιάκης, Βερόν, Λαμπρόπουλος (85’ Μπανούσης), Κουρδάκης, Κουτσιανικούλης, Σίσιτς, Παπάζογλου (82’ Περογαμβράκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Σαρ, Ζορμπάς, Βάντο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Χουχούμης, Πίντο (67’ λ.τ. Λαγός), Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Μαρίνος, Σισοκό, Ζέκα (78’ Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας (61’ Κουίνσι), Τοτσέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Σπυρόπουλος, Φουρλάνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

«Χτύπησε» πάλι στην Κρήτη 

29/10/2012

«Χτύπησε» πάλι στην Κρήτη 
Δύο γκολ έχει προλάβει να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Χάρης Μαυρίας και τα δύο σε αγώνες των «πράσινων» στην Κρήτη.

Πέρυσι απέναντι στον Εργοτέλη και στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο Εργοτέλης-ΠΑΟ 0-2 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18/2/2012.

Απόψε σημείωσε πάλι το 2ο γκολ του «τριφυλλιού», όμως η ομάδα του δεν έφυγε με το επιθυμητό αποτέλεσμα από το «Γεντί Κουλέ» καθώς ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Ντε Μπλάσις: «Ο Αστέρας θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις» 

29/10/2012

Ντε Μπλάσις: «Ο Αστέρας θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις» 
Είναι από τους νέους παίκτες που έχουν έρθει φέτος στην Τρίπολη και αναμφίβολα σε αυτές τις πρώτες οχτώ αγωνιστικές έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολύ στην ομάδα.

Ο Αργεντινός επιθετικός σε συνέντευξή του μίλησε για τη νέα του ομάδα, για την προσαρμογή του, ενώ τόνισε ότι ο Αστέρας θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντε Μπλάσις στο arcadia-sports.gr:

Για το ποια είναι η γνώμη του για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, είπε: «Θεωρώ ότι στον τομέα της κατοχής μπάλας δεν πήγαμε καλά. Ήταν ένα ματς που ήθελε αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, το σημαντικό είναι ότι πήραμε έναν βαθμό».

Αναφορικά με την προσαρμογή του στην ομάδα, σχολίασε: «Θεωρώ ότι είναι καλή η προσαρμογή μου. Αγώνα με αγώνα θα βοηθάω περισσότερο την ομάδα. Οι συμπαίκτες μου έχουν βοηθήσει πάρα πολύ για να γίνει πιο εύκολη η προσαρμογή μου».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται, αλλά και το δυνατό του σημείο στο παιχνίδι, είπε: «Αισθάνομαι άνετα στην επιθετική ζώνη. Δεν έχω πρόβλημα για τη θέση. Νοιώθω άνετα από τη μέση και μπροστά. Αλλάζουμε συνεχώς θέσεις για να αποπροσανατολίζουμε τον αντίπαλο. Είναι ένα μίγμα ασίστ και γκολ. Δεν είμαι επιθετικός περιοχής. Μου αρέσει όμως να δίνω ασίστ αλλά και να τελειώνω φάσεις».

Για την εικόνα που έχει για τον Αστέρα, τόνισε: «Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα που θα παλεύει για τις πρώτες θέσεις. Είναι καλό που δεν χάνει η ομάδα. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις τότε καλύτερα να μη χάνεις. Σε γήπεδα όπως αυτό του Λεβαδειακού χρειάζεται να δίνεις πολλές μάχες».

Από το ΟΑΚΑ στα… Περιβόλια 

29/10/2012

Από το ΟΑΚΑ στα… Περιβόλια 
Μπορεί να ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ, ωστόσο ο Πλατανιάς δεν πτοείται και βάζει... πλώρη για επιστροφή στις επιτυχίες.

Με το που έφτασε στα Χανιά η αποστολή των Κρητικών, απευθείας κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο για να διεξαχθεί η πρωινή προπόνηση και η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν χρονοτριβεί και ξεκίνησε ήδη να «καταστρώνει» τα πλάνα του. Με ευχαρίστηση είδε τον Στέφανο Μαρτσάκη να βγάζει μετά από καιρό όλο το πρόγραμμα και να… δηλώνει ετοιμοπόλεμος για το ματς με τους Φαίακες.

Από την άλλη, το πρόβλημα με τη βίζα του Λόρενς Ντόε συνεχίζεται, με τον στόπερ του Πλατανιά να παραμένει στην πατρίδα του. Όσοι αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν κανονικά προπόνηση.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου: 11.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου: 17.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου: 15.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου: 16.00, Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε.

Φερέιρα: «Έμπειρος ο ΟΦΗ» 

29/10/2012

Φερέιρα: «Έμπειρος ο ΟΦΗ»
Οι χαμένες ευκαιρίες των παικτών του αλλά και η μεγαλύτερη εμπειρία των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ έναντι των δικών του ήταν –αυτή την φορά- οι λόγοι που κράτησαν τον Παναθηναϊκό μακριά από τη νίκη σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο πορτογάλος τεχνικός στη συνέχεια των δηλώσεων που έκανε μετά τη λήξη του αγώνα της Κρήτης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δίκαιο.

«Tο παιχνίδι καθορίστηκε από τον άνεμο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το αποτέλεσμα. Αλλά έχασε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει σε ένα δύσκολο γήπεδο. Μετά την αποχώρηση του Πίντο, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για μας. Δεν είμαστε έμπειρη ομάδα. Έχουμε νέους παίκτες. Είχαμε όμως δυο μεγάλες ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιήσαμε. Αυτό δεν επιτρέπεται σε αυτό το επίπεδο», τόνισε ο Πορτογάλος και συνέχισε:

«Η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς. Όποιος δεν βάζει γκολ είναι πιθανό να υποφέρει. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο ΟΦΗ έχει μια καλή και έμπειρη ομάδα Δεν ξεκινήσαμε με Λάζαρο και Κουίνσι, δεν έπαιξε ο Σπυρόπουλος, για να τους προστατεύσω. Το λέω αυτό γιατί οι δυο πρώτοι είχαν μια κόπωση και ο άλλος κάποιες ενοχλήσεις. Διαχειριζόμαστε πολλά προβλήματα. Σήμερα χάσαμε τους Μαυρία και Πίντο. Αυτά συμβαίνουν όμως στο ποδόσφαιρο», είπε.

Τέλος ο Φερέιρα σχολίασε: «Πρέπει να τα βλέπουμε με θετικό πνεύμα και λογική. Το να πηγαίνεις για τη νίκη και δεν τα καταφέρνεις, σε επηρεάζει και ψυχολογικά. Υπήρχαν στιγμές που προσπαθείς για τη νίκη, αλλά το να χάνεις τα γκολ που χάσαμε είναι ανεπίτρεπτο. Τα λάθη σου τα εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος. Η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει και να μάχεται με σκοπό να νικήσει πιο δυνατές ομάδες. Εμφανίζονται όμως ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία και δεν μπορούμε να πάρουμε τη νίκη», κατέληξε.

Χαστούκισαν τον Μαυρία 

29/10/2012

Χαστούκισαν τον Μαυρία 
Ένα απρόοπτο επιφύλασσε στον Χάρη Μαυρία η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού βρέθηκε κοντά στη γραμμή του πλαγίου και εκεί δέχθηκε χτύπημα από ένα φίλο των Κρητικών που είχε σκαρφαλώσει στις διαφημιστικές πινακίδες του «Θ. Βαρδινογιάννης». Γράφτηκε στο φύλλο αγώνα το περιστατικό.

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού «συγκρούστηκε» με τον Μονιάκη και αυτό ήταν αρκετό για να βρεθεί προς στιγμήν εκτός γηπέδου και ο φίλαθλος των γηπεδούχων… άρπαξε την ευκαιρία να τον χτυπήσει. Φυσικά, αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό του άσου του «τριφυλλιού» που είχε και έντονο διαπληκτισμό με τον αρχηγό των Κρητικών, Βερόν.

Μάλιστα, ο διαιτητής Τριτσώνης διέκοψε προς στιγμήν το παιχνίδι, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να έχουν παράπονα για το συμβάν με τον παίκτη τους.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή, μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Αναλυτικά:

«Στο 45ο λεπτό του αγώνα φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας χαστούκισε ελαφριά στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Χάρη Μαυρία ο οποίος βρέθηκε κοντά στα κικλιδώματα. Έγινε διακοπή του αγώνα για ένα λεπτό και συστάσεις από τα μεγάφωνα. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν τραυματίστηκε».

Αποκατάσταση και... Ξάνθη 

29/10/2012

Αποκατάσταση και... Ξάνθη 
Το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί παρελθόν και πλέον όλοι στο στρατόπεδο του Λεβαδειακού, στρέφονται στο ματς απέναντι στην Ξάνθη για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ενοχλήσεις για Πόι, Κουτσόπουλο και Ναπολεόνι.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προπονήθηκαν σήμερα το πρωί στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για περισσότερα από 45 λεπτά κόντρα στον Αστέρα να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά ακολουθώντας ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τεχνικής.

Οι Πόι, Κουτσόπουλος και Ναπολεόνι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω μικροενοχλήσεων.

Αναστόπουλος: «Εμείς δικαιούμαστε τη νίκη» 

29/10/2012

Αναστόπουλος: «Εμείς δικαιούμαστε τη νίκη»
Αν μια ομάδα έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκη από τον αγώνα στην Κρήτη αυτή ήταν ο ΟΦΗ υποστήριξε ο Νίκος Αναστόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τέσσερα γκολ και όμορφες φάσεις απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Φάγαμε δύο κρύα γκολ. Παρ’ όλα αυτά, δύο φορές βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ισοφαρίσαμε και νομίζω ότι αν μια ομάδα δικαιούται τη νίκη, αυτή ήταν η δική μας», τόνισε ο προπονητής του ΟΦΗ και συνέχισε:

«Εμείς δείξαμε σε αυτό το παιχνίδι ότι σιγά – σιγά αρχίζουμε και γινόμαστε ομάδα, που είναι αυτό το ζητούμενο. Όπως είπα και μετά τον Πλατανιά, θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Σε κάποια διαστήματα, το είχαμε αυτό. Γενικά, ήμασταν πολύ καλύτεροι από το παιχνίδι με τον Πλατανιά απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

Τέλος ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του…

«Κρατάμε την μεγάλη διάθεση που δείξαμε και βρήκαμε τα αποθέματα για να ισοφαρίσουμε. Ειδικά, μετά την ισοφάριση ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοση μας. Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που ήταν συγκλονιστικός και αποτελεί την δύναμη μας. Από αύριο, ξεκινάμε την δουλειά καθώς ακολουθεί μια τετράδα – φωτιά, αρχής γενομένης από το Σάββατο».

Θλάση ο Πίντο 

29/10/2012

Θλάση ο Πίντο 
Ενός κακού, μύρια έπονται…

Δεν έφτανε η βαθμολογική απώλεια για τον Παναθηναϊκό, ήρθε να προστεθεί και η θλάση που υπέστη ο Πίντο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Πορτογάλος αμυντικός θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις επόμενες 15-20 ημέρες.

Στο 67’ ο Πίντο έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ρίχνει στη θέση του τον Τάσο Λαγό. Το ιατρικό… ανακοινωθέν των «πράσινων» αναφέρει ότι θα είναι απών για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τόσο το επόμενο παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα κόντρα στην ΑΕΚ, όσο και αυτό με τη Λάτσιο στην Ιταλία για το Europa League.

Περισσότερα θα προκύψουν την Τρίτη με την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, όπου ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Στο άλλο «μέτωπο» τραυματισμών, ο Χάρης Μαυρίας έγινε αλλαγή προκειμένου να φυλαχθεί, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο και κρίθηκε προτιμότερο να αποχωρήσει, ώστε να μην υπάρξει πιο σοβαρό πρόβλημα.

Βιτώρος: «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω» 

29/10/2012

Βιτώρος: «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω» 
Ακόμα και τη νίκη μπορούσε να πάρει ο ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ο Γιάννης Βιτώρος.

Ο μέσος των Κρητικών ευχαρίστησε δημόσια τον Νίκο Αναστόπουλο για το γεγονός πως τον εμπιστεύεται στην βασική ενδεκάδα της ομάδας.

«Είχαμε δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Πήραμε το βαθμό και ίσως μπορούσαμε και κάτι παραπάνω. Ξεχνάμε το σημερινό παιχνίδι και κοιτάμε τώρα το επόμενο. Ο προπονητής δείχνει να με εμπιστεύεται και τον ευχαριστώ για αυτό. Προσπαθώ για το καλύτερο και ελπίσω να πάρω και άλλα παιχνίδια στην συνέχεια» ήταν τα λόγια του.

Οπαδοί του ΠΑΣ υπέρ των οπαδών του Ατρομήτου 

29/10/2012

Οπαδοί του ΠΑΣ υπέρ των οπαδών του Ατρομήτου 
Αλήθεια είναι ότι οπαδοί διαφορετικών ομάδων στην Ελλάδα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν μας έχουν συνηθίσει σε επίδειξη καλών σχέσεων μεταξύ τους.

Αυτές που ούτως ή άλλως υπήρχαν όμως μεταξύ των οργανωμένων φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα κι εκείνων του Ατρομήτου δεν ήταν ο βασικός λόγος που οι μεν εξέδωσαν ανακοίνωση υπέρ των δε.

Αλλά η απρόκλητη αστυνομική βία που, σύμφωνα με τον σύνδεσμο «Απεί Ρωτάν», υπέστησαν οι 100 Περιστεριώτες στους «Ζωσιμάδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρει

«Το ματς δε θα μείνει στην ιστορία για τα όσα συνέβησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η διακοπή λόγω της ασταμάτητης βροχής και τα προβλήματα με τους προβολείς έκλεψαν την παράσταση. Μπάλα δεν παίχτηκε για να έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Το 0-0 αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, λίγο περισσότερο τον Ατρόμητο, μιας και είχε τις λιγότερες ευκαιρίες.

Η παρουσία των περίπου 100 οπαδών της ομάδας του Περιστερίου έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στις καλές σχέσεις που καιρό τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε. Πέρα από τη φιλολογία των ΜΜΕ για αιμοσταγείς οπαδούς που δεν αφήνουν τίποτα στο διάβα, εμείς αποδείξαμε πως οι οπαδοί μπορούν να διαπνέονται κι από άλλες αξίες.
Βέβαια καμιά κάμερα δεν ήταν εκεί για να καταγράψει την ανταλλαγή κασκόλ, μπλουζών και τις από κοινού φωτογραφίες.

Χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο η αστυνομία είχε άλλη άποψη για το πως θα έπρεπε να λήξει αυτή η βραδιά. Κλείδωσε τους οπαδούς του Ατρομήτου στην κερκίδα τους και άνοιξε μόνο μια μικρή πόρτα ώστε να βγαίνουν ένας-ένας. Μια διμοιρία ΜΑΤ και αρκετοί αστυνομικοί δημιούργησαν έναν μικρό διάδρομο, δίνοντας μόνο μια δίοδο προς τα λεωφορεία.

Κατευθείαν τα γκλομπ έπιασαν δουλειά και ξεκίνησε το ξύλο αδιακρίτως. Χτυπήθηκαν μέχρι και γυναίκες από τους παλικαράδες της αστυνομίας. Όλα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα της γειτονιάς που παρακολουθούσε από τα μπαλκόνια. Το ξύλο συνεχίστηκε έως τις πόρτες των λεωφορείων. Η αστυνομία, για ακόμα μια φορά, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό ενός σαδιστικού-εκδικητικού κατασταλτικού μηχανισμού που παράγει ωμή βία.

Εμείς, σαν ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, αναρωτιόμαστε τα εξής:

α) Ποιος έδωσε την εντολή να λειτουργούν οι αστυνομικοί ως συμμορία; Αν φυσικά δόθηκε ποτέ...

β) Με τέτοιες κινήσεις, υπάρχουν ακόμα διάφοροι που απορούν για το μίσος των οπαδών προς την αστυνομία;

γ) Υπάρχει κανείς ακόμα που δεν έχει αυταπάτες για το ότι η αστυνομία έχει αποφασίσει να είναι απέναντι από την κοινωνία;

Στέλνουμε τη συμπαράσταση μας στους οπαδούς του Ατρομήτου που εκτός από τα χιλιόμετρα και τη βροχή, είχαν να αντιμετωπίσουν την αστυνομική βαρβαρότητα.

Υ.Γ. ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ

Σ.Φ. Π.Α.Σ. Γιάννινα "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ"

Είμαστε από μέταλλο, θα σκουριάσουμε στο πέταλο»
.

 ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

 Το ερώτημα ήταν πότε θα χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός και απαντήθηκε στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Άρη, ο οποίος προηγήθηκε δύο φορές με τους Παπαστεριανό (3’) και Αγκάνθο (81’), όμως οι Αμπντούν (9’) με πέναλτι και Χολέμπας (82’) έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια.

«Μοιραίος» ο Μήτρογλου, ο οποίος σπατάλησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν με δέκα λόγω αποβολής του Ψυχογιού (81’), οι οποίοι συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Πως έπαιξε:

Εκπλήξεις από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη «μάχη» του «Βικελίδης» τον Ανδρέα Τάτο, αφήνοντας εκτός τον Γκρέκο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα, ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Οι Μοδέστο, Τάτος και Μανιάτης ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μασάντο με τον Αμπντούν πλαισίωσαν τον Μήτρογλου.



Αιφνιδιασμός…

Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως ο Ολυμπιακός, σίγουρα, δεν θα περίμενε. Η ομάδα του Ζαρντίμ, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ο εξαιρετικός, για ένα ακόμα παιχνίδι, Αγκάνθο, έκανε μια πενηντάρα μπαλιά και ο Παπαστεριανός, δεν είχε παρά να… αγγίξει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα του Κάρολ. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος αμέσως κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του είσοδο στην περιοχή κέρδισε πέναλτι.

Ο Μασάντο σούταρε, ο Ψυχογιός βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Αμπντούν δεν είχε πρόβλημα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Από εκεί και πέρα και παρά το γεγονός πως ο Άρης δεν κλείστηκε στα καρέ του, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα μέτρα τους στον αγωνιστικό χώρο, όμως έλειψε η τελική πάσα που θα έφερνε τον Μήτρογλου ή άλλο «ερυθρόλευκο» σε θέση βολής. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν με το 1-1 για τα αποδυτήρια.

Της… αμύνης τα παιδιά

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μόνο ένα σκηνικό. Ο Άρης ήταν κλεισμένος στα καρέ του, περίμενε τον Ολυμπιακό και έψαχνε την κόντρα που θα του κάνει την «ζημιά». Από την άλλη πλευρά ο Ζαρντίμ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, ενώ παράλληλα διατηρούσε στο παιχνίδι τον εκτός… αγώνα, Μασάντο.

Με τον Αμπντούν να προσπαθεί να τα βάλει με όλους και τον Μήτρογλου να χάνει το… άχαστο, ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Αγκάνθο. Ο Ισπανός επιθετικός δείχνει γιατί είναι από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα αφού δεν χαρίζει και σε κενή εστία έβαλε τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού. Πριν προλάβουν να χαρούν όμως, η ομάδα του Ζαρντίμ απάντησε με τον Χολέμπας και έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να πιέζει για τα καλά τον Άρη, όμως οι «κίτρινοι» είχαν απαντήσεις σε κάθε ευκαιρία και φυσικά είχαν και τύχη όταν ο Μήτρογλου σε κενή εστία, δεν μπόρεσε να σκοράρει και πάλι. Άρης (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (82’ Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (64’ Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87’ Νταμαρλής).

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Καπετάνος, Σουνάς.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδη (81’ Πάντελιτς), Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο (68’ Λυκογιάννης), Μανιάτη, Τάτο (68’ Γκρέκο), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Ντιακιτέ.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Χουχούμης: «Μπορούσαμε να το τελειώσουμε» 

29/10/2012

Χουχούμης: «Μπορούσαμε να το τελειώσουμε» 
Ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά όχι από το αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ, εμφανίστηκε ο Διαμαντής Χουχούμης.

Ο αμυντικός των «πρασίνων» σχολίασε και την ασίστ του στο γκολ του Τοτσέ αλλά και αναφέρθηκε και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν κάναμε τη νίκη στην έδρα του ΟΦΗ» σχολίασε και συνέχισε σχολιάζοντας την σέντρα του στο πρώτο γκολ του «τριφυλλιού»:

«Έτυχε να κάνω εγώ τη σέντρα, προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα μου όσο πιο πολύ μπορώ».

Για το παιχνίδι αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι πως παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Προηγηθήκαμε, αλλά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ. Μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δεν το κάναμε και μείναμε στην ισοπαλία. Αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην έδρα μας».

Τέλος μίλησε και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

«Στόχος μου είναι μέσα από τη σκληρή δουλειά να συνεχίσει να με εμπιστεύεται ο κ. Φερέιρα και να πάρω ευκαιρίες για να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα».

Κουτσιανικούλης: «Θέλαμε την ισοπαλία» 

29/10/2012

Κουτσιανικούλης: «Θέλαμε την ισοπαλία» 
Καλό αποτέλεσμα για τον ΟΦΗ χαρακτήρισε την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Κρητικών, εξήγησε πως με βάση την τροπή του παιχνιδιού η ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε η ομάδα του, αιτιολογώντας ταυτόχρονα την άνοδο του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο.

«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θέλαμε την ισοπαλία. Κυνηγήσαμε ένα τρίτο γκολ που δυστυχώς δεν ήρθε. Ήταν όμως ένα σημαντικό αποτέλεσμα, κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με πολλά τρεξίματα και είναι θετική για μας η ισοπαλία. Μπροστά μας έχουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, ξεχνάμε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, από αύριο προετοιμαζόμαστε για να πάμε το Σάββατο να παίξουμε με τον Ολυμπιακό» ήταν τα λόγια του Έλληνα επιθετικού ο οποίος συνέχισε:

«Δεχθήκαμε δυο γκολ, ειδικά το πρώτο που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση γιατί ξέραμε πως κάνουν αυτή την κίνηση οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ισοφαρίσαμε το πρώτο, δεν προλάβαμε να το χαρούμε και δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, κρατήσαμε τη μπάλα και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, έχασα κι εγώ μια ευκαιρία προς το τέλος, αλλά δεν πειράζει».

Τέλος, σχολίασε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Πουλίδο: «Μένει μια πικρία για την ισοφάριση» 

29/10/2012

Πουλίδο: «Μένει μια πικρία για την ισοφάριση»
Την πικρία του για την γρήγορη ισοφάριση του Ολυμπιακού και το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Πουλίδο σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Όταν προηγείσαι απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και μετά δέχεται γκολ τότε μένει μια πικρία», τόνισε ο άσος του Άρη και συνέχισε:

«Υπάρχουν διαφορές με τα προηγούμενα παιχνίδια. Βλέπουμε κάποια πράγματα να μας πιάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Από το σημερινό παιχνίδι μπορούμε να κρατήσουμε κάποια πράγματα τα οποία είναι σημαντικά και θα είναι σημαντικά μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος», τόνισε και κατέληξε:

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι δεν υπάρχουν πιο βατά παιχνίδια. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί αποδώσαμε έτσι με αντιπάλους τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί δεν αποδώσαμε έτσι και στα άλλα παιχνίδια».

Νταμαρλής: «Κάτι άλλαξε στην ομάδα» 

29/10/2012

Νταμαρλής: «Κάτι άλλαξε στην ομάδα» 
Ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται στον Άρη το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία 2-2. Ο νεαρός παίκτης του Άρη στάθηκε και στο γεγονός ότι όλοι στην ομάδα προσπαθούν πάρα πολύ για το καλύτερο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νταμαρλής:

«Δουλέψαμε πάρα πολύ όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παλέψαμε πολύ, ωστόσο, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε. Έτσι, όμως, θα είμαστε από εδώ και πέρα, καθώς κάνουμε πάρα πολύ δουλειά στις προπονήσεις», ήταν αρχικά τα λόγια του

Όσον αφορά την αντίδραση που είχε ο Άρης τις δύο φορές που προηγήθηκε, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν και λίγο τυχερός και κατάφερε να μας ισοφαρίσει και τις δύο φορές».

Ενώ αναφορικά με τις διαφορές που παρουσιάζει η ομάδα, είπε: «Κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Δουλεύουμε πάρα πολύ και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται. Πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα στο πρωτάθλημα στη συνέχεια».

«Πάλι από αμφισβητούμενη φάση» 

29/10/2012

«Πάλι από αμφισβητούμενη φάση» 
Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκε την ισοπαλία (1-1) του Άρη με τον Ολυμπιακό ο Νίκος Πασσιαλής.

Μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της Nova, o τεχνικός των "κίτρινων" εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βελτίωση στην απόδοση της ομάδας του, αλλά άφησε αιχμές για την διαιτησία του αγώνα.

«Κάναμε μία συγκινητική προσπάθεια απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Δεχτήκαμε πάλι ένα γκολ από πέναλτι, από μία αμφισβητούμενη φάση. Αυτό έγινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, δεν ξέρω τι να πω. Κρατάμε την προσπάθεια και συνεχίζουμε. Είχαμε πολύ καλή παρουσία με τον κόσμο κοντά μας. Ο Άρης θύμισε την καλή ομάδα που είχε πριν πολλά χρόνια και αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» θύμισε μέρες του παρελθόντος. Είχαμε χρόνια να αισθανθούμε κάτι τέτοιο. Αν ήμουν φίλαθλος θα χαιρόμουν να βλέπω τέτοια ματς», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα στοιχεία που πρόσθεσε το νέο προπονητικό δίδυμο (Πασσιαλής - Μπουγιουκλής) για να αλλάξει η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, ανέφερε: «Καταφέραμε να γεμίσουν τα παιδιά με αυτοπεποίθηση. Το είχαν ανάγκη αυτό, μιας και η εικόνα μέχρι τον αγώνα με τον Πλατανιά ήταν πλασματική. Το μόνο που τους λείπει είναι τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια θα πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, καθώς έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα».

Μοντέστο: «Είναι θέμα ψυχολογίας» 

29/10/2012

Μοντέστο: «Είναι θέμα ψυχολογίας»
Στη δυσκολία να συγκεντρωθούν στον αγώνα με τον Άρη μετά από μια νίκη στην Ευρώπη απέδωσε την πρώτη βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ο Φρανσουά Μοντέστο με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

«Είναι θέμα ψυχολογίας όταν κάνεις μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη να συγκεντρωθείς μετά στο πρωτάθλημα. Παίξαμε αρκετά καλά νομίζω αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαστε πρώτοι με μια διαφορά πέντε βαθμών από την άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα», σχολίασε ο κορσικανός άσος των ερυθρολεύκων μετά το παιχνίδι.

Μανιάτης: «Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά» 

29/10/2012

Μανιάτης: «Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά»
Όταν δεν έχεις συγκέντρωση, έρχονται και οι απώλειες βαθμών, όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Ο διεθνής μέσος σχολίασε ότι η ευθύνη για τους δύο χαμένους βαθμούς των «ερυθρολεύκων» βαραίνει αποκλειστικά τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα έπρεπε σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

«Νέα παιδιά μπορούν και πρέπει να γίνουν… βαρόμετρο σε ομάδες», τόνισε για τα «πιτσιρίκια» πολλών συλλόγων.

«Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν είδαμε τη δυσκολία του ματς όπως θα έπρεπε, κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, όπως ο Άρης σε ένα γήπεδο, όπου ο κόσμος τον σπρώχνει. Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δύο φορές. Ειδικά στις στημένες φάσεις εναντίον μας, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Πιστεύω ότι εμείς το κάνουμε δύσκολο. Έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, όμως όταν δεν μπαίνεις συγκεντρωμένος, τότε δυσκολεύεις μόνος τον εαυτό σου. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Η κούραση (λόγω Μονπελιέ) δεν είναι δικαιολογία, αφού δεν νομίζω ότι φάνηκαν σημάδια κόπωσης. Μας αποπροσανατόλισε και η νίκη στη Γαλλία».

Ο καλός κι ο κακός Αγκάνθο 

29/10/2012

Ο καλός κι ο κακός Αγκάνθο 
Με την ίδια σχεδόν συχνότητα που βρίσκει δίχτυα, μαζεύει και τις κίτρινες κάρτες ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Σήμερα έφτασε τα 4 τέρματα στην Σούπερ Λίγκα, με αυτό που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό (2-2), ωστόσο συμπλήρωσε 5 κίτρινες κάρτες.

Ο Ισπανός επιθετικός έχει ήδη μια τιμωρία να εκτίσει (δηλώθηκε με τον Λεβαδειακό), αλλά το ζητούμενο είναι να γίνει πιο προσεκτικός στην συνέχεια, καθώς η παρουσία του είναι εξαιρετικά σημαντική για να εμφανίζονται ανταγωνιστικοί οι "κίτρινοι".

Τα λένε (και) για Βιντιάδη 

29/10/2012

Τα λένε (και) για Βιντιάδη 
Και η κινητικότητα -που εύλογα εκλαμβάνεται ως προάγγελος διοικητικών εξελίξεων στην ΑΕΚ- συνεχίζεται.

Μετά την άφιξη των ανθρώπων της «Seymour Pierce» ώστε να συναντηθούν με τον Δημήτρη Βιντιάδη και τους συνεργάτες του και η ΠΑΕ συγκάλεσε Δ.Σ. για το απόγευμα της Τρίτης.

Εκεί ο Ανδρέας Δημητρέλος θα ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη για την πρόοδο του deal, ενώ θα αναζητηθούν λύσεις και για το πώς θα μείνει όρθια ως τότε η «Ένωση».

Ο ερχομός των εκπροσώπων του τραπεζικού οργανισμού που διευθύνει ο Κιθ Χάρις και η συνάντησή τους με τον Δημήτρη Βιντιάδη και τους δικούς του ανθρώπους αν μη τι άλλο δείχνουν πως το θέμα της εισόδου τους στην «Ένωση» έχει αρχίσει να δρομολογείται.

Αυτή είναι εξάλλου η αίσθηση που υπάρχει και στην ΠΑΕ, παρόλο που επιδιώκεται να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα. Κι επειδή στο θέμα των οφειλών που υπάρχουν και των διακανονισμών που (δεν) εξυπηρετούνται η μπάλα είναι κοντά στο να χαθεί, η θεματολογία του Δ.Σ. που συγκλήθηκε για το απόγευμα της Τρίτης δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην ενημέρωση που θα κάνει ο Ανδρέας Δημητρέλος για το θέμα των επενδυτών. Αλλά και στο πώς θα καταφέρει να μείνει σε λειτουργία η ΠΑΕ έως ότου ολοκληρωθεί το deal.

Κάτι για το οποίο πάντως υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα καθυστερήσει πολύ ακόμα, μιας και διαρρέεται πως η ταυτοποίηση των οικονομικών στοιχείων από την πλευρά των επενδυτών επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται στο ύψος που τα είχε ορίσει η ΠΑΕ (περίπου στα 35 εκατ. ευρώ). Έτσι, η είσοδος των ορκωτών λογιστών που θα αποτελέσει το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ελπίζεται ότι θα μπορέσει να γίνει ακόμα και πριν το τέλος της εβδομάδας.

Αγκάνθο: «Μας είχαν καταδικασμένους» 

29/10/2012

Αγκάνθο: «Μας είχαν καταδικασμένους» 
Πανευτυχής που ο Άρης απέδειξε ότι δεν θα ήταν ένας εύκολος ούτε καν για τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Νταβίντ Αγκάνθο, μιλώντας μετά το 2-2 με τους «ερυθρόλευκους».

«Εγώ βγαίνω στο γήπεδο μόνο για να κερδίζω. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να προδικάσεις. Μας είχαν καταδικασμένους για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό όμως πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Νιώθω χαρούμενος στον Άρη, είμαι καλά, οι συμπαίκτες μου είναι νεαροί σε ηλικία αλλά έχουν ποιότητα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τη Βέροια και θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Ισπανός επιθετικός.

ΑΕΚ κατά του ρατσισμού (video) 

29/10/2012

ΑΕΚ κατά του ρατσισμού (video)
Ανέκαθεν η ΑΕΚ ήταν ομάδα που δεν περιοριζόταν στα μηνύματα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ακόμα και τώρα λοιπόν που κανείς δεν θα την… κατηγορούσε αν κοιτούσε μονάχα «τα του οίκου της» και το πώς θα καταφέρει να σωθεί (αγωνιστικά, οικονομικά και διοικητικά), η «Ένωση» δεν έμεινε αδιάφορη στην τάση που εξαπλώνεται επικίνδυνα εσχάτως και στη χώρα μας.

AEK FC - Against Racism από bouklesto18
Έτσι, η ΠΑΕ ετοίμασε ένα όμορφο video, το οποίο έπαιξε στα μάτριξ του ΟΑΚΑ πριν το παιχνίδι με τον Πλατανιά και -μέσω εικόνων από παιδιά της Αφρικής και παραλληλισμών με ωραίες στιγμές που χάρισαν στην «Ένωση» παίκτες με διαφορετικό χρώμα- πέρασε το δικό της μήνυμα εναντίον του ρατσισμού.

Ζαρντίμ: «Πολλές φάσεις, λίγα γκολ» 

29/10/2012

Ζαρντίμ: «Πολλές φάσεις, λίγα γκολ»
Η δυσαναλογία ανάμεσα στις ευκαιρίες που δημιούργησε και στα γκολ που πέτυχε ήταν ο λόγος για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σύμφωνα με τα όσα είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης.

Ο πορτογάλος εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του μπορούμε και έπρεπε να νικήσει κάτι που τελικά δεν έκανε λόγω της αναποτελεσματικότητας στην επίθεση.

Ο Ζαρντίμ υποστήριξε ότι οι παίκτες του δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να τις κάνουν γκολ…

«Στο πρώτο δεν είχαμε σωστή συμπεριφορά. Σε αυτό το διάστημα ο Αρης ήταν καλύτερος από εμάς. Ισως δε σεβαστήκαμε τον αντίπαλο όσο έπρεπε κι αν το παιχνίδι συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό ο αντίπαλος θα άξιζε τη νίκη», ανέφερε ο Πορτογάλος για το πρώτο ημίχρονο και συνέχισε:

«Ωστόσο η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε. Βελτιωθήκαμε και γίναμε πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό ανέβασε την απόδοσή μας και τις πιθανότητες για τη νίκη. Ετσι όπως εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να πάρουμε κερδίσουμε, γιατί δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ», κατέληξε.

Μόνο οι ανακοινώσεις 

29/10/2012

Μόνο οι ανακοινώσεις 
Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού. Ο έμπειρος τεχνικός, βρέθηκε στην Κομοτηνή, την Δευτέρα και είχε συζήτηση εφ όλης της ύλης με τα αφεντικά της ομάδας.

Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και όπως όλα δείχνουν θα το κάνουν και τώρα. Οι απόψεις τόσο του προπονητή όσο και της διοίκησης ταυτίζονται και πλέον, το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις.

Αυτές αναμένονται την Τρίτη, όπως, ενδεχομένως και λεπτομέρειες για την συνεργασία τους. Ο Δερμιτζάκης θα αναλάβει αμέσως την ομάδα, η οποία μπροστά της έχει δύσκολο πρόγραμμα. Η παραμονή είναι ο μοναδικός στόχος, ενώ περιθώρια για άλλη απώλεια δεν υπάρχουν. Συνεπώς, από το παιχνίδι της επόμενη αγωνιστικής στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν την… υπέρβαση και να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα.

«Μπορώ να γίνω ηγέτης της ΑΕΚ» 

29/10/2012

«Μπορώ να γίνω ηγέτης της ΑΕΚ» 
Δεν έγινε αυτός που περίμεναν όλοι όταν ήρθε.

Και το παραδέχθηκε.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο όμως το πιστεύει:

Το μαγικό σόλο που χάρισε το γκολ στον Φούντα και την πρώτη νίκη στην ΑΕΚ μπορεί να γίνει η αρχή, ώστε να της δώσει κάποια απ’ αυτά που νιώθει ότι της χρωστάει.

Μιλώντας στη NOVA, ο Βραζιλιάνος εξήγησε τους λόγους που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες και γιατί -έστω και καθυστερημένα- μπορεί να γίνει ο ηγέτης της φετινής ομάδας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκερέιρο

Για το γεγονός ότι συνήθως μπαίνει ως αλλαγή: «Κάποιος από τους προπονητές που έχουν περάσει παλαιότερα από την ομάδα μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να μπαίνω ως αλλαγή γιατί έτσι βοηθάω περισσότερο την ομάδα. Δεν θα ήθελα πάντως να πω ποιος προπονητής είναι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταφέρω να ξεκινάω βασικός στην ΑΕΚ προκειμένου να βρω ρυθμό».

Για το ότι δεν έχει γίνει ηγέτης της ΑΕΚ: «Όταν πρωτοήρθα συνέβησαν πολλά πράγματα στην ομάδα. Υπήρξαν φορές που τέθηκα εκτός ομάδας. Εμένα με ένοιαζε πάντα να βοηθάω την ΑΕΚ. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο σύλλογο να γίνω ηγέτης. Ωστόσο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τους μικρότερους παίκτες με την εμπειρία μου».

Για το αν νιώθει αδικημένος στην ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα στην ομάδα υπήρξαν παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια. Στην συνέχεια ήρθε ένας προπονητής και ουσιαστικά με έθεσε εκτός ομάδας. Αργότερα σταμάτησα να αγωνίζομαι και στην εθνική ομάδα της Πολωνίας, ωστόσο στόχος μου είναι να επιστρέψω».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κόντρα στην Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2014: «Θέλω πολύ να αγωνιστώ ξανά με την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Θέλω να συμμετάσχω στο Μουντιάλ του 2014 και αν αγωνιστώ κόντρα στην Βραζιλία, να πετύχω και ένα γκολ».

Για το αν είναι δεμένος με την ΑΕΚ μετά από τόσα χρόνια: «Ξέρω ότι όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχαν πολλές προσδοκίες για εμένα. Πιστεύω ότι δεν έχω αποδώσει όσα περίμεναν από εμένα. Θεωρώ ότι κατά 30% έφταιγα εγώ και κατά 70% άλλοι παράγοντες. Συγκεκριμένα, ποτέ δεν έχω παίξει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα ποτέ να μην έχω ρυθμό. Όταν φύγω από την ΑΕΚ θέλω να έχω πετύχει κάποια πράγματα και να έχω κάνει ένα βήμα προς τα μπρος και όχι προς τα πίσω».

Για το ποιον προπονητή θεωρεί τον καλύτερο που πέρασε όσο είσαι στην ΑΕΚ: «Αν μπορούσαν να διαλέξω τον καλύτερο, είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Εργάστηκα περισσότερο με τον συγκεκριμένο. Ήταν ένας προπονητής που δούλευε στην τακτική και πιστεύω ότι αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον, θα ήταν αυτός».

Για τον ποιον προπονητή θεωρεί τον χειρότερο που είχε: «Δεν θα ήθελα να πω κάποιον, αφού ο καθένας δουλεύει με διαφορετικό τρόπο».

«Γλυκοκοιτάζει» τον Ολαϊτάν 

30/10/2012

«Γλυκοκοιτάζει» τον Ολαϊτάν 
Θετική άποψη για τον Μάικλ Ολαϊτάν έχουν σχηματίσει στον ΠΑΟΚ, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Την Κυριακή ο Γιώργος Γεωργιάδης βρέθηκε στη Βέροια για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομώνυμης ομάδας με την Ξάνθη και «τσέκαρε» για μία ακόμη φορά τον Νιγηριανό επιθετικό.

Ο 19χρονος φορ έχει ένα γκολ και μία ασίστ σε οκτώ αγώνες με τη «βασίλισσα του Βορρά» και οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διαπιστώσουν αν μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Γιώργο Δώνη.

Ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και με την κινητικότητά του προκαλεί ρήγματα στις αντίπαλες κλειστές άμυνες, κάτι που έχει προκαλέσει προβληματισμό στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο Ολαϊτάν, ο οποίος έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, όμως εκεί που μπορεί να προσφέρει περισσότερα είναι στα άκρα και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά.

Χάνει πολλά λόγω της τιμωρίας

Περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που υπάρχει στον ΠΑΟΚ από την διατήρηση της τιμωρίας της ομάδας για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς - και συγκεκριμένα ο Ιβάν Σαββίδης - καλείται να πληρώσει 150.000 ευρώ και από τις εισπράξεις των τριών αγώνων χωρίς οπαδούς θα χάσει περίπου 1 εκατ. ευρώ και αρκετά χρήματα από τα κυλικεία του γηπέδου, τις εμπορικές συμφωνίες και άλλα.

Πάντως, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο φόβος του Λίνεν 

30/10/2012

Ο φόβος του Λίνεν
Σε εγρήγορση θέλει να διατηρήσει τους παίκτες του ο Έβαλντ Λίνεν. Η μεγαλύτερη ανησυχία του Γερμανού τεχνικού είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να εφησυχάσουν μετά τη νίκη επί του Πλατανιά ή να πιστέψουν πως η ομάδα τους βγήκε από τη δυσχερή θέση. Άλλωστε σε αυτές τις ηλικίες η απόσταση μεταξύ του άγχους και της απογοήτευσης που επικρατούσε μέχρι την Κυριακή μέχρι τον υπέρμετρο ενθουσιασμό είναι πολύ μικρή.

Έτσι παρότι εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρουσία τους στο ματς της Κυριακής, φροντίζει να τους επισημαίνει και τα λάθη που έκαναν. Παράλληλα έχει καταστήσει σαφές πως παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα δύο προσεχή ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, θα πρέπει οι παίκτες του να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να διεκδικήσουν αποτέλεσμα, ακόμη και τη νίκη.

«Έχουμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης», τόνισε και χθες στους παίκτες του, ενώ έδωσε σύνθημα νίκης για το ματς της Κυριακής στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους».

Χθες ο Γερμανός τεχνικός παρακολούθησε τηλεοπτικά την αναμέτρηση του προσεχούς αντιπάλου της ομάδας του με τον ΟΦΗ, όπως και το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό. Για την Τρίτη έχει προγραμματίσει ρεπό, αλλά την Τετάρτη θα αρχίσει η προετοιμασία για το παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με διπλή προπόνηση.

Πάνω από το τηλέφωνο… 

30/10/2012

Πάνω από το τηλέφωνο…
Με κομμένη την ανάσα περιμένουν στην ΑΕΚ την ετυμηγορία των υποψηφίων επενδυτών για το αν θα μπουν ή όχι στην ΠΑΕ. Το δεξί χέρι του Κιθ Χάρις στη Seymour Pierce βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και είχε πολύωρες συζητήσεις με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους ανέλυσαν μία σειρά ζητημάτων, από τα οικονομικά δεδομένα στην ΠΑΕ και τις άμεσες ανάγκες της, μέχρι το πώς και πότε θα μπουν τα πρώτα χρήματα στην ομάδα εφόσον αποφασιστεί οριστικά να γίνει η επένδυση.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ημέρα που δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Ο Ανδρέας Δημητρέλος έχει συγκαλέσει ΔΣ για το μεσημέρι και περιμένει πάνω από ένα τηλέφωνο, αφού στην παρούσα φάση η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από… υπομονή. Άλλωστε δεν συμμετέχει στις συζητήσεις και απλώς αναμένει την ετυμηγορία και είναι stand by για οτιδήποτε της ζητηθεί από τους υποψηφίους επενδυτές. Στις τάξεις της ΠΑΕ παρότι δεν έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση και αγωνιούν για τις εξελίξεις, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους.

Όπως και να’ χει, η αγωνία τελειώνει, αφού την Τετάρτη το κλιμάκιο της Seymour Pierce παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το Λονδίνο και αναμένεται η απόφαση που είτε θα βγάλει την ΑΕΚ από το οικονομικό αδιέξοδο, είτε θα σκορπίσει απογοήτευση και μεγαλύτερο προβληματισμό για το μέλλον, μιας και τα ταμεία είναι απελπιστικά άδεια και η υπομονή των πολλών πιστωτών στερεύει.

Μαύρος: «Όλα ανοιχτά στο ντέρμπι» 

30/10/2012

Μαύρος: «Όλα ανοιχτά στο ντέρμπι» 
Την πεποίθηση ότι η ΑΕΚ έχει τις δικές της πιθανότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Θωμάς Μαύρος. «Είναι όλα ανοιχτά. Βλέπω όλα τα αποτελέσματα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι τίποτα». Επίσης, ο παλαίμαχος επιθετικός ανέφερε ότι η Ένωση θα μπορούσε να είχε αυτή τη στιγμή 11 με 12 βαθμούς.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος στην «Ώρα των σπορ»

Για τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Πλατανιά

«Αποφεύχθηκαν τα λάθη. Αν θυμάστε με τον Αστέρα Τρίπολης χάθηκαν βαθμοί από ένα λάθος. Το ίδιο και με τον Άρη. Με την Ξάνθη επίσης. Εκεί έπαιξε ρόλο και η ατυχία. Στην ΑΕΚ τα λάθη πληρώνονται περισσότερο από ό,τι σε κάθε άλλη ομάδα παγκοσμίως! Με τον Πλατανιά, όμως, αυτό αποφεύχθηκε».

Για το τι του άρεσε περισσότερο από το προχθεσινό ματς

«Όπως είπα και πριν, αυτό που μου άρεσε είναι ότι αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο ματς με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Που δεν έγινε το λάθος. Και δεν μιλώ μόνο για την άμυνα, αλλά και για την επίθεση. Πάρτε για παράδειγμα τον αγώνα με τον Αστέρα. Ο Γροντής θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Για το αν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή

«Δεν έχει υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή. Είναι αλήθεια ότι η προσπάθεια είναι το ίδιο έντονη. Προσπαθούν όλοι να βρουν αυτοπεποίθηση και να σπρώξουν την ομάδα. Πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά στην ίδια και σε μεγαλύτερη ακόμα ένταση».

Για το αν η ΑΕΚ έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχει περισσότερους βαθμούς

«Ασφαλώς. Όπως είπα και πριν στην ΑΕΚ τα λάθη πληρώνονται πολύ περισσότερο. Κοστίζουν περισσότερο. Κανονικά με την τωρινή απόδοση των παικτών η ομάδα θα έπρεπε να είχε 11 με 12 βαθμούς. Δεν είναι αυτή η αντικειμενική της θέση. Οπωσδήποτε έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς. Όχι γιατί έπαιξε μπάλα, αλλά επειδή και οι αντίπαλοί της δεν ήταν φοβεροί. Είναι πολύ καλύτερη του Άρη, με τον Πανιώνιο έγινε μόνο μία φάση κ.ο.κ. Ακόμα και με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει βαθμό».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί

«Είναι όλα ανοιχτά. Βλέπω όλα τα αποτελέσματα. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι τίποτα. Δεν είναι βουνό. Είναι ότι καλύτερο για έναν παίκτη. Το ποδόσφαιρο είναι να το θέλεις και να το αγαπάς. Εγώ δούλευα οκτώ ώρες την ημέρα! Ήμουν απολύτως αφοσιωμένος. Αυτό πρέπει να κάνουν και τα παιδιά».

Για τον κόσμο της Ένωσης

«Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ειδική ψυχολογία. Θέλει καθαρότητα, θέλει ειλικρίνεια από αυτούς που την διοικούν. Είναι ο καλύτερος κόσμος που υπάρχει χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν. Είναι παθιασμένος με την ιδέα της ΑΕΚ. Έχουμε άλλη κουλτούρα. Φτάνει αυτή που την αντιπροσωπεύουν να είναι καθαροί και σωστοί».

Για την προσπάθειά του

«Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος με την προσπάθεια που κάναμε το καλοκαίρι. Ξέρω τι επιζητεί ο κόσμος της ΑΕΚ. Βγήκα μπροστά σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, μία περίοδο όπου κανείς δεν είχε το σθένος να υπερασπιστεί την ομάδα. Η ομάδα σώθηκε. Δεν θα υπήρχε από τις 15 Ιουλίου αν δεν κάναμε κινήσεις. Ελπίζω τώρα να κινηθεί ο κ. Βιντιάδης και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Είμαι περήφανος για τον κόσμο που άντεξε και συνεχίζει να παλεύει με τον τρόπο του, στο πλευρό της ομάδας»

Για το αν οι νεαροί παίκτες της ομάδας βρίσκονται κοντά στο να αποκτήσουν την ωριμότητα που απαιτείται για να φορούν τη φανέλα της

«Δυστυχώς αυτό δεν το έχω δει ακόμη. Τους το έχει πει και κατ’ ιδίαν. Δεν πρέπει να κοιτάνε μόνο την μία όψη του νομίσματος. Δεν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο το γεγονός ότι αυτή η φανέλα είναι βαριά. Θα πρέπει να δουν και την άλλη πλευρά, ότι δηλαδή αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μπορεί να τους δοθεί. Αυτό δεν το έχω δει και ευελπιστώ με την πάροδο του χρόνο να το δω. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της ομάδας. Περιμένουμε όλοι κάτι καλύτερο από Κυριακή προς Κυριακή. Απλώς πρέπει κάποιος να τους το βγάλει».

Δύσκολα αποφεύγει την «καμπάνα» 

30/10/2012

Δύσκολα αποφεύγει την «καμπάνα»
Άκρως επιβαρυντική είναι η έκθεση του παρατηρητή για τα επεισόδια που έγιναν περιμετρικά του ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ παρέλαβαν χθες την έκθεση και εκτιμούν πως δύσκολα θα αποφευχθεί η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, ειδικά από τη στιγμή που λόγω της έντασης που υπήρξε εκτός γηπέδου και της ρίψης δακρυγόνων το ματς είχε διακοπεί προσωρινά.

Ο Παναθηναϊκό θα απολογηθεί με υπόμνημα στις 14 Νοεμβρίου και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα που διεξάγεται το ματς με τη Μάριμπορ. Συνεπώς στο παιχνίδι αυτό οι «πράσινοι» θα έχουν κόσμο στις κερκίδες και θα κληθούν να εκτίσουν ενδεχόμενη τιμωρία στο επόμενο ματς, είτε αυτό είναι στους «32» του Europa League, είτε την επόμενη σεζόν.

Ο «Παπ» προσπάθησε… 

30/10/2012

Ο «Παπ» προσπάθησε…
Την ύστατη προσπάθεια για να αποτρέψει την απόλυση του Σάββα Παντελίδη από την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Δίχως όμως αποτέλεσμα…

Ο πολύπειρος επιθετικός αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα για τον προπονητή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μεγαλομέτοχο, Τάσο Καραολάνη. «Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή να μην κάνετε κανένα λάθος και αφήσετε να φύγει ο κόουτς. Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και ξέρω τι σας λέω», φέρεται να είπε ο «Παπ», αλλά φαίνεται πως η απόφαση είχε ήδη ληφθεί και δεν άλλαξε.

Ο Σάββας Παντελίδης αποτελεί από το πρωί της Δευτέρας παρελθόν για τον Πανθρακικό και αντικαταστάτης του θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο 43χρονος τεχνικός είναι από χθες στην Κομοτηνή, συζήτησε με τη διοίκηση και σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις, ενώ ντεμπούτο θα κάνει στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου