ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Preview NBA: Δυτική Περιφέρεια

Preview NBA: Δυτική Περιφέρεια

31/10/2012

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη φετινή σεζόν του NBA, η κατάταξη δυναμικότητας των 15 ομάδων της Δυτικής Περιφέρειας.
 
 

1. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (47-19)
Η περσινή αποτυχία στους τελικούς του NBA κόντρα στο Μαϊάμι δεν αποθαρρύνει τους νεαρούς σταρ της OKC, που με ηγέτες τούς Ντουράντ και Γουέστμπρουκ θα είναι και φέτος διεκδικητές. Μπορεί να έχασαν ένα κομμάτι από τη χημεία τους με την ξαφνική παραχώρηση του Χάρντεν στο Χιούστον, αλλά παραμένουν ένα εξαιρετικό σύνολο.
2. Λος Αντζελες Λέικερς (41-25)
Οι Νας και Χάουαρντ πήγαν στο Λ.Α. για να πάρουν το πρωτάθλημα μαζί με τον Κόμπι και τον Γκασόλ. Η 5άδα σκίζει, ο πάγκος προβληματίζει. Αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι να βρεθούν οι ρόλοι και να αναπτυχθεί χημεία. Εφόσον γίνει αυτό, αναμένονται επικές μάχες με την Οκλαχόμα Σίτι για την κορυφή της Δύσης και το εισιτήριο στους τελικούς.
3. Σαν Αντόνιο Σπερς (50-16)
Τι κι αν ο Ντάνκαν έχει πατήσει τα 36 και ο Τζινόμπιλι τα 35; Ο κύκλος αυτής της ομάδας δεν λέει να κλείσει. Με ηγέτη τον Πάρκερ πλέον και με ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ από πέρυσι, οι στρατιώτες του Γκρεγκ Πόποβιτς παραμένουν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και απειλούν ευθέως τους Θάντερ και τους Λέικερς.
4. Λος Αντζελες Κλίπερς (40-26)
Οι προσθήκες των βετεράνων Κρόφορντ, Χιλ και Οντομ έγιναν με το βλέμμα περισσότερο προς τα πλέι-οφ, όπου μετράει πάνω απ' όλα η πείρα. Οι Κλιπς προσπαθούν να ξεφορτωθούν την ταμπέλα Lob City και να επικεντρωθούν στα βασικά. Βαρόμετρο η απόδοση του Πολ, που προσεχώς μένει ελεύθερος.
5. Ντένβερ Νάγκετς (38-28)
Το μπάσκετ που παίζουν οι Νάγκετς στη μετά-Καρμέλο εποχή είναι ελκυστικό στο μάτι. Με την έλευση του πολυδιάστατου Ιγκουοντάλα, μπορεί να γίνει και πολύ αποτελεσματικό. Το ανελέητο τρέξιμο και οι με μία πάσα επιθέσεις σε ανοιχτό γήπεδο των παικτών του Τζορτζ Καρλ θα ταλαιπωρήσουν κάθε αντίπαλο.
6. Μέμφις Γκρίζλις (41-25)
Πάνω-κάτω η ίδια ομάδα με πέρυσι, αν εξαιρεθεί η αποχώρηση του Μέιγιο, το κενό του οποίου θα καλυφθεί εκ των έσω. Με τον Ράντολφ υγιή πλέον στο πλευρό των Γκέι και Γκασόλ, οι Γκρίζλις θα στηριχθούν στο ομαδικό τους πνεύμα προσπαθώντας να επαναλάβουν την προπέρσινη εκπληκτική τους πορεία.
7. Γιούτα Τζαζ (36-30)
Η ανταλλαγή ενός εκ των Τζέφερσον ή Μίλσαπ μοιάζει αναπόφευκτη, καθώς το μέλλον στους ψηλούς είναι οι νεαροί Καντέρ και Φέιβορς. Το θέμα είναι αν οι Τζαζ καταφέρουν να πάρουν πίσω έναν ποιοτικό πόιντ γκαρντ για να κάνουν το επόμενο βήμα, γιατί μόνο με τον Μο Γουίλιαμς να χειρίζεται την μπάλα δεν βγαίνει η χρονιά.
8. Μινεσότα Τίμπεργουλβς (26-40)
Θα φάνταζαν καταδικασμένοι να επιστρέψουν στα πλέι-οφ, αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί των Ρούμπιο και Λοβ. Ακόμα κι έτσι οι Λύκοι διεκδικούν μια θέση, με τη βοήθεια των Κιριλένκο και Σβεντ από την Ευρώπη. Ερωτηματικό αν θα αντέξουν τα γόνατα του Ρόι, που δοκιμάζει να κάνει το μεγάλο comeback στα παρκέ.
9. Ντάλας Μάβερικς (36-30)
Ο τραυματισμός του Νοβίτσκι απειλεί ευθέως το σερί των 12 συμμετοχών στα πλέι-οφ. Αλλά αυτό που καίει πιο πολύ τους προπέρσινους πρωταθλητές είναι να προσελκύσουν κάποιον κορυφαίο φρι-έιτζεντ το 2013 και να χτίσουν γύρω του μια νέα ομάδα. Οι προσωρινές προσθήκες των Κέιμαν, Μπραντ, Κόλισον και Μέιγιο τούς δίνουν αυτή την ευελιξία.
10. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (23-43)
Πόσα παιχνίδια θα παίξουν φέτος μαζί οι Μπόγκουτ και Κάρι; Από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται η τύχη της ομάδας του Οκλαντ. Εφόσον οι σταρ τους ξεπεράσουν τους συχνούς τραυματισμούς, τότε υπάρχουν ελπίδες για μια δεύτερη εμφάνιση σε πλέι-οφ τα τελευταία 19 χρόνια.
11. Πόρτλαντ Τρέλ Μπλέιζερς (28-38)
Αν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαδικασία αναδόμησης, οι πολύ καλές εμφανίσεις του ρούκι πλέι-μέικερ Λίλαρντ στα φιλικά κάνει τους Μπλέιζερς να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Η παρουσία του All-Star Ολντριτζ στη ρακέτα εγγυάται μια αξιοπρεπή σεζόν.
12. Χιούστον Ρόκετς (34-32)
Τα πράγματα ήταν σχεδόν απελπιστικά, μέχρι που ήρθε ο Χάρντεν. Η ανταλλαγή για τον μουσάτο γκαρντ ήταν το καλύτερο νέο που έχουν ακούσει οι οπαδοί των Ρόκετς εδώ και χρόνια. Ωστόσο, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ειδικά όταν έχεις επενδύσει υπερβολικά λεφτά σε αδοκίμαστους παίκτες όπως είναι ο Τζέρεμι Λιν και ο Ομέρ Ασίκ.
13. Νιου Ορλεανς Χόρνετς (21-45)
Μεταβατική χρονιά φέτος για τους Χόρνετς, που άλλαξαν σχεδόν ολοκληρωτικά το ρόστερ τους και πήραν δύο σοφτ ψηλούς (Ράιαν Αντερσον, Ρόμπιν Λόπεζ). Οι ελπίδες για ορισμένες άμεσες επιτυχίες εξαρτώνται από το δεξί γόνατο του Ερικ Γκόρντον, αλλά το πρωταρχικό μέλημα είναι η εξέλιξη των ρούκι Αντονι Ντέιβις και Οστιν Ρίβερς.
14. Φίνιξ Σανς (33-33)
Η αποχώρηση των Νας και Χιλ σήμανε το τέλος μιας εποχής για το Φίνιξ. Τα νέα υλικά είναι ο Σκόλα, ο Ντράγκιτς και ο Μπίζλεϊ. Αγνωστο το πώς θα κολλήσουν μεταξύ τους τόσοι πολλοί νέοι παίκτες, με δεδομένο ότι έφυγαν συνολικά 10 από πέρυσι.
15. Σακραμέντο Κινγκς (22-44)
Τα σκαμπανεβάσματα είναι αναπόφευκτα για μια τόσο νεανική ομάδα, αρχηγός της οποίας είναι ο 22χρονος Κάζινς με τον απρόβλεπτο χαρακτήρα. Αν έπαιζαν στην Ανατολή θα είχαν σαφώς καλύτερη τύχη, αλλά στη Δύση τα πράγματα είναι άγρια.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου