ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μαρινάκης απάλλαξε την ΠΑΕ από τα δάνεια

Ο Μαρινάκης απάλλαξε την ΠΑΕ από τα δάνεια

Ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα υγιής οικονομικά, καθώς ο πρόεδρος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης τακτοποίησε όλα τα δάνεια που είχε η ΠΑΕ από την προηγούμενη διοίκηση. Πλέον, δεν υπάρχουν χρέη!

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των ερυθρολεύκων, Βαγγέλης Μαρινάκης, κινούμενος με μεθοδικότητα, οργάνωση και πλάνο, προχώρησε σε μία τεράστιας σημασίας κίνηση. Ο Πειραιώτης εφοπλιστής, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τακτοποίησε απολύτως όλα τα δάνεια που είχε η προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα ώστε ο Ολυμπιακός να είναι απόλυτα υγιής οικονομικά.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πλέον, δεν χρωστάει πουθενά και σφύζει από υγεία, σε πλήρη αντίθεση με ορισμένες άλλες ομάδες της Super League οι οποίες από διοικητικής και οικονομικής πλευράς βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όταν το καλοκαίρι του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη, παράλληλα ανέλαβε και τα όποια οικονομικά ανοίγματα είχε η τότε διοίκηση. Δηλαδή, πέρα από τα πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ο Πειραιώτης εφοπλιστής στον πετυχημένο και επί σειρά ετών ηγέτη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανέλαβε παράλληλα να ξοφλήσει και τα όποια δάνεια είχε η τότε διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη, από το παρελθόν.

Ο νυν πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, λοιπόν, τακτοποίησε και τα δάνεια της προηγούμενης διοίκησης, όπερ και σημαίνει πως ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός από οικονομικής πλευράς δεν χρωστάει πουθενά, είναι "καθαρός" και σφύζει από υγεία! Και είναι σημαντικό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο απάλλαξε την ΠΑΕ από τα δάνεια επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και πως επί ηγεσίας του δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από θέμα ρευστότητας.

Πρόκειται για μία σημαντική διοικητική επιτυχία από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δύσκολες εποχές που ζούμε, στην Ελλάδα του μνημονίου και της φορολογίας στα επαγγελματικά συμβόλαια που φτάνει το 40%, σε μία περίοδο που αρκετοί σύλλογοι "γονατίζουν" και διαλύονται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό. Και ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η UEFA, η οποία πλέον είναι αυστηρή και απαιτητική με την οικονομική διαχείριση των ευρωπαϊκών συλλόγων, με το Financial Fair Play που έχει εφαρμόσει.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου