ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

26/02/2013






Super League:23η αγωνιστική
 24/02/2013
 Ασκήσεις… σωτηρίας έκαναν με τις νίκες τους κάποιες ομάδες την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ, ενώ άλλες θα χρειαστούν τέτοιες μα ψυχραιμίας για να συνεχίσουν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ασκήσεις… σωτηρίας!
Πολύ μεγάλη νίκη που ενδεχομένως αποδειχθεί στο τέλος καθοριστική, σημείωσε ο Πλατανιάς με το 2-1 επί της ΑΕΚ, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί έξι αγώνων της Ένωσης.

Και για τον Πανιώνιο αποδείχθηκε… καλή η 23η αγωνιστική, αφού με το 2-0 κόντρα στον Πανθρακικό πήρε βαθιά ανάσα και βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Αφήνοντας στην άκρη τη μάχη της ουράς και περνώντας σ’ εκείνη των πλέι οφ, ξεχωρίζει το 1-0 του Αστέρα Τρίπολης επί του Λεβαδειακού, ενώ Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι.

Το Σάββατο η Βέροια έκανε το αποτέλεσμα της ημέρας, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια την ώρα που στην Τούμπα ο Γκαρσία κέρδισε το χειροκρότημα για την επανεμφάνισή του και ο Σαλπιγγίδης για τα γκολ του στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κέρκυρας (3-1).

Εντός έδρας νίκη μετά από 97 μέρες (!) για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με δύο τέρματα του Τοτσέ.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Κυριακή, 24/02 (15:00)

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0
Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης «λύτρωσε» τον Αστέρα Τρίπολης και με γκολ στο 87’ χάρισε το τρίποντο στους Αρκάδες, 1-0, απέναντι στον Λεβαδειακό.


Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Με την τύχη του τα βάζει ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες είχαν τρία δοκάρια, είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως έμειναν στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που πήρε σημαντικό βαθμό για να μπει πλέι οφ.

Πανιώνιος-Πανθρακικός 2-0
Ο… ψυχωμένος Πανιώνιος σε ένα παιχνίδι «τελικό» πήρε πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανθρακικό και έδειξε ότι μπορεί να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Πλατανιάς-ΑΕΚ 2-1

Θύμα του Πλατανιά έπεσε (και) η ΑΕΚ! Οι «μπαλωθιές» Ναζλίδη και Αναστασάκου -με τον διαιτητή να οπλίζει με αμφισβητούμενο πέναλτι την κουμπούρα στη δεύτερη- ξάπλωσαν (2-1) την «Ένωση» μετά από 6 ματς.

Ολυμπιακός-Άρης 2-1
Με μια χορταστική εμφάνιση (κυρίως στο α' μέρος) στο «Καραϊσκάκη» και πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, επικρατώντας 2-1 του Άρη. Σε δεινή θέση οι «κίτρινοι».

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

Ξάνθη-Βέροια 0-2
Πολύ σκληρή για να πεθάνει! Η Βέροια έκανε σπουδαίο διπλό στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη με 2-0, παρέμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της παραμονής και μάλιστα έβαλε από κάτω της –έστω και προσωρινά- τον Άρη. Τρίτη φετινή νίκη για τους νεοφώτιστους κόντρα στους ακρίτες στα τέσσερα φετινά «ραντεβού» τους, που έχουν βρει… το κουμπί τους, καθώς τους είχαν πετάξει εκτός συνέχειας και στο Κύπελλο.


ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) απέναντι στην Κέρκυρα! Ο Σαλπιγγίδης με δυο πανομοιότυπα γκολ με ανάποδο ψαλίδι (25’, 43’) και ο Αθανασιάδης (30’) σκόραραν για τους Θεσσαλονικείς που είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Γκέσιο (67’) όταν πια το ματς είχε κριθεί.


Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και με τον Σισοκό να κάνει ότι θέλει την άμυνα του ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 3-1 των Κρητικών και πήρε τρίποντο στην έδρα του μετά από 97 μέρες και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (2-0). Ο Μαρίνος (29’) με ένα τυχερό αλλά και όμορφο γκολ άνοιξε το σκορ, όμως ο Κουτσιανικούλης (31’) ισοφάρισε αμέσως. Την σκυτάλη πήρε ο Τοτσέ, ο οποίος με δύο τέρματα (39’, 75’) ανέβασε τον δείκτη του σκορ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Φάμπρι.


Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 02/03 (17:15)
Κέρκυρα-Πλατανιάς
Πανθρακικός-Ατρόμητος
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή, 03/03
Λεβαδειακός-SKODA Ξάνθη (15:00)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

Δευτέρα, 04/03 (19:30)
Βέροια-Άρης

Αγγελούδης: "Στη Βέροια, όλα για όλα"

25/02/2013
 Ο σκόρερ του Άρη στο «Καραϊσκάκη» δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε το γκολ του, αφού οι «κίτρινοι», δεν έφτασαν σε ισοφάριση και τονίζει πως ο επόμενος αγώνα με την Βέροια είναι «τελικός»

Αγγελούδης:
Η είσοδος του νεαρού στράικερ βοήθησε πολύ τον Άρη να μεταμορφωθεί και ν’αποκτήσει επιθετική οντότητα στην επανάληψη. Ο νεαρός στράικερ ανέφερε αρχικά: "Στο δεύτερο ημίχρονο επιδείξαμε περίσσιο πάθος και μπήκαμε πολύ δυνατά. Αν παίζαμε έτσι από την αρχή θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα».

Λήστεψαν το πρακτορείο του Ζαγοράκη

25/02/2013
 Ληστεία σημειώθηκε στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης τα ξημερώματα της Κυριακής

Λήστεψαν το πρακτορείο του Ζαγοράκη
Μόνο καλά, δεν θα έλεγε κανείς πως ξημέρωσε η Κυριακή για τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μιας και τα ξημερώματα της χθεσινής ημέρας (24/2), τρεις άγνωστοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, εισέβαλλαν στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Η λίστα των δραστών, ήταν δύο υπολογιστές, αλλά και χρηματικό ποσό 1000 ευρώ.

Ωστόσο ο Νίκος Αγγελούδης στάθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών: «Μας επηρέασαν τα προβλήματα τραυματισμού που προέκυψαν, ωστόσο ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε πλέον στο επόμενο. Στη Βέροια θα τα παίξουμε όλα για όλα. Ελπίζω να είμαστε πλήρεις να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη. Δυστυχώς το τέρμα μου δε συνδυάστηκε με νίκη του Αρη, ωστόσο θα δουλέψουμε όλοι μέσα στη βδομάδα για να τα καταφέρουμε στη Βέροια".

Μαγνητική ο Κοέλιο

25/02/2013
 Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί ο Νούνο Κοέλιο o οποίος, αν και δηλώθηκε στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό, δεν κατόρθωσε να ξεκινήσει το ματς

Μαγνητική ο Κοέλιο
Τα νέα είναι καλά για τους Πουλίδο, Γιαννιώτα και Ζαραδούκα που έφυγαν από το φαληρικό γήπεδο με μικροπροβλήματα τραυματισμού, δίχως όμως η κατάσταση τους, να εμπνέει ανησυχία στο τεχνικό και ιατρικό επιτελείο του Άρη και λογικά θα είναι παρόντες στη «μάχη» της Βέροιας.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον Νούνο Κοέλιο που θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του με τον προσαγωγό.

Ο Πουλίδο είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ο Γιαννιώτας είχε έναν μικροτραυματισμό, ενώ ο Ζαραδούκας, αντικαταστάθηκε από τον Τσουκάνη, για προληπτικούς λόγους, λόγω μιας ενόχλησης στην γάμπα.

«Όπως οι 300…»!

25/02/2013
 Πριν από τον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Φάμπρι έδειξε απόσπασμα της ταινίας «300» στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους «ντοπάρει».

«Όπως οι 300…»!
Πολλές φορές ο Φάμπρι έχει κατηγορηθεί ότι είναι υπερβολικός ή ακόμη και γραφικός στις ομιλίες του στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν από τους αγώνες.

Έτσι έγινε και το Σάββατο το μεσημέρι, όταν ανακοίνωσε την ενδεκάδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, και κράτησε τους παίκτες για περίπου δέκα λεπτά για να τους δείξει απόσπασμα από την ταινία «300»!

Με τον δικό του τρόπο ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους «πράσινους» να παλέψουν κόντρα στους Κρητικούς και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

«Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα μπούμε δυνατά κι όταν λήξει ο αγώνας θα είμαστε νικητές. Βάλτε το στο μυαλό σας. Νίκη πάση θυσία. Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 57χρονος προπονητής.

Οι παίκτες, από την πλευρά τους, κατάλαβαν ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια για ακόμη μία απώλεια και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στην κρητική ομάδα.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Φάμπρι συνεχάρη τους παίκτες για το αποτέλεσμα και την απόδοσή τους και ήταν εμφανής η ικανοποίησή του, ενώ οι στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι είχαν να τον δουν έτσι από την εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Θα το παλέψει για Σισοκό

25/02/2013
 Δύσκολη θεωρείται η παραμονή του Σισοκό στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, όμως η διοίκηση θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Ιβοριανό χαφ. Προκηρύσσεται Αύξηση ΜΚ, με τον Αλαφούζο να ανοίγει τα χαρτιά του.

Θα το παλέψει για Σισοκό
Δεδομένη είναι η επιθυμία της διοίκησης του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Ιμπραΐμ Σισοκό στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Ο Ιβοριανός χαφ αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στους «πράσινους» από την Βόλφσμπουργκ.

Η υπόθεση, όμως, δεν είναι εύκολη ακόμα, αφού η γερμανική ομάδα ενδέχεται να προτιμήσει να τον πουλήσει αντί να τον παραχωρήσει εκ νέου ως δανεικό.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» αυτή τη στιγμή δεν έχει την οικονομική άνεση για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει ελπίζει με τις όποιες πιθανότητες έχει, έχοντας ταυτόχρονα και την συναίνεση του Σισοκό, αλλά οι εξελίξεις μετατίθενται από τον Μάιο.

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλαφούζος

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ερχόμενη Πέμπτη.

Τα μέλη του «τριφυλλιού» θα συζητήσουν την προκήρυξη ΑΜΚ, η οποία είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο σύλλογος να περάσει τον έλεγχο της UEFA και θα πρέπει να επιδείξει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μπουν χρήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία και το ύψος των χρημάτων που θα μπουν στην ομάδα, κάτι που θα συζητήσουν ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του.

Στο Δ.Σ. θα παρθούν αποφάσεις, και για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης στο θέμα με τους διακανονισμούς που πρέπει να υπογράψουν οι ποδοσφαιριστές.

Περιμένει και… παλεύει

25/02/2013
 Ενημέρωση από τον Δημήτρη Βιντιάδη περιμένει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, την ώρα που δίνεται μάχη με το χρόνο και το… χρήμα για να βγουν εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Περιμένει και… παλεύει
Η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ παραμένει απελπιστική. Η διοίκηση της ομάδας αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της και περιμένει σαν Μεσσία τον Δημήτρη Βιντιάδη, αφού άλλο «φως» δεν υπάρχει στο τούνελ. Ο 32χρονος εφοπλιστής είχε επαφές με τους συνεργάτες του στην Αγγλία και οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματά τους. Ο ίδιος φέρεται να είναι ικανοποιημένος από όσα άκουσε από την κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις των χρεών προς το Δημόσιο, ωστόσο περιμένει να επικυρωθούν και εγγράφως. Το πρόβλημα έγκειται, ωστόσο, στην αναγκαιότητα να μπουν εδώ και τώρα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, καθώς η ομάδα δεν έχει άλλα περιθώρια να περιμένει.

Ποια αύξηση;

Σήμερα ολοκληρώνεται τυπικά η προθεσμία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά εδώ και μέρες έχει γίνει σαφές πως δεν θα καλυφθεί. Πιθανότατα την Πέμπτη θα γίνει ΔΣ που θα ορίσει νέα γενική συνέλευση (μάλλον για τις 4 Μαρτίου) για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που όμως είναι αμφίβολο και πάλι αν θα καλυφθεί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό από πλευράς Βιντιάδη. Μένει να φανεί αν θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις από μέλη του ΔΣ και ποια θα είναι η τιμή της μετοχής.

Μαζεύει χρήματα για εισιτήρια

Τη δική της μάχη θα δώσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ από σήμερα για να εξασφαλίσει την έκδοση εισιτηρίων για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα ποσό προς την Εφορία, το οποίο δεν υπάρχει στα ταμεία του συλλόγου και καταβάλλεται προσπάθεια από τους διοικούντες να συγκεντρωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Άλλωστε από τα προβλεπόμενα έσοδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η διοίκηση ελπίζει να καλύψει κάποιες από τις οφειλές που υπάρχουν.

Στο μεταξύ, εφόσον σήμερα «εμφανιστούν» οι 400.000 ευρώ που έχει τάξει ο Βασίλης Ξενιάδης, θα συγκληθεί ΔΣ για να αποφασιστεί αν θα γίνουν δεκτά τα χρήματα. Παρά τις αμφιβολίες για την αξιοπιστία του εν λόγω προσώπου, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως μπροστά στην ανάγκη θα πρέπει να γίνουν δεκτά τα χρήματα από τη στιγμή που δεν διακυβεύεται κάτι για την ίδια την ΑΕΚ.

Βρήκε «κορμό» ο Δώνης

25/02/2013
 Εννιά ποδοσφαιριστές φαίνεται ότι σταθεροποιούνται στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Γιώργος Δώνης στους τελευταίους αγώνες της ομάδας.

Βρήκε «κορμό» ο Δώνης
Στο προχθεσινό ματς με την Κέρκυρα ο 44χρονος τεχνικός έδειξε ότι μετά από πολλούς μήνες ότι υπολογίζει συγκεκριμένους παίκτες για το «ασπρόμαυρο» αρχικό σχήμα.

Σημαντικό ρόλο στον «Δικέφαλο του Βορρά» παίζουν οι προσθήκες που υπήρξαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι οποίες βοηθούν στην ποιοτική της άνοδο.

Αν και όλο αυτό το διάστημα ο Δώνης έκανε πολλές δοκιμές, ενώ παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών, ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι βασίζεται σε έναν «κορμό» εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τις έντεκα θέσεις οι εννιά δύσκολα θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα

1) Από την τρίτη μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του.
2-3) Στα στόπερ οι μεταγραφές του Κατσουράνη και εκείνη του Σίλντεφελντ ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για την ενίσχυση των μετόπισθεν.
4) Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λίνο, αν και διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, δείχνει ότι είναι αναντικατάστατος.
5) Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, ο Λαζάρ δύσκολα θα χάσει τη θέση του και την άλλη θέση διεκδικούν ο Γκαρσία και ο Κάτσε.
6) Ρόλο οργανωτή έχει ο Λόρενς, ο οποίος με την εμπειρία και τα προσόντα του έχει βοηθήσει αισθητά την ομάδα.
7) Ο Καμαρά είναι αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ στη θέση του αριστερού χαφ και κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους.
8) Ο Σαλπιγγίδης είναι μπορεί «πολυεργαλείο», αφού μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως δεξί χαφ, ως δεύτερος φορ και έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
9) Τα 19 γκολ που έχει πετύχει ο Αθανασιάδης μιλούν από μόνα τους…

Οι θέσεις που δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να ξεχωρίζει είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και στον άξονα. Ίσως να υπάρξουν αλλαγές μετά την επιστροφή του Ολίσε στις προπονήσεις και τους αγώνες του ΠΑΟΚ…

«Τραβηγμένο από τα μαλλιά το πέναλτι»

25/02/2013
 Λανθασμένη θεωρεί την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Πλατανιά και σε βάρος της ΑΕΚ ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Τραβηγμένο από τα μαλλιά το πέναλτι»
Δύσκολη φάση, που όμως αδικήθηκε η ΑΕΚ, χαρακτήρισε αυτή του πέναλτι υπέρ του Πλατανιά στη χθεσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας.

«Λάθη πάντα θα γίνονται, αλλά πλέον θα μετράνε πολύ, γιατί γίνεται μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και την πρόκριση στα play offs», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο:

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα: «Ο Δημητρόπουλος επανήλθε από τιμωρία. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, αλλά έπρεπε να δώσει πέναλτι του Αθανασιάδη για τράβηγμα φανέλας σε αντίπαλο».

Skoda Ξάνθη-Βέροια: «Ο Θάνος από τα Γρεβενά έχει πολύ καλή και σταθερή παρουσία. Έδωσε ένα πέναλτι σε βάρος της Βέροιας σωστά, όπως και την αποβολή γιατί ο παίκτης ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Όμως έπρεπε να αποβληθεί και ο τερματοφύλακας της Βέροιας γιατί τράβηξε τα μαλλιά του Μαρσελίνιο, ο οποίος βέβαια υπερέβαλε στην αντίδρασή του. Ο διαιτητής δεν είδε τη φάση κι έπρεπε να του το πει ο βοηθός του».

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: «Ο Λιαχούδης έκανε το τέταρτο παιχνίδι του και θέλει ματς στα πόδια του. Είχε δύο περιπτώσεις που σηκώνουν συζήτηση. Στο γκολ που βάζει ο ΟΦΗ πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον βοηθό που δεν σήκωσε οφσάιντ, γιατί ο Κουτσιανικούλης καλύπτεται ενώ ένας άλλος παίκτης είναι εκτεθειμένος και δεν συμμετέχει στη φάση. Καθαρή είναι και η φάση του τρίτου γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς καλύπτεται οριακά. Έπρεπε να δοθεί ένα πέναλτι σε βάρος του Βερόν».

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός: «Ο Ζαχαριάδης πέρασε απαρατήρητος κι αυτό είναι καλό. Πέρυσι δεν είχε πάει πολύ καλά. Φέτος περνά αθόρυβα από τα παιχνίδια. Πρέπει όμως να γελάει και λίγο, έχει τσακωθεί με το γέλιο».

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: «Ο Βοσκάκης έκανε καλή διαιτησία. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε ένα χέρι του Ταυλαρίδη».

Πανιώνιος-Πανθρακικός: «Ο Σπάθας έκανε πολύ καλή διαιτησία, δεν είχε τίποτα το συζητήσιμο. Είναι ένας διαιτητής που διαχειρίζεται καλά τα παιχνίδια. Σωστή ήταν η δεύτερη κίτρινη στον Ρόβα στο φινάλε».

Πλατανιάς-ΑΕΚ: «Το πέναλτι ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά. Η απειρία του Καραλή έδωσε τη δυνατότητα στον διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι. Η κίνηση του παίκτη της ΑΕΚ, που λειτούργησε σαν επιθετικός, δίνει το δικαίωμα στο διαιτητή να δώσει το πέναλτι. Είναι στην κρίση του διαιτητή. Η άποψή μου είναι πως δεν ήταν πέναλτι. Ο πρώτος βοηθός είχε μια λάθος υπόδειξη σε μία επίθεση του Πλατανιά».

Ολυμπιακός-Άρης: «Ο Σιδηρόπουλος, που τραυματίστηκε στο τέλος, δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Κάτι φάουλ που του ξέφυγαν δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα».

«Εμείς και ο… άλλος»

25/02/2013
 Καταδικαστική θεωρούν στην ΑΕΚ την απόφαση να καταλογιστεί πέναλτι σε βάρος του Καραλή στο χθεσινό ματς με τον Πλατανιά, αλλά δεν παραγνωρίζουν τις ευθύνες τους. Ανασυγκρότηση εν όψει Παναθηναϊκού.

«Εμείς και ο… άλλος»
Η ήττα από τον Πλατανιά (2-1) προσγείωσε ανώμαλα την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχασε για πρώτη φορά μετά τη 16η αγωνιστική και ξάφνου κάθε συζήτηση περί play offs κόπηκε μαχαίρι, ενώ επανήλθε η ανησυχία για την παραμονή στην κατηγορία. Κι αυτό γιατί επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε η διαφορά από τον 15ο Άρη είναι μόλις τέσσερις βαθμοί, ενώ τις δύο προσεχείς αγωνιστικές υπάρχουν τα δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε ΟΑΚΑ και «Καραϊσκάκη» αντίστοιχα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Ιωαννίδη από την Αργολίδα. Στέκονται στο πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος του Καραλή και από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων, ενώ υπάρχουν παράπονα και για ένα σπρώξιμο εντός περιοχής στον Πετρόπουλο. Πάντως ουδείς παραγνωρίζει ότι η εμφάνιση της ΑΕΚ απείχε πολύ από αυτές των προηγούμενων αγωνιστικών: δεν απείλησε πολύ, έκανε πολλά λάθη και φάνηκε να βολεύεται από νωρίς με την ισοπαλία, που τελικά ούτε αυτή κατέστη εφικτό να εξασφαλιστεί. Η επιλογή του Έβαλντ Λίνεν να χρησιμοποιήσει ως δεξιά μπακ τον Καραλή και τον Κορδέρο (!) αποδείχτηκε ατυχής, αν και ελαφρυντικό αποτελεί η έλλειψη άλλων λύσεων για τη θέση μετά τον τραυματισμό του Βλάχου.

Επιστροφή και… Παναθηναϊκός

Η αποστολή της ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα από τα Χανιά και από το αεροδρόμιο οι παίκτες θα μεταβούν στα Σπάτα για προπόνηση, πριν το ρεπό της Τρίτης. Ουσιαστικά την Τετάρτη θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, από το οποίο θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Ταξιάρχης Φούντας και πιθανότατα ο Βαλεντίνος Βλάχος, που αποχώρησε με θλάση στο δικέφαλο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Περιμένοντας τις εξετάσεις…

25/02/2013
 Σε εξετάσεις θα υποβληθούν οι Κυβελίδης και Ζουμπουλάκης για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.

Περιμένοντας τις εξετάσεις…
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην Κέρκυρα, η οποία μετά την ήττα της από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση στο κυνήγι της σωτηρίας.

Ωστόσο, τα κακά μαντάτα δεν περιορίστηκαν μόνο στην ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς από τον αγώνα αποχώρησαν τραυματίες οι Κυβελίδης και Ζουμπουλάκης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές σήμερα (Δευτέρα, 25/2) θα υποβληθούν σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή τους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μυϊκούς τραυματισμούς.

Σκόνδρας: «Σπανίζουν οι… Σπανοί στο ποδόσφαιρο»

25/02/2013
 Στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Γιώργος Σπανός από τη διοίκηση του Ατρομήτου αναφέρθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας.

Σκόνδρας: «Σπανίζουν οι… Σπανοί στο ποδόσφαιρο»
Χωρίς τον Γιώργο Σπανό δεν θα υπάρξει Ατρόμητος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας.

«Δίχως αυτόν δεν υπάρχει τίποτα. Μακάρι να μη φύγει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Περιστεριωτών και πρόσθεσε: «Τέτοιοι πρόεδροι πραγματικά σπανίζουν».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό: «Θα ήθελα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο όλες οι θέσεις θα παίζονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας στο «Εθνοσπορ»

Δεν απογοητεύτηκες που δεν έγινε η μεταγραφή;

«Όχι, καθόλου. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού με τιμάει αφάνταστα, όμως δεν αγχώνομαι. Νιώθω πολύ ωραία που είμαι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και έχει στόχους κι έτσι μπορώ να δείξω πολλά όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε ομάδες ενδιαφέρονται για μένα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό».

Νιώθεις ώριμος για το παραπάνω βήμα;

«Ναι, δεν έχω πρόβλημα, προπονούμαι εδώ και χρόνια σε πολύ καλό ρυθμό και γενικά δεν φοβάμαι τη δουλειά, ούτε και τον ανταγωνισμό».

Προτιμάς Ελλάδα ή εξωτερικό;

«Η προοπτική του εξωτερικού με εξιτάρει. Πρωταθλήματα όπως το ιταλικό, το αγγλικό, αλλά και το βελγικό αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τη μεταγραφή και αν οι επιλογές που έχω δεν μου εξασφαλίζουν ένα βήμα παραπάνω, θα μείνω στον Ατρόμητο, όπου είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Το παράδειγμα του Τάτου, που από τον Ολυμπιακό βρέθηκε δανεικός στον Άρη, σε τρομάζει;

«Όχι, βέβαια. Και εγώ στην αρχή με τον Κ. Δώνη δεν έπαιζα, γιατί τότε δεν το άξιζα. Με τη δουλειά μου, όμως, τον έπεισα».

Ο Ατρόμητος μπορεί να βγει Ευρώπη;

«Φυσικά και μπορεί. Το αποδεικνύει συνεχώς. Και πρέπει να βγει, γιατί σε αυτή την Ελλάδα που ζούμε και σε αυτό το ποδόσφαιρο αποτελεί εξαίρεση ένας τόσο καλά οργανωμένος σύλλογος. Και με λίγη μπορούμε να τα καταφέρουμε…».

Η τύχη σας χαμογέλασε αρκετά φέτος, με νίκες στην εκπνοή των αγώνων…

«Από τη στιγμή που δεν είχαμε τον Μήτρογλου έπρεπε να σκοράρουμε με κάθε τρόπο. Και εγώ το έκανα. Το ξέραμε, όμως, αφού με τέτοια χρονιά που είχε πέρυσι ο Μήτρογλου δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει στον Ολυμπιακό και πραγματικά χαίρομαι για αυτόν, επειδή εγώ, αυτός και ο Δημούτσος είμαστε κολλητοί».

Με τον κ. Μπάγεβιτς τι έγινε; Χάθηκε η χημεία ή ο σεβασμός;

«Σεβασμός υπήρχε και από τις δύο πλευρές. Δεν μπόρεσε να μας περάσει αυτά που ήθελε. Το πώς θα παίξουμε, τακτική, συστήματα, φιλοσοφία, δεν τον καταλαβαίναμε. Φταίμε κι εμείς, σίγουρα, αλλά δεν ξέρω τι να πω. Ίσως ήταν απόμακρος, αλλά και πάλι αυτό… Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Δεν μας βγήκε».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι δεν σας αποχαιρέτησε;

«Δεν ξέρω. Τότε έφυγε για λίγο στην πατρίδα του και ίσως μετά ένιωθε άβολα να έρθει. Εμείς, πάντως, γνωρίσαμε έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο».

Με τον Νίκο Αναστόπουλο, τώρα, πώς είναι να δουλεύεις;

«Πρόσθεσε νέα πράγματα στην τακτική και στο παιχνίδι μας και έτσι πήραμε ένα σπουδαίο “διπλό” στο Καραϊσκάκη. Είναι πολύ καλός προπονητής, το πιστεύουμε όλα τα παιδιά. Ο Ατρόμητος θα δικαιωθεί για την επιλογή του. Ο κ. Αναστόπουλος έχει αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο “καλά αποδυτήρια”».

Και πώς το πετυχαίνει;

«Έχει τον τρόπο του. Φροντίζει να ασχολείται περισσότερο με εκείνους που δεν αγωνίζονται και λιγότερο με όσους παίζουν. Είναι, πάντως, δίπλα σε όλους μας».

Τη νίκη στο Καραϊσκάκη τη χάρηκες;

«Ναι, όπως όλα τα παιδιά».

Πιο πολύ σας χαροποίησε η νίκη σας ή ότι στερήσατε από τον Ολυμπιακό το αήττητο πρωτάθλημα;

«Και τα δύο. Αποδείξαμε πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Δεν σου αρέσει, δηλαδή, που ο πρωταθλητής έχει ήδη αναδειχθεί;

«Φυσικά και όχι. Θα ήθελα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο όλες οι θέσεις θα παίζονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δίκαια είναι πρώτος, γιατί είναι η πιο πλήρης ομάδας σε όλους τους τομείς. Είναι ασυναγώνιστος».

Ο Ατρόμητος δίχως τον κ. Σπανό, τι θα απογίνει;

«Δίχως αυτόν δεν υπάρχει τίποτα. Μακάρι να μη φύγει. Όχι μόνο για τον Ατρόμητο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιοι πρόεδροι πραγματικά σπανίζουν. Η ίδια η πολιτεία δεν θα έπρεπε να τους αφήνει να φύγουν».

Ίσως να μη βρίσκει πλέον κίνητρο. Εσένα, που είσαι νέος, τι κίνητρα σου δίνει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πραγματικά τρελαίνεσαι όταν σκέφτεσαι πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές. Στεναχωριέμαι, γιατί αν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και τόσες άλλες ομάδες ήταν καλά, θα υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα γινόταν το πρωτάθλημα υπόθεση μίας ομάδας. Και εύχομαι όλες οι ομάδες να γίνουν όπως ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Να μην έχουν οικονομικά προβλήματα, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός».

Η κλήση στην Εθνική ομάδα δεν αποτελεί έξτρα καλό κίνητρο για εσένα;

«Ναι, και μάλιστα μεγάλο. Έχω κληθεί μια φορά και μακάρι να με ξανακαλέσει ο κ. Σάντος, όμως έχοντας μπροστά μου τους Τοροσίδη, Βύντρα είναι δύσκολα. Είναι σπουδαίοι παίκτες με περισσότερες εμπειρίες από μένα σε υψηλό επίπεδο και έχουν κάνει αρκετά για την Εθνική».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θαυμάζεις;

«Μικρός μου άρεσε ο Ντάβιντς και από τους Έλληνες ο Καραγκούνης. Φανταστικός παίκτης, ακόμη δουλεύει σε υψηλό βαθμό».

Στον Ατρόμητο, λες, πως δεν έχετε οικονομικό ζήτημα. Η οικονομική κρίση δεν σας έχει αγγίξει;

«Όχι, και αυτό οφείλεται στον κ. Σπανό. Βέβαια, σε αυτή την κρίση λογικό είναι και ο Ατρόμητος να παίρνει μέτρα, όμως ο πρόεδρος στις πληρωμές είναι συνεπέστατος. Δεν μείναμε ποτέ απλήρωτοι».

Ο Κόστλι είπε όχι στην Κίνα

25/02/2013
 Την πρόταση της Χενάν απέρριψε ο Κόστλι, του οποίου πρόθεση είναι να μείνει στη Βέροια και να τη βοηθήσει στο… έργο της σωτηρίας.

Ο Κόστλι είπε όχι στην Κίνα
Οι καλές εμφανίσεις του Κόστλι έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, σύμφωνα με Μέσα της Ονδούρας.

Μάλιστα, τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως στον παίκτη της «Βασίλισσας του Βορρά» έχει γίνει πρόταση από την Κίνα και
πιο συγκεκριμένα από την Χενάν με τον 31χρονο να την απορρίπτει, αφού βασικό του μέλημα είναι να μείνει στη Βέροια και να τη βοηθήσει στο κυνήγι της σωτηρίας.

Όσον αφορά στα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εκδοθούν τα δελτία των Ντομπρασίνοβιτς και Ίσραελ.

«Μπορεί και ψηλότερα ο Πλατανιάς»

25/02/2013
 Την πίστη ότι ο Πλατανιάς θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία εξέφρασε ο Κώστας Κουρτεσιώτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορεί και ψηλότερα ο Πλατανιάς»
Αισιόδοξος για την πορεία του Πλατανιά στις εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Κώστας Κουρτεσιώτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό σερί και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό, όμως μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 29χρονος αμυντικός και πρόσθεσε:

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αφού ο θεσμός του Κυπέλλου επιφυλάσσει αρκετές φορές εκπλήξεις».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Κουρτεσιώτης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την αποφασιστικότητα του Πλατανιά στη νίκη επί της ΑΕΚ

«Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν περισσότερο αποφασισμένοι, κάτι που έχουμε δείξει στα περισσότερα τελευταία μας παιχνίδια. Πόσω μάλλον στα Περιβόλια, όπου έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση»

Για την παρουσία του Αναστασιάδη

«Ο κ. Αναστασιάδης έχει δώσει μια νέα πνοή στην ομάδα. Είναι ένας προπονητής που βρίσκεται χρόνια στο ποδόσφαιρο και με τις εμπειρίες του έχει δώσει πολλά στην ομάδα. Χρειαζόμασταν κάποιο χρόνο, όμως καταφέρνουμε τώρα να δείξουμε όσα θέλει μέσα στο γήπεδο».

Για την αναγκαστική αλλαγή του Κάστελς

«Άλλαξαν οι ισορροπίες μέσα στο παιχνίδι, όμως δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Η ομάδα λειτουργεί ομαδικά και δεν κοιτάμε τις μονάδες»

Για την παρουσία των αμυντικογενών Αγκιλέρα, Τετέ, Κάλαϊτζιτς

«Δεν θα έλεγα ότι κοιτάμε περισσότερο την άμυνα. Αν δείτε τα στατιστικά, ο Πλατανιάς έκανε περισσότερες τελικές φάσεις από την ΑΕΚ. Το σύστημα του πλατανιά είναι αρκετά επιθετικό και ταυτόχρονα πολύ αμυντικό».

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο, όταν το ματς ήταν ισόπαλο (1-1) με την Ένωση

«Στο ημίχρονο είπαμε με τα υπόλοιπα παιδιά πώς θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πάρουμε τη νίκη. Αυτή η νίκη ήταν η μεγαλύτερη για εμάς. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό σερί και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό. Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα, εφόσον μπορέσουμε να πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τον τραυματισμό του Κάστελς

«Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο διάστημα θα μείνει εκτός δράσης. Ωστόσο, κανένας στην ομάδα μας δεν είναι αναντικατάστατος. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν ανά πάσα στιγμή να καλύψουν οποιαδήποτε θέση»

Για την παράλληλη μάχη του πρωταθλήματος με την παρουσία της στο Κύπελλο

«Έχουμε ένα δύσκολο ματς στο Κύπελλο. Η ομάδα αυτή έχει μια αύρα που της δίνει πολλά θετικά για να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αφού ο θεσμός του Κυπέλλου επιφυλάσσει αρκετές φορές εκπλήξεις. Από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, παρά μόνο να κερδίσουμε».

Για τους στόχους των Κρητικών

«Έχουμε ξεχάσει λίγο την υπόθεση παραμονή, αφού έχουμε αρκετές ομάδες κάτω από μας. Όμως το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο και όλες οι ομάδες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με τον υποβιβασμό».

Αισιόδοξος ο… Πικέ της Βέροιας

25/02/2013
 Χαρούμενος για την εκτός έδρας νίκη της Βέροιας επί της Ξάνθης δήλωσε ο Πικέ της Βέροιας, Αλέξανδρος Καλογέρης, στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αισιόδοξος ο… Πικέ της Βέροιας
Την αισιοδοξία ότι η Βέροια θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε ο Αλέξανδρος Καλογέρης, δεδομένου και του προγράμματος που έχει η «Βασίλισσα του Βορρά» στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές.

Ο μέσος της Βέροιας τόνισε πως η νίκη στα πηγάδια δεν ήταν εύκολη, ενώ αναφερόμενος στη συνέχεια του πρωταθλήματος δήλωσε πως πρέπει να πάρουν τη νίκη κόντρα σε Άρη και ΟΦΗ για να βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ομοιότητα που βρίσκουν αρκετοί μεταξύ αυτού και του Ζεράρ Πικέ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη :
«Ήταν σημαντική νίκη για εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Δεν ήταν εύκολο αυτό το αποτέλεσμα, δικαιούμασταν τη νίκη. Έχουμε πάρει τον αέρα της Ξάνθης από την αρχή της σεζόν σε φιλικά στο Κύπελλο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος :
«Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια με Άρη και ΟΦΗ τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να βλέπουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον. Πιστεύω με τη γενική εικόνα της ομάδας ότι έπρεπε να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Επίσης, αν σκεφτούμε και το πρόγραμμα έχουμε το πιο βατό συγκριτικά με άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα κάνουμε δύο νίκες».

Για τον τρόπο που παίζει η Βέροια :
«Κάνουμε φάσεις, προσπαθούμε να πιέζουμε ψηλά, βγάζουμε επιθέσεις με συνεργασίες και δεν στηριζόμαστε αποκλειστικάστην άμυνα».

Για όσους τον παρομοιάζουν με τον Πικέ :
«Όχι , όχι στο γήπεδο δεν με φωνάζουν Πικέ, αλλά κι εγώ έχω βρει τη Σακίρα μου».

Κοέλιο: «Τρελοί οι φίλοι του Άρη»

25/02/2013
Γοητευμένος από την… τρέλα των οπαδών του Άρη δήλωσε στην πορτογαλική εφημερίδα «Record» ο Νούνο Κοέλιο.

Κοέλιο: «Τρελοί οι φίλοι του Άρη»
Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος των «κίτρινων» μίλησε για την εμπειρία του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, την πορεία του ίδιου και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Μπενφίκα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς μπορείς να περιγράψεις την εμπειρία που ζεις φέτος στην Ελλάδα;

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Πρόκειται για μία πλούσια εμπειρία, καθώς το ποδόσφαιρο εδώ είναι πολύ διαφορετικό απ’ ότι στην Πορτογαλία. Παράλληλα, παίζω σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μου και οι στόχοι που έχουμε θέσει μέχρι στιγμής είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθούν. Ο Άρης είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και οι οπαδοί του δημιουργούν μία τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές που έχεις εντοπίσει σε σχέση με την Πορτογαλία;

«Η προσαρμογή μου ήταν σχετικά εύκολη. Πήρα κατευθείαν παιχνίδια στα πόδια μου και αυτό με βοήθησε αρκετά. Η Ελλάδα μοιάζει γενικά με την Πορτογαλία, όσον αφορά το κλίμα, το φαγητό και τους ανθρώπους. Η μεγάλη διαφορά που εντόπισα είναι στους οπαδούς. Οι φίλαθλοι του Άρη είναι τρελοί για την ομάδα τους».

Πόσο σημαντικό ήταν το γκολ που πέτυχες κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί βρισκόμασταν στη ζώνη του υποβιβασμού και επειδή όλοι οι άμεσοι αντίπαλοι μας έχασαν (σ.σ: η συνέντευξη δημοσιεύτηκε πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό). Οπότε, η νίκη ήταν υποχρεωτική. Δεύτερον, ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα από τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος και το γκολ στα τελευταία λεπτά αποδείχτηκε πολύ σημαντικό και οδήγησε την ομάδα μου σε μία μεγάλη νίκη».

Γνωρίζεις αν Χόρχε Ζεσούς παρακολουθεί την πορεία σου στον Άρη;

«Από τη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα, κανείς δεν μου τηλεφώνησε από τη Μπενφίκα. Ωστόσο, πιστεύω ότι μαθαίνουν για τη δουλειά μου. Δεν σας κρύβω ότι στόχος μου είναι να γυρίσω στην Μπενφίκα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μέχρι τώρα τα πάω καλά, νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει».

Ελπίζεις δηλαδή το καλοκαίρι να κάνεις προετοιμασία με την Μπενφίκα και να σου δοθεί μια νέα ευκαιρία να μείνεις;

«Επαναλαμβάνω ότι στόχος μου είναι να επιστρέψω στην Μπενφίκα, αλλά την τελευταία λέξη θα την πει ο σύλλογος. Στο τέλος της σεζόν σίγουρα θα καθίσουμε να μιλήσουμε για τα πάντα, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές».

Πιστεύεις ότι η Μπενφίκα θα παλέψει μέχρι τέλους με την Πόρτο για το πρωτάθλημα;

«Χωρίς καμία αμφιβολία οι δυο τους θα παλέψουν μέχρι τέλους. Θα είναι μία δύσκολη μάχη μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων αυτή την στιγμή στην Πορτογαλία».

Η Μπενφίκα μαζί με άλλες ομάδες θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ.

«Είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί. Έχει πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί ανταποκριθεί και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ελπίζω να τα καταφέρει και στους δύο θεσμούς».

Ο ανυπόμονος Φιγκερόα

25/02/2013
Έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να παίξει ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού νιώθει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο ανυπόμονος Φιγκερόα
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα προετοιμάζεται για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό όσο το δυνατόν συντομότερα και ο ίδιος είναι τόσο ανυπόμονος για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Αργεντινός επιθετικός τόνισε πως βελτιώνεται συνεχώς και περιμένω πώς και πώς να μπει στο γήπεδο.

Διαβάστε όσα είπε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στην εφημερίδα «Πράσινη»:

«Νιώθω πολύ καλά. Κάθε μέρα βελτιώνω τη φυσική μου κατάσταση και έχω αρχίσει να κάνω προπονήσεις με μπάλα. Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να μπω στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κάθε μέρα στις προπονήσεις, ώστε να είμαι έτοιμος το συντομότερο δυνατό».

Παραιτήθηκαν τα μέλη του… Βγενόπουλου

25/02/2013
 Την παραίτησή τους από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μαίρη Λομβάρδου και Γιώργος Λιβέρης. Ποιοι οι λόγοι και η σχέση με τις προθέσεις του «Mr MIG».

Παραιτήθηκαν τα μέλη του… Βγενόπουλου
Παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι Μαίρη Λομβάρδου και ο Γιώργος Λιβέρης. Πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που εκπροσωπούσαν στη διοίκηση τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι στην επιστολή τους αναφέρουν πως θεωρούν ότι δεν είχαν πλέον ρόλο στο ΔΣ.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται, μοιραία, με τη διαφωνία που έχει προκύψει εσχάτως από πλευράς του Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με κάποιες αποφάσεις και κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο «Mr MIG» είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και μάλιστα για το λόγο αυτό είχε αναβληθεί νέο ραντεβού τους. Πάντως ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ξεκαθαρίσει μέσω του περιβάλλοντός του πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Τα έψαλαν στον Ιωαννίδη

25/02/2013
 Τα έντονα παράπονά τους για τη διαιτησία του με αφορμή το πέναλτι υπέρ του Πλατανιά και σε βάρος της ΑΕΚ εξέφρασαν στον ρέφερι Ιωαννίδη στο αεροδρόμιο των Χανίων Έβαλντ Λίνεν και Χρήστος Κωστής.

Τα έψαλαν στον Ιωαννίδη
Κάθε άλλο παρά μία ευχάριστη συνάντηση είχαν το πρωί στο αεροδρόμιο των Χανίων οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Με την ίδια πτήση ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα και ο διαιτητής Κώστας Ιωαννίδης, από τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πολλά παράπονα για την απόδοσή του στο ματς με τον Πλατανιά και ειδικά για τη φάση που καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Έβαλντ Λίνεν πλησίασε τον ρέφερι από την Αργολίδα και τον ρώτησε σε ήπιους τόνους αν είδε τη φάση κι επιμένει πως δεν έκανε λάθος. «Η φάση ήταν καθαρή, ήταν πέναλτι», ήταν η απάντηση του διαιτητή, που δεν βρήκε σύμφωνο τον Γερμανό προπονητή.

Λιγότερο ψύχραιμος από τον Έβαλντ Λίνεν ήταν ο Χρήστος Κωστής. «Πάλι από χειρουργείο μάς περάσατε. Ό,τι μπορείτε κάνετε για να μας ρίξετε», φώναξε στον διαιτητή του αγώνα ο γενικός αρχηγός της «Ένωσης».

«Σπάνιας ομορφιάς το γκολ του Σαλπιγγίδη»

25/02/2013
 Με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μίλησαν πέντε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

«Σπάνιας ομορφιάς το γκολ του Σαλπιγγίδη»
Στα δύο γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στην προχθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα αναφέρθηκαν πέντε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Οι Σταύρος Σαράφης, Νέτο Γκουερίνο, Γιώργος Κωστίκος, Χρήστος Δημόπουλος και Κυριάκος Αλεξανδρίδης μίλησαν για την παρουσία του διεθνούς επιθετικού, του οποίου έπλεξαν το εγκώμιο για τις εμφανίσεις του μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πέντε παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

Γιώργος Κωστίκος: «Το πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη είναι εξαιρετικό. Και θα πω, ότι είναι πιο δύσκολο σε εκτέλεση από εκείνο που είχα πετύχει σε αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τότε, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα είχε "σκάσει" ατο έδαφος και εγώ έκανα το ανάποδο ψαλίδι για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Προχθές ο Κατσουράνης έκανε την σέντρα και απευθείας ο Σαλπιγγίδης, στον αέρα, βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Είναι σπάνιας ομορφιάς το γκολ. Και το δεύτερο όμως, ήταν πολύ ωραίο».

Σταύρος Σαράφης: «Το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης είναι ίσως το πιο ωραίο που έχουμε δει ατο πρωτάθλημα. Και το δεύτερο ήταν πολύ καλό, όμως η αξία του πρώτου γκολ με ανάποδο ψαλίδι είναι ανεκτίμητη. Σπάνια βλέπουμε τέτοια γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι γκολ περισσότερο μουντιαλικό.

Ο, τι και να πούμε για τον Δημήτρη είναι λίγο. Πρόκειται για ένα μεγάλο επιθετικό με φοβερή εμπειρία από τους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και από την συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση πως ο ΠΑΟΚ έχει αυτόν τον παίκτη στο ρόστερ του. Έχει παίξει παντού ο Δημήτρης και προσφέρει συνεχώς
».

Νέτο Γκουερίνο: «Προσωπικά πιστεύω ότι ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος επιθετικός. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, δεν δίνει απάντηση σε κανέναν, απλά αποδεικνύει πως είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει την ομάδα του. Η εμπειρία του παίζει σημαντικό ρόλο γιατί μην ξεχνάτε πως ο Δημήτρης έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχει μόνιμη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, θα τον βοηθήσουν πολύ και τα δύο γκολ που πέτυχε, ειδικά το πρώτο που είναι σπάνιας ομορφιάς».

Χρήστος Δημόπουλος: «Με τα δύο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, πιστεύω ότι ο Δημήτρης θα το πάρει πάνω του για τη συνέχεια. Το πρώτο γκολ που πέτυχε, είναι γκολάρα. Γιατί κάνει το ανάποδο ψαλίδι απευθείας μετά την σέντρα που δέχθηκε από τον Κατσουράνη.

Θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά για τη συνέχεια, καθώς αυτά τα δύο γκολ, ήταν τα πρώτα για το 2013. Πιστεύω πως και στα δύο γκολ λειτούργησε το ένστικτο του σκόρερ για τον Δημήτρη. Πλέον πήρε μπρός για τα καλά. Και ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, θέλω όμως να βλέπω την ομάδα παραγωγική έως το τέλος
».

Κυριάκος Αλεξανδρίδης: «Τα δύο υπέροχα γκολ που πέτυχε, αποτελούν μία δικαίωση της αγωνιστικότητας που δείχνει στο γήπεδο. Είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης. Μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στη συνέχεια».

«Κάλυψε» Καραλή ο Λίνεν

25/02/2013
 Ο Έβαλντ Λίνεν επωμίστηκε την ευθύνη για το πέναλτι που έκανε ο Γιάννης Καραλής απέναντι στον Πλατανιά, ενώ έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη κι αντεπίθεση στους παίκτες της ΑΕΚ εν όψει Παναθηναϊκού.

«Κάλυψε» Καραλή ο Λίνεν
Ο Έβαλντ Λίνεν δεν θέλησε να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες για την ήττα της ΑΕΚ από τον Πλατανιά (2-1). Στη σημερινή προπόνηση, ο Γερμανός προπονητής παραδέχτηκε ενώπιον όλης της ομάδας πως έκανε λάθος να χρησιμοποιήσει στην άγνωστη γι’ αυτόν θέση του δεξιού μπακ τον Γιάννη Καραλή, σε βάρος του οποίου καταλογίστηκε το πέναλτι που οδήγησε σε ήττα την «Ένωση».

«Το λάθος είναι δικό μου, όχι του Γιάννη. Δεν φταίει αυτός, αλλά εγώ που τον χρησιμοποίησα σε αυτή τη θέση, που δεν είναι η φυσική του. Παρ' όλα αυτά επιμένω δεν υπάρχει πέναλτι», είπε ο Έβαλντ Λίνεν.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους παίκτες του να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά να κοιτάξουν μπροστά και να επικεντρωθούν στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό. «Πρέπει να πάμε παρακάτω. Σε κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να μείνουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι που μπορούμε να κερδίσουμε. Με νίκη σε αυτό το παιχνίδι μπορούμε να ανέβουμε πάλι στη βαθμολογία και να βρεθούμε εκεί που ήμασταν», ανέφερε.

Η αποστολή της ΑΕΚ πήγε στα Σπάτα απευθείας από το αεροδρόμιο, καθώς η αποστολή επέστρεψε σήμερα το πρωί από τα Χανιά. Δύσκολα θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Βαλεντίνος Βλάχος, που αποχώρησε με πρόβλημα στο δικέφαλο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ εκτός πλάνων είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Ταξιάρχης Φούντας. Την Τρίτη οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν ρεπό και θα επανέλθουν στις επάλξεις την Τετάρτη.

Την έβγαλαν… καθαρή

25/02/2013
 «Καθαρές» ήταν οι εξετάσεις των Κατσουράνη και Λόρενς, συνεπώς υπολογίζονται από τον Δώνη για το παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό (Πέμπτη 28/2, Τούμπα).

Την έβγαλαν… καθαρή
Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες στο γήπεδό του θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ. Επόμενος αντίπαλος ο Λεβαδειακός, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γιώργος Δώνης είδε τους Κώστα Κατσουράνη και Λίαμ Λόρενς να αποχωρούν με μικροπροβλήματα από τον αγώνα με την Κέρκυρα (3-1), ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν καθησυχαστικές. Έτσι, λοιπόν, παρότι σήμερα γυμνάστηκαν συντηρητικά, υπολογίζονται από τον Έλληνα τεχνικό για το ματς που ακολουθεί απέναντι στους Βοιωτούς.

Μετά την χθεσινή προπόνηση αποθεραπείας, οι ετοιμοπόλεμοι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν ρυθμούς στο σημερινό πρόγραμμα που περιείχε κυρίως παιχνίδι με μπάλα σε μικρούς χώρους και λίγα “ανοίγματα” και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο τέλος για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλές συμμετοχές.

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση του Γιώργου Φωτάκη, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Σέκου Ολίσε. Το δικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Κώστας Σταφυλίδης, ενώ θεραπεία έκανε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

* Σε εξετάσεις θα υποβληθεί το απόγευμα ο Γιώργος Κατσικάς, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στον τετρακέφαλο.

«Δεν με σεβάστηκαν…»

25/02/2013
 Ευγνώμων στην ΑΕΚ για την αγάπη που του πρόσφερε, αλλά δυσαρεστημένος επειδή -όπως είπε- δεν τον σεβάστηκαν και ευτυχής που ανήκει πλέον στον Αστέρα δήλωσε ο Γιάννης Κοντοές στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν με σεβάστηκαν…»
Για έλλειψη σεβασμού από κάποιους στην ΑΕΚ απέναντί του έκανε λόγο ο Γιάννης Κοντοές εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από την «Ένωση» μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 4,6.

Πάντως δήλωσε ευγνώμων στην ομάδα και τον κόσμο, ανακουφισμένος που ξέφυγε από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το σύλλογο και πλέον ευτυχής που ανήκει σε μία υγιή ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο στους Αρκάδες και δεν δίστασε να μιλήσει για το μεγάλο στόχο της δεύτερης θέσης, ακόμη και του Champions League!

Αναλυτικά, ο Γιάννης Κοντοές μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-την πρώτη του εμφάνιση με τον Αστέρα: «Το ντεμπούτο μου συνοδεύτηκε από νίκη επί του Λεβαδειακού, που ήταν το σημαντικότερο. Σε προσωπικό επίπεδο χαίρομαι που πήγα καλά. Η ομάδα είναι στη δεύτερη θέση, παρότι δεν έχει διαφημιστεί ιδιαίτερα. Αν ήταν άλλη ομάδα και βρισκόταν στη δεύτερη θέση θα είχε μεγαλύτερη προβολή. Εμείς έχουμε εσωτερική παρακίνηση, όχι εξωτερική και μας ενδιαφέρει τι κάνουμε στο γήπεδο».

-τις διαφορές σε σχέση με την ΑΕΚ: «Ο Αστέρας είναι μια καινούρια ομάδα και δεν μπορείς να χειροκροτήσεις τις αναμνήσεις, όπως συμβαίνει με οπαδούς άλλων ομάδων, όπως και η ΑΕΚ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τη φετινή πορεία, ο Αστέρας θα δημιουργήσει αναμνήσεις και θα χτίσει κάτι καινούριο. Είμαι σε μια υγιή ομάδα, με πρόεδρο και κόσμο που την αγαπά. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε στη δεύτερη θέση».

-τους λόγους που έφυγε από την ΑΕΚ: «Ήθελα να ξεφύγω από μία κατάσταση. Ήθελα να φύγω από την Αθήνα, να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο και να πάρω κάποιες αποφάσεις. Πρώτο μου μέλημα ήταν να πάω στο εξωτερικό και δεν το κρύβω, αλλά όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν μπορούσα για δύο μήνες να κάνω τίποτα. Στην Τρίπολη δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω από το να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ήταν το κατάλληλο μέρος για να έρθω».

-τις αναμνήσεις του από την ΑΕΚ: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ και τον κόσμο της για την αγάπη που μου έδειξαν. Θέλω να καταλάβουν για ποιο λόγο έφυγα. Πέρασα πολύ όμορφα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι δεν με σέβονταν, ίσως κάποιοι με ήθελαν συμπαίκτη εκτός των τεσσάρων γραμμών πράγμα που δεν έκανα ποτέ μου».

-τη θέση του δεξιού χαφ που έπαιξε χθες: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Στο διάστημα που ήμουν εκτός, δούλεψα στη θέση του δεξιού χαφ με τον κ. Τσιώλη, καθώς κρίνει ότι μπορώ να ανταποκριθώ. Φυσικά έχω πολλή δουλειά μπροστά μου κι εφόσον ο κόουτς θεωρεί πως μπορώ να αποδώσω εκεί, θα προσπαθήσω να τον δικαιώσω».

-τις προσεχείς υποχρεώσεις του Αστέρα: «Πριν το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα υπάρχει ο Πλατανιάς. Προέχει το Κύπελλο. Είναι μια ευκαιρία για μας να δείξουμε τη δουλειά που γίνεται εδώ πέρα. Στόχος μας απέναντι στον Πλατανιά είναι η νίκη. Με το ρόστερ που έχουμε μπορούμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι».

-τους στόχους του Αστέρα: «Μόνο 4-5 ομάδες δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Ο Αστέρας έχει πολύ καλό ρόστερ, διοίκηση που αγαπά την ομάδα και έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση. Αν θεωρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, για μας η δεύτερη θέση θα είναι σαν πρωτάθλημα».

Ελεύθεροι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας

25/02/2013
 Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Αθανασιάδης και Ζαμπέτας, για την υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ.

Ελεύθεροι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι οι Αθανασιάδης και Ζαμπέτας για την υπόθεση των χρεών στην εφορία. Αμφότεροι ήταν από την Παρασκευή υπό κράτηση για μη απόδοση ΦΠΑ κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς στην οποία βρίσκονταν στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.

Οι πρώην πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης απολογήθηκαν στον ειδικό ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα πλήρωσαν τις εγγυήσεις τους (έχουν τη δέσμευση να τις καταβάλουν ως τις 7 Μαρτίου).

Πιο συγκεκριμένα στον Αθανασιάδη ορίστηκε το ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ στον Ζαμπέτα των 3.000.

Ακόμη, και στους δύο άντρες επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

ΠΣΑΤ: «Τέτοιες ενέργειες να μη μένουν ατιμώρητες»

25/02/2013
 Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει ο ΠΣΑΤ την επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς, μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Άρης.

ΠΣΑΤ: «Τέτοιες ενέργειες να μη μένουν ατιμώρητες»
Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου αναφέρει πως «…τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας gazzetta.gr και μέλος του Συνδέσμου Δημήτρης Τομαράς μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-Άρης το βράδυ της Κυριακής. Ο συνάδελφος που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από άτομα οπαδών του Ολυμπιακού που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εντός του γηπέδου Καραϊσκάκη και ενώ κατευθυνόταν από τα δημοσιογραφικά θεωρεία στην αίθουσα Τύπου.

Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που επιχειρεί να χειραγωγήσει τον Τύπο και η οποία παραπέμπει σε πρακτικές των τραμπούκων, οι οποίοι δυστυχώς έχουν παρεισφρήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τους ενημερώνουμε, τόσο αυτούς, όσο και όσους ενστερνίζονται αυτές τις μεθόδους, πως δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους αθλητικούς συντάκτες.

Είναι, βεβαίως, προφανές ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες και για αυτό καλούμε τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα. Καλούμε θεσμικά την ΕΠΟ όπως επίσης και τη διοργανώτρια αρχή Super League να εφαρμόσουν αυστηρά όλες τις σχετικές διατάξεις, ασφαλούς προσέλευσης, εργασίας και αποχώρησης των αθλητικών συντακτών από τα γήπεδα όλης της χώρας. Οι γηπεδούχες ΠΑΕ καλούνται επίσης να θωρακίσουν σε κάθε αγωνιστική τους χώρους υπηρεσιών τύπου ως έχουν υποχρέωση και ευθύνη.

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε την καταδίκη του γεγονότος από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και να επισημάνουμε ότι κυρίως οι κατέχοντες θεσμικές θέσεις στις ΠΑΕ και γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου οφείλουν να συμβάλουν με τις δηλώσεις τους στην πρόοδό του και όχι να πυροδοτούν ανάλογες καταστάσεις».

Ράγιος: «Νίκη αυτοπεποίθησης»

25/02/2013
 Σπουδαία νίκη που αφενός διατήρησε τον Αστέρα Τρίπολης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφετέρου θα βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας, χαρακτήρισε αυτή επί του Λεβαδειακού ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ράγιος: «Νίκη αυτοπεποίθησης»
Ο ισπανός μέσος, γράφοντας στην προσωπική του ιστοσελίδα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αυτοπεποίθηση που δίνει το εν λόγω αποτέλεσμα στους Αρκάδες ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Πλατανιά στα Χανιά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αυτή η νέα νίκη μας εδραιώνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μας δίνει αυτοπεποίθηση για το δύσκολο παιχνίδι Κυπέλλου».

Περιμένει τους τραυματίες

25/02/2013
 Ευχάριστα νέα από το μέτωπο των τραυματιών ελπίζει να έχει ο Άρης εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Βέροια.

Περιμένει τους τραυματίες
Με δύο προβλήματα που ελπίζει να μην αποδειχθούν σοβαρά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Άρης μετά το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (2-1) στο «Καραϊσκάκη».

Το ένα αφορά τον Νούνο Κοέλιο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης (με συνέπεια να αποκλειστεί την τελευταία στιγμή από την 18άδα) και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Το δεύτερο αφορά τον Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Ο αριστερός μπακ των «κίτρινων» έμεινε στην Αθήνα για θεραπεία, αλλά δεν εμπνέεται ανησυχία για την κατάστασή του.

Με την επιστροφή της ομάδας στην βάση της, ο Γιάννης Μιχαλήτσος και οι ποδοσφαιριστές του πήγαν στο Ν. Ρύσιο. Όσοι αγωνίστηκαν χθες για να κάνουν αποκατάσταση και οι υπόλοιποι για προπόνηση. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νίκος Ψυχογιός και ελπίζεται την Τετάρτη να παρουσιάσει βελτίωση η κατάστασή του. Αύριο υπάρχει προγραμματισμένο ρεπό.

Χάνει τον Πλατανιά ο Σο

25/02/2013
 Η κίτρινη που δέχθηκε ο Σο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν η 4η και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως ο Σενεγαλέζος θα λείψει από το ματς με τον Πλατανιά την 27η αγωνιστική. Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης

Χάνει τον Πλατανιά ο Σο
Με Κρητικούς συμπλήρωσε κάρτες ο Χαμπίμπ Σο, με Κρητικούς θα εκτίσει την ποινή του. Ο Σενεγαλέζος δέχθηκε κίτρινη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και συμπλήρωσε τις τέσσερις στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αποφασίσει σε ποιο από τα επόμενα τέσσερα ματς δεν θα χρησιμοποιήσει τον ποδοσφαιριστή του και με ανακοίνωσή της, η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε πως ο σκληροτράχηλος «κόφτης» θα απουσιάσει στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Πλατανιά για την 27η αγωνιστική.

Η απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός πως την Κυριακή είναι το πλέον κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ και ακολούθως, ο Βιτόλο λόγω καρτών δεν θα παίξει στα δύο επόμενα. Άρα, κρίθηκε πως είναι προτιμότερο να εκτίσει την ποινή του σε 4 αγωνιστικές, στο ματς με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Χαμπίμπ Σο θα εκτίσει την ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής, λόγω συμπλήρωσης του ορίου των 4 κίτρινων καρτών, στον εντός έδρας αγώνα της 27ης Αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πλατανιά».

Ξεσηκωμός στον Άρη

25/02/2013
 Χαρακτήρα τελικού έχει αποκτήσει για τον Άρη το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια, με τους οπαδούς των «κίτρινων» να ετοιμάζουν απόβαση στην Ημαθία για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Ξεσηκωμός στον Άρη
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην βαθμολογία, ο Άρης σε κάθε αγώνα παίζει το… κεφάλι του.

Η παραμονή όχι μόνο δεν έχει επιτευχθεί, αλλά μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής, οι «κίτρινοι» υποχώρησαν στην προτελευταία θέση.

Επόμενος αντίπαλος η Βέροια που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν να κάνουν απόβαση στην Ημαθία.

Με επίσημο έγγραφό τους από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ζητήσει 5.000 εισιτήρια και περιμένουν την σύσκεψη για τα μέτρα τάξης (Πέμπτη, 11:00) για να μάθουν πόσα εισιτήρια θα έχουν στη διάθεσή τους για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Θα αντικαταστήσει τα μέλη ο Βγενόπουλος

25/02/2013
 Σε αντίθεση με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, ο Βγενόπουλος δεν πρόκειται να αφήσει ορφανές τις θέσεις στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού μετά τις αποχωρήσεις των Λιβέρη, Λομβάρδου.

Θα αντικαταστήσει τα μέλη ο Βγενόπουλος
Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν με τις παραιτήσεις των Λιβέρη, Λομβάρδου από το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, ήταν, πως ο Βγενόπουλος, που διαφωνεί κάθετα σε κάποια θέματα με τον Αλαφούζο, θα αφήσει κενές τις θέσεις που του αναλογούν (βάσει του ποσοστού του) στην διοίκηση.

Παρόλα αυτά, ο Mr MIG όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του, καμία πρόθεση δεν έχει να αφήσει αυτές τις θέσεις κενές. Κι αυτό, μεταφράζεται, πως θα συμμετάσχει βάσει του ποσοστού του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, παρά τις διαφορές που υπάρχουν με τον Αλαφούζο σε κάποια διοικητικά θέματα που ταλαιπωρούν αρκετό καιρό τον σύλλογο.

Χειρουργείο για Καστέλς

25/02/2013
 Την Τρίτη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο Κριστιάν Καστέλς του Πλατανιά, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Χειρουργείο για Καστέλς
Μπορεί ο Πλατανιάς να πέτυχε μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 2-1 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο, θα στερηθεί για το υπόλοιπο της σεζόν τις υπηρεσίες του Κριστιάν Καστέλς.

Ο Ισπανός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας στο 28ο λεπτό στο παιχνίδι με την «Ένωση», με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι έχει υποστεί ρήξη τένοντα στον τετρακέφαλο.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση, με τον παίκτη να χάνει τις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Χάνει το ντέρμπι ο Τοτσέ!

25/02/2013
 Θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο υπέστη ο Χοσέ Τοτσέ με αποτέλεσμα να χάσει σίγουρα τα δύο επόμενα ματς (με ΑΕΚ και Κέρκυρα). Αντικαταστάτης ο Φορναρόλι, ετοιμάζεται ο Φιγκερόα.

Χάνει το ντέρμπι ο Τοτσέ!
Χάνει το ντέρμπι ο Τοτσέ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού υπέστη θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο και χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ όπως και το επόμενο ματς με την Κέρκυρα. Μάχη για να προλάβει αυτό με τον ΠΑΟΚ. Εξέλιξη, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τον Φιγκερόα που προπονείται κανονικά και ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στην αποστολή, με τον Φορναρόλι να παίρνει κι αυτός την ευκαιρία του.

Στα υπόλοιπα της προπόνησης, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Ταμπάκης και Χουχούμης ενώ αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο και Σο.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και ασκήσεις με πάσες και εκεί ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τους παίκτες που αγωνίσθηκαν εναντίον του ΟΦΗ. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές συνέχισαν την προπόνηση με δίτερμα και ασκήσεις αντοχής.

Ούτε ο «Κατσούρ» με Πλατανιά

25/02/2013
 Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά θα εκτίσει την ποινή του ο Κώστας Κατσουράνης στον ΠΑΟΚ. Παιχνίδι στο οποίο έχει δηλωθεί να εκτίσει και ο Λόρενς.

Ούτε ο «Κατσούρ» με Πλατανιά
Χωρίς τον Κώστα Κατσουράνη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Πλατανιά.

Ο διεθνής μέσος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες κόντρα στην Κέρκυρα και η τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου του Βορρά» αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τους Χανιώτες στα «Περιβόλια», για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στην ίδια αναμέτρηση έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του και ο Λίαμ Λόρενς.

Χάνει Ταυλαρίδη

25/02/2013
 Τις τέσσερις κίτρινες κάρτες έφτασε ο Στάθης Ταυλαρίδης και θα κληθεί να απουσιάσει από ένα παιχνίδι του Ατρόμητου.

Χάνει Ταυλαρίδη
Ένα νέο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Αναστόπουλος του Ατρόμητου, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς τέρματα. Ο Στάθης Ταυλαρίδης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έτσι θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι με τους Ηπειρώτες ανήκει στο παρελθόν, αφού οι Περιστεριώτες κοιτούν ήδη το παιχνίδι της Κομοτηνής με τον Πανθρακικό. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, αφού ο μόνος που είναι εκτός είναι ο Κούτσι, λόγο ίωσης και σύντομα θα είναι έτοιμος να προπονηθεί.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιελάμβανε εργομετρικές εξετάσεις για όσους δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Μάλιστα, την Τρίτη υπάρχουν προγραμματισμένες εργομετρικές εξετάσεις και το απόγευμα θα γίνει αποθεραπεία.

Μάθε παιδί μου… αδειοδότηση

25/02/2013
 Τα… ιδιαίτερα μαθήματα πάνω στο πρόγραμμα αδειοδότησης της νέας χρονιάς ξεκίνησε η ΕΠΟ στις ΠΑΕ.

Μάθε παιδί μου… αδειοδότηση
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για το πρόγραμμα αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν.

Η ΕΠΟ πραγματοποίησε σεμινάριο στο οποίο οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ κατατοπίστηκαν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις που θα χρειαστούν ώστε να λάβουν άδεια -αλλά και τις διαφορές που θα υπάρχουν σ’ εκείνες σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Την προσεχή Τετάρτη, δε, η ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει πρόσθετο σεμινάριο αποκλειστικά για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της UEFA.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ΠΑΕ της Super League από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αδειοδότησης για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο.

Ήδη οι εκπρόσωποι όλων των ΠΑΕ της Super League συμμετείχαν σε ειδικό σεμινάριο για το πρόγραμμα αδειοδότησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν:

-Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής από την ΕΠΟ, η οποία είναι αυτή και μόνο η χορηγός των αδειών, τόσο για τη συμμετοχή στις διεθνείς, όσο στις εγχώριες διοργανώσεις,

-Οι διαφορές της προηγούμενης έκδοσης (2010) με την πλέον πρόσφατη (2012), καθώς και

-Η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων αδειοδότησης (κύρια διαδικασία, καταληκτικές ημερομηνίες, δικαιοδοτικά όργανα κλπ).

Επιπλέον, την Τετάρτη 27/2/2013 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΟ πρόσθετο σεμινάριο αποκλειστικά για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των απαιτήσεων του προγράμματος το οποίο τίθεται σε πλήρη ισχύ από εφέτος, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων, η οριοθέτηση της διαδικασίας αξιολόγησης και των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση των εκπροσώπων των ΠΑΕ για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής βάσης καταχώρησης δεδομένων (IT Tool), μέσω της οποίας θα υποβάλλονται στην UEFA τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ»
.

Μέσα και ο Λαμπρόπουλος

25/02/2013
 Έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι είναι ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο οποίος πλέον, υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μέσα και ο Λαμπρόπουλος
Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε και πλέον, τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Πετράκη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική. Ο έμπειρος προπονητής θα μπορέσει να τον υπολογίζει και πάλι, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Μανώλη Μονιάκη.

Ο αριστερός αμυντικός των Κρητικών έχει κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ενδεχομένως να μην μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Ματίας Βερόν, ενώ θα απουσιάσει επίσης, ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο σεβασμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από κολοσσούς της παγκόσμιας ενημέρωσης

25/02/2013
 Δείτε στο βίντεο τη συμπεριφορά μεγάλων καναλιών όπως το BBC και το CNN σε γεγονότα για τα οποία δεν έχουν τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο σεβασμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από κολοσσούς της παγκόσμιας ενημέρωσης
Τηλεοπτικά ρεπορτάζ από μεγάλα ματς χωρίς στιγμιότυπα, αλλά μόνο με φωτογραφίες από τον αγώνα. Είναι κάτι που βλέπουμε συνέχεια σε τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού και συμβαίνει όταν το κανάλι δεν έχει εξασφαλίσει δικαιώματα προβολής στιγμιότυπων.

Και δεν μιλάμε για μικρά τοπικά κανάλια, αλλά για κολοσσούς της ενημέρωσης παγκοσμίως όπως το BBC και το CNN. Δείτε το βίντεο

Με αφορμή λοιπόν τη δικαίωση της στη δικαστική διαμάχη με τον ΣΚΑΪ για την προβολή των στιγμιότυπων της Σούπερ Λίγκας, η Nova ετοίμασε ένα βίντεο που δείχνει το πώς παρουσιάζονται στο εξωτερικό μεγάλα αθλητικά γεγονότα από κανάλια που δεν έχουν δικαιώματα. Με φωτογραφίες δηλαδή και διάφορα γραφήματα.

Χάνει τον «τελικό» ο Ζουμπουλάκης

25/02/2013
 Μετά τον Γκέσιο που συμπλήρωσε κάρτες, η Κέρκυρα δεν θα έχει στον… τελικό με τον Πλατανιά ούτε τον Ζουμπουλάκη, ο οποίος όπως διαγνώστηκε, έχει διάστρεμμα.

Χάνει τον «τελικό» ο Ζουμπουλάκης
Δεύτερο πρόβλημα προέκυψε για την Κέρκυρα, στο ματς, που θα κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια των Φαιάκων στο πρωτάθλημα. Αφού εάν η Κέρκυρα δεν επικρατήσει του Πλατανιά, τότε, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Και στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι, ο τεχνικός των Φαιάκων δεν υπολογίζει στους Γιάννη Γκέσιο και Άγγελο Ζουμπουλάκη. Ο πρώτος συμπλήρωσε κάρτες και ο δεύτερος υπέστη διάστρεμμα και δεν προπονήθηκε την Δευτέρα.

Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία της Κέρκυρας για τον σαββατιάτικο αγώνα, με τον Πλατανιά, στο ΕΑΚ ξεκίνησε ως εξής. Όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα (αποθεραπεία), ενώ οι υπόλοιποι αναλώθηκαν κυρίως σε φυσική κατάσταση και παιχνίδια με μπάλα, σε ολιγομελή γκρουπ.

Τετάρτη ξεκαθαρίζει το θέμα της Λεωφόρου

25/02/2013
 Στην κοπή της πίτας του Παναθηναϊκού Κινήματος, ο Αχιλλέας Μακρόπουλος προχώρησε σε μια… αποκάλυψη, λέγοντας πως την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει το θέμα της Λεωφόρου.

Τετάρτη ξεκαθαρίζει το θέμα της Λεωφόρου
Δηλώσεις με ενδιαφέρον έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στην κοπή της πίτας του Παναθηναϊκού Κινήματος.
Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε:

«Βρίσκομαι προ μεγάλου διλήμματος. Τελειώσαμε ένα μεγάλο επίτευγμα το οποίο ήταν η σχετική δραστηριότητά μας πάνω στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το πετύχαμε εμείς οι ερασιτεχνικοί με τους αγαπητούς μου συνεργάτες και μάλιστα εδώ είναι ένας εκ των συνεργατών μου που έδωσε μεγάλο αγώνα και προσέφερε τον εαυτό του, τις γνώσεις του και πετύχαμε αυτό, που και μαζί με την ΠΑΕ, μπορούμε να κάνουμε χρήση του γηπέδου πολύ γρήγορα.

Αύριο περιμένω ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα. Αν δεν πραγματοποιηθεί πρέπει να πάρει ο Ερασιτέχνης μόνος του τις αποφάσεις και ένας λόγος που άργησα ήταν κάποια συμβούλια που είχα για τον Ερασιτέχνη όλη μέρα γιατί είμαστε μόνοι μας. Δεν έχουμε κανένα άλλο συμπαραστάτη. Ούτε αυτά που δικαιούμαστε από την ΠΑΕ δεν τα έχουμε ακόμα παραλάβει, δεν τα έχουμε εισπράξει, αλλά απεναντίας με ορισμένες δικαιολογίες μας καθυστερούν και μας απορρίπτουν και ορισμένα πράγματα που δικαιούμαστε…

Δεν θα το αφήσουμε κύριοι... Σας το υπόσχομαι. Σας δίνω το λόγο μου ότι θέλω η σημερινή διοίκηση να αφήσει τον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο. Εντός της εβδομάδας ελπίζω με τον οποιοδήποτε τρόπο θα έχει λυθεί το θέμα των σχέσεων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Ανατολικό θέμα κύριοι έχει καταντήσει μία απλή υπόθεση. Ένα δικαίωμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και να μην μπορούμε ακόμα να βρούμε τη λύση».

«Και να μη νικήσουμε τον Άρη…»

25/02/2013
 Απόπειρα να αποφορτίσει το κλίμα πίεσης ενόψει του «τελικού» με τον Άρη έκανε ο Μάικλ Ολαϊτάν.

«Και να μη νικήσουμε τον Άρη…»
Την ετικέτα του «ντέρμπι ζωής και θανάτου» από το παιχνίδι με τον Άρη προσπάθησε να βγάλει ο Μάικλ Ολαϊτάν.

Μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», ο επιθετικός της Βέροιας παραδέχθηκε ότι όλα τα ματς που έχουν μείνει είναι κρίσιμα για την ομάδα του.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι η νίκη με τους «κίτρινους» είναι απαραίτητη, σημείωσε πως ακόμα κι αν δεν έρθει, δεν θα είναι και το… τέλος του κόσμου για τη «βασίλισσα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Ολαϊτάν

Για το πόσο καλή θεωρεί πως ήταν η ομάδα του στο παιχνίδι με την Ξάνθη: «Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δείξαμε τεράστια θέληση και αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς».

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίξουν 3 παιχνίδια σε 11 ημέρες: «Προφανώς είναι πολύ δύσκολο, αλλά η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα το βλέπουμε σαν τελικό».

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό: «Ο Πανθρακικός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα γιατί αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν τελικό».

Για το ποια από τις αναμετρήσεις με Πανθρακικό και Άρη είναι σημαντικότερη: «Τα θεωρώ και τα δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, αλλά αν κερδίσουμε στο παιχνίδι με τον Άρη θα πάρουμε σημαντικούς βαθμούς για την παραμονή μας στην κατηγορία».

Για το αν το παιχνίδι με τον Άρη είναι τελικός γι' αυτούς: «Όχι ακριβώς. Αν δεν κερδίσουμε στο παιχνίδι με τον Άρη, θα επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στόχος για μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν θεωρούμε τελικό το παιχνίδι με τον Άρη».

Για τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που έχει η ομάδα του ως το τέλος: «Θεωρώ πως είναι πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, για να καταφέρει η ομάδα να μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζεται ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Πάνε για 60 δόσεις…

26/02/2013
 Τελικά, μάλλον θα γίνει το χατίρι στον Άρη με τις 60 δόσεις για το ζήτημα της λύσης των χρεών των «κιτρινόμαυρων» προς πρώην ποδοσφαιριστές τους.

Πάνε για 60 δόσεις…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «soccerplus.gr», στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη οι ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, θα προτείνουν στον ΠΣΑΠ οι δόσεις για τα χρέη των πρώην παικτών της ομάδας, που έχουν λαμβάνειν περισσότερα από 300.000 ευρώ, να φτάσουν τις 60, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την αρχική πρόταση που κατέθεσαν οι «κιτρινόμαυροι».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως: «Λύση που να ικανοποιεί τον Άρη, ώστε να μην εμμείνει στην προσφυγή του στο άρθρο 99 αναζητούν η Super League και η ΕΠΟ, που είχαν συνάντηση μαζί με εκπροσώπους της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 25/2 και θα έχουν συνάντηση και με τον ΠΣΑΠ την Τρίτη 26/2.

Η πρόταση που θα υποβληθεί από τη πλευρά της ΕΠΟ, της Super League και του Άρη στον ΠΣΑΠ στη συνάντηση της Τρίτης, θα είναι να γίνει διακανονισμός για τα πολύ μεγάλα ποσά που χρωστά σε ποδοσφαιριστές ο Άρης, σε δόσεις που να υπερβαίνουν τις 45 - αριθμός που προβλέπεται στο το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη από τον ΠΣΑΠ και τις υπόλοιπες ομάδες της Super League – και να φτάνουν πιθανόν τις 60.

Αν αυτό γίνει αποδεκτό από την πλευρά του ΠΣΑΠ, τότε όλα δείχνουν ότι ο Άρης δεν θα εμμείνει στην απόφαση για προσφυγή στο άρθρο 99 (η υπόθεση συζητείται τον Απρίλιο).

Αν όχι, τότε το αδιέξοδο θα συνεχιστεί και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση».

Πάμε για άλλα…

26/02/2013
 Μάλλον έκπληξη θα ήταν να ολοκληρωθεί θετικά η υπόθεση ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΑΕΚ, παρά αρνητικά, το βράδυ της Δευτέρας.

Πάμε για άλλα…
Η προθεσμία ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας και στα ταμεία της ομάδας δεν μπήκε ούτε σεντς, αφού δεν συμμετείχε κανένας εκ των μετόχων στη διαδικασία.

Έτσι, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία ΓΣ, οι επόμενες κινήσεις θα αφορούν νέα συνέλευση στις 4 Μαρτίου, με πτώση της τιμής της μετοχής στο 0,33 ευρώ και άνοιγμα στον κόσμο, μέσω δημόσιας εγγραφής.

Πάντως, αυτή τη στιγμή όλοι στηρίζονται στις προσπάθειες των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι ξεκίνησαν μια προσπάθεια για να βάλουν στο ίδιο τραπέζι τον Δημήτρη Μελισσανίδη με τους παλιούς μετόχους και ήδη έχουν αποσπάσει τη δέσμευση των Πέτρου Παππά, Δημήτρη Βιντιάδη, ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί.

«Έχουν καταλάβει πως παίζουν ‘τελικούς’»

26/02/2013
 Τη σημασία που έχουν όλοι οι επόμενοι αγώνες του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα, στην προσπάθεια για την είσοδο των «πράσινων» στα πλέι οφ επισήμανε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Έχουν καταλάβει πως παίζουν ‘τελικούς’»
Ο γενικός αρχηγός του συλλόγου μίλησε στο περιθώριο της κοπής της πίτας του Παναθηναϊκού Κινήματος και αναφέρθηκε στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην ικανότητα των «πράσινων» να νικούν στα μεγάλα ματς και στις διοικητικές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, μετά την παραίτηση δυο μελών του ΔΣ.

Αναλυτικά:

Για το αν «ανεβάσει» την ψυχολογία των «πράσινων» η νίκη επί της ΑΕΚ;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να ανεβάσει ιδιαίτερα την ψυχολογία. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, άλλωστε, μετά την παρουσία του κ. Αλαφούζου στην Παιανία την προηγούμενη εβδομάδα και τα όσα τους είπε, έχουν καταλάβει ότι πια παίζουν επτά "τελικούς".

Είναι παιχνίδια που πρέπει ο Παναθηναϊκός να τα πάρει και για αυτό βλέπει και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να τα πάρει για να παίξει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, το ίδιο πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να διεκδικήσει η ομάδα την έξοδό της στην Ευρώπη, γιατί μόνο μέσω των πλέι οφ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη».

Για την κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες:

«Εκ των πραγμάτων, είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι. Παίζουν δυο πολύ μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, όπως και η ΑΕΚ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα και, κυρίως, στα ντέρμπι έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Εγώ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός μας βρίσκεται "με την πλάτη στον τοίχο".

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μας κυνηγάει η ατυχία και συνεχίστηκε και σήμερα με τον τραυματισμό του Τοτσέ, ο οποίος έπαθε θλάση και θα επανέλθει σε δυο-τρεις εβδομάδες. Βέβαια, πιστεύω ότι μπορούμε και θα καλύψουμε το κενό του Τοτσέ για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι που πιστεύω ότι είναι από τα πιο δύσκολα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Για αυτό, ευελπιστώ ότι όσοι παίξουν θα καλύψουν και το κενό του Τοτσέ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπει στα πλέι οφ:

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ. Αν πάρει τους τρεις βαθμούς αυτούς, θα μπει στα πλέι οφ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αυτό αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι να παίξουν με ψυχή, να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Αυτόν που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ. Γιατί, στο πρώτο ημίχρονο ήταν αγχωμένοι, αγχώθηκαν, μάλιστα, περισσότερο από το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε πέντε λεπτά το υπέρ τους 1-0, ώστε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Είμαστε όλοι έτοιμοι για το ντέρμπι της Κυριακής».

Για τις παραιτήσεις των δυο μελών του ΔΣ από την ΠΑΕ:

«Δεν νομίζω ότι διοικητικά μπορεί να αλλάξει κάτι, είτε παραιτηθούν δυο, τρία ή τέσσερα άτομα από το ΔΣ της ΠΑΕ. Μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη έχουμε ένα ΔΣ για να προγραμματίσουμε νέα Γενική Συνέλευση, αλλαγή προσώπων και ούτω καθ' εξής. Άλλωστε, στις διοικήσεις δεν παίζουν τα πρόσωπα ποδόσφαιρο, παίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηγετικά στελέχη στη διοίκησή του. Ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το καλό του Παναθηναϊκού, άρα οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι προσηλωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι».

Χάνει Άρη ο Πόι

26/02/2013
 Κόντρα στον Άρη θα εκτίσει ο Μάουρο Πόι την ποινή τιμωρίας του, λόγω καρτών.

Χάνει Άρη ο Πόι
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Λεβαδειακού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τους «κίτρινους» στις 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Πήρε την ευθύνη πάνω του…

26/02/2013
 Όλοι απογοητεύτηκαν από την άσχημη απόδοση του Σπύρου Φουρλάνου στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο και τη γρήγορη αντικατάστασή του από τον Φάμπρι.

Πήρε την ευθύνη πάνω του…
Προφανώς, ενοχλήθηκε περισσότερο ο ίδιος ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «πράσινων», που φάνηκε πως πειράχτηκε όταν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να μπει στη θέση του ο Ζέκα.

Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε ένα τετ α τετ μαζί του στην προπόνηση της Δευτέρας και ο Φουρλάνος εξηγήθηκε στα ίσα στον προπονητή του. Ήτοι, παραδέχτηκε πως δεν έπαιξε καλά και ζήτησε συγγνώμη.

«Έχουμε πληρώσει την απειρία μας»

26/02/2013
 Στην απειρία των παικτών του Πλατανιά απέδωσε τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

«Έχουμε πληρώσει την απειρία μας»
Ο Σέρβος μέσος των Κρητικών μίλησε τη Δευτέρα στην «Ώρα των Πρωταθλητών» της NOVA και αναφέρθηκε στην πορεία των νεοφώτιστων στη μεγάλη κατηγορία, στο θέμα της παραμονής, στο ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Κέρκυρα, στο ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ, στο προηγούμενο ματς με τον ΟΦΗ και στον Άγγελο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά:

«Έχω περάσει πολλά στο ποδόσφαιρο και στη Σερβία και στην Ελλάδα και, λόγω εμπειρίας, μπορώ να βοηθώ καλύτερα την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου».

Για τη θέση που αγωνίζεται:

«Προτιμώ να παίζω στον άξονα, είμαι αμυντικό χαφ και νιώθω πιο άνετα εκεί. Ο προπονητής μου, βέβαια, με βάζει και σε άλλες θέσεις που μπορώ να βοηθήσω».

Για την πορεία του στον Πλατανιά:

«Είναι περίεργη η πορεία μας, αλλά είμαστε καινούργια ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά, με ενθουσιασμό, είχαμε κάποια ματς που ήμασταν άτυχοι και δεν πήραμε αποτελέσματα. Είμαστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία στη Σούπερ Λίγκα, παίξαμε σε αρκετά παιχνίδια καλά χωρίς αποτέλεσμα και πληρώσαμε την απειρία.

Μας βοήθησε πολύ ο κ. Αναστασιάδης και καταλάβαμε, όταν βρεθήκαμε στην προτελευταία θέση, πως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα. Στα τελευταία ματς, παίξαμε με ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους και πήραμε βαθμούς και είμαστε στη θέση που αξίζουμε».

Για το που θα κριθεί η παραμονή:

«Ομάδες, όπως η Βέροια και ο Άρης, αλλά και άλλες, είναι μπλεγμένες στο κόλπο της παραμονής, είναι γύρω στις έξι με εφτά ομάδες αυτή τη στιγμή».

Για την Κέρκυρα, που είναι ο επόμενος αντίπαλος:

«Έχει λίγες ελπίδες, αλλά έχει ακόμα επτά αγώνες και θα τα δώσουν όλα. Είναι παιχνίδι που κρίνονται πάρα πολλά και για τους δυο μας. Είναι τελευταία ευκαιρία για αυτούς να εξαντλήσουν τις ελπίδες που έχουν για παραμονή, αλλά και εμείς θα κάνουμε σημαντικό βήμα παραμονής σε περίπτωση νίκης».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Βάλαμε γκολ, κάναμε ευκαιρίες, αλλά το γκολ της ΑΕΚ μας κράτησε πίσω. Και η ΑΕΚ και εμείς θέλαμε το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ο αγώνας πήγαινε για ισοπαλία. Στο τέλος, είχαμε πιο πολύ πάθος και θέληση».

Για τις ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα (Καβάλα, ΟΦΗ, Πλατανιάς):

«Στον ΟΦΗ έχω περάσει πάρα πολλά όμορφα πράγματα, είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά καταφέραμε να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει».

Για το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα σε ΟΦΗ και Πλατανιά:

«Είναι το ντέρμπι του νησιού, ο ΟΦΗ είναι ιστορική ομάδα που παίζει χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και φέτος έτυχε να παίξει με τον Πλατανιά. Είναι δύο σημαντικά ματς και ήταν λίγο περίεργα για μένα. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος και σίγουρα είναι χαρά για αυτούς που αγαπάνε το ποδόσφαιρο να βλέπουν τέτοια παιχνίδια».

Για τη συνέχεια στην καριέρα του:

«Νιώθω πολύ καλά και η ηλικία μου δεν είναι πρόβλημα μέχρι τώρα, μπορώ να σταθώ σε τέτοιο επίπεδο».

Για να κάνει το βήμα παραπάνω ο Πλατανιάς:

«Είναι μεγάλη εμπειρία η φετινή χρονιά, έχουμε διοικητική ‘υγεία’ και νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω του χρόνου. Αυτή η πόλη αξίζει να βλέπει και του χρόνου αγώνες Σούπερ Λίγκας. Να φτιάξουμε μια έμπειρη ομάδα για το κάτι παραπάνω».

Για την ενδεχόμενη άνοδο του Εργοτέλη και τη συνύπαρξη τριών κρητικών ομάδων στη μεγάλη κατηγορία:

«Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ καλό για το κρητικό ποδόσφαιρο και νομίζω θα γίνει πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα. Έχουν και οι τρεις προσόντα που μπορούν να προσφέρουν».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Είναι έμπειρος προπονητής, πολύ καλός άνθρωπος και αυτό το διάστημα της συνεργασίας μας πάντα λέει αλήθεια, είναι σωστός στην κριτική του. Προσπαθεί για το καλό του κάθε ποδοσφαιριστή. Η εμπειρία του μέτρησε πολύ στα τελευταία παιχνίδια».

Για τις επικλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη στη... βοήθεια της Παναγιάς:

«Και εγώ ως Σέρβος είμαι χριστιανός ορθόδοξος, αλλά ο καθένας έχει το δικό του τρόπο και τις δικές του σκέψεις. Όλοι μας πιστεύουμε στην Παναγία, αλλά ο καθένας εκφράζεται αλλιώς».

Περιμένει και αποφασίζει

26/02/2013
 Το πλάνο που θα του παρουσιάσει ο Γιάννης Αλαφούζος για να βγάλει από το αδιέξοδο τον Παναθηναϊκό θα καθορίσει τη στάση του Ανδρέα Βγενόπουλου και τις αποφάσεις του στη ΓΣ.

Περιμένει και αποφασίζει
Οι χθεσινές παραιτήσεις των Γιώργου Λιβέρη και Μαίρης Λομβάρδου από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσαν νέα τροφή στα σενάρια περί ρήξης στις σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι… Τα δύο μέλη δεν παραιτήθηκαν κατά… παραγγελία από τον «Mr MIG», αλλά επειδή θεωρούσαν πως είχαν διακοσμητικό ρόλο στο ΔΣ. Μάλιστα ο μέτοχος της ΠΑΕ προτίθεται να αντικαταστήσει τα μέλη αυτά, αλλά υπό όρους.

Όλα θα εξαρτηθούν από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θέλει να διαπιστώσει αν υπάρχει ταύτιση απόψεων στον τρόπο λήψης αποφάσεων, αλλά πρωτίστως αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει ένα σαφές πλάνο για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Επίκειται επαφή των δύο ανδρών και από όσα θα ακούσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα καθοριστεί η στάση του στη συνέχεια, αν δηλαδή θα ορίσει νέα μέλη στο ΔΣ, αλλά και αν θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Οι δύο άνδρες δεν έχουν μιλήσει τις τελευταίες ημέρες, ούτε μετά το πανό κατά Βγενόπουλου στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά ούτε και μετά τις χθεσινές παραιτήσεις, οι οποίες δεν σχολιάστηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο ή το περιβάλλον του. Πιθανότατα θα τα πουν μετά το ΔΣ της Πέμπτης και σίγουρα πριν τη γενική συνέλευση που θα οριστεί σε περίπου 20 μέρες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ προτίθεται να παραχωρήσει σύντομα συνέντευξη Τύπου, στην οποία και θα παρουσιάσει το πλάνο του για να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός τις οικονομικές δυσκολίες.

Έμεινε… τριανδρία

26/02/2013
 Η αρνητική απάντηση του Γκίκα Γκούμα περιορίζει στις τρεις τις συμμετοχές στη συνάντηση κορυφής της ΑΕΚ. Παππάς και Βιντιάδης έδειξαν διάθεση να συναντηθούν με Μελισσανίδη, προσπάθειες για Νοτιά.

Έμεινε… τριανδρία
Η προσπάθεια να γίνει πανστρατιά για τη σωτηρία της ΑΕΚ από φίλους της ομάδας με οικονομική επιφάνεια είχε μάλλον πενιχρά αποτελέσματα. Στις αρνήσεις που υπήρχαν, προστέθηκε κι εκείνη του Γκίκα Γκούμα, ο οποίος είπε «όχι» στο κάλεσμα των οργανωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να τον φέρουν στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πέτρο Παππά και τον Δημήτρη Βιντιάδη. Το τελευταίο «όχι» σημαίνει ότι εξαλείφονται και οι τελευταίες ελπίδες να αλλάξει στάση ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, καθώς οι δύο άνδρες αποτελούσαν κάτι σαν δίδυμο από την εποχή που ήταν αμφότεροι μέτοχοι στην ΠΑΕ.

Η τελευταία ελπίδα των οργανωμένων οπαδών είναι να πείσουν τον Νίκο Νοτιά να δώσει το «παρών», αν και η στάση του δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, παρότι ο ίδιος θα όφειλε να ανησυχεί περισσότερο από όλους όντας ακόμη μεγαλομέτοχος. Όσο για το πότε θα επιχειρηθεί το ραντεβού, είναι άγνωστο. Οι τρεις άνδρες έχουν φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα και ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει…

Τα χρέη συσσωρεύονται, η διοίκηση δυσκολεύεται ακόμη και να εκδώσει εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό (από το οποίο προσδοκά σε έσοδα για να καλύψει «τρύπες»), ενώ σύντομα θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της αδειοδότησης εν όψει της επόμενης περιόδου. Η προθεσμία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου παρήλθε χθες χωρίς-όπως αναμενόταν-να μπουν χρήματα αφού ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει για να μπει. Θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση στις 4 Μαρτίου και θα οριστεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την ελπίδα αυτή τη φορά να φέρει κάποια χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Δεν ρισκάρει με Φιγκερόα

26/02/2013
 Η ανετοιμότητα του Φιγκερόα και το ρίσκο που θα είχε ενδεχόμενη συμμετοχή του αναγκάζει τον Φάμπρι να βλέπει μόνο… Φορναρόλι για τη θέση του τραυματία Τοτσέ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Δεν ρισκάρει με Φιγκερόα
Ισχυρό πλήγμα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο τραυματισμός του Τοτσέ. Ο Ισπανός φορ υπέστη θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο σε μία προσπάθεια για σουτ, θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες και θα απουσιάσει αρχικά από το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Φάμπρι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Μπρούνο Φορναρόλι για την αντικατάσταση του Τοτσέ. Ο 57χρονος προπονητής δύσκολα θα επιλέξει να πειραματιστεί και πάλι με τον Ζέκα στην κορυφή της επίθεσης, όπως είχε συμβεί απέναντι στη Skoda Ξάνθη δίχως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι μάλλον θα προτιμήσει τον Ουρουγουανό, που τελευταία φορά που αγωνίστηκε βασικός ήταν στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Προοδευτική στις 29 Νοεμβρίου (4-0), όταν είχε πετύχει δύο γκολ.

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα προπονήθηκε και χθες κανονικά, συμμετείχε στο δίτερμα, αλλά θα ήταν μεγάλο ρίσκο να ριχτεί στη μάχη από τώρα, καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Αργεντινός επιθετικός προέρχεται από απουσία πέντε και πλέον μηνών και ελλοχεύει ο κίνδυνος θλάσης. Ίσως συμπεριληφθεί για ψυχολογικούς λόγους στην αποστολή για το ματς της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στην Κέρκυρα, ενώ το πλάνο της ομάδας είναι να βρίσκεται στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σκέψεις να αλλάξει το ρόμβο ο Λίνεν

26/02/2013
 Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το σύστημα του ρόμβου και να γεμίσει το κέντρο εξετάζει σοβαρά ο Έβαλντ Λίνεν στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Πονοκέφαλος για τα δεξιά.

Σκέψεις να αλλάξει το ρόμβο ο Λίνεν
Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό αρχίζει την Τετάρτη (και μετά το σημερινό ρεπό), αλλά ο Έβαλντ Λίνεν ήδη κάνει τις πρώτες σκέψεις για το σχήμα που θα παρατάξει. Ο Γερμανός προπονητής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει μετά από αρκετό καιρό το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό στην τριάδα των Μητρόπουλου, Κορδέρο και Φέτση να προστεθεί και ο Ρίκκα, που πλέον είναι πανέτοιμος.

Πώς οδηγείται σε αυτή την απόφαση; Αφενός μεν θέλει να ενισχύσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και ειδικά στα άκρα, καθώς θεωρεί επικίνδυνους τους Σισοκό και Μαυρία, αφετέρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Φούντα. Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένα σχήμα με τέσσερις μέσους στην ευθεία, τον Γκερέιρο μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Πετρόπουλο.

Ερωτηματικό υπάρχει για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Βαλεντίνος Βλάχος είναι εκτός μάχης λόγω θλάσης, ενώ ο Αρκούδας δεν είναι διαθέσιμος λόγω τα γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ. Η προφανής επιλογή είναι και η… μοναδική, δηλαδή ο Τσουκαλάς, που είχε θετική παρουσία στο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, ωστόσο οι προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν θα φανούν στα επόμενα ματς.

Θέλει τον Τοτσέ μαζί του

26/02/2013
 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ είχε ο Χοσέ Τοτσέ, ο οποίος είναι πιθανό να τον ακολουθήσει στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Θέλει τον Τοτσέ μαζί του
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Χοσέ Τοτσέ να μετακομίσει στο γειτονικό πρωτάθλημα της Τουρκίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα (26/02) η SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ισπανός επιθετικός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Αλμπαθέτε, τη Σαλαμάνκα και την Καρταχένα.

Ο 48χρονος προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από την δουλειά του φορ του Παναθηναϊκού και στην τηλεφωνική επαφή που είχαν του είπε: «Παικταρά μου, κοίτα να είσαι γερός σαν ταύρος και το καλοκαιράκι θα συνεργαστούμε ξανά».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μαρτίνεθ, παρότι έχει ικανοποιήσει τη διοίκηση της Λεβάντε και εκείνη επιθυμεί να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, εκείνος έχει δεχθεί εξαιρετική πρόταση από την Τουρκία και όλα δείχνουν ότι θα απαντήσει θετικά, ενώ ένας από τους πρώτους παίκτες που θα ζητήσει θα είναι ο Τοτσέ.

«Δεν πάει άλλο με τις θλάσεις…»

26/02/2013
 Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Γιώργος Κατσικάς, ο οποίος την Κυριακή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

«Δεν πάει άλλο με τις θλάσεις…»
Τελειωμό δεν έχουν οι τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ, αφού κάθε εβδομάδα θα προστεθεί το όνομα κάποιου ποδοσφαιριστή στο… απουσιολόγιο λόγω τραυματισμού.

Το τελευταίο «θύμα» ήταν ο Γιώργος Κατσικάς, ο οποίος αποχώρησε από την κυριακάτικη προπόνηση με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Χθες ο νεαρός αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και σήμερα ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Γιάννης Ράλλης, θα μάθει τα αποτελέσματα για να βγάλει τα συμπεράσματά του για την κατάσταση του 23χρονου παίκτη.

Μάλιτσα, ο Κατσικάς έχει προλάβει ήδη τη φετινή σεζόν να υποστεί δύο θλάσεις. Στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» εκφράζουν την ελπίδα να μην είναι κάτι σοβαρά και να μην επιβεβαιωθεί η πρώτη διάγνωση των γιατρών της ομάδας.

Όσον αφορά τον Κατσουράνη και τον Λόρενς, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκαν δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές αναμένεται προπονηθούν κανονικά σήμερα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, ο οποίος καταστρώνει τα πλάνα του για το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μάλιτσα, ο διεθνής άσος και ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός προορίζονται για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Φωτάκη, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα (οσφυαλγία) στη μέση εδώ και δύο μήνες περίπου, όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα το καταπολέμησε επιτυχώς, βρίσκεται σε καλό σημείο αποθεραπείας και ήδη προγραμματίζεται η επιστροφή του στη δράση.

Από την πλευρά του, ο Ολίσε έκανε χθες ατομικό, ενώ ο Σταφυλίδης έτρεξε χαλαρά κι ο Γιώργος Γεωργιάδης συνεχίζει να είναι εκτός δράσης.

Σε κλίμα… πολέμου

26/02/2013
 Εαυτούς καλούνται να ξεπεράσουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη για να επιτευχθεί η παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Σε κλίμα… πολέμου
Το μυαλό όλων στο «κίτρινο» στρατόπεδο είναι στο προσεχές παιχνίδι με τη Βέροια, το οποίο έχει αποκτήσει χαρακτήρα… τελικού για τους Θεσσαλονικείς και σε αυτό θα ξεκινήσει η προσπάθεια για ένα σερί από νικηφόρα αποτελέσματα που θα τους κρατήσουν στην κατηγορία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν κάνει οι άνθρωποι της ομάδας, απαιτούνται τέσσερις νίκες για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, αν και ακολουθούν οι αγώνες με Βέροια (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Πανθρακικό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Ξάνθη (εκτός).

Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο των παικτών του Γιάννη Μιχαλήτσου δεν είναι καθόλου εύκολο χρειάζεται να δώσουν τεράστια μάχη για να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Το πρώτο ματς που έρχεται είναι με τη Βέροια και όλοι στον Άρη, από τη διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο, βρίσκονται επί ποδός πολέμου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Από αύριο (σήμερα υπάρχει ρεπό) ο προπονητής των «κίτρινων» και η διοίκηση θα ξεκινήσουν τη επιχείρηση Βέροια που περιλαμβάνει ομιλίες, κατ' ιδίαν συναντήσεις και πολύ πιθανό και γεύμα ενότητας.

*** Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Νούνο Κοέλιο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οίδημα στον προσαγωγό, θα απέχει από συγκεκριμένες ασκήσεις στις επόμενες προπονήσεις, αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας του στη Βέροια.

Δεν παίζει στη Λιβαδειά ο Βάλλας

26/02/2013
 Χωρίς τον Σπύρο Βάλλα θα παραταχθεί στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό η Skoda Ξάνθη.

Δεν παίζει στη Λιβαδειά ο Βάλλας
Εκτός δράσης για περίπου δέκα μέρες θα χρειαστεί να μείνει ο Σπύρος Βάλλας.

Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί τράβηγμα.

Όλα δείχνουν ότι ο 32χρονος παίκτης θα απουσιάσει από το κυριακάτικο παιχνίδι στη Λιβαδειά, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Γκλέισον, ο οποίος μετά από το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί, είναι άλλωστε ο μοναδικός καθαρόαιμος στόπερ που υπάρχει ως εναλλακτική λύση.

Ναι μεν, αλλά…

26/02/2013
 Με αλλαγές αναμένεται να παρατάξει τον Πανθρακικό ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος στο μυαλό του έχει το πρωτάθλημα.

Ναι μεν, αλλά…
Μπορεί ο Πανθρακικός να έχει μπροστά του την αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στην Βέροια (27/2), στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης όμως το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στο ματς του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο τεχνικός του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με αλλαγές, ώστε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν θέλει να μπει σε μπελάδες στο κυνήγι της σωτηρίας, ιδιαίτερα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο που είχε ως αποτέλεσμα οι «νεοφώτιστοι» να απέχουν μόλις τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Όλα τα «βλέμματα» στον Σκόνδρα

26/02/2013
 Η Άουγκσμπουργκ είναι η τελευταία ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γιάννη Σκόνδρα.

Όλα τα «βλέμματα» στον Σκόνδρα
Ο δεξιός μπακ του Ατρομήτου έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ από την Ελλάδα, ενώ από το εξωτερικό η Μπριζ, η Άντερλεχτ και η Σταντάρ Λιέγης είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που έχουν τον αρχηγό των Περιστεριωτών στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.

Η εφημερίδα «Goal News» αναφέρει ότι εκτός από την Στουτγκάρδη που είχε σκάουτερ την περασμένη Κυριακή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της Άουγκσμπουργκ, Στέφαν Ρόιτερ.

Επίσης, στην εξέδρα ήταν και ο προπονητής της Ντούισμπουργκ, Κόστα Ρούνιαϊτς, ο οποίος τσέκαρε αρκετούς παίκτες των δύο ομάδων, ενώ «κατάσκοπος» της Σαρλερουά ήταν και εκείνος στο γήπεδο.

Επίσης, στο Περιστέρι βρέθηκε και άνθρωπος της Κιέβο Βερόνα, η οποία είχε καταθέσει πρόταση για τον Σκόνδρα τον Ιανουάριο, όμως ο Ατρόμητος είχε απαντήσει αρνητικά.

Σε δεύτερο πλάνο το Κύπελλο

26/02/2013
 Με αρκετές αλλαγές θα αγωνιστεί η Βέροια κόντρα στον Πανθρακικό στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Σε δεύτερο πλάνο το Κύπελλο
Χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς αναμένεται να δώσει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στην αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου κόντρα στον Πανθρακικό (27/2).

Σκοπός του προπονητή της «Βασίλισσας του Βορρά» είναι να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, δεδομένης της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης του πρωταθλήματος με τον Άρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Εκτός αποστολής αναμένεται να μείνουν οι τραυματίες Καλί, Σνάουτσνερ και Μπαργκάν, ώστε να είναι έτοιμοι για το ματς της Δευτέρας. Ακόμη, ανάσες αναμένεται να πάρουν και οι Γεωργέας και Καλογέρης.

Όσον αφορά στις υποθέσεις των Ίσραελ και Ντομπρασίνοβιτς, δύσκολα θα εκδοθούν τα δελτία τους. Μάλιστα, ο πρώτος σταμάτησε να προπονείται με την ομάδα.

Σφίγγει τα δόντια ο Κοέλιο

26/02/2013
 Προλαβαίνει τον «τελικό» με τη Βέροια ο Νούνο Κοέλιο, ο οποίος ταλαιπωρείται από οίδημα στον προσαγωγό.

Σφίγγει τα δόντια ο Κοέλιο
Αγώνα δρόμου αναμένεται να δώσει ο Νούνο Κοέλιο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί στο πολύ σημαντικό παιχνίδι των «κίτρινων» κόντρα στη Βέροια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (4/3, 19:30).

Οι εξετάσεις του Πορτογάλου μέσου έδειξαν οίδημα στον προσαγωγό, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την εν λόγω αναμέτρηση.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα μέχρι την Πέμπτη, ενώ σύμμαχος του είναι ο χρόνος, δεδομένου ότι ο αγώνας με τη «Βασίλισσα του Βορρά» είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου