ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μίτσελ: «Να γίνουμε μεγάλοι στην Ευρώπη»

Μίτσελ: «Να γίνουμε μεγάλοι στην Ευρώπη»

26/02/2013
 Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα»… Με τα λόγια αυτά ο Μίτσελ αναφέρθηκε στον κύριο στόχο του ως προπονητής του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στην Marca.

Μίτσελ: «Να γίνουμε μεγάλοι στην Ευρώπη»
Ο Μίτσελ στην πρώτη του συνέντευξη σε ισπανική εφημερίδα, ως προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων αλλά και το ποιος είναι ο κύριος στόχος του…

«Να γίνουμε μεγάλοι στην Ευρώπη», τόνισε ο Μίτσελ ο οποίος πρόσθεσε:

«Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Μίτσελ στην ισπανική εφημερίδα, Marca, της οποίας δύο συντάκτες είχαν ταξιδέψει στην χώρα μας για να μιλήσουν από κοντά στον συμπατριώτη τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ

- Αν σας λέγανε τον περασμένο Αύγουστο ότι το Φλεβάρη θα ήσασταν στην Αθήνα, τι θα λέγατε;«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

- Είστε λιγότερο από ένα μήνα στην Αθήνα. Πώς είναι η ζωή εκεί;«Καλά, πολύ καλά. Ακόμα... προσγειωνόμαστε εδώ και γνωρίζουμε νέες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, ένα κλαμπ πολύ ενδιαφέρων».

- Την βλέπετε την επίδρασης της οικονομικής κρίσης στο δρόμο;«Λίγο πολύ τα πράγματα είναι όπως στην Ισπανία. Σου λένε πράγματα, το βλέπεις ότι περνάνε δύσκολα. Η οικονομία υποφέρει αλλά οι εντυπώσεις μου από τον κόσμο εδώ είναι εξαιρετικές. Μας συμπεριφέρονται με πολλή αγάπη».

- Δεν είναι βήμα προς τα πίσω το να φύγεις από την Ισπανία και να πας στην Ελλάδα;«Με τίποτα. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για να γνωρίσουμε και άλλους τρόπους κατανόησης του ποδοσφαίρου και της δουλειάς μας».

- Τι σας ζήτησαν;«Είναι πολύ μεγάλο κλαμπ και θέλει να γίνει πιο γνωστό διεθνώς. Στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι στην 33η θέση, όμως θέλουν να φτάσουν ψηλότερα. Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».

- Και τις σας έδωσαν για αυτό;«Από την πρώτη μέρα μου είπαν ότι είμαι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος και θα παίρνω τις αποφάσεις. Δουλεύω κάθε μέρα με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Χουάνχο Λορένθο για να προσδιορίσουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».

- Σε ποιό σημείο βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο;«Έχει καλούς παίκτες, ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όμως πρέπει να ανέβει σε επίπεδο ανταγωνισμού και σε ρυθμό παιχνιδιού».

- Ένα παράδειγμα ήταν οι αγώνες με τη Λεβάντε...«Αυτό ακριβώς είπα στην ομιλία μου προς τους παίκτες. Ότι πρέπει να μας γίνει μάθημα στο δρόμο μας προς την κατανόηση της έντασης και του ρυθμού που πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι μας για να καταφέρουμε αυτό το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη που αναζητά το κλαμπ. Αυτό που ισχύει στην Ελλάδα, δεν φτάνει στο επίπεδο που υπάρχει στην Ευρώπη».

- Είναι εύκολο να το εξηγήσεις αυτό σε μια μεγάλη ομάδα; Σε ένα σύλλογο που έχει κατακτήσει 14 από τα 16 τελευταία πρωταθλήματα και 5 από τα τελευταία 8 κύπελλα Ελλάδος;«Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν τον πετύχουμε, ο δρόμος μας μετά θα είναι πιο εύκολος».

- Πώς γίνεται η συνεννόηση σας με τους παίκτες; «Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο μας απασχολούσε πάρα πολύ γιατί θέλαμε να μεταδίδουμε πολύ καλά αυτά που επιθυμούμε στους παίκτες. Η επικοινωνία στα αποδυτήρια είναι εξαιρετική. Υπάρχουν διάφοροι που μιλάνε ισπανικά. Ο Βίκτορ ξέρει καλά αγγλικά και εγώ προσπαθώ να τα βελτιώσω ενώ έχουμε και μόνιμο μεταφραστή».

- Πήγατε σε μια περίοδο λίγο περίεργη. Η ομάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο, έχει μείνει εκτός Ευρώπης...«Είναι αλήθεια. Υπήρχε η δυνατότητα να έρθω τον Ιούνιο όμως αυτό που μας εξήγησαν ότι τους ένοιαζε περισσότερο ήταν να αρχίσουμε από τώρα να κάνουμε μια εκτίμηση της κατάστασης για το μέλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρωτάθλημα έχει κατακτηθεί, όμως αυτό που εμείς κάναμε από την αρχή ήταν να πούμε στους παίκτες να πάρουν στα σοβαρά το υπόλοιπο της σεζόν και πως ο στόχος μας ήταν να πάρουμε και τους 30 βαθμούς στα εναπομείναντα ματς. Ήδη έχουμε πάρει 9 βαθμούς από τα τρία ματς και η διαφορά μας είναι στο +16 από το +13 που ήταν πριν, κάτι που δείχνει ότι τα πάμε καλά. Θέλουμε κάθε αγώνας μας από δω και πέρα να είναι προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Την Κυριακή, απέναντι στον Άρη, ειδικά στο πρώτο μέρος, πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά, είμαστε στο... μονοπάτι που ψάχνουμε».

- Πώς προγραμματίζετε αυτή τη μετάβαση;«Την αλλαγή θα την κάνουμε τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Τώρα δίνουμε μορφή για να είμαστε έτοιμοι μετά να ανοίξουμε την πόρτα μας στους στόχους που έχουμε θέσει».

- Το να αναλάβεις μια ομάδα στα μέσα της σεζόν η οποία έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, υποχρεώνει σε διαφορετικό προφίλ δουλειάς;«Λίγο πολύ είναι έτσι, γιατί όταν φτάνεις σε αυτά τα ύψη, πρέπει να σκέφτεσαι το παρόν, αλλά και το μέλλον».

- Mε τους 16 βαθμούς διαφορά λίγο πριν το τέλος, είστε κοντά στο να κατακτήσετε τον πρώτο σας τίτλο ως προπονητής...«Μακάρι να γίνει έτσι και στις 11 Μάη να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Είναι πολύ καλό να κατακτάς τίτλους, αλλά ακόμα καλύτερα είναι να τα κατακτήσουμε παίζοντας κάθε φορά πιο καλό ποδόσφαιρο».

- Η άφιξή σας στον Ολυμπιακό θα έχει σαν συνέπεια την... απόβαση Ισπανών ποδοσφαιριστών;«Δεν το ξέρω. Το ψάχνουμε, αναλύουμε τα πράγματα για ένα ρόστερ 25 παικτών. Μελετάμε δανεισμούς, αποχωρήσεις. Σκεφτόμαστε να έρθει ένας αριθμός ποδοσφαιριστών μεταξύ 6 και 8 και να μη γυρίσουμε την πλάτη μας σε κανέναν. Έπειτα, μην ξεχνάτε και πώς είναι η οικονομία σε όλα τα μέρη».

- Έχετε ήδη αντιληφθεί τί είναι ο Ολυμπιακός;«Ναι, ένας τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα με μια μεγάλη κοινωνική μάζα πίσω του και πάντα είναι είδηση. Εδώ υπάρχει η πίεση που υπάρχει στους μεγάλους κάθε χώρας και είναι μεγάλη».

- Σε αυτή την ομάδα είχαν λατρέψει σαν είδωλο τον Βαλβέρδε...«Είναι φυσιολογικό. Έκανε εκπληκτική δουλειά. Έβαλε τις βάσεις για να αλλάξει το μέλλον του συλλόγου. Είναι φυσιολογικό που όλος ο κόσμος εδώ μιλά με καλά λόγια για τον Βαλβέρδε».

- Πώς κρίνεται το γεγονός ότι ένας προπονητής στην Ισπανία δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί σε δύο διαφορετικές ομάδες την ίδια σεζόν;«Είναι ένας παράλογος νόμος. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αλλάξουν ομάδα και εμείς όχι. Θα έπρεπε να είναι το ίδιο και για μας».

- Τι σημαίνει το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 Ισπανοί προπονητές που δουλεύουν ανά την Ευρώπη;«Ότι το ισπανικό μοντέλο δεν το εκτιμούν μονάχα για τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας και κάποιων κλαμπ αλλά σε μεγάλο μέρος και για την δουλειά των προπονητών του. Έχουμε πρωτοποριακές μεθόδους που δεν απευθύνονται μόνο στην ελίτ αλλά αγκαλιάζουν τη δουλειά του συνόλου».

- Υπάρχει στα πλάνα σας κάποια στιγμή ο πάγκος της Ρεάλ Μαδρίτης;«Δεν είναι κάτι που βρίσκεται στα πλάνα μου. Πλην αυτού, η Ρεάλ έχει προπονητή με συμβόλαιο που τρέχει και έτσι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε».

- Ο πάγκος της εθνικής θα μείνει ορφανός μετά το τέλος του Μουντιάλ του 2014.«(σ.σ. γελάει) Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο ομοσπονδιακός που θα αναλάβει δεν θα πρέπει να είναι στην τελευταία φάση της καριέρας του, κάτι που φαίνεται σα νόμος όλα αυτά τα χρόνια».

- Άρα φαίνεστε προετοιμασμένος για την εθνική...«Ναι, όπως είναι και οι Βαλβέρδε, Μπενίτεθ, Μανθάνο, Καπαρός...»


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου