ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη καλύτερος με Φουστέρ!

Ακόμη καλύτερος με Φουστέρ!

25/02/2013
 Κάθε προπονητής επιθυμεί έναν πολυτάλαντο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του… Και ο Μίτσελ τον έχει και σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί στον Ολυμπιακό. Ποιον; Τον Φουστέρ!

Ακόμη καλύτερος με Φουστέρ!
Πιο επιθετικός γίνεται; Κι όμως γίνεται…

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είναι διαφορετικός από εκείνον του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να προσδώσει έναν νέο περισσότερο επιθετικό χαρακτήρα στους ερυθρόλευκους κάτι που φαίνεται και από τις επιλογές του στην 11άδα αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια μέχρι τώρα.

Είναι περισσότερο παραγωγικός καθώς δημιουργεί σαφώς πιο πολλές επιθέσεις, περισσότερο πιεστικός στην επίθεση.

Άλλο ένα σημαντικό «συν» είναι το γεγονός ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλο το πλάτος του γηπέδου χρησιμοποιώντας τον Βλαχοδήμο από το δεξί άκρο, δηλαδή, έναν παίκτη που γνωρίζει να παίζει στο άκρο της επίθεσης και όχι τον Μασάντο κάτι έβλεπαν οι οπαδοί του μέχρι τώρα στο Καραϊσκάκη.

Κι όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να γίνουν ακόμη καλύτεροι ακόμη και σε αυτά τα σημεία!

Πώς; Με την προσθήκη του Φουστέρ!

Ο Ισπανός απουσιάζει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον έχει αρχίσει να προπονείται κανονικά και να φτάσει τους συμπαίκτες του στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση απέχει πλέον μόνο λίγες ημέρες.

Ο Φουστέρ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ανεβάσουν κατά ένα… «κλικ» τα όσα αναφέρονται στις παραπάνω αράδες.

Τον Ισπανό τον γνωρίζει καλά ο Μίτσελ, ο οποίος είχε έναν πολύ θερμό διάλογο μαζί του κατά την πρώτη του περιήγηση στο προπονητήριο του Ρέντη. Ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων τότε είχε συναντήσει τον συμπατριώτη του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του και είχαν μιλήσει για την κατάσταση του τραυματισμού του και την πορεία της αποθεραπείας του.

Πλέον, στις τελευταίες προπονήσεις τον έχει στη διάθεσή και σιγά-σιγά αρχίζει να τον υπολογίζει για την 11άδα.

Με την παρουσία του σε αυτή ο Φουστέρ, μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς… Όπως έχει αποδείξει και επί της θητείας του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ισπανός μέσος μπορεί να πιέσει εξαιρετικά σε χώρο κάτι που συμβαδίζει με αυτό που προσπαθεί να αλλάξει ο Μίτσελ.

Εκτός από την πίεση, ο Φουστέρ έχει και την κάθετη πάσα για να μπορεί να τροφοδοτεί τους επιθετικούς αλλά και την ικανότητα να σκοράρει, ακόμη και με το κεφάλι από στημένες φάσεις.

Ένα από τα «συν» της παρουσίας του Φουστέρ στην 11άδα είναι και το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Πίσω από τον επιθετικό, στο άκρο της επίθεσης, τον έχουμε δει ως φουνταριστό αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ως χαφ!

Η παρουσία του λοιπόν στην 11άδα θα δώσει λύσεις στον Μίτσελ ο οποίος με έναν τέτοιο παίκτη μπορεί να διαφοροποιήσει το σχήμα της ομάδας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς καν να χρειαστεί να προβεί σε αλλαγές.

Ενδεχομένως όμως η παρουσία του να φέρει και… πονοκέφαλο σχετικά με την στελέχωση της τριάδας στη μεσαία γραμμή. Εάν ο Φουστέρ μπει στην 11άδα, τότε κάποιος από τους παίκτες που έχουν θέση ανάλογα με τον αγώνα και τις σκέψεις του Μίτσελ για αυτόν να μείνει στον πάγκο.

Έτσι ο Μίτσελ μπορεί να έχει τον Φουστέρ μπροστά από τους Φέισα και Μανιάτη, σε ένα περισσότερο συντηρητικό σχήμα αλλά και να τον χρησιμοποιήσει με τους Φέισα και Ιμπαγάσα ή Μασάντο σε μια τριάδα που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Το σίγουρο είναι το εξής… Πώς ο Μίτσελ με την επιστροφή του Φουστέρ στην δράση θα μπορέσει να εφαρμόσει ακόμη καλύτερα κάποια από τα στοιχεία που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου