ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 


28/02/2013

HJH 
H επομενη αγωνιστικη
 

 

 

 

 

 

 

 

«Δεν λειτουργεί το αποστραγγιστικό σύστημα των Ζωσιμάδων»

27/02/2013
 Τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που χρειάστηκε να απορροφήσει το αποστραγγιστικό σύστημα των «Ζωσιμάδων», σύμφωνα με τον Γιώργο Σουκουβέλο.

«Δεν λειτουργεί το αποστραγγιστικό σύστημα των Ζωσιμάδων»
Προτεραιότητα αποτελούν για την πόλη των Ιωαννίνων τα έργα αντικατάστασης του αποστραγγιστικού συστήματος των «Ζωσιμάδων», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σουκουβέλος στον Super FM.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν πέσει στην πόλη 917 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμούς του Πανεπιστημίου στην Ανατολή, και η εταιρεία ECON 21 που συνεργάζεται με την Σούπερ Λίγκα έχει βγάλει ακατάλληλη για τη νέα σεζόν την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κ. Σουκουβέλος διάβασε απόσπασμα αυτής της έκθεσης που έστειλε η Super League σε Επιτροπή Σταδίων και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όπου στα συμπεράσματα αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου υπόβαθρου με τη δημιουργία ενός αποστραγγιστικού δικτύου, την εγκατάσταση αμμώδους εδαφικού προφίλ κατάλληλο για ποδοσφαιρική χρήση και αντίστοιχης ποικιλίας χλοοτάπητα δόκιμου για αντίστοιχη χρήση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών είναι απολύτως απαραίτητη, μέσω τεχνολογίας laser, η δημιουργία ορθών κλίσεων για την απορροή των επιφανειακών ομβρίων υδάτων προκειμένου να αποφευχθεί η κατά καιρούς παρουσία πάγου στο γήπεδο.

Εκτίμησή μας είναι ότι για να βελτιωθεί το γήπεδο σημαντικά, μόλις μειωθούν οι έντονες και επανειλημμένες βροχοπτώσεις, η βελτίωση θα είναι εντελώς πλασματική εφόσον δεν λυθούν τα εγγενή προβλήματα που έχουν προαναφερθεί».

Με λίγα λόγια, η έκθεση εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι δεν λειτουργεί το αποστραγγιστικό σύστημα.

Εγώ πήρα στοιχεία και από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Πανεπιστημίου που αφορούν τα χιλιοστά βροχής την τελευταία διετία και το μέσο όρο που είχαμε από το 1951 ως το 1990.

Το 2011 τον Νοέμβριο είχαμε 70 χιλιοστά βροχής και το 2012 170 χιλιοστά. Τον Δεκέμβριο του 2011 είχαμε 215 χιλιοστά και του 2012 290 χιλιοστά με μ.ο. 169. Τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε 91 χιλιοστά βροχής, φέτος 230 με μ.ο 150 και τον Φεβρουάριο πέρυσι 136 χιλιοστά, ενώ φέτος 227 ως τώρα.

Ό,τι και να υπάρχει κάτω από το χλοοτάπητα είναι δυνατόν να γίνει απορροή τέτοιων ποσοτήτων όμβριων υδάτων; Θα θέσω θέμα πριν τον αγώνα και στους αρμοδίους. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα εδώ. Εμείς έχουμε συνέχεια βροχές.

Μίλησα και με τον Περιφερειάρχη, πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι φορείς. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην επίλυση του προβλήματος. Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει τα χρήματα, αλλά αγωνίζεται ο Περιφερειάρχης για κάποια λύση για να κρατηθούν ανοιχτοί οι αθλητικοί χώροι της πόλης.

Πήγα και σε άλλο γεωπόνο στην πόλη μας, ίσως χρειαστεί να κάνουμε και μία ανάλυση από 18 σημεία του γηπέδου να δούμε τι γίνεται. Κι αυτός, πάντως επέμενε ότι είναι το αποστραγγιστικό.

Ο Περιφερειάρχης μου είπε ότι σκέφτεται να το σκεπάσει και ίσως αυτή είναι η καλύτερη λύση. Δεν θα το αφήσουμε, πάντως, έτσι το Στάδιο
».

Για το ΠΕΑΚΙ ανέφερε: «Εκεί δεν υπάρχει υποδομή και γίνονται καθημερινά και προπονήσεις και αγώνες. Η ΓΓΑ δεν έχει κονδύλια και ήθελε να τα ξεφορτωθεί. Μόλις 200.000 ευρώ το χρόνο θα δίνει η ΓΓΑ Ο κ. Ιωαννίδης έχει πει ότι θέλει να δοθούν όλα τα Εθνικά Στάδια της χώρας στις Περιφέρειες».

Χάνει το ντέρμπι ο Βλάχος

27/02/2013
 Θλάση στο δικέφαλο έχει υποστεί ο Βαλεντίνος Βλάχος, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, γεγονός που σημαίνει πως ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Χάνει το ντέρμπι ο Βλάχος
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ σχετικά με τον τραυματισμό του Βαλεντίνου Βλάχου.

Ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» είχε αποχωρήσει στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για θλάση.

Οι εξετάσεις έδειξαν -δυστυχώς- πως αυτές ήταν σωστές και ο αμυντικός της ΑΕΚ με θλάση α’ βαθμού στο δικέφαλο χάνει σίγουρα το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εκφράζονται φόβοι πως δεν θα είναι έτοιμος ούτε για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Λογικά ο Βλάχος θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί μετά από δύο εβδομάδες.

Δύσκολα θα αφήσει τον ΠΑΣ ο Χριστόπουλος

27/02/2013
 Εξαιρετικά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο ο Γιάννης Χριστόπουλος να αφήσει την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα στον ΠΑΣ Γιάννινα για να αναλάβει την ΑΕΚ.

Δύσκολα θα αφήσει τον ΠΑΣ ο Χριστόπουλος
Πριν από αρκετό καιρό ο 41χρονος τεχνικός είχε δηλώσει σε τοπικό Μέσο των Ιωαννίνων πως θα αποχωρήσει «μόνο αν με βαρεθεί ο πρόεδρος (Γιώργος Χριστοβασίλης) ή ο κόσμος, θα φύγω από την ομάδα».

Ο Έλληνας προπονητής δείχνει να έχει άλλου είδους βλέψεις. Δηλαδή, δεν θέλει να φτιάξει το όνομά του και να εξαργυρώσει άμεσα την επιτυχία του με την ομάδα της Ηπείρου.

Ο Χριστόπουλος θέλει να μείνει τουλάχιστον τρία χρόνια στον σύλλογο, αφού δεν είναι στον χαρακτήρα του να εγκαταλείψει το δημιούργημά του, πόσω μάλλον αν ο ΠΑΣ καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη.

Επίσης, πρόθεσή του είναι να προωθήσει και άλλους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, αφού μέχρι σήμερα αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν πάρει ευκαιρίες από εκείνον.

Σε Σαλπιγγίδη και Ολαϊτάν τα βραβεία

27/02/2013
 Στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη του ΠΑΟΚ και στον Μάικλ Ολαϊτάν της Βέροιας κατέληξαν τα βραβεία του καλύτερου γκολ και του πολυτιμότερου παίκτη της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Σαλπιγγίδη και Ολαϊτάν τα βραβεία
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ και ο Μάικλ Ολαϊτάν της Βέροιας, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου γκολ, ενώ ο δεύτερος εκείνο του πολυτιμότερου παίκτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο στράικερ του «δικέφαλου του Βορρά» χάρη στο πρώτο γκολ «ψαλιδάκι» που πέτυχε απέναντι στην Κέρκυρα έφτασε το 91,62% και έτσι το τέρμα του τερμάτισε πρώτο και καλύτερο στην σχετική ψηφοφορία. Στην δεύτερη θέση έμεινε εκείνο του Λεωνίδα Καμπάνταη με 4,27%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Κάρλο Κόστλι με 4,11%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη εκείνος που ξεχώρισε με την απόδοσή του στην 23η αγωνιστική ήταν ο Μάικλ Ολαϊτάν της Βέροιας και έτσι στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκέντρωσε ποσοστό 70,42%. Πίσω του τερμάτισε ο Ανδρέας Σάμαρης του Πανιωνίου με 18,25%, ενώ στην τρίτη θέση έμεινε με 11,33 ο Ιμπραήμ Σισοκό του Παναθηναϊκού.

Χωρίς Σισοκό και Καρνέζη

27/02/2013
 Η αδιαθεσία που είχε ο Σισοκό και οι ενοχλήσεις στο γόνατο του Καρνέζη δεν άφησαν τους δύο παίκτες να προπονηθούν την Τετάρτη στην προετοιμασία που κάνει ο Παναθηναϊκός ενόψει ΑΕΚ. Αμφίβολος ο Σο.

Χωρίς Σισοκό και Καρνέζη
Δύο σημαντικές απουσίες στην προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ είχε ο Φάμπρι. Ο Ορέστης Καρνέζης λόγω ήπιων ενοχλήσεων στο αριστερό του γόνατο, έκανε ατομικό πρόγραμμα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, όπως και ο Σισοκό που δεν προπονήθηκε λόγω αδιαθεσίας, δεν πρόκειται να λείψουν από το Κυριακάτικο ντέρμπι αφού από την Πέμπτη αναμένεται να μπουν και πάλι στο κανονικό πρόγραμμα.

Αντίθετα, αμφίβολος για την αναμέτρηση παραμένει ο Σο, ο οποίος έκανε θεραπεία αφού οι ενοχλήσεις που έχει στο γόνατο επιμένουν και αν δεν προπονηθεί ούτε την Πέμπτη, τότε ο Φάμπρι θα αρχίσει να σκέφτεται να αλλάξει τα πλάνα του. Εκτός είναι σίγουρα ο Τοτσέ που έχει θλάση και δεν υπολογίζεται από τον Φάμπρι, όπως άλλωστε και ο Χουχούμης.

Στα υπόλοιπα, στην προπόνηση της Τετάρτης στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και δίτερμα με έμφαση στην τακτική.

«Πήγα στην μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης»

27/02/2013
 Απόλυτα ικανοποιημένος που βρίσκεται σε μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ είναι ο στράικερ της ομάδας του Ηρακλείου, Θανάσης Παπάζογλου, όπως τόνισε σε συνέντευξή του.

«Πήγα στην μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης»
Σίγουρος πως ο ΟΦΗ θα πετύχει τον στόχο του που έχει θέσει για φέτος, που δεν είναι άλλος από την γρήγορη παραμονή, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο επιθετικός του συλλόγου του Ηρακλείου, Θανάσης Παπάζογλου.

Μάλιστα, ο υψηλόσωμος φορ υπογράμμισε πως αυτό θα επιτευχτεί ακόμη πιο εύκολα, εφόσον ο κόσμος της ομάδας συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους παίκτες, ενώ τόνισε πως η επιλογή του το καλοκαίρι να πάει στον ΟΦΗ ήταν απολύτως σωστή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Παπάζογλου στην ΟΠΑΠ ΤV:

Για την επιλογή του ΟΦΗ:

«Από την αρχή που ήρθα στην ομάδα οι άνθρωποι του ΟΦΗ με υποδέχθηκαν με πολύ ωραίο τρόπο. Και ο κόσμος το ίδιο. Ήξερα σε ποια ομάδα ερχόμουν. Ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και ήξερα τη βαρύτητα της απόφασης μου να έρθω στην ομάδα».

Για τα γκολ του:

«'Είναι θέμα καθημερινής δουλειάς και βελτίωσης μέσα από τους αγώνες. Τα συνεχόμενα παιχνίδια που πήρα φέτος, και που δεν είχα σε άλλες ομάδες, κάνουν τη διαφορά. Ο ρυθμός παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις ένα ματς στα πέντε, από το να παίζεις πέντε στα πέντε. Όποιος παίζει συνέχεια έχει ρυθμό και βελτίωση».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο και τον Γιάννη Πετράκη:


«Και οι δύο είναι προπονητές με προσωπικότητα. Ο Αναστόπουλος με έφερε στην ομάδα και με κέρδισε από τα πρώτα του λόγια. Με έβαλε στην ομάδα και με στήριξε. Ξέρει πολύ το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και με βοήθησε πολύ γιατί έπαιζε και ο ίδιος αυτή τη θέση. Ο Πετράκης είναι καλός άνθρωπος με πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει μια ομάδα τους στόχους της».


Για τους στόχους του ΟΦΗ:


«Ο ΟΦΗ είναι μέσα στους στόχους του και θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή. Κάναμε μια καλή πορεία μέχρι τώρα και κερδίζαμε συνεχόμενα ματς. Περιμέναμε το ματς με τον Πλατανιά με αγωνία αλλά λόγω ατυχίας χάσαμε αν και είχαμε ευκαιρίες. Αυτό βέβαια δεν μας βγάζει εκτός στόχων. Πρέπει να συνεχίσουμε για να βγει οριστικά ο ΟΦΗ από τον κίνδυνο».

Για τα ματς που ακολουθούν:

«Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, δεν θέλω να πω ότι είναι κάθε ματς τελικός. Με την ανάλογη σοβαρότητα πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».


Για τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος:

«Επιτυχία θα είναι να έχει πετύχει ο ΟΦΗ τους στόχους που έχει θέσει, και εγώ όσο πιο πολλά γκολ μπορώ και ό,τι άλλο μπορώ να προσφέρω στην ομάδα».

Για την προοπτική του εξωτερικού:


«Είμαι σε μια ηλικία που αν μπορέσω να κάνω το άλμα θα το κάνω. Όπως είναι τα πράγματα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να φύγει για το εξωτερικό. Θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό και θα προσπαθήσω να το πετύχω».

Για όσα τον ενοχλούν στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα:

«Με ενοχλεί η αδικία. Όσο δεν υπάρχει η αδικία οι άνθρωποι θα ζουν πιο αρμονικά. Στην Ελλάδα υπάρχει αδικία και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ελπίζω κάποια στιγμή να φτιάξουν τα πράγματα και να βρει η Ελλάδα το δρόμο της και στο ποδόσφαιρο και σε όλους τους τομείς. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αδικημένος. Η αδικία που με ενοχλεί είναι αυτή που ξεπερνά τα όρια. Εγώ δεν την έζησα πολύ αυτή την αδικία. Οι αδικίες κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς για να προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο. Φαίνεται ότι στο σύλλογο υπάρχει πλέον ένας άνθρωπος που δείχνει ότι αγαπάει την ομάδα (σ.σ. Ιβάν Σαββίδης). Ο κόσμος που έχει ο ΠΑΟΚ αξίζει να βλέπει την ομάδα του ψηλά».

Για τις ομοιότητες της Τούμπας με το «Γεντί Κουλέ»:

«Υπάρχουν ομοιότητες. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο αλλά το πάθος είναι το ίδιο. Αυτό που αντίκρισα στο “Γεντί Κουλέ” το περίμενα, αλλά το συνάντησα σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο κόσμος του ΟΦΗ αγαπάει πολύ την ομάδα. Κάθε μέρα διαπιστώνω πόσο μεγάλη ιστορία έχει αυτή η ομάδα, βλέποντας τον κόσμο να μας στηρίζει ακόμα και στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κόσμο και αυτό είναι ένα μεγάλο του πλεονέκτημα».

Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη:


«Ο Βασίλης με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ στην Κρήτη. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, και από τον ΠΑΟΚ και από την Εθνική. Κάνουμε παρέα και είναι ένα παιδί που ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας και προσπαθούμε να διασκεδάζουμε την καθημερινότητα μας. Αυτό μας βγαίνει και στο γήπεδο και ελπίζω να πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα για να βοηθήσουμε ακόμη πιο πολύ την ομάδα».


Για το Ηράκλειο:

«Το Ηράκλειο είναι μια πόλη μεγάλη που μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες και μπορείς να περνάς όμορφα στον ελεύθερο χρόνο σου».

Μίλησε με τους παίκτες ο Λίνεν

27/02/2013
 Την ευκαιρία να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ύστερα από το θέμα που δημιουργήθηκε με τους Κατίδη και Μπουγαίδη, εκμεταλλεύτηκε σήμερα ο Έβαλντ Λίνεν εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μίλησε με τους παίκτες ο Λίνεν
Καθυστερημένα ξεκίνησε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ήταν προγραμματισμένο να βγουν στον αγωνιστικό χώρο του αθλητικού κέντρου των Σπάτων στις 11:00 το πρωί, όμως ο Έβαλντ Λίνεν τους κράτησε στα αποδυτήρια για να συζητήσουν όλοι μαζί.

Ο Γερμανός προπονητής θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εν όψει του σημαντικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Οι περισσότεροι παίκτες είναι κοντά ο ένας τον άλλον και δημιουργήθηκε θέμα στα αποδυτήρια της ομάδας, ύστερα από τα σχόλια του 59χρονου τεχνικού για την απόδοση του Μπουγαΐδη και του Κατίδη στο πρόσφατο ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Επίσης, ένα θέμα προς συζήτηση είναι ο παραγκωνισμός ορισμένων παικτών, οι οποίοι δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελαν από τον Λίνεν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού η προπόνηση άρχισε λίγο μετά τις 12:30.

Όσον αφορά τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο και ο Αλέξανδρος Νικολιάς ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

Οι νέοι θέλουν, οι παλιοί;

27/02/2013
 Οι νυν παίκτες του Παναθηναϊκού θα υπογράψουν όλοι τον διακανονισμό της ΠΑΕ για να πάρει η ομάδα άδεια από την UEFA, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με κάποιους «παλιούς» που περιμένουν χρήματα…

Οι νέοι θέλουν, οι παλιοί;
Οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου με ποδοσφαιριστές που τους οφείλονται χρήματα ούτως ώστε να υπογράψουν τους διακανονισμούς, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξηγεί την οικονομική κατάσταση του συλλόγου λέγοντας πως εάν η ομάδα βγει Ευρώπη, θα έρθουν τα λεφτά που όλοι περιμένουν. Και για να γίνει αυτό, πρέπει ο Παναθηναϊκός να «περάσει» από τον έλεγχο της UEFA που τον Μάρτη θα στείλει το κλιμάκιο του Financial Fair Play και τον Μάη θα πάρει τις αποφάσεις.

Οι παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, φαίνεται, πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να υπογράψουν τους διακανονισμούς, δείγμα, του πόσο θέλουν να αποδείξουν σε όλους πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που δεν μπορεί χωρίς Ευρώπη. Ήδη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας υπέγραψαν ένα χαρτί και την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν να βάλουν υπογραφές και στους διακανονισμούς.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τους παλιούς παίκτες της ομάδας. Ο Ιωαννίδης που πλέον παίζει στον ΟΦΗ έχει στείλει εξώδικο για 25.000€ που του οφείλονται και ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλοι στην συνέχεια. Κι αυτό, μπορεί να δημιουργήσει θέμα στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που πάει να πάρει μπροστά αναφορικά με την φόρμα του και την μάχη για τα play off.

Σε καλό κλίμα για Λεωφόρο

27/02/2013
 Οι Γιάννης Αλαφούζος και Αχιλλέας Μακρόπουλος τα είπαν για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.

Σε καλό κλίμα για Λεωφόρο
Η συζήτηση έγινε το μεσημέρι σε καλό κλίμα με θέμα τους όρους εκμίσθωσης για το γήπεδο ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία είναι κοντά και η ΠΑΕ θα στείλει τον φάκελο των έργων στο ΥΠΕΚΑ για να πάρει την άδεια συνέχισης των υπόλοιπων έργων.

Ένταση και… παραίτηση

27/02/2013
 Άνω κάτω η ΑΕΚ! Ένταση μεταξύ Λίνεν και παικτών στην προπόνηση, αντάλλαξαν κουβέντες Μητρόπουλος και Κολιάδης με τον τελευταίο να παραιτείται για προσωπικούς λόγους.

Ένταση και… παραίτηση
Ένα αρνητικό αποτέλεσμα έφτανε για να γίνει άνω κάτω η ΑΕΚ.

Στη σημερινή προπόνηση υπήρξε ένταση με αφορμή τη δημόσια κριτική που άσκησε ο Έβαλντ Λίνεν στους Μπουγαΐδη και Κατίδη, με τους παίκτες να αντιδρούν και τους τόνους να ανεβαίνουν.

Ο Γερμανός προπονητής ισχυρίστηκε ενώπιον όλης της ομάδας πως δεν είπε ακριβώς όσα του αποδόθηκαν για τους δύο ποδοσφαιριστές κι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που εκείνοι απευθύνθηκαν στον μάνατζέρ τους, Θεόφιλο Καρασαββίδη, για να ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση.

«Δεν έκανα δηλώσεις. Έκανα μια συζήτηση και αυτά που είπα σε αυτή τη συζήτηση παρουσιάστηκαν διαφορετικά. Εγώ έχω συνηθίσει αλλιώς. Στη Γερμανία, με τους ανθρώπους που μιλάω, καταλαβαίνουν ακριβώς τι λέω και μεταφέρουν αυτά που λέω. Και αυτά που λέω είναι πάντα αυτά που λέω και εδώ, σε εσάς. Δεν ξέρω γιατί δημιουργείται ξανά θέμα πριν από ένα παιχνίδι. Μετά από έξι αγώνες κάναμε μια ήττα και έχει γίνει χαμός. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια», τόνισε ο Λίνεν.

Υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς παικτών. Ο Κατίδης είπε: «Μου φαίνεται περίεργο όλο αυτό που έγινε. Και γενικά πάντα με κάποιο τρόπο ανακατεύεται το όνομά μου. Όμως, γενικά, με τις δημόσιες τοποθετήσεις σας σε άλλες περιπτώσεις έχετε καλύψει ποδοσφαιριστές και σε άλλες κάνατε κάποια κριτική που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλους παίκτες. Με αυτόν τρόπο δημιουργείται πρόβλημα. Εσείς είστε ο προπονητής και ξέρετε ότι το σωστό είναι να προσπαθείτε να υπερασπιστείτε τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα».

Ο Μπουγαΐδης με τη σειρά του ανέφερε: «Για ακόμη μια φορά δημιουργήθηκε ένα θέμα με εμένα. Υπήρξε και στο παρελθόν μια περίπτωση που είχε δημιουργηθεί πάλι κάτι ανάλογο, γενικά έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για εμένα, αρνητικά πράγματα, ενώ όταν έκανα κάποια καλά παιχνίδια, δεν έγινε κάποια αναφορά σε εμένα».

Η κουβέντα ξέφυγε και ανάμεσα σε όλα ο Μιχάλης Παυλής εξέφρασε παράπονα για τη μη χρησιμοποίησή του παρότι είχε βοηθήσει ερχόμενος από τον πάγκο στις τελευταίες συμμετοχές του. Το λόγο πήραν Κωνσταντόπουλος και Πετρόπουλος, που ζήτησαν να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα και να προχωρήσει η ομάδα συγκεντρωμένη στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα έγινε κι ένας διάλογος ανάμεσα στον Παύλο Μητρόπουλο και τον Αλέξανδρο Κολιάδη, αν και αμφότεροι διαβεβαιώνουν ότι έχουν καλές σχέσεις και δεν υπάρχει ζήτημα ανάμεσά τους.

Ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος επικαλούμενους προσωπικούς λόγους, που όμως ασφαλώς σχετίζονται με την αναταραχή στα αποδυτήρια της ομάδας. Από πλευράς διοίκησης γίνεται προσπάθεια για να μεταπειστεί, καθώς θεωρείται απαραίτητος για να κρατηθούν οι λεπτές (όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί ισορροπίες) στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Όλα αυτά κι ενώ απομένουν μόλις τέσσερις μέρες για το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Έδειξε» Κατίδη ο Λίνεν

27/02/2013
 Σχήμα 4-4-2 με τους μέσους στην ευθεία και τον Κατίδη να κινείται δίπλα στον Πετρόπουλο στην επίθεση δοκίμασε εν όψει Παναθηναϊκού ο Έβαλντ Λίνεν στην προπόνηση της ΑΕΚ.

«Έδειξε» Κατίδη ο Λίνεν
Η προπόνηση της ΑΕΚ το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε μόνο ένταση, αλλά και μπάλα.

Μετά τη μακράς διάρκειας συζήτηση για τα όσα είπε (ή δεν είπε ή… πώς τα είπε) ο Έβαλντ Λίνεν για τους Μαυρουδή Μπουγαΐδη και Γιώργο Κατίδη, ο Γερμανός προπονητής έδειξε τις πρώτες σκέψεις του εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Και μάλιστα χρησιμοποίησε και τους δύο παίκτες που βρέθηκαν στο επίκεντρο με τους βασικούς. Κι αν για τον Μπουγαΐδη ήταν αναμενόμενο, αναμενόταν με ενδιαφέρον το αν ο Κατίδης (ελλείψει του τιμωρημένου Φούντα) θα δοκιμαζόταν ως δεύτερος επιθετικός στο πλευρό του Πετρόπουλου.

Το σχήμα που δοκιμάστηκε ήταν το 4-4-2, αλλά όχι με ρόμβο στο κέντρο. Οι τέσσερις μέσοι ήταν στην ίδια ευθείας. Μητρόπουλος και Φέτσης ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Γκερέιρο αριστερά και τον Κορδέρο δεξιά.

Ο Κωνσταντόπουλος ήταν στο τέρμα, Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής ήταν τα στόπερ, ο Τσουκαλάς χρησιμοποιήθηκε δεξί μπακ (αντί του τραυματία Βλάχου και από τη στιγμή που δεν είναι διαθέσιμος λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ ο Αρκούδας) και αριστερά έπαιξε ο Παπαδημητρίου αντί του Τσουμάγκα που απείχε από το δίτερμα για προληπτικούς λόγους.

Χτύπησε… καμπανάρα η ORIGINAL

27/02/2013
 Τα καμπανάκια είναι για τους μικρούς κινδύνους. Κι επειδή αυτός που υπάρχει στην ΑΕΚ -μετά τα όσα έγιναν σήμερα- είναι μεγάλος, η ORIGINAL χτύπησε… καμπανάρα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Χτύπησε… καμπανάρα η ORIGINAL
Ξεκάθαρη θέση στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε στην ΑΕΚ ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό πήρε η ORIGINAL.

Η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της «Ένωσης» τόνισε πως γνωρίζει και παρακολουθεί όσα γίνονται μέσα και γύρω από την ομάδα.

Πριν τονίσει λοιπόν ότι αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά στο τέλος του πρωταθλήματος, έκανε αυτό που δεν έκανε η διοίκηση, απαιτώντας απ’ όλους να συγκεντρωθούν άμεσα στο ντέρμπι.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Χτυπάμε καμπανάρα κινδύνου και απαιτούμε από όλους (προπονητές, παίκτες, διοίκηση, παραδιοικητικούς και δημοσιογράφους) να σκάσουν και να αφοσιωθούν στον κυριακάτικο αγώνα και στον κοινό σκοπό.

Να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε και γνωρίζουμε, αλλά και μνήμη ελέφαντα έχουμε για τα πάντα.

Αλλά όλα και με όλους θα τα πούμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Σοβαρευτείτε όλοι…»

Τέλη Μαρτίου στη Λεωφόρο

27/02/2013
 Εντατικοποιούνται τα έργα στην Λεωφόρο για να επιστρέψει «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός, μετά την συμφωνία Ερασιτέχνη-ΠΑΕ η οποία θα επισημοποιηθεί και μέσω υπογραφών. Τέλη Μαρτίου ο «επαναπατρισμός».

Τέλη Μαρτίου στη Λεωφόρο
Τέλη Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου υπολογίζεται η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η εκκρεμότητα που υπήρχε αναφορικά με τα χρήματα που χρωστάει η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, λύθηκε.

Οι δύο άνδρες βρήκαν την χρυσή τομή και η συμφωνία τους θα επικυρωθεί και με υπογραφές. Από εδώ και στο εξής, όμως, είναι δεδομένο πως εντατικοποιούνται τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας να φιλοξενήσει παιχνίδι και αυτό υπολογίζεται πως θα πάρει ένα μήνα. Αυτό σημαίνει πως τέλη Μαρτίου, το γήπεδο θα είναι έτοιμο με τις αρχές Απριλίου να είναι η… απαισιόδοξη άποψη.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού, λέει, πως την 27η αγωνιστική υποδέχεται τον Πλατανία με ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Μαρτίου. Ευχή όλων, είναι, το ματς να γίνει στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν γίνει εκεί, τότε, μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Απριλίου, οι «πράσινοι» φιλοξενούν τον Πανιώνιο και δύσκολα αυτό το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Στην χειρότερη, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Βέροια στις 21 Απριλίου θα γίνει σίγουρα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» όπως και όλα τα ματς των play off αν το «τριφύλλι» τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

«Γκαζώνει» ο Κούρος

27/02/2013
 Ρυθμούς ανεβάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο νεαρός αμυντικός του Πανιωνίου, Αλέξανδρος Κούρος, ο οποίος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους μία θέση στη βασική ενδεκάδα των «κυανέρυθρων».

«Γκαζώνει» ο Κούρος
«Ετοιμοπόλεμος» για το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας είναι ο αμυντικός του Πανιωνίου, Αλέξανδρος Κούρος.

Ο νεαρός παίκτης, μετά τον τραυματισμό του, έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνοντας στον τεχνικό της ομάδας, Κώστα Παναγόπουλο, πως μπορεί να τον υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα για το επερχόμενο ματς με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (27/2) ο Παναγόπουλος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης αρχικά, ενώ στη συνέχεια τους έδωσε οδηγίες για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Να υπενθυμίσουμε πως από το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης θα λείψουν σίγουρα οι Σάμαρης, Αυλωνίτης και Ρόκας.

Πάει… ΟΑΚΑ η Ίντερ

27/02/2013
 «Κατάσκοπος» της Ίντερ θα βρίσκεται την Κυριακή ανάμεσα στους θεατές του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Πάει… ΟΑΚΑ η Ίντερ
Μάτια στο κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα έχει η Ίντερ.

Όπως ενημέρωσε ο ιταλικός σύλλογος, εκπρόσωπός του θα βρίσκεται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο το ποιοι παίκτες θα έχουν περισσότερο την προσοχή του, ούτε το αν αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα τους τσεκάρει.

Χάνει και Ολυμπιακό

27/02/2013
 Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό ο αριστερός αμυντικός του ΟΦΗ, Μανώλης Μονιάκης, θα χάσει και το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Χάνει και Ολυμπιακό
Απών στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό θα είναι ο Μανώλης Μονιάκης. Ο 25χρονος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα κοντά στη περιοχή του προσαγωγού, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τη θεραπεία του και στην προπόνηση της Τετάρτης (27/2) με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να μην τον υπολογίζει για το ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Στον αντίποδα ο 53χρονος προπονητής στα πλάνα του για την αναμέτρηση με τους νταμπλούχους Ελλάδας μπορεί να συμπεριλάβει τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο. Ο έμπειρος μέσος από το παιχνίδι με τον Πλατανιά είχε υποστεί κάταγμα στο μετακάρπιο, όμως θα δώσει το «παρών» κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αγωνιζόμενος με ειδικό νάρθηκα.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (27/2) ο Πετράκης έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική αρχικά, ενώ στη συνέχεια τους χώρισε σε δύο ομάδες, προκειμένου να παίξουν οικογενειακό δίτερμα σε περιορισμένο χρόνο.

Δεν πάει Κομοτηνή ο Καραγκούνης

27/02/2013
 Χωρίς τον Θανάση Καραγκούνη θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό ο Ατρόμητος.

Δεν πάει Κομοτηνή ο Καραγκούνης
Η σύσπαση στον κοιλιακό μυ που αντιμετωπίζει ο Θανάσης Καραγκούνης, θα τον κρατήσει στην Αθήνα και δεν θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο παίκτης συνεχίζει θεραπείες και την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η περίπτωσή του. Από εκεί και πέρα, την Τετάρτη, οι Δημούτσος και Ιγκλέσιας έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ ο Καραμάνος έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω ψύξης και το ίδιο έκανε και ο Καλλέργης λόγω σφιξίματος στον προσαγωγό.

Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στο αθλητικό κέντρο και θα γίνουν πιο σαφή τα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

«Βουνό» τα προβλήματα

27/02/2013
 Με τις πιο αντίξοες συνθήκες ξεκίνησε την Τετάρτη η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση "τελικό" της ερχόμενης Δευτέρας στη Βέροια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Βουνό» τα προβλήματα
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος διαπίστωσε πως θα έχει να λύσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ενόψει της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ήτοι, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ημέρας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, οι Γιάννης Ζαραδούκας, Νούνο Κοέλιο, Ρούμπεν Πουλίδο και Γιάννης Γιαννιώτας.

Ο διεθνής αριστερός μπακ έχει ένα ερεθισμό στον τένοντα του δικεφάλου από τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Πορτογάλος χαφ αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, κάτι που θα κάνει και στην προπόνηση της Πέμπτης, οπότε θα δοκιμάσει να προπονηθεί ξανά την Παρασκευή.

Ο Ισπανός σέντερ μπακ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον προσαγωγό και έκανε θεραπεία.

Τέλος, ο νεαρός διεθνής επιθετικός αντιμετωπίζει ένα μικρό οίδημα στη γάμπα και για προληπτικούς λόγους δεν συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα της ημέρας.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Ψυχογιός προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Δευτέρας.

Όσον αφορά τον Μάρκο Βελλίδη, καθημερινά «ανεβάζει» ρυθμούς και υπολογίζεται ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της άλλης, θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα.

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε γυμναστήριο και το απογευματινό προπόνηση στο Νέο Ρύσιο.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας.

Μοναδικό πρόβλημα ο Βάλλας

27/02/2013
 Σε χαλαρούς ρυθμούς συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της SKODA Ξάνθη, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μοναδικό πρόβλημα ο Βάλλας
Έτσι, το πρόγραμμα της Τετάρτης περιελάμβανε ελαφρύ τρέξιμο και προθέρμανση με μπάλα στο πρώτο μέρος, ασκήσεις ταχύτητας και εκρηκτικότητας στη συνέχεια και χωρισμός σε υπο-ομάδες, όπως και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα του Σπύρου Βάλλα, που συνεχίζει να ακολουθεί θεραπεία.

Ξανά ατομικό ο Ζουμπουλάκης

27/02/2013
 Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Κέρκυρας για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ξανά ατομικό ο Ζουμπουλάκης
Ο Γιάννης Παπακώστας προγραμμάτισε μα προπόνηση την Τετάρτη στον Πλάντραφο. Πριν την έναρξή της, οι Φαίακες παρακολούθησαν σε video επιλεγμένα στιγμιότυπα από τον αγώνα των Κρητικών με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν, κυρίως, σε τακτική και τελειώματα φάσεων, μαζί με οικογενειακό διπλό.

Μοναδικός απόντας ήταν ο Άγγελος Ζουμπουλάκης, ο οποίος αρκέστηκε ξανά σε ατομικό πρόγραμμα.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 16.30 στον Ποταμό.

Εν τω μεταξύ, στις 12:30 της ίδιας μέρας, ο Έλληνας τεχνικός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Αλυκές.

Γκαρσία: «Φτάνουμε στην πόρτα, αλλά δεν μπαίνουμε μέσα»

27/02/2013
 Να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να φτάσει σε έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ θέλει ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως δήλωσε για το Κύπελλο εν όψει του πρώτου προημιτελικού με τον Λεβαδειακό.

Γκαρσία: «Φτάνουμε στην πόρτα, αλλά δεν μπαίνουμε μέσα»
Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά απωθημένο του παραμένει ένας τίτλος με την ομάδα. Ο Ουρουγουανός μέσος, απαλλαγμένος από τους τραυματισμούς που τόσο τον ταλαιπώρησαν φέτος, τόνισε πως φέτος το Κύπελλο προσφέρει μία τέτοια ευκαιρία στην ομάδα του, αρκεί να την εκμεταλλευτεί.

Δείτε τη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

- Πώς αισθάνθηκες μετά από 3,5 μήνες στην ενδεκάδα; Είχες μείνει ποτέ τόσο διάστημα εκτός στην καριέρα σου; «Δεν θυμάμαι να έχω μείνει τόσο διάστημα εκτός δράσης σε μια χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που επανήλθα και θέλω να χαρώ τα παιχνίδια που έχουν απομείνει».

- Αύριο ετοιμάζεσαι για έναν αγώνα που είναι το διαβατήριο για τις ελπίδες της ομάδας για έναν τίτλο τη φετινή σεζόν… «Όπως έχω ξαναπεί, συνέχεια φτάνουμε στην πόρτα, αλλά δεν μπαίνουμε μέσα… Είναι ακόμη μια ευκαιρία να φτάσουμε σε τελικό και πιστεύω να μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε».

- Ίσως και ένα έξτρα κίνητρο για σένα, καθώς μπορεί να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες σου να κατακτήσεις έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ; «Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία μου, ίσως ναι. Όμως δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι. Θα προσπαθήσω να δώσω το 100% όπως έκανα από την πρώτη μέρα που παίζω εδώ».

- Τι πρέπει ν αλλάξει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα δυο τελευταία χρόνια που δεν κατάφερε να προχωρήσει στο θεσμό; «Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι οφείλουμε να κερδίσουμε. Δεν φτάνει να το λέμε, πρέπει να το πιστεύουμε, να το νιώθουμε μέσα μας».

- Τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με ομάδα που είχε προσωπικότητα και «ψημένη» στα δύσκολα. Φέτος με μια νέα ομάδα, τι διαφορετικό έχει να επιδείξει για να διεκδικήσει με πιο πολλές πιθανότητες την πρόκριση; «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα. Σε πολλές περιπτώσεις ομάδες με μεγάλους ποδοσφαιριστές και πολλά χρήματα δεν καταφέρνουν να κερδίσουν κάτι. Το πρωτεύον είναι να έχεις μια δυνατή ομάδα. Έχουμε ομάδα με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, που πρέπει να πιστέψουμε όλοι μαζί στη νίκη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια ομάδα δυνατή, με προσωπικότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

- Σ’ αυτά τα παιχνίδια η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο. Η Τούμπα παραμένει και φέτος μια από τις πιο ισχυρές έδρες, όμως δεν έχει όσο κόσμο μάζευε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί αυτό να αλλάξει τις ισορροπίες; «Καταρχήν και εδώ και στην Ισπανία σε πολλές ομάδες, τα γήπεδα δεν γεμίζουν φέτος. Όσα χρόνια είμαι εδώ, ο κόσμος πάντα ήταν δίπλα μας. Ίσως τον τελευταίο καιρό όχι και τόσο και είναι ένας συνδυασμός αιτιών γι’ αυτό το φαινόμενο. Σίγουρα είναι πολύ καλό για εμάς όταν έχουμε γεμάτο γήπεδο. Από τον κόσμο όμως δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα γιατί μας έχει δώσει απλόχερα τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια».

- Σ’ ένα γεμάτο γήπεδο αύριο απέναντι στο Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει ένα σκορ πρόκρισης; «Πάντα ένα γεμάτο γήπεδο με τους οπαδούς μας, μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Μακάρι ο κόσμος να έρθει αύριο να μας υποστηρίξει. Αυτό όμως που έτσι κι αλλιώς θα κάνουμε εμείς, είναι να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και γι αυτούς που θα είναι στο γήπεδο αλλά και γι αυτούς που δεν θα τα καταφέρουν».

Τον χάνει πάνω που τον βρήκε

27/02/2013
 Με σφίξιμο στο δικέφαλο έφυγε από την Κρήτη ο Γιάννης Κοντοές, μετά την αναμέτρηση με τον Πλατανιά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Τον χάνει πάνω που τον βρήκε
Αμφίβολος για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 24η αγωνιστική είναι ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε και πάλι στη μεσαία γραμμή, έγινε αναγκαστική αλλαγή και το ιατρικό επιτελείο έχει πέσει από πάνω του.

Την Πέμπτη ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αφού έχει ένα σφίξιμο στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Το ιατρικό επιτελείο πιστεύει πως δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή στα Γιάννενα, αλλά τα πάντα θα κριθούν από την Πέμπτη.

Αυτός ο τραυματισμός έρχεται την στιγμή που ο Γιάννης Κοντοές δείχνει πως μπορεί να μπει στην ενδεκάδα του Αστέρα και να βοηθήσει ουσιαστικά. Αυτό φάνηκε και μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, όπου άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, αλλά και κόντρα στον Πλατανιά, όπου ξεκίνησε από την αρχή.

Τέλος τώρα, έχει ντέρμπι!

27/02/2013
 Τα είπαν, ξέσπασαν, «μανούριασαν», αλλά πλέον δεν έχουν χρόνο για χάσιμο στην ΑΕΚ. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση ρίχνουν τους τόνους και προσπαθούν να συσπειρωθούν ενόψει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Τέλος τώρα, έχει ντέρμπι!
Προσπάθεια ν’ αφήσει πίσω την ένταση που δημιουργήθηκε στη σημερινή προπόνηση και να συγκεντρωθεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα κάνει από την Πέμπτη η ΑΕΚ.

Ήδη μετά το group therapy που έγινε στα Σπάτα, ο Έβαλντ Λίνεν παρέμεινε για αρκετές ώρες ακόμα εκεί, προκειμένου να συζητήσει με τους συνεργάτες του όσα έγιναν νωρίτερα και όσα του είπαν (και για ‘κείνους) οι παίκτες.

Όντας ήδη πολύ προβληματισμένος λοιπόν από την κατάσταση και ανησυχώντας έντονα πλέον ότι θα βάλει «μπουρλότο» στην προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Γερμανός αποφάσισε να πέσουν άμεσα οι τόνοι από την Πέμπτη.

Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου -την προσπάθεια να μη συνεχιστεί ο αποπροσανατολισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος και να στραφεί, όπως τόνισε και η ORIGINAL, η προσοχή όλων στο ντέρμπι- αποφασίστηκε από τη διοίκηση να μεταφερθεί και το ραντεβού που υπήρχε πρόθεση να γίνει σήμερα με τον Λίνεν.

Την ίδια ώρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επαφή με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, στην οποία θα του εξηγηθεί πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στ’ αποδυτήρια της ομάδας και πόσο αναγκαίο είναι ν’ ανακαλέσει την απόφασή του να παραιτηθεί.

Μετά την «καταιγίδα», κοιτάει ντέρμπι

28/02/2013
 Μέσα σε όλη την κατάσταση που επικρατούσε στα Σπάτα πραγματοποιήθηκε και προπόνηση στην ΑΕΚ εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μετά την «καταιγίδα», κοιτάει ντέρμπι
Το παιχνίδι είναι «ζωής ή θανάτου» για την Ένωση, η οποία θέλει να τελειώνει το συντομότερο με την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα και να μην μπλέξει σε περιπέτειες λίγο πριν από την λήξη της σεζόν.

Η νίκη στο κυριακάτικο ματς με τους «πράσινους» αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες του Λίνεν, ο οποίος δεν υπολογίζει τον τραυματία Βλάχο και τον τιμωρημένο Φούντα.

Εν τω μεταξύ, το χθεσινό πρόγραμμα δεν ακολούθησε ο Τουμάγκας που βρέθηκε στο Ιατρικό Κέντρο για θεραπεία. Ωστόσο, δύσκολα θα χάσει το ντέρμπι που ακολουθεί.

Επίσης, ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Αρκούδα, αφού βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του ΕΣΚΑΝ για την ουσία που ανιχνεύτηκε στον έλεγχο που του έγινε.

Όλα δείχνουν ότι ο Λίνεν θα παρατάξει με σύστημα 4-4-2 την ΑΕΚ κόντρα στο «τριφύλλι». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κωσταντόπουλος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τσουκαλά, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουμπάγκα (αν και χθες στην προπόνηση ήταν ο Παπαδημητρίου).

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Φέτσης μαζί με τον Μητρόπουλο, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Κορδέρο και ο Γκερέιρο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα ο Πετρόπουλος με τον Κατίδη.

Επίκειται συνάντηση των τριών

28/02/2013
 Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους Μελισσανίδη, Παππά και Βιντιάδη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν λύση για το καλό της ΑΕΚ.

Επίκειται συνάντηση των τριών
Αισιόδοξα μηνύματα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες στην ΑΕΚ όσον αφορά το μέλλον της ομάδας.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Βιντιάδη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Ένωσης.

Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο ραντεβού και ο Νίκος Νοτιάς, έχοντας επικοινωνήσει με τον κ. Παππά ή μέσω δικού του ανθρώπου που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχουν τρία σενάρια: το πρώτο θέλει τον νυν Δ.Σ. να παραιτείται μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και οι μέτοχοι να ορίσουν νέα διοίκηση για τη διαχείριση της ΠΑΕ ή και εκείνοι να δηλώσουν αδυναμία και να οδηγηθεί η ομάδα σε λύση πρωτοδικείου.

Τα δύο πρώτα ενδεχόμενα δεν τιμούν έναν σύλλογο του βεληνεκούς της ΑΕΚ, υπάρχει όμως και το τρίτο σενάριο που θέλει τους τρεις άνδρες (μαζί με τον Νοτιά) να θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να μετατεθεί η γενική συνέλευση σε άλλη ημερομηνία, ίσως μέσα στον Απρίλιο για να προσπαθήσουν να βρουν μεταξύ τους μία λύση και να αποφύγει η Ένωση κάθε πιθανό κίνδυνο.

Λίγες οι πιθανότητες για Σο

28/02/2013
 Εξαιρετικά απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του Σο στο κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Φάμπρι μπορεί να υπολογίζει σε εκείνον.

Λίγες οι πιθανότητες για Σο
Στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή του Χαμπίμπ Σο στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Αφρικανός χαφ αισθανόταν και χθες ενοχλήσεις στο γόνατο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας ερεθισμός στο συγκεκριμένο σημείο.

Δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, όμως επειδή απομένουν λίγες μέρες μέχρι το κρίσιμο παιχνίδι με την Ένωση είναι πιθανό να μην μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Για αυτό τον λόγο θεωρούνται κρίσιμες η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να φανεί αν μπορεί ο Φάμπρι να υπολογίζει στη συμμετοχή του παίκτη.

Αν και σήμερα ο 27χρονος μέσος δεν προπονηθεί κανονικά, τότε μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες συμμετοχής του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με τον Σο και το ιατρικό επιτελείο και κατάλαβε ότι δύσκολα θα μπορέσει να παίξει κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Άλλωστε, ο 57χρονος προπονητής έχει πει ότι κανένας παίκτη δεν θα παίζει, αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, πόσω μάλλον σε έναν τόσο σημαντικό ματς.

Όσον αφορά τα πλάνα του Φάμπρι, δίπλα στον Βιτόλο και αντί του Σο θα παίξει ο Ζέκα και πίσω από τον Φορναρόλι θα αγωνιστεί ο Γιοκίν Εσπάρθα. Αυτό σκέφτεται ο Ισπανός, ο οποίος χθες δεν έδειξε κάτι στη διάρκεια της τακτικής.

Από την πλευρά του, ο Φιγκερόα και χθες συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, όμως φαίνεται ότι ο Αργεντινός είναι «πιασμένος» από τις δυνατές προπονήσεις και δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να ακολουθήσει πιο χαλαρό πρόγραμμα για να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός.

Η εισήγηση του ιατρικού τιμ στον Φάμπρι είναι ότι ακόμα και ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα είναι πολύ επικίνδυνη (μπορεί να πάθει θλάση που θα τον αφήσει εκτός για πολύ καιρό).

«Υπάρχουν 7 εκατ. ευρώ»!

28/02/2013
 Στο σημερινό Δ.Σ. του Παναθηναϊκού ορίζεται η Γενική Συνέλευση που θα κάνει νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ. Σενάρια για 7 «έτοιμα» εκατ. ευρώ.

«Υπάρχουν 7 εκατ. ευρώ»!
Στο σημερινό (12:30) Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα αποφασιστεί η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης με θέμα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι θα καλυφθεί το μισό ποσό και αυτό θα φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει βρει ο Γιάννης Αλαφούζος και τα βάζει εκείνος προσωπικά!

Επίσης, θα δοθεί το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του σήματος της Θύρας 13 στον «ενιαίο φορέα θύρα 13».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε επαφές με επιχειρηματίες και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν τα αποτελέσματά τους, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις για να βγει από το αδιέξοδο η «πράσινη» ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα μέλη που παραιτήθηκαν με άλλα μέλη σήμερα.

Ωστόσο, μετά τις επαφές που θα έχει με τον Αλαφούζο και μετά τη Γ.Σ. που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου, θα αποφασίσει αν θα έχει νέους εκπροσώπους και αν θα συμμετάσχει στη νέα ΑΜΚ.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου