ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυσκολεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι σε ένα γήπεδο - χωράφι. Σκόρερ ο Αμπντούν.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς μετά τη νίκη του με 1-0 στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, έχει το απόλυτο προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει και του επαναληπτικού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Άθλιος ο αγωνιστικός χώρος, δυσκόλεψε αφάνταστα τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων και δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο της προκοπής. Το μοναδικό γκολ του ματς οι Αμπντούν στο 53' με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Κάρολ: Επανήλθε αντί του Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και πέρασε ένα ήσυχο βράδυ στους Ζωσιμάδες. Ελάχιστες ήταν οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει και όταν το έκανε ήταν σταθερός και ψύχραιμος.

Παπάζογλου: Κατ' εξοχήν παίκτης με αμυντικές αρετές, ο Τάσος δυσκολεύτηκε αρκετά στο άθλιο τερέν των Ζωσιμάδων. Ανασταλτικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, επιθετικά όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό. Κράτησε τη θέση του και περιόρισε τη δράση των αντιπάλων του από εκεί.

Μανωλάς: Θετική η παρουσία του στο ματς. Καλός με την μπάλα στο χόρτο, αποτελεσματικός στον αέρα, βγήκε πρώτος πάνω στην μπάλα και δεν άφησε τους αντιπάλους του να βρεθούν σε θέση βολής. Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο ματς, ήταν και η απόδοση του 22χρονου στόπερ.

Κοντρέρας: Αν και δεν διακρίνεται πλέον για τις φυσικές του δυνάμεις, ο Πάμπλο σε ένα πολύ κακό τερέν δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Έβγαλε δίχως πίεση το ματς χρησιμοποιώντας την εμπειρία του. Δεν είναι κακός παίκτης ο Χιλιανός, ωστόσο ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι καλύτερο για του χρόνου.

Χολέμπας: Είχε κάποια προβληματάκια όταν ο Γεωργίου έβγαινε από την πλευρά του, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι για τον Κάρολ. Επιθετικά στήριξε τον Αμπντούν, χωρίς οι επιλογές του να είναι πάντα οι καλύτερες. Κέρδισε το φάουλ (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση) από το οποίο προήλθε το γκολ του Αμπντούν. Δεν ήταν αρνητικός, χωρίς πάντως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Μανιάτης: Στο 23' υπάρχει κράτημα του Λίλα πάνω στον αρχηγό του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταλογιστεί κάποια παράβαση από τον ρέφερι Τοπούζη. Από την τριάδα του άξονα των χαφ ήταν ο παίκτης που πίεσε περισσότερο και κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τους αντιπάλους του. Επιθετικά δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Σε γενικές γραμμές ικανοποίησε με την αγωνιστικότητα του κόντρα σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο και σε πολύ κακό αγωνιστικό τερέν.

Φέισα: Μετέφερε με ασφάλεια την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση της ομάδας του, είχε ως επί των πλείστων σωστές μεταβιβάσεις και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε, δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Του λείπει η δύναμη και το νεύρο ώστε να πιέσει σωστά τον αντίπαλο του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στα μαρκαρίσματα "ένας εναντίον ενός". Δεν λείπει η ποιότητα από το παιχνίδι του Σέρβου μέσου, ωστόσο αυτό ίσως να μην είναι αρκετό αν δεν βελτιώσει την αδυναμία που δείχνει στο αμυντικό κομμάτι.

Γκρέκο: Το πάλεψε ο Ιταλός, είχε καλές και κακές στιγμές στο ματς, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ανασταλτικά, όμως για ακόμη μια φορά είχε πολλά νεκρά διαστήματα μέσα στο 90λεπτο. Ακόμη δεν έχει πείσει για τις ικανότητες του. Το κατέχει το τόπι αλλά είναι εξαιρετικά ασταθής ενώ δεν είναι και ξεκάθαρος ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο. Από τα ερωτηματικά για τη νέα σεζόν.

Αμπντούν: Αν και ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει επί της ουσίας την αντίπαλη εστία. Ό,τι δεν κατάφερε σε κανονική ροή παιχνιδιού το πέτυχε στο 53' από στημένη φάση, σκοράροντας το 7ο του φετινό γκολ με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ (δεν φαίνεται πάντως να υπάρχει παράβαση το Κεϊτά στον Χολέμπας) στο δεξί παραθυράκι του Μπαμπανιώτη που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Είχε διάθεση ο Αλγερινός αλλά δεν έκανε κάποιο σπουδαίο ματς. Άφησε τη θέση του στον Ιμπαγάσα στο 83'.

Φετφατζίδης: Ξεκίνησε κεφάτος την αναμέτρηση, θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες, ωστόσο λίγες προσπάθειες του κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά. Καλύτερη στιγμή του η πάσα στον Μήτρογλου στην ευκαιρία του 12' και ένα καλό σουτ στις αρχές της επανάληψης που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Είχε αντίπαλο και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Σταδιακά η απόδοση του έπεσε και αντικαταστάθηκε από τον Σιόβα στο 67'.

Μήτρογλου: Από πάσα του Φετφατζίδη στο 12', πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του αλλά το δεξί του πλασέ πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα η μπάλα έφτασε στον "πιστολέρο" από το λάθος του Τζημόπουλου αλλά το εν κινήσει σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Μπαμπανιώτης. Στο 19' χόρεψε δύο αμυντικούς του ΠΑΣ, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, ενώ συμμετείχε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι βγαίνοντας εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα. Στην επανάληψη η απόδοση του έπεφτε όσο περνούσε η ώρα και αντικαταστάθηκε από τον Τζεμπούρ στο 75'.

Σιόβας: Μπήκε στο ματς αντί του Φετφατζίδη και αγωνίστηκε στο πλάι του Φέισα. Ανασταλτικά ήταν καλός, επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα, εξαιρουμένης της όμορφης ενέργειας του στο 83' που λίγο έλειψε να φέρει το γκολ του Τζεμπούρ. Η αλήθεια είναι πως δεν τον βοήθησε και το γήπεδο, όπως βέβαια και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τζέμπουρ: Αντικατέστησε τον Μήτρογλου στο 75' και στο 83' είδε πρώτα τον Μπαμπανιώτη και μετά το δοκάρι να σταματούν την κεφαλιά του ύστερα από την περίτεχνη ενέργεια του Σιόβα.

Ιμπαγάσα: Πήρε τη θέση του Αμπντούν στο 83'.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου