ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 70-65

Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 70-65

Ο Ολυμπιακός τα... χρειάστηκε στο, κεκλεισμένων των θυρών, ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τετράλεπτο έφτασαν στη νίκη με 70-65 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος ήταν μπροστά στο σκορ με 58-60 στο 36'. Η πειραϊκή ομάδα πέτυχε τη 19η νίκη της σε 20 παιχνίδια στη φετινή Basket League, αλλά κόντρα στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί εντελώς αλλαγμένος. Προς το καλύτερο.
Για την 20η αγωνιστική της Basket League ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός σημείωσε την 19η νίκη του στην διοργάνωση, κερδίζοντας τον Κολοσσό Ρόδου με 70-65, στο "κεκλεισμένων των θυρών" Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, λόγω τιμωρίας. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως έκαναν "αγγαρεία", καθώς όχι μόνο μπήκαν νωθρά στο παρκέ, αλλά και στην εξέλιξη της αναμέτρησης έδειχναν να αγωνίζονται δίχως την απαιτούμενη διάθεση, έχοντας έλλειψη κινήτρου. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, φάνηκαν να υποτιμούν τους μαχητικούς φιλοξενούμενους και βρέθηκαν κοντά στο να το... πληρώσουν, καθώς οι Ροδίτες έφτασαν να προηγούνται με σκορ 43-47 στο 27'. Σε εκείνο το σημείο ένα 11-0 σερί με μπροστάρη τον Λο έδωσε "ανάσα" (54-47) στους Πειραιώτες, αλλά οι Νησιώτες δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια παίρνοντας και πάλι τα ηνία του σκορ με 58-60 στα 3'40'' πριν τη λήξη, μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι. Ευτυχώς για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα, οι παίκτες του σε εκείνο το κρίσιμο σημείο έδειξαν σωστά αντανακλαστικά και "καθάρισαν" τον αγώνα, αλλά η κακή εμφάνιση της ομάδας θα πρέπει να προβληματίσει όλους στον Ολυμπιακό, ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού κόντρα στην Μακάμπι στο Φάληρο την Παρασκευή (22/3).
Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι στην επίθεση (17/38δ, 6/23τρ), παρουσιάζοντας αδυναμία στις βολές (18/30), ενώ έχασαν και την μάχη στα ριμπάουντ από τον Κολοσσό (40-41). Οι ερυθρόλευκοι έκαναν 18 λάθη, όσες και οι ασίστ που έδωσαν, με τις δύο ομάδες να κάνουν και αρκετά κλεψίματα (11-12). Από τον Ολυμπιακό ο μοναδικός που δεν έπαιξε ήταν ο Γεωργάκης, ενώ ήταν κακός σε όλους τους τομείς ο ανέτοιμος Πέρκινς. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι τρεις Αμερικανοί του, Πάουελ (12π, 10ρ-6επιθ), Λο (14π, 3ασ, 2κλ) και Χάινς (9π, 9π, 2κ), ενώ βοήθησαν οι Παπανικολάου (12π, 3κλ, 2ασ) και Σλούκας (5π, 4ασ). Αρνητικός στην επίθεση ο Σπανούλης (1/5δ, 0/6τρ, 1/4β), προσφέροντας κυρίως στην δημιουργία (6ασ), ενώ σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση, όντας και πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο θετικός Άντιτς (16π, 4/5δ, 6ρ).

Ο αγώνας

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Πάουελ, με τον «Παπ» στον αιφνιδιασμό να «γράφει» το 6-4, ενώ ο Τζος που φρόντιζε να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ και έφερε το σκορ στα ίσα (10-10). Ο Λο με τρίποντο από τη γωνία διαμόρφωσε το 13-10 στο 5’, ενώ στη συνέχεια ο Έισι έδωσε ωραία ασίστ στον Άντιτς που κάρφωσε (15-10). Ο Κολοσσός έβρισκε λύσεις στην επίθεση με τρίποντα,  στη συνέχεια οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους, ενώ στην επίθεση ο Πάουελ με σουτ από τα 6.75 μέτρα έφερε την διαφορά στο +8 (18-10).

Στη συνέχεια πήραν θέση στο παρκέ οι Κατσίβελης, Περπέρογλου και Σερμαντίνι, αλλά ο Γεωργιανός έκανε λάθη σε επίθεση και άμυνα, με τον Χάινς να τον αντικαθιστά γρήγορα. Ακολούθως τόσο ο κόουτς Μπαρτζώκας, όσο και ο Άντιτς, δυσαρεστήθηκαν με τους διαιτητές, καθώς διαμαρτυρήθηκαν πως παίκτης του Κολοσσού πάτησε την γραμμή, με αποτέλεσμα ο Σκοπιανός να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Όλα αυτά όμως οι Ροδίτες τα εκμεταλλεύτηκαν και τα αξιοποίησαν, μειώνοντας σε 18-16, με τις βολές του Παπανικολάου να διαμορφώνουν το 20-16, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Πέρκινς, Σλούκα, Κατσίβελη, Παπανικολάου και Χάινς, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί σχήμα με τρία γκαρντ και στο «4» τον «Παπ», λόγω της απουσίας τον Πρίντεζη. Οι Πειραιώτες στην άμυνα φρόντιζαν να παίρνουν τα ριμπάουντ και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων, κάνοντας λάθη. Ο Κολοσσός όμως, έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι, με τον Όσμπι από το χαμηλό πόστ να φέρνει το σκορ στα ίσα (20-20) στο 13’. Ακολούθως ο κόουτς χρησιμοποίησε στο «4» τον Πάουελ, «χαμηλώνοντας» στο «3» τον «Παπ», ενώ ο Πέρκινς παράλληλα ήταν απελπιστικά άστοχος από τις βολές, μετρώντας 0/4. Πρόβλημα από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» είχαν τόσο ο Χάινς, όσο και ο Πάουελ, με τους Πρωταθλητές να μετρούν ποσοστό κάτω από το 50% (6/14). Ο Παπανικολάου με μακρινό σουτ έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους (24-21) στο 15’, ενώ ο Σλούκας ήταν άστοχος από την περιφέρεια.

Ο Πέρκινς γενικότερα ήταν αρνητικός στην αναμέτρηση, κάνοντας λάθη και στον χειρισμό της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Χάτεν στον αιφνιδιασμό με γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε, να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (26-27) στο 16’. Αμέσως ο Σπανούλης επανήλθε στο παρκέ στην θέση του εκτός ρυθμού Ντορόν, ενώ ο Χάινς με βολές «έγραψε» το 28-27. Ο Κολοσσός όμως ήταν μαχητικός στην αναμέτρηση και με τον Καλαμπόκη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (28-29), με τους Πάουελ και Χάινς να χάνουν εύκολα σουτ, ενώ ο Παπανικολάου μπήκε και εκείνος στην λίστα των χαμένων βολών. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τρέξει στον αιφνιδιασμό, βρίσκοντας λύσεις με τον Πάουελ, ενώ το επιβλητικό κάρφωμα του Χάινς προς στιγμήν «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του. Οι Πρωταθλητές όμως στη συνέχεια έδειχναν πως κάνουν… αγγαρεία στο παρκέ και δεν λειτουργούσαν με συγκέντρωση, χάνοντας αρκετά ριμπάουντ και πολλά σουτ, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με σκορ 33-32.


 
Μαχητικός ο Κολοσσός, δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Πάουελ. Στα δύο πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν δίχως σκορ, καθώς τόσο οι Πειραιώτες, όσο και οι Ροδίτες ήταν άστοχοι, με τον Χάτεν στον αιφνιδιασμό να δίνει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (33-34). Ο αρχηγός στη συνέχεια έδωσε μία υπέροχη ασίστ στον Χάινς (36-34), αλλά ο Κολοσσός στη συνέχεια φρόντισε να απαντά σε κάθε προσπάθεια των Πρωταθλητών, πρώτα με τρίποντο του Άουτερμπριτζ και στη συνέχεια με λέι-απ του Όσμπι (38-39).

Στο 25’ ο Άντιτς έβαλε τρίποντο (41-39), αλλά οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις σερί βολές πήραν και πάλι το προβάδισμα (41-43), με τους Πρωταθλητές να αδυνατούν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και να «χτίσουν» μία διαφορά ασφαλείας. Και σαν μην έφτασε αυτό ο Κολοσσός βρήκε λύσεις στην επίθεση, βγάζοντας καλές άμυνες, με τον Χάκετ στον αιφνιδιασμό να «γράφει» το 43-47 στο 27’, δημιουργώντας προβληματισμό στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε, με αποτέλεσμα να απαντήσει με ένα 11-0 σερί, παίρνοντας και πάλι τα ηνία του σκορ (54-47), βάζοντας μεγάλα σουτ κυρίως με τον Λο, με το 54-49 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Λο, Σλούκα, Σπανούλη, Πάουελ και Χάινς, με τον… αγριεμένο Κολοσσό να πλησιάζει με 56-54 ύστερα από τρίποντο του Κάπελαν, ο οποίος μείωσε και πάλι στη συνέχεια (58-56). Ο Κούμπουρας στον αιφνιδιασμό μάλιστα έφερε το ματς στα ίσα (58-58), με το παιχνίδι να γίνεται… ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να κάνουν λάθη και να είναι άστοχοι, αλλά και τα σουτ των Ροδιτών δεν ήταν εύστοχα, με τον Χάινς να κόβει εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό τον Κούμπουρα, σε προσπάθεια του ώστε να προηγηθεί ο Κολοσσός. Ο δείκτης του σκορ είχε… κολλήσει στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα, με τον Όσμπι παράλληλα να κόβει στα ίσα τον Παπανικολάου.

Στα 3’40’’ πριν το τέλος ο Καλαμπόκης σκόραρε από μέση απόσταση (58-60), ξεσηκώνοντας τον πάγκο των Ροδιτών, με τους Πρωταθλητές να κινδυνεύουν να χάσουν το ματς αν δεν σοβαρευόντουσαν. Σε εκείνο το σημείο όμως μίλησε ο χαρακτήρας του Σλούκα, ο οποίος πρώτα ευστόχησε σε τρίποντο (61-60), ενώ στη συνέχεια κέρδισε και το επιθετικό φάουλ από τον Καλαμπόκη. Παράλληλα ο Άντιτς βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (63-60), ενώ ο Παπανικολάου με σουτ από την περιφέρεια έφερε τους Πρωταθλητές στο +6 (66-60) στο 1’42’’ πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να «καθαρίζει» το ματς. Ο Παπανικολάου διαμόρφωσε το 70-63, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν το ματς με σκορ 70-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-32, 54-49, 70-65

Ανά δεκάλεπτο: 20-16, 13-16, 21-17, 16-16

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9 (9ριμπ.), Λο 14 (2), Αντιτς 15 (1), Σπανούλης 3 (6ασ.), Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1τρ.,4 ασ.), Πάουελ 12 (10ριμπ.), Πέρκινς, Παπανικολάου 12 (1), Κατσίβελης.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 3 (6ριμπ.), Κουμπούρας 4, Χάτεν 13, Καλαϊτζής 3 (1), Καλαμπόκης 5, Αουτερμπριτζ 5, Κουκουλάς 3 (1), Νάτζφεϊ 5 (1), Κάπελαν 7 (1), Οσμπι 14π. (9ριμπ., 4κλ.).

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Κολοσσού στο ματς:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου