ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 1-0 (Δεν πειραζει μαγκες..))

Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 1-0 (Δεν πειραζει μαγκες..)

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 του NextGen Series, αλλά έκανε μία αξιέπαινη προσπάθεια. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν από την Άστον Βίλα με 1-0, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν την υπεροχή, μαζί και πέντε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού στο "Βίλα Παρκ", δεν σταμάτησε λεπτό να επευφημεί τον Θρύλο. Το γκολ στο 12' ο Μπερκ.
Είναι από τα ματς που βλέπεις και θέλεις να κοπανήσεις του κεφάλι σου στον τοίχο. Ο Ολυμπιακός έφαγε ένα γκολ από το πουθενά στο 12ο λεπτό (σκόρερ για τη Βίλα ο Μπερκ), ισοπέδωσε τους "χωριάτες" στην επανάληψη αλλά λες και κάποιο αόρατο χέρι απαγόρευε στην μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα των γηπεδούχων. Η Άστον Βίλα κράτησε το "χρυσό", όπως αποδείχθηκε, υπέρ της 1-0 έως το τέλος και μαζί πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του NextGen Series που θα διεξαχθεί στο Κόμο της Ιταλίας.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με διάθεση να πιέσουν ψηλά και εν πολλοίς το κατάφεραν. Το γκολ του Μπερκ ήρθε δίχως προηγουμένως να έχει υπάρξει καμία ιδιαίτερη πίεση από πλευράς γηπεδούχων και κάπως επηρέασε την ψυχολογία των παικτών του Στορκ που όμως από το 30' μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να ισοφαρίσουν.
 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Πειραιώτες μπήκαν... αφηνιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, σφυροκόπησαν τους γηπεδούχους αλλά η μπάλα είχε άλλη άποψη. Πότε πέρναγε σαδιστικά άουτ, πότε σταμάταγε σε αντίπαλα σώματα και πότε στο δοκάρι! Ακόμη και όταν νικήθηκε ο πολύ καλός Γουότκινς, στην προβολή του Βέργου στα χασομέρια του αγώνα, ο σκόρερ έγινε δύο φορές ήρωας για τους Άγγλους καθώς αποσόβησε το 1-1 πάνω στην γραμμή!

Το ματς

Ο Μπερντ Στορκ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά συνέθεσαν οι Καραγκούνης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Λυκογιάννης, με τους Γκίνο και Σιώπη Μ. να αποτελούν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Δεξιά τη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Σιώπης Δ., αριστερά ο Λύρας και ο Βουτσιώτης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό κλασικό προωθημένο Ιωαννίδη.

Από την πλευρά του ο Στιβ Μπερνς προτίμησε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Γουότκινς να υπερασπίζεται την εστία των γηπεδούχων. Γουέμπ, Λίντεν, Ντονασιέν και Κινσέλα συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τους Λιούις και Καράδερς να αποτελούν το δίδυμο των κεντρικών χαφ. Δεξιά στην μεσαία γραμμή προτιμήθηκε ο Μπάρτον, αριστερά ο Ρόμπινσον και οι Γκρίλις, Μπέρκ αγωνίστηκαν στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι "χωριάτες" δεν είχαν στην διάθεση τους τον πρώτο τους σκόρερ στην διοργάνωση, Ντρέναν (6 γκολ).

Δεν κλείστηκε ο Ολυμπιακός, δέχτηκε όμως ένα "κρύο" γκολ

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει αρκετά ψηλά τους γηπεδούχους, προσπαθώντας να κρατήσει τους επιθετικούς της Άστον Βίλα μακριά από την εστία του Χουτεσιώτη. Με την μπάλα στην κατοχή τους οι ερυθρόλευκοι είχαν μια δυσκολία στην κυκλοφορία και προτιμούσαν τις βαθιές μπαλιές διαγώνια στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
 
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Πειραιώτες στο 8', όταν ο Λύρας από αριστερά ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η Βίλα απάντησε στο 10' με ένα σουτ του Ρόμπινσον εκτός περιοχής που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης και δύο λεπτά αργότερα έφτασε στο γκολ. Ο Μπάρτον από δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκρίλις με το κεφάλι τροφοδότησε τον Μπερκ και ο τελευταίος με γυριστό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Άγγλους για το 1-0.


 
Τίποτα στην εικόνα του παιχνιδιού δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη, ωστόσο μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Ολυμπιακού έφτανε για την Άστον Βίλα προκειμένου να πάρει προβάδισμα στο ματς, δίχως μάλιστα να έχει πιέσει στο ελάχιστο τους φιλοξενούμενους.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε μετά το γκολ, παρέμεινε σε καλά επίπεδα χωρίς όμως κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις σε δημιουργία ευκαιριών. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση από τα άκρα και οι "χωριάτες" να εκμεταλλευθούν την δύναμη και την ταχύτητα τους προκειμένου να φανούν απειλητικοί.

Στο 28' από φάουλ του Καράδερς που κόντραρε στο τείχος, η μπάλα έφτασε στον Μπάρτον ο οποίος σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ που όμως σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση ο Χουτεσιώτης. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή, όταν οι Βουτσιώτης, Ιωαννίδης και Σιώπης Δ. συνεργάστηκαν όμορφα στον άξονα, με το σουτ του τελευταίου με το αριστερό να μην είναι καλό και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γουότκινς.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Βίλα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, με τον Μπερκ να τροφοδοτεί τον Ρόμπινσον ο οποίος υπό την πίεση του Λεάντρο αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε με το αριστερό. Το ματς είχε πάρει "φωτιά", με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν μια ανάσα από το 1-1 στο 35'! Ο Βουτσιώτης από αριστερά "χόρεψε" δύο αντιπάλους του και πέρασε κάθετα στο όβερλαπ του Λυκογιάννη που την ύστατη στιγμή κόπηκε από τον Λίντεν. Η μπάλα έφτασε στον Σιώπη Δ. και αυτός λίγο μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε συρτά στην αριστερή γωνία, βλέποντας όμως τον Γουότκινς να του λέει "όχι" με πολύ όμορφη επέμβαση.

Στο 44' ο Χουτεσιώτης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά το δεξί πλασέ του Ρόμπινσον από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, φάση με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0 από το "κρύο" γκολ του Μπερκ στο 12'.

Ο Παπασάββας στο ματς, καταιγιστικός αλλά πολύ άτυχος ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Στορκ έριξε στο ματς τον Παπασάββα αντί του Βουτσιώτη. Από κερδισμένο κόρνερ της Άστον Βίλα, ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ του Ιωαννίδη από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Ο Γκίνο εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε με τον Γκίνο να επαναφέρει ξανά με το κεφάλι στην περιοχή. Ο Ιωαννίδης κατέβασε ωραία την μπάλα, έκανε και το γυριστό σουτ με το αριστερό αλλά είδε την μπάλα να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γουότκινς!

Οι παίκτες του Στορκ συνέχισαν πιέζουν και στο 49' ο Λυκογιάννης εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον προωθημένο Λεάντρο να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στην επόμενη φάση ο Καράδερς έκανε ένα σλάλομ από αριστερά και έπεσε εντός περιοχής θέλοντας να πάρει πέναλτι, ωστόσο είδε την κίτρινη κάρτα του συμπατριώτη του ρέφερι για θέατρο.

Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 54', όταν ο Λυκογιάννης με εξαιρετική ενέργεια από αριστερά έσπασε στον Λύρα, αυτό έψαξε τον Ιωαννίδη που με τη σειρά του έπαιξε το "1-2" με τον Σιώπη Δ. αλλά είδε το σουτ του να σταματά στα σώματα των αμυντικών. Η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Γκίνο, ο οποίος εξαπέλυσε ένα κεραυνό που πρώτα κόντραρε στον Γουέμπ και στη συνέχεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουότκινς! Νέο σουτ από τον Σιώπη Μ. στο 60', αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ξανά άστοχο για τους Πειραιώτες, που είχαν "πατήσει" τους "χωριάτες" στο "Βίλα Παρκ" δίχως όμως να έχουν βρει το τέρμα της ισοφάρισης.

Τρία λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά, ο Γκίνο έκλεψε πανέξυπνα την μπάλα, προχώρησε αρκετά μέτρα και με το αριστερό έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από την αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων. Στο 65', η Άστον Βίλα λίγο έλειψε να φτάσει στο 2-0, όμως ο Γκρίλις είδε το σουτ του με το αριστερό να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είχε μια ακόμη καλή επέμβαση στην επόμενη φάση, αυτή τη φορά σε σουτ του πολύ δραστήριου Καράδερς.


 
Ο Στορκ είδε πως η ομάδα του είχε αρχίσει να χάνει ανάσες και στο 72' προχώρησε σε τρεις αλλαγές μαζεμένες. Γκίνο, Λύρας και Σιώπης Δ. βγήκαν από το ματς, με τους Βέργο, Πασαλίδης και Παιδάκη να παίρνουν τη θέση τους. Ένα λεπτό αργότερα ο Χουτεσιώτης έκανε μια φανταστική απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Γκρίλις, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ αλλά από αρκετά πλάγια δεν μπόρεσε να σκοράρει.
 
Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να βγαίνει στην επίθεση δίχως όμως να δημιουργεί ευκαιρίες με τη συχνότητα του πρώτου 20λεπτου της επανάληψης. Οι "χωριάτες" είχαν ξανά μια καλή στιγμή στο 84', όμως ο Χουτεσιώτης φώναξε παρών στο σουτ του Μπερκ. Στο 88' ο Σούκιας πήρε τη θέση του καταπονημένου Ιωαννίδη. Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90', ο Λεάντρο εκτέλεσε ένα απευθείας φάουλ από αρκετά μακριά αλλά ξανά ο Γουότκινς απομάκρυνε σε κόρνερ! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παιδάκης, ο Βέργος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Μπερκ την έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή και ο Γουότκινς στη συνέχεια την απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ!

Οι ερυθρόλευκοι πολιόρκησαν και στη συνέχεια την εστία της Άστον Βίλα, όμως μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Αν η μπάλα δεν θέλει να μπει, δεν μπαίνει. Ο Μπερντ Στορκ και οι παίκτες του ισοπέδωσαν στην επανάληψη τους "χωριάτες" αλλά η "στρογγυλή θεά" δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται και η τύχη, που δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν είχε με το μέρος του.


 
Εκπληκτικό ματς έχει κάνει ο Μανώλης Σιώπης σε όλο το 90λεπτο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν όλοι το 100% των δυνάμεων τους και δεν υπήρξε υστερήσας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο "Βίλα Παρκ" και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν και να σπρώχνουν τους παίκτες της ομάδας στην ισοφάριση.


 
Το ταξίδι έλαβε τέλος, η πορεία ήταν μαγευτική και πλέον οι Πειραιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το Champions League Νέων της επόμενης σεζόν. Ραντεβού ξανά σε λίγους μήνες...

Μπράβο μάγκες!

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα (Στιβ Μπερνς): Γουότκινς, Γουέμπ, Κινσέλα, Λίντεν, Ντονασιέν, Λιούις (82' Μπέιτμαν), Μπάρτον, Καράδερς, Ρόμπινσον, Μπέρκ, Γκρίλις.

Αναπληρωματικοί: Μπέιτμαν, Γκραντ, Κάλντερ, Κρουκς, Καλίντ, Κάουανς, Ο' Μπράιεν.

Ολυμπιακός (Μπερντ Στορκ): Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μανώλης Σιώπης, Δημήτρης Σιώπης (72' Παιδάκης), Βουτσιώτης (46' Παπασάββας), Ιωαννίδης (88' Σούκιας), Γκίνο (72' Πασαλίδης), Λύρας (72' Βέργος).

Αναπληρωματικοί: Βλάχος, Βούρος, Παιδάκης, Παπασάββας, Σούκιας, Πασαλίδης, Βέργος.

Γήπεδο: "Villa Park"

Χωρητικότητα: 42.788

Διαιτητής: Κ. Τζόνσον (Μ. Βρετανία)

Βοηθοί διαιτητές: Τ. Μπράμαλ, Κ. Γουόρντ (Μ. Βρετανία)

Τέταρτος διαιτητής: Μ. Γουόλς (Μ. Βρετανία)

Κίτρινες κάρτες: 51' Καράδερς, 80' Γουέμπ, 89' Μπερκ (Άστον Βίλα) - 90+2' Λυκογιάννης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -


 
ALEX WEB RADIO/TV
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου