ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στην κόπωση οφείλεται ο τραυματισμός του Πρίντεζη

Στην κόπωση οφείλεται ο τραυματισμός του Πρίντεζη

Ο Πρίντεζης όχι μόνο δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι, αλλά ούτε καν έδωσε το "παρών" στην προπόνηση της Πέμπτης (21/3), καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στην μέση. Στην μεγάλη κόπωση οφείλεται ο τραυματισμός του είπαν οι γιατροί. Δεν θα υπάρξει βιασύνη για την επιστροφή του αυτή την φορά.
Τόσο την Κυριακή όσο και την περασμένη Καθαρά Δευτέρα, από τον Ολυμπιακό υπήρξε η ενημέρωση πως ο Γιώργος Πρίντεζης θα δώσει κανονικά το "παρών" στο ματς της Παρασκευής (22/3, 21:30) κόντρα στην Μακάμπι, για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ο παίκτης έδειχνε να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην μέση, δεν αισθανόταν πόνους, ένιωθε καλύτερα και μέσα στην εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να προπονηθεί μαζί με τους συμπαίκτες του.
Την Τρίτη (20/3) ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ προπονήθηκε όντως μαζί με την ομάδα, αλλά σε περισσότερο χαλαρούς ρυθμούς, μακριά από τις επαφές με τους συμπαίκτες του, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το τραύμα του. Στο πρόγραμμα της Τετάρτης όμως (21/3), κατά την διάρκεια της προπόνησης του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης ένιωσε ξαφνικά νέες ενοχλήσεις στην μέση του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσει. Σε μία κίνηση που πήγε να κάνει ένιωσε ένα "κλακ" στο συγκεκριμένο σημείο και οι πόνοι... επέστρεψαν.

Ύστερα από αυτή την αρνητική εξέλιξη, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωστοποίησε πως ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ, ώστε να μην χειροτερέψει κιόλας η κατάσταση του.

Ο Έλληνας διεθνής, λοιπόν, θα χάσει το τρίτο σερί επίσημο παιχνίδι των ερυθρολεύκων, καθώς δεν αγωνίστηκε τόσο από το ματς στην Ιταλία κόντρα στη Σιένα, όσο και από την αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στον Πειραιά. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απουσία, καθώς η παρουσία του 28χρονου πάουερ-φόργουορντ στην λειτουργία της ομάδας είναι πολύτιμη. Βρισκόταν σε φόρμα, σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και κόντρα στους ψηλούς της Μακάμπι θα μπορούσε να κάνει την "ζημιά" στον αντίπαλο. Οι Πειραιώτες όμως οφείλουν (και πάλι) να συνεχίσουν δίχως τις υπηρεσίες του και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των έσω για άλλη μία φορά, χρησιμοποιώντας στο "4" (πέρα του Πέρο Άντιτς) και τον Κώστα Παπανικολάου, (όπως συνέβη στη Σιένα) ενώ αν χρειαστεί μπορεί να βάλει εκεί και τον Τζος Πάουελ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μάλιστα, την Πέμπτη (21/3) δεν έδωσε ούτε καν το "παρών" στην προπόνηση της ομάδας στο ΣΕΦ, καθώς το προπονητικό-τιμ και το ιατρικό επιτελείο αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερο να ξεκουραστεί στο σπίτι του. Χρειάζεται ακινησία, οπότε δεν υπήρχε λόγος να επιβαρυνθεί η κατάσταση του, αφού έτσι και αλλιώς θα μείνει εκτός αποστολής από το ματς κόντρα στην Μακάμπι. Ο 28χρονος φόργουορντ, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι "σκασμένος" με τη νέα ατυχία που του προέκυψε.

Λόγω κόπωσης ο τραυματισμός, δεν θα υπάρξει βιασύνη ώστε να επανέλθει

Πάντως, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη. Οι γιατροί είπαν στον παίκτη πως ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα στην μέση του έχει να κάνει καθαρά με την κούραση. Ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ, ας μην ξεχνάμε, πως από το καλοκαίρι του 2011 έως και σήμερα παίζει ακατάπαυστα, σε φουλ ρυθμούς, δίνοντας τους τελευταίους έξι μήνες δύο ματς κάθε εβδομάδα (συν τα πολλά ταξίδια), οπότε λογικό ήταν να του βγει μεγάλη κόπωση σωματικά. Τα δύο τελευταία καλοκαίρια, άλλωστε, έκανε σκληρή προετοιμασία και συν τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, παίζοντας στις περισσότερες αναμετρήσεις για πολλά λεπτά, ήταν... αναμενόμενο κάποια στιγμή να "κλατάρει" το κορμί του.

Το θέμα όμως είναι πως αυτή την φορά, τόσο ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας του Ολυμπιακού, δεν θα βιαστούν και ούτε θα ρισκάρουν ξανά. Άλλωστε όλοι κατάλαβαν πως η κατάσταση του 28χρονου πάουερ-φόργουορντ επιδεινώθηκε από την επιθυμία και την βιασύνη να επιστρέψει ο Γιώργος Πρίντεζης στην αγωνιστική δράση άμεσα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη λανθασμένη κίνηση. Ο Έλληνας διεθνής αυτή την φορά θα ξεκουραστεί για περισσότερες μέρες, θα ακολουθήσει με πειθαρχία το πρόγραμμα αποθεραπείας του και δεν θα υπάρξει καμία βιασύνη επιστροφής του στις επάλξεις, καθώς ελοχεύει κίνδυνος νέας υποτροπής στην μέση του παίκτη. Θα επιστρέψει όταν θα αποθεραπευτεί πλήρως, ώστε να γυρίσει απόλυτα υγιής.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου