ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

22/03/2013

Σλούκας: "Έχω εμπιστοσύνη στο σουτ μου"

Ο Σλούκας απάντησε σε ερώτηση για το ότι σημειώνει κρίσιμα σουτ πως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του όταν σουτάρει, ενώ επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μακάμπι θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο πλάνο του, κάτι που δεν κάνει συχνά.
Ο Κώστας Σλούκας είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ του Ολυμπιακού από την περιφέρεια φέτος στην Euroleague, έχοντας ποσοστό 53.6%. Μάλιστα αν και είναι ιδιαίτερα εύστοχος δεν δοκιμάζει πολύ συχνά το χέρι του από τα 6.75 μέτρα, καθώς μετρά 15/28 τρίποντα. Αποτελεσματικός όμως είναι και κοντά στο καλάθι, έχοντας σημειώσει μέσα στην χρονιά αρκετά σημαντικά και κρίσιμα σουτ. Σε ερώτηση για το γεγονός αυτό απάντησε πως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του όταν σουτάρει, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μακάμπι την Παρασκευή (22/3, 21:00, NOVA) θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στο πλάνο του για 40 λεπτά, κάτι το οποίο δεν το κάνει συχνά.
Για το ματς κόντρα στην Μακάμπι, σχολίασε: "Ξέρουμε πως αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς αυτός είναι ο αρχικός μας στόχος. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Για την απουσία του Πρίντεζη και την δυναμική των Ισραηλινών, τόνισε: Η απουσία του Γιώργου (Πρίντεζη) είναι πολύ μεγάλη. Η Μακάμπι είναι μία καλή ομάδα, η οποία αγωνίζεται εξαιρετικά στο ανοιχτό γήπεδο. Κόντευε να μείνει εκτός διοργάνωσης, αλλά όπως είδατε από το πουθενά επέστρεψε και βρίσκεται και πάλι στο κυνήγι της πρόκρισης. Χρειάζεται προσοχή το ματς. Αν τους κερδίσουμε ουσιαστικά θα μείνουν εκτός παιχνιδιού.

Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μέσα στην έδρα μας".

Για το ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει διάρκεια στην απόδοση του σαν ομάδα στα παιχνίδια, είπε: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ούτε ψάχνουμε. Αυτό που εμείς θα πρέπει να κάνουμε είναι το να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για 40 λεπτά, διότι στα περισσότερα παιχνίδια μας αυτό δεν το κάνουμε. Το "κλειδί" είναι το να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να μην αφήσουμε εύκολα καλάθια στους αντιπάλους".

Για το γεγονός πως σημειώνει συχνά κρίσιμα μεγάλα σουτ, αλλά και για το αν αυτό αποτελεί χάρισμα, δήλωσε: "(Γέλια) Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσω κάποια εξήγηση. Τα μεγάλα σουτ που έχω σημειώσει σε κρίσιμες στιγμές είναι θέμα κυρίως ομαδικής δουλειάς και δεν έχει να κάνει τόσο με εμένα. Βρίσκομαι μόνος μου, μου δίνουν την μπάλα και σουτάρω ώστε να βάλω το καλάθι. Έχω εμπιστοσύνη στο σουτ μου και στον εαυτό μου όταν σουτάρω. Πάνω απ' όλα όμως είναι η ομαδική δουλειά, η ομαδική νίκη και οι προσωπικές στιγμές μένουν πίσω".

RedPlanet.gr - Ο Σλούκας ενόψει Μακάμπι

Μπαρτζώκας: "Δεν θα παίξει ο Πρίντεζης"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως δεν θα παίξει ο Πρίντεζης κόντρα στη Μακάμπι, καθώς ένιωσε νέες ενοχλήσεις. Στάθηκε στη σημασία της καλής άμυνας στο ένας εναντίον ενός, ενώ δήλωσε πως δεν κάνει σενάρια για αντίπαλο στα προημιτελικά.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο προπονητής των Πειραιωτών αποκάλυψε πως ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι, καθώς αν και παρουσίασε βελτίωση η κατάσταση του τις τελευταίες μέρες, στη συνέχεια αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στην μέση, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να παίξει. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο η καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, ενώ σχολίασε πως στην ομάδα δεν θα "διαλέξουν" αντίπαλο στα προημιτελικά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν στο Φάληρο τους Ισραηλινούς την Παρασκευή (22/3) το βράδυ (21:00, ΝΟVA3), για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε: "Καλησπέρα, αύριο παίζουμε με τη Μακάμπι, έναν μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ευρωλίγκα, έχουν καεί συνεχόμενες νίκες. Είναι ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες θέλουν πάρα πολύ. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Εμείς δυστυχώς δεν είμαστε πλήρεις σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο Πρίντεζης δεν θα αγωνιστεί αύριο, δεν είναι σε θέση να παίξει. Δοκίμασε λίγο, αλλά δεν είναι καλά. Λείπει και ο Μάντζαρης. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ βαθύ. Νικήσαμε στη Σιένα, όπου εκεί δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Κρατάμε τώρα την τύχη στα χέρια μας. Τώρα κοιτάμε αν απλά θα προκριθούμε ή θα έχουμε και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Για αυτό θα προσπαθήσουμε. Η Μακάμπι είναι ομάδα ρυθμού. είναι σημαντικό να έχεις έλεγχο των ριμπάουντ, να υπάρχει ισορροπία.

Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Στην άμυνα της ο πιο σημαντικός παίκτης είναι ο Σον Τζέινς. Στην επίθεση, όμως δεν είναι μόνο ο Χίκμαν, αλλά και ο Σμιθ και ο Οχαγιόν. Έχει καλούς σουτέρ".

Για το κενό του Πρίντεζη και το πώς θα παίξει, αν θα έχει ίδια σχήματα με τη Σιένα: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τις πεντάδες που είχαμε με τη Σιένα έχει να κάνει με το πώς έπαιζε η Σιένα. Εξαρτάται, λοιπόν από το πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος".

Για την παρουσία του Πέρκινς είπε: "Ο Πέρκινς έχει κάνει σημαντικό πράγματα με τη Μακάμπι. Μίλησα μαζί του χθες, πρέπει να διαχειριστεί την καλή του διάθεση. Μέχρι τώρα δεν έχει παίξει όπως μπορεί. Βέβαια, όσο μένει στην ομάδα γίνεται καλύτερος. Είναι πολύ καλός στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός στην επίθεση. Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο και αύριο θα μας βοηθήσει για να κερδίσουμε".

Για την βελτίωση της Μακάμπι, σχολίασε: "Δεν 'εχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της. Απλά επειδή είναι μεγάλη η κούρσα στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να παρουσιάζεται συνεχώς το ίδιο σταθερή. Αυτό που συμβαίνει φέτος γίνεται πρώτη φορά και η ανάλυση θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο σωματική η κούραση, αλλά και ψυχολογική. Να προετοιμάζεις συνέχεια δύο ματς. Κάποια στιγμή ασθενεί το κίνητρο. Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι υπερβολικό, δείτε τα ματς της Μακάμπι, της Ρεάλ για παράδειγμα. Είναι κάτι που συμβαίνει με όλες τις ομάδες. Δεν μπορείς να είναι έτοιμος από την αρχή της σεζόν για δύο ματς χωρίς καμία διακοπή. Είναι καλό γιατί έχει πολλά καλά ματς, όμως θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Είναι μία χρονιά που για όλους είναι όλα νέα. Παρότι εμείς έχουμε κάποιες αυξομειώσεις είμαστε μέσα στον στόχο μας".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σε κάποια ματς χάνει τις διαφορές στο τέλος, δήλωσε: "Σε τρία - τέσσερα ματς στην Ευρωλίγκα έχουμε ολιγωρήσει. Όπως και με τη Σιένα που ήμασταν 7 πόντους μπροστά. Η ανάλυση που έγινε είναι πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, ένα φάουλ για παράδειγμα που είχαμε. Λέω πάλι, όμως πώς είναι πολλά τα παιχνίδια, κάνει λάθη και ο αντίπαλος. Δείτε τι λένε οι αντίπαλοι όλων των ομάδων και το κίνητρο που έχουν γιατί είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης πριν από κάθε ματς. ".

Για το αν λείπει από τον Ολυμπιακό κάποιο μεγάλο ματς, μία μεγάλη εμφάνιση στο "Top-16, είπε: "Προσωπικά όταν τελειώνει ένα ματς και έχουμε κερδίσει είναι να μην υποτιμώ καμία νίκη. Μία νίκη δεν πρέπει ποτέ να την υποτιμάς. Τι να πει και ο άλλος που έχασε δηλαδή. Θέλω να κάνουμε μία εμφατική νίκη και για τον κόσμο μας και για τα παιδιά. Όταν τελείωσε το ματς με τη Σιένα άκουσα κάποιον να πανηγυρίζει έντονα έξω από τα αποδυτήρια και εκείνος ήταν ο πρόεδρος".

Για το αν είναι καθοριστικό το πλεονέκτημα της έδρας, εξήγησε: "Για εμένα δεν είναι πρόβλημα το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οφείλουμε να παλέψουμε για το πλεονέκτημα. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας είναι δύσκολο να κερδίσει σε αυτό το επίπεδο δύο διαδοχικά ματς στην έδρα της, ενώ έχει και την πίεση. Ο φιλοξενούμενος θέλει απλά να κλέψει ένα ματς. Ας μην ξεχνάμε πως στις δύο τελευταίες σεζόν όποια ομάδα πήρε το τρόπαιο στην διοργάνωση, το κατέκτησε έχοντας το μειονέκτημα της έδρας. Είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό το αβαντάζ. Οφείλουμε όμως να παλέψουμε για αυτό ώστε να το κατακτήσουμε".

Για το αν θα ήθελε να επιλέξει αντίπαλο: "Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο, ακόμα και αν είναι αυτός που μπορεί να θέλουν όλοι. Είναι απόλυτα λάθος αυτό. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακούω και διαβάζω, ορισμένων υποθέσεις, πως ίσως είναι καλύτερο να αντιμετωπίσουμε με μειονέκτημα την Εφές παρά με αβαντάζ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτά τα σενάρια, δεν μας απασχολούν αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να κερδίζουμε, να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά και να κατακτήσουμε αν γίνεται την δεύτερη θέση στον όμιλο μας".

Σερμαντίνι: "Είμαι έτοιμος!"

Ο πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος Σερμαντίνι τόνισε πως έπαιξε λίγη ώρα κόντρα στον Κολοσσό επειδή είχε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά επεσήμανε πως τώρα είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι. "Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό", είπε,
Ο Γιόρκι Σερμαντίνι, όπως πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος, μίλησε για το σημαντικό ματς της Παρασκευής (22/3, 21:00) κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ο Γεωργιανός σέντερ εξήγησε τους λόγους που δεν έπαιξε πολύ κόντρα στον Κολοσσό, τονίζοντας πως τώρα είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στους Ισραηλινούς. "Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό", είπε.
Ο Γιόργκι Σερμαντίνι είπε για το ματς: "Έχουμε ένα σημαντικό ματς να δώσουμε στο γήπεδο μας κόντρα στη Μακάμπι και θέλουμε να το κερδίσουμε. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για να τα καταφέρουμε, ενώ έχουμε κάνει και καλές προπονήσεις. Στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση και να περάσουμε στα προημιτελικά και εφόσον νικήσουμε την Μακάμπι θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Θα δούμε αύριο το πως θα κυλήσει το ματς, αλλά θέλω να πω πως θα βγάλουμε στο παρκέ τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε ν επιστρέψουμε στις νίκες στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα.

Δεν ξέρω για πόση ώρα θα αγωνιστώ στο παρκέ, αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής μου. Θα βάλω όμως τα δυνατά μου ώστε να βοηθήσω τους συμπαίκτες του να φτάσουμε στη νίκη. Κόντρα στον Κολοσσό αγωνίστηκα για λίγη ώρα διότι αισθάνθηκα κάποιες μικρές ενοχλήσεις και δεν ήμουν πολύ καλά. Το ξεπέρασα όμως αυτό το πρόβλημα και νιώθω πολύ καλά. Είμαι έτοιμος!".

RedPlanet.gr - Σερμαντίνι ενόψει Μακάμπι

Κάνερ-Μέντλεϊ: "Θα παίξουν ρόλο τα ριμπάουντ"

Ο φόργουορντ της Μακάμπι, Κάνερ-Μέντλεϊ, στάθηκε στον τομέα των ριμπάουντ, τονίζοντας πως θα παίξουν ρόλο, ενώ σχολίασε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες.
Ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ, μίλησε για το ματς της Παρασκευής (22/3, 21:00) κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 12η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Στις δηλώσεις του στάθηκε στο κομμάτι των ριμπάουντ, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους παίκτες.
Ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ είπε για το ματς: "Στο παιχνίδι με την Χίμκι την περασμένη εβδομάδα έβγαλα πολύ ενέργεια και το ίδιο θα κάνω και την Παρασκευή κόντρα στους  Πρωταθλητές Ευρώπης. Θα είναι ένα δύσκολο ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες στο ζωγραφιστό και θα πρέπει να τους σταματήσουμε, όπως και τους καλούς περιφερειακούς που διαθέτουν. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι τα ριμπάουντ μπορεί να παίξουν μεγάλο ρόλο και θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι".

Μπλατ: "Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τον αγώνα της Παρασκευής (22/3, 21:00) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, εγκωμιάζοντας τόσο την πειραϊκή ομάδα όσο και τον Ντορόν Πέρκινς, τον οποίο είχε παίκτη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
"Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα. Έχουμε αγωνιστεί εκεί πολλές φορές και γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ολυμπιακό είναι εκείνα για τα οποία όλοι ανυπομονούν. Θα παίξουμε μπροστά σε πολύ κόσμο και ένθερμη ατμόσφαιρα, θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι με μεγάλη σημασία ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες", δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση της αποστολής από το Τελ Αβίβ και πρόσθεσε:
"Αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει παραμείνει σχεδόν ίδια με πέρυσι, έχει κάποια αστέρια και καθοδηγείται με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει, έχοντας γερές βάσεις για επιτυχίες στο μέλλον. Δεν αποτελεί για μένα καμία έκπληξη πως και φέτος είναι πολύ δυνατός, είναι κάτι λογικό και φυσικό".

Η Μακάμπι μετρά τέσσερις σερί νίκες στο Top-16 και έχει μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τον ο Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό της ομάδας του Τελ Αβίβ να υπογραμμίζει. "Έχουμε προσπαθήσει πολύ να μάθουμε από τα λάθη μας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σαν μάθημα ώστε να τα καταφέρουμε στη συνέχεια. Μέχρι τώρα αυτό έχει λειτουργήσει, να δούμε τι θα γίνει και την Παρασκευή. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, πράγμα που είναι θετικό αλλά και αρνητικό για αμφότερες".

Όσο για το συναπάντημα με τον άλλοτε παίκτη του, Ντορόν Πέρκινς, δήλωσε: "Ο Πέρκινς μπορεί να μην παίζει πολλά λεπτά, αλλά αγωνίζεται. Είναι στην καρδιά μας, γιατί δεν ξεχνάμε τι πρόσφερε στην ομάδα και τον εκτιμούμε πολύ. Αν δεν τραυματιζόταν το 2011, ίσως να κατακτούσαμε εμείς την Ευρωλίγκα. Δυστυχώς όμως χάσαμε τον πολυτιμότερο παίκτη μας. Του εύχομαι να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί στην καριέρα του, γιατί πραγματικά το αξίζει. Απλά ελπίζω αυτό να γίνει μετά τον αγώνα της Παρασκευής (γέλια)".

Ο φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ, επισήμανε από τη δική του πλευρά: "Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και κερδίζουμε σημαντικά παιχνίδια, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Πλέον νιώθω κι εγώ καλύτερα και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει καλούς ψηλούς και θα έχουμε δύσκολη δουλειά μέσα στη ρακέτα".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου