ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού, στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.
Ο Κώστας Μήτρογλου σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 79ο λεπτό. Με διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκαν οι ερυθρόλευκοι, με τον Φουστέρ να επιστρέφει στην εντεκάδα σε αγώνα Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 9 Δεκεμβρίου 2012 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η πειραϊκή ομάδα, που έχει εξασφαλίσει το 40ό Πρωτάθλημα στην ιστορία της, πέτυχε την έκτη σερί νίκη της στη Super League League με προπονητή τον Μίτσελ.
Μπάλας Μέγκιερι: Δεν πέρασε ένα εύκολο απόγευμα, όπως αναμενόταν, αλλά δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει καθοριστική παρέμβαση. Στις τρεις σημαντικές ευκαιρίες της Κέρκυρας είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ ισάριθμες φορές. Θετικό πρόσημο για τον Ούγγρο τερματοφύλακα είναι το γεγονός πως, στο νικηφόρο σερί των έξι αγωνιστικών που έχει ο Ολυμπιακός στη Super League με τον Μίτσελ στον πάγκο, έχει κρατήσει το μηδέν στα πέντε από τα έξι ματς.

Τάσος Παπάζογλου: Λίγα πράγματα από τον Παπάζογλου, ο οποίος αγωνίζεται λόγω ανάγκης στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς δεν υπολογίζεται καθόλου ο Ντιακιτέ. Αν και ο αντίπαλος προσφερόταν για κάτι τέτοιο, δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και ήταν λίγες οι φορές που συνεργάστηκε επιτυχημένα με τον Βλαχοδήμο στη δεξιά πλευρά. Είχε μία τελική προσπάθεια στο 34', όταν επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Τσουμάνη και ο Αναστασόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ως βασικός στη Super League, έχοντας στο πλάι του στο κέντρο της άμυνας τον Κώστα Μανωλά. Είχε και καλές και στιγμές στην αναμέτρηση. Στο 39', μάρκαρε σωστά τον Κυβελίδη εντός περιοχής και εμπόδισε τον επιθετικό της Κέρκυρας, στην προσπάθεια του τελευταίου να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 93', όμως, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχασε τον Κυβελίδη, ο οποίος σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 16', έπρεπε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο.

Κώστας Μανωλάς: Αν και είδε τον Αγρίτη να φεύγει στην πλάτη του στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά την ωραία πάσα του Λεόν, εντούτοις πιστώνεται το γεγονός πως στη συνέχεια έβαλε την κόντρα στο τάκλιν και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, στο δεξί σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της Κέρκυρας απέναντι στον Μέγκιερι. Στην εξέλιξη της φάσης (51'), η κοντινή προβολή του Πετρούση κατέληξε άουτ. Μία από τις τρεις ευκαιρίες της Κέρκυρας στην αναμέτρηση. Ο Μανωλάς είχε αρκετές θετικές επεμβάσεις στο ματς και ήταν ο καλύτερος σε απόδοση από την τετράδα της άμυνας. Ο Μίτσελ είναι προφανές πως θέλει να "δέσει" τον Αβραάμ με τον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας και να υλοποιήσει την επιθυμία της διοίκησης από το περασμένο καλοκαίρι.

Χαράλαμπος Λυκογιάννης: Δεύτερη φορά ως βασικός σε αγώνα Πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν και γενικότερα στη μέχρι τώρα καριέρα του στη Super League. Στην Ξάνθη, ήταν πολύ καλός. Στην Κέρκυρα, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δεν είχε καλές συνεργασίες με τον Αμπντούν στην αριστερή πτέρυγα, ενώ τις λίγες φορές που προωθήθηκε δεν έβγαλε ωραία "γυρίσματα" προς την περιοχή. Βέβαια, έκοψε την αντεπίθεση των γηπεδούχων στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Μία κόντρα επίθεση δύο Κερκυραίων με έναν ερυθρόλευκο, που μπορούσε να βγει άνετα φάση για γκολ, αλλά ο Λυκογιάννης απομάκρυνε την μπάλα στην πάσα του Τσοκάνη. Παρατηρήθηκε σωστά με κίτρινη κάρτα στο 56', όταν ο Αγρίτης τον πέρασε στο ένας εναντίον ενός και δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανατρέψει τον αντίπαλό του.

Λιούμπομιρ Φέισα: Ο πιο βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην εποχή Μίτσελ, έπαιξε το έκτο σερί 90λεπτο στη Super League. Προσπάθησε να δώσει ρυθμό στην ομάδα και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα στο κέντρο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας, αλλά κλασικές ευκαιρίες δεν δημιούργησαν παρά ελαχίστων εξαιρέσεων. Και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο ο Φέισα...

Γιάννης Μανιάτης: Ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Και ο ρόλος του πια στην ομάδα γίνεται ολοένα και πιο ηγετικός. Μόλις στο 7', έφτασε κοντά στο γκολ με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε, με τον τερματοφύλακα Αναστασόπουλο να διώχνει μετέπειτα σε κόρνερ. Στο 79', λίγα δευτερόλεπτα πριν από το νικητήριο γκολ του Μήτρογλου, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τσουμάνη, αλλά ο διαιτητής Αρετόπουλος δεν υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι. Μετά την είσοδο του Μήτρογλου στο 70' και την αντικατάσταση του Παπάζογλου, μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι. Και ο Ολυμπιακός σε τέτοια παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με κλειστές άμυνες, θέλει το κάτι παραπάνω από τους δημιουργικούς του παίκτες. Ο ντόρος που γίνεται σχετικά με τον Βλαχοδήμο, πιστεύουμε πως δεν βοηθάει τον 22άχρονο εξτρέμ. Άλλαξε αρκετές φορές πτέρυγα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αμπντούν, αλλά ούτε από τα αριστερά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Είχε ένα καλό δεξί σουτ στο 43' εντός περιοχής από θέση μέσα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ απείλησε και στο 48' με κεφαλιά, η οποία κόντραρε σε αντίπαλο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Αντικαταστάθηκε στο 64' από τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Νταβίντ Φουστέρ: Έπαιξε βασικός σε αγώνα Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 9 Δεκεμβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2-2), ενώ τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού σε επίσημο αγώνα ήταν στις στις 19 Δεκεμβρίου 2012, στην εκτός έδρας αναμέτρηση Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Το διάστημα της αποχής έχει εμφανώς επηρεάσει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζεμπούρ. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην πίεση ψηλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Θέλει παιχνίδια στα πόδια του για να γίνει ξανά πολύτιμος παίκτης της ομάδας. Αντικαταστάθηκε στο 63' από τον Πάουλο Μασάντο.

Τζαμέλ Αμπντούν: Έχει κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια ο Αλγερινός, ο οποίος πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Δεν του βγήκαν κάποιες προσπάθειες στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά δεν ήταν αρνητικός για την ομάδα του. Είχε ένα καλό δεξί σουτ στο 91', όπου θα μπορούσε να σκοράρει.

Ράφικ Τζεμπούρ: Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη Super League. Πρέπει, όμως, να παίζει πάντα ως βασικός; Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Ακούμπησε ελάχιστες φορές την μπάλα, ενώ αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος πρέπει να ολοκλήρωσε το ματς χωρίς τελική προσπάθεια. Δεν αμφισβητείται η αξία του, αλλά και ο Μήτρογλου δεν είναι για να μπαίνει αλλαγή μόνο όταν ο αγώνας "στραβώνει".

Πάουλο Μασάντο: Αντικατέστησε στο 63' τον Φουστέρ. Απείλησε στο 74' από μία στημένη φάση, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου μέσου. Είναι αλήθεια πως οι τρεις αλλαγές του Μίτσελ έδωσαν άλλη ώθηση στην ομάδα και ο Μασάντο βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας σε αυτό το διάστημα.

Γιάννης Φετφατζίδης: Αντικατέστησε στο 64' τον Βλαχοδήμο. Σαφώς πιο ορεξάτος από τον συμπαίκτη του, βοήθησε πολύ στην κατάκτηση της νίκης. Μάλιστα, στην πρώτη του επαφή την μπάλα, λίγο έλειψε να σκοράρει. Ήταν το 65ο λεπτό, όταν δέχθηκε την πάσα του Μασάντο και σούταρε με το αριστερό από θέση μέσα δεξιά εντός περιοχής, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Αναστασόπουλος. Ο "Φέτφα" είχε συμμετοχή στο νικητήριο γκολ, καθώς έδωσε την πάσα στον σκόρερ Μήτρογλου, ενώ έβγαζε μία σιγουριά στις κινήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτή η εμφάνιση μακάρι να βοηθήσει ψυχολογικά τον Φετφατζίδη. Είναι μία καλή αρχή.

Κώστας Μήτρογλου: Στο 70' πήρε τη θέση του Παπάζογλου. Στο 79', στην πρώτη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ένα γκολ ψυχολογίας για τον "πιστολέρο", ο οποίος βλέπει ότι δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του προπονητή, αλλά δεν πρέπει να το βάλει κάτω. Ο Έλληνας επιθετικός αδικείται κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Πέτυχε το 8ο τέρμα του στη φετινή Super League. Στα έξι παιχνίδια με τον Μίτσελ στον πάγκο, στα οποία ο Ολυμπιακός μετράει έξι "τρίποντα", έπαιξε ως αλλαγή σε Τρίπολη και Κέρκυρα και χάρισε ισάριθμες νίκες. Με την Ξάνθη έπαιξε μόλις 6 λεπτά, ενώ κόντρα σε ΟΦΗ και ΑΕΚ έμεινε στον πάγκο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου