ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ζητείται σοβαρότητα και συγκέντρωση

Ζητείται σοβαρότητα και συγκέντρωση

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μακάμπι θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος. Διότι οι Ισραηλινοί δεν αστειεύονται. Η ομάδα που πρέπει να φορτσάρει, η απόδοση του Σπανούλη και οι υπόλοιποι.
Η αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού κόντρα στον Κολοσσό στο ΣΕΦ προβλημάτισε. Μπορεί οι Πειραιώτες να κέρδισαν, αλλά η εμφάνιση τους ήταν κακή έως και απαράδεκτη! Δίχως να θέλουμε να υποτιμήσουμε την παλικαρίσια προσπάθεια των Ροδιτών (οι οποίοι στο 37' ήταν μπροστά στο σκορ με 58-60 απειλώντας τους Πρωταθλητές με "διπλό" στο Φάληρο), δε νοείται σε αυτή την σημαντική περίοδο οι ερυθρόλευκοι να παρουσιάζονται χαλαροί στο παρκέ, δίχως την απαραίτητη συγκέντρωση και σοβαρότητα στο παιχνίδι τους.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί κούρασης. Ο μόνος που θα είχε δικαίωμα να επικαλεστεί αυτόν τον παράγοντα είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε αγωνιστεί για 37 λεπτά κόντρα στη Σιένα, αλλά και εκείνος (και προς τιμήν του) στη συνέντευξη Τύπου δεν κρύφτηκε στα λόγια του: "Για την κακή μας αγωνιστική εικόνα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε υπάρχει θέμα κούρασης. Από εδώ και πέρα θα πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και να φροντίσει να διορθώσει τα λάθη του". Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα: "Στο ημίχρονο μίλησα στους παίκτες μου και τους είπα πως όταν έχεις χάσει 11 βολές, και 10 επιθετικά ριμπάουντ από τον Κολοσσό, είναι καθαρά δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης, αλλά και υποτίμησης τόσο της δικής τους προσπάθειας, όσο και του αντιπάλου".

Θα υπάρξουν και ματς που ο Σπανούλης δεν θα είναι καλός

Και το... καμπανάκι "χτυπάει" για τους περισσότερους. Συμφωνώ πως ο Βασίλης Σπανούλης, ο μεγάλης ηγέτης αυτής της ομάδας και ο καλύτερος της παίκτης (και) φέτος, ήταν αρνητικός κόντρα στον Κολοσσό, όντας απελπιστικά άστοχος (1/5δ, 0/6τρ, 1/4β). Σαφώς και εκείνος θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, να κοιτάξει τα λάθη του και να προσπαθήσει και πάλι να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Όμως, δεν γίνεται να παίζει πάντα καλά ο αρχηγός και να εξαρτώνται όλα από την δική του εμφάνιση. Δεν γίνεται να σουτάρει πάντα με καλά ποσοστά, δεν γίνεται κάθε φορά η κάθε έμπνευση του στην δημιουργία να γίνεται ασίστ και δεν γίνεται να μην κάνει λάθη, όταν η μπάλα περνάει από τα χέρια του συνεχώς, έχοντας τον ρόλο του παίκτη που παίρνει (κυρίως) τις αποφάσεις.

Θα υπάρξουν και ματς (όπως αυτό με τον Κολοσσό) που δεν θα είναι στην μέρα του. Όταν σου έχει κάνει τόσα πολλά καλά παιχνίδια, όντας ο κορυφαίος μέσα στο σύνολο για μία ακόμη σεζόν,  "δικαιούται" να έχει και μία κακή βραδιά. Ναι, σύμφωνοι, θα πρέπει να ηρεμήσει, να μην "θολώνει" το μυαλό του σε κάποιες σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού και να δίνει γρηγορότερα την μπάλα στους συμπαίκτες του. Θυμηθείτε όμως τις δεκάδες στιγμές μέσα στην σεζόν που σημείωσε καθοριστικούς πόντους, που έδωσε πολύτιμες ασίστ, που "ξελάσπωσε" τους Πειραιώτες στα δύσκολα. Δεν έχει το αλάθητο, αλλά ας μην γινόμαστε αχάριστοι. Την αυστηρότερη κριτική να ξέρετε πως την κάνει ο ίδιος στον εαυτό του και για αυτό έχει φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται.

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και οι ευκαιρίες που οι παίκτες δεν αξιοποιούν

Το θέμα όμως που "καίει" είναι τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Οι Γιώργος Πρίντεζης και Κάιλ Χάινς βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση το τελευταίο διάστημα και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για την δική τους απόδοση. Οι Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας βγάζουν διάθεση και ενέργεια στο παρκέ, αλλά και εκείνοι παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Τα λεγόμενα "ups and downs" όμως τα εμφανίζουν οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα. Ο Στράτος Περπέρογλου, ειδικά, διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ο Ντορόν Πέρκινς δείχνει εκτός κλίματος, ο Γιόργκι Σερμαντίνι δεν βοηθάει την ομάδα, ο Πέρο Άντιτς είναι με τα... φεγγάρια του, ο Έισι Λο δεν έχει σταθερή απόδοση, ενώ ο Τζος Πάουελ προσπαθεί να παρουσιαστεί καλύτερος.

Όλα αυτά μαζεμένα όμως έχουν αποτέλεσμα η ομάδα να μην δείχνει την απαραίτητη εικόνα στο παρκέ. Στη Σιένα, όπως είπαμε, ο Ολυμπιακός σημείωσε μία τεράστια σημασίας νίκη, αλλά παρουσίασε και αδυναμίες. Μπορεί να κέρδισε τον Κολοσσό αλλά η αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων ήταν κάκιστη. Οι παίκτες έπαιζαν δίχως ενέργεια και θέληση στο παρκέ, παρουσιάζοντας σημάδια χαλάρωσης έως και αδιαφορίας. Χαμηλός βαθμός συγκέντρωσης, πολλά λάθη, προβληματική συμπεριφορά σε επίθεση, άμυνα και ριμπάουντ και τραγικά ποσοστά στις βολές που έφτασαν κάποια στιγμή και στο 50%. Ματς όπως αυτά κόντρα στους Ροδίτες στο ΣΕΦ, θα έπρεπε (ειδικά) οι παίκτες που δεν έχουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής  και μειωμένη απόδοση, να τα "καθαρίζουν" από νωρίς! Να αρπάζουν από τα... μαλλιά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και να τις αξιοποιούν, δείχνοντας στο παρκέ την δυναμική τους, αποδεικνύοντας στον προπονητής τους πως έχουν θέση στο παρκέ. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και απαγορεύονται σημάδια χαλάρωσης

Οι Πρωταθλητές με το "διπλό" που πήραν στη Σιένα έκαναν ένα τεράστιο βήμα για πρόκριση στους "8", ενώ πλέον διεκδικούν στα ίσα (μαζί με τους Ιταλούς) και την πολύτιμη δεύτερη θέση στον όμιλο. Για να μην... χύσουν όμως την καρδάρα με το γάλα που έχουν μαζέψει, θα πρέπει να κερδίσουν τα τρία εναπομείναντα παιχνίδι τους στην Euroleague απέναντι σε Μακάμπι (στο ΣΕΦ), Φενέρμπαχτσε (στην Πόλη) και Χίμκι (στον Πειραιά). Με αρχή τον αγώνα κόντρα στους Ισραηλινούς την ερχόμενη Παρασκευή (22/3) οι Πειραιώτες οφείλουν να παρουσιαστούν όπως πρέπει. Σοβαροί και συγκεντρωμένοι, βγάζοντας το απαραίτητο πάθος, την απαιτούμενη θέληση, διάθεση και μαχητικότητα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Διότι αν εμφανιστούν όπως απέναντι στον Κολοσσό, οι Ισραηλινοί (οι οποίοι προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες στην Euroleague) θα τους τιμωρήσουν!

Ο Ολυμπιακός δεν περνάει αγωνιστική κρίση, αλλά δεν είναι και σε φόρμα. Ναι η ομάδα είχε ορισμένες ατυχίες με τραυματισμούς, αλλά οφείλουν και οι αντικαταστάτες τους, όπως και οι υπόλοιποι που παίζουν λιγότερο, να δείξουν την αξία τους. Άπαντες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, να κοιτάξουν τα λάθη τους, να δουλέψουν περισσότερο στις προπονήσεις και να ανεβάσουν την απόδοση τους. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι σε αυτό το άθλημα. Ο κάθε παίκτης από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρουσιάζεται πανέτοιμος τόσο στις προπονήσεις όσο και στα ματς. Βρισκόμαστε σε μία κομβική περίοδο και απαγορεύονται σημάδια χαλάρωσης. Η ομάδα πρέπει να φορτσάρει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας οφείλει άμεσα να επαναφέρει στη τάξη όσους έχουν... παραστρατίσει, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου