ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


18/03/2013





 

 

 

 

Ποντάρουν πολλά στα διαρκείας

17/03/2013
 Εφόσον ο Παναθηναϊκός συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν εισιτήρια διαρκείας για τους οπαδούς της ομάδας στη Λεωφόρο.

Ποντάρουν πολλά στα διαρκείας
Το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, εφόσον η ομάδα καταφέρει να παίξει στη εν λόγω διαδικασία, επεξεργάζονται στον Παναθηναϊκό.

Στόχος της διοίκησης είναι να μπουν κάποια χρήματα στα «πράσινα» ταμεία, τα οποία αυτή τη στιγμή θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένες σκέψεις είναι σε πρώιμο στάδιο, αφού από την αρχή της σεζόν υπήρξε σχετική ενημέρωση στους οπαδούς της ομάδας για αυτό το ζήτημα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του «τριφυλλιού» ευελπιστούν ότι με την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο θα προκύψει ένα σημαντικό ποσό τη νέα σεζόν από τα εισιτήρια διαρκείας.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ σκέφτονται να βγουν 400-500 πολύ ακριβά διαρκείας, όπως για παράδειγμα στα επίσημα του ΟΑΚΑ, τα οποία θα φέρουν στο ταμείο της ΠΑΕ τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ και τα οποία θα μπορούν να πάρουν εύρωστοι οπαδοί της ομάδας.

Η μικρή χωρητικότητα του γηπέδου, άλλωστε, αναγκάζει την ΠΑΕ να αυξήσει τις τιμές σε κάποια διαρκείας.

Ανεξάρτητα, δηλαδή, από το τι θα ισχύσει στις υπόλοιπες θύρες, όπου θα υπάρχουν προνόμια για όσους καταβάλουν συνδρομή στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Original: «Το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ»

17/03/2013
 Σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Original 21 καλώντας τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να «τελειώσει» τον παίκτη, ειδάλλως θα… πάρει μέτρα.

Original: «Το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ»
Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη εξόργισε την Original 21 που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή και με ανακοίνωσή της απαιτεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ να τον τελειώσει από την ΑΕΚ. Αφήνει να εννοηθεί, δε, πως αν δεν το πράξουν αυτό οι διοικούντες, θα το… διευθετήσουν μόνοι τους.

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:


«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...

Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών!

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά!
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

"Διοικούντες", από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !

ΥΓ. Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες;
...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ....
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ!

ΥΓ2. Το θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας!
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε!».

ΣΥΡΙΖΑ για Κατίδη

17/03/2013
 Θέση για το φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ για Κατίδη
Καταδικαστέα χαρακτηρίζει κάθε μισαλλόδοξη συμπεριφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του πήρε θέση για τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής.

Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι.

Βέβαια, αντί να μιλάμε συνεχώς για τα αυτονόητα, σήμερα επείγει να αφυπνίσουμε τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, να αποκτήσουμε ένα παιδαγωγικό σύστημα που θα διδάσκει στη νέα γενιά τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που απειλούνται από τον σύγχρονο φασισμό.

Αυτή η ανάγκη υπάρχει και στον αθλητισμό, όπου αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν ολοένα και συχνότερα γόνιμο έδαφος. Η πολιτεία έχει απεμπολήσει την υποχρέωσή της για διαπαιδαγώγηση πολύπλευρα ανεπτυγμένων προσωπικοτήτων και δημοκρατικών αθλητών και το έργο έχουν αναλάβει οι κερδοσκόποι και οι μάνατζερ που διδάσκουν το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού.

Αλλά αναρωτιόμαστε, μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτό το ύψιστο καθήκον της πολιτείας, ένας καθ’ ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, που μόλις πριν δυο μέρες, ψήφισε ενάντια στην άρση βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… ‘εκ παραδρομής’;»

 

Το ΚΚΕ για Κατίδη

17/03/2013
 Την άποψη του για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη έκανε γνωστή το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ για Κατίδη
Η συμπεριφορά του Κατίδη και ο ναζιστικός χαιρετισμός του προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό σύμφωνα με το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Αναλυτικά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η συμπεριφορά του παίκτη της ΑΕΚ και ο ναζιστικός του χαιρετισμός προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό. Προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Είναι σημαντικό ότι η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από τους παίκτες της ομάδας, από τους συναδέλφους τους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πάνω από όλα αποδοκιμάστηκε μαζικά από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και των άλλων ομάδων.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλουν τα φασιστικά παράσιτα, που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες, προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο».

Κάλεσε σε απολογία τον Κατίδη η ΑΕΚ

17/03/2013
 Σε απολογία κάλεσε η διοίκηση της ΑΕΚ τον Γιώργο Κατίδη. Στην Ιταλία με άδεια ο παίκτης. Εξαιρετικά επισφαλής η θέση του στην ομάδα πλέον.

Κάλεσε σε απολογία τον Κατίδη η ΑΕΚ
Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει στη διοίκηση της ΑΕΚ ο Γιώργος Κατίδης για το φασιστικό χαιρετισμό του κατά τον πανηγυρισμό του γκολ που πέτυχε απέναντι στη Βέροια.

Στον 20χρονο μεσοεπιθετικό θα κοινοποιηθεί μέχρι την Τρίτη η κλήση σε απολογία και την επομένη αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της διοίκησης.

Η ανακοίνωση: «Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ την Τρίτη 19 Μαρτίου, καλεί σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Κατίδη. Ακολούθως το Δ.Σ θα συνεδριάσει ώστε να αποφασιστεί το μέλλον του ποδοσφαιριστή».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής φέρεται να εξασφάλισε ήδη άδεια από την ομάδα και να ταξίδεψε στην Ιταλία (όπου βρίσκεται η σύντροφός του) για να ηρεμήσει.

Το μέλλον του στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικά επισφαλές, καθώς μετά την ΕΠΟ που ήδη του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό και τη Σούπερ Λίγκα που θα ασχοληθεί με το θέμα στο ΔΣ της Τετάρτης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αυστηρή ποινή, ακόμη και λύση συμβολαίου, από την «Ένωση».

Μώραλης: «Καταδικαστέος ο πανηγυρισμός του Κατίδη»

17/03/2013
 Την τιμωρία του Γιώργου Κατίδη και από τη Σούπερ Λίγκα (μετά από την ΕΠΟ) προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μώραλης: «Καταδικαστέος ο πανηγυρισμός του Κατίδη»
Μετά την ΕΠΟ, που επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες στον Γιώργο Κατίδη, η Σούπερ Λίγκα ετοιμάζεται να… επιληφθεί του θέματος και να τιμωρήσει τον 20χρονο μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ για τον φασιστικό χαιρετισμό του μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Βέροια.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την υπόθεση, όπως επίσης για την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λίγκα, το σάλο που προκλήθηκε για το πότε θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και τις επαφές με τη Nova για τηλεοπτικά ζητήματα.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στην εκπομπή «Στάση Media» και το Νίκο Μαυρομάτη για:

-το ενδεχόμενο τιμωρίας του Κατίδη από τη Σούπερ Λίγκα: «Θα φέρουμε το θέμα στο ΔΣ της Τετάρτης, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα. Αν δεν συζητηθεί το θέμα από τον συνεταιρισμό, δεν μπορώ να πω κάτι παρά μόνο την προσωπική μου άποψη. Είναι απόλυτα καταδικαστέος ο χαιρετισμός αυτός. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν υπήρχε ή όχι ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν τους φιλάθλους. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει τις συνέπειες της πράξης του. Θεωρώ πως η απόφαση της ΕΠΟ να του επιβάλει ισόβιο αποκλεισμό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί ένας αθλητής που μπορεί να είναι είδωλο για μικρά παιδιά να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες».

-τις επαφές της διοργανώτριας αρχής με τη Nova: «Η Nova είναι εταιρεία που επενδύει χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων που θέλουμε να βάλουμε στο ΔΣ. Υπάρχει και η δικαστική διαμάχη της Nova με τον ΣΚΑΪ για τα στιγμιότυπα. Κάθε χρόνο είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας. Από το καλοκαίρι αυτό, που οι ομάδες θα γίνουν 18 στη Σούπερ Λίγκα, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Αντιλαμβάνεστε ότι με 18 ομάδες, πλέι οφ, ένα διευρυμένο Κύπελλο και το Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2014, πρέπει να δούμε το πρόγραμμα».

-το ζήτημα με την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος: «Είναι μια ημερομηνία που έχει συζητηθεί σε ανεπίσημο επίπεδο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία στο ΔΣ. Θα δούμε τα δεδομένα, τις αγωνιστικές και θα αποφασίσουμε. Αν πρέπει και αν κριθεί πως πρέπει να ξεκινήσουμε 17/18 Αυγούστου, θα γίνει τότε. Αν αποφασιστεί να πάμε μια εβδομάδα μετά-που δεν μιλάμε για τρομερή αλλαγή και δεν μπορώ να καταλάβω το θόρυβο που έγινε-θα πάμε μια εβδομάδα μετά. Στο συνεταιρισμό οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στα διοικητικά συμβούλια».

-την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 18: «Πήραμε μια απόφαση, που δεδομένων των συνθηκών πιστεύω πως ήταν σωστή. Γενικότερα θεωρώ πως είναι προτιμότερο σταδιακά οι ομάδες να μειωθούν. Δεν ξέρω αν θα είναι 12 ή 14. Λιγότερες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα είναι προς το συμφέρον όλων. Όλα θα πρέπει να γίνουν με άμεση συνεργασία με την ΕΠΟ. Κι αν μείνουμε με 18 ομάδες για δύο χρόνια, εφόσον φτιάξουμε ένα πλάνο για σταδιακή μείωση των ομάδων, πιστεύω πως θα είμαστε στο σωστό δρόμο».

-το αν η γρήγορη κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό μειώνει την ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι αυτό το ζητούμενο της έλλειψης ανταγωνιστικότητας. Το πρωτάθλημα έχει καθαρίσει και στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αγγλία. Είναι θέμα ποιότητας ανταγωνισμού. Φέτος γίνεται σημαντική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και τα πλέι οφ. Άρα δεν λείπει ο ανταγωνισμός. Η άποψή μου είναι πως δεν έχουμε ακόμη την ποιότητα που θα θέλαμε, όμως είναι λογικό με την είσοδο τόσων νέων παικτών στο πρωτάθλημα. Πάντως και στον Ολυμπιακό δεν είναι ό,τι καλύτερο να κατακτά τόσο εύκολα τον τίτλο. Δεν μπορεί όμως και ο Ολυμπιακός να ρίξει την ποιότητά του για να μην παίρνει γρήγορα το πρωτάθλημα».

«Κατίδης δεν υπάρχει πλέον στην ΑΕΚ»

17/03/2013
 Την άμεση αποδέσμευση του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ ζητούν να θέσουν ως αντικείμενο στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ δύο μέλη της Ερασιτεχνικής.

«Κατίδης δεν υπάρχει πλέον στην ΑΕΚ»
Καρατόμηση του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ ζητούν δύο μέλη της Ερασιτεχνικής και μικρομέτοχοι της ΠΑΕ, οι Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης. Μάλιστα μέσω Facebook χαρακτηρίζουν τον 20χρονο πρώην ποδοσφαιριστή (!) και ζητούν να τεθεί το ζήτημα προς εξέταση στη γενική συνέλευση της Παρασκευής.

Πάντως νομικά το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί στη γενική συνέλευση παρά μόνο σε ΔΣ κι αυτό αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη.

«Ο ποδοσφαιριστής Κατίδης δεν έχει καμιά θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ. Την Παρασκευή στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκφράζοντας τη θέληση των χιλιάδων φίλων και μελών του σωματείου, ως μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής και μικρομέτοχοι, οι Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης προτάσσουμε ως κύριο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης την άμεση διακοπή του συμβολαίου του εν λόγω ΠΡΩΗΝ ποδοσφαιριστή. Κατίδης πλέον δεν υπάρχει στην ΑΕΚ. ΤΕΛΟΣ!», ήταν το κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook.

Αντίθετος ο ΠΣΑΠ με την τιμωρία Κατίδη

17/03/2013
 Την αντίθεσή του για την τιμωρία που επέβαλε η ΕΠΟ στον Γιώργο Κατίδη εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Αντίθετος ο ΠΣΑΠ με την τιμωρία Κατίδη
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδίκασε την ενέργεια του Κατίδη στη νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας, ωστόσο χαρακτήρισε ακραία και υπερβολική την απόφαση της ΕΠΟ, η οποία τιμώρησε τον νεαρό μέσο με διά βίου αποκλεισμό από όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζει, από όπου κι όποιον κι αν προέρχεται, κάθε ενέργεια κι εκδήλωση που αποτελεί προσβολή όχι απλώς και μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά, συνολικά για την κοινωνία μας.

Αποδοκιμάζουμε τη, συγκεκριμένη, συμπεριφορά του Γιώργου Κατίδη και τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ το οποίο πέτυχε.

Δε θα πρέπει, βεβαίως, να παραγνωρισθεί το νεαρό της ηλικίας του, ούτε το γεγονός ότι έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη ενώ δε χρειάζεται να θεωρηθεί ως δεδομένο ότι γνώριζε τι ακριβώς έκανε, μέσα στον ενθουσιασμό και τον προφανή, γνωστό κι από άλλες περιπτώσεις, παρορμητισμό του.

Τα κίνητρα και το σκεπτικό του Κατίδη δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε. Η χειρονομία του είναι λαθεμένη, προκλητική και προσβλητική, πέραν πάσης αμφιβολίας. Ας αναλογισθεί ο ίδιος τι έκανε, πρωτίστως στον εαυτό του.

Είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει το κόστος, αν και εν θερμώ αποφάσεις για ισόβιο αποκλεισμό του, είναι λογικό να αντιμετωπίζονται με απορία και να κρίνονται ως ακραίες κι υπερβολικές».

Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας»

17/03/2013
 Ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται ότι ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ του απέναντι στη Βέροια ήταν λάθος, ζητά δημόσια συγγνώμη και θέτει εαυτόν εκτός ΑΕΚ, εξέδωσε ο Γιώργος Κατίδης.

Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας»
Λίγες ώρες αφού κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ΑΕΚ και τον ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις Εθνικές ομάδες που του επιβλήθηκε από την ΕΠΟ, ο Γιώργος Κατίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην Βέροια ήταν λανθασμένος και αδικαιολόγητος.

Επιπλέον, τονίζει ότι η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη και θέτει εαυτόν εκτός ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Κατίδη:

«Οφείλω να ομολογήσω πως είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου. Αναφέρομαι στον πανηγυρισμό μου στο νικητήριο γκολ που σημείωσα στο ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο την Βέροια με αποτέλεσμα αντί για χαρά να μοιράσω πίκρα και πόνο στον κόσμο της ομάδας αλλά και στα αποδυτήρια και τους συμπαίκτες μου που τιμώ, σέβομαι και αγαπώ όπως και οι ίδιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνω για δικαιολογίες.

Είμαι λάθος. Είμαι αδικαιολόγητος και αυτό που έγινε θα το πληρώσω με πολύ πόνο αφού δεν υπάρχει κάποιος να μην έχει διαπιστώσει ότι παρά τα μόλις 20 χρόνια ζωής μου είμαι πολύ κοντά στο να βάλω τέλος στην όποια ποδοσφαιρική καριέρα έχω μπροστά μου. Θέλω κατ' αρχήν να ζητήσω ειλικρινά και ταπεινά συγνώμη προς την ομάδα μου την ΑΕΚ και τον κόσμο της που προσέβαλλα μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έκανα στον πανηγυρισμό μου. Το ότι δεν γνώριζα δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε το νεαρό της ηλικίας μου.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι απόλυτα απαράδεκτος και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει απόλυτο δίκιο να αντιδράει κατ' αυτόν τον τρόπο. Εκανα ένα μεγάλο λάθος και θα το πληρώνω για πάντα. Όμως η ευθύνη του λάθους μου δεν μπορεί να βαραίνει άλλον εκτός από εμένα και μ' αυτό εννοώ πως η ομάδα μου, η ΑΕΚ, την ιστορία της οποία προσέβαλλα με την απαράδεκτη και ηλίθια ενέργειά μου δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη! Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου εκτός ομάδας διότι κατάλαβα πως προσέβαλλα την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο με τον χειρότερο τρόπο και το γεγονός ότι έκανα βλακεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ενέργειά μου. Όπως μου έχουν πει: η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και αυτό ισχύει στην περίπτωσή μου και στον τρόπο που πανηγύρισα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να φέρω πίσω τον χρόνο και να διορθώσω τα αδιόρθωτα. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε νεοναζιστής και ούτε ρατσιστής αφού έχω ετεροθαλή αδερφό από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η οικογένειά μου είναι όλοι από τον Πόντο και έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό! Θέλω επίσης να επισημάνω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα το σκεπτικό της απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην οποία και οφείλω μία τεράστια συγνώμη για τη θέση στην οποία την έφερα... Ολοκληρώνοντας θέλω να ζητήσω (και) δημόσια συγνώμη στη μητέρα μου και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου για όσα βιώνει λόγω της βλακώδης, λανθασμένης ενέργειάς μου...
»!

«Να πιάσουμε το στοίχημα»

17/03/2013
 Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν βάλει στοίχημα να οδηγήσουν την ομάδα όσο ψηλότερα μπορούν σύμφωνα με τον Μπερτράν Ρομπέρ.

«Να πιάσουμε το στοίχημα»
Μπορεί να μην είναι βασικός αλλά ο Μπερτράν Ρομπέρ προσπαθεί προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Γάλλος άσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως θέλει να πιάσει το στοίχημα που έχουν βάλει οι παίκτες της ομάδας μεταξύ τους και να οδηγήσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» όσο ψηλότερα μπορούν.

Διαβάστε όσα είπε ο Μπερτράν Ρομπέρ στην κάμερα της «Nova»:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα καταφέραμε τον τελευταίο καιρό με τους αγώνες που πήραμε στο πρωτάθλημα και την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Κύπελλο. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να βγάλουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα δίχως να ηττηθούμε. Είναι πολύ σημαντικό επειδή μας βοηθάει στην ψυχολογία μας και στο να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση, η ατμόσφαιρα είναι εξίσου καλή αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τον επόμενο, σημαντικό αγώνα που ακολουθεί. Θέλω να πω πως πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί επειδή ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή, βαθμολογική θέση αλλά πιστεύω πως έχουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και γι' αυτό θα πρέπει να φανούμε όλοι μας σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

- Μετά την περιοδεία της προηγούμενης εβδομάδας πόσο απαραίτητο ήταν το διήμερο ρεπό που σας έδωσε η τεχνική ηγεσία;

«Ειδικά για μένα ήταν πολύ σημαντικό επειδή είχα μια εβδομάδα να δω τη γυναίκα και τον γιο μου. Μου έλειψε η οικογένειά μου και πιστεύω όχι μόνο σε μένα. Ξεκουραστήκαμε, 'φορτίσαμε' τις μπαταρίες μας κι επιστρέψαμε με διάθεση και δυνάμεις για ν' ανταποκριθούμε στις προπονήσεις. Γι' αυτό και χάρηκα πολύ όταν το πληροφορήθηκα».

- Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήρθαν στον ΠΑΟΚ έξι ποδοσφαιριστές. Θα ήταν ορθό να μιλήσουμε για νέα ομάδα η οποία ακόμη σχηματοποιείται;

«Είναι καλό να έρχονται καινούριοι ποδοσφαιριστές γιατί σε συνάρτηση με τους καλούς ποδοσφαιριστές που προϋπήρχαν στην ομάδα, όλο αυτό βγαίνει σε καλό στην ομάδα. Ανέβηκε ο ανταγωνισμός κι ο καθένας από εμάς πρέπει να πιέσει τον εαυτό του ακόμη περισσότερο για να εξασφαλίσει θέση στο αρχικό σχήμα. Οποιος δεν παίζει καλά μένει εκτός. Για τη νέα ομάδα νομίζω πως όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές προσαρμόστηκαν γρήγορα, έγιναν καλοί φίλοι με όλους και για τους τελευταίους πέντε αγώνες και τα πλέι οφ μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα».

- Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο παράγοντας - «κλειδί» στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είναι πολλά μαζί. Διαθέτουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση πλέον. Όποιος κι αν κληθεί ν' αγωνιστεί πρέπει να το κάνει καλά για να παρουσιάζουμε ολοένα και καλύτερο πρόσωπο, αυτό είναι το δικό μας προσωπικό στοίχημα τον τελευταίο καιρό ούτως ώστε να μπορέσουμε ν' ανεβάσουμε την ομάδα πιο ψηλά».

Χωρίς δύο στο «Ελ Θράκικο»

17/03/2013
 Δίχως τους Γκλέισον και Ντάνι θα παραταχθεί η Skoda Ξάνθη στο θρακικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την Καθαρά Δευτέρα (19:30).

Χωρίς δύο στο «Ελ Θράκικο»
Οι δυσάρεστες εκπλήξεις απουσίαζαν από την τελευταία προπόνηση της Skoda Ξάνθης πριν το θρακικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γκλέισον, που ταλαιπωρήθηκε από ουρολοίμωξη, αλλά και τον τιμωρημένο Ντάνι, ενώ εξέτισαν τις ποινές τους κι επιστρέφουν οι Βάλλας και Πρίττας.

Η αποστολή των Ακριτών, που στοχεύουν στην τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη, αποτελείται από τους εξής παίκτες: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Πρίττας, Ντιέ, Μαρσελίνιο, Σμιθ, Μάνταλος, Πλατέλλας, Τριάδης, Φλίσκας, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι, Ράνος.

Ρεπό και… ευχαριστώ

17/03/2013
 Την ευκαιρία να ξεκουραστούν την Κυριακή (17/3) και την Δευτέρα (18/3) θα έχουν οι παίκτες του ΟΦΗ. Παράλληλα, ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην Λιβαδειά εξέδωσε η ΠΑΕ.

Ρεπό και… ευχαριστώ
Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία που απέσπασαν οι παίκτες του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν τόσο την Κυριακή (17/3) όσο και την Δευτέρα (18/3), αφού η τεχνική ηγεσία του συλλόγου τους έδωσε ρεπό.

Επίσης, στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς ο Θανάσης Παπάζογλου συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει από τα δύο παιχνίδια από τα τέσσερα που απομένουν μέχρι την λήξη της σεζόν.

Παράλληλα, η ΠΑΕ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τους 200 περίπου οπαδούς της ομάδας που έδωσαν το «παρών» στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΟΦΗ σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι έπαιξε με… δώδεκα παίκτες καθώς δεκάδες φίλαθλοι του, εν μέσω εκδηλώσεων και γιορτών, βρέθηκαν στην Λειβαδιά και ενίσχυσαν την προσπάθεια που κάνουμε όλοι για να μείνει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν εκεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αν και είμαστε σίγουροι ότι και αυτό είναι λίγο…»

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Σαββίδη

17/03/2013
 Συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε τι ζήτησε ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου».

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Σαββίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολιγόλεπτη συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και του προέδρου των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει ρύθμιση για τα χρέη του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένος να διαθέσει ένα ποσό για την αποπληρωμή τους. Παράλληλα, έθεσε τα αιτήματα παλιννοστούντων ομογενών ως προς τους όρους καταβολής των συντάξεων τους και ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τα επιχειρηματικά του σχέδια στην Ελλάδα. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία, ούτως ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω θέματα.

Αναστόπουλος: «Θα τα ξαναπούμε στα πλέι οφ»

17/03/2013
 Μπορεί η εικόνα του Ατρόμητου να ήταν κακή (εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος) όμως ο Νίκος Αναστόπουλος ήθελε να ανανεώσει το ραντεβού του με τον Αστέρα στα πλέι οφ.

Αναστόπουλος: «Θα τα ξαναπούμε στα πλέι οφ»
Ο Ατρόμητος ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας κακή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως ο Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε «κρύα» τα γκολ των Αρκάδων, ενώ ανανέωσε το ραντεβού του, με την ομάδα της Τρίπολης στα πλέι οφ.

Για τον αγώνα: «Το καθοριστικό σημείο ήταν η τριπλή φάση με τα σουτ των Ουντότζι, Σουμπίνιο και Ναπολεόνι. Αν ισοφαρίζαμε εκεί ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Δεχθήκαμε δύο κρύα γκολ. Το πρώτο σε ένα καθοριστικό σημείο από λάθος μας και το δεύτερο μετά τις χαμένες ευκαιρίες μας. Από ένα φάουλ, μια κακή εκτίμηση, δεχθήκαμε το 2-0. Από εκεί και πέρα σα να είχαμε σκεφτεί ότι δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ. Με το εάν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ίσως να νομίζουμε ότι έχουμε εξασφαλίσει τα πλέι οφ. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει και μαθηματικά να το κατακτήσουμε. Είμαστε μέσα στο στόχο. Όταν θα έρθει με το καλό ο Μάιος και θα ξανασυναντηθούμε στα πλέι οφ θα δούμε. Θα τα ξαναπούμε τότε…».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Είχαμε νευρικότητα, κάναμε λάθη και η φάση του πρώτου γκολ προήλθε από τέτοιο λάθος. Κάναμε περισσότερα λάθη σε σχέση με άλλα παιχνίδια».

Τσιώλης: «Σωστή διαχείριση και νίκη»

17/03/2013
 Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, αλλά κυρίως για την διαχείριση της αναμέτρησης εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Τσιώλης: «Σωστή διαχείριση και νίκη»
Στη σωστή διαχείριση και στο ότι δεν δέχτηκε γκολ, στα λεπτά που ο Ατρόμητος πίεσε, στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε και στον θάνατο της Αγγελικής Τζιρμάκη, την οποία και γνώριζε προσωπικά.

«Νομίζω πως αξίζαμε απόλυτα αυτή τη νίκη. Μπήκαμε στο ματς όπως έπρεπε, κάναμε φάσεις και καταφέραμε να προηγηθούμε. Από τη στιγμή που δε δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο 10λεπτο του β' ημιχρόνου, διαχειριστήκαμε εύκολα το προβάδισμα και φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη».

Για τον αγώνα: «Κέρδισε ο καλύτερος. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία. Ο Ατρόμητος βγήκε ψηλά, μας έδωσε χώρους, κάναμε το 0-1 και από εκεί και πέρα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος σταθήκαμε τυχεροί στις ευκαιρίες του Ατρόμητου. Στο 2-0 με το πέναλτι τελείωσε το ματς».

Για τις δηλώσεις αναφορικά με το μέλλον του: «Δέχθηκα να κάνω μια συνέντευξη για να εξυπηρετήσω εσάς τους δημοσιογράφους. Είπα ότι υπήρχε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον μέσα στη σεζόν, αλλά τίποτε παραπάνω. Δεν μου το επιτρέπει η ηθική μου να μιλάω με άλλες ομάδες όταν δουλεύω σε μια ομάδα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον Αστέρα που μου δείχνει εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Είπα ότι όταν έρθει ο καιρός πάνω και πρώτα από όλα θα συζητήσω με τον Αστέρα».

Για τον κόσμο: «Μέσα από το ότι ο κόσμος εκφράζει το όνομα του προπονητή θέλει να εκφράσει αυτό που βλέπει για την ομάδα. Αυτό που βλέπει και του αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας δίνει τα εύσημα του».

Για τους στόχους: «Σπουδαία επιτυχία γιατί νικήσαμε μια ομάδα που έχει στόχους ίδιους με εμάς. Ο Αστέρας μπορεί να βλέπει πολύ διαφορετικά τα πράγματα για το μέλλον. Περιμένουμε τον Ατρόμητο στα πλέι οφ…».

Για το θάνατο της Αγγελικής Τζιρμάκη: «Θερμά συλλυπητήρια για την Αγγελική Τζιρμάκη. Την γνωρίζω από όταν έκανε ρεπορτάζ Ιωνικού. Θερμά συλλυπητήρια στην ομάδα».

Συμβόλαιο ...ζωής «Σάλπι» με ΠΑΟΚ!

17/03/2013
 Συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με το οποίο θα... ριζώσει στον ΠΑΟΚ, υπέγραψε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης! Δείτε τι δήλωσε ο διεθνής επιθετικός και οι κ.κ. Σαββίδης και Βρύζας.

Συμβόλαιο ...ζωής «Σάλπι» με ΠΑΟΚ!
Με την φανέλα του ΠΑΟΚ για τέσσερα ακόμα χρόνια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο!

Ο διεθνής επιθετικός, που υπενθυμίζεται ότι έχει τιμωρηθεί με έξι αγωνιστικές, είδε την διοίκηση της ομάδας να αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του και όπως όλα δείχνουν θα κλείσει την καριέρα του στον «δικέφαλο του Βορρά».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αποδοχές του «Σάλπι» θα είναι μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ενώ η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι δύο πλευρές τα βρήκαν και στα χρήματα που οφείλονταν στον ποδοσφαιριστή.

Οι υπογραφές στα συμβόλαια έπεσαν στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ακολούθως ο μεγαλομέτοχος του "Δικέφαλου του Βορρά" εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα μας. Ο Δημήτρης είναι ένα παράδειγμα επαγγελματισμού, ένας υψηλού επιπέδου αθλητής και άνθρωπος, που τιμά αθόρυβα και ουσιαστικά την φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά και της Εθνικής Ομάδας. Τέτοιοι άνθρωποι θέλουμε να είναι οι εκφραστές των αρχών μας και απέναντί τους θα στεκόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση και θα τους επιβραβεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ήθελα και συμβολικά η επικύρωση της συμφωνίας να γίνει αυτή την περίοδο που ο ποδοσφαιριστής μας βρέθηκε στο μάτι των ποδοσφαιρικών αρχών για να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι εμείς θα υποστηρίζουμε και θα τιμούμε αθλητές με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αξία του».

Παρομοίως και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Η απόφασή μου να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ ήταν μια συνειδητή επιλογή και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που απ’ ότι φαίνεται εδώ θα κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη και τους ανθρώπους της ομάδας που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μου έκαναν μια πολύ σοβαρή κι επαγγελματική προσέγγιση ώστε να συνεχίσουμε μαζί την πορεία μας και τα επόμενα χρόνια.

Όλοι γνωρίζουν ότι για μένα πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και εγώ είμαι μόνο ένα μέλος της, που δίνω καθημερινά τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω όπως μπορώ στην επίτευξη όλο και υψηλότερων στόχων. Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ. Η παρουσία ενός ισχυρού ιδιοκτήτη, σε συνδυασμό με την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα είναι οι ισχυρότερες εγγυήσεις για το μέλλον της και χαίρομαι που θα είμαι κομμάτι της και τα επόμενα χρόνια».

Εκεί ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζήσης Βρύζας, που με τη σειρά του, τόνισε ότι έτσι ο σύλλογος ήθελε να δείξει την έμπρακτη υποστήριξή του, στον διεθνή άσο: «Είμαι χαρούμενος που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα είναι και τα επόμενα χρόνια μαζί μας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ήδη προσφέρει αγωνιστικά πολλά στην ομάδα μας και έχει τις προοπτικές να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπος που θέλουμε δίπλα μας στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε έναν ΠΑΟΚ με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές αρχές.

Είναι παράλληλα μια προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς και μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για τους νέους ποδοσφαιριστές που φορούν την φανέλα της ομάδας. Ειδικά, μετά την περιπέτεια με την πρώτη αποβολή της καριέρας του και ό,τι ακολούθησε, η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θέλει έμπρακτα να τον υποστηρίξει και να αναδείξει την απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό του».

Τα… έψαλλαν στους Αρκάδες

17/03/2013
 Φραστική επίθεση στους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης εξαπέλυσαν φίλοι του Ατρόμητου, μετά τη νίκη των Αρκάδων στο Περιστέρι.

Τα… έψαλλαν στους Αρκάδες
Φραστική επίθεση προς τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης εξαπέλυσαν οπαδοί του Ατρομήτου, μετά το τέλος της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Οι άνθρωποι των Αρκάδων βρίσκονταν στο μπουθ φιλοξενούμενων, απ ‘οπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη, οπαδοί του Αστέρα, επιτέθηκαν φρασικά με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Τα πνεύματα ηρέμησε, με καταλυτική του παρέμβαση ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, ο οποίος πήγε ο ίδιος στο σημείο.

Σκόνδρας: «Συγγνώμη από τον κόσμο μας»

17/03/2013
 Συγγνώμη από τον κόσμο του Ατρόμητου ζήτησε ο Γιάννης Σκόνδρας, μετά το τέλος και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Σκόνδρας: «Συγγνώμη από τον κόσμο μας»
Ο Γιάννης Σκόνδρας, το πήρε επάνω του και μετά την ήττα του Ατρόμητου από τον Αστέρα Τρίπολης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Το 2-0 δεν άφησε πολλά περιθώρια στους «κυανόλευκους» και μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις.

«Η ομάδα αυτή την στιγμή δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο μας που δε νικήσαμε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα μας. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αλλά στο παιχνίδι είναι αλλιώς. Ενώ ξεκινήσαμε καλά, μετά η απόδοση μας έπεσε κατακόρυφα. Και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ, μας κόπηκαν τα πόδια και δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Ήταν περισσότερο παιχνίδι μονομαχίας και κέντρου. Δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα σουτ. Δεν "μύριζε" ότι θα μπει γκολ. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Και το δεύτερο γκολ που έκοψαν τα πόδια, ήταν από λάθος δικό μας. Πρέπει να ανασυνταχθούμε γρήγορα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη και πρέπει να πάμε να το πάρουμε», επισήμανε ο αρχηγός του Ατρομήτου.

Με «Παπ» στο ντέρμπι

17/03/2013
 Στην αποστολή του Πανθρακικού επιστρέφει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για το «Ελ Θράκικο» με την Ξάνθη.

Με «Παπ» στο ντέρμπι
Με αρκετές επιστροφές θα παραταχθεί ο Πανθρακικός κόντρα στην Ξάνθη στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 26ης αγωνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην αποστολή των νεοφώτιστων επιστρέφουν οι Παπαδόπουλος, Βαϊρουά και Μελίσσης που είχαν απουσιάσει μεσοβδόμαδα από την ρεβάνς του Κυπέλλου με την Βέροια.

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Παύλο Δερμιτζάκη αποτελεί η απουσία του Λαδάκη.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανθρακικού: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Χρήστου Ντιόγκο, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μακρυδημήτρης, Κάσελαν, Μουνάφο, Νουκ, Μίνγκας, Τζάνης, Μπαικαρά, Λουσέρο, Γωνιάδης, Βαχίρουα, Παπαδόπουλος, Κοντογουλίδης.

Άλλοι καθαρίζουν και άλλους τους… καθαρίζουν

17/03/2013
 Ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του την ώρα που ο Ολυμπιακός «εκτέλεσε» και τις τελευταίες ελπίδες της Κέρκυρας για σωτηρία. Διαβάστε τα αποτελέσματα.

Άλλοι καθαρίζουν και άλλους τους… καθαρίζουν
Το ήθελε και το πήρε. Ο Πλατανιάς χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο και επικράτησε 2-1 στο μεταξύ τους ματς για την 26η αγωνιστική, κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για τη παραμονή του.

Αντίθετα, η Κέρκυρα γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, 1-0 με το γκολ του Μήτρογλου και είδε τις τελευταίες της πιθανότητες σωτηρίας να… εξανεμίζονται.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής, 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ενώ ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, 2-0 τον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/03

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1

Αν και δεν υπήρξε νικητής, το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ δίνει και στους δύο από ένα βαθμό και… ανάσα ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-0

Δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ βρίσκεται ο ΠΑΣ, που επικράτησε 2-0 του Άρη! Παραμένουν σε δύσκολη θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή οι «κίτρινοι» που είχαν τρία δοκάρια!


ΑΕΚ-Βέροια 2-1

Ούτε ατυχίες. Ούτε αναγκαστικές αλλαγές. Ούτε σοκ σαν την ισοφάριση του Ολαϊτάν! Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει την ΑΕΚ! Και τίποτα δεν της παίρνει την τύχη απ’ τα χέρια μετά το 2-1 επί της Βέροιας!


Κυριακή 17/03

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-2
Παραμονή Καθαράς Δευτέρας ο Αστέρας Τρίπολης «καθάρισε» 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και παραμένει δεύτερος ότι και να γίνει στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, έφυγε με νίκη η ομάδα του Τσιώλη, η οποία επικράτησε με γκολ του Ουσέρο (37’) και του Ράγιος (67’) με πέναλτι. Για ένα δεκάλεπτο καλός ο Ατρόμητος, μετά την είσοδο του Σουμπίνιο.


Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1
Ο Ολυμπιακός είδε το παιχνίδι με την Κέρκυρα σαν υποχρέωση, αλλά ακόμα και χωρίς να πείσει με την απόδοσή του είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Με τον Κώστα Μήτρογλου να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ στο 79’, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 των Φαιάκων (σε ματς για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας), με τους γηπεδούχους να οδεύουν ολοταχώς στη Football League.


Πλατανιάς-Πανιώνιος 2-1
Με τέτοιες νίκες, δεν φοβάται για την παραμονή του! Ο Πλατανιάς με τον κόσμο στο πλευρό του, πήρε την νίκη 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και το άγχος της σωτηρίας. Τετέ και Αναστασάκος τα γκολ των Κρητικών, που ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και πήγαν στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού. Για τους Νεοσμυνιώτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αραβίδης και ναι μεν έχασαν, ωστόσο έχουν ασφάλεια έξι βαθμών από τον προτελευταίο Άρη.


ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0
Με κορυφαίο και σκόρερ του πρώτου γκολ τον Καμαρά, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Βούκιτς το άλλο τέρμα. Με δέκα τελείωσαν οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Σο. Καλύτεροι από την αρχή του αγώνα οι Θεσσαλονικείς, έφτασαν δίκαια στη νίκη και συνεχίζουν να μάχονται για τη δεύτερη θέση και την… pole position των πλέι οφ. Λίγα πράγματα από τον Παναθηναϊκό που έπαιξε με σχεδόν πειραματική ενδεκάδα και αμυντικούς προσανατολισμούς από το... «καλησπέρα» και ακόμα λιγότερα από τη στιγμή που η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες.


Δεύτερα 18/03

Πανθρακικός-Ξάνθη (19:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Σάββατο 30/03

Άρης-Πανθρακικός (17:15)
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς (19:30)

Κυριακή 31/03

Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος (15:00)
Βέροια-Κέρκυρα (17:15)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δεύτερα 1/04

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Λίνο: «Μεγάλη νίκη»

17/03/2013
 Στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 επί του Παναθηναϊκού, νίκη που ο Λίνο χαρακτήρισε «μεγάλη».

Λίνο: «Μεγάλη νίκη»
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, που ήταν από τους καλύτερους της ομάδας, πρόσθεσε πως πλέον στόχος είναι οι νίκες ενόψει των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνο:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:
«Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Ήταν ένα ντέρμπι και είναι μία μεγάλη νίκη. Γνωρίζαμε πως έπρεπε να είμαστε κοντά στην δεύτερη θέση. Αφήνουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό αυτό με τον Ολυμπιακό. Θέλαμε συνέχεια να βγούμε μπροστά και να κάνουμε ευκαιρίες. Δεν χαλαρώσαμε καμία στιγμή, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάποια ευκαιρία. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και δεν τους επιτρέψαμε να μας απειλήσουν».

Για την μάχη με Αστέρα για τη δεύτερη θέση:
«Πρέπει εμείς να συνεχίζουμε να κερδίζουμε και να κάνουμε την δουλειά μας, χωρίς να κοιτάζουμε τις άλλες ομάδες τι κάνουν. Αν έρθουν νίκες θα μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Έχουμε στην συνέχεια δύσκολα παιχνίδια που θα πρέπει να τα κερδίσουμε για να έχουμε μια καλή θέση στα πλέι οφ».

Μπουμσόνγκ: «Να σηκώσουμε κεφάλι»

17/03/2013
 Να αφήσουν πίσω τους την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ καλεί τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό ο Μπουμσόνγκ, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιη την αποβολή του Σο.

Μπουμσόνγκ: «Να σηκώσουμε κεφάλι»
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γάλλος στόπερ:

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ:
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Ερχόμασταν εδώ για ένα καλύτερο απ' αυτό που πήραμε. Είναι σαφές ότι είδαμε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ από δική μας ομάδα. Η αποβολή αυτή ήταν σωστή, αλλά αυτό μας εμπόδισε να κάνουμε τον αγώνα που θέλαμε».

Για τη μάχη με τον ΠΑΣ ενόψει των πλέι οφ:
«Στόχος δεν είναι να σκεφτούμε τα Γιάννενα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος είναι να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει μετά, αλλά σε κάθε ματς θα πρέπει να πηγαίνουμε με θέληση να το κερδίσουμε. Σήμερα χάσαμε και είμαστε απογοητευμένοι. Τώρα, λόγω εθνικών ομάδων υπάρχουν δυο εβδομάδες παύσης και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να κερδίσουμε πρώτα τον επόμενο και μετά τους υπόλοιπους αγώνες».

Για το αν έπρεπε να ήταν πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός:
«Βρήκαμε απέναντι έναν ΠΑΟΚ, που ήταν σε σωστές θέσεις και κυριάρχησε από την αρχή του αγώνα. Ένας αγώνας διαρκεί 90 λεπτά, αλλά αυτή η αποβολή ήρθε να κόψει όποια προσπάθεια για να έχουμε επιθετική πρωτοβουλία. Έχουμε έναν στόχο και αυτός είναι να βάλουμε το σύλλογο για τα πλέι οφ. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και κάθε παίκτης που αγωνίζεται και οι αναπληρωματικοί πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να βάλουμε την ομάδα στα πλέι οφ. Αυτό δεν εκφράζεται μόνο με τα λόγια, εκφράζεται και με το κουράγιο και τη δουλειά».

Αναστασιάδης: «Μας δοκιμάζει η Παναγιά»

17/03/2013
 Σίγουρος πως ο Πλατανιάς θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, παρά τις… δοκιμασίες που του βάζει η Παναγιά, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης.

Αναστασιάδης: «Μας δοκιμάζει η Παναγιά»
Η πίεση που ασκείται στους παίκτες του Πλατανιά φταίει για το γεγονός πως η ομάδα της Κρήτης δεν μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του συλλόγου των Χανίων, Άγγελος Αναστασιάδης.

Ωστόσο, αυτό, σύμφωνα με τον έμπειρο προπονητή είναι μία… δοκιμασία της Παναγίας, προκειμένου ο Πλατανιάς στην συνέχεια να βγει ακόμη πιο δυνατός και να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης:


Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

«Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως από την πλευρά τη δική μας. Είχαμε καλό ρυθμό και κάναμε αρκετές φάσεις για να τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Εύκολες καταστάσεις που δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Κάναμε πάλι δώρο στον αντίπαλο. Έχουμε γίνει Άγιοι Βασίληδες! Αγχωθήκαμε όλοι μετά την ισοφάριση, αλλά τα παιδιά ήταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι για το παιχνίδι αυτό. Βοήθησε η Παναγιά για να το γυρίσουμε και να φτάσουμε στο δεύτερο γκολ. Δεν μας απείλησε ο Πανιώνιος και το γκολ που έβαλε ήταν δώρο δικό μας. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Μας λείπει ένα κλικ. Όλο αυτό το βαθμολογικό βάρος, η πίεση και το άγχος δικαιολογούν τα λάθη και την έλλειψη καθαρού μυαλού. Μας δοκιμάζει η Παναγιά. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο άνετοι και να χαμογελάμε, αλλά μας δοκιμάζει τώρα που έρχεται και η Σαρακοστή. Να έχετε ευλογημένη Σαρακοστή όλοι σας».

Για την παραμονή:

«Από βαθμολογικής αλλά περισσότερο ψυχολογικής άποψης ήταν πολύ σημαντική η νίκη. Σε άλλα παιχνίδια είχαμε καλές παρουσίες αλλά τα δώρα μας στοίχησαν. Τώρα δεν μας στοίχισε. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την Παναγιά».

Για το αν πρέπει να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει της συνέχειας:

«Μην με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα αποφασίζει η Παναγιά. Κάθε ματς το βλέπουμε σαν να είναι το τελευταίο. Είμαι ακριβώς αντίθετος σε τέτοιες λογικές. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας. Σήμερα ήταν με πρόβλημα ο Αναστασάκος και με φόβο υποτροπής, ήταν οριακά ο Ναζλίδης και γι' αυτό δεν τον ξεκίνησα. Ο Αργυρόπουλος δεν ήταν σίγουρος αν μπορεί να συνεχίσει και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει το υλικό ώστε όλα τα παιδιά να αντικαταστήσουν αυτούς που απουσιάζουν».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάζονται και τις τιμωρίες:

«Δεν παίρνουμε κάρτες από διαμαρτυρίες. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια του να τρέχουμε να διαμαρτυρηθούμε στον διαιτητή και στον επόπτη πέθαναν. Αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό στα παιδιά. Άλλαξαν 180 μοίρες σε αυτό το κομμάτι. Σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά ματώνουν. Πρέπει να το βλέπει ο κόσμος. Δεν υπάρχει βασικός παίκτης. Στην Τρίπολη με τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα και μέχρι το 65' ο Αστέρας δεν είχε πατήσει ούτε στην περιοχή μας, αλλά ούτε είχε κερδίσει κανένα κόρνερ. Αυτά δεν γίνονται ουρανοκατέβατα. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και παρουσιαστήκαμε έτσι. Γίνεται πολλή δουλειά. Και μη ξεχνάτε ότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν παίξει ποτέ στην καριέρα τους Τετάρτη-Κυριακή. Θα τη σώσει την ομάδα η Παναγιά. Μόνο αυτή μπορεί να φωτίσει τα παιδιά. Ούτε ο προπονητής, ούτε κανείς άλλος».

Ιτάνζ: «Με νίκες μέχρι τα πλέι οφ»

17/03/2013
 Με ανεβασμένη ψυχολογία εμφανίστηκε ο Σαρλ Ιτάνζ μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-0) στην Τούμπα.

Ιτάνζ: «Με νίκες μέχρι τα πλέι οφ»
Χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε ο Σαρλ Ιτάνζ. Μιλώντας μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο τερματοφύλακας του "Δικέφαλου του Βορρά" τόνισε τη σημασία της σημερινής επικράτησης και έδωσε το σύνθημα για συνέχεια στα "τρίποντα" μέχρι τα πλέι οφ.

Αναλυτικά, όσα είπε:


Για τη νίκη στο ντέρμπι: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε σήμερα, για να συνεχίσουμε το σερί μας. Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά θέλαμε και σήμερα να φύγουμε νικητές. Στόχος μας είναι να προχωράμε μέχρι τα πλέι οφ με νίκες. Από το ξεκίνημα είχαμε την κατοχή και πιέζαμε τον αντίπαλο. Συγκεντρωθήκαμε μετά την αποβολή και με καθαρό μυαλό πετύχαμε το στόχο μας, αφού είχαμε πιο εύκολο έργο».

Για την συνέχεια: «Είναι καλό για τη νοοτροπία της ομάδας να κερδίζει ιδίως τους μεγάλους συλλόγους. Υπάρχει μία εβδομάδα ξεκούρασης για όσους δεν αγωνίζονται στις εθνικές και συνεχίζουμε».

Φάμπρι: «Δίκαια ο ΠΑΟΚ, αλλά…»

17/03/2013
 Δίκαιη χαρακτήρισε ο Φάμπρι τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, όχι όμως και την αποβολή του Σο.

Φάμπρι: «Δίκαια ο ΠΑΟΚ, αλλά…»
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ ο Φάμπρι στάθηκε κυρίως στην αποβολή του Σο, τονίζοντας πως σε εκείνο το σημείο τελείωσε ο αγώνας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φάμπρι στη συνέντευξη Τύπου:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένας δίκαιος νικητής έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Ο αγώνας τελείωσε όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Σο και νομίζω άδικα διότι πριν έχει γίνει ένα χέρι από παίκτη του ΠΑΟΚ πριν την επαφή. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο διαιτητής έκοψε τις ισορροπίες. Ήμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στον αγώνα αλλά τελικά χάσαμε.

Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με 10 παίκτες και το ίδιο να παίζεις με 11. Θέλαμε να φέρουμε το παιχνίδι σε σαφή κατάσταση υπέρ ημών. Αν φτάναμε στο 70' και το σκορ ήταν 0-0 και χωρίς να είχαμε περάσει ούτε το κέντρο και να είχαμε σουτάρει, νομίζετε πως θα υπήρχαν οι ίδιες καταστάσεις; Με 11 παίκτες με μια αντεπίθεση μπορείς να κερδίσεις. Αλλά όταν αποβάλλεται άδικα ένας παίκτης μας, ο διαιτητής χαλάει την ισορροπία».

Για το αν ήταν στόχος του Παναθηναϊκού ήταν η ισοπαλία:

«Όχι δεν εννοώ αυτό. Δεν έχουν νόημα τέτοιες ερωτήσεις. Το γεγονός πως μια ομάδα έχει την κατοχή, όπως ο ΠΑΟΚ που κέρδισε δίκαια, σημαίνει πως ελέγχει και το ματς; Εγώ δεν συμφωνώ. Εγώ δεν κατηγορώ τον διαιτητή αλλά όταν δεν μπορώ να κάνω αντεπίθεση και παίζω με ένα παίκτη λιγότερο, δεν έχουμε την δυνατότητα να βγούμε μπροστά. Με αυτό δεν αιτιολογώ τίποτα. Χάσαμε... Δεν είναι όμως το ίδιο να παίζεις με 11 και το ίδιο με 10 παίκτες. Αλλιώς όλες οι ομάδες θα έπαιζαν με 10».

Την «έπεσαν» στον Δώνη!

17/03/2013
 Χαμός στην Τούμπα με τον Δώνη να δέχεται επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ και να προσπαθεί να ανταποδώσει. «Αν μας ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα θα φύγουν και οι δύο», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Την «έπεσαν» στον Δώνη!
Το τρίτο ημίχρονο στην Τούμπα, υποσκέλισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού!

Λίγα μέτρα δίπλα από την αίθουσα τύπου του γηπέδου, οι εικόνες που προηγήθηκαν αποτυπώνουν το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε Δώνη και οπαδούς αφού 20-30 από αυτούς επιτέθηκαν στον τεχνικό του «δικεφάλου» ο οποίος κατευθυνόταν προς το πάρκινγκ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δώνης χτυπήθηκε και προσπάθησε να ανταποδώσει αλλά στη συνέχεια επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και η κατάσταση ηρέμησε. Την ίδια ώρα και λίγα μέτρα δίπλα από το σκηνικό αυτό, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δήλωνε: «Δεν με ενδιαφέρει ο Γκαρσία, όσο δεν παίζει. Δεν μας σταματάει τίποτα από τον δρόμο που έχουμε χαράξει. Αν ο Δώνης και ο Γκαρσία μας ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα, θα φύγουν και οι δύο…»

Παναγόπουλος: «Κυριαρχήσαμε, αλλά…»

17/03/2013
 Ο Πανιώνιος αν και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Κώστας Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Κυριαρχήσαμε, αλλά…»
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλύτερα από τον Πλατανιά, όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να πάρει το προβάδισμα κάτι που του στοίχισε στην συνέχεια, όπως υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Παναγόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής των «κυανέρυθρων» μίλησε και για τους βαθμούς που θα χρειαστούν οι ομάδες που κινδυνεύουν, προκειμένου να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Παναγόπουλος:


Για το ματς με τον Πλατανιά:

«Νομίζω ότι το πρώτο ημίχρονο άνηκε στον Πλατανιά. Εμείς δεν είχαμε καθόλου ηρεμία, χάσαμε πολλές μπάλες και είχαμε αδυναμία στο να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Ωστόσο από ολιγωρία δική μας δεχθήκαμε το γκολ. Στα αποδυτήρια συζητήσαμε με τα παιδιά πως πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε αναγκαστικά τον Καμπάνταη και κάναμε και την αλλαγή με τον Μενδρινό. Κυριαρχήσαμε στο γήπεδο και ήταν θέμα χρόνου να έρθει η ισοφάριση. Κερδίσαμε χώρους και αναγκάσαμε τον Πλατανιά να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και εσωτερικές. Όπως πήγαινε το παιχνίδι έδειχνε ότι θα κρινόταν στην τελευταία λεπτομέρεια, αλλά δεχθήκαμε πάλι από στημένη φάση και ολιγωρία δική μας το δεύτερο γκολ. Πιο δίκαιο θεωρώ ότι θα ήταν το ισόπαλο αποτέλεσμα».

Για το πόσοι βαθμοί χρειάζονται για την παραμονή:


«Ούτε κομπιουτεράκια έχουμε βγάλει εμείς, ούτε ψάχνουμε με τα παιδιά μαξιλαράκια ασφαλείας. Κάθε ματς το κοιτάμε ξεχωριστά».

Για το αν υπήρχε χαλαρότητα μετά τη νίκη με Ατρόμητο:

«Δεν ήρθαμε στην Κρήτη ούτε για τουρισμό ούτε για διακοπές. Όλη την εβδομάδα δουλεύουμε για το παιχνίδι της Κυριακής και παραμένουμε ταπεινοί. Το ίδιο έγινε μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο, το ίδιο θα γίνει και τώρα που φεύγουμε ηττημένοι. Απλά δεν είχαμε την απαιτούμενη ηρεμία στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Πλατανιάς, στο δεύτερο βγάλαμε στο γήπεδο αυτό που δουλεύουμε και που μπορούμε».

Για το αν σώζεται ο Πλατανιάς μετά από αυτή τη νίκη:

«Δεν γνωρίζω αν θα σωθεί. Αυτό το ξέρουν ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας. Κάθε νίκη είναι σημαντική και μάλιστα κι αυτή που ήρθε κόντρα σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Πανιώνιος. Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Πανιώνιος παλεύει για τη βιωσιμότητά του. Εδώ είδαμε ένα γεμάτο γήπεδο, με τον κόσμο να χειροκροτεί και τις δυο ομάδες. Ήταν κάτι που μ' άρεσε. Όχι πως δεν συμβαίνει στη Νέα Σμύρνη, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά καθημερινά προβλήματα».

Για τον Περιστερίδη:

«Ο Κώστας έχει πλούσιο ταλέντο και το έδειξε σε όσα ματς έπαιξε. Η κλήση του στην Εθνική τα λέει όλα. Αλλά και ο Γιαννακόπουλος και ο Ανέστης είναι παιδιά που δουλεύουνε πολύ και πρόκειται από τους νεαρότερους τερματοφύλακες της κατηγορίας. Πρέπει να σημειώσουμε όμως και την σημαντική δουλειά που κάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων Μάκης Βενιαμίν».

«Ξεσπάθωσε» ο Δώνης

17/03/2013
 Ο Γιώργος Δώνης απάντησε σε όλα όσα του καταλογίζονται στην διαμάχη με τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Ξεσπάθωσε» ο Δώνης
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Μιλώντας μετά τον αγώνα στην συνέντευξη Τύπου (και προτού δεχθεί επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο), ο Γιώργος Δώνης θέλησε να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:



«Θα ξεκινήσουμε διαφορετικά. Θέλω εγώ να μιλήσω και μετά να δεχτώ ερωτήσεις. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος και πρώτα απ όλα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς μου και ιδιαίτερα από τη μητέρα μου. Γιατί θεωρώ πως είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει σε αξία στη ζωή και δεν ανέχομαι να τη βρίζουν. Οι γονείς μου μένουν στη Θεσσαλονίκη, η δικιά μου απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ δεν τους έκανε ευτυχισμένους. Έχω κατηγορηθεί πολύ και πολύ άδικα. Η φιλοσοφία ζωής σε οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου, στις κινήσεις μου, πάντα σέβομαι το παρελθόν και κοιτάω πως θα προχωρήσω.

Το ίδιο κάνω και στο επάγγελμά μου όποιον και να αντιμετωπίζω. Το ξέρω καλά όλοι οι παίκτες που έχω συνεργαστεί. Κατηγορούμαι πως δεν σεβάστηκα έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Γκαρσία που έχει μεγάλη προσφορά στην ομάδα και δεν το αμφισβητώ γιατί ξέρω τι έχει προσφέρει. Από τη δικιά μου την πλευρά, καθαρά με τον ποδοσφαιριστή το θέμα είναι ένα και μοναδικό, το αγωνιστικό. Όταν έγιναν οι πρώτες φασαρίες, ξέρετε τι έχει προηγηθεί, έγινε ένα τελευταίο ραντεβού με τον ποδοσφαιριστή και ειπώθηκαν κάποια λόγια σταράτα και καθαρά.

Μετά από εκείνα τα γεγονότα εγώ του είπα πως δεν θα κάνω χάρη σε κανέναν, αυτό που πιστεύω αυτό θα κάνω. Αν κρίνω θα παίξεις ένα λεπτό, ένα ημίχρονο, ένα παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε πως έκανε λάθος ο μεταφραστής και θεωρούσε πως μου είπε να μην παίζει αλλαγή γιατί δεν βρίσκει ρυθμό. Και πως τον έβαλα αλλαγή για να τον εκθέσω. Μου είπε πως δεν θέλω να είμαι στον πάγκο και παρότι δεν είναι στις αρχές μου, λόγω σεβασμού και για να μην θεωρεί πως τον εκθέτω αποφάσισα να αποδεχτώ αυτό που μου ζήτησε. Όταν ξεκινούσε θα ήταν αποστολής όταν όχι θα ήταν εκτός. Αυτή ήταν η τοποθέτησή μου.

Την Πέμπτη, είμαι τυχερός που υπάρχει μεταφραστής, φώναξα τον παίκτη στο γραφείο μου. του είπα πως έχει πάρει λάθος απόφαση, πως είναι πολύτιμος για την ομάδα και σε αυτή τη τελευταία στροφή της σεζόν πως είναι απαραίτητος για την ομάδα και αν κρίνω εγώ πως τον έχω ανάγκη, θέλω να είναι μόνιμα στην 18άδα. Ο ποδοσφαιριστής το αρνήθηκε. Την επόμενη μέρα μάλλον επειδή είχε στο μυαλό του πως θα μπει αποστολή, ήρθε ο γιατρός και μου είπε πως επικαλέστηκε τραυματισμό. Δε ξέρω πως εκλαμβάνει κανένας τον σεβασμό, αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τον προπονητή και όχι έναν παίκτη που έχει προσφέρει. Ο προπονητής όμως αποφασίζει ποιος θα παίζει, πόσα λεπτά και ειδικά στη καριέρα μου ότι πιστεύω, ο θεός ο ίδιος να μου πει, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό. Ακόμη και όταν έπαιζα κατηγορία έδιωξα παίκτη. Θεωρώ πως είμαι τυχερός που υπάρχει μεταφραστής. Εγώ δε λέω ψέματα.

Δεν έχω μαλώσει με παίκτη. Δεν έχουμε ανταλλάξει το παραμικρό. Όλο αυτό που γίνεται συμβαίνει γιατί ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει ενδεκάδα. Δεν αισθάνομαι πως είμαι σε κόντρα.

Δε θα φαινόταν παράξενο στον κόσμο, ένας παίκτης που παίζει βασικός ξαφνικά να είναι σερί εκτός αποστολής. Θα λέγατε δεν είναι περίεργο; Μου λένε πως έχω τεράστια υπομονή και δεν μπαίνω στη διαδικασία να εκδικηθώ ποδοσφαιριστή. Μπαίνω στη διαδικασία να προστατέψω την ομάδα.

Είμαι ένα κομμάτι της ομάδας. Η ομάδα έχει πολλά κομμάτια. Εγώ τη δύναμή μου την παίρνω από την ομάδα ήρθαν οι παίκτες, ήρθε η διοίκηση, βλέποντας πως είμαι στεναχωρημένος και με αυτά που μου είπαν μου έδωσαν δύναμη. Και για να είμαστε δίκαιοι δεν αποδοκιμάζουν όλοι, αλλά ένα κομμάτι.

Για το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην ομάδα: «Μετά τους τραυματισμούς και κάνοντας το πρόγραμμα για εμένα ήταν υπολογίσιμος. Δεν είναι μόνο η αρχική ενδεκάδα. Με τη λογική τη δικιά μου ήταν υπολογίσιμος για όσο τον χρειαζόμουν».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Σαλπιγγίδη: «Η τοποθέτησή μου ήταν η ίδια όπως και του Γκαρσία. Οι σημαίες πρέπει να μένουν ψηλά. Δεν έχει καμία σχέση η τιμωρία, υπήρχαν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, νωρίτερα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με ήθος και απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ».

Για τον αγώνα και τη νίκη 2-0 επί του Παναθηναϊκού: «Αντικειμενικό γεγονός η αποβολή, δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά για το τι θα γινόταν. Τα παιδιά έδειξαν διάθεση, δεν απειληθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε δίκαια. Με τον παίκτη παραπάνω, ήθελα περισσότερη ηρεμία και δημιουργικότητα. Κάποιες φορές, το πάθος για να φτάσουμε στη νίκη σε κάνει να μη λειτουργείς σωστά. Είμαι ικανοποιημένος όμως από τα παιδιά».

Το μήνυμα Σαββίδη σε Μαρινάκη

17/03/2013
 Συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποκάλυψε πως είχε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ με διάθεση να πετάξει λεφτά σε μία… λεκάνη.

Το μήνυμα Σαββίδη σε Μαρινάκη
Διατεθειμένος να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω του ΠΑΟΚ και όχι να… πετάξει λεφτά είναι ο Ιβάν Σαββίδης, όπως δήλωσε μετά τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» επί του Παναθηναϊκού. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να στείλει το… μήνυμά του στους Πάμπλο Γκαρσία και Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη:

Για τον αγώνα: «Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος αλλά με δυσαρεστεί το γεγονός ότι έπρεπε να αποχωρήσει ένας παίκτης με αποβολή. Θέλω να πω ότι σε κάθε παιχνίδι που παρακολουθώ, θέλω να παρατηρώ τις δυνατότητες της ομάδας. Επειδή άκουσα ότι δεν ήταν δίκαιη η νίκη μας, λέω ότι θα ήθελα να παίξουμε 11 με 11. Στο δικό τους γήπεδο ήμασταν εμείς λιγότεροι έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το θέμα Γκαρσία: «Δεν θέλω να πω τίποτα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο».

Για την τιμωρία του Σαλπιγγίδη: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για εμάς. Αγαπώ όλους τους παίκτες της ομάδας μας, θεωρώ πως δεν ήταν δίκαια αυτή η τιμωρία. Δεν απευθύνεται στον Σαλπιγγίδη αυτή η τιμωρία».

Για τη δήλωσή του ότι θα πάρει τον ΠΑΟΚ και θα φύγει από το πρωτάθλημα: «Δεν είπα ότι θα το κάνω αν δεν αναιρέσουν την απόφαση. Εγώ είχα πει ότι αν γενικότερα δεν προστατευτεί το ποδόσφαιρο, τότε εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα. Αν εγώ αποσύρω τον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνω ότι θα δεχτώ μία αρνητική αντίδραση από τους οπαδούς και δεν θα το κάνω. Γι’ αυτό εμείς θα κάνουμε αγώνα, αν δεν μας ακούσουμε εδώ θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Θα διεκδικήσω να ακουστεί αυτό το θέμα παγκοσμίως. Οι διαιτητές δεν πρέπει να ακολουθούν το καπρίτσιο κάποιων ομάδων και δεν επιτρέπεται μία τέτοια τιμωρία για έναν παίκτη που δεν είχε δεχτεί κόκκινη για περισσότερους από 500 αγώνες. Σήμερα υπογράψαμε ένα συμβόλαιο εφ όρου ζωής. Αυτή ήταν η απάντηση μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ τους ποδοσφαιριστές μου που ζουν με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να τους πετάξω».

Για το αν θα πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αν αυτό το παιχνίδι είναι μία καλή αρχή για αλλαγές στη διαιτησία: «Δεν είχα κάνει τέτοια σχέδια. Αλλά δεν θα ζητήσω από κανέναν τίποτα. Σήμερα άκουσα ότι ο Αλαφούζος ήταν εδώ. Κατέβηκα ο ίδιος κάτω και τον προσκάλεσα να δούμε μαζί το ματς. Συζητήσαμε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Του ζήτησα συγγνώμη επειδή φεύγει με κακή διάθεση από το ματς».

Για τα χρέη: «Όλα πάνε βάση του σχεδιασμού. Εμείς θεωρούμε ότι σήμερα ακολουθούμε το σχέδιό μας και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Είχα συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Μακεδονία Παλάς. Συζητήσαμε τα θέματα του χρέους προς το δημόσιο. Είπα ότι θέλω να εκμηδενίσω τα χρέη του ΠΑΟΚ και να μπούμε στη νέα σεζόν χωρίς χρέη».

Για τις αποδοκιμασίες στο Δώνη: «Προσπαθώ να μη μπω βαθιά στο θέμα. Ο Γκαρσία είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρέπει απλά να βγαίνει και να παίζει. Αν δεν παίζει θα φύγει και δεν θα μας εμποδίσει κανένας. Έχουμε πολλά προβλήματα και εκτός του ΠΑΟΚ, π.χ. με τον τελικό του Κυπέλλου και κάποιους που κάνουν τα πάντα για να μην πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό θέλω να νοιώθω φιλική διάθεση και ενότητα. Είπα και στους δύο ότι αν θα συνεχίσουν να μου δημιουργούν προβλήματα δεν θα έχουμε καλή συνέχεια».

Για τη στάση του κόσμου και την εικόνα της ομάδας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους οπαδούς, βλέπετε πώς αλλάζει η εικόνα στο γήπεδο. Θέλω να παίζουμε καλό, αξιόλογο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι η καλύτερη. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ δεν είχαμε κάνει ούτε μία συζήτηση για θέματα ποδοσφαίρου. Ντρεπόμουν να φύγω από το γήπεδο της Τρίπολης με ήττα. Παίξαμε πολύ κακό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε. Θέλω να παίζουμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν θέλω άλλους τρόπους. Συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, του είπα ότι δεν θα ρίχνω λεφτά στη λεκάνη. Αν άκουσε, τον ευχαριστώ. Η ζωή συνεχίζεται».

Αυλωνίτης: «Κοιτάμε μπροστά»

17/03/2013
 Το βλέμμα τους στο επερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν στρέψει όλοι στο «στρατόπεδο» του Πανιωνίου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Τάσος Αυλωνίτης.

Αυλωνίτης: «Κοιτάμε μπροστά»
Να αφήσουν πίσω τους την ήττα που γνώρισαν από τον Πλατανιά προέτρεψε τους συμπαίκτες του στον Πανιώνιο με δηλώσεις του ο Τάσος Αυλωνίτης.

Μάλιστα, ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» υπογράμμισε πως όλοι πλέον στις τάξεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Τάσου Αυλωνίτη μετά το ματς:

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοση μας, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με τον Αραβίδη, όμως δυστυχώς από την στημένη φάση δεχτήκαμε το γκολ και ηττηθήκαμε».

Για το επερχόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Κοιτάμε μπροστά και συγκεντρωνόμαστε για το επερχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας με τον Αστέρα, το οποίο πρέπει να πάρουμε για να σώσουμε την κατηγορία. Αν νικήσουμε θα φτάσουμε τους 34 βαθμούς και πλέον, νομίζω, θα έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας».

«Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε»

17/03/2013
 Στο γεγονός πως η αποβολή του Χαμπίμπ Σο ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να αμυνθεί περισσότερο στην Τούμπα στάθηκε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

«Προσπαθήσουμε να αμυνθούμε»
Ο νεαρός αμυντικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να απειλήσουν επιθετικά, πως δεν τους βγήκε το παιχνίδι, πως είναι πισωγύρισμα αυτό το αποτέλεσμα και πως χρειάζονται μόνο νίκες στα επόμενα ματς για να έρθει η πέμπτη θέση.

Αναλυτικά: «Σίγουρα, το παιχνίδι ήταν δύσκολο, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση και λόγω της ατμόσφαιρας. Μετά την αποβολή, τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για μας. Τουλάχιστον, σίγουρα στον επιθετικό τομέα είναι δύσκολο με μειονέκτημα να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι επιθετικά. Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε. Είχαμε κάποιες άτυχες στιγμές και χάσαμε».

-Και πριν από την αποβολή του Σο, ο Παναθηναϊκός περίμενε στο μισό γήπεδο, ήταν οδηγία αυτή του Φάμπρι; Να έχει το νου της η ομάδα στην άμυνα και όχι στην επίθεση;

«Όχι, δεν ήταν κάτι τέτοιο. Απλά, δεν μας βγήκε το παιχνίδι και μείναμε στο να περιμένουμε τον αντίπαλο».

-Επηρεαστήκατε αρκετά από την αποβολή του Σο, όμως δεν μπορέσατε να αντιδράσετε. Πως το εξηγείς;

«Είναι οι δέκα παίκτες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που δεν μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Είτε όταν παίζεις με 11, είτε με δέκα. Ένας λόγος παραπάνω με δέκα παίκτες, να μην μπορέσουμε να κάνουμε κάτι επιθετικά».

-Είναι ένα πισωγύρισμα αυτή η ήττα;

«Ανεξάρτητα με τον αντίπαλο, σίγουρα εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας να βγούμε στα πλέι οφ και στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι πισωγύρισμα, θα κοιτάξουμε την πορεία».

-Έχετε μια κόντρα με τον ΠΑΣ ενόψει των πλέι οφ, θα τα καταφέρετε πιστεύεις;

«Εντάξει, έχουμε και εμείς και ο ΠΑΣ δύσκολο πρόγραμμα. Θα κοιτάξουμε να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια και ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια».

Τσοκάνης: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

17/03/2013
 Το εγκώμιο του Ολυμπιακού «έπλεξε» με δηλώσεις του ο παίκτης της Κέρκυρας, Τάσος Τσοκάνης, μετά την αναμέτρηση απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Τσοκάνης: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»
Ως την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό με δηλώσεις του ο παίκτης της Κέρκυρας, Τάσος Τσοκάνης.

«Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ξέραμε τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Με βάση αυτά που μας είπε ο προπονητής και με το πάθος και τη θέληση που δείξαμε, σταθήκαμε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και φάνηκε στη φάση που σκόραρε, κάτι που μας στοίχισε το αποτέλεσμα. Το γκολ προήλθε με ένα σουτ έξω από την περιοχή, δεν μπορείς να πεις ότι χάσαμε μαρκαρίσματα, ήταν μία ομαδική αδράνεια και ελευθερώθηκε. Δεν περιμέναμε από μία τέτοια απόσταση να βάλει γκολ, μπράβο του, σκόραρε και κέρδισε ο Ολυμπιακός», είπε αρχικά ο Τάσος Τσοκάνης.

Στην συνέχεια ο νεαρός παίκτης συμπλήρωσε: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό ό,τι ευκαιρία κάνεις πρέπει να σκοράρεις. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ, αλλά αφού δεν σκοράραμε όλα τελείωσαν. Υπάρχει πικρία για την προσπάθεια που κάναμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε απέναντί μας τέσσερις τελικούς, θα κοιτάξουμε να πάρουμε το καλύτερο για να σωθεί η ομάδα. Υπάρχει μία θετική αύρα στην ομάδα ότι μπορούμε να σωθούμε και θα το κυνηγήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Preview: Πανθρακικός-Ξάνθη (19:30, Novasports 2)

18/03/2013
 Το… «Ελ Θράκικο» κλείνει την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού Πανθρακικός και Ξάνθη αγωνίζονται την Δευτέρα.

Preview: Πανθρακικός-Ξάνθη (19:30, Novasports 2)
Πανθρακικός και Ξάνθη «ρίχνουν» την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με την μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι Ξανθιώτες είναι σωσμένοι, ενώ από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» του Παύλου Δερμιτζάκη ψάχνουν ένα τρίποντο για να «ξεκαθαρίσουν» την παραμονή τους στη Λίγκα.

Πανθρακικός:

Χωρίς τον Αντώνη Λαδάκη θα αντιμετωπίσει ο Πανθρακικός την Ξάνθη σε ένα παιχνίδι όπου θέλει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, αφού όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι.

Το θετικό είναι πως επιστρέφει και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος σηκώνει και το επιθετικό βάρος της ομάδας. Έτοιμος είναι και ο Βαϊρουά ο οποίος και θα ξεκινήσει βασικός, πίσω από τον «Παπ».

Η αποστολή: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Ντιόγκο, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μακρυδημήτρης, Κάσελαν, Μουνάφο, Νουκ, Μίνγκας, Τζάνης, Μπαικαρά, Λουσέρο, Γωνιάδης, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος και Κοντογουλίδης.

Ξάνθη:

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις απουσίαζαν από την τελευταία προπόνηση της Skoda Ξάνθης πριν το θρακικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γκλέισον, που ταλαιπωρήθηκε από ουρολοίμωξη, αλλά και τον τιμωρημένο Ντάνι, ενώ εξέτισαν τις ποινές τους κι επιστρέφουν οι Βάλλας και Πρίττας.

Η αποστολή των Ακριτών, που στοχεύουν στην τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη, αποτελείται από τους εξής παίκτες: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Πρίττας, Ντιέ, Μαρσελίνιο, Σμιθ, Μάνταλος, Πλατέλλας, Τριάδης, Φλίσκας, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι, Ράνος.

Κέρκυρα: Ζημιά για Αθανασίου

18/03/2013
 Οι άνθρωποι της Κέρκυρας θα περιμένουν μέχρι την Τρίτη, ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς για τον χαφ των «Φαιάκων»

Κέρκυρα: Ζημιά για Αθανασίου
Ο τραυματισμός του χαφ της Κέρκυρας σε μια φάση της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και έγινε άμεσα αντιληπτό πως ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα, ωστόσο οι άνθρωποι της ουραγού της βαθμολογίας, θα περιμένουν μέχρι την Τρίτη, ώστε να υποβληθεί ο παίκτης σε εξετάσεις και να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Μπρουσιανός: «Την Τρίτη αποφασίζουμε για Κατίδη»

18/03/2013
 Ως πράξη καταδικαστέα και προσβλητική για τα ιδεώδη της ΑΕΚ, χαρακτήρισε τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης», που άφησε ωστόσο αιχμές για την απόφαση της ΕΠΟ

Μπρουσιανός: «Την Τρίτη αποφασίζουμε για Κατίδη»
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Μπρουσιανός, μίλησε για το περιστατικό του Κατίδη, υποστηρίζοντας:

«Η πράξη του Κατίδη είναι 100% καταδικαστέα και προσβάλει τα ιδεώδη μιας ομάδας με την ιστορία της ΑΕΚ και τα όσα πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Είμαι σίγουρος πως δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε εκείνη την στιγμή, ωστόσο όταν είσαι μέλος μιας ομάδας όπως η δική μας, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τι εκφράζει και τι πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος και να ξέρεις σε ποια ομάδα βρίσκεται. Δεν μπορώ να προδικάσω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρουμε. Έχουμε Δ.Σ. την Τρίτη για το θέμα και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε. Η άποψή μου είναι πως ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, όχι όμως και να αφανιστεί».

Όσο για την απόφαση της ΕΠΟ, στάθηκε στο γεγονός πως σε άλλα ζητήματα, που είναι προσβλητικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Ομοσπονδία δεν είναι αποφασιστική: «Η απόφαση της ΕΠΟ νομίζω πως είναι πολύ σκληρή και πολύ βιαστική, καθώς καταδίκασε τόσο σκληρά έναν ποδοσφαιριστή, χωρίς να ακούσει καν την απολογία του. Μου προκαλεί εντύπωση επίσης το γεγονός πως για άλλα ζητήματα, που προσβάλουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας, η Ομοσπονδία δεν δείχνει την ίδια... πρεμούρα».

Αλαφούζος, Σαββίδης μαζί, όπως στην Ισπανία

18/03/2013
 Κατά τα πρότυπα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, από τη σουίτα του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου, στην Τούμπα

Αλαφούζος, Σαββίδης μαζί, όπως στην Ισπανία
Στην φιλοξενία του ΠΑΟΚ στάθηκε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού που παρακολούθησε τον αγώνα από την σουίτα του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Γιάννης Αλαφούζος, απέφυγε να κάνει νύξη για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα της Τούμπας, τον οποίο παρακολούθησε με τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά το τέλος του αγώνα και αρκέστηκε να πει: «Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία. Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχουν δυνατές ομάδες και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Με την σειρά του, ο Ιβάν Σαββίδης, ήταν κάπως πιο αποκαλυπτικός, αφηγούμενος μάλιστα το πώς συνέβη να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Σήμερα άκουσα ότι ο Αλαφούζος ήταν εδώ. Κατέβηκα ο ίδιος κάτω και τον προσκάλεσα να δούμε μαζί το ματς. Συζητήσαμε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Του ζήτησα συγγνώμη επειδή φεύγει με κακή διάθεση από το ματς».

Νοκ-άουτ για τρεις βδομάδες ο Ηρακλής

18/03/2013
 Μεγάλα τα προβλήματα για τον Σούλη Παπαδόπουλο στην αμυντική γραμμή, αφού έχασε έναν ακόμα παίκτη στο ματς με τα Γιάννενα

Νοκ-άουτ για τρεις βδομάδες ο Ηρακλής
Ο Ανδρέας Ηρακλής θα μείνει εκτός μάχης για περίπου τρεις εβδομάδες, αφού υπέστη θλάση και η κατάσταση του, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για γρήγορη επιστροφή. Πλέον το ιατρικό επιτελείο των «κίτρινων» κάνει μεγάλες προσπάθειες, ώστε να έχει έτοιμο τον Ρούμπεν Πουλίδο, για τον αγώνα με τον Πανθρακικό εντός έδρας στο τέλος του μήνα.

Tweet στήριξης του Γιάγκο σε Κατίδη

18/03/2013
 Ο Πορτογάλος αμυντικός της ΑΕΚ, εξέφρασε τη συμπαράσταση του, στον συμπαίκτη του στον λογαριασμό του στο twitter.

Tweet στήριξης του Γιάγκο σε Κατίδη
Ο Φερνάντεζ Γιάγκο υποστηρίζει πως ο Κατίδης δεν είναι ναζί και εκφράζει την στενοχώρια του για το περιστατικό αυτό. «Αν ο κόσμος έκανε παρέα μέρα με τη μέρα με τον Κατίδη τότε θα γνώριζε ότι είναι ένα καλό παιδί όχι δεν είναι ναζί. Λυπάμαι που πέρασε όλο αυτό».

Κατασκόπευσε Ατρόμητο, ο Σούλης Παπαδόπουλος

18/03/2013
 Τον μεθεπόμενο αντίπαλο του Άρη, παρακολούθησε ο τεχνικός των «κίτρινων» στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση των Περιστεριωτών με τον Αστέρα Τρίπολης

Κατασκόπευσε Ατρόμητο, ο Σούλης Παπαδόπουλος
Ο Σούλης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο Περιστέρι, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον Ατρόμητο στον αγώνα με τον Αστέρα. Μετά το κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ακολουθεί η αναμέτρηση με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο Περιστέρι. Ο τεχνικός του Άρη, είδε από πρώτο χέρι τις αδυναμίες του Ατρόμητου. Στους παίκτες του Άρη έχει δοθεί διήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις από την Τρίτη.

«Στον κόσμο του ο Κατίδης»

18/03/2013
 Ασεβή, αλαζόνα και άτομο που ζει στον κόσμο του χαρακτήρισε μεν τον Γιώργο Κατίδη ο Έβαλντ Λίνεν, αλλά θεωρεί άδικη την ποδοσφαιρική του «εξόντωση» αν και προβλέπει αποχώρησή του από την ΑΕΚ.

«Στον κόσμο του ο Κατίδης»
Βλακώδη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Γιώργου Κατίδη ο Έβαλντ Λίνεν μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του.

Ο Γερμανός τεχνικός έκανε λόγο για γενικότερη προβληματική συμπεριφορά του 20χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά τόνισε πως η χειρονομία του στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια δεν είχε ιδεολογικό υπόβαθρο και φάνηκε να διαφωνεί με την άποψη να «εξοντωθεί» ποδοσφαιρικά.

Πάντως εκτίμησε πως μετά από ό,τι συνέβη οι μέρες του Κατίδη στην «Ένωση» είναι μετρημένες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Ένας παίκτης της ομάδας σας, ο Γιώργος Κατίδης, έκανε μετά το γκολ που πέτυχε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Τι τον έπιασε; «Δεν το είδα στην διάρκεια του αγώνα, ήταν εκτός του οπτικού μου πεδίου. Μου το είπε ένας συνεργάτης μου και ένιωσα αποτροπιασμό και σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έκανε τέτοια βλακεία».

-Είχε αυτή η χειρονομία ένα ακροδεξιό υπόβαθρο; «Τον υποστήριξα γιατί πιστεύω πως δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Βρίσκω αυτό που έγινε παρατραβηγμένο. Η ομάδα μας έχει αντιφασιστική ιδεολογία και ο κόσμος είναι πολύ ένθερμος σε αυτή τη στάση. Οι οργανωμένοι οπαδοί μας, η Original, έχουν εντελώς αντιφασιστική νοοτροπία, είναι μία στάση ζωής γι’ αυτούς».

-Μήπως δεν το σκέφτηκε ο Κατίδης; «Ο Γιώργος έχει κάνει ήδη πάρα πολλά λάθη, ζει εξ ολοκλήρου σε έναν δικό του κόσμο. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήδη είχε επιδείξει συμπεριφορά ασεβή και αλαζονική. Όμως τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί. Αυτή η χειρονομία ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν μία εντελώς ανόητη και ανώριμη πράξη. Και τώρα το πληρώνει ακριβά».

-Έχει η Ελλάδα πρόβλημα με την ακροδεξιά; «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ. Η ακροδεξιά πήρε πολλές ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Η πολιτική έχει αποτύχει κι εδώ, όπως και παντού στην Ευρώπη. Όμως με το να πέφτει όλος ο κόσμος πάνω σε έναν νέο, χάνει την ουσία και προσπερνάει τα πραγματικά προβλήματα.

-Πώς αντιδράσατε μετά τον αγώνα; «Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα αυτό ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα. Δεν φέρει η ΑΕΚ ευθύνη και δεν χάνει κάτι από ποδοσφαιρικής άποψης επειδή ένας παίκτης της μπορεί να έχει ακροδεξιές τάσεις ή να κάνει τέτοιες χειρονομίες. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

-Έχει μέλλον στην ΑΕΚ ο Κατίδης; «Νομίζω πως το θέμα έκλεισε εδώ γι’ αυτόν. Η τάση που υπάρχει είναι να τιμωρηθεί για κάποιες εβδομάδες και το καλοκαίρι πιθανότατα θα πρέπει να βρει νέα ομάδα».

-Ο παίκτης ήδη τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από όλες τις εθνικές ομάδες. Θεωρείτε σωστό αυτό; «Το παιδί έπρεπε να πάρει ένα καλό μάθημα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι υπερβολικό. Σίγουρα η συμπεριφορά του ήταν μία προσβολή στα θύματα του εθνοσοσιαλισμού, αλλά νομίζω πως δεν το έκανε επίτηδες».

Σο… what?

Δυσαρέσκεια μεν για την αποβολή του Σο, την οποία θεωρούν άδικη, αλλά και προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας στην Τούμπα επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Από το ΟΑΚΑ περνούν τα play offs.

Σο… what?
Τελευταία ενημέρωση 18/03/2013, 08:28
Πολύτιμο έδαφος έχασε στη μάχη της διεκδίκησης μίας θέσης στα play offs ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η αποβολή του Χαμπίμπ Σο στο 39ο λεπτό θεωρείται άδικη και υπερβολική από τους «πράσινους» (σημειώνεται πως ο παρατηρητής Καλαθενός έβαλε καλό βαθμό στον διαιτητή Στυλιάρα), ωστόσο δεν… καλύπτει πλήρως την ομάδα για την εικόνα που παρουσίασε.

Η ομάδα του Φάμπρι παρουσιάστηκε από άτολμη ως φοβισμένη ακόμη κι όταν υπήρχε αριθμητική ισορροπία δείχνοντας πως δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Άλλωστε τελείωσε τον αγώνα έχοντας μόλις δύο (!) τελικές προσπάθειες. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα που η συγκομιδή βαθμών ήταν αναγκαία στη μάχη που δίνει το «τριφύλλι» για να προλάβει το τρένο των play offs.

Όλα κρίνονται «εντός»

Απομένουν πλέον τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός υπολείπεται τριών βαθμών του πέμπτου ΠΑΣ Γιάννινα και του τέταρτου Ατρομήτου. Η πρόκριση στα play offs περνά για τους «πράσινους» από το… σπίτι τους, καθώς έχουν να υποδεχτούν Πλατανιά, Πανιώνιο και Βέροια, ενώ την προτελευταία αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ο ΠΑΣ, που απέχει τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, έχει να παίξει με ΟΦΗ (εκτός), ΑΕΚ, Κέρκυρα (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός), ενώ ο Ατρόμητος που βρίσκεται στο +6 έχει μπροστά του Skoda Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός), ΟΦΗ (εκτός) και ΑΕΚ (εντός).

Διακοπή και προβλήματα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το επόμενο Σάββατο (μεσολαβεί η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων) τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που θα έχει αρκετές απουσίες. Πέραν του τραυματία Σεϊταρίδη, απών θα είναι ο τιμωρημένος Σο, αλλά επανέρχεται ο Βιτόλο. Ο Φάμπρι ελπίζει να επιστρέψουν υγιείς όλοι οι διεθνείς για να έχει όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες διαθέσιμους.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου