ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πρέπει να ανέβει ο Πέρκινς

Πρέπει να ανέβει ο Πέρκινς

Ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον Πέρκινς να τον έχει σε Ευρώπη-Ελλάδα και ο Αμερικανός πρέπει σιγά-σιγά να ανεβάζει ρυθμό και απόδοση, προσφέροντας περισσότερα στην ομάδα. Το ατού του είναι η άμυνα, αλλά χρειάζεται δουλειά στην επίθεση.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε εξ αρχής, όπως είχε σχολιάσει, να χρησιμοποιεί την ίδια ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επέλεξε, λοιπόν, τον Ντορόν Πέρκινς ως τον έκτο ξένο της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ σαφέστατα και τον υπολογίζει περισσότερο από την Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στην Euroleague.
Ο Ντορόν Πέρκινς επιλέχτηκε με το σκεπτικό ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του (άτυχου) Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος είναι νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του τραυματισμού του. Ο λόγος που οι ερυθρόλευκοι κατέληξαν στον Αμερικανό πλέι-μέικερ, πέρα από το οικονομικό σκέλος, είχε να κάνει και με το γεγονός πως διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο του παιχνιδιού του με τον Έλληνα διεθνή. Καταρχάς είναι σπουδαίος αμυντικός (όπως και ο Μάντζαρης), είναι αθλητικός γκαρντ, γρήγορος, καλός χειριστής της μπάλας, ενώ στα συν είναι και το ότι έχει έφεση στο αμυντικό ριμπάουντ. Δεν διακρίνεται για την ικανότητα του στην επίθεση, ούτε διαθέτει "καυτό" χέρι από την περιφέρεια, αλλά μπορεί να προσφέρει πόντους κυρίως με διεισδύσεις και ντράιβ, ενώ αρέσκεται στο να τελειώνει φάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, στις οποίες και είναι αποτελεσματικός.

Σαφέστατα και χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστεί στην ομάδα, αλλά συμπληρώνει ένα μήνα στον Ολυμπιακό (ήρθε στις 19 Φεβρουαρίου) και σιγά-σιγά θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό και απόδοση, βοηθώντας περισσότερο τους ερυθρόλευκους σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση. Βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μέχρι στιγμής στα τελευταία παιχνίδια των Πειραιωτών του έχει δώσει μικρό χρόνο συμμετοχής (5:38 με Μπεσίκτας, 9:17 με Μπαρτσελόνα, 4:40 με Σιένα, 5:11 με Κολοσσό), αλλά και ο Αμερικανός γκαρντ σε όλα αυτά τα ματς δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, ούτε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ώστε να τον εμπιστευτεί για περισσότερη ώρα στο παρκέ ο Έλληνας τεχνικός. Δείχνει  διστακτικός.

Σε αυτά τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής με τον Ολυμπιακό (Μπεσίκτας, Μπαρτσελόνα, Σιένα, Κολοσσό) είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να πετύχει καλάθι, έχοντας σημειώσει μόλις δύο πόντους και αυτούς με βολές κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι υπόλοιπες του προσπάθειες ήταν άστοχες, ενώ προκάλεσε αρνητική αίσθηση οι 0/4 βολές που είχε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Βέβαια (και προς τιμήν του) μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στους Ροδίτες, βγήκαν μαζί με τον Κατσίβελη στο παρκέ του ΣΕΦ και έκαναν ατομική προπόνηση, δοκιμάζοντας αρκετά σουτ, θέλοντας σαφώς ο Αμερικανός γκαρντ να βελτιώσει την εκτελεστική του ικανότητα.

Ο Ντορόν Πέρκινς δεν είναι κακός παίκτης και όσοι τον θυμούνται από την διετή παρουσία του στην Μακάμπι, στην οποία έκανε "πράγματα και θαύματα", γνωρίζουν τις σπουδαίες δυνατότητες του. Φαίνεται όμως πως χρειάζεται ακόμη χρόνο προσαρμογής. Στο κρίσιμο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε όμως θα πρέπει να εξοικειωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ομάδα του Ολυμπιακού και να προσφέρει άμεσα αυτά που μπορεί, στον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όσο περνάει ο καιρός πάντως ο κόουτς Μπαρτζώκας θα του δίνει όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής, ώστε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Συμπτωματικά την Παρασκευή (22/3) θα κληθεί στο ΣΕΦ να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Doron Perkins από Pireotis7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου