ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

28/10/2012

Με τον... περσινό αέρα! 

27/10/2012

Με τον... περσινό αέρα! 
Έχοντας ως οδηγό το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα με στόχο να συνεχίσει την καλή πορεία του στο πρωτάθλημα και να παραμείνει κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πρωταγωνιστής της περσινής αναμέτρησης ο Κοστίν Λαζάρ ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και… έφτιαξε τα άλλα δύο στη επικράτηση με 4-0 επί της ομάδας του νησιού των Φαιάκων. (19:30/ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6/ www.sport-fm.gr)

Ο Ρουμάνος άσος επιθυμεί να επαναλάβει μια εμφάνιση αντίστοιχη της περσινής και να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη, επιστρέφοντας στις καλές παρουσίες του στον αγωνιστικό χώρο.

«Θέλω εμφάνιση ανάλογη της περσινής. Θέλω πολύ να βάλω γκολ, αλλά και να δημιουργήσω κάποια ακόμη, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει μία άνετη νίκη», έλεγε διαρκώς στους δικούς του ανθρώπους.

Τα πλάνα του Δώνη
Ο Λαζάρ αναμένεται να ξεκινήσει στην 11άδα του ΠΑΟΚ έχοντας ως παρτενέρ τον Φωτάκη. Οι απουσίες των Κάτσε, Λόρενς, Γεωργιάδη και αυτή του Γκαρσία ο οποίος δεν είναι απόλυτα έτοιμος θα επιφέρει αλλαγές.

Ο Χακόμπο θα παραμείνει στον «άσο», αν κι εξέτισε την ποινή του ο Γλύκος, οι Κουμάλο και Κατσικάς θα παίξουν στα στόπερ (ο Βιβιάν είναι πανέτοιμος, αλλά επειδή απουσίαζε αρκετά λόγω θλάσης θα πάρει ορισμένα λεπτά συμμετοχής), ο Σταφυλίδης θα βρεθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ετο στο δεξί. Μπροστά τους θα παίξουν οι Λάζαρ και Φωτάκης στον άξονα (ο Γκαρσία θα μπει αργότερα), ο Λίνο αριστερά και ο νεαρός Πέλκας δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, με τον τελευταίο να θέλει πολύ το πρώτο του φετινό γκολ.

Κρίσιμη εβδομάδα για Βιντιάδη 

27/10/2012

Κρίσιμη εβδομάδα για Βιντιάδη
Τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας περιμένουν στην ΑΕΚ, ελπίζοντας ότι θα έχει αίσιο τέλος η υπόθεση των υποψήφιων επενδυτών.

Τη Δευτέρα (ή το αργότερο) αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα στελέχη της «Seymour Pierce», ώστε να έχουν επαφές με την πλευρά Βιντιάδη και να αποφασιστεί αν θα συμμετέχουν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Στην Ένωση θεωρούν ότι η υπόθεση μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία και μετά τις παραπάνω συζητήσεις θα παρουσιαστούν στα Σπάτα ορκωτοί λογιστές για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας θα μπει στην ΠΑΕ ο Βιντιάδης, «τρέχει» μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και όχι έναν μήνα νωρίτερα.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Δημητρέλος πρόκειται για λάθος που έγινε εκ παραδρομής και σύμφωνα με τα πραγματικά η διαδικασία ισχύει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό τα πάντα θα έχουν τελειώσει μέχρι τότε, διατηρώντας την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο Βιντιάδης δεν προλάβει, στην ΠΑΕ αναφέρουν ότι μπορεί να βάλει τα χρήματα ως έναντι μελλοντικής ΑΚΜ.

Παράλληλα, όμως, το νομικό επιτελείο της Ένωσης αναζητεί τον τρόπο ώστε αν χρειαστεί να δοθεί μια μικρή παράταση στην ΑΜΚ χωρίς να χρειαστεί νέα Γ.Σ., για να μην υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση.

«Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει» 

27/10/2012

«Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει»
Σίγουρος για την θετική έκβαση στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Τάσος Καραολάνης στη Sportday. «Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, έχω εμπιστοσύνη στους προπονητές, στους ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας της Κομοτηνής ο οποίος χαρακτήρισε τον σωστό προγραμματισμό το «Α κα το Ω» σε κάθε ΠΑΕ ανεξάρτητα τις οικονομικές της δυνατότητες.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Τάσου Καραολάνη στην Sportday. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα.

-Επειτα από 2 χρόνια στη Football League γυρίσατε ξανά στη Super League. Απέχουν πολύ τα δύο πρωταθλήματα;
«Στη Football League αγωνίζονται ομάδες από όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι να βλέπω πως αυτό συμβαίνει και φέτος στη Super League, όπου μετέχουν ομάδες από όλη την επικράτεια, δεν είναι μόνο οι δύο μεγαλουπόλεις. Είναι η Κομοτηνή, η Ξάνθη, τα Χανιά, τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Λιβαδειά, η Τρίπολη, το Ηράκλειο. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει και παράπλευρη οικονομική δραστηριότητα στις πόλεις αυτές, ο λεγόμενος αθλητικός τουρισμός, με την εισροή χρημάτων από τις ομάδες που φιλοξενούνται αλλά και από όσους φιλάθλους ακολουθούν πιστά την ομάδα τους».

-Πώς αντιμετωπίζει την κρίση ένας μεγαλομέτοχος ομάδας της Super League;
«Ο σωστός προγραμματισμός αποτελεί το Α και το Ω για κάθε ΠΑΕ, όπως και για κάθε επιχειρηματία. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του λάθους. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να γίνονται σωστές, μελετημένες και προσεκτικές επιλογές, ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων και πράξεών του».

-Η ομάδα υποθέτουμε ότι... μπαίνει μέσα, όπως οι περισσότερες. Στο τέλος της σεζόν ποια είναι η ικανοποίησή σας;
«Οπως στις περισσότερες ΠΑΕ, έτσι και στον Πανθρακικό τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα. Βρίσκομαι σ' αυτή την ομάδα για την ηθική ικανοποίηση και μόνο. Αγαπώ τον τόπο μου και το ηθικό κέρδος που τυγχάνω από την αξιοπρεπή παρουσία και τις επιτυχίες της ομάδας μού αρκεί. Καλό είναι να ξέρουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι χώρος για απόκτηση εύκολου χρήματος. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά παραδείγματα εκμετάλλευσης του αθλήματος με τρόπους που δεν χρειάζεται να αναφέρω εγώ. Αυτό που χρειάζεται το ποδόσφαιρο είναι ευσυνειδησία, αγάπη και πάθος με την εκάστοτε ομάδα».

-Ύστερα από επτά αγωνιστικές ο Πανθρακικός έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα με έξι βαθμούς. Ευχαριστημένος ή όχι;
«Κάθε ομάδα που προβιβάζεται στη Super League χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Πολλές προσθήκες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και περιμένουμε αυτά τα παιδιά να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Θα μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς, ωστόσο το πρωτάθλημα βρίσκεται στην αρχή του, επομένως ο καθένας μας θα κάνει την αυτοκριτική του στο τέλος. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, έχω εμπιστοσύνη στους προπονητές, στους ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Λίνεν: «Αν κάνουμε φάσεις, θα νικήσουμε» 

27/10/2012

Λίνεν: «Αν κάνουμε φάσεις, θα νικήσουμε» 
Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν.

«Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, το γκολ θα έρθει», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Επιθετικά πρέπει να έχουμε διαρκή κίνηση, ώστε να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στην εφημερίδα «Goal»

Για το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πλατανιά

«Αυτή την εβδομάδα καταφέραμε για πρώτη φορά να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς απουσίες. Είναι σημαντικό το παιχνίδι και το γνωρίζουμε όλοι. Στόχος μας είναι η νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και αμυντικά να λειτουργούμε όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε προσεκτικοί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, το γκολ θα έρθει».

Για τα πράγματα που ζητάει από τους παίκτες του

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να μας απειλήσουν. Δεν πρέπει να δεχτούμε πρώτοι γκολ, γιατί θα αγχωθούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν τα πάμε καλά με τις ανατροπές. Επιθετικά πρέπει να έχουμε διαρκή κίνηση, ώστε να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα. Ο Πλατανιάς είναι ομάδα που παίζει καλά στην κόντρα και πρέπει να το προσέξουμε».

Για το αν κοιτάει και τα παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα

«Έχουμε μπροστά μας τώρα τον Πλατανιά. Το σκεπτικό μας είναι να ρίξουμε το βάρος μας στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που θέλουμε τώρα είναι να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα στο ματς με τον Πλατανιά».

Κάτσε: «Μου κακοφαίνεται…» 

27/10/2012

Κάτσε: «Μου κακοφαίνεται…» 
Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Έργκους Κάτσε δεν ακολούθησε την αποστολή του ΠΑΟΚ, αφού στο σημερινό ματς της ομάδας με την Κέρκυρα θα εκτίσει την μία αγωνιστική της τιμωρίας του. Στον 19χρονο χαφ κακοφαίνεται το συγκεκριμένο γεγονός, όπως παραδέχθηκε και ίδιος με δηλώσεις του στη SportDay.

«Είναι πολύ περίεργο και πολύ παράξενο όλο αυτό. Δεν θα παίξω για πρώτη φορά και μου κακοφαίνεται», ανέφερε αρχικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε:

«Ομως θα δω τον αγώνα με τον φίλο μου και συμπαίκτη μου στην ομάδα, τον Πόποβιτς. Το σίγουρο είναι ότι θα έχω μεγαλύτερη αγωνία, μια και δεν μου αρέσει να είμαι μακριά από τη δράση».

Καταλήγοντας, ο Κάτσε έκανε την πρόβλεψή του για αυτό το ματς: «Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε, μια και περιμένουμε την Κέρκυρα να κλειστεί πίσω, όπως έκανε κι η ΑΕΚ. Πάντως είμαστε καλύτερη ομάδα κι αν αποδώσουμε τα αναμενόμενα, δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Η Κέρκυρα είναι μια μέτρια ομάδα».

Σκέφτεται έντονα Γκαγκάτση 

27/10/2012

Σκέφτεται έντονα Γκαγκάτση 
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της επιλογής των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο νέος ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκε στη Θεσσαλική και είχε επαφές για το παραπάνω ζήτημα, όπως και για θέματα οργανωτικής ή οικονομικής φύσης. Στο προσκήνιο επανέρχεται το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο ομογενής επιχειρηματίας δείχνει ότι σκέφτεται να τοποθετήσει σε σημαντικό πόστο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, ώστε να έχει το δικαίωμα να είναι εκπρόσωπος της ομάδας, με πλήρη δικαιώματα, στη Λίγκα και την Ομοσπονδία.

Όσον αφορά στη βούληση του Σαββίδη να υπάρχει στο Δ.Σ. ο Γιώργος Λυσσαρίδης, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μείνει στάσιμη, μια και δεν είναι εύκολη.

Φαβορί να έχει θέση στο νέο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ θεωρείται η Μαρία Γκοντσάρεβα, η οποία είναι ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου ιδιοκτήτη.

Μάλιστα, και ο Σπύρος Μηλιωρίδης που θα διατηρηθεί στη διοίκηση. Μαζί με αυτούς θα υπάρχουν στο εξαμελές (λογικά) Δ.Σ. ένας εκπρόσωπος τού Ερασιτέχνη (δικαίωμα που υπάρχει από τον νόμο), με επικρατέστερο τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο.

Ωστόσο, στη διοίκηση παραμένει και ο Ζήσης Βρύζας, αν και για τα υπόλοιπα μέλη δεν αποκλείεται ο Σαββίδης να κάνει τελικά την έκπληξη.

Όπως στο ΟΑΚΑ… 

27/10/2012

Όπως στο ΟΑΚΑ… 
Το ίδιο αγωνιστικό πλάνο με εκείνο του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα ακολουθήσει ο Άρης στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Νίκος Πασσιαλής και ο Δημήτρης Μπουγιουκλής δεν προτίθενται να διαφοροποιήσουν την τακτική με την οποία θα παρατάξουν τους «κίτρινους», παρότι θα αγωνίζονται στην έδρα τους.

Το τεχνικό δίδυμο των Θεσσαλονικέων δεν θα αλλάξει την πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης εβδομάδας και η εικόνα τους ήταν σαφώς καλύτερη με τους προηγούμενους αγώνες.

Ο στόχος, όμως, παραμένει ο ίδιος και τη Δευτέρα δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγές ή πειράματα. Ο Άρης θα παραταχθεί με τρεις αμυντικούς μέσους, με τους Κοέλιο, Παπαστεριανό και Οικονομόπουλο να αποτελούν το πρώτο… ανάχωμα στις επιθέσεις των Πειραιωτών.

Ωστόσο, «πονοκέφαλος» για τους Πασσιαλή και Μπουγιουκλή αποτελεί η επιλογή του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας. Μοιρασμένες πιθανότητες έχουν ο Παντίδος και ο Γιαννίτσης, αφού στις δύο προπονήσεις έχουν δοκιμαστεί και οι δύο.

Πάντως, οι προπονητές του Αρη ποντάρουν πολλά και στην ψυχολογία που πήραν οι ποδοσφαιριστές από την καλή εμφάνιση και αυτό που προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες μέρες είναι να διατηρήσουν ψηλά το ηθικό τους.

Με απογευματινή προπόνηση που θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

Πασιαλής: «Υποχρέωσή μας να κερδίσουμε» 

27/10/2012

Πασιαλής: «Υποχρέωσή μας να κερδίσουμε» 
Μονόδρομο αποτελεί για τον Άρη η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Νίκος Πασιαλής στη Nova. «Έχουμε υποχρέωση, αφού παίζουμε στο γήπεδό μας, να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε», τόνισε ο προπονητής των Θεσσαλονικέων και πρόσθεσε: «Πιστεύω να καταφέρουμε να σταθούμε άξια απέναντί του».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Πασιαλής στην κάμερα της Nova

Κόουτς, το δύσκολο πρόγραμμα για τον ΑΡΗ συνεχίζεται, μετά τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί ο Ολυμπιακός..

«Στη θέση που είμαστε αυτή τη στιγμή, νομίζω πως δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, όμως μερικά είναι πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα! Γνωρίζουμε τον Ολυμπιακό, τον είδαμε και στο ματς με την Ξάνθη, αλλά και με την Μονπελιέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά έχουμε υποχρέωση, αφού παίζουμε στο γήπεδό μας, να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε. Και ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι έρχεται σε μια δύσκολη έδρα και πιστεύω να πάνε καλά τα πράγματα για εμάς και να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Κοντράρονται δύο ομάδες με καλή ψυχολογία. Εσεις, λόγω του 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, εξαιτίας του διπλού της Γαλλίας..

«Όπως και να έχουν τα αποτελέσματα, το παιχνίδι δεν παύει να είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η ψυχολογία είναι καλή και για μας και για τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε εμείς στο τέλος».

Το διπλό με την Μονπελιέ, τρομάζει;

«Δεν θα έλεγα ότι τρομάζει. Η Μονπελιέ δεν είναι σε καλή κατάσταση, απλά το ανησυχητικό για εμάς είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ και μπορεί να ξεκουράζει κάποιους παίκτες, να κάνει, δηλαδή, κάποιο rotation. Τον ξέρουμε καλά, τον μελετήσαμε και πιστεύω να καταφέρουμε να σταθούμε άξια απέναντί του».

Αγωνιστικά, πως το περιμένετε;

«Ε, νομίζω ο Ολυμπιακός θα έρθει να κερδίσει, δεν πιστεύω να έρθει στο Χαριλάου για να κυνηγήσει την ισοπαλία. Όπου πήγε μέχρι τώρα και όπου έπαιξε και στο Καραϊσκάκη και εκτός, έχει μόνο νίκες. Έχω διαβάσει ότι θέλει να κάνει ένα σερί οκτώ συνεχόμενων νικών που δεν έχει γίνε ποτέ και μετά απ΄ όλα αυτά τον περιμένουμε πολύ δυνατό! Όμως θα τον αντιμετωπίσουμε..».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ;

«Ο ΑΡΗΣ έδειξε και την προηγούμενη αγωνιστική ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και το κυριότερο είναι να παίρνουμε το αποτέλεσμα, ώστε να ανασάνουμε λίγο βαθμολογικά. Ψάχνουμε νίκες για να μπορέσουμε να ανέβουμε πιο ψηλά!».

Ψάχνετε και τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Παπαζαχαρία;

«Υπάρχουν παιδιά να τον αντικαταστήσουν. Βέβαια, είναι απώλεια για εμάς ο Παπαζαχαρίας, αλλά δεν στεκόμαστε σε ένα πρόσωπο. Υπάρχουν 30 ποδοσφαιριστές, υπολογίζουμε σε όλους και πιστεύω να βρούμε τον κατάλληλο που θα τον αντικαταστήσει επάξια».

Να περιμένουμε να δούμε έναν ΑΡΗ, λίγο έως πολύ, έτσι όπως τον είδαμε στο ΟΑΚΑ;

«Δεν μπορούμε να παίξουμε τόσο κλειστά, όπως με τον Παναθηναϊκό. Παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας και θα ρισκάρουμε περισσότερο! Θέλουμε τη νίκη και θα κατεβούμε λίγο πιο επιθετικά, σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής».

Περιμένετε πολύ κόσμο;

«Περιμένουμε αρκετό κόσμο στο «Κλ. Βικελίδης». Ούτως ή άλλως ο κόσμος φέτος, είναι κοντά στην ομάδα, έρχεται στο γήπεδο και θέλω να πιστεύω πως θα έρθει και σ΄ αυτό το ματς για να δώσει ώθηση στους παίκτες, προκειμένου να παίξουν ακόμα καλύτερα και να μπορέσουν να κερδίσουν».

Τα θετικά σχόλια που εισπράττετε εσείς και ο κ. Μπουγιουκλής από την περασμένη Κυριακή, πως τα αντιμετωπίζετε;

«Επειδή είμαστε πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, θα σας πω ότι χρειάζεται διάρκεια. Με ένα ματς , ναι μεν έχεις θετικά σχόλια, αλλά δεν έχεις κάνεις και πολλά πράγματα. Το ζητούμενο σε μας είναι η συνέχεια και η διάρκεια. Αν έχουμε διάρκεια θα μπορέσουμε να μιλήσουμε διαφορετικά. Μας ικανοποιούν τα σχόλια που ακούμε, αλλά έχουμε κατεβασμένο το κεφάλι, χαμηλά τη μπάλα και προσπαθούμε για ακόμα περισσότερες τέτοιες καλές εμφανίσεις».

Μάντζιος: «Έτσι θα έρθει η νίκη» 

27/10/2012

Μάντζιος: «Έτσι θα έρθει η νίκη» 
Την πίστη ότι η Κέρκυρα μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Άκης Μάντζιος, μιλώντας στην κάμερα της Nova. «Μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε. Αγωνιστική πειθαρχία και τακτική θα πρέπει να δείξει η ομάδα», τόνισε ο προπονητής των νησιωτών και πρόσθεσε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στην κάμερα της Nova

Για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

«Είναι σίγουρα διαφορετικό από αυτό που δώσαμε με τον Πανιώνιο. Πρόκειται για μία έμπειρη και καλή ομάδα, αλλά προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για την νίκη».

Για το ότι δεν είναι έμπειρη η Κέρκυρα και το τι πρέπει να κάνει

«Μετά την τρίτη αγωνιστική άρχισαν να φαίνονται κάποια πράγματα στο γήπεδο, μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε. Αγωνιστική πειθαρχία και τακτική θα πρέπει να δείξει η Κέρκυρα».

Για τους οπαδούς των «Φαιάκων»

«Ο κόσμος της Κέρκυρας είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστούμε. Βρίσκονται δίπλα μας είντε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Ευελπιστούμε να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια».

Για το πρόγραμμα της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Ανάλογα με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, προετοιμάζουμε την ομάδα μας».

«Στόχος το Champions League για τον Αστέρα» 

27/10/2012

«Στόχος το Champions League για τον Αστέρα» 
Αισιόδοξος ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν εμφανίστηκε ο Μάρτον Φούλοπ. «Στόχοι μας – γιατί όχι; - είναι η συμμετοχή στο επόμενο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου», τόνισε ο Ούγγρος τερματοφύλακας και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι με προσπάθεια και τύχη μπορούμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και να αγωνιστούμε στην προκριματική φάση του θεσμού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρτον Φούλοπ στην εφημερίδα «Real News»

Για τον λόγο που επέλεξε να αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης

«Ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο, να νιώσω και πάλι δυνατός και ακμαίος, κάτι που μου έλειψε πέρυσι. Η πρόταση του Αστέρα ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Είχα ακούσει ότι, αν και ομάδα της επαρχίας, θεωρείται κλαμπ υψηλών απαιτήσεων και χαίρομαι επειδή ό,τι μου είπαν ισχύει 100%».

Για τις συνθήκες που έχει συνάντησε στην Αρκαδία

«Οι άνθρωποι εδώ είναι καλά οργανωμένοι, αγαπούν το άθλημα, δουλεύουν σωστά, με υποδομή και διάθεση για συνεχή πρόοδο. Επίσης, είναι παθιασμένοι με την ομάδα τους και αυτό μ’ αρέσει πολύ, όπως και η ζωή στην πόλη. Είμαι ευχαριστημένος αν κάνω καλά τη δουλειά μου. Σίγουρα θεωρώ ότι ο Αστέρας μπορεί να ξαναβγεί στην Ευρώπη, αρκεί να σ7υνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο εντατικά».

Για τους στόχους της ομάδας του

«Στόχοι μας – γιατί όχι; - είναι η συμμετοχή στο επόμενο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι με προσπάθεια και τύχη μπορούμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και να αγωνιστούμε στην προκριματική φάση του θεσμού. Αντιμετωπίζουμε άφοβα κάθε μας αντίπαλο, συγκεντρωνόμαστε και κάνουμε το παιχνίδι μας. Με τον Ολυμπιακό αξίζαμε την ισοπαλία. Η ουσία είναι ότι μπορούμε και θα γίνουμε καλύτεροι».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα

«Είναι νωρίς ακόμη για τελικά συμπεράσματα, ωστόσο ο ανταγωνισμός και οι μάχες κάθε Κυριακή στα γήπεδα αποτελούν στοιχεία που προσωπικά με ενθουσιάζουν. Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει φυσικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα τα παρατήσουν. Σε σύγκριση με την Αγγλία, η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις πολύ κόσμο στις εξέδρες κι αυτό δεν είναι ευχάριστο».

Για τον συμπατριώτη του, Μπάλας Μέγιερι

«Εξαιρετικό ταλέντο και πολύ καλό παιδί. Μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο και πιστεύω ότι έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης».

Για το μέλλον του

«Υπέγραψα διετές συμβόλαιο στον Αστέρα και είμαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος. Μετά βλέπουμε».

Για το πώς βλέπει την κρίση στην Ελλάδα

«Συγγνώμη, αλλά εγώ παίζω μπάλα, δεν είμαι ο πολιτικός για να αποφασίζω. Γνωρίζω, πάντως, ότι τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα και εύχομαι σύντομα να ξαναγίνουν».

Ταυλαρίδης: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι» 

27/10/2012

Ταυλαρίδης: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι» 
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας,στην οποία ο Ατρόμητος θα φιλοξενηθεί στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Στάθης Ταυλαρίδης (28/10, 17:15).

Ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα «φτωχή» βαθμολογική συγκομιδή ενώ ανέφερε πως μέσω των προπονήσεων προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την μέχρι τώρα εικόνα του Ατρομήτου:
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα ακολουθούν μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια από τα οποία πρέπει να πάρουμε τη μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή για να ανεβούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη βαθμολογία αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τα Γιάννινα».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ:
«Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως η δική μας ομάδα, πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και το πως θα αγωνιστούμε εμείς. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, ο ένας για τον άλλον και με τις συμβουλές του προπονητή θα τους δούμε και στο βίντεο και αναλόγως θα πράξουμε. Κύριος σκοπός μας όμως είναι να κοιτάμε τη δική μας ομάδα.

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Όλοι ξέρουμε ότι το γήπεδο είναι κακό, ειδικότερα όταν βρέχει. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα με καλές μονάδες όπως ο Ίλιτς, ο Ντε Βινσέντι και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι για μας και πιστεύω ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε χαρούμενους πρώτα τους ίδιους μας τους εαυτούς, τον κόσμο μας και τη διοίκηση που μας στηρίζει».

Για το γεγονός ότι στην άμυνα ο Ατρόμητος είναι πολύ καλύτερος από ότι στην επίθεση:
«Δε φταίει ότι τα περιμένουμε όλα από το σέντερ φορ. Όλη η ομάδα είναι υπεύθυνη τόσο για το αμυντικό κομμάτι όσο και για το επιθετικό. Μέσα από την προπόνηση θα ψάξουμε να βρούμε τις λύσεις για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που μας ταλαιπωρείτ εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Βελλίδης: «Το καλοκαίρι θα σκεφτώ» 

27/10/2012

Βελλίδης: «Το καλοκαίρι θα σκεφτώ»
Το μυαλό του μόνο στον Άρη έχει ο Μάρκος Βελλίδης, χωρίς να υπολογίζει ότι στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιό του. «Οταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, θα σκεφτώ τι θα κάνω», τόνισε ο τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων. Όσον αφορά το αποψινό ματς με τον Ολυμπιακός, σχολίασε: «Θα μπούμε στο γήπεδο με στόχο πρώτα να χαρούμε τον αγώνα και μετά, ναι, να νικήσουμε αν μπορούμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης στην εφημερίδα «Real News»

Για το μεθαυριανό παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εμείς από την πλευρά μας θα μπούμε στο γήπεδο με στόχο πρώτα να χαρούμε τον αγώνα και μετά, ναι, να νικήσουμε αν μπορούμε. Απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για καλές εμφανίσεις και σπουδαία αποτελέσματα. Κι όχι μόνο στα ντέρμπι, αλλά οπουδήποτε και με οποιονδήποτε».

Για τις σκέψεις που έχουν οι παίκτες σε τέτοιους αγώνες

«Σε τέτοια ματς δεν παθιάζεται μόνο ο κόσμος αλλά κι εμείς. Είναι οπωσδήποτε ωραίο να κατακτάς μια μεγάλη νίκη, καλύτερο όμως πιστεύω ότι είναι να συγκεντρώσεις στο τέλος πολλούς βαθμούς, έχοντας βελτιώσει τις αδυναμίες σου. Κι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το μέλλον του

«Τώρα υπάρχει μόνο ο Αρης. Οταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, θα σκεφτώ τι θα κάνω».

Τσακίρης: «Μιλάει και ο Κιντής»; 

27/10/2012

Τσακίρης: «Μιλάει και ο Κιντής»;
Επίθεση στον Γιώργο Κινητή με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για υπεξαίρεση χρημάτων στην εταιρεία «Empire» εξαπέλυσε ο Kωνσταντίνος Τσακίρης.

Μάλιστα, ο πρώην ιδιοκτήτης της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και των Νεοσμυρνιωτών.

«Είναι ανοργάνωτος και ανίκανος να διαχειριστεί ένα μπάτζετ», είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Kωνσταντίνος Τσακίρης στο «Εθνος της Κυριακής»

«Με τι θράσος μιλάει για την ΑΕΚ; Τι έχει προσφέρει σ' αυτήν; Αν δεν υπήρχαν οι επιταγές του Πέτρου Παππά για τον Τζιμπούρ και τον Μάκο η ΑΕΚ θα είχε μπει στο Τειρεσία», ανέφερε αρχικά ο πρώην ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» και χαρακτήρισε τον γνωστό δικηγόρο:

«Εξυπνο, επιπόλαιο, με εκκεντρικές ιδέες, αλλά και ανοργάνωτο, ανίκανο να διαχειριστεί ένα μπάτζετ».

Καταλήγοντας, ο Τσακίρης σχολίασε τη συνεργασία που είχε οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της θητείας του Κινητή στην προεδρία του Πανιωνίου: «Η θητεία του στον Πανιώνιο ήταν πλήρως αποτυχημένη. Εγώ κατάλαβα ότι έκανα λάθος επιλογή, εκείνος όχι ακόμα.

Ο Κιντής έβαλε μέσα την ΠΑΕ 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδά μας τότε ήταν γύρω στα 11 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδά μας περίπου στα 8 εκατομμύρια. Είχαμε συμφωνήσει για ρόστερ 25 παικτών και το εκτόξευσε στους 33
».

Με δύο απουσίες στη Βέροια 

27/10/2012

Με δύο απουσίες στη Βέροια
Τις ήττες στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Skoda Ξάνθη, η οποία καλείται να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Βέροιας. Οι Ακρίτες θα ταξιδέψουν στην Ημαθία χωρίς να έχουν στην αποστολή τον Μανώλη Μπέρτο και τον Γκλέισον Σάντος, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Πριν από τη σημερινή (27/10) προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου ανέλυσε στους παίκτες την προσεχή τους αντίπαλο και στη συνέχεια βγήκαν στο γήπεδο, όπου επιδόθηκαν σε ασκήσεις συναρμογής και ακολούθησαν τις τελευταίες οδηγίες του προπονητικού επιτελείου σε θέματα τακτικής.

Μετά το τέλος του προγράμματος ο 42χρονος τεχνικός ανακοίνωσε 20μελή αποστολή η οποία απαρτίζεται από τους: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Βάλλα, Φλίσκα, Καζούμπα, Γούτα, Ντάνι, Βασιλακάκη, Μάνταλο, Τριάδη, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι, Πλατέλλα, Μαρκόφσκι, Κούτεβ, Λυμπερόπουλο, Αλτιπαρμακόφσκι, Μαρίν και Ράνο.

Εν τω μεταξύ, ο Λάζαρος Γκατσολάρι ενσωματώθηκε με την ομάδα Νέων η οποία το μεσημέρι του Σαββάτου αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Βέροιας.

«Γιορτάζουν» με Γεωργιάδη και Ολαϊτάν 

27/10/2012

«Γιορτάζουν» με Γεωργιάδη και Ολαϊτάν
Να γιορτάσουν τη συμπλήρωση των 400 αγώνων στα… σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας θέλουν στη Βέροια, στην αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη (28/10, 17:15).

Η «Βασίλισσα του Βορρά» θα γίνει η 23η ομάδα που έχει τόσες συμμετοχές ανάμεσα στις 65 που έχουν περάσει από την πρώτη κατηγορία και αυτή τη φορά θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει στο… στρογγύλεμα των αγώνων της, δεδομένου ότι στη συμπλήρωση 100 αγώνων έχασε από την Καβάλα (3-0), στον 200ο αγώνα της ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό (2-1), όπως και στον 300ο που έχασε από τον Πανιώνιο.

Σύμμαχος στην προσπάθεια της Βέροιας είναι οι δύο… επιστροφές που μετρά, δεδομένου ότι οι Γεωργιάδης και Ολαϊτάν συμπεριλήφθησαν στην αποστολή, δείχνοντας πως έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούσαν τις προηγούμενες ημέρας.

Στον αντίποδα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο τεχνικός της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, δεν υπολογίζει στον Γεωργέα, ο οποίος έχει υποστεί θλάση και είναι εκτός αποστολής.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικό έχει να αντιμετωπίσει και την απουσία του Έβερτον, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Καντιμοίρης, Τζόναθαν, Γεωργιάδης, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Κάλι, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ, Καφές, Μπαργκάν, Όλαϊταν, Κάρλος, Καλτσάς, Γκιγέρμο, Κόστλι, Ιωάννου.

Μέσα και ο Τζημόπουλος 

27/10/2012

Μέσα και ο Τζημόπουλος
Στην αποστολή για τον αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο συμπεριλήφθηκε ο Θέμης Τζημόπουλος. Ο άσος του ΠΑΣ είχε μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Τρίτη, ξεπερνώντας 100% τις ενοχλήσεις που είχε και τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου για το δύσκολο ματς κόντρα στους Περιστεριώτες.

Παράλληλα, την ονομαστική του εορτή είχε χθες ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Νιαρχάκος, ο οποίος παρέθεσε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο των Ιωαννίνων στους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση του ΠΑΣ.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ:

Ίλιτς, Κοροβέσης, Βίλα, Γεωργίου, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Ντε Βινσέντι, Νικλητσώτης, Γιάκος, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Ταμπάσης, Φεγκρούς.

Γιαννιώτας: «Αντέχω… τα βάρη» 

27/10/2012

Γιαννιώτας: «Αντέχω… τα βάρη»
«Ακούστηκε ότι έχω πολλά βάρη πάνω μου και δεν μπορώ να τα σηκώσω. Θα απαντήσω ότι δεν έχω πρόβλημα. Αντέχω… τα βάρη», τόνισε ο Γιάννης Γιαννιώτας στη Metrosport απαντώντας στα όσα γράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις εμφανίσεις του και τις ευθύνες που έχουν πέσει στους ώμους του στον Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννιώτα στη Metrosport

-Γιάννη, ας… γυρίσουμε στην στιγμή του γκολ στο ΟΑΚΑ. Πως θα μας το περιέγραφες;
«Το γκολ είναι μισό-μισό. Ο Αγκάνθο αρχικά κάνει τρομερή κίνηση για να πάρει την μπάλα, την σπάει στον Παπαστεριανό και αυτό μου την δίνει συστημένη. Εκεί, το μόνο που είχα εγώ να κάνω ήτανε να την στείλω στα δίχτυα. Και αυτό έκανα. Το γκολ είναι του Παπαστεριανού».

-Στο ΟΑΚΑ στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα, τρέχεις μόνο σου, κάπου το αφιερώνεις. Μετά είπες ότι ήτανε για τον πατέρα σου που είχε γενέθλια την Κυριακή. Του το είχες υποσχεθεί;
«Την Κυριακή το μεσημέρι είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Του ευχήθηκα χρόνια πολλά και του λέω το βράδυ κάθισε να δεις και τις δηλώσεις. Αναρωτήθηκε εκείνη την ώρα. Θα βάλω γκολ του είπα. Αυτός γελούσε, εγώ όμως το πίστευα!».

-Αλήθεια τι είναι για σένα ο πατέρας σου;
«Τα πάντα! Είναι το πρότυπο μου. Η οικογένειά μου είναι η ζωή μου όλη. Μου παρέχουν απίστευτη στήριξη. Τους χρωστάω μια ζωή ολόκληρη. Ακόμα και αυτή την περίοδο που ο κόσμος με… έβριζε αυτοί ήτανε δίπλα μου. Κάθε μέρα μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν: Εμείς είμαστε εδώ και σε πιστεύουμε. Κλείσε τα αυτιά σου και κάνε αυτό που μπορείς και ξέρεις».

-Έχεις αντιληφθεί ότι είναι το δεύτερο γκολ που πετυχαίνεις με το κεφάλι; Το πρώτο σου θυμίζω ήταν πέρυσι και πάλι το πρώτο σου, όταν και άνοιξες λογαριασμό στην Σουπερ Λίγκα, στο Ηράκλειο…
«Ναι, είναι απίστευτο! Δύο γκολ έβαλα με την πρώτη ομάδα και τα δύο με το κεφάλι. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, από τις Ακαδημίες, τα Τμήματα Υποδομής δεν σκόραρα ξανά με το κεφάλι. Λες και ξαφνικά ψήλωσα (γέλια), τι να πω!».

-Το γκολ πάντως ήρθε σε μία χρονική περίοδο δύσκολη για σένα. Άκουσες αρκετά για την μετριότητά σου στο γήπεδο…
«Το είχα καταλάβει. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου ήτανε εμφανής. Ακούστηκε ότι έχω πολλά βάρη πάνω μου και δεν μπορώ να τα σηκώσω. Προσωπικά να απαντήσω ότι δεν έχω πρόβλημα, αντέχω… τα βάρη».

-Εκτός από τα βάρη ορισμένοι λένε πως μετά την εξαιρετική σου περυσινή πορεία ξαφνικά «καβάλησες το καλάμι». Τι απαντάς;
«Αυτό είναι που λέμε κακοπροαίρετη κριτική. Από την κριτική όμως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, πόσο μάλλον εμείς οι ποδοσφαιριστές του Άρη που πάνω μας φοράμε μια φανέλα με ιστορία και κάθε Κυριακή πρέπει να τα δίνουμε όλα και να… απαντάμε».

-Πήρες τα πάνω σου με αυτό το γκολ;
«Το χρειαζόμουν. Ήρθε σε μία χρονική στιγμή που έδειξα να κάνω μια… κοιλιά. Μην ξεχνάει ο κόσμος όμως και αυτοί που… μιλάνε ότι από πέρυσι δεν έχω σταματήσει καθόλου. Το καλοκαίρι ξεκουράστηκα μόνο δύο μέρες. Έδωσα το 150% των δυνατοτήτων μου, έπρεπε να είμαι συνεπείς σε όλα, όπως είμαι και φέτος. Η ομάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε. Για μένα είναι λογικό μετά από τόσα συνεχόμενα παιχνίδια να έρθει η κόπωση. Σιγά σιγά, πάντως, να ξέρετε ότι ο Γιάννης βρίσκει ξανά τα πατήματά του».

-Σε αγχώνει μήπως το βάρος που ξαφνικά επωμίστηκες;
«Είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά δεν με αγχώνει. Μ’ αρέσει που δεν με βλέπουν, πλέον, σαν μικρό αλλά δεν είμαι ο παίκτης που μπορώ να πάρω μία ομάδα στις πλάτες μου. Δεν μπορεί κανείς να το κάνει αυτό. Οι παίκτες είναι έντεκα στο γήπεδο, 25 στο σύνολο».

-Τον περσινό Γιαννιώτα ποτέ θα τον δούμε;
«Πολύ σύντομα. Η κοιλιά που έκανα με βοήθησε. Η κόκκινη κάρτα στην Τούμπα μού έβαλε μυαλό. Ήταν κίνηση που κάνουν… παιδιά. Αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό. Κάθισα δύο ημέρες, ξεκουράστηκα, έκανα την αυτοκριτική μου, σκέφτηκα πράγματα».

-Για το νεύρο που βγάζεις εντός των τεσσάρων γραμμών, στοιχείο το οποίο δεν μπορείς να συγκρατήσεις, που το αποδίδεις;
«Αφού δεν πήγαινε τίποτα καλά. Ούτε για εμένα, ούτε και για την ομάδα».

-Σε επηρεάζει όμως αγωνιστικά…
«Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου στο γήπεδο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Με επηρεάζουν φυσικά και άλλοι παράγοντες. Όπως τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε. Και οι αντίπαλοι πολλές φορές πατάνε πάνω σε αυτό το αδύναμο σημείο μου, δέχομαι άπειρες κλοτσιές σε κάθε παιχνίδι στην προσπάθειά τους να με αποπροσανατολίσουν. Τρελάθηκα για παράδειγμα βλέποντας εμείς να μην μπορούμε να βάλουμε γκολ για παράδειγμα στον ΟΦΗ και σε άλλα παιχνίδια (βλ. Πανιώνιο) η εστία του να δέχεται αστεία γκολ».

-Γιάννη, πιστεύεις ότι μετά το γκολ στο ΟΑΚΑ πήρες το όπλο σου και από εδώ και στο εξής θα αρχίσεις να «πυροβολείς»;
«Μακάρι να… πυροβολώ και να δίνω συνεχώς απαντήσεις. Το όπλο το έχω πάντως! Αυτό που κοιτάω πρώτιστα, όμως, είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και ας σκοράρει και… ο Διούδης (γέλια)! Άλλωστε, εάν η ομάδα δεν πατάει καλά, δεν θα πατάμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι αλυσίδα».

-Πρώτα ο Άρης δηλαδή και μετά το εγώ…
«Ακριβώς αυτό! Εγώ εξαρτώμαι από την ομάδα μου και η ομάδα από εμένα».

-Βαθμό στο ΟΑΚΑ, εξαιρετικά στοιχεία από την ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλήθεια, πως κρίνεις τη συνέχεια;
«Πρώτα μας μέλημα είναι να ανέβουμε βαθμολογικά. Η θέση που βρισκόμαστε δεν αρμόζει σε ένα τόσο μεγάλο σωματείο. Ήττες όπως αυτή με τον Πλατανιά στο Χαριλάου, για παράδειγμα, είναι ανεκδιήγητο να συμβαίνουν. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Όπως με τον ΠΑΟΚ, που κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι μέσα στην Τούμπα και χάσαμε 4-1, με τον ΠΑΟΚ να έχει πραγματικά 100% ευστοχία. Αυτά δεν γίνονται….».

-Με τον Παναθηναϊκό είδαμε το στοιχείο ομάδας στο γήπεδο. Κάτι που δεν είχε ο Άρης στα προηγούμενα παιχνίδια. Τι άλλαξε;
«Καταρχήν η νοοτροπία μας. Το σοκ που πάθαμε από την ήττα με τον Πλατανιά μέσα στο Χαριλάου ήταν απίστευτο. Σε ποιόν να το πεις και να το πιστέψει. Πλέον στον πάγκο υπάρχουν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει Άρης.
Κάθε μέρα στα αποδυτήρια μας μιλάνε και προσπαθούνε να μας δώσουν να καταλάβουμε τι σημαίνει Άρης και ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε για τη νίκη και μόνο. Επίσης γνωρίζουν τις δυνατότητες των περισσοτέρων παιδιών, τον χαρακτήρα μας, τις απαιτήσεις».

-Από αγωνιστικής άποψης, τι άλλαξε στο διάστημα που προηγήθηκε του αγώνα;
«Και ο Πασιαλής και ο Μπουγιουκλής μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι η 13η-14η θέση δεν αρμόζει στον Άρη. Μας λένε ότι πρέπει να είμαστε μέσα στην 5άδα το λιγότερο, κάθε χρονιά. Αυτή η νοοτροπία και τα κίνητρα που μας δίνουν, μας ανεβάζουνε. Πλέον, οι προπονήσεις είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Στο γήπεδο κυκλοφορούμε την μπάλα συνέχεια, προσπαθούμε να κάνουμε φάσεις, να δείξουμε ότι βρίσκουμε τον εαυτό μας, να πρεσάρουμε».

-Είπες μας έδωσαν να καταλάβουμε. Πριν δεν υπήρχε αυτό;
«Με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία είχε στραβώσει το όλο κλίμα από νωρίς. Μας επηρέασε, σίγουρα, το κακό ξεκίνημα και οι κακοτυχίες που μας βρήκανε σε κάποια παιχνίδια. Οι γκρίνιες και τα νεύρα. Αυτά φταίξανε».

-Είναι ένα συν για το τεχνικό «δίδυμο» ότι τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα σας γνωρίζουνε από της Υποδομές;
«Είναι πολύ σημαντικό. Καταλάβετε ότι ανέλαβαν τα ηνία σε μία στιγμή που άλλοι προπονητές έλεγαν όχι στον Άρη, ενώ ούτε μπορούσανε να φανταστούνε ποτέ ότι θα είχαν την ευκαιρία να καθίσουν σε αυτό τον πάγκο. Και όμως είπανε όχι. Το δίδυμο Πασιαλή-Μπουγιουκλή, όμως, πήρε το ρίσκο και ανέλαβε με πολλή όρεξη για δουλειά.
Εμείς θέλουμε να τους δικαιώσουμε για το ρίσκο που πήρανε. Οι Έλληνες έχουμε μπει στο κλίμα ότι δεν σηκώνει άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να την ανατρέψουμε. Οι ξένοι έχουνε καταλάβει πού παίζουνε. Τους βγάζω το καπέλο γιατί μπήκανε κατευθείαν στη νοοτροπία και το κλίμα του Άρη, με την βοήθεια φυσικά των μεγάλων του ρόστερ οι οποίοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι».

-Αδικήθηκαν ορισμένα παιδιά από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία;
«Δεν θα το έλεγα ακριβώς ότι αδικήθηκαν, αλλά υπάρχουν παιδιά που αξίζουν σίγουρα μία ευκαιρία. Δείτε για παράδειγμα τον Γιάννη τον Γιώρη, τον Καραγιάννη, τον Γιαννίτση ο οποίος πρέπει να πάρει περισσότερα παιχνίδια πλέον και στη φυσική του θέση, όχι ακραίος μπακ. Ακόμα και ο Σωκράτης ο Διούδης. Είναι παιδιά που μπορούνε να σηκώσουνε το βάρος της φανέλας, αρκεί να τους πιστέψουνε».

-Στο αγωνιστικό προφίλ του Άρη επηρέασαν τα πειράματα του Κατσαβάκη;
«Η ομάδα δεν είχε βρει τα πατήματά της και τι ακριβώς ζητούμε μέσα στο γήπεδο. Δεν υπήρχε πλάνο. Ξεκινούσαμε καλά και μετά από κάποια λεπτά άρχιζαν οι γιόμες, το λεγόμενο μπα-μπουπ. Εκεί χαλούσε η όλη εικόνα της ομάδας και λογικό είναι ο κόσμος να γκρινιάζει».

-Δευτέρα το πρόγραμμα έχει Ολυμπιακό. Καταρχήν, για σένα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Σου ξυπνάει αναμνήσεις, έτσι δεν είναι;
«Σε αυτό το παιχνίδι, πέρυσι, έκανα το ντεμπούτο μου στην Super League. Το θυμάμαι σαν χθες και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμα το πόσο δυνατά χτυπούσε η καρδιά μου όταν μπήκα στο γήπεδο. Έτρεμα. Δεν ξεχνιέται εύκολα αυτό….

-Θα χτυπάει το ίδιο και την Δευτέρα;
«Πάντα χτυπάει τόσο δυνατά. Το σφίξιμο στο στομάχι, η νευρικότητα και το άγχος στα αποδυτήρια. Να φανταστείς μου μιλάνε και εγώ είμαι αλλού, σκέφτομαι διάφορα. Όταν σφυρίξει όμως ο διαιτητής ξεχνάω τα πάντα».

-Τι να περιμένουμε από τον Άρη σε αυτό το παιχνίδι;
«Ο Ολυμπιακός είναι μία κλάση καλύτερος απ` όλες τις ομάδες της Ελλάδας. Διαθέτει ένα πλούσιο και γεμάτο ρόστερ. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι όμως. Ο Άρης δεν είναι τυχαίος. Για εμάς αυτό το πηγαίνει είναι κίνητρο για πολλούς λόγους. Θέλουμε η εμφάνιση του ΟΑΚΑ να έχει συνέχεια, θέλουμε βαθμούς να ανέβουμε ψυχολογικά και να πάψουν επιτέλους κάποιοι να θεωρούν τον Άρη αμελητέα ποσότητα. Είδα μία εφημερίδα του Παναθηναϊκού που έλεγε: Δεν κέρδισε ούτε τον Άρη. Αυτό το ούτε προσωπικά με τρέλανε. Λοιπόν, το σερί που κυνηγάει ο Ολυμπιακός θα χαλάσει την Δευτέρα σε ένα γήπεδο που πιστεύω και περιμένω να… βράζει!».

-Παίζεις, πάντως εναντίον της ομάδας, που το καλοκαίρι έδινε όσα όσα για να σε αγοράσει…
«Αν ήταν να πάω στον Ολυμπιακό θα ήμουνα ήδη στον Πειραιά. Τα αν, τα μετά και τα μπορεί δεν με αγγίζουν. Ανήκω στον Άρη, παίζω για τον Άρη».

-Που πρέπει να χτυπήσει ο Άρης για να κερδίσει τον ανεβασμένο Ολυμπιακό;
«Στην κούραση. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να πρεσάρουμε από την αρχή. Να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να μην παρασυρθούμε, να είμαστε δυνατοί και πρώτοι στις μονομαχίες»

-Θα σκοράρεις;
«Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εγώ θέλω να κερδίσουμε».

-Φοβάσαι κάποιον από τον αντίπαλο περισσότερο;
«Τον κακό μας εαυτό. Μόνο αυτόν…».

-Σε μία χρονιά δύσκολη βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος του Άρη στηρίζει. Πως το αντιλαμβάνεστε αυτό εσείς οι παίκτες του Άρη;
«Είναι κάτι το φοβερό. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Χάναμε 0-2 από τον Πλατανιά και άκουγα: Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου! Αυτοί οι φίλαθλοι δεν σε απογοητεύουν ποτέ».

-Μας είπες ότι το μισό γκολ στο ΟΑΚΑ ήτανε του Αγκάνθο και του Παπαστεριανού. Αλήθεια πως θα σχολίαζες τον Αγκάνθο;
«Τον θαυμάζω! Είναι ένας παίκτης που ήρθε την τελευταία στιγμή, μπήκε κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας, νιώθει όμορφα, οικεία και βγάζει στο γήπεδο αυτό το πείσμα που έχει, το να προσπαθήσει να πάει καλά ο Άρης. Τον σέβομαι. Μου λέει πράγματα, με έχει από κοντά, όπως πέρυσι ο Καστίγιο που με βοήθησε πολύ. Επίσης ο Πουλίδο. Και αυτόν τον θαυμάζω. Ξέρει καντάρια μπάλα. Μπορείς να τον βάλεις σέντερ φορ και να ανταπεξέλθει, είναι απίστευτος».

-Λένε πάντως ότι είναι πειραχτήρι μεγάλο. Ισχύει;
«Είναι. Στα αποδυτήρια, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, έρχεται και μου λέει: Δεν γίνεται εσύ να έβαλες γκολ με το κεφάλι. Του εξήγησα ότι και πέρυσι έτσι πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Δεν το πίστευε. Μου κάνεις πλάκα, φώναζε στα αποδυτήρια».

-Τον Αγκάνθο ο κόσμος τον αποθεώνει, τον Καπετάνο αντίθετα τον γιουχάρει….
«Τον βρίζουνε με το που ακουμπάει την μπάλα. Ο Κώστας χρειάζεται στήριξη. Αφήστε τον ήσυχο, να ηρεμήσει. Δεν έχει ψυχολογία. Κυνηγάει το γκολ να πάρει τα πάνω του και δεν του βγαίνει τίποτα. Σουτάρει και δεν μπαίνει, λες και έχει φάει κατάρες. Είναι ξενερωμένος από την γιούχα που ακούει. Έχει μείνει με τόσα προβλήματα, του χρωστάνε πόσα λεφτά. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι προσπαθεί πάρα πολύ, είναι καθαρός επαγγελματίας. Πρέπει να ηρεμίσει για να βρει τον εαυτό του».

Με δύο απουσίες κόντρα στην ΑΕΚ 

27/10/2012

Με δύο απουσίες κόντρα στην ΑΕΚ 
Με τα γνωστά δύο προβλήματα του Στέφανου Μαρτσάκη και του Λόρενς Ντόε θα παραταχθεί ο Πλατανιάς στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος υποφέρει από τράβηγμα στον τετρακέφαλο και έχει τεθεί νοκ-άουτ, ενώ ο έτερος παίκτης του Γιάννη Χατζηνικολάου βρίσκεται ακόμα στην πατρίδα του και προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη βίζα του.

Κατά τα άλλα, η προετοιμασία των Κρητικών δεν είχε περαιτέρω απρόοπτα και ο προπονητής της ομάδας θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Δράμι, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

«Χαρούμενος εγώ κι όχι ο Ζαρντίμ» 

27/10/2012

«Χαρούμενος εγώ κι όχι ο Ζαρντίμ»
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ ο Νούνο Κοέλιο, ωστόσο εν όψει της κόντρας του Άρη με τον Ολυμπιακό, αισιοδοξεί να είναι αυτός που θα χαμογελάσει στο τέλος κι όχι ο συμπατριώτης του τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Ο Πορτογάλος μέσος αναφέρθηκε στο πως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στα αποδυτήρια των «κίτρινων» και στον δικό του ρόλο στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Μετά από μια καλή εμφάνιση και μια καλή απόδοση στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό, έρχεται ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι, ένα πολύπλοκο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο, ο οποίος έχει επτά νίκες! Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα, θα τα δώσει όλα για να συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς και θεωρούμε πως με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να πάρουμε νικηφόρο αποτέλεσμα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως σε αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι, θα δώσουμε τα πάντα.

Πιστεύω ότι η ομάδα θα πρέπει να παραταχθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια νοοτροπία που παρατάχθηκε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου βγήκε να παίξει όντως σαν ομάδα και όχι να σκέφτεται ο καθένας τι μπορεί να προσφέρει ως μονάδα. Αν βγούμε, λοιπόν, με την ίδια αποφασιστικότητα που βγήκαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και λειτουργήσουμε ως ομάδα, τότε θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για την παρουσία του στα χαφ σε ρόλο «σκούπας»: «Αυτός είναι ένας ρόλος ο οποίος μου ταιριάζει και που έχω συνηθίσει να παίζω και στην Πορτογαλία. Όμως επανέρχομαι σ΄ αυτό που είπα και προηγουμένως, στο ότι πρέπει να έχουμε νοοτροπία ομαδική. Πρέπει εμείς που έχουμε λίγη εμπειρία παραπάνω, να στηρίξουμε τα νεότερα παιδιά και θεωρώ πως μ΄ αυτό το σκεπτικό, έχουμε πολλά να κερδίσουμε.

Είναι η θέση στην οποία έχω συνηθίσει να παίζω. Και στις ομάδες που έπαιξα στην Πορτογαλία, αλλά και στις εθνικές ομάδες, πάντα αγωνιζόμουν μπροστά από τα δύο στόπερ, σαν καθαρό αμυντικό χαφ, ο οποίος δέχεται πρώτος την μπάλα και προωθεί το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα όταν κληθώ να αγωνιστώ πιο μπροστά, θα προσπαθήσω να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η θέση όμως στην οποία νιώθω πιο άνετα, είναι ως αμυντικό χαφ».

Για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας: «Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε τέτοιου είδους συγκρίσεις. Δεν θεωρώ πως ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Κατσαβάκης είχε έναν τρόπο δουλειάς τον οποίο θεωρούσε σωστό και προσπαθούσε να τον στηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα. Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έπρεπε να δουλεύουμε σε κάθε προπόνηση. Σεβόμουνα πάρα πολύ τον παλιό προπονητή, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα νέο προπονητικό δίδυμο το οποίο το σέβομαι εξίσου. Εχουνε μια άλλη άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται οι προπονήσεις και εμείς, όπως είπα, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να βγαίνει αυτό στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον συμπατριώτη του τεχνικό του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ: «Τον γνωρίζω καλά, παρ΄ ότι δεν έχω συνεργαστεί μαζί του. Εχω όμως συνεργαστεί με τον Μασάντο, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες. Ο κ. Ζαρντίμ είναι ένας πολύ ποιοτικός προπονητής και άξια πιστεύω πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Πέρα όμως από το ότι είμαστε συμπατριώτες, εγώ θα μπω στον αγωνιστικό χώρο για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι σίγουρος πως αν πάνε τα πράγματα όπως τα υπολογίζω, στο τέλος θα είμαι πολύ πιο χαρούμενος, μετά το ματς, απ΄ ότι ο ίδιος!».

«Παγώνει» η διοίκηση Πρωτοδικείου 

27/10/2012

«Παγώνει» η διοίκηση Πρωτοδικείου 
Δεν προχωράει, προς το παρόν τουλάχιστον, η διαδικασία σχηματισμού διοίκησης Πρωτοδικείου στον Άρη.

Οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με διοικούσα επιτροπή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, όταν θα εκδικαστεί η αίτηση για υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Αυτή ήταν και η εισήγηση των νομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση προς την Κοινωνία Μελών Άρη.

Έτσι, λοιπόν, οι κ.κ. Ζαμπέτας, Κατσιαούνης, Λαμπριάκος και Στεφανίδης θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, την ίδια στιγμή που η ΚΜΑ θα συνεχίσει τις επαφές της για τα άτομα που θα απαρτίζουν την νέα διοίκηση.

«Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν… μασάει από απογοητεύσεις» 

27/10/2012

«Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν… μασάει από απογοητεύσεις» 
Το δικό τους μήνυμα στήριξης στην ΑΕΚ ενόψει του «τελικού» (όπως έχει διαμορφωθεί) με τον Πλατανιά έστειλαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

Με ανακοίνωσή τους, οι μεγάλες δόξες της «Ένωσης» ευχήθηκαν να σπάσει την Κυριακή «η κακοτυχία που κατατρέχει την ομάδα από την αρχή της χρονιάς».

Τονίζουν, δε, ότι, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος της ΑΕΚ «που δεν μασάει από απογοητεύσεις», είναι στο πλευρό του Λίνεν και των παικτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ καλωσορίζει τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο της Ένωσης. Ευχόμαστε τόσο στη νέα τεχνική ηγεσία όσο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στον αγώνα με τον Πλατανιά να σπάσει η κακοτυχία που μας κατατρέχει από την αρχή του πρωταθλήματος και να γίνει η νέα εκκίνηση που όλοι περιμένουμε.

Είμαστε μαζί σας, όπως μαζί σας είναι όλος ο κόσμος της ΑΕΚ που δεν… μασάει από απογοητεύσεις, σας στηρίζει και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της ομάδας. Την Κυριακή κάνουμε όλοι μαζί, νέα αρχή.

Με τη νίκη»
.

Παίρνουν «ανάσες» στον Παναθηναϊκό 

27/10/2012

Παίρνουν «ανάσες» στον Παναθηναϊκό 
Οι συνεχόμενοι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη «υποχρέωσαν» τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να δώσει σε ορισμένους παίκτες τη δυνατότητα να πάρουν λίγες… ανάσες παραπάνω. Έτσι κάποιοι ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως βασικοί και λογικά θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα στο ματς με τον ΟΦΗ ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης στην τελευταία προπόνηση.

Πιθανότατα ο Πορτογάλος τεχνικός να είδε κάποια σημάδια κόπωσης σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στη Λάτσιο κι έτσι οι οι Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Πίντο, Βελάσκες, Φουρλάνος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Φορναρόλι δεν έκαναν το ίδιο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες τους.

Την ώρα που οι παραπάνω παίκτες έκαναν αποφόρτιση, οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Από το μέτωπο των τραυματιών δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αφού ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν για ακόμη μια μέρα οι Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος και Σο, ενώ ο Μπουμσόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Τσιώλης: «Δεν μας εξυπηρετεί η ισοπαλία» 

27/10/2012

Τσιώλης: «Δεν μας εξυπηρετεί η ισοπαλία» 
Η «λευκή» ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, δεν άρεσε καθόλου στον Σάκη Τσιώλη. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως αυτό το αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί ούτε την ομάδα του, ούτε τον αντίπαλο, ενώ δήλωσε προβληματισμένος από την σημερινή εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη Τύπου:

«Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το ματς, ο Αστέρας προσπάθησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με το Ναβάρο, τον Ντε Μπλάσις, τον Περόνε, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δε κάναμε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε πιο κλειστό ακόμα. Δε βρήκαμε τους κατάλληλους χώρους, είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Σανκαρέ όπου δυστυχώς δεν σκοράραμε.
Θεωρώ ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Η Λιβαδειά πίεσε, σε μια δυο στημένες έφτασε κοντά στο γκολ, Η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί καμιά ομάδα, ούτε μας που θέλουμε να ανέβουμε θέσεις, ούτε το Λεβαδειακό που ήθελε τους βαθμούς.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές. Προσπάθησαν να παίξουν, δε με προβλημάτισε τόσο η σημερινή εικόνα όσο αυτή που είχαμε στο πρώτο μέρος με τη Βέροια. Σήμερα ήταν ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, κλειστό όπως είπα το δεύτερο μέρος.

Εύχομαι καλή τύχη στο Λεβαδειακό, είναι μια ομάδα που έχω περάσει από δω και εύχομαι να ανέβει βαθμολογικά».

Παράσχος: «Έχουμε πρόβλημα στο γκολ» 

27/10/2012

Παράσχος: «Έχουμε πρόβλημα στο γκολ» 
Το πρόβλημα που έχει η ομάδα του Λεβαδειακού στο γκολ, είναι αυτό που προβληματίζει τον Γιώργο Παράσχο. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο γι’ αυτό στην συνέντευξη Τύπου, αλλά παράλληλα τόνισε πως η ομάδα του είχε καλή παρουσία αμυντικά. Αυτό σημαίνει πως δεν επέτρεψε και στους Αρκάδες να δημιουργήσουν φάσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος:

«Δυστυχώς για μια ακόμη αγωνιστική δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, σίγουρα είχαμε απέναντί μας μια καλή ομάδα, δεν ρισκάραμε όπως και σε άλλα ματς.

Πετύχαμε να μην κάνει ευκαιρίες ο Αστέρας, εκτός από του Σανκαρέ που ήρθε από το φάουλ.

Ήταν ένα μέτριο ματς, δε μας ήθελε και η μπάλα έστω και από κόντρα να μπει μέσα όπως αυτή στο σουτ του Μπουντόπουλου. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα που έχουμε στο γκολ με τους παίκτες που έχουμε.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Δε μπορούσαμε να πάρουμε παίκτη επιθετικό το καλοκαίρι, άλλοι ήταν ακριβοί, άλλοι δεν ήθελαν, δεν πρέπει να μοιρολατρούμε, συνεχίζουμε».

Κυριακίδης: «Όλοι προσπαθήσαμε πολύ» 

27/10/2012

Κυριακίδης: «Όλοι προσπαθήσαμε πολύ» 
Στην προσπάθεια που κατέβαλε αυτός και οι συμπαίκτες του στάθηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης, μετά την ισοπαλία 0-0 του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών τόνισε ότι έλειπε από την επιθετική γραμμή της ομάδας του ο Ναπολεόνι, ωστόσο, στο επόμενο παιχνίδι θα προσπαθήσουν για τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριακίδη:

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ για άλλη μία αγωνιστική αν και δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα. Σίγουρα μας έλειψε πολύ ο Ναπολεόνι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσαμε χάσαμε δύο - τρεις καλές ευκαιρίες όμως δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, θα προσπαθήσουμε στο επόμενο αγώνα να πετύχουμε ένα γκολ και να πάρουμε το τρίποντο».

Η ΑΕΚ που… πρέπει 

27/10/2012

Η ΑΕΚ που… πρέπει 
Δεν έχει σημασία ποιοι.

Δεν έχει σημασία πώς.

Το μόνο που έχει σημασία για την ΑΕΚ είναι να πάρει την πρώτη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα.

Η «Ένωση» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον «τελικό» με τον Πλατανιά και πέραν του Κατσικοκέρη (που κρίθηκε ανέτοιμος και κόπηκε τελικά από την αποστολή) κατεβαίνει πάνοπλη και αποφασισμένη για να κάνει το… αυτονόητο.

Παρόλο που ο Έλληνας επιθετικός είχε επανέλθει από τον τραυματισμό του και συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις, η αποχή του απ’ αυτές ήταν εμφανής. Αυτός ήταν, εξάλλου, και ο βασικός λόγος που στην κορυφή της επίθεσης δοκιμαζόταν ο Φουρτάδο. Έτσι, ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε τελικά να τον αφήσει εκτός αποστολής και να τον έχει έτοιμο για τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Βέβαια, πριν απ’ αυτά η ΑΕΚ έχει άλλο ντέρμπι. Αυτό που έφτασε να μοιάζει τέτοιο με τον Πλατανιά. Κι επειδή «απαγορεύεται να κινδυνεύσει η ΑΕΚ», όπως είπε και ο Παναγιώτης Λαγός, της απαγορεύεται να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από την πρώτη νίκη. Έστω κι αν ο Λίνεν προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίκτες του, αφαιρώντας την ετικέτα του «τελικού» από το ματς.

Τέτοιος είναι λοιπόν για την ΑΕΚ και με την ανάλογη επιθετική διάθεση θα τον αντιμετωπίσει. Κι αυτό διότι η δοκιμή του Σαββάτου επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός θα αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3. Εκείνο που δεν επιβεβαίωσε, όμως, είναι το ποιος θα υπερασπιστεί την εστία. Γιατί όλες τις προηγούμενες μέρες δοκίμαζε τον Αραμπατζή, αλλά στην τελευταία προπόνηση με τους «βασικούς» ήταν ο Κωνσταντόπουλος. Κατά τ’ άλλα και εκτός αυτού του ερωτηματικού, είναι φανερό το πώς σκοπεύει να παρατάξει την «Ένωση» ο Λίνεν.

Με τους Βλάχο και Κοντοέ στα άκρα της άμυνας, τους Γιάγκο και Κουτρουμπή στα στόπερ, αμυντικό χαφ και πάλι τον Φέτση και εσωτερικούς μέσους τους Λαγό και Κορδέρο (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Όσο για την επίθεση, οι Παπαδημητρίου (αριστερά) και Φούντας (δεξιά) θα είναι εκείνοι που θα πλαισιώσουν τις προσπάθειες του Φουρτάδο ν’ αποδείξει ότι -εκτός από τα νεύρα των φίλων της ΑΕΚ- μπορεί να σπάσει και την κακοδαιμονία στο σκοράρισμα.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Πλατανιά αποτελείται από τους εξής: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Κοντοέ, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδη, Γκερέιρο, Παυλή, Ρίκκα, Λαγό, Φουρτάδο, Φούντα, Φέτση, Β. Βλάχο, Μπουγαΐδη, Παπαδημητρίου, Αρκούδα και Κουτρουμπή.

«Τώρα αφοσιωνόμαστε στον Άρη» 

27/10/2012

«Τώρα αφοσιωνόμαστε στον Άρη»
Την προσοχή των παικτών του στο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη θέλησε να στρέψει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αφού πρώτα μοίρασε συγχαρητήρια για το «διπλό» στην Μονπελιέ, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να αφήσουν πίσω το ματς αυτό και να αφοσιωθούν στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας.

«Παίξαμε καλά και ειδικά μετά τις αλλαγές που κάναμε. Αυτό θέλω από όλους. Ειδικά οι αλλαγές να μπαίνουν στο γήπεδο και να κάνουν την ομάδα ακόμα καλύτερη», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στους παίκτες στο περιθώριο της προπόνησης του Σαββάτου.

Ο Ζαρντίμ, θέλησε όμως να στρέψει την προσοχή όλων στο ματς που έρχεται και επισήμανε: «Δεν μένουμε εδώ, όμως, αλλά συνεχίζουμε. Ξεχνάμε το παιχνίδι με τη Μονπελιέ και αφοσιωνόμαστε σε αυτό που ακολουθεί και είναι με τον Άρη. Πρόκειται να είναι δύσκολο, αφού ο αντίπαλος είναι σκληροτράχηλος. Μην ξεχνάτε πως πήρε καλό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό στάδιο και θα έχει καλή ψυχολογία. Γνωρίζετε βέβαια πως όλοι θέλουν να μας κερδίσουν».

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό, ο Τζεμπούρ έκανε θεραπεία καθώς έχει ένα οίδημα που τον ταλαιπωρεί ενώ το ατομικό του συνέχισε ο Ιμπαγάσα. Όσο για τον Φουστέρ που υπέστη θλάση, άρχισε το πρόγραμμα θεραπείας του και θα επιστρέψει σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Δεν του βγήκε τίποτα  

27/10/2012

Δεν του βγήκε τίποτα 
Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» απουσίες, έλλειψη φαντασίας και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη, έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα κι υποχώρησε στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έκλεισε τους Φαίακες στο μισό γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Τέταρτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που είχε δοκάρι με τον Τσουμάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.



Το πρώτο χάι-λάιτ δεν καταγράφηκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην εξέδρα, με τον τιμωρημένο Δώνη από το επεισόδιο με τον Κάκο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, να έχει θερμό (με την καλή έννοια) τετ-α-τετ με τον Κερκυραίο διαιτητή πριν καθίσουν στον ίδιο χώρο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Όταν πια έγινε η σέντρα στο παιχνίδι, διάθεση του ΠΑΟΚ ήταν να επιβάλει τον ρυθμό του. Όμως παρότι έβγαζε περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο κι υπερείχε της Κέρκυρας, το επιθετικό του πλάνο δεν ήταν αποτελεσματικό, ενώ δεν πήρε όσα τυχόν περίμενε από ατομικές ενέργειες ποδοσφαιριστών του.

Στην μοναδική τέτοια οι παίκτες του «Δικεφάλου» κατέθεσαν άλλη μια απόδειξη του «όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται», αφού μετά από έμπνευση του Λίνο, ο οποίος έβγαλε κάθετη πάρε-βάλε για τον Σαλπιγγίδη, διαδοχικά ο αρχηγός της ομάδας, ο Αθανασιάδης κι ο Πέλκας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αναστασόπουλο.

Το ημίωρο πέρασε με τους Θεσσαλονικείς να φτάσουν κοντά στο προβάδισμα, αλλά η υπεροχή τους να είναι «άκαρπη», χωρίς πάντως υποψία απειλής από τους γηπεδούχους που αρχικά είχαν κατά νου να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Το τέμπο του αγώνα ήταν αργό, με τους Φαίακες να επωφελούνται και χωρίς να αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνά τους να βγαίνουν μπροστά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Σχεδόν… στην εκπνοή ο Χακόμπο επενέβη στο κοντινό σουτ του Λεόν και στην εξέλιξη της φάσης ο Τσουμάνης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκλεισε ξανά την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο όμως και πάλι ο Αναστασόπουλος στέρησε ένα σχεδόν σίγουρο, με τον Σαλπιγγίδη εξ επαφής να μην μπορεί να νικήσει τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Ο Γκαρσία μπήκε για να αλλάξει τα πράγματα, αναλαμβάνοντας τα στημένα της ομάδας, αλλά δεν βοήθησε επαρκώς. Ο Δώνης -μέσω κινητού- έδωσε εντολή για ακόμη πιο επιθετικό σχήμα, με τις αλλαγές φάνηκε να τα παίζει όλα για όλα αλλά ακόμη κι έτσι δεν έκανε ευκαιρία για γκολ.




Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Τσουμάνης (72’ Μπάρκογλου), Καραλής, Λεόν (78’ Τσοκάνης), Αγρίτης (67’ Γιάντσης).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Σταμόγιαννος, Κρητικός.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο (80’ Γιάννου), Έτο, Λάζαρ, Φωτάκης, Λίνο (73’ Κίτσιου), Πέλκας (61’ Γκαρσία), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Παναγιωτούδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

8η αγωνιστικη Super League-Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το pregame της Kυριακης

27/10/2012

Η… πλάτη της Πλατείας
Μετά και την διεξαγωγή των σαββατιάτικων αγώνων της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Πανιώνιος παραμένει η μεγάλη έκπληξη. Οι «κυανέρυθροι» με το διπλό επί του Πανθρακικού, έφτασαν τους 18 πόντους και αναγκάζουν όλες τις ομάδες, πλην του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, να βλέπουν την πλάτη τους.

Η ομάδα του Ελευθερόπουλου επικράτησε 2-1 στην Κομοτηνή και απέδειξε ότι η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν κακή παρένθεση. Εκμεταλλεύτηκε την λευκή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα και φιγουράρει ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/10

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» απουσίες, έλλειψη φαντασίας και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη, έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα κι υποχώρησε στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έκλεισε τους Φαίακες στο μισό γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Τέταρτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που είχε δοκάρι με τον Τσουμάνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.


Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλά παράπονα για την διαιτησία και από τους δύο, Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 στη Λιβαδειά. Κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν από μία (!) καλή φάση σε όλο το παιχνίδι, με τους Κυριακίδη και Φούλοπ να κρατάνε, αμφότεροι, το μηδέν.

Πανθρακικός-Πανιώνιος 1-2

Μια κακή παρένθεση ήταν η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κέρκυρα για τον Πανιώνιο. Τα «μωρά» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αποδεικνύουν ότι όσο περνούν οι αγωνιστικές, φτιάχνουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, καθώς επανήλθαν άμεσα στις νίκες, επικρατώντας 2-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πάλεψαν οι Θρακιώτες ως το τελευταίο λεπτό αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες για… 90λεπτά!

Κυριακή, 28/10

Βέροια-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 3)

«Τι έγινε, ρε παιδιά»; Κάπως έτσι θα αναρωτιούνταν την περασμένη Κυριακή οι παίκτες της Βέροιας. Λίγη ώρα αφότου χρειάστηκε ένα κακό ημίχρονο με τον Αστέρα για να εισπράξουν τρία τεμάχια και να χαλάσουν το αήττητο τεσσάρων ματς. Ναι, αυτό που θα προσπαθήσουν να ξαναρχίσουν με την Ξάνθη. Η οποία έχει μεν δικαιολογία για τις σερί ήττες (οι τρεις από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακό) αλλά όχι και περιθώρια, παίζοντας πλέον με την πλάτη στον… πάτο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 1)

Πόσα θες να μας τρελάνεις; Όχι εσύ ο Ατρόμητος, που με ένα από τα καλύτερα ρόστερ δεν μπορείς από το… καλοκαίρι σχεδόν (3 Σεπτεμβρίου το 1-0 επί του ΠΑΟΚ) να σταυρώσεις νίκη. Αλλά κυρίως εσύ ο ΠΑΣ. Πού… το πας τελοσπάντων; Τη μια χάνεις (στη Βέροια), την άλλη κερδίζεις (τον Λεβαδειακό). Την τρίτη ξαναχάνεις (από τον Πανιώνιο), την επόμενη ξανακερδίζεις (τον Πανθρακικό). Κι αν… αντιστρέψεις τη σειρά την Κυριακή, μέχρι και τους Περιστεριώτες βάζεις από κάτω.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»


ΑΕΚ-Πλατανιάς (19:30, NovaSports 1)

Νίκη ή… χαιρέτα μου τον Πλατανιά! Μετά από επτά ματς χωρίς τρίποντο και πριν τα ντέρμπι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα ούτε να σκεφτεί άλλο αποτέλεσμα. Θα της το υπενθυμίζει ο πάτος που έχει πιάσει στη βαθμολογία και ο κόσμος που οι ίδιοι οι παίκτες της κάλεσαν στον «τελικό» του ΟΑΚΑ. Για όλα αυτά θα προσπαθήσει ν’ αδιαφορήσει ο Πλατανιάς, που έχασε το ντέρμπι από τον ΟΦΗ -αλλά όχι και τις εντυπώσεις που είχε κερδίσει πριν απ’ αυτό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Δευτέρα, 29/10

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (17:15, NovaSports 1)

Έξω πάμε (σχετικά) καλά! Ο Παναθηναϊκός πάλεψε ξανά ως το τέλος για να σώσει το ευρωπαϊκό του γόητρο. Το κατάφερε ξανά στο ματς με τη Λάτσιο. Αυτή τη… λεβεντιά όμως πρέπει να τη δείξει και στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από το μέρος που την αντιπροσωπεύει. Διότι η νέα γκέλα με τον Άρη τον ανάγκασε να βγάλει κιάλια για να δει κορυφή. Κι αν ο ΟΦΗ δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα με τα Περιβόλια, ίσως αρχίσουν να του χρειάζονται ακόμα και για τη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»


Άρης-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

«Να ‘τοι οι πρώτοι, σ’ Ελλάδα και Ευρώπη». Κι ας μην έπιασε κορυφή στον όμιλο του Champions League. Το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Μονπελιέ κράτησε ολοζώντανο το όνειρο της πρόκρισης. Και μ’ αυτή την ψυχολογία οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χλωμιάσουν ακόμα περισσότερο το (όποιο) όνειρο των (όποιων) ανταγωνιστών να αμφισβητήσουν τα πρωτεία τους στην Ελλάδα. Ο Άρης όμως θα ‘χει αντιρρήσεις. Και περισσότερη αυτοπεποίθηση να τις δείξει στο γήπεδο μετά τον πόντο που τσίμπησε από τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο, 3/11

Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15, NovaSports 1)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 2)
Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 4/11

SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, NovaSports 1)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NovaSports 3)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 1)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 5/11

Άρης-Βέροια (19:30, NovaSports 2)

Δώνης: «Δεν βρήκαμε λύσεις» 

27/10/2012

Δώνης: «Δεν βρήκαμε λύσεις» 
Προβληματισμένος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κέρκυρα (0-0) εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης.

«Δεν βρήκαμε λύσεις. Είναι δυο πεταμένοι βαθμοί, σε μια έδρα που θα έπρεπε να κερδίσουμε», σημείωσε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» μετά το τέλος του ματς.


Αναλυτικά, όσα είπε:

«Η αλήθεια είναι οτι από αυτό που είδα είμαι προβληματισμένος, όχι μόνο για την απώλεια δυο βαθμών αλλά διότι για δεύτερο παιχνίδι δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε μια κλειστή άμυνα. Δεν βρήκαμε λύσεις. Είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Αυτό που δείξαμε ήταν μια συνεχόμενη φλυαρία.

Οι παίκτες μας δεν δείξανε το απαιτούμενο πάθος για ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε. Είναι δυο πεταμένοι βαθμοί, σε μια έδρα που θα έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτά τα δυο παιχνίδια είναι ένα καλό μάθημα για τους ποδοσφαιριστές μας διότι δεν είχαμε καλή απόδοση και συνολικά αλλά και ατομικά. Οι μεσοεπιθετικοί μας για μια ακόμα φορά, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν μια άμυνα».

Παντελίδης: «Ίσως βοηθήσει μια αλλαγή προπονητή» 

27/10/2012

Παντελίδης: «Ίσως βοηθήσει μια αλλαγή προπονητή» 
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο του Πανθρακικού, ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός εμφανίστηκε στεναχωρημένος, όχι τόσο από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά από ακόμα ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. «Θα κάνω τις επόμενες μέρες μια συζήτηση με τη διοίκηση, γιατί ίσως βοηθήσει την ομάδα μια αλλαγή προπονητή», τόνισε σχετικά.

«Πραγματικά παρά την ήττα είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Όταν για 85 λεπτά περίπου αγωνίζεσαι με 10 παίκτες αλλά αυτό δε φαίνεται βάσει ευκαιριών, δε μπορείς παρά να νιώθεις έτσι, παρότι ο Πανιώνιος είχε την κατοχή. Θεωρώ λοιπόν πως πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Δυστυχώς στα τελευταία 3 εντός έδρας παιχνίδια, κάτι δε μας θέλει. Δε μπορώ βέβαια να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αφού και το 2ο γκολ του Πανιωνίου είναι δικό μας λάθος, καθώς η ομάδα ήταν κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια. Επειδή είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα, ευχαριστώ τους οπαδούς που φώναζαν το όνομά μου. Θα κάνω τις επόμενες μέρες μια συζήτηση με τη διοίκηση, γιατί ίσως βοηθήσει την ομάδα μια αλλαγή προπονητή. Δεν εννοώ τίποτα με αυτό, απλά πρέπει πρώτα να μιλήσω με τη διοίκηση. Όλα είναι πιθανά. Ό,τι έχω να πω, θα το πω πρώτα στη διοίκηση. Αυτό επιβάλλεται από το σεβασμό μου προς τους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάζομαι σχεδόν 19 μήνες», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την εικόνα του αγώνα: «Από τη στιγμή που μείναμε 10 παίκτες προσπαθήσαμε να παίξουμε με 4-3-2. Αυτό δε μας βοήθησε και στην επανάληψη κάναμε μια αλλαγή συστήματος, προκειμένου να γίνουμε πιο επιθετικοί. Έπρεπε να κυνηγήσουμε ένα γκολ, αλλά οι Μουνάφο, Λαδάκης και Μπαϊκαρά που έπαιζαν στη μεσαία γραμμή, καταπονήθηκαν ιδιαίτερα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλη μία αλλαγή και να ρισκάρουμε περισσότερο, αλλά ο Λαδάκης ήταν πολύ κουρασμένος. Το αρνητικό είναι πως δεχτήκαμε ένα τέρμα, σε μια φάση που η άμυνά μας θα έπρεπε να είναι οργανωμένη».

Ελευθερόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα» 

27/10/2012

Ελευθερόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα»
Ο Πανιώνιος έκανε ακόμα ένα διπλό στο φετινό πρωτάθλημα (2-1 τον Πανθρακικό) και ο προπονητής του, Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος.

Ο «Ελέ» τόνισε ότι ειδικά στο πρώτο μέρος η ομάδα του είχε πολύ καλή απόδοση, ενώ στο δεύτερο παρά την πίεση, οι «κυανέρυθροι» άντεξαν και «απέδρασαν» από την Κομοτηνή.

Ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε αρχικά: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ταξίδεψε τόσες ώρες για να βρεθεί δίπλα μας. Είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίζεις ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως ο Πανθρακικός του κυρίου Παντελίδη. Στο πρώτο ημίχρονο μας ευνόησε η αποβολή, βάλαμε το γκολ και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε όσα είπαμε στα αποδυτήρια αν και είχαμε το δοκάρι με τον Κολοβό, σε μια φάση στην οποία θα μπορούσαμε να «κλειδώσουμε» τη νίκη. Στη συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα, αντέξαμε στην πίεση του Πανθρακικού και τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τις αλλαγές που έκανε: «Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τη νίκη πολύ πιο γρήγορα. Από τη στιγμή όμως που είδαμε πως δε γίνονταν όσα είπαμε μέσα στα αποδυτήρια, σκέφτηκα αρχικά να βάλω τον Ρόκα δίπλα στον Ρόβα προκειμένου να κρατήσουμε το 0-1. Σε εκείνο το διάστημα όμως μπήκε το γκολ του Πανθρακικού, γι’ αυτό και πέρασα στον αγώνα τον Διαμαντάκο, γιατί θέλαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την κίνηση του Αραβίδη να πανηγυρίσει έξαλλα μπροστά στους φιλάθλους του Πανθρακικού το δεύτερο γκολ που σημείωσε: «Δεν έχω δει κάτι. Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό που λέτε, γιατί ο Χρήστος δεν είναι απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά και εξαιρετικός χαρακτήρας, από τους καλύτερους πιστεύω στη Σούπερ Λιγκ. Αν πράγματι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα ζητήσουμε συγγνώμη».

«Μεγάλο αποτέλεσμα, απέναντι σε μεγάλη ομάδα» 

27/10/2012

«Μεγάλο αποτέλεσμα, απέναντι σε μεγάλη ομάδα» 
Αθόρυβα η Κέρκυρα απέσπασε ένα ακόμη φετινό αποτέλεσμα με τον Άκη Μάντζιο να μένει ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας του στο ματς με τον ΠΑΟΚ (0-0).

«Αρχίζουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Θεωρώ ότι πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα», είπε ο τεχνικός των Φαιάκων μετά τη λήξη της αναμέτρησης.


Αναλυτικά, όσα είπε:

«Θεωρώ οτι πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι από μια μεγάλη ομάδα. Ήμασταν διαβασμένοι αμυντικά και δεν τους δώσαμε δικαίωμα αν εξαιρέσουμε δυο φάσεις. Είχαμε σημάδια βελτίωσης όσον αφορά τη κατοχή της μπάλας. Αν είχαμε καλύτερη τελική πάσα, ίσως να είχαμε πετύχει και γκολ.

Αρχίζουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Έχουμε μέλλον. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και στο κόσμο μας που ήταν εξαιρετικός. Περιμέναμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές και αυτό γίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι».

Κατσικάς: «Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε» 

27/10/2012

Κατσικάς: «Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε»
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα κόντρα στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργoς Κατσικάς.

Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του δεν παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι με τους Φαίακες όπως θα έπρεπε και έτσι έχασαν δύο βαθμούς.

«Ήμασταν νωθροί. Είχαμε τη διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα για να βάλουμε το γκολ και να ανοίξουμε την άμυνα της Κέρκυρας. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, δεν είχαμε κίνηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα μας», ήταν τα λόγια του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ανανεώνουν… 

27/10/2012

Ανανεώνουν… 
Η ανανέωση του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς με τον Πλατανιά… άνοιξε την όρεξη στην διοίκηση των Κρητικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση και με τους Πέτρο Κανακούδη και Λεωνίδα Αργυρόπουλο.

Οι δύο παίκτες πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις με τους νεοφώτιστους και για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ομάδας θέλει να τους επιβραβεύσει. Έτσι, τις επόμενες ημέρες και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αναμένεται να υπάρξουν επαφές και στη συνέχεια και ανακοινώσεις.

Δεν πα' να βρέχει 

27/10/2012

Δεν πα' να βρέχει 
Με εξαίρεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης συνέχισε απερίσπαστος την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς για ακόμα μία ημέρα όλοι οι παίκτες ήταν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Οι «κίτρινοι» συγκεντρώθηκαν στο Ν. Ρύσιο και προπονήθηκαν υπό το φως των προβολέων και με αδιάκοπη βροχή, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα.

Η αποστολή για το ματς της Δευτέρας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα γίνει γνωστή μετά την αυριανή, απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Preview: Βέροια-Ξάνθη (17:15 Novasports 3) 

28/10/2012

Preview: Βέροια-Ξάνθη (17:15 Novasports 3) 
Να αφήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα πίσω τους θέλουν η Βέροια και η Ξάνθη στην μεταξύ τους αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Για τη «βασίλισσα του Βορρά» και γηπεδούχο αυτό θα είναι το 400ο παιχνίδι τη στη μεγάλη κατηγορία και θέλει να το γιορτάσει με νίκη, ενώ οι Ακρίτες θέλουν τους τρεις βαθμούς για να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.


Βέροια

Τη νίκη για να γιορτάσει τις 400 συμμετοχές της στην πρώτη κατηγορία θέλει η Βέροια στο γήπεδό της απέναντι στην Ξάνθη. Η «βασίλισσα του Βορρά» θα γίνει η 23η ομάδα που θα έχει συμπληρώσει τόσους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

Η Βέροια προέρχεται από την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα και θέλει μέσα στην έδρα της με τον κόσμο στο πλευρό της να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες και να «σκαρφαλώσει» πιο ψηλά στη βαθμολογία. Απέναντί θα βρει την Ξάνθη, η οποία μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς «καίγεται» για τους βαθμούς. Τα ευχάριστα νέα για τον Νίκο Καρύδα ήταν οι επιστροφές των Γεωργιάδη και Ολαϊτάν, οι οποίοι τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους. Απόντες από την αναμέτρηση θα είναι ο Γεωργέας και ο Έβερτον, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Η αποστολή της Βέροιας: Καντιμοίρης, Τζόναθαν, Γεωργιάδης, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Κάλι, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ, Καφές, Μπαργκάν, Όλαϊταν, Κάρλος, Καλτσάς, Γκιγέρμο, Κόστλι, Ιωάννου.

Ξάνθη

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Ξάνθη, καθώς μετά από εφτά αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε μόλις βαθμούς. Οι Ακρίτες αγνοούν τη χαρά της νίκης εδώ και τέσσερις αγώνες, στους οποίους μάλιστα μετρούν μόνο ήττες. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια η νίκη αποτελεί μονόδρομο, για να μπορέσει η ομάδα να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα του πίνακα.

Κάτι τέτοιο, όμως, μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η Βέροια έχει δείξει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και είναι αρκετά δύσκολο να την καταβάλει κανείς. Ειδικά μέσα στην έδρα της. Ο Νίκος Κωστένογλου προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση που βρήκε στην Ξάνθη, με τα προβλήματα, όμως, να μην λείπουν. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους Μπέρτο και Γκλέισον να μην ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και να τίθενται εκτός… μάχης για την αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Η αποστολή της Ξάνθης: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Βάλλα, Φλίσκα, Καζούμπα, Γούτα, Ντάνι, Βασιλακάκη, Μάνταλο, Τριάδη, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι, Πλατέλλα, Μαρκόφσκι, Κούτεβ, Λυμπερόπουλο, Αλτιπαρμακόφσκι, Μαρίν και Ράνο.

Preview: ΑΕΚ-Πλατανιάς (19:30, Novasports 1) 

28/10/2012

Preview: ΑΕΚ-Πλατανιάς (19:30, Novasports 1)
Την έχουν «ζώσει τα φίδια».

Η ανάγκη για βαθμολογική συγκομιδή είναι κάτι περισσότερο από επείγουσα αυτή τη στιγμή.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σε ένα «τελικό» για τους «κιτρινόμαυρους» από τη μία και ένα δυνατό τεστ για τους Κρητικούς από την άλλη.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του παιχνιδιού από το sport-fm.gr

ΑΕΚ

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κάθε παιχνίδι στο εξής είναι «τελικός» για την ΑΕΚ. Με μόνο σύμμαχο τον κόσμο (που συνεχίζει να στηρίζει) και σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ο Έβαλντ Λίνεν. Ο μοναδικός απόντας από το ματς του ΟΑΚΑ θα είναι ο Κατσικοκέρης.

Ο επιθετικός της «Ένωσης» κρίθηκε ανέτοιμος και δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού. Τα τελευταία πλάνα του δείχνουν ότι θα κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα 4-4-3. Το δίλλημα του είναι στη θέση κάτω από την εστία, με τον Αραμπατζή και τον «Dimi» να διεκδικούν μέχρι τελευταία στιγμή τη θέση.

Στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι οι Βλάχος και Κοντοές, με τους Γιάγκο και Κουτρουμπή να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Τη θέση του αμυντικού χαφ θα καλύψει ο Φέτσης, ενώ οι δύο εσωτερικοί μέσοι θα είναι οι Κορδέρο και Λαγός. Η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Παπαδημητρίου (αριστερά), Φούντα (δεξιά) και τον Φουρτάδο μοναδικό προωθημένο.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Αρκούδας και Κουτρουμπής.

Πλατανιάς

Στην πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται η ΑΕΚ, ένα τέτοιο παιχνίδι για τον Πλατανιά είναι ιστορικό. Οι Κρητικοί προέρχονται από την ήττα με τον ΟΦΗ και σίγουρα στόχος είναι να επανέλθει στις επιτυχίες. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό.

Στα θετικά για τους νεοφώτιστους, ότι ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Οι μοναδικές απουσίες από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ είναι οι Στέφανος Μιρτσέτα και Λόρενς Ντόε. Ο μεν έχει πρόβλημα στο τετρακέφαλο, ο δε παραμένει στη χώρα του, καθώς ακόμα δεν έχει διευθετηθεί η υπόθεση με τη βίζα του.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Δράμι, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

Preview: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 1) 

28/10/2012

Preview: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 1) 
Στους «Ζωσιμάδες» ο Ατρόμητος καλείται να κάνει… νέα αρχή κόντρα στον ανεβασμένο, τις τελευταίες αγωνιστικές ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εμφατική νίκη επί του Πανθρακικού, ενώ οι Περιστεριώτες από το παιχνίδι με την Βέροια, στην έδρα τους. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης σε real time από το control room του sport-fm.gr.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Η εμφατική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό δημιούργησε παραπάνω προσδοκίες ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζεται πολύ καλή και ικανή και αυτό θέλει να επιβεβαιώσει και κόντρα στον Ατρόμητο.

Την προσπάθεια αυτή, θα ενισχύσει και ο Τζημόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και θα μπορέσει να παίξει, ίσως να ξεκινήσει και βασικός. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και έτσι ο Έλληνας τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του, όπως ο ίδιος θέλει.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ: Ίλιτς, Κοροβέσης, Βίλα, Γεωργίου, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Ντε Βινσέντι, Νικλητσώτης, Γιάκος, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Ταμπάσης, Φεγκρούς.

Ατρόμητος:

«Νέα αρχή», αυτό είναι το σύνθημα στο Περιστέρι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του ταξιδεύουν στα Γιάννενα προκειμένου να πάρουν μια νίκη, μετά από πέντε αγωνιστικές. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει, αφού άπαντες είναι στην διάθεσή του.

Ο Ιτάνζ, αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Σκόνδρας δεξιά, ο Γιαννούλης αριστερά και ο Φυτανίδης με τον Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, είναι πολλοί οι υποψήφιοι, όμως ο Ιγκλέσιας, θα είναι το αμυντικό χαφ. Μπρίτο, Μπέλιτς, Καραγκούνης, Επστάιν, διεκδικούν θέσεις στο αρχικό σχήμα, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Καραμάνος.

Οι 19 του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι οι εξής: Ιτάνζ, Ράντμαν, Νάστος, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Μπάλλας, Καραμάνος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπέλιτς, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Κούτσι, Γκαρσία, Μπρίτο, Επστάιν, Σουμπίνιο.

Με επιθετική φιλοσοφία στην Κρήτη 

28/10/2012

Με επιθετική φιλοσοφία στην Κρήτη
Την εμφάνιση του β’ ημιχρόνου, ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης, κόντρα στη Λάτσιο θέλει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός στο αυριανό παιχνίδι στην έδρα του ΟΦΗ.

Αυτό περιμένει να δει ο Πορτογάλος τεχνικός από τους παίκτες απέναντι στους Κρητικούς, αν και αναμένεται κάνει κάποιες διαφοροποιήσει στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού».

Ο Σπύρος Φουρλάνος, ο οποίος ξεκίνησε βασικός την Πέμπτη, θα μείνει εκτός στον αγώνα της Κρήτης. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Μπρούνο Φορναρόλι.

Στη θέση τους θα παίξουν ο Κουίνσι και ο Χοσέ Τοτσέ, οι οποίοι μπήκαν στον αγώνα με τους Ιταλούς και άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Εκείνο που περιμένει ο Φερέιρα να δει είναι ο Παναθηναϊκός να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό του αγώνα και να προσπαθήσει να «σπάσει» την άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος αναμένεται να κλειστεί στα μετόπισθεν.

Ο 66χρονος προπονητής αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1, με σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς. Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Σεϊταρίδη, Πίντο, Βελάσκες και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Ζέκα. Πιο μπροστά θα παίξουν οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Κουίνσι. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τοτσέ.

Ο Φερέιρα δεν υπολογίζει τον Βύντρα, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη. Στην Αθήνα θα μείνουν, επίσης, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Μπουμσόνγκ και ο Σο.

Δεν του πάνε τα… εκτός 

28/10/2012

Δεν του πάνε τα… εκτός 
Πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια φαίνεται να έχει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικεφάλος του Βορρά» μπορεί να ήθελε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να τελειώσει η αναμέτρηση χωρίς σκορ.

Σίγουρα τα αγωνιστικά προβλήματα, όπως οι τραυματισμοί και οι κάρτες έφεραν δυσκολίες και στο χθεσινό ματς, αλλά γενικότερα ο ΠΑΟΚ πάσχει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα του.

Το πρώτο κακό… σημάδι ήταν το παιχνίδι με την Ραπίντ Βιέννης. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ από το ματς της Τούμπας με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία γκολ και να μείνει εκτός Europa League και… Ευρώπης.

Στην Ελλάδα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει εκτός έδρας έχει καταφέρει να πάρει μόνο μια νίκη… Αυτή με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώ έχει μία ήττα (με τον Ατρόμητο) και δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Κέρκυρα. Ακόμη και να δικαιολογηθεί η ήττα στο Περιστέρι, οι άλλες δύο ισοπαλίες αποδεικνύουν ότι ο Δικεφάλος έχει πρόβλημα απέναντι στις ομάδες με κλειστές άμυνες.

Τα παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» του είναι το… μελανό σημείο στο φετινό ΠΑΟΚ ο οποίος μπορεί να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία αλλά όλοι γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι ψηλότερα εάν δεν είχαν χαθεί βαθμοί σε παιχνίδια με ομάδες που μέχρι πέρσι οι Θεσσαλονικείς είχαν τον τρόπο τους να παίρνουν τα «τρίποντα» έστω κι αν δεν άφηναν καλές εντυπώσεις στο γήπεδο.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου