ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι 6 Αμερικανοί αλλάζουν τα πλάνα

Οι 6 Αμερικανοί αλλάζουν τα πλάνα 

19/6/2012


Πέραν της αντικατάστασης του… ασθενούς Οικονομίδη, στο σημερινό (19/6) συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, προέκυψε μια ακόμα αλλαγή, που είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Αυτή που αφορά την αύξηση των Αμερικανών από τρεις σε έξι, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους, με δεδομένο πως πλέον δεν θα έχουν να ανησυχούν για την ανισορροπία με την Ευρωλίγκα, στην οποία ως γνωστόν δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Βέβαια η αλλαγή αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΟΚ, η οποία είναι πιθανό να εισηγηθεί την ύπαρξη τεσσάρων ή πέντε μη Ευρωπαίων. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει αύξηση του ορίου, το οποίο θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν αλλάζει το όριο συνολικά των ξένων.
Μέχρι τη σεζόν 2011-12 οι ομάδες της Α1, επιτρεπόταν να έχουν έξι μη Έλληνες στο ρόστερ τους, με μοναδικό περιορισμό τους τρεις Αμερικανούς. Δηλαδή μπορούσαν να έχουν πέντε Ισπανούς και μόλις έναν Αμερικανό, αλλά όχι πέντε Αμερικανούς και έναν Ισπανό. Κάτι που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να πράξουν, εφ’ όσον φυσικά η ΕΟΚ δώσει το «ΟΚ».
Η αλλαγή αυτή μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού, ενώ επιπροσθέτως του δίνει τη δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης. Διότι η Αμερικανική αγορά είναι ανεξάντλητη κι αν για παράδειγμα ο Σλούκας απορρίψει μια πρόταση 250.000 ευρώ, κάλλιστα οι Πειραιώτες μπορούν να βρουν έναν ισάξιο (ου μην και καλύτερο) Αμερικανό κόμπο γκαρντ με 350.000 δολάρια.
Τούτο, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός πως πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Θεσσαλονικιός γκαρντ να συνεχίσει στο λιμάνι, καθώς πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ… 
 
www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου