ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προχωράει με ευλάβεια το πλάνο του!

Προχωράει με ευλάβεια το πλάνο του!

Ο Ολυμπιακός κάνει δικό του ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ντόπια αγορά και εκπληρώνει τον στόχο του για δημιουργία ομάδας με έντονο ελληνικό στοιχείο.
Ο πειραϊκός σύλλογος προχωράει με ευλάβεια και προσήλωση το πλάνο που έχει χαράξει για να κάνει δικό του ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά από Έλληνες παίκτες και ειδικά τους νεαρούς.
 
Πλάνο... Μια λέξη τόσο σημαντική στις μέρες μας, όπου τα πάντα κρέμωνται σε μια κλωστή, δεν ξέρεις ποτέ το τι θα σου ξημερώσει και όλα μπορούν να πάνε "περίπατο" από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όμως, η επιδίωξη, ο στόχος, η αέναη προσπάθεια να φτάσεις εκεί που έχεις σκεφτεί, είναι κάτι που απαιτείται σε μια περίοδο "ισχνών αγελάδων", όπου το να δημιουργήσεις είναι πολύ πιο σημαντικό από το να πληρώσεις αδρά για να το αποκτήσεις. Μια περίοδος που οφείλει ο καθένας να "πλάσει" κάτι νέο, να το αναπτύξει και να το παρουσιάσει!

Κάτι τέτοιο υπάρχει και στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού ένα πράγμα προέταξε πάνω από τους τίτλους και τις διακρίσεις. Τι; Μια ομάδα με ελληνική κατά κύριο λόγο ταυτότητα, με παίκτες νέους, φιλόδοξους, που θα αποτελέσουν το "αύριο" του πολυπρωταθλητή της χώρας μας και του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Αυτό είναι το πλάνο του Ολυμπιακού, πάνω σε αυτό κινείται την τελευταία διετία και αυτό σιγά σιγά πετυχαίνει, με στόχο η "αφρόκρεμα" της Ελλάδας να φορέσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Οι κινήσεις που γίνονται στο μετεγγραφικό παζάρι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και το RedPlanet.gr κάνει μια μίνι "απογραφή"...

Η αρχή αυτό το καλοκαίρι έγινε με την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου από την Ξάνθη. Η αποκάλυψη του πρωταθλήματος, ο "Έλληνας Ρονάλντο" όπως -καθ' υπερβολήν- χαρακτηρίστηκε για το αγωνιστικό του στυλ και το παρουσιαστικό του, έγινε παίκτης του Ολυμπιακού με συνοπτικές διαδικασίες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο 21χρονος δεξιός εξτρέμ έχει τεράστια προσόντα και οι Πειραιώτες δεν δίστασαν να επενδύσουν στο ταλέντο του προτού τον πάρουν... πρέφα οι "απέξω".

Η συνέχεια έγινε με τον Δημήτρη Σιόβα. Ο 23χρονος στόπερ του Πανιωνίου, έκανε μια πολύ μεστή σεζόν φέτος και ο Ολυμπιακός τον έκλεισε από νωρίς, δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ. Παίζει στη Σούπερ Λίγκα από το 2009, αγωνίστηκε σε 71 αγώνες πρωταθλήματος με τους "κυανέρυθρους"(15 - 29 και 27 αντίστοιχα) και πλέον ανήκει στο δυναμικό των νταμπλούχων για τέσσερα χρόνια. Γερό κορμί, με εξέλιξη στο παιχνίδι του, έχει την ευκαιρία να εκτοξευτεί στο λιμάνι, εφόσον δουλέψει σκληρά.


 
Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν την Παρασκευή και το νεαρό γκολκίπερ, Ανδρέα Γιαννιώτη για μια τετραετία. Μόλις 20 ετών, έκανε εξαιρετική χρονιά με τον Εθνικό Γαζώρου, πολλάκις τον είδαν στο λιμάνι και αποφάσισαν να τον αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τους Μπάλαζ Μέγκιερι και Ρόι Κάρολ. Μήπως είναι μεγάλος ο Ούγγρος; Καθε άλλο, τώρα ξεκινάει την καριέρα του και το πρώτο δείγμα ήταν ομολογουμένως εξαιρετικό στα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ.

Κλεισμένος είναι και ο Κώστας Μανωλάς (κάτοικος... Χατζηκυριάκειου πλέον), ο οποίος θα ανακοινωθεί μετά την 1η Ιουλίου, με τον Ολυμπιακό να κινείται νομότυπα και να τον κάνει δικό του, επενδύοντας στο ταλέντο του και στις δυνατότητές του. Έχει πράγματα να φτιάξει στο παιχνίδι του, όμως με δουλειά και συνέπεια, θα μπορέσει να φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο. Στόπερ, νέος και ήδη με παραστάσεις σε μεγάλη ομάδα, αποτέλεσε περίπτωση "λουκούμι" και οι Πειραιώτες δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Είπαμε, κάνουν δικό τους ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Μην ξεχνάμε και τους Τάσο Παπάζογλου και Γιάννη Ποτουρίδη για την θέση του κεντρικού αμυντικού, επομένως ο καθένας αντιλαμβάνεται το πόσο πολύ επενδύει στο "φρέσκο αίμα" ο Ολυμπιακός.


 
Σταματούν εκεί οι Πειραιώτες; Όχι βέβαια, αφού κινούνται για την απόκτηση του Βασίλη Καραγκούνη με αγορά και όχι με δανεισμό από την Ουντινέζε. Στο λιμάνι θεωρούν τον 18χρονο αμυντικό ως μια εξαιρετική περίπτωση και βασιζόμενοι στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν ξεκινήσει με την Ουντινέζε, θα επιχειρήσουν να τον επαναπατρίσουν. Ο Καραγκούνης έχει 12 συμμετοχές και 1 γκολ με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι ήδη παίκτης του Ολυμπιακού από πέρυσι είναι ο Ανδρέας Τάτος, με τον 23χρονο να έχει ήδη γεμάτες σεζόν με τον Ατρόμητο και θα παλέψει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ. Από την ομάδα του Περιστερίου, υπάρχει και ο Θανάσης Καραγκούνης, για τον οποίον οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που βγει προς πώληση...

Δουλειά γίνεται και στο θέμα των υποδομών και της Ακαδημίας και έχει πέσει μεγάλο βάρος, ώστε να υπάρξει "τροφοδότηση" στην πρώτη ομάδα και να γίνει ουσιαστική δουλειά και όχι περιστασιακή. Σε μια χώρα βέβαια που δεν έχει στην ποδοσφαιρική κουλτούρα της να δουλεύει με συνέπεια στις μικρές ηλικίες και πάντα κοιτούσε την εύκολη λύση των μετεγγραφών, είναι δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να υπάρξουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα. Πάντως, στόχος είναι οι μικρότερες ομάδες να βγάζουν παίκτες ποιότητας για την πρώτη και όλοι στο λιμάνι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμφωνούμε ότι δεν είναι διόλου εύκολο μια ομάδα απαιτήσεων, πρωταθλητισμού και τεράστιας πίεσης να προχωρήσει μόνο με Έλληνες παίκτες και δη νέους, όμως με δουλειά και προσήλωση σε αυτό τον στόχο, θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να τους ενσωματώσει και να τους βγάλει στο προσκήνιο, κοιτάζοντας πάντα να έχει και ποδοσφαιριστές από το "πάνω ράφι" που θα δίνουν το κάτι παραπάνω.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι Πειραιώτες δεν μπορούν να λοξοδρομήσουν και να μην δουν τα σημεία των καιρών. Άλλωστε, το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν και στο λιμάνι προσέχουν για να έχουν. Άλλωστε, αυτό ξεχωρίζει τον πρώτο από τους υπόλοιπους...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου