ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σκόμινα: Διαιτήτευσε στημένο ματς και απέβαλε τον Λεβ!

Σκόμινα: Διαιτήτευσε στημένο ματς και απέβαλε τον Λεβ!

21/6/2012
Το επάγγελμά του είναι ταξιδιωτικός πράκτορας ενώ ασχολείται και με το real estate. Έχει σφυρίξει παιχνίδι, το οποίο ήταν στημένο αν και ο ίδιος δεν ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Σκόμινα: Διαιτήτευσε στημένο ματς και απέβαλε τον Λεβ!Ο Νταμίρ Σκόμινα είναι ο Σλοβένος διαιτητής που θα σφυρίξει το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Γερμανία. Έχει σφυρίξει ήδη άλλα δύο παιχνίδια κατά την διάρκεια του Euro 2012, αυτό ανάμεσα στην Ολλανδία και την Δανία (0-1) και αυτό ανάμεσα στην Σουηδία και την Αγγλία (2-3).
Αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο από την σεζόν 2009-2010, έχει σφυρίξει μια φιλική ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Σενεγάλη με 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς και την ήττα της Εθνικής Νέων στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό από την Γερμανία με 3-0. Ήταν ο διαιτητής στο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Βασλούι στο ΟΑΚΑ το 2009, όπου η Ένωση είχε επικρατήσει με 3-0.
Η "εμπλοκή" του σε στημένο παιχνίδι
Το 2004, ο 36χρονος, πλέον, διαιτητής είχε σφυρίξει την αναμέτρηση ανάμεσα στην σκοπιανική Πομπέντα και την αρμένικη Πιούνικ για τα προκριματικά του Champions League. Όπως αποδείχθηκε λίγο καιρό αργότερα, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν στημένο καθώς ο πρόεδρος της Ποντέμπα, Αλεξάντερ Ζάμπρκανε και ο αρχηγός της ομάδας, Νικόλτς Ζντραβέσκι είχαν στοιχηματίσει στην ήττα της ομάδας τους.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η Πομπέντα είχε ηττηθεί όντως με 3-1 με την UEFΑ να κατηγορεί τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά όχι τον Σκόμινα, ο οποίος φαίνεται να μην ήξερε πως το ματς ήταν στημένο.
Η UEFA τιμώρησε την ομάδα των Σκοπίων με οκταετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και τα δύο προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα με ισόβιο αποκλεισμό.
Σύμφωνα με τον Πίτερ Λίμαχερ, ο συγκεκριμένος αγώνας καθώς και αυτός του Πανιωνίου με τη Ντιναμό Τιφλίδας ήταν αυτοί που έκαναν την UEFA να στήσει μηχανισμό για την παρακολούθηση των αγώνων και την προστασία του αθλήματος από τη χειραγώγηση αποτελεσμάτων για στοιχηματικούς λόγους.
Μια σκηνή από… φάρσα
Αυτό που έχει πάθει θα μπορούσε να είναι φάρσα και ίσως και να ήταν. Ίσως πάλι να ήταν απλά ένα μεγάλο λάθος. Το σίγουρο είναι πως ο Σκόμινα δεν πρέπει να το πίστευε όταν του συνέβη.
Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σπιτιού του βρέθηκε δημοσιευμένη στο internet, όταν κάποιος που χρησιμοποίησε το όνομά του, ανάφερε τηλεφωνικά στην αλβανική ομοσπονδία πως ξέχασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του την διαιτητική του στολή. Τότε, η διεύθυνση του σπιτιού του βρέθηκε δημοσιευμένη σε ένα φόρουμ προκειμένου να… διευκολυνθεί όποιος την βρει.

Το παρελθόν του Σκόμινα με τον Γιοακίμ Λεβ!
Στο Euro του 2008, o Σκόμινα ήταν τέταρτος διαιτητής στα παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν το Γερμανία-Αυστρία. Ο Γιοακίμ Λεβ και ο προπονητής της Αυστρίας είχαν μια έντονη λογομαχία με τον Σκόμινα να καλεί τον πρώτο διαιτητή Μεχούτο Γκονζάλες να τους κάνει παρατηρήσεις.
Οι δυο προπονητές συνέχισαν και μετά τις παρατηρήσεις να τσακώνονται και ο Σκόμινα, σε συνεργασία με τον Γκονζάλες, τους έστειλε και τους δύο στα αποδυτήρια. Έτσι «έγραψε» δύο αποβολές στο Euro 2008 χωρίς να έχει σφυρίξει ούτε μια φορά.


www.soccerplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου