ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ψηλά στη λίστα ο Καββαδάς

Ψηλά στη λίστα ο Καββαδάς

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παρακολουθεί την περίπτωση του Βασίλη Καββαδά. Ο Πανιώνιος είναι διατεθειμένος να τον πουλήσει. "Είναι υπερφυσικά δυνατός τύπου Σχορτσανίτη", μας είπαν.
Ο Ολυμπιακός εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ψηλά στην μεταγραφική του λίστα τον 21χρονο (28/12/1991) σέντερ του Πανιωνίου, Βασίλη Καββαδά, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στη Νέα Σμύρνη, ειδικά στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του δυναμικού (2.05μ.) "5αριού" των "κυανέρυθρων", ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος και πιο εξελίξιμος σέντερ από τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ.  Έχει συμβόλαιο, πάντως, για δύο σεζόν ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα του και όχι έως το 2013.

Ο Πανιώνιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του. Αντιθέτως, είναι θετικός στο να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ολυμπιακό (ή με οποιαδήποτε άλλη ομάδα) ώστε να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του Βασίλη Καββαδά. Θα ζητήσει, όμως, ένα καλό χρηματικό ποσό ώστε να τον πουλήσει. Ο 21χρονος σέντερ, ο οποίος κλήθηκε και για πρώτη φορά φέτος στην Εθνική ομάδα των Ανδρών (όπου και δοκιμάζεται), είναι εξπέρ στο physical game, αγωνίζεται με δύναμη, ξέρει να παίζει με πλάτη στο καλάθι και διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή για την θέση του σέντερ.

Στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νικαίας. ενώ υπήρξε διεθνής με την Εθνική μας ομάδα στις μικρότερες κατηγορίες. Φέτος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος ειδικά μετά τον τραυματισμό του Στίβενσον, καθώς πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εκεί μέτρησε 6.5 πόντους μέσο όρο, 3.7 ριμπάουντ και 0.8 κοψίματα.

*Η φήμη στο να δοθεί δανεικός ο Κατσίβελης στον Πανιώνιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

"Υπερφυσικά δυνατός ο Καββαδάς, τύπου Σχορτσανίτη"

Άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά καλά τον Βασίλη Καββαδά, μας είπε για τον Έλληνα σέντερ: "Πρόκειται για έναν πάρα πολύ δυνατό σέντερ. Θα έλεγα υπερφυσικά δυνατός, τύπου Σχορτσανίτη. Έχει ύψος 2.05 και είναι σχετικά γρήγορος. Ξεκίνησε από Νίκαια και έβγαζε μάτια στη Γ' Εθνική και μετά πήγε Πανιώνιο. Πέρσι ήταν η 2η χρονιά του στην ομάδα και  έπαιζε αλλαγή του Στίβενσον, αλλά ουσιαστικά ήταν βασικός όταν τραυματίστηκε ο Αμερικανός. Ο Βασίλης έκανε σούπερ παιχνίδι στο 5ο και πιο κρίσιμο ματς του μικρού τελικού και απέδειξε τις δυνατότητες στα playoffs όπου τα πήγε εξαιρετικά".

Για τις δυνατότητες του νεαρού σέντερ μας επεσήμανε: "Το καλύτερο του στοιχείο είναι ότι "κλειδώνει" πολύ καλά τον αντίπαλο του, κυρίως μετά τα pick and roll. Ξέρει να παίζει πλάτη και στο ένας εναντίον ενός τα καταφέρνει καλά για την ηλικία του. Το προσόν του πέρα από τη δύναμη είναι ότι ότι έχει πολύ καλά τελειώματα και με τα δύο χέρια. Είναι "ήρεμος", δηλαδή όταν παίρνει τη μπάλα, δεν βιάζεται. Πέρσι είχε πρόβλημα με το πότε πρέπει να πασάρει και με το πως πασάρει από το low-post".

Για τα μειονεκτήματα του μας τόνισε: "Tο μοναδικό του πρόβλημα ήταν όταν δεν έβρισκε αντίπαλο να κοντράρει, δηλαδή να σπρώξει και μετά να γυρίσει να τελειώσει τη φάση. Παράδειγμα με τον Χαρίση που επειδή είναι μπλοκέρ δεν του κόλλαγε πάνω, αλλά του άφηνε απόσταση. Έχει ένα σουτ από μέση απόσταση, το οποίο όμως χρειάζεται δουλειά, το ίδιο κι η σταθερότητα του στις βολές. Tο μεγαλύτερο του μείον είναι η έλλειψη εικόνων. Δεν φοβάται καθόλου, αλλά ακόμη όταν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην άμυνα, δυσκολεύεται. Είναι θέμα εμπειρίας".

www.redplanet.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου