ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η κουβέντα με τον Σπανούλη στο τραπέζι (videos)

Η κουβέντα με τον Σπανούλη στο τραπέζι (videos)

Το RedPlanet.gr βρέθηκε στο τραπέζι του Ολυμπιακού στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Σπανούλη για την φετινή ομάδα, αλλά και για το επαγγελματικό του μέλλον.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του ΕΣΑΚΕ για την έναρξη της νέας χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα, BASKET LEAGUE OΠΑΠ 2012-2013, το RedPlanet.gr βρέθηκε στο τραπέζι της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για τη νέα σεζόν, για το επαγγελματικό του μέλλον, αλλά και για την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του 30χρονου γκαρντ.
Για το μυστικό της επιτυχίας και αν για σε αυτή παίζει ρόλο και η τύχη, σχολίασε: Την τύχη σου θα πρέπει να δείξεις ότι τη κυνηγάς σε κάθε περίπτωση. Σίγουρα αυτό που κάνουμε χρειάζεται και τύχη, αλλά χρειάζονται και πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, τόσο μέσα στο γήπεδο, αλλά και πνευματικά.

Πολλές ώρες βίντεο και πολλές ώρες συζήτησης και ανάλυσης, μέσα σε μία χρονιά όπου θα συναντήσεις πολλά καλά, αλλά και αρκετά άσχημα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρεις αυτό που θα αξίζεις, αλλά και αυτό που αξίζει γενικά μία ομάδα.

Αρκεί να μην τα παρατάει ποτέ, να προσπαθεί συνέχεια, να δουλεύει σκληρά, αλλά και να μαθαίνει από τα λάθη, τόσο ο κάθε παίκτης, όσο και μία ομάδα".

Για το πως χρειάζεται να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός το ότι ξεκινάει την σεζόν όντας Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, τόνισε: "Περισσότερο έχει να κάνει με την διαδικασία του μυαλού. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πνευματικά πιο δυνατοί. Πιστεύω ότι όσο πιο πολύ το συζητάμε πως είμαστε Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ότι είμαστε... αυτό, ότι είμαστε το... άλλο, μας κάνει κακό, δεν μας κάνει καλό. Όπως έχω ξαναπεί αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σίγουρα, και το καταλαβαίνω, πως η περσινή σεζόν ανήκει στις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας, αλλά όσο πιο γρήγορα το βγάλουμε από το μυαλό μας, τόσο πιο καλά θα τα πάμε φέτος. Πιστεύω ότι ομάδες με περισσότερη εμπειρία από την δική μας, στο παρελθόν δεν κατάφεραν να το διαχειριστούν καλά αυτό, δηλαδή το να είναι Πρωταθλητής Ευρώπης. Πιστεύω, λοιπόν, πως εμείς, μέσα από συζητήσεις, αλλά και μέσα από αναλύσεις, θα προσπαθήσουμε να πέσουμε σε μία τέτοια "παγίδα" και να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά.

Για το αν είναι σημάδια των καιρών που ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο, απάντησε: "Πιστεύω είναι σημάδια των καιρών. Πολύς κόσμος θα ήθελε να έρθει στο γήπεδο. Βέβαια, η ομάδα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Απ' όσο γνωρίζω προσπαθεί να βάλει νέες και καλύτερες τιμές στα εισιτήρια, καινούρια πακέτα, αλλά και νέες προσφορές ώστε οι φίλαθλοι μας έρθουν στο ΣΕΦ. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να πληρώσει λεφτά ώστε να έρθει στο στάδιο, γιατί όλοι μας στην ομάδα γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κοινωνία μας βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε από την πλευρά μας είναι πως σε αυτές τις δύο ώρες που θα έρθουν στο γήπεδο, όσοι πρόκειται να έρθουν, θα προσπαθούμε πάντα ώστε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ, ώστε να τους ικανοποιήσουμε και να περάσουν ευχάριστα. Να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να προσπαθεί, να μοχθεί και να τους κάνει υπερήφανους".

Για το θέμα του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, επεσήμανε: "Θεωρώ πως είναι άδικο να μιλήσουμε από τώρα για το συμβόλαιο μου, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν. Έχω μιλήσει πάντως με την διοίκηση της ομάδας. Σίγουρα προτεραιότητα μου είναι το να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και όταν έρθει η ώρα για αυτό το θέμα  θα μιλήσω πρώτα με την ομάδα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα το ζητούμενο είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη φετινή χρονιά. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να γίνεται κουβέντα και να αναφέρεται από τόσο νωρίς το τι θα γίνει με το συμβόλαιο. Δεν υπάρχει λόγος να μας παίρνει ενέργεια από το μυαλό αυτό το πράγμα. Όπως είπα και πριν έχω μιλήσει με την διοίκηση για αυτό το ζήτημα και προτεραιότητα μου είναι το να μιλήσω και πάλι με τους ανθρώπους της ομάδας. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει".

Για το αν βλέπει το ελληνικό πρωτάθλημα και τα παιχνίδια σαν προετοιμασία για την Ευρωλίγκα, είπε: "Έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα ναι. Θα βλέπουμε αυτά τα ματς σαν προετοιμασία για την Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα υπάρχουν δύσκολες έδρες και θα συναντήσουμε μπροστά μας περισσότερες ομάδες από την επαρχία, πράγμα που θα κάνει το έργο μας πιο δύσκολο. Ο εύκολος τρόπος για εμάς ώστε να την πατήσουμε είναι μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι στην Ευρώπη, ίσως όταν θα έχουμε το μυαλό μας σε κάποια δύσκολα μας στην Ευρωλίγκα, όταν θα γίνουν περισσότερο κρίσιμα. Θυμάστε τι συνέβη πέρσι με τον Παναθηναϊκό, όταν και έχασε στην κανονική περίοδο στην Καβάλα. Αυτό το πράγμα θα πρέπει να είναι οδηγός για εμάς ώστε να μας συμβεί. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η ομάδα διαθέτει 14εις παίκτες, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα ανά πάσα στιγμή. Και πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε στο τέλος ώστε να μην στραβόπατήσουμε σε κάποια έδρα που στο τέλος θα μας κοστίσει".

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα φέτος έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίθεση αντί στην άμυνα σε σχέση με πέρσι, δήλωσε:  "Ίσως να φαίνεται προς τα έξω πως έχουμε δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίθεση, αντί στην άμυνα σε σχέση με πέρσι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Να ξέρετε, πάντως,  πως το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν είναι επιθετικογενής προπονητής. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει η πειθαρχία και η σκληρή άμυνα. Πιστεύω ότι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε θα είναι κυρίως σαν το τελευταίο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Δηλαδή, με πολύ δυνατή άμυνα, αυτό που μας οδήγησε και πέρσι στις επιτυχίες. Επίσης, με γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας και έλεγχο του παιχνιδιού στην επίθεση, ξέροντας η μπάλα που θα πάει και πως θα πάει. Ξέροντας ο καθένας τι ρόλο έχει στην ομάδα και μη προσπαθώντας να κάνει το κάτι παραπάνω, γιατί σε όλο αυτό που έκαναν πέρσι, και μιλάω για τον κάθε παίκτη, αλλά και για τον εαυτό μου, μας έκανε επιτυχημένους ενώ σε άλλους έδωσε και νέο συμβόλαιο. Και να δείξουμε πως ο κάθε παίκτης που είναι στην ομάδα βρίσκεται σε αυτή διότι κάνει καλύτερα ορισμένα πράγματα από τον οποιοδήποτε άλλον".

Δείτε σε βίντεο όλη την συζήτηση με τον Βασίλη Σπανούλη στο τραπέζι της ΚΑΕ Ολυμπιακός:


RedPlanet.gr - Σπανούλης στο τραπέζι (1) από redplanetgr

RedPlanet.gr - Σπανούλης στο τραπέζι (2) από redplanetgr

RedPlanet.gr - Σπανούλης στο τραπέζι (3) από redplanetgr  


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου