ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μπλεξίματα για 23 ομάδες με το FFP!

Μπλεξίματα για 23 ομάδες με το FFP!

Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάλαγα, Ρουμπίν Καζάν, Φενέρμπαχτσε και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είναι τα πιο ηχηρά από τα 23 ονόματα ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA. Αν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν 23 ομάδες ανά την Ευρώπη που συμμετείχαν ή εξακολουθούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA και οι οποίες δεν έχουν εναρμονιστεί με Financial Fair Play της Ομοσπονδίας!

Μεταξύ άλλων μιλάμε για ονόματα όπως η κάτοχος του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάλαγα, η Φενέρμπαχτσε, η Ρουμπίν Καζάν και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ με ποινές κινδυνεύουν και οι Μπόρατς (Βοσνία), Σαράγεβο (Βοσνία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία), Χάιντουκ (Κροατία), Όσιγιεκ (Κροατία), Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ), Σκεντίγια (ΠΓΔΜ), Φλοριάνα (Μάλτα), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Ρούνταρ (Μαυροβούνιο), Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Βασλούι (Ρουμανία), Παρτιζάν (Σερβία), Βοϊβοντίνα (Σερβία) και Εσκισεχίρσπορ (Τουρκία).

Η UEFA δείχνει πως δεν αστειεύεται με το συγκεκριμένο μέτρο και ειδική επιτροπή, με επικεφαλής των τέως πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν-Λουκ Ντεαέν, εξέτασε τα δεδομένα και έθεσε σε "περιορισμό" τους συλλόγους εκείνους που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους (άλλους συλλόγους, ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους, κράτος).

Τούτο σημαίνει πως θα τους παρακρατηθεί ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα που θα λάμβαναν για την παρουσία τους στις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει στο τέλος του μηνός, 30 Σεπτεμβρίου, κι αν δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, εξοφλώντας ή διακανονίζοντας τες, θα υποστούν επιπλέον κυρώσεις που φτάνουν έως την αποβολή τους από τις παρούσες ή μελλοντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την απαγόρευση μεταγραφών.

Να θυμίσουμε πως η Μάλαγα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τους Σαβιόλα, Σάντα Κρουζ, Ονιέγου και Ιτούρα, ενώ η Ατλέτικο τους Κριστιάν Ροντρίγκες, Μπελόζογλου, Ντίας και Θίσμα.

Η Σπόρτινγκ Λισαββώνας προχώρησε στην απόκτηση των Πράνιτς, Μπουλαρούζ, Λαμπιάντ, Ρόχο, Βιόλα, Φερνάντες, Πατίνιο, Αλχαφίτ, Τσχέτρι, Άλβες και η Φενέρμπαχτσε πήρε τους Κράσιτς, Κάιτ, Τοπάλ, Κορκμάζ, Αλί Καλντιρίμ, Ουτσάν, Γιόμπο αλλά και Μεϊρέλες για τον οποίο δαπάνησε 10 εκ. ευρώ και ενώ είχε αποκλειστεί από το Champions League!

Τέλος η Ρουμπίν Καζάν ενισχύθηκε με τους Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τερέ και Ροντόν. Προφανώς όλες οι ομάδες που προχώρησαν σε αγορές παικτών δαπανώντας ποσά που δεν συνάδουν με τα έσοδα τους, μπήκαν στο μικροσκόπιο της UEFA και εφόσον δεν εναρμονιστούν με τα όσα επιτάσσει το Financial Fair Play, θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου