ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE



Διαφορα απο SUPER LEAGUE

9/9/2012ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

*Τοκειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολα τα νεα της SUPER LEAGUE

Άρεσαν τα «δεύτερα» 

8/9/2012

Άρεσαν τα «δεύτερα»
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η πρώτη ομάδα της SKODA Ξάνθης νίκησε 3-1 εκείνη των Νέων.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο πράγμα που είχαν στο μυαλό τους τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης όσο και ο Νίκος Κεχαγίας, καθώς σκοπός του αγώνα ήταν οι δύο τεχνικοί να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές τους. Παράλληλα, ο Δημήτρης Κομεσίδης επέστρεψε στις προπονήσεις των ακριτών κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Τώρα όσον αφορά στο ματς σε αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες, οι οποίοι στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος έχουν αγωνιστεί ελάχιστα ή και καθόλου. Στο πρώτο ημίχρονο μετά από κάθετη πάσα του Τριάδη, ο Ράνος πέτυχε το 1-0 με πλασέ, ενώ στο 30’ η ομάδα Νέων έφτασε στο 1-1 με τον Παπαδημητρίου μετά από πάσα του Νάκα.

Στο 31’ δοκάρι είχε ο Τριάδης με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 36’ ο Ράνος με νέο πλασέ πέτυχε το 2-1. Στο 36’ ο Μπαρέττας είχε δοκάρι στο πλασέ που επιχείρησε στην εστία του Λοντίγκιν. Στο 56’ ο Αντώνης Ράνος έφτασε στο προσωπικό χατ – τρικ, πετυχαίνοντας το 3-1. 

Οι νέοι ήταν ωραίοι 

8/9/2012

Οι νέοι ήταν ωραίοι 
Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τελευταία, χρονικά, μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ στο φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη που έληξε 2-2.

Ο λόγος για τους Κουρδάκη, Ιωαννίδη και Λαμπρόπουλο, οι οποίοι ήταν από τους καλύτερους της αναμέτρησης μεταξύ των δύο συλλόγων του Ηρακλείου που έγινε στο «Γεντί Κουλέ».

Ωστόσο, θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Σωκράτης Ευαγγέλου του Εργοτέλη που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Τώρα όσον αφορά στο ματς η εικόνα που παρουσίασε τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά και από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Ωστόσο, αυτό άλλαξε στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Βέβαια, σε αυτό βοήθησαν οι πολλές αλλαγές που έκαναν και οι δύο προπονητές. Έτσι, το σκορ άνοιξε στο 52’ από τον Βιτώρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και πλάσαρε σωστά τον Αθανασίου.

Τα τέρματα για τους «μελανόλευκους» διπλασίασε στο 58’ ο Σόουζα μετά από κεφαλιά, αλλά οι παίκτες του Εργοτέλη δεν τα παράτησαν και πίεζαν προκειμένου να μειώσουν το σκορ. Τελικά αυτό συνέβη στο 82΄με τον Ευαγγέλου αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αγριμάκη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό του ματς ο ίδιος παίκτης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Σαχσανίδης (Αγριμάκης), Βερόν (46’ Ζαχαράκης), Χαριτωνίδης (46’ Σόουζα, 66’ ), Μονιάκης (46’ Μπούρμπος), Ζορμπάς (46’ Καπουράνης), Κουτσιανικούλης (46’ Περογαμβράκης), Παπάζογλου (46’ Ροβύθης), Βάντο (46’ Βαλεριάνος), Κουρδάκης (66’ Χατζηκοσμάς), Λαμπρόπουλος (46’ Βιτώρος), Ιωαννίδης (66’ Νύχταρης).

Εργοτέλης: Αθανασίου, Σαρρής (72’ Κούρτι), Γιοβάνοβιτς (78’ Άλα), Ρομάνο (78’ Κούτρης), Χαντί (78’ Ευαγγέλου), Μπουχαλάκης (72’ Κοζορώνης), Ρέντζας (72’ Μπουρσέλης), Καλίλ (66’ Δωματάς), Ζαχόρα (59’ Δασκαλάκης), Γκαντιάγκα (53’ Ουέλινγκτον), Γεωργίου (78’ Πρωτογεράκης). 

Για ένα ημίχρονο, ΠΑΟΚ 

8/9/2012

Για ένα ημίχρονο, ΠΑΟΚ 
Μόνο για ένα ημίχρονο, το πρώτο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ορεξάτος στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό. Σε αυτό το διάστημα ο «Δικέφαλος του Βορρά» σημείωσε το νικητήριο γκολ με τον Γιάννου (1-0 στο 34’) και είχε δοκάρια με τους Ρομπέρ και Γιάννου. Περίπου 3.000 φίλοι των «ασπρόμαυρων» στο γήπεδο της Τούμπας. Ακούστηκαν συνθήματα κατά Ζαγοράκη από την Θύρα 4. Νεόνυμφο ζευγάρι στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Λόρενς να βρίσκει τον Ρομπέρ και το σουτ του Γάλλου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 9’. Ο Πανσερραϊκός με τον Μπανγκουρά φάνηκε απειλητικός, αλλά ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του επιθετικού των «λιονταριών» στο 16’. Οι Θεσσαλονικείς πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Γεωργιάδης επωφελήθηκε από λάθος του Κουτζαβασίλη, αλλά το πλασέ που δοκίμασε απομακρύνθηκε από τον Μπριλάκη πάνω στην γραμμή στο 22’. Ό,τι δεν πέτυχε ο 24χρονος άσος σε αυτή την φάση κατάφερε ο Γιάννου. Ο νεαρός επιθετικός αξιοποίησε την μεταβίβαση του Λόρενς και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 34’. Οι πολλές αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου έριξαν το ρυθμό του φιλικού που δεν είχε ιδιαίτερες στιγμές.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο (72 Γιακουμής), Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Ιντζίδης, Λίνο, Λόρενς (77’ Παπαδόπουλος), Κάτσε (88’ Κιόσε), Φωτάκης (54’ Κίτσιου), Ρομπέρ (69’ Πόποβιτς), Γεωργιάδης (46’ Δεληγιαννίδης), Γιάννου (69’ Δεμιρτζόγλου)

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κιάσσος, Μπριλάκης, Καρακώστας (82’ Καρασαλίδης), Τσαούσης (88’ Τσούτσης), Σιάκκας (72’ Παρασκευαϊδης), Ράνιτς (88’ Τσιμίκας), Ανάκογλου (88’ Γιαννόπουος), Τοντόροφ (60’ Μπονέρης), Μπαγκουρά (82’ Καψάλης), Κόντος (82’ Γκουγκουλιάς).

Ο… Γολγοθάς του Παναθηναϊκού 

8/9/2012

Ο… Γολγοθάς του Παναθηναϊκού
Ο Φερέιρα παρά το γεγονός πως του λείπουν αρκετοί ποδοσφαιριστές -έντεκα διεθνείς, δουλεύει όσο περισσότερο μπορεί με τους υπόλοιπους λόγω του… Γολγοθά που έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου έχουν να δώσουν έξι παιχνίδια, εκ των οποίων δύο ευρωπαϊκά και δύο ταξίδια στην Θράκη και ο Πορτογάλος δοκιμάζει τα πάντα στις προπονήσεις, προσπαθώντας να έχει όσο πιο έτοιμή γίνεται την ομάδα του.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, οι έξι διεθνείς με την εθνική Ανδρών (Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καρνέζης, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος), οι δύο με την Ελπίδων (Λαγός, Φουρλάνος), ο Βελάσκες, ο Σισοκό και ο Μπαρμπαρούσης επιστρέφουν στην Παιανία και ενσωματώνονται, για να έχει και ο Φερέιρα αυτό που ζητάει. Δύο παίκτες για κάθε θέση δηλαδή, αφού το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και είναι δεδομένο πως θα αλλάξουν αρκετές φορές οι αρχικές συνθέσεις… Και δεν είναι μόνο τα συχνά παιχνίδια, αλλά κυρίως τα πολλά ταξίδια.

Η αρχή της... ανηφόρας ξεκινά το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, που οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στην Κομοτηνή στην έδρα του Πανθρακικού. Και με το που επιστρέψει το «τριφύλλι» από την Θράκη, πρέπει να φύγει αμέσως για Σλοβενία, αφού στις 20 Σεπτέμβρη παίζει στην έδρα της Μάριμπορ. Στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 24 Σεπτεμβρίου τον Ατρόμητο, αλλά παρόλα αυτά, πάλι θα ταξιδέψει αφού λόγω Φοίβου(!!) και συναυλίας στο ΟΑΚΑ, θα… ξενιτευτεί σε γήπεδο τις επαρχίας!

Στις 30 Σεπτεμβρίου, όμως, οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία μετά από αρκετές μέρες και πάλι, να… μυρίσουν ΟΑΚΑ, αφού υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης, τέσσερις μέρες μόλις πριν το κρισιμότατο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τότεναμ (4 Οκτώβρη). Τέλος, στις 7 Οκτώβρη ο Παναθηναϊκός θα… ξαναπεταχτεί μια βολτίτσα μέχρι την Θράκη, αφού έχει να αντιμετωπίσει την αξιόμαχη Ξάνθη στα Πηγάδια.

Αναλυτικά τα έξι παιχνίδια που θα δώσει εντός τριών εβδομάδων το «τριφύλλι».

15 Σεπτεμβρίου: Πανθρακικός - Παναθηναϊκός
20 Σεπτεμβρίου: Μάριμπορ - Παναθηναϊκός
24 Σεπτεμβρίου: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (σε ουδέτερο γήπεδο)
30 Σεπτεμβρίου: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης
04 Οκτωβρίου: Παναθηναϊκός – Τότεναμ
07 Οκτωβρίου: Ξάνθη – Παναθηναϊκός 

Ισόπαλη στον Βόλο η Βέροια 

8/9/2012

Ισόπαλη στον Βόλο η Βέροια
Βέροια και Νίκη Βόλου ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Πανθεσσαλικό στάδιο, σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/9).

Η Νίκη μάλιστα είχε πολύ καλή απόδοση μέχρι το 30ο λεπτό, όταν πέτυχε και το μοναδικό της τέρμα στην αναμέτρηση. Βελτιώθηκε στην συνέχεια η Βέροια φτάνοντας στην ισοφάριση. 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο.

Η ομάδα του Βόλου προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με γκολ του Κυριάκου και μέχρι το 30’ περίπου έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, όπως το οριζόντιο δοκάρι του σκόρερ Κυριάκου στο 17’ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Η Βέροια είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 14’ όταν ο Καρατζάς έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα έπειτα από προβολή του Μπαργκάν. Στο 74’ η «βασίλισσα του βορά» σοφάρισε με αυτογκόλ του Μκρτσιάν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου (Αμανατίδης): Βούρας (72' Καρακούτσης), Ψιάνος, Καρατζάς (72’ Σαμαράς), Μήτσης (80' Παπαδόπουλος), Ριζογιάννης, Κυριάκος (88' Σούφλας), Σκούφαλης, Πουρτουλίδης (63' Αργύρης), Ουέλινγκτον (36' Λαζαρίδης), Τάσιτς (63' Μκρτσιάν)

Βέροια (Καρύδας): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Τόμας, Τζημογιάννης, Γεωργέας, Ζε Βίτορ, Γκιγέρμε, Μπαργκάν, Καφές, Ιωάννου.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Δασκαλάκης, Μπελόν, Μπάρμπας, Καλτσάς, Σνάουτσνερ, Μπεθέρα, Καλογέρης, Μάνος, Παυλίδης, Καρλίνος, Βεργώνης

Αναστόπουλος: «Πάμε για κεντρικό αμυντικό» 

8/9/2012

Αναστόπουλος: «Πάμε για κεντρικό αμυντικό»
Έναν παίκτη που θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ συνεχίζουν να ψάχνουν οι άνθρωποι του συλλόγου, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον Εργοτέλη.

«Όταν πάρουμε παίκτη θα το πούμε επίσημα. Δεν κάνουμε εικασίες. Ψάχνουμε έναν κεντικό αμυντικό που θα μας βοηθήσει. Ωστόσο, τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ένα δύσκολο παιχνίδι, κοιτάμε να είμαστε έτοιμοι για να το κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του Αναστόπουλου.

Παράλληλα, ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε για την απόδοση των παικτών του στο φιλικό με αντίπαλο τον Εργοτέλη: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, με ωραία γκολ και ωραίες φάσεις. Όλη την εβδομάδα γυμναστήκαμε επίμονα .Είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση που δείξαμε, κυρίως στο 2ο ημίχρονο. Θέλουμε να έχουμε μια 20αδα σε ετοιμότητα, για αυτό και τα παιδιά πρέπει να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και όποιος χρειαστεί πρέπει να βοηθάει. Κρίνω όλη την εικόνα και τη διάθεση που είχαμε και είμαι ευχαριστημένο».

Ανώμαλη… προσγείωση 

8/9/2012

Ανώμαλη… προσγείωση 
Μπορεί στη τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα να πήρε σπουδαία ισοπαλία στην έδρα του Παναθηναϊκού, όμως στο φιλικό του Σαββάτου, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε σχετικά εύκολα από την Λουφτετάρι στο Αργυρόκαστρο με σκορ 1-0 και πιθανώς να λειτουργήσει ευεργετικά για το μέλλον.

Ο προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η ήττα, έστω και φιλική, με τον Νόρα στο 10’ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

Μάλιστα, η αλβανική ομάδα είχε την ευκαιρία στο 40’ να διπλασιάσει τα τέρματά της, καθώς ο Σαμέλ αστόχησε από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που υπέπεσε ο Σταύρος Τσουκαλάς, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουφτετάρι: Σαλεμάι, Μπεκίρι, Σαμέτι, Μερισίνι, Τάτσο, Ραμαντάνι, Νίκολιτς, Σένα, Μίριτς, Νιτσάι, Νόρα

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς (46' Tαμπάσης), Ρουμπουλάκος (46΄Πάντος), Οικονόμου (46' Μιχαήλ), Μπέριος (46' Κολοβέτσιος) ,Γανωτής (46' Ντάσιος), Κεϊτά (46' Πατσατζόγλου), Τσουκαλάς (46' Αυγενικού), Κοροβέσης (46' Τζανής), Ντε Βινσέντι (46' Γιάκος), Νικλητσιώτης (70' Κωστάκης), Ίλιτς (46' Τοπούζης- 60' Λ.Τ. Γεωργίου)

Δώνης: «Μεγάλες μεταγραφές τον Γενάρη» 

8/9/2012

Δώνης: «Μεγάλες μεταγραφές τον Γενάρη» 
Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη προανήγγειλε ο Γιώργος Δώνης μετά το φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό (1-0) στην Τούμπα.

Ταυτόχρονα ο "Δικέφαλος του Βορρά" απέκλεισε το ενδεχόμενο προσθήκης ελεύθερου ποδοσφαιριστή στην παρούσα φάση.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το τετ-α-τετ με τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι φυσιολογικό να θέλει ο ιδιοκτήτης να μαθαίνει για την ομάδα, η δεύτερη συνάντηση που είχαμε ήταν πιο σημαντική από την πρώτη. Έγινε κουβέντα για μεταγραφές, για τώρα, για τον Ιανουάριο, αλλά και το επόμενο καλοκαίρι. Απ' αυτά που είδαμε τώρα, δεν βρέθηκε κάτι ιδιαίτερο. Θα δώσουμε βαρύτητα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και συζητάμε να κάνουμε μία - δύο μεγάλες μεταγραφές. Ρωτήθηκα από τον ιδιοκτήτη για την άποψή μου για το αγωνιστικό κομμάτι. Η άποψή μου συμπίπτει μ' αυτές των Βρύζα και Γεωργιάδη, και βεβαίως και του ιδιοκτήτη. Όλοι μας ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχουμε απ' αυτή την ομάδα», είπε.

Για το φιλικό με τον Πανσερραϊκό: «Προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πλήρεις, περιμένουμε τους παίκτες, που ήταν τραυματίες», ενώ για τον Βιβιάν, που τραυματίστηκε χθες και η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για θλάση, είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη το μέγεθος του τραυματισμού».

Με την σειρά του ο τεχνικός των Σερραίων, Μιχάλης Γρηγορίου, είπε: «Για τους παίκτες μου ήταν πολύ σημαντικό να παίξουν σ’ αυτό το γήπεδο, μετρήσαμε την ετοιμότητά μας, έχουμε ένα μείγμα μικρών και έμπειρων παικτών και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απ΄ όλα, όσα είδα».

Δύο εκτός, μέσα ο Αγκάνθο 

8/9/2012

Δύο εκτός, μέσα ο Αγκάνθο 
Το ντεμπούτο με την φανέλα του Άρη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Ο Ισπανός επιθετικός υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο και συμμετείχε στο πρόγραμμα των «κίτρινων» που αύριο θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι την Μπενφίκα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ατομικά γυμνάστηκαν οι Νίκος Ψυχογιός και Βασίλης Τριανταφυλλάκος και δεν υπολογίζονται από τον Μάκη Κατσαβάκη.

Ο Τριανταφυλλάκος υποβλήθηκε σε εξετάσεις (σύσπαση στον τετρακέφαλο) και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Δεν βρέθηκε λύση με Βελλίδη

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Μάρκου Βελλίδη δεν βρέθηκε λύση ούτε σήμερα, μετά την νέα συνάντηση που είχε με τον Μάκη Κατσαβάκη. Η σχέση των δύο ανδρών εξακολουθεί να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ο αρχηγός του Άρη δέχεται μεν ότι ξέφυγε από τα όρια, αλλά ότι το όλο θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό για να ζητήσει συγγνώμη μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες του, όπως απαιτεί ο Έλληνας τεχνικός για να τον δεχθεί πίσω.

Τέλος Σαουρίδης-Νέγρης από τον «Super 3» 

8/9/2012

Τέλος Σαουρίδης-Νέγρης από τον «Super 3»
Στη διαγραφή δύο ιστορικών στελεχών του προχώρησε ο «Super 3», ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Άρη.

Πρόκειται για τον επί σειρά πρόεδρο, Γιάννη Σαουρίδη και τον Γιάννη Νέγρη.

Μάλιστα, η απόφαση ήταν ομόφωνη, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε.

Διαγράφηκαν επίσης και οι Μάκης Δαλιάνης και Κώστας Ακτίνης.

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα Σάββατο στο κλειστό κάτω από την Θ3 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο των συνδέσμων του SUPER 3…

Στο 1ο μέρος όπως είχε γίνει γνωστό είχαν προσκληθεί οι αποχωρήσαντες και παραιτηθέντες του συνδέσμου μετά από καθολική απαίτηση των εκπροσώπων των συνδέσμων και των μελών του Κεντρικού…

Κάποιοι δώσανε το παρών (Σαουρίδης Γιάννης, Ακτίνης Κώστας) κάποιοι όχι( Νέγρης Γιάννης, Δαλιάνης Μάκης)

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα και φυσικά στα καίρια θέματα όπου υπήρχαν χειροπιαστές αποδείξεις ήταν μηδενικές έως ανύπαρκτες και δεν κάλυψαν κανέναν…

Έτσι λοιπόν μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των συνδέσμων του SUPER 3 αποφασίστηκε η διαγραφή τους από τα μητρώα μελών…

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η τελική εμπλοκή τους με τον σύνδεσμο και το σύλλογο έκανε ανεπανόρθωτο κακό…

Στο 2ο μέρος συζητήθηκαν από μηδενική πλέον βάση η λειτουργία και η ιδεολογία του συνδέσμου και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την συνέχεια της πορείας του…

Επίσης έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στην οικογένεια (του συνδέσμου γιατί του ΑΡΗ ήταν πάντα) τα αδέρφια μας από την Έδεσσα…

Τέλος δίνεται για τελευταία φορά η ευκαιρία σε όποιους συνδέσμους δεν έδωσαν το παρών να παραμείνουν με παρουσία στα επίσημα όργανα της FAMILIAS στις τάξεις του…
Αύριο όλοι στο Ναό για όσους δεν καταλαβαίνουν ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ…

ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ FAMILIA SUPER 3».

Συνεχίζει με… φόρα 

8/9/2012

Συνεχίζει με… φόρα
Η… αύρα από τη πρώτη-ιστορική-νίκη στη Σούπερ Λίγκα για τον Πλατανιά, συνεχίζεται και στα φιλικά ακόμα και κόντρα σε πιο αδύναμους αντιπάλους. Οι Χανιώτες προσέφεραν θέαμα στους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο Μάλεμε, καθώς επικράτησαν 4-1 του Κισσαμικού.

Μόλις στο 5’ ο Αναστασάκος «άνοιξε» το σκορ για τους Κρητικούς, με τον Μαραγκουδάκη στο 15’ να δίνει… αέρα δύο γκολ. Το 3-0 «έγραψε» πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα στο 22’ ο Ονάρ, με τους φιλοξενουμένους να μειώνουν στο 37’ με σουτ του Παπαθανασίου.

Τα πολλά γκολ του πρώτου μέρους δεν επαναλήφθηκαν και στο δεύτερο, ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν αρκετές και στην επανάληψη. Μάλιστα, οι νεοφώτιστοι πέτυχαν ακόμα ένα γκολ, με τον Μιρτσέτα στο 67’, κάνοντας το 4-1, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Τζανής, Δημήτρης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι, Αναστασάκος. Έπαιξαν και οι: Παληγεώργος, Ζάλουντοκ, Κουρτεσιώτης, Βαρουξάκης, Δέντσας, Γκονζάλες, Τσοντάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Δράμι, Γιακουμάκης και Σαμπέδρο.

Νέοι μπελάδες για Πανιώνιο 

8/9/2012

Νέοι μπελάδες για Πανιώνιο
Άλλο ένα πρόβλημα είναι προ των πυλών για τον Πανιώνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σόλομον Οκπάκο, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν βρισκόταν στις τάξεις των «κυανέρυθρων», κατέθεσε προσφυγή κατά της ομάδας της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται.

Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου (9/9) στα γραφεία του «Ιστορικού» έφτασε έγγραφο από την FIFA, το οποίο ενημερώνει τους ιθύνοντες του συλλόγου για την οφειλή που υπάρχει στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Έτσι, σε περίπτωση που το θέμα δεν διευθετηθεί άμεσα, τότε δεν αποκλείεται ο Πανιώνιος να έχει σοβαρότερα προβλήματα.

Λόρενς: «Να ανακάμψουμε» 

8/9/2012

Λόρενς: «Να ανακάμψουμε»
Στο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό (1-0), ο Λίαμ Λόρενς ήταν από τους διακριθέντες του «Δικέφαλου του Βορρά» με την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Γιάννου και αρκετές ακόμη αξιόλογες ενέργειες.

«Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που είχα την ασίστ στο μοναδικό γκολ της ομάδας. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θέλω να το πετύχω, αλλά δεν είναι το πρωτεύον για μένα να σκοράρω. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Να ανακάμψει από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα», δήλωσε ο Ιρλανδός μετά το τέλος του ματς.

«Κληρώνει» για την έδρα 

9/9/2012

«Κληρώνει» για την έδρα 
Την έδρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, θα αποφασιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ θα συναντηθούν τη Δευτέρα οι Ζεσουάλντο Φερέιρα, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Γόντικας και Κώστας Ελευθεράκης για να αποφασίσουν σε ποιο γήπεδο θα γίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε εκφράσει την επιθυμία να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση η ημερομηνία της αναμέτρησης, επειδή το πρόγραμμα του «τριφυλλιού» είναι φορτωμένο και θα επιβαρυνθεί κι άλλο.

Ο 66χρονος προπονητής θα προτιμούσε, επίσης, η ομάδα να μην παίξει εκτός Αθηνών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είχε ακουστεί η περίπτωση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι να μη δοθεί το συγκεκριμένο γήπεδο, εκτός και αν το ορίσει η Σούπερ Λίγκα που έχει το δικαίωμα.

Πλέον στον Παναθηναϊκό εξετάζουν τις λύσεις της Τρίπολης και της Πάτρας, ενώ αν δεν έπαιζε την Κυριακή ο Λεβαδειακός στην έδρα του θα είχε γίνει κουβέντα και για αυτή την έδρα.

Είναι πιθανό να πάει άνθρωπος του «τριφυλλιού» στην Πάτρα για να δει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, ο Αλαφούζος περιμένει τις τελικές γνωματεύσεις των μηχανικών για το γήπεδο της Λεωφόρου, ώστε να ληφθεί η απόφαση και για τον Ιανουάριο.

Έρχονται χρήματα από την UEFA

Την εβδομάδα που αρχίζει από αύριο αναμένεται να φθάσουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα χρήματα από την UEFA για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (2,1 εκατ. ευρώ) και τη συμμετοχή των διεθνών στο Euro.

Μετρούν αντίστροφα… 

9/9/2012

Μετρούν αντίστροφα…
Κάθε μέρα που περνάει, πλησιάζει και η ημερομηνία της άφιξης του Κιθ Χάρις στην Ελλάδα που πρόκειται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την ενδεχόμενη επένδυσή του στην ΑΕΚ. Αυτό το περιμένουν πως και πως οι άνθρωποι της Ένωσης οι οποίοι όμως διατηρούν χαμηλούς τόνους μέχρι να υπάρξει οριστική συμφωνία.

Δεν μπορούν όμως να μην διακρίνουν σημάδια των προθέσεων των Χάρις και Βιντιάδη τα οποία μόνο χαμόγελα μπορούν να προκαλέσουν. Στην ομάδα χαρακτηρίζουν την υπόθεση «σοβαρή και αξιόλογη» και ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά. Το κακό όμως είναι ότι σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως ελπίζουν τότε δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

Οδηγός…
Να αποτελέσει οδηγό η φιλική νίκη επί του Λεβαδειακού για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας θέλουν οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ. Αρκετά σημαντικό θεωρούν πως είναι οι νίκες –ακόμη και σε τέτοια παιχνίδια- για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας που προσπαθούν να συνέλθουν μετά από τις δύο ήττες που γνώρισαν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ενόψει του αγώνα με τον Άρη ο Βαγγέλης Βλάχος ταλαιπωρείται για την αριστερή πλευρά της ομάδας. Ο Παυλής αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάστασή του και θα γνωρίσουν στην Ένωση εάν μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν.

Εφόσον δεν μπορεί να παίξει ο Παυλής τότε υπάρχει η λύση του Λαγού ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει αύριο σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αλλά και ο Κατίδης.

Γεμάτο το πρόγραμμα του Σαββίδη 

9/9/2012

Γεμάτο το πρόγραμμα του Σαββίδη 
Μόνο τυχαία δεν θεωρείται η επιλογή του Ιβάν Σαββίδη να φτάσει στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ήθελε να εκμεταλλευτεί την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στη συμπρωτεύουσα για να προωθήσει θέματα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, αλλά και δικά του.

Το πρόγραμμα του ομογενούς επιχειρηματία είναι από χθες γεμάτο, αφού ξεκίνησε κύκλο επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και πολλούς ακόμη βουλευτές.

Στο επίκεντρο, όπως γράφει το δημοσίευμα, είναι η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Πρόθεση του «τσάρου» είναι να βρει μία λύση για τα χρέη του «Δικεφάλου του Βορρά» προς το Δημόσιο και να μπει μια σειρά στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, ο οποίος ήταν ο πρώτος του στόχος από την ημέρα που τον ανέλαβε.

Στόχος του Σαββίδη είναι να πετύχει μία ρύθμιση των χρεών που θα εξυπηρετεί τον ΠΑΟΚ και θα καλύπτει την πολιτεία για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του ομογενούς επιχειρηματία, θεωρείται θέμα χρόνου να «καθαρίσει» ο επιχειρηματίας τα χρέη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς τρίτους.

Πρώτο μέλημα ο κεντρικός αμυντικός 

9/9/2012

Πρώτο μέλημα ο κεντρικός αμυντικός
Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός στη Βέροια μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Στη «βασίλισσα του Βορρά» έχει πέσει το βάρος στα μετόπισθεν και μία περίπτωση που εξετάζεται είναι εκείνη του Μονσορό.

Ωστόσο, η προσοχή των ιθυνόντων του συλλόγου έχει σε άλλες πιο ενδιαφέρουσες λύσεις. κουβέντα με την πλευρά του Σιλβέστρ (όπως σας μεταφέραμε χθες, θα συνεχίσει στην Γουέστ Χαμ) είναι ενδεικτική του παίκτη που επιθυμούν να αποκτηθεί.

Στο «μέτωπο» του προπονητή, περιπτώσεις όπως των Ερνάντεθ, Κωστένογλου εξετάζονται δυνατά, αλλά δεν είναι οι μόνες.

«Με αγάπη για τη φανέλα της ΑΕΚ»! 

9/9/2012

«Με αγάπη για τη φανέλα της ΑΕΚ»! 
Η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Εκείνος όμως υπόσχεται να γυρίσει πιο δυνατός!

Με μπανταρισμένο το πόδι, αλλά μάτι που γυαλίζει, ο Αινείας Καλογέρης μόνο απογοητευμένος δεν μοιάζει από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η πιο… μπαλαδόρικη «αποκάλυψη» της φετινής ΑΕΚ μιλά στο sport-fm.gr και δηλώνει ανυπόμονος ν’ ανταποδώσει -με πάθος και αγάπη για τη φανέλα- τη στήριξη του κόσμου της «Ένωσης».


Συνέντευξη στον Σταύρο Καλογεράκη

-Πες μας μερικά πράγματα για την μέχρι τώρα καριέρα σου. Από πού ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και πώς έφτασες τώρα να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ;

«Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να παίζω ποδόσφαιρο. Έξι-επτά ετών. Εδώ, στις γειτονίες της Νέας Ιωνίας, στην τοπική ομάδα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Κάποια μέρα με είδε ένας άνθρωπος και είχε πει στον πατέρα μου να με πάει σε κάποια ομάδα, επειδή από μικρός φαινόταν ότι έχω ταλέντο.

Ξεχώριζα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου και έτσι ο πατέρας μου με πήγε στις ακαδημίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπου από τα 7 μου μέχρι τα 15. Έμαθα πολλά στον Χουάν, είχε πολλούς καλούς προπονητές από το εξωτερικό. Ήταν πολύ καλά για εμένα και μπόρεσα να μάθω αρκετά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Μετά έκατσα έναν χρόνο στην Ολλανδία, στην Γκρόνινγκεν. Έμεινα ένα χρόνο εκεί, όμως είχα πρόβλημα με το διαβατήριο επειδή ήμουν ξένος.

Επέστρεψα στα δεκαέξι στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπου έμεινα περίπου 2,5 χρόνια και αποφάσισα να φύγω για να πάρω χρόνο συμμετοχής σε κάποια άλλη ομάδα. Είχα δοκιμαστεί στον Εργοτέλη, όμως είχε περάσει η μεταγραφική περίοδος και μου είπαν να πάω στη Χερσόνησο για να μπορούν να με βλέπουν και τελικά έπαιξα για έναν χρόνο στη Γ’ Εθνική. Φέτος, όμως, ήρθε αυτή η ευκαιρία της ΑΕΚ και… να ’μαι ξανά εδώ»
.

-Γιατί δεν κατάφερες τελικά να μείνεις στην Ολλανδία;

«Εκεί έπιανα θέση ξένου και έπρεπε να βγάλω ελληνικό διαβατήριο. Έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα για να μπορέσω να μείνω στην Γκρόνινγκεν. Έπρεπε να δώσει κάποια χρήματα, τα οποία δεν έδωσε και γι’ αυτό γύρισα πίσω. Είχαμε συμφωνήσει, αλλά δεν μπόρεσα να παίξω».

-Η 21η Αυγούστου μάλλον θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου. Το πρωί υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ και το απόγευμα ήρθε ο άσχημος τραυματισμός. Πώς ήταν εκείνη η μέρα;

«Ήμουν λίγο αγχωμένος από το πρωί, επειδή επρόκειτο να υπογράψω το συμβόλαιό μου. Είχε χαλάσει ένας υπολογιστής και μου είπαν έλα ξανά μετά από 2-3 ώρες. Αυτό με άγχωσε. Πηγαίνω στις 15:30 στα γραφεία, υπογράφω πολύ χαρούμενος το συμβόλαιό μου και μετά από δύο ώρες χτύπησα στην προπόνηση. Φυσικά με στεναχώρησε πολύ».

-Αν σε ρωτούσε κάποιος για το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα; Ποιο είναι αυτό;

«Ο Ρονάλντο, το “φαινόμενο”»!

-Εκείνος είχε πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Συνδέεις στο μυαλό σου τα δικά του περιστατικά με τον τραυματισμό σου;

«Ναι, έχουμε κάποια κοινά στοιχεία. Μπαίνω συχνά στο ίντερνετ και βλέπω βίντεο για να δω τι έκανε εκείνος στους τραυματισμούς του. Έτσι παίρνω κουράγιο…».

-Αλήθεια, τι έγινε στη φάση που τραυματίστηκες;

«Σε μία φάση με τον Αργυρίου από τη β’ ομάδα, τσιμπάω την μπάλα, περνάω και εγώ από πάνω του, με χτυπάει λίγο στη φτέρνα και έτσι όπως πάω να πατήσω στο χορτάρι, μου μαγκώνει το πόδι».

-Φυσικά ανάμεικτα τα συναισθήματα μετά την υπογραφή του συμβολαίου…

«Δεν πρόλαβα να χαρώ στην ουσία. Δύο-τρεις ώρες κράτησε η χαρά μου. Με στεναχώρησε πολύ ο τραυματισμός».

-Σε χειρούργησε ένας από τους καλύτερους γιατρούς στο είδος του. Τι σου είπε ο κ. Νικολάου μετά την επέμβαση;

«Μου είπε ότι δεν είναι κάτι και ότι έχει συμβεί σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Να μην με πάρει από κάτω, θα πάνε όλα καλά και αν δείξω την απαραίτητη προσοχή, θα επιστρέψω πιο γρήγορα στις κανονικές προπονήσεις».

-Πόσο καιρό θα μείνεις εκτός δράσης;

«Περίπου πέντε μήνες. Από Δευτέρα ξεκινάω θεραπείες στο Ιατρικό Κέντρο. Σε 1,5 μήνα πιστεύω ότι θα πατήσω ξανά γήπεδο, κάνοντας εκεί κάποιες ειδικές ασκήσεις».

-Η οικογένειά σου πως αντέδρασε μετά τον τραυματισμό σου;

«Είναι λίγο στεναχωρημένοι, επειδή δεν το περίμεναν. Περίμεναν να το χαρούμε όλοι μαζί. Τους είπα ότι υπογράφω και με περίμεναν να τους πω λεπτομέρειες και εγώ γύρισα στο σπίτι με πατερίτσες. Στεναχωρήθηκαν λίγο… Μου είπαν ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

-Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

«Θέλω να δείξω πολλά στην ΑΕΚ. Ήμουν πολύ άτυχος. Έδειξα κάποια στοιχεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όμως θέλω να κάνω πάρα πολλά, κυρίως για τον κόσμο της ομάδας που με στηρίζει τώρα».

-Πώς σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του;

«Με στηρίζουν οι φίλοι της ΑΕΚ. Έχω δεχθεί πολλά μηνύματα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook. Θέλω να γυρίσω δυνατός και να δείξω ότι δεν έχω μείνει πίσω».

-Η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είναι τραγική, όμως η διοίκηση και ο κ. Βλάχος έχουν επενδύσει πολλά σε εσάς, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια;

«Πιστεύω ότι αυτή ήταν η μοναδική λύση για την ΑΕΚ. Ήταν κάτι που χρειαζόταν και πιστεύω ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Αν αυτά τα δύο χρόνια η ομάδα είναι καλά, θα κερδίσει στο μέλλον».

-Ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα για υποψήφιους επενδυτές…

«Σίγουρα μπορεί να συμβεί αυτό. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ. Αν έρθει κάποιος και βάλει χρήματα στην ομάδα, τότε είναι δεδομένο ότι θα πάρει ποδοσφαιριστές που είναι μεγαλύτερα ονόματα από εμάς. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί νεαροί παίκτες στην ΑΕΚ και όποιος και αν έρθει, αυτοί δεν θα χαθούν».

-Πώς πιστεύεις ότι βλέπει ο κόσμος όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα;

«Ξέρω ότι ο κόσμος είναι εκνευρισμένος με την κατάσταση της ομάδας. Το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι υπομονή. Όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα δίνουν τα πάντα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να την ανεβάσουν στην κορυφή. Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Απλώς χρειάζεται χρόνος».

-Η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας να στηριχθούν σε νεαρούς παίκτες, όπως είσαι εσύ. Πώς κρίνεις αυτή την κατάσταση;

«Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι καλοί. Δεν έχει σημασία αν είναι 16, 17 ή 19 ετών. Πιστεύω ότι αν κάποιος είναι καλός, θα παίξει. Απλά εδώ στην Ελλάδα φοβούνται τους νεαρούς παίκτες. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία η τωρινή κατάσταση και θα δούμε τα αποτελέσματα στο μέλλον».

-Εσένα σε στήριξαν ή είπαν «είναι μικρός και θα δούμε στο μέλλον την αξία του»;

«Είχα και εγώ κάποια προβλήματα. Έλεγαν ότι είμαι μικρός ακόμα και έχω πολλά να μάθω. Για αυτό τον λόγο κοίταξα να φύγω στο εξωτερικό. Πιστεύω, όμως, ότι πλέον οι ομάδες έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση και παίρνουν νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι ικανοί να φέρουν αποτελέσματα».

-Τι σας λέει ο κ. Βλάχος στις προπονήσεις και ποια είναι η συμβουλή που έχει δώσει σε εσένα προσωπικά;

«Μας λέει να δίνουμε τα πάντα στις προπονήσεις, επειδή είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα με πολύ μεγάλο κόσμο. Πολλοί νεαροί παίκτες θα ήθελαν να είναι στη θέση μας. Μας βοηθάει ο κόουτς. Προσωπικά, με βοηθάει, με αφήνει να παίζω το παιχνίδι μου. Δεν μου λέει να μην κάνω προσωπικές ενέργειες ή να μην παίρνω πρωτοβουλίες. Πιστεύω ότι αυτό είναι πιο καλό για έναν ποδοσφαιριστή».

-Σου έχει κάνει κάποια συγκεκριμένη παρατήρηση;

«Μόνο για το μαρκάρισμα, επειδή δύο-τρεις φορές στο μέσα στο παιχνίδι μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο».

-Πώς είδες την ΑΕΚ στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος;

«Η ομάδα με τον Αστέρα ήταν πιο καλή. Ο Αστέρας ήταν πιο έτοιμος σε σχέση με εμάς. Καταφέραμε να δείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε και παίξαμε πιο καλά από εκείνους. Μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ή δύο γκολ στις φάσεις του Γροντή ή του Λαγού. Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Με μία φάση κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.

Και με την Ξάνθη, όμως, αν στο δοκάρι του Παναγιώτη η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι και δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η ομάδα θέλει λίγο χρόνο και θα πάνε καλά τα πράγματα».


-Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έχει στηρίξει περισσότερο στην καριέρα σου;

«Είναι ένας κύριος που είχε τα γήπεδα με τον Χουάν (Ραμόν Ρότσα). Ο Γιώργος Αραμπατζάκης. Εκείνος ήταν που με πήγε στην Ολλανδία και με στηρίζει ακόμα. Έχουμε ακόμα επικοινωνία. Είχε τα γήπεδα μαζί με τον Χουάν, ο οποίος του είπε “έχω έναν μικρό με ταλέντο” και με πήγαινε από 13 ετών στην Ολλανδία να με δοκιμάσουν. Όμως εκεί παίρνουν μετά τα 15,5 κάποιον ξένο ποδοσφαιριστή. Με στήριξε πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Με παίρνει τηλέφωνο και με στηρίζει οικονομικά.

Ακόμη ένας άνθρωπος που με έχει στηρίξει είναι ο κ. Κόλα. Ο κ. Χριστόφορος από τις πρώτες μέρες που είχα πάει στην ΑΕΚ με βοηθούσε και με αποκαλούσε “μπαλαδοράκι”. Κάνει πολύ καλές ασκήσεις με την μπάλα και είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Είναι πολύ μορφωμένος άνθρωπος με πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και του εύχομαι και εκείνου τα καλύτερα. Τον ευχαριστώ για όλα…

Και ο κ. Βλάχος, όμως, με έχει βοηθήσει πολύ. Από την πρώτη με άφησε να παίζω ελεύθερα. Μου είπε “έχεις κάποια καλά στοιχεία και θέλω να τα δείξεις”. Αυτό εμένα μου διώχνει ένα άγχος και αισθάνομαι ότι παίζω με τους φίλους μου στην πλατεία. Βοηθάει την ομάδα, βοηθάει τους νεαρούς παίκτες και κάνει καλές προπονήσεις. Προσπαθεί πολύ για το καλό της ΑΕΚ»
.

-Έχεις να δώσεις κάποια υπόσχεση στους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι θα παίζω με τέτοια αγάπη για τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως στην προετοιμασία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ να ανέβει ψηλά. Οι οπαδοί μας με στήριξαν και με στηρίζουν πολύ. Από την Αγγλία κιόλας ήταν κοντά μας κάποια άτομα από την Original. Υπομονή να γίνει καλά το πόδι και τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Τώρα ό,τι και να λέμε είναι λίγο…»

Έτοιμοι Κομεσίδης, Μάνταλος 

9/0/2012

Έτοιμοι Κομεσίδης, Μάνταλος
Κανονικά έλαβαν μέρος στην πρωινή προπόνηση της Ξάνθης οι Δημήτρης Κομεσίδης και Πέτρος Μάνταλος. Οι δύο ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και τέθηκαν στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη ενόψει του ματς για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με αντίπαλο την Κέρκυρα.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους Κομεσίδη και Μάνταλο να μην αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αναφορικά με την υπόλοιπη ομάδα έδωσε βάση κυρίως στην φυσική κατάσταση. Για αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα και αναερόβιο τρέξιμο με και χωρίς μπάλα. Όσοι αγωνίστηκαν το Σάββατο στο φιλικό με την ομάδα Νέων, έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ παίκτες και τεχνικό επιτελείο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη, αφού για την Δευτέρα έχει δοθεί ρεπό.

«Η πιο δύσκολη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα…» 

9/9/2012

«Η πιο δύσκολη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα…»
Ως την δυσκολότερη χρονιά της Σούπερ Λίγκας χαρακτήρισε την φετινή σεζόν λόγω της οικονομικής κρίσης ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μίλησε στο «Reuters» τονίζοντας πως η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να εξελιχθούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ενώ επισήμανε πως οι παράγοντες θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διασφαλιστεί ένα θετικό μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στο «Reuters»:

«Η κρίση έχει οξύνει τα προβλήματα για όλους τους συλλόγους, αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα πως μας έφερε ευκαιρίες και η βασική και η πιο ενδιαφέρουσα προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι μπορούμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην οικονομική σταθερότητα και την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών. Σίγουρα αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας, αλλά από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης των καλύτερων λύσεων και για τις 16 ομάδες».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Η Εθνική ομάδα σε κάθε ηλικία είναι όχι μόνο υγιής αλλά κι απολύτως ανταγωνιστική με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για μια τόσο μικρή χώρα, με πληθυσμό μόνο 11 εκατομμυρίων ανθρώπων και με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η κατάκτηση του τροπαίου στο EURO 2004, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και η παρουσία στους προημιτελικούς του EURO 2012 δείχνει ότι το ταλέντο υπάρχει».

Σχετικά με τις ηχηρές μεταγραφές των προηγούμενων ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτού του είδους οι μεταγραφές ανήκουν στο παρελθόν και είναι καιρός οι σύλλογοι να λειτουργούν με έναν προϋπολογισμό ανάλογο με τα έσοδά τους. Αυτόν τον καιρό πρέπει να λειτουργούμε με μια εντελώς διαφορετική λογική και οι οπαδοί πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι, ούτε τώρα, και ίσως ούτε για άλλα 5-8 χρόνια, θα πλησιάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η χώρα περνάει μια τόσο σοβαρή κρίση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά σε κάθε άποψη της καθημερινής ζωής. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να περιμένουν να δουν αυτού του είδους τους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και για μένα θα ήταν επίσης ένα μεγάλο λάθος για τους ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε τους νέους Έλληνες παίκτες που έρχονται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα θετικό μέλλον για το παιχνίδι».

Για την οικονομική κρίση: «Από εδώ και στο εξής η μοίρα της κάθε ομάδας είναι στα χέρια της. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους συλλόγους και μας ανησυχεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε πως από τη στιγμή που αρχίσαμε με 16 ομάδες θα τελειώσουμε με 16 ομάδες».

Τα λένε στον Πλατανιά 

9/9/2012

Τα λένε στον Πλατανιά
Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα (10/9) η ΠΑΕ Πλατανιάς, προκειμένου να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κρητικό σύλλογο.

Τα δύο βασικά εξ ‘αυτών θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει οριστεί στα 501.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να εκλεχθεί και νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εφόσον υπάρξει απαρτία. Διαφορετικά, θα διεξαχθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση σε δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Α.Ο. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19.00, στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

- Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 501.000 ευρώ.
- Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.
- Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
- Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00».

Στα Περιβόλια το Πλατανιάς-Ατρόμητος 

9/9/2012

Στα Περιβόλια το Πλατανιάς-Ατρόμητος
Επιστροφή στη βάση του για τον Πλατανιά.

Ο επιθεωρητής της Σούπερ Λίγκας έδωσε το «πράσινο φως» στους Κρητικούς για τη διεξαγωγή του τρίτης αγωνιστικής τους για το ελληνικό πρωτάθλημα, στα Περιβόλια κόντρα στον Ατρόμητο.

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η απόφαση, ωστόσο η έδρα του παιχνιδιού πρόλαβε και... ανακοινώθηκε μέσω της σελίδας της ομάδας στο facebook.

Πλέον, απομένει το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, ώστε να οριστικοποιηθεί πως οι νεοφώτιστοι επιστρέφουν και με τη… βούλα στην έδρα τους για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ετοιμάζονται για Χανιά 

9/9/2012

Ετοιμάζονται για Χανιά 
Διακοπή του πρωταθλήματος πέρασε και ο Ατρόμητος ξεκίνησε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Πλατανιά στην Κρήτη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία στα Χανιά και μπορούν να το πετύχουν με καλή εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Χατζηνικολάου.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του κανονικά, αφού και ο Σουμπινίο είναι έτοιμος και θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια των «κυανόλευκων». Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος, δεν αποκλείεται, να πάρει και θέση στο αρχικό σχήμα αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για την ενδεκάδα.

Από την προπόνηση της Κυριακής απουσίασαν οι διεθνείς Δημούτσος (Εθνική Ανδρών), Κούτσι (Εθνική Φινλανδίας), Μπάλλας (Εθνική Ελπίδων) που θα επιστρέψουν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους, όπως και ο Μπάρκας που βρίσκεται με την Εθνική Νέων.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί την Δευτέρα με πρωινή προπόνηση. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 18:15 και μάλιστα το παιχνίδι θα γίνει στα Περιβόλια, στα Χανιά, για πρώτη φορά. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι η «φυσική» έδρα του Πλατανιά.

Δεν ησυχάζει ούτε στα ρεπό ο «Αναστό» 

9/9/2012

Δεν ησυχάζει ούτε στα ρεπό ο «Αναστό» 
Την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο θα έχουν οι παίκτες του ΟΦΗ, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος τους έδωσε ρεπό για την Κυριακή (9/9).

Ωστόσο, ο τεχνικός των Κρητικών μόνο να ησυχάσει δεν μπορεί, αφού λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η διορία για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές δεν έχει βρει ακόμη εκείνους που θα συμπληρώσουν τα κομμάτια του αγωνιστικού του πάζλ.

Τόσο ο Αναστόπουλος όσο και ο επικεφαλής σε θέματα μεταγραφών του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, συνεχίζουν να ψάχνουν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές από τους οποίους ο ένας θα αγωνίζεται στην «καρδιά» της άμυνας, ενώ ο άλλος στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Κατά τα άλλα στις προπονήσεις θα επιστρέψει από τη Δευτέρα (10/9) ο Κώστας Μπανούσης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον δικέφαλο. 

Προπονήθηκε στον Άγιο Κοσμά ο «Τυπάρας» 

9/9/2012

Προπονήθηκε στον Άγιο Κοσμά ο «Τυπάρας»
Πιθανότατα την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «Τυπάρας» μία ημέρα πριν ταξιδέψει για Αγγλία προκειμένου να υπογράψει στη Φούλαμ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και γυμνάστηκε υπό τις οδηγίες του Νεκτάριου Πανταζή, συνεργάτη του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα.

Πρόκειται για μία απολύτως φυσιολογική κίνηση αφού σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού ήθελε να κρατηθεί σε καλή φυσική κατάσταση μιας και δεν είχε συμφωνήσει με κάποια ομάδα και δεν ήθελε να μείνει πίσω.
Απλά έτυχε η παρουσία του Καραγκούνη να συμπέσει μεταξύ των δύο προπονήσεων της Εθνικής, οπότε οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι, αφού Καραγκούνης και φανέλα με το εθνόσημο είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες.

Ο Καραγκούνης θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Αγγλία κι ελπίζει οι εμφανίσεις του στην Premier League να του ανοίξουν ξανά την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το οποίο ουδέποτε έκρυψε την… καψούρα του.

Σημασία δεν είχε το αποτέλεσμα 

9/9/2012

Σημασία δεν είχε το αποτέλεσμα 
Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό του Πανιωνίου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αφού οι δύο ομάδες ήρθαν 1-1.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, δείχνοντας πως το τελικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.

Τώρα όσον αφορά στο ματς τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποια σημαντική φάση μπροστά από τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων. Ωστόσο, αυτοί που άνοιξαν το σκορ ήταν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Κούρντι στο 35’ νίκησε τον Κοτταρά με δυνατό σουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Αλέκου Βοσνιάδη, όμως δεν έδειξαν να επηρεάζονται και συνέχισαν να πιέζουν, ώστε να φέρουν το ματς στα ίσια. Τελικά, αυτό έγινε με τον Διαμαντίδη, ο οποίος με ωραία ατομική προσπάθεια στο 53’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: Σιδεράκης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κοντοχρήστος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλοβάνοβιτς, Σάμαρης, Ντούνης, Οκόγιε, Καμπάνταης.

Έπαιξαν και οι: Ανέστης, Βλάχος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ζυγογιάννης, Σμυρλής, Σπανός, Μπούζας.

Απόλλων Σμύρνης: Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Διαμαντίδης, Διαμάντης, Κατσίκης, Μανιάς.

Αγωνίστηκαν και οι: Κωνσταντίνου, Τσιλιγκίρης, Τομαράς, Κρουσταλέλης, Καραχάλιος, Δημογιάννης, Ντουτσαρίδης, Κύργιας. 

Χάνουν την υπομονή τους Μαντούκα-Γιάχιτς 

9/9/2012

Χάνουν την υπομονή τους Μαντούκα-Γιάχιτς
Οι μέρες περνούν, αλλά μαζί με την αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις στο θέμα των επενδυτών, στην ΑΕΚ συνεχίζονται και οι πιέσεις από πρώην ποδοσφαιριστές.

Μετά την προσφυγή του Καφέ λοιπόν (που ήρθε να προστεθεί σ’ εκείνη του Βάργκας) και την απαίτηση του Μανωλά να εισπράξει άμεσα τα οφειλόμενα, ο μάνατζερ των Σανέλ Γιάχιτς και Γκουστάβο Μαντούκα μετέφερε την πρόθεση των δυο παικτών να κινηθούν επίσης δικαστικά για τα δεδουλευμένα τους.

Οι δυο πρώην «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν πρόθεση να βλάψουν την ΠΑΕ στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται. Έχοντας δείξει όμως κατανόηση και βλέποντας τους επανειλημμένους διακανονισμούς που έχουν κάνει να μην τηρούνται, εκδήλωσαν τη διάθεση να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Την ίδια ώρα, η στάση της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι διαφορετική απ’ αυτή που έδειξε στο σημαντικό θέμα του Καφέ (στον οποίο οφείλονται περίπου 450.000 ευρώ) και στην απαίτηση του Μανωλά να εισπράξει άμεσα τις 38.000 του.

Ήτοι να ξεκαθαρίσει πως τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε πληρωμή (όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα), να διαμηνύσει πως όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη στο θέμα των επενδυτών και να ζητήσει υπομονή από τους παίκτες έως ότου αυτό καταλήξει (στα τέλη Σεπτέμβρη).

Γνωρίζοντας πως μέχρι τότε θα «παίζει με τη φωτιά» (ανά πάσα στιγμή μπορούν να κατατεθούν νέες προσφυγές) αλλά και ότι δεν έχει καμία άλλη επιλογή -ούτε πόρους- απ’ αυτούς που ελπίζεται πως θα εισρεύσουν στην ΠΑΕ από την εμπλοκή των Βιντιάδη και Χάρις.

«Εξετάζουμε πιο σοβαρά την Τρίπολη» 

9/9/2012

«Εξετάζουμε πιο σοβαρά την Τρίπολη»
Το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης σκέφτονται περισσότερο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αναφορικά με το που θα δώσει το ματς με τον Ατρόμητο το «τριφύλλι», σύμφωνα με τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

«Δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση», είπε το μέλος του Δ.Σ. των «πράσινων» που θεωρεί πολύ πιθανή την επιστροφή στη Λεωφόρο.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε γήπεδο στον Βοτανικό», συμπλήρωσε, σχετικά με τα θέλω των διοικούντων για το πρόβλημα έδρας της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Εξετάζουμε πιο σοβαρά την περίπτωση του γηπέδου της Τρίπολης, καθώς πρόκειται για πόλη που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Στη Λιβαδειά δεν μπορούμε να παίξουμε γιατί ο Λεβαδειακός αγωνίζεται εκεί την Κυριακή. Δεν έχει παρθεί πάντως οριστική απόφαση».

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο:

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Δεν ξέρουμε πόσο χρόνος απαιτείται για να φτιαχτεί το γήπεδο όπως πρέπει, ενώ πρέπει να εξασφαλίσουμε και την άδεια λειτουργικότητας. Τίθεται επίσης και θέμα βιωσιμότητας. Έχουμε πουλήσει 11.000 διαρκείας και το γήπεδο χωρά μόλις 16.000. Είναι αρκετά τα 5.000 εισιτήρια για κάθε αγώνα; Δεν νομίζω. Βασικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε το δικό μας γήπεδο στον Βοτανικό. Αυτό θέλει και ο κ. Αλαφούζος. Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι πάντως πιο πιθανό το ενδεχόμενο να παίξουμε από τη νέα σεζόν στη Λεωφόρο».

Για τα οικονομικά προβλήματα:

«Ο Παναθηναϊκός περνά μια κρίσιμη περίοδο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η ΑΜΚ γίνεται για να βοηθήσουν άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια, αλλά θεωρώ ότι αν ήθελαν να βοηθήσουν, θα το είχαν πράξει ήδη. Ο Παναθηναϊκός περιμένει περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο. Οι οπαδοί δεν στάθηκαν όσο θα μπορούσαν στη Συμμαχία, αλλά οι εποχές δεν είναι εύκολες. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με Τότεναμ και Λάτσιο και αν στο ΟΑΚΑ κοπούν τα εισιτήρια που περιμένουμε, θα πάρουμε μια βοήθεια τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη. Η κατάσταση πάντως παραμένει πολύ δύσκολη».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και στη στάση του Παναθηναϊκού:

«Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα βγει πρόεδρος. Εμάς μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και το 50-50. Μην ξεχνάτε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα καθορίσει και τον αρχιδιαιτητή. Θέλουμε βελτίωση του ποδοσφαίρου και όποιος σκεφτεί κάτι διαφορετικό, θα μας βρει απέναντί του. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τον Γκαγκάτση με το παρελθόν του, ενώ ο Σαρρής έχει δείξει δείγματα που δεν μας άρεσαν».

Για την εικόνα της ομάδας:

«Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώρια βελτίωσης και όταν μπουν Κουίνσι και Σο θα γίνει πιο γρήγορος. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Φερέιρα, έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει την ομάδα ελκυστική».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις πιθανότητες πρόκρισης:

«Θεωρώ ότι ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός μπορεί να καταλάβει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλό του παρότι έχει να ανταγωνιστεί Λάτσιο και Τότεναμ».

Για τον Ορέστη Καρνέζη:

«Ξεπέρασε το αρχικό σοκ με εκείνο το λάθος που έκανε στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, δούλεψε πολύ, βελτιώθηκε και καθιερώθηκε. Στο τέλος της σεζόν θα μπορώ να πω αν και που υστερεί». 

Αρχίζει να ρολάρει 

9/9/2012

Αρχίζει να ρολάρει 
Η Κέρκυρα, χάρη σε ένα τέρμα του Βασιλόγιαννη πήρε τη νίκη 1-0 σε φιλικό κόντρα στον Πιερικό, όμως το σημαντικότερο είναι πως έδειξε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της.

Ο Άκης Μάντζιος, είδε τους παίκτες του να έχουν κυκλοφορία της μπάλας και να δημιουργούν καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Βασιλειάδη και στη συνέχεια του Τόλιου.

Το γκολ ήρθε μόλις στο 5’ όταν ο Βασιλόγιαννης μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Πιερικού και με σουτ άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και άλλες καλές στιγμές για την ομάδα του Μάντζιου, όμως το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΟ Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος (63' Στρατηλάτης), Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Κρητικός, Αγρίτης (84' Σίμωσης), Λεόν (68' Σταμόγιαννος), Βασιλόγιαννης (51' Καραλής), Μπάρκογλου (78' Μπουκουβάλας).

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Βασιλειάδης (68' Τόλιος), Παπαστεργίου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς (68' Καρτσαμπάς), Λόπεζ, Φαμπίνιο, Ίτσιος (68' Καθάριος), Κόιτς (77' Παπαδόπουλος), Σεχολάρι (77' Βραχνάς), Ντάνι.

Προβλημάτισε η Βέροια 

9/9/2012

Προβλημάτισε η Βέροια 
Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το φιλικό της Βέροιας με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Η ομάδα της Ημαθίας, με τον Νίκο Καρύδα και πάλι στον πάγκο, προβλημάτισε με την απόδοσή της, παρά το γεγονός πως δεν αγωνίστηκαν πολλοί βασικοί παίκτες.

Το σκορ άνοιξε ο Παυλίδης στο 35’, ενώ ο Ντε Πάολα έφερε το παιχνίδι στα ίσια για την ομάδα των Γιαννιτσών. Ακόμα, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε την ευκαιρία να πετύχει κάι άλλα τέρματα, όμως ο Τζόναθαν Πέρεζ είχε σπουδαία απόδοση.

Βέροια: Τζόναθαν (46' Κοτταρίδης), Σνάουτσνερ, Μπεθέρα (46' Αμαραντίδης), Μπάρμπας (62' λ.τ. Σαρακατσάνος), Σιμηχανίδης (46' Γκιγέρμε), Βεργώνης, Καλογέρης (30' λ.τ. Γεωργιάδης) Καλτσάς (59' Σκαθαρούδης), Καρλίνος, Μπελόν, Παυλίδης (59' Μάνος)

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Λαμπάκης (70’ Ζαχαριάδης), Σκέμπης, Μπουτζίκος (75’ Τσιάμης), Χατζόγλου, Σπαθάρας (46΄ Νταντίδης), Σερέτης, Ιορδανίδης (75’ Μπαξεβάνος), Σιδηρόπουλος (46’ Ντε Πάολα), Καρακάσογλου (75’ Αρβανιτόπουλος), Φάμπιο, Γιόγιος (46’ Πολίτης)

Και τώρα η Βέροια 

9/9/2012

Και τώρα η Βέροια 
Την ευκαιρία να απολαύσουν μία μέρα ξεκούρασης είχαν οι παίκτες του Λεβαδειακού την Κυριακή.

Ωστόσο, από Δευτέρα αρχίζουν ξανά τα δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου, καθώς ξεκινούν την προετοιμασία για την αναμέτρηση με τη Βέροια, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για τους Βοιωτούς.

Μπορεί το πρόγραμμα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τις δύο πρώτες αγωνιστικές να ήταν δύσκολο, αλλά από εδώ και πέρα στόχος είναι το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Έλληνα τεχνικό αποτελεί η συμμετοχή στο παιχνίδι απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά» του Νόε Ακόστα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον δικέφαλο. Η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα και θα δει ο Παράσχος αν θα μπορεί να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Από εκεί και πέρα ευχάριστα είναι τα νέα από την πλευρά του Θανάση Μουλόπουλου και του Γιώργου Γεωργίου, οι οποίοι έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Κατσαβάκης: «Πήραν εμπειρίες τα παιδιά» 

9/9/2012

Κατσαβάκης: «Πήραν εμπειρίες τα παιδιά» 
Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Άρη έμεινε ο Μάκης Κατσαβάκης παρά την ήττα με σκορ 1-0 από την Μπενφίκα.

Μετά το τέλος του φιλικού, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Προέχει το γεγονός ότι τα παιδιά εμπλούτισαν τις εμπειρίες τους. Καλό θα ήταν να μην χάναμε σήμερα, αλλά αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες. Έγιναν, βέβαια, λάθη, αλλά τα παιδιά με βάση το βαρύ πρόγραμμα που είχαμε, με τις διπλές προπονήσεις και τους αυξημένους, μοιραία δεν είχαν την φρεσκάδα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε απουσίες, όπως οι Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος, Ψυχογιός, ενώ και ο Σουνάς που ήρθε κουρασμένος από την Εθνική, αγωνίστηκε».

Ντε Μάτος: «Αξέχαστη εμπειρία» 

9/9/2012

Ντε Μάτος: «Αξέχαστη εμπειρία» 
Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχωρεί από τη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης» η αποστολή της Μπενφίκα, με το μέλος του τεχνικού τιμ των Πορτογάλων, Λουίς Νόρτον Ντε Μάτος να ευχαριστεί τους ανθρώπους του Άρη για την φιλοξενία. Τι ανέφερε για την εικόνα του φιλικού (0-1).

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Η ομάδα του Άρη ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Πίεσαν πολύ στην αρχή και πήραν ώθηση από μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Από το 20’ και μετά όμως ανεβήκαμε και ήμασταν καλύτεροι.

Η ομάδα μου πέτυχε ένα γκολ από τα αποδυτήρια και στη συνέχεια ο Άρης ήταν όπως τον περιμέναμε. Ξέραμε ότι θα αντιδρούσε, παρόλα αυτά λειτουργήσαμε πολύ καλά. Το έξυπνο παιχνίδι μας απέδωσε καθώς ο Άρης δεν είχε κάποια ευκαιρία, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά. Αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες και τα παιδιά στάθηκαν πολύ καλά».

Γίνεται σκληρή δουλειά για την επιλογή των νεαρών παικτών. Υπάρχουν πολλά ταλέντα και μια ανεπτυγμένη δομή. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες όχι μόνο από την Πορτογαλία, αλλά και από άλλες χώρες.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα ώστε να μπορέσει να στελεχώσει την πρώτη ομάδα. Είδαμε πολύ καλά στοιχεία. Είμαι πολύ σίγουρος για τους παίκτες που είδατε σήμερα, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, ότι θα παίξουν στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα.

Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Άρη που ζήσαμε αυτή την εμπειρία και τον κόσμο που δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα και μας χειροκρότησε. Φεύγουμε με μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Άρη και πλέον είμαστε και εμείς οπαδοί του. Κάθε Σαββατοκύριακο θα παρακολουθούμε την ομάδα».

Φιλικός αγώνας: Άρης – Benfica 0-1 (video)

9/9/2012


aris benfica 0-1 filiko 2012Η Benfica αναδείχθηκε νικήτρια στο φιλικό με τον Άρη, που πραγματοποιήθηκε στο «Κλ. Βικελίδης», καθώς επικράτησε με 0-1.
Το γκολ της νίκης για τους Πορτογάλους πέτυχε ο Rosa στο 51ο λεπτό εκμεταλλευόμενος λάθος του Coelho. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Άρη να προσπαθεί αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξή του.
Αξιοσημείωτο για τους κίτρινους ήταν το ντεμπούτο του David Aganzo, με τον Ισπανό να διαλέγει τη φανέλα με το νούμερο «9″.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του «πατριάρχη» του Άρη Ανέστη Πεταλίδη, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή.
Τα γκολ: Rosa 51′
Οι συνθέσεις:
Άρης:
Διούδης, Γιαννίτσης (Σούνας 46′), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης (Αγγελούδης 60′), Καπετάνος (Aganzo 64′), Γκέσιος (Κανούλας 82′), Παπαστεριανός (Νταμαρλής 69′), Pulido (Οικονομόπουλος 69′), Μαργαρίτης, Coelho (Αντωνιάδης 82′)
Benfica: Lopes, Carole, Pimenta, Duarte (Correa 68′), Cardoso, Araujo, Mario, Mvom, Ascues (Cafu 75′), Sidnei, Cavaleiro (Rosa 46′)
Δείτε το video με το γκολ και τα highlights του φιλικού αγώνα Άρης – Benfica 0-1


Αγκάνθο: «Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα» 

10/9/2012

Αγκάνθο: «Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα»
Την άποψη πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να αλλάξουν κάποια πράγματα, προκειμένου να κάνουν τον κόσμο του Άρη χαρούμενο εξέφρασε ο Νταβίντ Αγκάνθο.

«Νιώθω πολύ όμορφα και άνετα. Σήμερα χάσαμε και είναι δεδομένο ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τομέα και τα γκολ θα έρθουν. Δεν νιώθω καμία πίεση έχω βάλει αρκετά γκολ στην καριέρα μου και πιστεύω πως με τη σκληρή δουλειά όλα θα γίνουν», ήταν τα λόγια του Αγκάνθο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Γκέσιος στις δηλώσεις του τόνισε πως για άλλη μία φορά έλειπε το γκολ στον Άρη, ενώ συμπλήρωσε ότι ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στους παίκτες: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μια θετική εμπειρία για εμάς. Δεν ήμασταν τόσο καλοί σήμερα και μας έλειπε για ακόμα μια φορά το γκολ. Πρέπει όλοι να σταθούν στο πλευρό της ομάδας. Ο κόσμος αλλά και εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να δείξετε κατανόηση γιατί προσπαθούμε πολύ».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καζναφέρης στάθηκε στο γεγονός πως το φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Μπενφίκα ήταν μία χρήσιμη εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές των «κίτρινων»: «Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα και δυστυχώς όταν κάνεις λάθος σε τέτοια παιχνίδια το πληρώνεις. Με τέτοια δυνατά τεστ φτιάχνουμε χαρακτήρα. Είμαι πεπεισμένος πως στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και θα δείξουμε τον πραγματικό μας πρόσωπο».

Δεν βγαίνει, αν δεν… μπουν 

10/9/2012

Δεν βγαίνει, αν δεν… μπουν
Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ κι αν δεν υπάρξει σύντομα «φως» από επενδυτές η χρονιά δεν μπορεί να βγει. Η λύση των διακανονισμών για εξόφληση παλιών χρεών απλώς δίνει χρόνο στη διοίκηση, αλλά και αυτός εξαντλείται μαζί με την υπομονή των πιστωτών.

Προσφυγή ετοιμάζονται να καταθέσουν οι Μαντούκα, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι που βλέπουν να μην τηρούνται οι δεσμεύσεις της ΠΑΕ για σταδιακή εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται. «Κάντε υπομονή μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη», είναι η… μόνιμη απάντηση της διοίκησης, που περιμένει σανίδα σωτηρίας εκ Λονδίνου. Διαφορετικά, ποντάρει στην καλή θέληση των πιστωτών, που αν δεν υπάρξει υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τη FIFA.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η ετυμηγορία των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις για το αν θα επενδύσουν στην ΠΑΕ. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν σε θετική απάντηση, αλλά αυτό βασίζεται περισσότερο σε αίσθηση από όσα ακούνε κι όχι σε πληροφόρηση από την πλευρά των ενδιαφερόμενων. Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές πέραν των στοιχείων που εξετάζουν φέρονται να περιμένουν τη ρύθμιση που θα γίνει με την Εφορία για τα χρέη (η ΠΑΕ διεκδικεί εξόφληση σε πέντε χρόνια και 60 δόσεις), αλλά και αν είναι εφικτή η επιχορήγηση με ένα σεβαστό ποσό για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάντως δίχως ξένα κεφάλαια η σεζόν είναι αδύνατο να βγει για την ΑΕΚ, αφού τα έξοδα φτάνουν τα 23,4 εκατ. ευρώ (11 εκατ. εξ αυτών είναι υποχρεώσεις από προηγούμενα έτη) και τα έσοδα μόλις 6,5 εκατ. ευρώ.

Οπισθοχωρεί ο Γιάγκο

Η επάνοδος του Ρίκκα από τον τραυματισμό του λύνει τα χέρια του Βαγγέλη Βλάχου, καθώς πλέον δεν θα κάνει αλχημείες για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Γιάγκο, που είχε «βαπτιστεί» μεσοαμυντικός, αναμένεται να γυρίσει στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ και το πιθανότερο είναι να στείλει στον πάγκο τον Μπουγαΐδη, καθώς ο Κουτρουμπής δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Ο Λαγός έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του και όλα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι πέντε διεθνείς επιστρέφουν την Τετάρτη στις προπονήσεις.

* Θα συνεχίσει να προπονείται με την ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Γκόβας. Ο 23χρονος μέσος έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος θέλει να αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη άποψη προτού εισηγηθεί ή όχι την απόκτησή του.

Το τέλος μιας σχέσης… 

10/9/2012

Το τέλος μιας σχέσης…
Η αποξένωση ήταν μόνο η αρχή, καθώς φαίνεται πως πλέον οι σχέσεις Ζαγοράκη και Βρύζα έχουν χαλάσει και το γυαλί δεν ξανακολλάει. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται-σύμφωνα με τη SportDay-έντονα δυσαρεστημένος από τον διάδοχό του και άλλοτε συνεργάτη και φίλο του.

Θεωρεί πως στην υπόθεση που βγήκε στην επιφάνεια προ ημερών και αφορά τη δίωξη που του ασκήθηκε (αν κι όχι ακόμη επισήμως) για απιστία και υπεξαίρεση χρημάτων, ο πρώην συμπαίκτης του όχι απλώς δεν τον υποστήριξε, αλλά τον εξέθεσε και δεν τον κάλυψε ηθικά, πρακτικά και νομικά. Ο Ζήσης Βρύζας έχει κρατήσει αποστάσεις από την όλη υπόθεση τονίζοντας πως την εποχή εκείνη δεν είχε θέση στο ΔΣ και ήταν απλώς τεχνικός διευθυντής. Οι δύο άλλοτε «κολλητοί» έχουν πάψει να μιλούν εδώ και καιρό και η τελευταία δημόσια τοποθέτηση ενός για τον άλλο έγινε τον Ιούλιο, όταν ο Ζήσης Βρύζας είχε δηλώσει πως «… ορισμένες αρχές που έχεις στη ζωή σου είναι πάνω από τις φιλίες».

Έτοιμες οι προτάσεις, αλλά…

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πτοήθηκε όταν αποφάσισε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ από τα χρέη που «κληρονομούσε». Αυτά είναι 10,5 εκατ. ευρώ, αλλά με πρόστιμα και προσαυξήσεις τόσων ετών έχουν ανέβει στα 30 εκατ. Το νέο αφεντικό της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του έχουν έτοιμες τις προτάσεις για την εξόφληση των χρεών προς την Πολιτεία, αλλά περιμένουν μία σαφή απάντηση από αυτή. Η πρόταση Σαββίδη έχει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον παλιό νόμο Ορφανού, βάσει του οποίου μπορεί να διαγραφεί το 80% των προσαυξήσεων και τα 13-14 εκατ. ευρώ να αποπληρωθούν σε δέκα χρόνια. Το δεύτερο σκέλος αφορά νέα ρύθμιση του πρωτογενούς χρέους των 10,5 εκατ. ευρώ. Η πλευρά Σαββίδη δείχνει διάθεση να πληρώνει η ΠΑΕ ετησίως για τις παλιές… αμαρτίες περίπου 1 εκατ. ευρώ και πλέον περιμένει τις αποφάσεις της Πολιτείας.

* Μετ’ εμποδίων τουλάχιστον ως την Τετάρτη, όταν και επιστρέφουν οι περισσότεροι διεθνείς, αρχίζει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Ματέους Βιβιάν, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες.

Πρόταση Τσακίρη στην ΠΑΕ Πανιώνιος 

10/9/201

Πρόταση Τσακίρη στην ΠΑΕ Πανιώνιος 
Να αναλάβει τη διαχείριση του «Απήλιον» πρότεινε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στην ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη επιθυμεί να διαχειριστεί τα έσοδα και τα έξοδα του αθλητικού κέντρου στο Κορωπί.

Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, ο κ. Τσακίρης με την πρόταση αυτή στην ΠΑΕ Πανιώνιος θέλει να… απαντήσει σε εκείνους που τον κατηγορούν πως το μόνο που τον ενδιαφέρει για το αθλητικό κέντρο, είναι να βγάζει χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει προτείνει στη διοίκηση του Πανιωνίου μείωση κατά 75% του ενοικίου του «Απήλιον». Δηλαδή από τα περίπου 33.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν μηνιαίως, προτίθεται να τα… ρίξει στα 9.000 ευρώ. Επίσης, όλα τα έσοδα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Κορωπί θα καταλήγουν στα έσοδα της ΠΑΕ.

Πάντως, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της ημέρας «10/9» αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, στο προγραμματισμένο ραντεβού των ανθρώπων του Πανιωνίου και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Τελικά… επιθετικός 

10/9/2012

Τελικά… επιθετικός
Στην απόφαση να κινηθούν, έστω και στην ύστατη στιγμή, για την απόκτηση ενός επιθετικού κατέληξαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης.

Τις προηγούμενες μέρες η προσπάθεια ενίσχυσης με έναν φορ είχε χάσει πόντους, αφού η ομάδα προερχόταν από την καλή εμφάνιση απέναντι στην Κέρκυρα και ο Εμάνουελ Περόνε ήταν στο δρόμο της επιστροφής από τον τραυματισμό του. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν εσχάτως, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός φορ και δεν θα μπορεί να επωμιστεί το βάρος της επίθεσης μόνος του όλη τη σεζόν. Οι Αρκάδες έχουν πίστη στον Τάσο Μπακασέτα, αλλά δεν θέλουν να φορτώσουν με τόσες ευθύνες τον 19χρονο άσο.

Ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του εξετάζουν διάφορες λύσεις ελεύθερων ξένων επιθετικών και ο χρόνος πιέζει, καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στις ομάδες.

«Εδώ δεν είναι Πρέμιερ Λιγκ» 

10/9/2012

«Εδώ δεν είναι Πρέμιερ Λιγκ»
Ξετρελαμένος με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο οποίος είναι παθιασμένος με την ομάδα αποκάλυψε ότι είναι ο Λίαμ Λόρενς μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» έβαλε σε σύγκριση όσα έχει ζήσει στην καριέρα του και την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, μίλησε για τον αποκλεισμό από την Ραπίντ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πόνεσε» και ενώ επισήμανε πως στην συνέχεια θα εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λίαμ Λόρενς στην εφημερίδα «Metrosport»:

Για τις πρώτες μέρες στη Θεσσαλονίκη:
«Μου άρεσε πολύ η πόλη από την πρώτη μέρα που ήρθα. Ξέρετε ότι στην Αγγλία είναι δύσκολο να βλέπουμε καθημερινά ήλιο και θάλασσα. Στην αρχή είχα λίγο πρόβλημα από την πολύ ζέστη όμως το έχω συνηθίσει. Με έχουν βοηθήσει πολύ και από την ομάδα, ενώ και ο κόσμος εδώ στην πόλη είναι πολύ ζεστός μαζί μου. Πραγματικά είναι καλύτερα απ' ό,τι τα φανταζόμουν».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Μπορώ πλέον να έχω άποψη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, διότι ακούγαμε μόνο από τις ειδήσεις κάποια νέα. Ξέρω και από την πατρίδα μου, πόσο δύσκολες είναι οι μέρες, όμως στην Ελλάδα ένιωσα έκπληξη, βλέποντας τον κόσμο να πίνει καφέ, να γελάει και να μην τον παίρνει από κάτω όλο αυτό το πρόβλημα. Συνομιλώντας με τους Έλληνες καταλαβαίνω πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα, όμως αυτό που χαίρομαι σε αυτούς είναι πως χαμογελάνε συνέχεια».

Για τις εντυπώσεις της οικογένειάς του από τη Θεσσαλονίκη: «Ήρθε η γυναίκα μου με το ένα παιδί (σ.σ. έχει δύο αγοράκια) στις πρώτες μου ημέρες εδώ και θα τους περιμένω πάλι. Φάνηκε πάντως πως τους άρεσε πολύ η πόλη».

Για τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ: «Μας πόνεσε πολύ ο αποκλεισμός, γιατί πιστεύω ότι δεν αποκλειστήκαμε από μία καλύτερη ομάδα από εμάς. Θεωρώ ότι δεν παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε στη Βιέννη, όμως ήμασταν και λίγο άτυχοι στα δύο παιχνίδια. Οφείλουμε όμως να κοιτάξουμε μπροστά και να βελτιωθούμε. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για τη δική του ετοιμότητα: «Αισθάνομαι αρκετά καλά όμως είναι βέβαιο ότι με τα παιχνίδια και με τις προπονήσεις θα ανεβάζω κι εγώ ρυθμούς».

Για την άποψή του για τον ΠΑΟΚ: «Είναι αλήθεια ότι είδα πολλά νέα παιδιά τις πρώτες ημέρες, Τα οποία πάντως έχουν ποιότητα, αλλά χρειάζονται και χρόνο. Φυσικά ο ΠΑΟΚ έχει και πολύ καλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Είναι ένα μείγμα και από αυτό νομίζω ότι μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό».

Για την πρώτη γεύση από την Τούμπα: «Είχα δει κάποια βίντεο και ρωτούσα και κάποιους γνωστούς για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και άλλα ελληνικά γήπεδα. Εδώ έχω καταλάβει καλά ότι δεν είναι Πρέμιερ Λιγκ. Ο κόσμος είναι παθιασμένος με την ομάδα και σε εμένα προσωπικά αρέσει πολύ αυτό. Ξέρω ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αγαπούν πολύ τους Ιρλανδούς, γιατί έχουν αυτή την τρέλα με την Εθνική και με τις ομάδες τους. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, έγιναν κάποια πράγματα άσχημα, όμως γενικά αν δεν ζήσεις αυτή την ατμόσφαιρα, δεν μπορείς να το καταλάβεις».

Για το τι μπορεί να προσφέρει: «Το θέμα είναι να κερδίζουμε. Μου αρέσει εξίσου να πασάρω σωστά. Θα έρθουν και τα γκολ».

Για τους διαιτητές: «Ξέρω ότι ειδικά ο ΠΑΟΚ συχνά είχε προβλήματα με τους διαιτητές. Μου είπαν κάποια πράγματα και είδα ορισμένα βίντεο. Εύχομαι φέτος να μην έχουμε τέτοια προβλήματα».

Για το ότι ο Γιώργος Δώνης αγωνίστηκε στην Μπλάκμπερν και ο Γιώργος Γεωργιάδης στη Νιούκαστλ: «Είναι σημαντικό για μένα που δύο άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν, είχαν περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ».


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου