ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...


H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
14/9/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Ήξερα τι να περιμένω στην Μπαρτσελόνα» 

13/9/2012

«Ήξερα τι να περιμένω στην Μπαρτσελόνα»
Πλήρως συνειδητοποιημένος για την κατάσταση που θα συναντούσε στην Μπαρτσελόνα κατά την επιστροφή του, δήλωσε ο Σεσκ Φάμπρεγκας, με αφορμή την έντονη κριτική που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

«Ξαφνικά όλος ο κόσμος λέει ότι με επηρεάζει η πίεση που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα. Από τότε που επέστρεψα ήξερα ότι η κατάσταση θα έχει ως εξής, δεν είμαι χαζός», τόνισε ο 25χρονος μέσος και πρόσθεσε:

«Ήξερα τι να περιμένω στην Μπαρτσελόνα. Έχω να συναγωνιστώ ποδοσφαιριστές όπως οι Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι. Είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Όλοι οι παίκτες έχουν τις καλές και κακές τους στιγμές και το μόνο που χρειάζεται είναι να παλεύεις. Εγώ πάντα αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα αποδέχεσαι ως έχουν».

«Ντέιβιντ, πάρε τη Λεβάντε» 

13/9/2012

«Ντέιβιντ, πάρε τη Λεβάντε»
Μόλις κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της Μάλαγα, έσπευσαν και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να «αυτοπροταθούν» στον Άγγλο παίκτη. Ανάμεσα σε εκείνες που φιλοδοξούν να δουν τον Άγγλο σούπερ σταρ να ηγείται της διοίκησής τους, είναι η Λεβάντε.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες του κόσμου. Κάθε κίνησή του προκαλεί το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης. Η πορεία του στο ποδόσφαιρο, όμως, οδεύει προς το τέλος της, αφού τα χρόνια περνούν για όλους. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που φροντίζει από τώρα να εξασφαλίσει μια νέα καριέρα μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ήδη ο Μπέκαμ έχει κάνει κάποιες επενδύσεις. Τα επιχειρηματικά ανοίγματα του, όμως, ενδέχεται να επεκταθούν και στο ποδόσφαιρο. Φήμες κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες που θέλουν τον Μπέκαμ έτοιμο να αγοράσει τις μετοχές της Μάλαγα, αν οι σεΐχηδες αποφασίσουν να την αφήσουν.

Η φήμη αυτή έδωσε το έναυσμα και σε άλλες ομάδες να προτείνουν στον Άγγλο ποδοσφαιριστή να αποκτήσει μέρος των μετοχών τους. Η Λεβάντε είναι μία από αυτές που θα ήθελαν να περάσουν στα χέρια του Μπέκαμ.

Ο μέσος της ομάδας, μάλιστα, Χουάνλου, προχώρησε σε μια ξεκάθαρη δήλωση. «Θα ήταν προτιμότερο για τον Μπέκαμ να αποκτήσει τη Λεβάντε και να μας κάνει όλους χαρούμενους. Ακούω πως θέλει τη Μάλαγα. Εκεί, όμως, θα πρέπει να συζητήσει με τους Άραβες για χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια και τέτοια βαριά ζητήματα. Με μας, αντίθετα, θα καθίσει χαλαρά, θα απολαύσει μια παέγια, θα πιει λίγο κρασί και θα διευθετήσει όλα τα ζητήματα χωρίς πολύ κόπο και διαπραγματεύσεις.»

Άραγε το μήνυμα του Χουάνλου θα πείσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ; Αναμένουμε… 

«Ποτέ δεν με προσέγγισε η Μίλαν» 

13/9/2012

«Ποτέ δεν με προσέγγισε η Μίλαν»
Κατηγορηματικά διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν κοντά στη Μίλαν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ανέφερε πως πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον των Ιταλών από τον τύπο, αφού δεν έγινε καμία επίσημη προσέγγισή.

Μια από τις σημαντικότερες προσθήκες στην καλοκουρδισμένη μηχανή της Μπαρτσελόνα ήταν ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο «άσωτος υιός» επέστρεψε από το Λονδίνο και την Άρσεναλ και προσέδωσε ποιότητα στο κέντρο των «μπλαουγκράνα».

Η χρονιά που πέρασε, όμως, δεν επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις για τον διεθνή μέσο. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά, για την αξία του, επίπεδα και οι φήμες που τον ήθελαν έτοιμο να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη ολοένα και φούντωναν.

Ο ίδιος ο Φάμπρεγκας, όμως, δηλώνει άγνοια για όλα αυτά. «Από εσάς έμαθα πως ήμουν έτοιμος να φύγω», λέει και γελάει. Για να συνεχίσει δηλώνοντας πως «η Μίλαν δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου, ούτε με το μάνατζέρ μου. Δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη να φύγω από τη Μπαρτσελόνα.»

Η κριτική που του ασκείται, ωστόσο, είναι σκληρή. Πως το αντιμετωπίζει; «Εγώ είμαι ο πρώτος που αποδέχεται την κριτική και την αποζητάει. Και αυτό γιατί το παίρνω ως κίνητρο για να βελτιωθώ και να προσφέρω αυτά που προσδοκά ο κόσμος, δηλαδή το καλύτερο. Όσο για τις δύσκολες μέρες, αυτές πάντα θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και ειδικά στη Μπαρτσελόνα, που είναι μια ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις.» 

Η ώρα του «clasico» 

13/9/2012

Η ώρα του «clasico»
Δυο ημερομηνίες επιβάλλεται να κρατά στο μυαλό του ένας άντρας:

Πότε έχει γενέθλια η σύζυγος και πότε έχει «clasico»!

Αν ο ασφαλέστερος τρόπος, λοιπόν για να θυμάσαι πάντα το πρώτο είναι… να το ξεχάσεις μια φορά, για το δεύτερο δε χρειάζεται κανένα άγχος.

Κι αυτό διότι η ισπανική ομοσπονδία επιβεβαίωσε και επίσημα την ώρα που θα διεξαχθεί το πρώτο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης για την Primera Division.

Μην… κανονίσετε τίποτα, λοιπόν, για τις 20:50 της Κυριακής 7 Οκτωβρίου, όταν «μπλαουγκράνα» και Μαδριλένοι θα λύσουν εκ νέου τις διαφορές που ήδη ξεκίνησαν και φέτος από το Σούπερ Καπ. 

Νοκ-άουτ (και) ο Σάντσες στη Μπάρτσα 

13/9/2012

Νοκ-άουτ (και) ο Σάντσες στη Μπάρτσα
«Παρέα» από τη τηλεόραση στον Αντρές Ινιέστα θα κάνει ο Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός αποκόμισε τραυματισμό από τα παιχνίδια της εθνικής του και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χετάφε.

Οι διεθνείς επέστρεψαν στις προπονήσεις των «μπλαουγκράνα», όμως τα νέα για τον Τίτο Βιλανόβα δεν ήταν τόσο χαρμόσυνα, ιδιαίτερα στο επιθετικό «κομμάτι». Ο Ινιέστα έχει τεθεί νοκ-άουτ για τις επόμενες 10-15 ημέρες και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Σάντσες να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα και τέθηκε εκτός ομάδας για το ματς του Σαββάτου. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητές του να προλάβει και την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος έχει «ανεβάσει» πυρετό και την Παρασκευή θα κριθεί η παρουσία του ή όχι στην αποστολή της Μπάρτσα.

ΑΓΓΛΙΑ


«Συγγνώμη» και από τη Sun 

12/9/2012

«Συγγνώμη» και από τη Sun
Ως τρομερό λάθος της "Sun" χαρακτήρισε το προ 23 ετών δημοσίευμα, ο διευθυντής της εφημερίδας Ντομινίκ Μόνιχαν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, το αγγλικό μέσο ενημέρωσης ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ έσπευσε να ζητήσει με τη σειρά του συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Πριν 23 χρόνια η "Sun" έγραψε ένα κείμενο, στο οποίο πίστευε ότι κρυβόταν η αλήθεια. Τελικά, 23 χρόνια μετά αποδείχθηκε εκείνη δεν ήταν η αλήθεια. Ζητούμε συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και είναι πραγματικά κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μόνιχαν. 

Η… πραγματική αλήθεια 

13/9/2012

Η… πραγματική αλήθεια
Με αυτό τον τίτλο και μια συγγνώμη που θα ήθελε να γίνει αποδεκτή από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, κυκλοφόρησε η «Sun», το πρωί της Πέμπτης, μια μέρα μετά τη δικαίωση του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ και των συγγενών των 96 θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο…

Η αλήθεια που έπρεπε να έχει ειπωθεί 23 χρόνια νωρίτερα.

Μια αλήθεια που άργησε, αλλά όσοι έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εκείνη την αποφράδα μέρα της 15ης Απριλίου 1989 στο Χίλσμπορο και όσοι επιβίωσαν από εκείνον τον εφιάλτη, άκουσαν με βουρκωμένα μάτια.

Η εφημερίδα που… σχεδόν δημιούργησε μια δική της ιστορία για τα αίτια της τραγωδίας σε εκείνο τον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ξεμπροστιάστηκε έπειτα από το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν 96 ανθρώπους στον θάνατο.

«Οι φίλαθλοι δεν ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την τραγωδία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ μάλιστα, έκανε λόγο για ευθύνες της Αστυνομίες, αφού 164 καταθέσεις τροποποιήθηκαν.

Κανένα πλιάτσικο στα πτώματα από άλλους οπαδούς της Λίβερπουλ, καμία ατίμωση των νεκρών μέσα στο γήπεδο και στους χώρους του γηπέδου στο Σέφιλντ, κανείς μεθυσμένος οπαδός στις εξέδρες…

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής:

Διαπιστώθηκε προσπάθεια συγκάλυψης των λαθών της αστυνομίας.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν ευθύνονταν, ούτε είχαν κάποια συμμετοχή σε γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία.

164 καταθέσεις αστυνομικών παραποιήθηκαν ενώ από 116 άλλες αφαιρέθηκαν τα αρνητικά σχόλια για την ηγεσία της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια η ευθύνη για την τραγωδία να βαρύνει τους οπαδούς.

41 από τα 96 θύματα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί μετά τις 15:15, ώρα που ο ιατροδικαστής όρισε σαν την ώρα θανάτου τους.

Δεν προέκυψε καμία προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει πληροφορίες.

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας απέτυχε να εφαρμόσει πλήρως το πλάνο της.

Η «Sun», την 19η Απριλίου, έγραψε στο πρωτοσέλιδό της μια αλήθεια… σκέτο ψέμα. Και όλο αυτό, «ξεσκεπάστηκε», έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια από τότε…

Η συγγνώμη της, την 13η Σεπτεμβρίου 2012, θα ήθελε πολύ να εκληφθεί από τον κόσμο της Λίβερπουλ σαν μια απολογία, γεμάτη ειλικρίνεια.

Είναι εξαιρετικά απίθανο, όμως, να σβήσει την ψυχική οδύνη που κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες για όλα τα συγγενικά πρόσωπα των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο…

Δείτε στο www.england365.gr το πρωτοσέλιδο της «Sun», την 19η Απριλίου, 1989 και δείτε αυτό, με το οποίο κυκλοφόρησε η εφημερίδα, στις 13 Σεπτεμβρίου, 2012.


Βενγκέρ… μείνε! 

13/9/2012

Βενγκέρ… μείνε!
Μπορεί το συμβόλαιο του Αρσέν Βενγκέρ να μη λήγει πριν το 2014, όμως οι διοικούντες της Άρσεναλ θέλουν να εξασφαλίσουν πως ο Αλσατός τεχνικός θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα στο Λονδίνο.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής των «κανονιέρηδων», Ιβάν Γαζίδης, η διοίκηση της Άρσεναλ είναι έτοιμη να καταθέσει από τώρα πρόταση ανανέωσης στον Γάλλο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως άνθρωπο-κλειδί για το μέλλον της ομάδας:

«Δεν έχει να κάνει με οποιουδήποτε είδους συναισθηματισμό, ούτε ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του. Είναι καθαρή πίστη ότι έχουμε έναν απίστευτο προπονητή που αγαπάει την ομάδα και είναι ο καλύτερος για να μας οδηγήσει και στο μέλλον».

Ο Γαζίδης προσέθεσε εξάλλου πως ακόμα και όταν έρθει η ώρα της αποχώρησης του Βενγκέρ από τον σύλλογο, ο διάδοχος του θα πρέπει να μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εκείνον: «Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι αρετές τις οποίες έφερε ο προπονητής μας, έχουν αποτυπωθεί στο DNA της ομάδας και ότι ακόμα και όταν εκείνος θα αποσυρθεί, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τις ιδέες του και τη δουλειά του».

Οι οπαδοί πάντως των Λονδρέζων δεν συμμερίζονται καθολικά την ίδια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του 62χρονου τεχνικού, ο οποίος συμπληρώνει πια 16 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Άρσεναλ, καθώς οι «κανονιέρηδες» παραμένουν χωρίς τίτλο τα τελευταία επτά χρόνια.

Ακλόνητος ο Ρέινα 

13/9/2012

Ακλόνητος ο Ρέινα
Οι άσχημες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Πέπε Ρέινα τη φετινή περίοδο έδωσαν λαβή για να ξεκινήσουν φήμες περί αντικατάστασής του. Σύμφωνα με τον ατζέντη του, όμως, δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσής του από τη Λίβερπουλ.

Ο Ισπανός πορτιέρο είναι ένας από τους πλέον αναντικατάστατους παίκτες για τους «κόκκινους» από το 2005 που αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ.

Παρόλα αυτά, η κακή αρχή που έχει κάνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τα αδικαιολόγητα λάθη του, έχουν προκαλέσει έντονη κριτική προς το πρόσωπό του.

Μάλιστα, φήμες θέλουν τον Μπρένταν Ρότζερς να βολιδοσκοπεί τον Μισέλ Βορμ της Σουόνσι ως τον επόμενο υπερασπιστή της εστίας της ομάδας του.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μανουέλ Γκαρσία Κιγιόν, διαψεύδει πως ο πελάτης του έχει μπει σε «μαύρη λίστα» και διαβεβαιώνει πως σύντομα θα ξαναβρεί τη φόρμα του:

«Δεν είναι καλή περίοδος για εκείνον. Η Λίβερπουλ δεν έκανε καλή αρχή και η αξιοπιστία του Πέπε έχει κλονιστεί. Αλλά αυτό θα αλλάξει. Έχει τέσσερα ακόμα χρόνια συμβολαίου με την ομάδα και οι φήμες που τον θέλουν να φεύγει είναι απλά αυτό: φήμες»

Έτοιμος ο Όουεν 

13/9/2012

Έτοιμος ο Όουεν
Η επιστροφή του Μάικλ Όουεν στην αγωνιστική δράση, ίσως απέχει λίγα 24ωρα! Ο Άγγλος επιθετικός δήλωσε έτοιμος για το παιχνίδι της Στόουκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, το Σάββατο και πλέον, εξαρτάται από τον Τόνι Πιούλις αν θα τον χρησιμοποιήσει.

Ο 32χρονος φορ που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι στην ποδοσφαιρική του καριέρα με συνεχείς τραυματισμούς που τον έβγαζαν… νοκ–άουτ πολύ τακτικά, φαίνεται αποφασισμένος για το μεγάλο «come back»!

Ανήκοντας πλέον στη Στόουκ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο που θα του αποφέρει απολαβές ανά συμμετοχή, ο Όουεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης για να μπορεί να τον υπολογίζει ο προπονητής του.

«Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του προπονητή μου, ξέρω όμως ότι εγώ είμαι έτοιμος για να παίξω. Φυσικά, δεν βρίσκομαι στο 100% των δυνατοτήτων μου, αλλά μπορώ να προσφέρω και θέλω να πάρω χρόνο συμμετοχής. Τώρα, τα πάντα εξαρτώνται από τον κ. Πιούλις» ήταν τα λόγια του. 

Δεν καίγεται να ανανεώσει ο Βενγκέρ 

13/9/2012

Δεν καίγεται να ανανεώσει ο Βενγκέρ
Μπορεί η διοίκηση της Άρσεναλ να έκανε σαφές, μέσω του εκτελεστικού διευθυντή Ιβάν Γαζίδη, την πρόθεσή της να δεσμεύσει για πολλά χρόνια ακόμα τον Αρσέν Βενγκέρ, όμως ο ίδιος ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» ξεκαθάρισε ότι δε θεωρεί επίκαιρη την κουβέντα για ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του.

Η συμφωνία του Αλσατού προπονητή με τους Λονδρέζους λήγει το 2014 και οι διοικούντες την ομάδα θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα ότι ο Βενγκέρ θα συνεχίσει να ηγείται του συλλόγου μακροχρόνια.

Ωστόσο εκείνος δε θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε βιασύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού προέχει η αγωνιστική πορεία της ομάδας στο παρόν: «Έχω δύο χρόνια ακόμα. Αυτό που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι το επόμενο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον και νομίζω ότι έχω δείξει την αφοσίωσή μου στο κλαμπ στο παρελθόν. Προς το παρόν δε θέλω να συζητήσω για το μέλλον, θέλω απλά να πάμε καλά αυτή τη σεζόν», τόνισε ο 62χρονος προπονητής.

Εξάλλου, παρότι αριθμεί ήδη 16 χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου, ξέρει ότι η θέση του και η προσφορά του κρίνονται ανά πάσα στιγμή: «Τα δύο χρόνια είναι μεγάλο διάστημα στη συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να δούμε αν θα συνεχίσω να τα πηγαίνω καλά. Αν όχι, τότε θα πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου».

Τέλος, ο Γάλλος τεχνικός αναφέρθηκε στα χρόνια που… βαραίνουν ως παράγοντα που δεν του επιτρέπουν να ανανεώσει ακόμα: «Πρέπει να συνεκτιμήσω ότι στην ηλικία μου πρέπει να υπολογίζεις συνεχώς αν έχεις τη φυσική κατάσταση, την επιθυμία και την αφοσίωση που απαιτεί αυτή η δουλειά».

Απολογία και από την FA 

13/9/2012

Απολογία και από την FA
Δημόσια συγγνώμη για το γεγονός πως η τραγωδία του Χίλσμπορο διαδραματίστηκε σε παιχνίδι για διοργάνωση της FA, καθώς επρόκειτο για ημιτελικό Κυπέλλου, ζήτησε και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπερνστάιν.

Έπειτα από την αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία της 15ης Απριλίου 1989 στο Σέφιλντ, στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Λίβερπουλ, η FA, μέσω του προέδρου της, θεώρησε σωστό να προβεί σε δημόσια απολογία.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός πως η τραγωδία σημειώθηκε σε παιχνίδι για δική μας διοργάνωση. Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας ζητώ ταπεινά συγγνώμη και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των 96 θυμάτων» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση. 

Μετά την αλήθεια, πρέπει να έρθει η δικαιοσύνη 

13/9/2012

Μετά την αλήθεια, πρέπει να έρθει η δικαιοσύνη
Η οικογένεια της Λίβερπουλ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη μετά τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής και αισιοδοξεί πως η υπόθεση θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η αλήθεια μπορεί να έλαμψε χθες έστω και με καθυστέρηση 23 ετών, ωστόσο αυτό που επιθυμούν πια οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και επιζώντες της τραγωδίας του Χίλσμπορο είναι να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Με δεδομένο μάλιστα πως από το πόρισμα προκύπτει πως 41 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, η προσφυγή στη δικαιοσύνη μοιάζει κάτι παραπάνω από υποχρεωτική.

Όπως υποστηρίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων μπορεί η Αστυνομία του Γιορκσιρ, το δημοτικό συμβούλιο του Σέφιλντ αλλά και η Σέφιλντ Γουένστντει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η -400 σελίδων- έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες έχει περάσει στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέας ο οποίος θα αποφασίσει αν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση η οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τότε οι υπαίτιοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, για παραποίηση αστυνομικών εγγράφων αλλά και για παράνομη χρήση του εθνικού συστήματος πληροφοριών της αστυνομίας καθώς στην προσπάθεια τους να ρίξουν τις ευθύνες στους οπαδούς κάποιοι αστυνομικοί έψαξαν το ποινικό μητρώο των θυμάτων προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως ενισχυτικό στοιχείο στις κατηγορίες τους. 
ΙΤΑΛΙΑ

Από τη Λάτσιο στο… Ντουμπάι 

13/9/2012

Από τη Λάτσιο στο… Ντουμπάι
Δανεικός στην Αλ-Ουάσλ δόθηκε από τη Λάτσιο ο Εμιλιάνο Αλφάρο για τον επόμενο χρόνο.

Ο 24χρονος Ουρουγουανός δεν βρισκόταν στα πλάνα των Ρωμαίων για τη σεζόν που έχει ξεκινήσει και τελικά αναχώρησε για το Ντουμπάι προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Την περασμένη σεζόν στο ιταλικό ποδόσφαιρο είχε 8 συμμετοχές, χωρίς να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα και να διακριθεί.

Ξανά «παρμέντσι» 

14/9/2012

Ξανά «παρμέντσι»
Έφτασε η ώρα της επιστροφής στην Πάρμα για τον Μάρκο Μαρκιόνι. Οι «παρμέντσι» ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόκτηση του Ιταλού μέσου της Φιορεντίνα, από την οποία έμεινε ελεύθερος, επιστρέφοντας μετά από έξι χρόνια στο «Ενιο Ταρντίνι».

Ο 32χρονος Μαρκιόνι αγωνίστηκε το 2001-2006 με τη φανέλα των δυο φορές κατόχων του Κυπέλλου UEFA και έφυγε στη συνέχεια για τη Γιουβέντους, πριν καταλήξει στους «βιόλα».

Σήμερα κρίνεται του Τότι 

14/9/2012

Σήμερα κρίνεται του Τότι
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φραντσέσκο Τότι στο Κυριακάτικο παιχνίδι της Ρόμα με τη Μπολόνια. Ο αρχηγός των «τζαλορόσι» αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Πέμπτης και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί εντός της ημέρας.

Οι πρώτοι αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας ολοκληρώθηκαν και οι σύλλογοι επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους. Μπροστά τους βρίσκονται οι αγώνες πρωταθλήματος και - για όσους αγωνίζονται στην Ευρώπη - οι πρώτες αναμετρήσεις για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η τρίτη αγωνιστική και οι ομάδες ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Η Ρόμα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση, παρουσία και των διεθνών, το πρωί της Πέμπτης, υπό την καθοδήγηση του Ζντένεκ Ζέμαν.

Από την προπόνηση αυτή όμως προέκυψε πρόβλημα στον Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια του «διπλού» και χτύπησε στον αστράγαλο. Αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος στο πόδι και αποχώρησε από την προπόνηση.

Οι γιατροί, αν και αρχικά δήλωσαν αισιόδοξοι πως δεν πρόκειται για σημαντικό τραυματισμό, τόνισαν στη συνέχεια πως είναι απαραίτητο να γίνουν εξετάσεις για να εκτιμηθεί με ακρίβεια η ζημιά που - πιθανώς - έχει γίνει. Αυτό θα γίνει το πρωί της Παρασκευής.

Ο Ζέμαν ασφαλώς περιμένει ευχάριστες ειδήσεις από τους γιατρούς, αφού ο Τότι έδειξε στα πρώτα παιχνίδια πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ήδη και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι βρίσκεται στα «πιτς». 

«Δεν θέλω να τελειώσει» 

14/9/2012

«Δεν θέλω να τελειώσει»
Ευλογημένος που είναι μόλις 21 ετών και ανήκει στο δυναμικό της Ρόμα, δηλώνει στην «SportDay» ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Ο νεαρός μέσος μίλησε για το ξαφνικό τηλεφώνημα του μάνατζέρ του και το ταξίδι στη Ρώμη, για τις δυσκολίες στην Τσεζένα όπου δεν είχε ούτε μία συμμετοχή, αλλά για τη βοήθεια που είχε από τον προπονητή της Hellas Βερόνα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην «SportDay»:

Θέλεις να κάνουμε μία επιστροφή στο transfer story για να μάθει ο κόσμος πώς ένας παίκτης που δεν ίδρωσε λεπτό στην Τζένοα πουλήθηκε (το 50% των δικαιωμάτων του) με 2,5 εκατ. ευρώ στη Ρόμα;

«Ήμουν αραχτός στη Σκιάθο για διακοπές. Ο εκπρόσωπός μου (σ.σ.: Γιάννης Ευαγγελόπουλος) με πήρε στο τηλέφωνο. Νόμιζα ότι ήθελε να με ρωτήσει πώς περνούσα και εκείνος μου είπε πως είχε κλείσει εισιτήρια για τη Ρώμη. "Παναγιώτη, πάμε διακοπές", μου είχε πει χαρακτηριστικά. Κουβέντα παραπάνω...».

Ωραία, μπήκες στο αεροπλάνο και;

«Πατήσαμε το πόδι μας στην ιταλική πόλη και εξαφανιστήκαμε. Μόλις σταμάτησε το αμάξι έξω από τα γραφεία της Ρόμα, η καρδιά μου πήγε να σπάσει. Δεν το πίστευα. Ήθελα να μιλήσω στον μάνατζέρ μου και δεν έβγαινε λέξη από το στόμα. Μπήκαμε μέσα. Ήμουν χαμένος. "Τι κάνουμε εδώ;", ρώτησα και μετά μου πέταξαν ένα συμβόλαιο στο τραπέζι. Τρελάθηκα. Φαντάσου δεν είχα ενημερώσει ούτε τους γονείς μου για τον προορισμό του ταξιδιού. Ένιωθα ότι είχα πάθει... τζετ λαγκ!».

Λέγε, λέγε, έχει νόημα...

«Οι μέρες δεν περνούσαν. Οι ώρες φάνταζαν αμέτρητες. Έπρεπε να φύγει ένας παίκτης (Μπερτολάτσι) για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή μου στη Ρόμα. Μόλις έβαλα την υπογραφή μου, μίλησα με τους γονείς και εκείνοι νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Μόλις μπήκα στα αποδυτήρια για να συναντήσω τους νέους μου συμπαίκτες, έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Ένας ένας με χαιρετούσαν. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Απίστευτο συναίσθημα».

Ο δρόμος, όμως, μέχρι το σήμερα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Τζένοα, Τσεζένα, Γκροσέτο και Hellas Βερόνα πριν το ταξίδι στην «αιώνια» πόλη...

«Πριν δύο καλοκαίρια πήγα στην Τζένοα. Ο προπονητής μου συνέστησε πως θα ήταν καλύτερα να βρω μία ομάδα για να πάω δανεικός και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Δεν είχα πρόβλημα, μολονότι στα φιλικά της προετοιμασίας πήγαινα καλά».

Τσεζένα. Μα ούτε μία συμμετοχή; Υπερβολικό δεν είναι;

«Ασ' τα! Δράμα! Από τις πιο δύσκολες εμπειρίες. Έμενα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με ένα κρεβάτι και μία τηλεόραση. Κανείς δεν μου είχε εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έπαιζα. Δεν το έβαλα, όμως, κάτω. Ζορίστηκα, αλλά άντεξα. Έλεγα από μέσα μου πως είχα έρθει για έναν σκοπό και θα τον εκπλήρωνα. Πάση θυσία. Μετά το εξάμηνο πήγα στην Γκροσέτο. Εκεί κλότσησα την μπάλα. Είχα περισσότερες ευκαιρίες».

Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψες ξανά στην Τζένοα. Πάλι, όμως, θεωρητικά δεν είχες θέση στην ομάδα. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Hellas Βερόνα και η προσωπική σου δικαίωση. Κοινώς, κάθε εμπόδιο για καλό;

«Δεν το εκλαμβάνω κατ΄ αυτό τον τρόπο. Απλώς τόσο η Βερόνα όσο και ο προπονητής της, ο κ. Μαντορλίνι μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω. Εγώ ποτέ δεν είχα χάσει την πίστη στον εαυτό μου. Η ομάδα, παίζοντας 4-3-3, με έκανε να νιώθω πολύτιμος. Ο κ. Μαντορλίνι με όπλισε με ευθύνες μέσα στο γήπεδο και αυτοπεποίθηση. Πέρυσι η Βερόνα πραγματοποίησε ρεκόρ συνεχόμενων νικών, είχαμε στο γήπεδο πάνω από 15.000 κόσμο και φθάσαμε μία... ανάσα από την άνοδο στο Καμπιονάτο. Το ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω».

Επιστρέφουμε στο κεφάλαιο Ρόμα. Αλήθεια έβαλες τα κλάματα την ημέρα της παρουσίασής σου στο «Ολίμπικο»

«Νιώθω ευλογημένος που είμαι 21 ετών και ανήκω στη Ρόμα. Νιώθω απόλυτα γεμάτος που 25.000 κόσμος στην "πρώτη" μας φώναζε ρυθμικά το όνομά μου! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Τα υπόλοιπα έρχονται μέσα από την καθημερινή δουλειά». 

Υπομονή ζήτησε ο Φίγκο 

14/9/2012

Υπομονή ζήτησε ο Φίγκο
Την ανάγκη να είναι όλοι υπομονετικοί στην Ίντερ για να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του Στραματσόνι, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Tuttosport» ο Λουίς Φίγκο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «νερατζούρι» σημείωσε πως ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά φέτος είναι ο Σνάιντερ, ενώ επισήμανε πως η Ίντερ πρέπει να κυνηγήσει την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης δεκαετίας. Ο Λουίς Φίγκο ήταν ο ηγέτης τόσο της εθνικής Πορτογαλίας, με την οποία κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών με 127, όσο και των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε. Τελευταία του ομάδα η Ίντερ, με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές κατακτώντας τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Ο Φίγκο «δέθηκε» πολύ με τους Ιταλούς και συνέχισε να παρακολουθεί τις εξελίξεις της ομάδας, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Για το λόγο αυτό τον προσέγγισε η «Tuttosport». Για να μιλήσουν για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

«Έκλεισε ένας κύκλος επιτυχιών. Οι γενιές των ποδοσφαιριστών δεν είναι ποτέ ίδιες, για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή για να κρίνουμε τη δουλειά που κάνει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ας ελπίσουμε πως η Ίντερ θα επιστρέψει στις επιτυχίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Φίγκο.

Από τη φετινή ομάδα, ποιος είναι αυτός που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω; «Ο Σνάιντερ», απαντά χωρίς να το σκεφτεί ο Φίγκο. «Μετά από μια χρονιά με τραυματισμούς και προβλήματα, φέτος μπορεί να παίξει όπως τη χρονιά του Τρεμπλ. Μπορεί να είναι ξανά ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.»

Πόσο λείπει το Τσάμπιονς Λιγκ από τους «νερατζούρι»; «Λείπει πολύ. Τόσο σε ό,τι αφορά τις οικονομικές απολαβές, όσο και το πρεστίζ. Αλλά η Ίντερ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κυνηγήσει το Γιουρόπα. Δεν πρέπει να το περιφρονήσει.» 

«Θα μείνει αξέχαστη η στιγμή του γκολ» 

14/9/2012

«Θα μείνει αξέχαστη η στιγμή του γκολ»
Το όνειρό του να αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας αποκάλυψε ο Ματία Ντέστρο. Ο νεαρός επιθετικός, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής, μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» και σημείωσε πως η εμπειρία του με την φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα» θα του μείνει αξέχαστη, ενώ τόνισε πως περιμένει με λαχτάρα και το ντεμπούτο του στο Ολύμπικο με τη Ρόμα.

Τον διεκδίκησαν πολλές Ιταλικές ομάδες κατά τη διάρκεια των μεταγραφών. Αυτή τελικά που έκανε δικό της τον Ματία Ντέστρο ήταν η Ρόμα. Έτσι ο νεαρός επιθετικός τέθηκε στη διάθεση του Ζντένεκ Ζέμαν, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, φρόντισε να δώσει την ευκαιρία στον Ντέστρο να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του, καλώντας τον στην εθνική. Για την κλήση αυτή μίλησε ο επιθετικός της Ρόμα στο κανάλι «Sky».

«Είμαι ευτυχισμένος που πραγματοποίησα το όνειρό μου. Από παιδί περίμενα να παίξω στην εθνική και να πετύχω γκολ. Η στιγμή που σκόραρα θα μου μείνει αξέχαστη.»

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε, λοιπόν. Το επόμενο ποιο είναι; «Να αγωνιστώ στο Μουντιάλ. Μακάρι με τον Μάριο Μπαλοτέλι συμπαίκτη. Εγώ θα κάνω τα πάντα για να συνεχίσω να είμαι μέλος της εθνικής. Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί καλοί επιθετικοί, οπότε πρέπει να είμαι πάντα στην καλύτερη κατάσταση, αν θέλω να με καλεί ο προπονητής.»

Μετά την εθνική, έρχεται το ντεμπούτο με τη Ρόμα στο Ολύμπικο. Ποια είναι τα συναισθήματα του Ντέστρο; «Το περιμένω με αγωνία. Η παρουσία του κόσμου, το γήπεδο, όλα με κάνουν να ελπίζω πως θα είναι ένα ακόμα αξέχαστο παιχνίδι για μένα. Αν πετύχω γκολ, θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μου τύχει», απαντά με ενθουσιασμό ο Ματία.

Οι στόχοι της Ρόμα ποιοι είναι; «Είναι νωρίς ακόμα για να θέσουμε στόχους. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και προχωράμε. Δουλεύουμε για το καλύτερο και μόνο στο γήπεδο θα δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», τονίζει ο Ντέστρο, δείχνοντας πως παραμένει προσγειωμένος. 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πεινάει… για πρωτάθλημα ο Χάινκες 

13/9/2012

Πεινάει… για πρωτάθλημα ο Χάινκες
Να οδηγήσει τη Μπάγερν Μονάχου στη κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος μετά από διάστημα δύο ετών θέλει ο Γιουπ Χάινκες.

Ο 67χρονος τεχνικός των Βαυαρών σε δηλώσεις του τόνισε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι αυτή τη χρονιά να τα δώσουν όλα, προκειμένου να σταματήσουν τη κυριαρχία της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τις δύο τελευταίες σεζόν έχει κατακτήσει τη «σαλατιέρα».

«Η ομάδα είναι πεινασμένη. Δουλεύουμε πολύ στην φυσική κατάσταση και θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή», ήταν τα λόγια του Χάινκες.

Ωστόσο, ο Γερμανός προπονητής παραδέχτηκε πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να βελτιωθούν σε κάποιους τομείς: «Παρ' όλα αυτά, έχουμε αρκετούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθούμε. Στους αυτοματισμούς για παράδειγμα και στην επιστροφή στην άμυνα από την επίθεση. Είμαστε στη μέση μία διαδικασίας. Επιπλέον, υπάρχει αφθονία του ανεκμετάλλευτου δυναμικού. Αναφέρομαι στο μέγεθος του ρόστερ, το οποίο θα μας βοηθήσει»

Μέρκελ: «Δεν χρειάζεται να φοβούνται οι ομοφυλόφιλοι παίκτες» 

13/9/2012

Μέρκελ: «Δεν χρειάζεται να φοβούνται οι ομοφυλόφιλοι παίκτες»
Μήνυμα συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας, έστειλε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Όσοι έχουν το θάρρος να αποκαλυφθούν, να μην φοβούνται. Αυτό είναι το πολιτικό μου μήνυμα», είπε μεταξύ άλλων το… αφεντικό της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες όπως και του προέδρου της γερμανικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ.

«Έχω την άποψη ότι όσοι έχουν το θάρρος να αποκαλυφθούν -στην πολιτική πρέπει να περάσει μεγάλο διάστημα- να γνωρίζουν ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν χρειάζεται να φοβούνται. Αυτό είναι το πολιτικό μου μήνυμα. Οφείλουμε να δεχθούμε ότι κάποιοι φοβούνται μέσα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται», ήταν τα λόγια της καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Από τη πλευρά του, ο Ούλι Χένες, τόνισε: «Θα συμβεί αργά ή γρήγορα... Θα προστατεύσουμε τους παίκτες που θα παραδεχθούν την ομοφυλοφιλία τους με κάθε δυνατό τρόπο. Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν λάβει συμβουλές για να έχουν έτοιμες τις απαντήσεις. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τι θα συμβεί στα γήπεδα...», η άποψη του πιο ρεαλιστή, προέδρου της Μπάγερν Μονάχου.

Τέλος, στο πλαίσιο υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ, θεωρεί πως «... η σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής, οποιασδήποτε κατηγορίας, θέλει να δημοσιοποιήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και χρειάζεται βοήθεια, εμείς θα του τη δώσουμε». 

Η τελευταία έξοδος πριν το «Καραϊσκάκη» 

14/9/2012

Η τελευταία έξοδος πριν το «Καραϊσκάκη»
Στην έδρα της νεοφώτιστης Γκρόιτερ Φιρτ δοκιμάζεται η Σάλκε για την τρίτη αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Χουμπ Στέβενς στοχεύει το Σάββατο στο πρώτο της «διπλό» τρεις μέρες πριν επισκεφτεί το «Καραϊσκάκη» για την πρεμιέρα του Champions League. Απών από τους «βασιλικούς μπλε» θα είναι ο γκολκίπερ Χίλντεμπραντ, τη θέση του οποίου στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Φέρμαν.

Η πρωτοπόρος (μαζί με την έκπληξη που λέγεται Άιντραχτ) Μπάγερν θα επιδιώξει το τρία στα τρία φιλοξενώντας τη Μάιντς κι ενώ την Τετάρτη υποδέχεται τη Βαλένθια για τους ομίλους. Σίγουρες είναι οι απουσίες των Γκόμεζ, Αλάμπα και Κοντέντο που είναι τραυματίες, ενώ πιθανώς να προφυλαχθεί ο Ρόμπεν που επέστρεψε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ολλανδίας.

Η Ντόρτμουντ, που βρίσκεται στους 4 βαθμούς, φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν έχοντας το βλέμμα της και στον αγώνα της Τρίτης με τον Άγιαξ για το Champions League στο ίδιο γήπεδο. Πέραν της απουσίας του λαβωμένου Ογουομογέλα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο τραυματισμός του Ρόις στο μετατάρσιο με την εθνική Γερμανίας αποδείχτηκε επιπόλαιος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του… Ευρωπαίου Ανόβερου με τη Βέρντερ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά και της Άιντραχτ με το Αμβούργο, που θα έχει για πρώτη φορά στις τάξεις του τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ.

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/9

Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 21:30

Σάββατο 15/9 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Γκρόιτερ Φιρτ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 16/9

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 21/9

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30

Σάββατο 22/9 (16:30)

Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ

Κυριακή 23/9

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 18:30
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 18:30

ΓΑΛΛΙΑ


O απαισιόδοξος κύριος Φερναντέζ 

13/9/2012

O απαισιόδοξος κύριος Φερναντέζ
Ο ρεαλισμός και η κοινή λογική δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Στη Νανσί, όμως, η αναγνώριση της ανωτερότητας του προσεχούς αντιπάλου Μαρσέιγ, φτάνει και ξεπερνάει στα όρια του πεσιμισμού!

Ο προπονητής της Νανσί, Ζαν Φερναντέζ, ο οποίος έχει διατελέσει και τεχνικός της Ολιμπίκ στο παρελθόν, αποτύπωσε τόσο έντονα τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων που καλύτερα είναι να μην κατεβάσει καν τους παίκτες του στον αγώνα.

Η Μαρσέιγ έχει αρχίσει ομολογουμένως εντυπωσιακά τη σεζόν με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές. Η Νανσί αντιθέτως δεν τα πάει και τόσο καλά καθώς έχει μόλις μία νίκη σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπαίνει σε ένα ματς εκ των προτέρων χαμένος. Έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Πούσκας. Την ίδια ρήση πάντως δε φαίνεται να μοιράζεται και ο Φερναντέζ, ο οποίος μόνο παιάνα δεν έγραψε για τη Μαρσείγ:

«Στην Ολιμπίκ, όλα δουλεύουν άψογα, η ομάδα δε δέχεται γκολ και βάζει συνέχεια. Έχω παρακολουθήσει όλα τους τα ματς. Έχουν αλληλεγγύη στο παιχνίδι τους, παίζουν ο ένας για τον άλλον, οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτοπεποίθηση. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, όμως η Μαρσέιγ κέρδισε τους πρωταθλητές (Μονπελιέ), επομένως μπορούν να κάνουν το ίδιο και στην έδρα μας. Έχουν μια δυναμική που εμείς δεν έχουμε. Και αυτό φέρνει τις επιτυχίες. Αλλά για να τους προβληματίσουμε θα πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο ματς και αυτοί να βρίσκονται σε κακή μέρα. Αν παίξουμε όπως στα τελευταία μας παιχνίδια την έχουμε άσχημα».

Το επόμενο βήμα που απομένει για τον τεχνικό της Νανσί είναι να αφήσει το βιογραφικό του στα γραφεία της Ολιμπίκ… 

«Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ιμπραΐμοβιτς» 

13/9/2012

«Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ιμπραΐμοβιτς»
Το εγκώμιο του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έπλεξε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Τουλούζ, Αλέν Καζανόβα, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση των δύο συλλόγων στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής στην Ligu1.

Ο 50χρονος τεχνικός τόνισε πως ο Σουηδός φορ αποτελεί έναν από τους τρεις καλύτερους ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στον κόσμο και θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα της ομάδας του.

«Δε θα αναφερθώ στην τακτική που θα ακολουθήσουμε. Θα βρεθούμε όμως αντιμέτωποι με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έναν από τους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Δεν έχει σημασία πόσο καλά προετοιμασμένοι θα είμαστε. Μία στιγμή ιδιοφυούς παιχνιδιού από την πλευρά του αρκεί και εμείς δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα», ήταν τα λόγια του Καζανόβα.

Μάλιστα, ο προπονητής της Τουλούζ παραδέχτηκε πως η τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του κόντρα στην Παρί θα έχει αμυντικό προσανατολισμό: «Δε θα υποκριθώ ότι θα πάμε στο Παρίσι για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Απλώς θα πάμε εκεί και θα παίξουμε όσο καλύτερα αμυντικά μπορούμε. Η Παρί είναι ανώτερη από εμάς και το ξέρουμε. Με λίγη τύχη όμως, πολλή αποφασιστικότητα και σωστό παιχνίδι, μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Ελεύθερο… πουλί ο Μακελελέ 

13/9/2012

Ελεύθερο… πουλί ο Μακελελέ
Aθώος κρίθηκε ο Κλοντ Μακελελέ την Πέμπτη για την υπόθεση βιαιοπραγίας προς την πρώην σύντροφό του.

Πριν τρεις μήνες ο εισαγγελέας της υπόθεσης είχε απαγγείλει κατηγορίες προς τον παλαίμαχο άσο και είχε προτείνει ποινή φυλάκισης πέντε μηνών. Ωστόσο, σήμερα το δικαστήριο συνεδρίασε και έκρινε τον Μακελελέ αθώο για το συμβάν.

Το μοντέλο και πρώην φιλενάδα του, Τάντι Οτζίρ τον είχε κατηγορήσει ότι την γρονθοκόπησε στο διαμέρισμα που έμεναν στο Παρίσι το 2010, ωστόσο παρά την αρχική απόφαση του εισαγγελέα, το δικαστήριο δεν είχε την ίδια γνώμη και απέσυρε τις κατηγορίες που «βάραιναν» τον Μακελελέ.

Μάλιστα, η 37χρονη πρώην σύντροφός του θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 2000 ευρώ για κατάχρηση προσωπικών δικαιωμάτων. 

Δύο αγωνιστικές σε Αντσελότι 

13/9/2012

Δύο αγωνιστικές σε Αντσελότι
Με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών από τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 τον Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός τεχνικός στο παιχνίδι των Παριζιάνων κόντρα στην Αζαξιό στις 19 Αυγούστου είχε αποβληθεί, καθώς είχε κλοτσήσει ένα μπουκάλι με νερό μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του.

Την Πέμπτη συνεδρίασαν τα αρμόδια όργανα του γαλλικού πρωταθλήματος και ανακοινώθηκε η ποινή του. Έτσι, ο Αντσελότι θα δει τα επόμενα δύο παιχνίδια της ομάδας του από τις… εξέδρες και πιο συγκεκριμένα δεν θα καθίσει στον πάγκο της Παρί απέναντι σε Τουλούζ (εντός) και Μπαστιά (εκτός) για την πέμπτη και έκτη αγωνιστική αντίστοιχα.

Πρωτάθλημα ή Champions League; 

14/9/2012

Πρωτάθλημα ή Champions League;
Με το μυαλό στην πρώτη της συμμετοχή –στην ιστορία της- στο Champions League κόντρα στην Άρσεναλ, η Μονπελιέ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεμς, την Παρασκευή (14/9), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Μονόδρομος η νίκη για την πρωταθλήτρια, καθώς μετρά μόλις ένα «τρίποντο» φέτος.

Την ίδια μέρα, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Τουλούζ.

Η μόνη πρώτη και αήττητη Μαρσέιγ φιλοξενείται από τη Νανσί, με τη δεύτερη της βαθμολογίας Λιόν να παίζει στο «Ζερλάν» με την Αζαξιό.

Η Σεντ Ετιέν, η οποία μετρά δύο σερί νίκες υποδέχεται στο «Ζοφρουά Γκισάρ» την ουραγό Σοσό που έχει μόνο ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με τη Λιλ, η οποία την Τετάρτη φιλοξενεί την Μπάτε Μπορίσοφ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη νεοφώτιστη Τρουά.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή, 14/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (21:45)
Ρεμς-Μονπελιέ

Σάββατο, 15/9

Τρουά-Λιλ (18:00)
Εβιάν-Μπαστιά (21:00)
Νις-Μπρεστ
Σεντ Ετιέν-Σοσό
Βαλενσιέν-Μπορντό

Κυριακή, 16/9

Ρεν-Λοριάν (15:00)
Λιόν-Αζαξιό (18:00)
Νανσί-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή, 21/9

Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν (21:45)

Σάββατο, 22/9

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Λοριάν-Νις (21:00)
Ρεμς-Νανσί
Σοσό-Τρουά
Μπρεστ-Βαλενσιέν
Τουλούζ-Ρεν

Κυριακή, 23/9

Μπορντό-Αζαξιό (15:00)
Μαρσέιγ-Εβιάν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Το γκράφιτι που εντυπωσίασε τον Εουσέμπιο 

14/9/2012

Το γκράφιτι που εντυπωσίασε τον Εουσέμπιο
Ο Εουσέμπιο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε έναν αγώνα τοπικής ομάδας στην Πορτογαλία. Κοντά στο γήπεδο και περνώντας από εκεί με το αυτοκίνητο, ο θρύλος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου είδε ένα γκράφιτι με τη δική του μορφή. Ο «μαύρος πάνθηρας» ζήτησε αμέσως από τον οδηγό να σταματήσει, κατέβηκε και φωτογραφήθηκε με φόντο το εντυπωσιακό γκράφιτι.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη. Όπως του είπαν, επρόκειτο για έναν φανατικό του θαυμαστή, που είχε ζητήσει ειδική άδεια για να γεμίσει τον τοίχο με το έργο τέχνης.

Μουτίνιο: «Με κολακεύει το ενδιαφέρον της Τότεναμ» 

13/9/2012

Μουτίνιο: «Με κολακεύει το ενδιαφέρον της Τότεναμ»
Μπορεί η μετακίνηση του Ζοάο Μουτίνιο στην Τότεναμ να «ναυάγησε», ωστόσο ο μέσος της Πόρτο μόνο κολακευμένος δηλώνει από το ενδιαφέρον των Σπερς προς το πρόσωπό του στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

«Η Τότεναμ δεν είναι πλέον στο μυαλό μου, παρότι κολακεύτηκα από το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω του προπονητή. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη αυτή την στιγμή», τόνισε ο 25χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, πλέον είμαι συγκεντρωμένος στην Πόρτο και προτιμώ να μην μιλώ για κάτι που μπορεί να γίνει ή όχι».

«Η Πόρτο είναι ένας σύλλογος που προσφέρει μέγιστη σταθερότητα και με βοηθά να βρίσκομαι στο καλύτερο επίπεδο. Δεν μπορώ να μιλάω για οτιδήποτε άλλο μέχρι αυτό να αλλάξει», κατέληξε. 
ΒΕΛΓΙΟ

Γκέλες; Δύσκολο 

13/9/2012

Γκέλες; Δύσκολο
Εύκολο έργο, τουλάχιστον στα χαρτιά, αναμένεται να έχουν στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος τόσο η Κλαμπ Μπριζ όσο και η Άντερλεχτ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοπόροι της Jupier League θα φιλοξενηθούν στην έδρα της Κόρτραϊκ, η οποία είναι έβδομη με δέκα βαθμούς. Από την άλλη πλευρά οι περσινοί πρωταθλητές που φιγουράρουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα αγωνιστούν εκτός έδρας με Λιρς που είναι ένατη.

Στα υπόλοιπα ματς που ξεχωρίζουν η Σταντάρ Λιέγης θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Γκέρμιναλ, ενώ η Γάνδη θα προσπαθήσει να πάρει να νικήσει στο γήπεδό της τη Μαλίν.

Επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή 14/9

Γκέρμιναλ-Σταντάρ Λιέγης (22:00)

Σάββατο 15/9

Σερκλ Μπριζ- Λόκερεν (19:00)
Γκενκ- Μπέβερεν (21:00)
Γάνδη-Μαλίν
Κόρτραϊκ-Κλαμπ Μπριζ
Λιρς- Άντερλεχτ
Μονς- Σαρλερουά

Κυριακή (16/9)

Λέουβεν- Ζούλτε Βάρεγκεμ (19:00)

Επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή (21/9)

Σταντάρ Λιέγης- Γάνδη (21:30)

Σάββατο (22/9)

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Άντερλεχτ (19:00)
Γκέρμιναλ.- Κόρτραϊκ (21:00)
Μαλίν- Μονς
Λόκερεν- Λέουβεν
Μπέβερεν- Λιρς

Κυριακή (23/9)

Κλαμπ Μπριζ- Σερκλ Μπριζ (15:30)
Σαρλερουά- Γκενκ (21:30) 
ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου