ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...



H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
9/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Το απραγματοποίητο όνειρο του Ορτέγκα 

9/9/2012

Το απραγματοποίητο όνειρο του Ορτέγκα
Στην αποκάλυψη ότι όνειρό του ήταν να αγωνιστεί σε μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μίλαν προχώρησε ο Αριέλ Ορτέγκα, μιλώντας στην εφημερίδα «Clarin».

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε από την Ισπανία (Βαλένθια) και την Ιταλία (Σαμπντόρια και Πάρμα), όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Παρόλα αυτά, ο 38χρονος παίκτης τόνισε ότι ήθελε να αγωνιστεί στους Μαδριλένους ή τους «ροσονέρι».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν ήταν ομάδες που ήθελα να παίξω για εκείνες», τόνισε ο Ορτέγκα που είναι άνεργος και συνέχισε:

«Σε όλη την καριέρα μου ήλπιζα ότι θα καταφέρω να παίξω σε μία από αυτές τις ομάδες. Δυστυχώς, όμως, αυτό το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα».

«Ο Μέσι είναι χαρούμενος» 

9/9/2012

«Ο Μέσι είναι χαρούμενος»
Χωρίς αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι είναι δύο από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν συγκρίσεις ανάμεσα στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Αργεντινό φορ της Μπαρτσελόνα.

Μέσα στο γήπεδο οι δύο παίκτες έχουν αρκετές ομοιότητες, όμως έξω από αυτό έχουν αρκετές διαφορές. Πριν από μερικές μέρες ο «CR7» δήλωσε στεναχωρημένος, ενώ ο Μέσι δείχνει να είναι στην καλύτερη φάση της ζωής του.

Έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων και, παρότι οι επιδόσεις του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του δεν είναι ανάλογες με εκείνες στους «μπλαουγκράνα», προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

«Αυτό είναι όμορφο. Είναι καταπληκτικό όταν άνθρωποι σου δείχνουν τόση αγάπη. Είχε συμβεί στο Κόπα Αμέρικα και σήμερα (προχθές) εδώ στη Κόρδοβα», δήλωσε ο Μέσι μετά τη λήξη του αγώνα της Αργεντινής με την Παραγουάη.

Από την πλευρά του, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια (εκλέκτος της εθνικής ομάδας) τόνισε: «Ο Μέσι είναι χαρούμενος. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Όταν είναι καλά, χαρούμενος, έχουμε μία καλή ευκαιρία να απολαμβάνουμε το άθλημα». 

Είναι ανεβασμένος ο Μόντριτς 

9/9/2012

Είναι ανεβασμένος ο Μόντριτς
Σε πάρτι του Λούκα Μόντριτς εξελίχθηκε το παιχνίδι της Κροατίας με τα Σκόπια, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Σήμερα (09/09) ο διεθνής μεσοεπιθετικός γιορτάζει τα 27α γενέθλιά του και δείχνει στην καλύτερη φάση της καριέρας του μετά την μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Έχει απελευθερωθεί από ένα μεγάλος βάρος. Είναι συνέχεια με ένα χαμόγελο στο στόμα. Όπως ήταν στο παρελθόν…», λένε μέσα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Εκτός από τους ανθρώπους της ομάδας, καλά λόγια είχαν να πουν και τα τοπικά Μέσα. «Είχε εντυπωσιακή παρουσία στο παιχνίδι της ομάδας και έδωσε τα πάντα», έγραψε η Sports Novosti.

Από την πλευρά του, ο Μόντριτς είπε μετά τη λήξη του αγώνα με τους Σκοπιανούς: «Είμαι σε τέλεια κατάσταση για να παίξω ενενήντα λεπτά στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Στην Κροατία βρέθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο απόκτημα της ομάδας του και ήταν αρκετά ευδιάθετος. 

Με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ ο Καρβάλιο 

9/9/2012

Με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ ο Καρβάλιο
Ο Ρικάρντο Καρβάλιο προπονείται τις τελευταίες ημέρες με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με την «As». Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει «υποβιβαστεί» μετά τις πολλές προτάσεις που απέρριψε για μεταγραφή, το καλοκαίρι που μόλις ολοκληρώθηκε.

Λίγες ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής καλοκαιρινής περιόδου ο Ζοσέ Μουρίνιο ενημέρωσε τον συμπατριώτη του ότι δε βρίσκεται στα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Αυτός όμως προς γενική έκπληξη όλων αποφάσισε να παραμείνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η ΚΠΡ, η Γαλατασαράι, σύλλογοι από τη Ρωσία και την Κίνα προσπάθησαν να τον αποκτήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, αλλά ο 34χρονος αμυντικός δεν έμεινε ικανοποιημένος από καμιά από αυτές και θέλησε να μείνει στους «μερένχες».

Αυτό σημαίνει ότι δε θα συμμετέχει στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται να βρει τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του.

Μέχρι τότε θα προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. 

«Θα αγαπήσουν τον Μόντριτς οι οπαδοί της Ρεάλ» 

9/9/2012

«Θα αγαπήσουν τον Μόντριτς οι οπαδοί της Ρεάλ»
Σίγουρος ότι ο Λούκα Μόντριτς θα αγαπηθεί από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ιγκόρ Στίματς, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». Ο διεθνής μέσος της «βασίλισσας» έπαιξε στο νικηφόρο παιχνίδι της Κροατίας με τα Σκόπια, αλλά ο προπονητής της εθνικής του ομάδας τόνισε ότι ακόμη δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

«Ο Λούκα (Μόντριτς) δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν έχει την μπάλα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι σε άριστη κατάσταση, το έδειξε σε διαδοχικές κινήσεις, όταν έτρεχε από συνήθεια με δύναμη ή ακρίβεια, και έπαιξε θαυμάσια. Ήταν έξυπνος απέναντι σε μία ομάδα που κάθισε πίσω, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει οπουδήποτε, επειδή σκέφτεται αρκετά γρήγορα. Παίζει πολύ εύκολα με αυτό τον τρόπο και πάντα βλέπει τι θα συμβεί μέσα στο γήπεδο. Ο Λούκα έχει φανταστικό μέλλον στην Ισπανία και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης θα τον αγαπήσουν», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Στίματς μίλησε για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ταξίδεψε στην Κροατία για να δει το παιχνίδι με τα Σκόπια και να «τσεκάρει» το νέο απόκτημα της Ρεάλ: «Δεν τον γνωρίζω, αλλά θαυμάζω τη δουλειά του και εκτιμώ πολύ όλα όσα έχει κάνει στο χώρο του ποδοσφαίρου για εμάς τους προπονητές. Είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να παρακολουθείς τον τρόπο που δουλεύει στις ομάδες του και τον ευχαριστώ που ήρθε εδώ για να δει αγώνα της ομάδας μας. Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Λούκα και είναι καλό για έναν παίκτη, όταν τον βλέπει από κοντά ο προπονητής του». 

Αναμονή για Αντριάν 

9/9/2012

Αναμονή για Αντριάν
Σε στασιμότητα βρίσκονται οι συζητήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Αντριάν Λόπεθ για την επέκταση του συμβολαίου του. Στον Ισπανό επιθετικό έχει προταθεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα καινούριο, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Ο 24χρονος στράικερ πήρε μεταγραφή στους «ροχμπλάνκος» την περσινή χρονιά από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και με μεγάλη ευχαρίστηση έγινε κάτοικος «Βιθέντε Καλντερόν».

Σύμφωνα λοιπόν με την ισπανική εφημερίδα «As» ο διεθνής άσος θεωρεί ότι πρέπει να επιβραβευτεί περισσότερο για την προσφορά του, μια και η ποδοσφαιρική του αξία έχει αυξηθεί μετά τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 11 στο Europa League που σημείωσε την περσινή σεζόν.

Η ρήτρα αποδέσμευσης του Αντριάν ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ και ο ίδιος επιθυμεί να αποκομίσει η ομάδα σημαντικό όφελος από μια μεταγραφή του, με την Μπαρτσελόνα να έχει εκδηλώσει ένα φιλολογικό ενδιαφέρον για αυτόν το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το παρόν συμβόλαιο του Αντριάν λήγει το καλοκαίρι του 2015. 

Σκοπεύει να αγοράσει μετοχές της Μάλαγα ο Μπέκαμ 

9/9/2012

Σκοπεύει να αγοράσει μετοχές της Μάλαγα ο Μπέκαμ
Ως επικεφαλής μίας προσπάθειας για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μάλαγα που έχει στην κατοχή του ο Νασέρ Αλ-Τανί παρουσιάζεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, όπως αποκαλύπτουν οι «Los Angeles Times».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Άγγλος μέσος μαζί με τον πρώην πρόεδρο των Λος Άντζελες Γκάλαξι, Άλέξη Λάλα, θέλουν να πάρουν μέρος από το 75% του Άραβα επιχειρηματία.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι ο Αλ-Τανί πουλάει το παραπάνω ποσοστό που κατέχει στον ισπανικό σύλλογο και ο Μπέκαμ μαζί με τον Λάλα σκοπεύουν να επενδύσουν σε αυτό το πλάνο.

Ωστόσο, κανένας από την Μάλαγα δεν γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση και διαψεύδουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες. 

«Μικρές διαφορές Γκουαρντιόλα με Βιλανόβα» 

9/9/2012

«Μικρές διαφορές Γκουαρντιόλα με Βιλανόβα»
Δε χωρίζουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο δουλειάς τους τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Τίτο Βιλανόβα, πιστεύει ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο τεχνικός της Φεγένορντ βλέπει πολλές ομοιότητες μεταξύ του πρώην και του νυν προπονητή στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολλανδός προπονητής διαπιστώνει ότι και οι δύο ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία τονίζοντας ότι ο Βιλανόβα δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το έργο του προκατόχου του.

«Πραγματικά έμεινα έκπληκτος για την επιλογή του Τίτο αλλά δε βλέπω ότι παίζει η ομάδα λιγότερο θεαματικό ποδόσφαιρο», δήλωσε στη «Marca».

Ο πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα» επεσήμανε και κάτι άλλο: «Το πιο σημαντικό για το σύλλογο είναι ότι δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Αυτό είναι θετικό καθώς ο καινούριος τεχνικός έχει να κινηθεί στην ίδια γραμμή.

Σε αρκετά παιχνίδια την περσινή σεζόν είχαν την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό κάποιους παίκτες στην επίθεση, αλλά φέτος ο Τίτο έχει τον Αλέξις και τον Βίγια, που μπορούν να καλύψουν τη θέση
».

Οι Ακαδημίες των Καταλανών έχουν πολύ καλή φήμη αλλά ο Κούμαν έχει τις ενστάσεις του όσον αφορά την ποιότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών:

«Έχω αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παικτών που έρχονται από τη δεύτερη ομάδα. Δε γνωρίζω αν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Μπαρτσελόνα. Θα φανεί αν τα καταφέρουν , πάντως η ομάδα θέλει ένα κεντρικό αμυντικό».

Οι Καταλανοί έχουν ξεκινήσει με 9 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα και ταξιδεύουν στην έδρα της Χετάφε στις 15 Σεπτέμβρη με στόχο την τέταρτη νίκη.

Φορά… καταλανική σημαία η «Μπάρτσα» 

10/9/2012

Φορά… καταλανική σημαία η «Μπάρτσα»
Μία πρωτοποριακή όσο και τολμηρή εμφάνιση ετοιμάζει η Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2013/14. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sport, η δεύτερη φανέλα της ομάδας θα έχει τα χρώματα της καταλανικής σημαίας, δηλαδή θα είναι κίτρινη με κόκκινες ρίγες.

Θα είναι η πρώτη φορά στα 113 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, που η φανέλα της ομάδας θα έχει αυτά τα χρώματα. Μέχρι πρότινος αυτά υπήρχαν μόνο σε κάποια μικρά σημεία των εμφανίσεων, όπως για παράδειγμα στον γιακά.

Αρκετές ομάδες της Primera Division έχουν χρησιμοποιήσει τα χρώματα της τοπικής σημαίας της πόλης στη δεύτερη φανέλα τους, από τη Βαλένθια ή τη Λεβάντε, μέχρι τη Μάλαγα και τη Μπιλμπάο, ακόμη και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

AΓΓΛΙΑ

Δύο μήνες εκτός ο Τζόουνς 

8/9/2012

Δύο μήνες εκτός ο Τζόουνς
Τα …φαντάσματα της περυσινής σεζόν ξυπνούν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους τραυματισμούς να επανέρχονται και τον Φιλ Τζόουνς να τίθεται εκτός δράσης για τους επόμενους δύο μήνες. Πάντα τραυματίας και ο Κρις Σμόλινγκ, με τους Τζόνι Έβανς και Ρίο Φέρντιναντ να παραμένουν οι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί στα χέρια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Τζόουνς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση της ομάδας του.

«Ο Φιλ χειρουργήθηκε στο μηνίσκο και θα χρειαστεί έξι με οχτώ εβδομάδες για να αποθεραπευτεί», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουνάιτεντ.

Ο 20χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί μέχρι στιγμής στη σεζόν, αφού νωρίτερα ταλαιπωρούνταν από προβλήματα στη μέση του, κάτι που τον ανάγκασε να χάσει αρκετές προπονήσεις κατά την περίοδο της περιοδείας των «κόκκινων διαβόλων». 

Θέλει πίσω τον Ρονάλντο! 

9/9/2012

Θέλει πίσω τον Ρονάλντο!
Αυτή και αν θα είναι «βόμβα»! Όπως αποκαλύπτει η «Sunday Mirror», ο σερ Άλεξ Άλεξ Φέργκιουσον σκοπεύει να ζητήσει τις επόμενες μέρες από τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να… ξηλωθούν για να φέρουν πίσω στην ομάδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Με αφορμή τις τάσεις φυγής που παρουσιάζει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το εν λόγω Μέσο θεωρεί εξαιρετικά πιθανό να δούμε τους «κόκκινους διαβόλους» να μπαίνουν ξανά στο κόλπο της απόκτησης του πρώην ποδοσφαιριστή τους!

Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη μας και τις δηλώσεις πηγής προσκείμενης στους δευτεραθλητές Αγγλίας, τότε μάλλον το επόμενο καλοκαίρι- αν όχι τον Ιανουάριο- πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ακόμη ένα μεγάλο σίριαλ!

«Ο προπονητής είχε ξεκαθαρίσει πως εάν κάποια στιγμή ο Ρονάλντο ήθελε να φύγει από τη Ρεάλ, ήθελε να τον πάρουμε πίσω. Θα είναι μια μεταγραφή που θα αποδείξει ότι μπορεί να προσεγγίσει όλα τα μεγάλα ονόματα. Αυτή τη στιγμή ο μόνος που ξέρει τι γίνεται είναι ο Ρονάλντο», ανέφερε η πηγή από τη Γιουνάιτεντ.

Ένα χιλιοστό και θα πέθαινε ο Ρούνεϊ! 

9/9/2012

Ένα χιλιοστό και θα πέθαινε ο Ρούνεϊ!
Ο τραυματισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στον μηρό, στο ματς με την Φούλαμ ήταν τόσο σοβαρός που αν η πληγή ήταν πιο βαθιά, τότε θα μπορούσε να χάσει την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, όπως αποκαλύπτει η Sun!

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε τις τάπες του Ούγκο Ρονταλέγκα με αποτέλεσμα να σκιστεί το πόδι του. Ο Ρούνεϊ χρειάστηκε ράμματα στο μηρό του μετά την βαθιά πληγή από τον Κολομβιανό αντίπαλο του. Αν η πληγή ήταν ένα χιλιοστό πιο βαθιά θα έφτανε στη μηριαία αρτηρία του Ρούνεϊ και θα μπορούσε να πεθάνει μέσα σε 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε τις τάπες του Ούγκο Ρονταλέγκα και είχε ένα πολύ βαθύ σκίσιμο στο πόδι. Ο Αγγλος φορ θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί θανάσιμα και η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sun.

Ο επικεφαλής του συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών, Γκόρντον Τέιλορ δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση: «Αυτό είναι μια συνεχής διαδικασία, δεν έχουμε τελειώσει. Το ψάχνουμε», είπε, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα παπούτσια του Ρονταλέγκα ελέγχθηκαν από τον τέταρτο διαιτητή, Φιλ Γκιμπς πριν ο παίκτης της Φούλαμ περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν αρκετά πιο άνετος: «Ήμουν τυχερός, για να είμαι ειλικρινής, επειδή ήταν ένα χιλιοστό μακριά από την αρτηρία μου. Θα μπορούσε να έχουν πάει πολύ χειρότερα. Δόξα τω Θεώ ήμουν αρκετά τυχερός». 

Σημάδια αποχώρησης από τον Φελαϊνί! 

9/9/2012

Σημάδια αποχώρησης από τον Φελαϊνί!
Ξαφνικό θέμα προκύπτει στην Έβερτον, μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του Μαρουάν Φελαϊνί σε βελγικά Μέσα που αποκαλύπτει πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Όλα αυτά, την ώρα που στο σύλλογο του Λίβερπουλ κάνουν σχέδια για …υψηλές πτήσεις, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ενώ στο «Goodison Park» όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που άνοιξε η σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και με τις μεταγραφικές κινήσεις, ένα από τα πιο βασικά «γρανάζια» της …μηχανής του Μόγιες ανοίγει την πόρτα της εξόδου.

Ο Φελαϊνί μίλησε στη «Het Nieuwsblad» και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λίγους μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του!

«Αρχίζω την πέμπτη μου σεζόν στην Έβερτον και αυτή μάλλον θα είναι η τελευταία μου», τόνισε ο Βέλγος άσος για να συνεχίσει: «Έχω δει και έχω ζήσει τα πάντα εδώ. Τον Ιανουάριο ή στο τέλος της χρονιάς θα κοιτάξω να βρω άλλη ομάδα ή να συνεχίσω σε άλλο πρωτάθλημα».

Το συμβόλαιο του Φελαϊνί λήγει το 2016 και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 24χρονος άσος ανοίγει το θέμα της παραμονής του στο Λίβερπουλ, με τα αγγλικά Μέσα να κάνουν λόγο για τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον Ντέιβιντ Μόγιες.

«Αποθέωσε» Φαν Πέρσι ο Γκιγκς 

9/9/2012

«Αποθέωσε» Φαν Πέρσι ο Γκιγκς
Το εγκώμιο του Ρόμπιν Φαν Πέρσι έπλεξε ο Ράιαν Γκιγκς, τονίζοντας πως η παρουσία του Ολλανδού επιθετικού στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να κάνει τη διαφορά που χρειάζονται οι «κόκκινοι διάβολοι».

Ο 29χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν με την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχοντας βρει ήδη τέσσερις φορές δίχτυα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος και ο Ουαλός εμφανίστηκε αισιόδοξος για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

«Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα στη διαφορά των γκολ και φέτος με την παρουσία του νομίζω πως σε ανάλογη περίπτωση θα έχουμε το πάνω χέρι. Τα γκολ που ήδη έχει πετύχει, αλλά και η συνολική του παρουσία αποδεικνύουν ότι είναι ποδοσφαιριστής παγκοσμίου επιπέδου. Το έχει ήδη αποδείξει και πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα καλύτερα» ήταν τα λόγια του Γκιγκς.

Δεν πάει πουθενά ο Φελαϊνί 

10/9/2012

Δεν πάει πουθενά ο Φελαϊνί
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα social media και ξεκαθαρίζουμε τις παρεξηγήσεις… Αυτό πιθανόν να σκέφτεται ο Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος, με δήλωση του στο facebook, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την Έβερτον και μάλιστα σύντομα.

Ο Φελαϊνί φέρεται να έχει προαναγγείλει στην εφημερίδα «Het Nieuwsblad» της πατρίδας του την επικείμενη αποχώρησή του από το «Γκούντισον Παρκ» κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν ισχύει:

«Έμεινα έκπληκτος με κάποιες εφημερίδες που ανέφεραν ότι θέλω να φύγω από την ομάδα μου, ακόμα και τον Ιανουάριο» ανέφερε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος στο Λίβερπουλ και αρχίσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα». Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κέβιν Μιραλάς, η προσθήκη του οποίου, όπως υποστηρίζει, έχει κάνει τα «ζαχαρωτά» περισσότερο ανταγωνιστικά φέτος: «

Ο Μιραλάς και κάποιοι άλλοι πολύ καλοί παίκτες ήρθαν και βελτίωσαν την ομάδα προκειμένου να κάνουμε μια καλή σεζόν», προσέθεσε για να καταλήξει: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όλη τη χρονιά με την Έβερτον και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη στιγμή πάντως η μόνη μου έγνοια είναι το παιχνίδι με την εθνική απέναντι στην Κροατία».



ΙΤΑΛΙΑ

«Καλύτερα να παίζεις, παρά να μιλάς» 

9/9/2012

«Καλύτερα να παίζεις, παρά να μιλάς»
Την προσοχή του στραμμένη στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στις δηλώσεις πρέπει να έχει σύμφωνα με τον Φράνκο Μπαρέζι, ο Αντόνιο Κασάνο. Το νέο μέλος της Ίντερ εμφανίζεται ενοχλημένος γιατί τον άφησε να φύγει από τη Μίλαν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ο παλαίμαχος των «ροσονέρι» έχει την δική του πρόταση.

Ο 30χρονος επιθετικός έγινε ανταλλαγή με τον Τζαμπάολο Πατσίνι μεταξύ των δύο ομάδων του Μιλάνου ατυό το καλοκαίρι και η νέα μεταγραφή των «νερατζούρι» έχει ακόμη κάποιες αμφιβολίες για την κίνηση αυτή.

Αλλά ένας από τους «θρύλους» της Μίλαν ο Φράνκο Μπαρέζι θεωρεί ότι δεν πρέπει να τον απασχολούν εξω-αγωνιστικά ζητήματα.

«Δε θέλω να σχολιάσω τον Κασάνο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να παίζεις περισσότερο και να μιλάς λιγότερο», τόνισε στο κανάλι της Μίλαν.

Ο Κασάνο είναι ένας από τους πολλούς σπουδαίους παίκτες που αποχώρησαν από το «Σαν Σίρο» αυτό το καλοκαίρι και ο Μπαρέζι ευελπιστεί ότι η νέα γενιά θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

«Ελπίζω ότι ο Ντι Σίλιο θα έχει μια λαμπρή καριέρα με τη Μίλαν, τη στιγμή που ο Ντε Γιονγκ είναι ένας έμπειρος παίκτης με τεχνική. Η επιθετική γραμμή είναι πολύ νεανική και ελπίζω να τα καταφέρουν, ο Πάτο θα είναι σύντομα πάλι έτοιμος», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Δε θα είναι εύκολο να ξεκινήσεις από την αρχή με τη φυγή τόσων παικτών, αλλά η Μίλαν θα είναι ανταγωνιστική και φέτος». 

«Ανησυχούμε για τον Ντε Ρόσι» 

9/9/2012

«Ανησυχούμε για τον Ντε Ρόσι»
Τον προβληματισμό του ιατρικού επιτελείου της Ρόμα για την κατάσταση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι παραδέχθηκε ο Μισέλ Τζεμινιάνι, μιλώντας στο επίσημο κανάλι των «τζιαλορόσι». Ο διεθνής χαφ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής Ιταλίας με τη Βουλγαρία την Παρασκευή και υπάρχουν φόβοι ότι θα απουσιάσει περίπου έναν μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του

«Τόσο ο Ντόντο όσο και ο Μπαλτσαρέτι βελτιώνονται νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αλλά είμαστε λίγο ανήσυχοι για την κατάσταση του Ντε Ρόσι», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ρόμα και πρόσθεσε:

«Μια σαφέστερη αξιολόγηση θα γίνει αύριο. Προς το παρόν, αυτός ο τραυματισμός μας κρατάει αρκετά ανήσυχους».

Καταλήγοντας, ο Τζεμινιάνι τόνισε: «Ο Μάικλ Μπράντλεϊ, επίσης, πηγαίνει καλύτερα μετά το ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Θέλουμε να θέσουμε στη διάθεση του προπονητή μας όλους τους παίκτες το συντομότερο δυνατόν».

Αντίποινα στη Γιουβέντους 

9/9/2012

Αντίποινα στη Γιουβέντους
Ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Στέφαν Γιόβετιτς να μην πάει στη Γιουβέντους το επόμενο καλοκαίρι σκέφτεται να προσθέσει η Φιορεντίνα, σύμφωνα με την «Corriere dello Sport». Ο λόγος η εμπλοκή της πρωταθλήτριας Ιταλίας στην απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από τους «βιόλα».

Οι δύο ιταλικές ομάδες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις το περασμένο καλοκαίρι αλλά η ομάδα της Τοσκάνης απέρριψε πρόταση 25 εκατ. ευρώ από τους «μπιανκονέρι» για τον Μαυροβούνιο.

Οι σχέσεις των δύο συλλόγων σύμφωνα με το δημοσίευμα ποτέ δεν ήταν καλές αλλά η περίπτωση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήρθε να τις πυροδοτήσει και πάλι.

Η πλευρά της Φιορεντίνα κατηγορεί τη Γιουβέντους για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στις συζητήσεις της με τον τότε επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την ίδια ώρα οι Τορινέζοι επιμένουν ότι «ενόχλησαν» τον Βούλγαρο μόνο όταν οι συζητήσεις με τους «βιόλα» σταμάτησαν. Βέβαια όλα αυτά μάταια καθώς ως γνωστόν ο Μπερμπάτοφ κατέληξε στη Φούλαμ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η Φιορεντίνα, δεν πρόκειται να αφήσει αυτό να περάσει έτσι και θέλει να προσθέσει ένα ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Γιόβετιτς ώστε να μη μεταγραφεί το επόμενο καλοκαίρι στη «μεγάλη κυρία».

Αυτό αν τελικά γίνει, θα καταστήσει αδύνατη τη μεταγραφή του νεαρού μεσοεπιθετικού στη «Γιούβε», ακόμη και αν καταβληθεί η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη που ανέρχεται στα 40 εκατ.ευρώ.

«Μάχη» Ίντερ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας 

9/9/2012

«Μάχη» Ίντερ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Η Ίντερ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές για την απόκτηση του Παουλίνιο της Κόρινθιανς, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport». Ο ρωσικός σύλλογος βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η μεταγραφή χάλασε την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη μεριά οι «νερατζούρι» έχουν καταφέρει να πείσουν τον παίκτη να μετακομίσει στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ίδιο .

Ο σύλλογος του Μιλάνου είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα ποσό της τάξης των 13 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο άσο, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι στη διεκδίκηση του δε θα εμπλακεί και άλλη ομάδα.

Το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας τονίζει ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει επανέλθει για τον Βραζιλιάνο και προτίθεται να προσφέρει 18 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Οι διοικούντες της ιταλικής ομάδας ελπίζουν να κρατήσει το λόγο του ο ποδοσφαιριστής και να πάει στο Μιλάνο, αν και γνωρίζουν ότι ίσως θα χρειαστεί να ανεβάσουν την προσφορά τους στα 15 εκατ. ευρώ για να ενεργοποιηθεί η μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Προς το παρόν ο Παουλίνιο ανήκει στο δυναμικό της Κορίνθιανς με τη φανέλα της οποίας έχει πετύχει 21 γκολ σε 111 συμμετοχές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. 

Δε βιάζεται να ανανεώσει ο Ματσάρι 

9/9/2012

Δε βιάζεται να ανανεώσει ο Ματσάρι
Δε σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Νάπολι προς το παρόν ο Βάλτερ Ματσάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιταλός τεχνικός απέρριψε πρόταση για τριετή επέκταση του συμβολαίου του ώστε να παραμείνει στον «Σαν Πάολο».

«Δεν έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας», τόνισε για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ομάδας Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

«Θεωρώ ότι είναι ωραίο να αλλάζουμε απόψεις με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, είναι πολύ θετικό να έχουμε διαφωνίες και αυτό επιτρέπει στον ένα να καταλαβαίνει τον άλλο. Οι σχέσεις μας πάντα ήταν πολύ καλές.

Όσον αφορά την επέκταση του συμβολαίου μου, δεν είναι της παρούσης
», δήλωσε ο 51χρονος τεχνικός στην «Gazzetta dello Sport».

«Αν ο πρόεδρος επιθυμεί να μείνω, θα τον ευχαριστήσω αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Θα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό στο τέλος της σεζόν, ας μη μιλάμε άλλο πια για συμβόλαια.

Ελπίζω ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να διεκδικεί μια θέση στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Το πλεονέκτημα μας όσον αφορά την Ίντερ και τη Μίλαν είναι ότι έχουμε διατηρήσει το βασικό μας κορμό και δεν έχουμε αλλάξει τόσους πολλούς παίκτες.

Η Γιουβέντους έχει αστέρες σαν τον Πίρλο και τον Βούτσινιτς. Ακόμη υπολογίζω και τη Ρόμα
», συπλήρωσε.

Ακόμη ο Ματσάρι μνημόνευσε το σάλο που είχε προκληθεί γύρω από το ιταλικό Σούπερ Καπ και το μποϋκοτάζ της Νάπολι στην τελετή απονομής του τροπαίου μετά τα διαιτητικά παράπονα που είχε:

«Δε θέλω να αναφερθώ στους διαιτητές αλλά θεωρώ ότι ασκείται ψυχολογική πίεση σε αυτούς.

Με στόχο τη βελτίωση των διαιτητών πρέπει οι υπεύθυνοι να δώσουν τη δέουσα προσοχή ώστε να τηρούνται οι κανονισμοί ανεξάρτητα ποια ομάδα αγωνίζεται.

Λάθη γίνονται συχνά, αλλά υπάρχει αληθινό πρόβλημα όταν οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονται πάντα υπέρ της μιας ομάδας
», ήταν τα λόγια του λαλίστατου προπονητή της Νάπολι. 

Γκαλιάνι: «Δεν έχουμε πόλεμο με τον Αλέγκρι» 

9/9/2012

Γκαλιάνι: «Δεν έχουμε πόλεμο με τον Αλέγκρι»
Ενοχλημένος από τη συνεχή παρακολούθηση που τυγχάνει από τα ιταλικά ΜΜΕ παρουσιάζεται ο Αντριάνο Γκαλιάνι, μιλώντας στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Μίλαν τόνισε ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Κάλεσα τον Μαχ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) για να του πω ότι δεν θα γίνει το δείπνο. Είναι γελοίο, θα ήταν πάρα πολλά Μέσα Ενημέρωσης και ήταν απλώς ένα δείπνο ανάμεσά μας», ανέφερε αρχικά ο παράγοντας της ιταλικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Τώρα οι εφημερίδες προσπαθούν κάνουν αυτό το δείπνο της ειρήνης ή ίσως του πολέμου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας πόλεμος για να μιλήσουμε για αυτό».

Καταλήγοντας, ο Αλέγκρι τόνισε: «Τέλος πάντων, ποιος ξέρει αν θα συναντηθούμε για πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα…». 

Πότε θα κάνουν σεξ στη Νάπολι; 

9/9/2012

Πότε θα κάνουν σεξ στη Νάπολι; «Επτά μερούλες μένουνε…»
Η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να επιτρέπεται το σεξ πριν από τα παιχνίδια είναι διαχρονική.

Και πολλοί οι υποστηρικτές και των δυο απαντήσεων.

Δυστυχώς για τους παίκτες της Νάπολι, ο γιατρός της ομάδας υποστηρίζει φανατικά εκείνη του «όχι»!

Και φροντίζει να κάνει σαφές πως το χαμοκύλισμα είναι αυστηρά απαγορευμένο παραμονές των ματς.

«Το να αποφεύγεις την σεξουαλική πράξη δύο μέρες πριν τον αγώνα είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν τραβήγματα στους μυς, συσπάσεις ή φλεγμονές. Είναι ο κανόνας για την ομάδα μας», ξεκαθάρισε λοιπόν ο Αλφόνσο Ντε Νίκολα.

Κι έρχεται εκεί ο μέσος παίκτης της Νάπολι -όπως ο Χάμσικ, ας πούμε, της φωτογραφίας- που θα μπορούσε να αναρωτηθεί: «Τέσσερα ματς πρωταθλήματος τον μήνα επί δυο μέρες της… απαγόρευσης=8. Δυο ματς ακόμα όταν έχει Europa League επί δυο μέρες της απαγόρευσης=4. Συνολικά 12 μέρες «γιοκ». Βγάλε τις έξι μέρες των αγώνων που είμαι πτώμα, πάμε στις 18. Ξέχνα και 4-5 ακόμα αν είμαι άτυχος και πέσω στις “δύσκολες μέρες του μήνα”, σκάρτες… επτά μερούλες μένουν! Ούτε να αναπαραχθεί δεν προλαβαίνει κανείς»!

Πάει Ρόμα ο Ρόσι; 

9/9/2012

Πάει Ρόμα ο Ρόσι;
Μπορεί η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να αργεί, καθώς χρειάζεται ακόμα πέντε μήνες για να είναι απόλυτα έτοιμος να παίξει, ωστόσο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν ο προγραμματισμός.

Ο λόγος για τον Τζουζέπε Ρόσι, ο οποίος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με την επιστροφή του στα γήπεδα να ανήκει στη Ρόμα και όχι στη Βιγιαρεάλ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο μάνατζέρ του, Φεντερίκο Παστορέλο, χωρίς όμως, να επιβεβαιώσει τίποτα.

«Για το ενδιαφέρον της Ρόμα; Είναι μία προοπτική που ενδιαφέρει πολύ τον Ρόσι, από την στιγμή κιόλας που στην ομάδα προπονητής είναι ο Ζέμαν. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και μπορεί να βρεθεί εκεί στο μέλλον. Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον του, καθώς χρειάζεται ακόμα πέντε μήνες περίπου, ώστε να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του παίκτη.

Για το αν έχουν εκφράσει και άλλες ομάδες ενδιαφέρον, υποστήριξε: «Για το μέλλον του πελάτη τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Θα μπορούσε να αγωνιστεί με μεγάλη άνεση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο».

«Ίσως επανέλθουμε για Γιορέντε» 

9/9/2012

«Ίσως επανέλθουμε για Γιορέντε»
Ο Φερνάντο Γιορέντε στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που πέρασε ήταν ένα από τα πιο «hot» ονόματα επιθετικών, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες από την Ευρώπη να κινηθούν για την απόκτησή του, χωρίς όμως επιτυχία.

Μία απ’ αυτές ήταν η Γιουβέντους, η οποία μέσω του γενικού της διευθυντή, Τσουζέπε Μαρότα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί εκ νέου για την απόκτησή του στο μεταγραφικό «παζάρι» του Ιανουαρίου.

«Φυσικά και ο Γιορέντε είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα κινηθούμε για την απόκτησή του τον Ιανουάριο», ήταν τα λόγια του Μαρότα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας οι ιθύνοντες της Γιουβέντους φαίνεται πως έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Γιορέντε. Βέβαια, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Μπιλμπάο, η οποία για να δώσει τη συγκατάθεσή της πρέπει να εισπράξει 36 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι και η ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή.

«Με τον εαυτό του έχει πρόβλημα ο Κασάνο» 

10/9/2012

«Με τον εαυτό του έχει πρόβλημα ο Κασάνο»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Τζενάρο Γκατούζο, παραχωρώντας συνέντευξη στο «RaiSport». Ο δυναμικός μέσος της Σιόν αναφέρθηκε στον Ντελ Πιέρο, που βρέθηκε κοντά στην Ελβετική ομάδα, ενώ έδωσε τα δικά του προγνωστικά για το Καμπιονάτο. Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για τον Κασάνο.

Στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε στη Μίλαν, ο Τζενάρο Γκατούζο κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία, κερδίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, δύο πρωταθλήματα και δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδιάμεσα είχε αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, όμως, η Μίλαν δεν του πρότεινε ανανέωση στο συμβόλαιό του που έληγε και έτσι ο Γκατούζο μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Σιόν.

Ο δυναμικός μέσος είναι γνώστης του Ιταλικού ποδοσφαίρου και η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Για το λόγο αυτό το «Rai Sport» τον προσέγγισε για να ακούσει τη γνώμη του για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους «τιφόζι».

Ο Γκατούζο ξεκινώντας, μίλησε για τον Αντόνιο Κόντε και την ποινή που του επιβλήθηκε για συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια. «Η ποινή είναι άδικη και αντιφατική. Οι παίκτες της Σιένα κατέρριψαν τα επιχειρήματα αυτών που κατηγορούσαν τον Κόντε, οπότε δεν βλέπω γιατί τιμωρήθηκε. Και αφού τον τιμώρησαν, γιατί του επιτρέπουν να προπονεί; Αυτή είναι η αντίφαση που είπα πριν.»

Αναφερόμενος στον Ντελ Πιέρο, έδειξε να σέβεται την απόφαση του «Πιντουρίκιο» να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. «Ο πρόεδρος της Σιόν έκανε τα πάντα για να τον φέρει στην ομάδα μας, αλλά οι φιλοδοξίες του Άλεξ τον οδήγησαν στο Σύδνεϋ. Σέβομαι την επιλογή του, αν και θα ήθελα να τον είχα συμπαίκτη μου.»

Για το Καμπιονάτο, ο Γκατούζο δεν παρέκλινε από όσα έχουν πει οι περισσότεροι. «Η Γιουβέντους είναι το φαβορί, αφού δυνάμωσε ακόμα περισσότερο. Ακολουθεί η Ρόμα, που έχει ποιότητα, η Νάπολι, που μπορεί να κάνει το θαύμα, ενώ οι Μιλανέζοι θα περάσουν δύσκολη χρονιά.»

Κλείνοντας έκανε μια αναφορά στον Κασάνο. «Ο Αντόνιο έχει πρόβλημα με τον εαυτό του, όχι με τους άλλους. Πρέπει να λύσει τα δικά του προβλήματα, αν θέλει να παίξει όπως μπορεί
 

Τον τσάκωσαν χωρίς δίπλωμα 

10/9/2012

Τον τσάκωσαν χωρίς δίπλωμα
Χωρίς δίπλωμα συνελήφθη να οδηγεί ο Μπαγιέ Νιάνγκ. Το νέο απόκτημα της Μίλαν, αν και ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια, δεν δίστασε να πιάσει τιμόνι στα χέρια του, αλλά για κακή του τύχη τον «τσάκωσαν» τροχονόμοι στο κέντρο του Μιλάνου. Η διοίκηση της Μίλαν αναμένεται να τιμωρήσει με χρηματικό πρόστιμο τον ποδοσφαιριστή.

Η περιπέτεια του Μπαγιέ Νιάνγκ στη Μίλαν δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, φετινό απόκτημα των «ροσονέρι», αν και ακόμα δεν είναι ενήλικας, θέλησε να πάει μια βόλτα με ένα από τα εταιρικά αυτοκίνητα της ομάδας του. Μέχρι εδώ, όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Μόνο που ο Νιάνγκ δεν έχει δίπλωμα οδήγησης και δεν ζήτησε από κάποιον ενήλικα συμπαίκτη του να τον «πετάξει» ως το κέντρο του Μιλάνου. Προτίμησε να πάρει μόνος του το αυτοκίνητο, ελπίζοντας να μην τον κάνουν «τσακωτό».

Για κακή του τύχη, όμως, έπεσε σε μπλόκο τροχονόμων στην Πλατεία Δημοκρατίας, οι οποίοι και του έκαναν έλεγχο. Όταν του ζητήθηκε το δίπλωμα, ο νεαρός, εμφανώς τρομοκρατημένος, δήλωσε πως είναι ο Τραορέ! Ασφαλώς η αλήθεια δεν άργησε να έρθει στο «φως», αφού μετά το δίπλωμα του ζητήθηκε και ταυτότητα.

Οι ποινικές κυρώσεις της παράβασης του Νιάνγκ δεν έγιναν ακόμα γνωστές. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πως η διοίκηση της Μίλαν δεν θα αφήσει ένα τέτοιο παράπτωμα να περάσει έτσι. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι έχει συνηθίσει να ρίχνει σοβαρά χρηματικά πρόστιμα σε ανάλογες περιπτώσεις. Κάτι που θεωρείται σίγουρο, ειδικά στην περίοδο «ισχνών αγελάδων» που διανύουν οι «ροσονέρι».
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκολκίπερ-δολοφόνος (video) 

10/9/2012

Γκολκίπερ-δολοφόνος (video)
Λίγο έλειψε να τραυματιστεί ξανά σοβαρά ο Ιμπραήμ Αφελάι στο χθεσινό φιλικό της Σάλκε με την Έρντεμπρικ (6-0), ομάδα της πέμπτης κατηγορίας. Ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός φορ στο 53ο λεπτό απέφυγε τον γκολκίπερ Γιάνικ φον ντερ Χάιντεν, ο οποίος τον… πήρε στο κυνήγι και τον ξάπλωσε με ένα εγκληματικό τάκλιν με τα δύο πόδια.
Για καλή τύχη του 26χρονου άσου (που πέτυχε τρία γκολ στο ματς), δεν χτύπησε σοβαρά. Ωστόσο ο δράσης όχι απλώς αποδοκιμάστηκε από το κοινό, αλλά αντικαταστάθηκε άμεσα από τον προπονητή του, προς γνώση και συμμόρφωση.


 ΓΑΛΛΙΑ

Το σκέφτεται ο Λουγκάνο 

9/9/2012

Το σκέφτεται ο Λουγκάνο
Αβέβαιο είναι το μέλλον του Ντιέγκο Λουγκάνο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ουρουγουανός αμυντικός είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στους Παριζιάνους και επιθυμεί περισσότερη δράση , ώστε να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος να ενισχύσει την εθνική της χώρας του.

Ο Κάρλο Αντσελότι μάλιστα τον έχει αποκλείσει από τη λίστα συμμετεχόντων για το Champions League και αυτό έχει ανατροφοδοτήσει τα σενάρια αποχώρησης του 32χρονου άσου από το σύλλογο. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος επιθυμεί να αγωνίζεται περισσότερο , ώστε να συνεχίζει να καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Είναι μια πρόκληση η μεταγραφή μου εδώ και το συμβόλαιο είναι αρκετά καλό. Ο μισθός μου είναι υψηλός, ζω στη Γαλλία και αγωνίζομαι για μια σπουδαία ομάδα, όλα αυτά ήταν αρκετά για να μη φύγω το καλοκαίρι που πέρασε», τόνισε ο Λουγκάνο και συμπλήρωσε:

«Αν όμως η παρουσία μου στην Παρί Σεν Ζερμέν επηρεάσει αρνητικά την καριέρα μου στην εθνική, θα ξανασκεφτώ τις επιλογές που έχω. Η εθνική είναι πολύ σημαντική για εμένα».

Ο διεθνής στόπερ μεταγράφηκε στο «Παρκ Ντε Πρενς» την περσινή χρονιά έναντι συμβολαίου 3 εκατ. ευρώ αλλά κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις 12 εμφανίσεις , λόγω και ενός τραυματισμού του.

Μάλιστα η άφιξη του Τιάγκο Σίλβα στην ομάδα αναμένεται να μειώσει και άλλο το χρόνο συμμετοχής του Ουρουγουανού.

«Όλα καλά με Μπάρτον» 

9/9/2012

«Όλα καλά με Μπάρτον»
Ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του Τζόι Μπάρτον στις προπονήσεις της Μαρσέιγ είναι ο τεχνικός της ομάδας, Ελί Μποπ. Ο Άγγλος μέσος ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού είναι τιμωρημένος από τότε που αγωνιζόταν στα αγγλικά γήπεδα.

Ο 30χρονος άσος που μετακόμισε στο «Βελοντρόμ», τον προγηγούμενο μήνα από την ΚΠΡ, έχει ακόμη να εκτίσει ποινή εννιά αγωνιστικών εκ συνόλου δώδεκα , για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο φινάλε της περσινής Premier League.

Ο ευερέθιστος χαρακτήρας του Μπάρτον ανάγκασε τον λονδρέζικο σύλλογο να τον παραχωρήσει αλλά ο έμπειρος τεχνικός ευελπιστεί να τον βοηθήσει το νέο του περιβάλλον στη Γαλλία.

«Όλα καλά μέχρι στιγμής με τον Μπάρτον. Είναι φυσιολογικό όμως διότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες, που είναι και το πιο σημαντικό. Θα δούμε πότε θα μπορεί να αγωνιστεί.

Είναι πολύ φιλικός, πολύ κοινωνικός και με ένα χαμόγελο μέχρι στιγμής
», τόνισε ο Μποπ και συνέχισε:

«Θέλει να προσφέρει στο σύλλογο. Ποτέ δεν έχω ρωτήσει για τη συμπεριφορά του παίκτη αλλά για το ίδιο το παιχνίδι και την προσφορά του ποδοσφαιριστή. Προσπαθώ να αποφασίσω σε ποια θέση θα είναι πιο χρήσιμος». 

Απαθείς οι Γάλλοι για τον Αντσελότι 

10/9/2012

Απαθείς οι Γάλλοι για τον Αντσελότι
Επικριτικός με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν προτίμησε να επενδύσει σε ξένους παίκτες, τονίζοντας πως είναι πιο δύσκολο να «βγάλεις» το 100% ενός Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχτηκε «πρωταθλήτρια» των μεταγραφών το φετινό καλοκαίρι, αφού στηριζόμενη στα κεφάλαια των Αράβων επιχειρηματιών, δεν δίστασε να ξοδέψει τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της. Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός πως οι βασικοί στόχοι της διοίκησης και του προπονητή των Παριζιάνων, Κάρλο Αντσελότι, ήταν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.

Για την «ξενομανία» αυτή μίλησε ο Αντσελότι στο «Canal+», εξηγώντας πως του είναι πιο εύκολο να δουλέψει με ξένους παίκτες. «Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής πρέπει να πιεστεί πολύ για να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Χρειάζεται να προσπαθήσει ο προπονητής να τον πείσει για ένα σωρό πράγματα και να δουλέψει μαζί του και στον τομέα της ψυχολογίας. Οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία του. Αποδίδει πιο αργά, σε σχέση με τους ξένους. Και αυτό το έχω δει σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει στη ζωή μου.»

Για τον Κάρλο, ποιοι είναι αυτοί που αποδίδουν αμέσως; «Οι Ιταλοί και οι Άγγλοι έχουν περισσότερο πάθος και εγωισμό. Αυτοί δεν χρειάζονται έξτρα δουλειά για να αποδώσουν. Από την αρχή δίνουν όσα μπορούν», απαντά ο Αντσελότι, δείχνοντας μια προτίμηση στους συμπατριώτες του, κάτι που μοιάζει λογικό.
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου