ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
14/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Να καταπολεμήσουμε τον ιό της FIFA»

14/9/2012
«Να καταπολεμήσουμε τον ιό της FIFA»
Το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην Χετάφε είναι δύσκολο.

Οι τραυματισμοί παικτών όπως ο Ινιέστα, ο Σάντσες και ο Άλμπα δημιουργούν προβλήματα στην Μπαρτσελόνα.

Για τον Τίτο Βιλανόβα, τέτοιες απώλειες αποτελούν τον… ιό της FIFA και ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί, είναι η ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά ξέρει και καλά ότι οι παίκτες του μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

«Είναι αναπόφευκτοι οι τραυματισμοί μέσα στη σεζόν. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και όταν προκύπτουν προβλήματα. Είναι κάτι άλλωστε που συμβαίνει σε όλους τους ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες. Οι τραυματισμοί των διεθνών είναι κάτι σαν ιός της FIFA. Ο μόνος τρόπος να τον καταπολεμήσουμε είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Χετάφε», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χετάφε, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, σχολίασε: «Ποτέ δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Την περσινή σεζόν δεν πήραμε τη νίκη μέσα στην έδρα τους. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Η Χετάφε είναι μία καλή ομάδα, η οποία νίκησε και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εμείς πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το κερδίζουμε. Άλλωστε έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Αναφορικά με την περίπτωση του Βίγια, αλλά και του Φάμπρεγκας, ο Βιλανόβα τόνισε: «Ο Βίγια είναι έτοιμος να αγωνιστεί βασικός. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχει, όμως, να κάνει και με το παιχνίδι. Ο Σέσκ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στη θέση που αγωνίζεται και θα ξεκινούσε βασικός σε κάθε ομάδα που θα έπαιζε. Προπονείται πολύ καλά και διαφωνώ με αυτούς που λένε το αντίθετο. Εάν δεν έχει καλή απόδοση, σημαίνει ότι θα έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης».

Πάει και ο Άλμπα για τη Μπάρτσα

14/9/2012
Πάει και ο Άλμπα για τη Μπάρτσα
Τρίτωσε το… κακό για την Μπαρτσελόνα.

Μετά τους Αντρές Ινιέστα και Αλέξις Σάντσες που είχαν τεθεί νοκ-άουτ για το εκτός έδρας παιχνίδι των Καταλανών κόντρα στη Χετάφε, ήρθε η σειρά του Ζόρντι Άλμπα να μείνει εκτός αποστολής. «Μέσα» ο… μασκοφόρος Πουγιόλ.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, όπου ήταν η τελευταία πριν το ματς του Σαββάτου, ο νεοαποκτηθείς αμυντικός των «μπλαουγκράνα» δεν κατάφερε να προπονηθεί, λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί και δεν θα δώσει το «παρών». Έτσι, θα παρακολουθήσει από τη τηλεόραση την αναμέτρηση της ομάδας του μαζί με τους δύο έτερους τραυματίες, Ινιέστα και Σάντσες.

Ωστόσο, τα ευχάριστα ήρθαν από την πλευρά του Κάρλες Πουγιόλ. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί, φορώντας για ακόμα μια φορά προστατευτική μάσκα και τουλάχιστον ο Τίτο Βιλανόβα αισθάνεται εν μέρει τυχερός από το συγκεκριμένο «μέτωπο».

Συμπαίκτης με Γκέκα, Καράμπελα ο Μάρτινς

14/9/2012
Συμπαίκτης με Γκέκα, Καράμπελα ο Μάρτινς
Σε μια πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε η Λεβάντε την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Ο Ομπαφέμι Μάρτινς έμεινε ελεύθερος από τη Ρουμπίν Καζάν την Πέμπτη, όπου αγωνιζόταν τη τελευταία περίοδο και ο ισπανικός σύλλογος τον απέκτησε άμεσα για την επόμενη διετία με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Το 2010 οι Ρώσοι είχαν αποκτήσει τον Νιγηριανό επιθετικό για τρία χρόνια έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να «στεριώσει»ιδιαίτερα, καθώς τον Ιανουάριο του 2011 είχε δοθεί δανεικός στην Μπέρμιγχαμ, προτού επιστρέψει και πάλι στη Ρωσία.

Πλέον, ο Μάρτινς θα είναι συμπαίκτες με τους δύο Έλληνες, Φάνη Γκέκα και Νίκο Καράμπελα, ενώ αναμένεται στην Ισπανία το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να παρουσιαστεί και επίσημα από τη Λεβάντε.

Μάχη Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα για τον Βαντίγιο

14/9/2012
Μάχη Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα για τον Βαντίγιο
Ο Αλβάρο Βαντίγιο αποτελεί τον λόγο για την… μεταγραφική κόντρα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της Παρασκευής η καταλανική, Sport.

Ο Βαντίγιο θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στην Ισπανία. Αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ και έχει συμβόλαιο με την Μπέτις με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο αυτή αναμένεται να αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ καθώς με σχετικό όρο που υπάρχει στο συμβόλαιό του εάν αγωνιστεί –που θα αγωνιστεί- κατά της Βαγιαδολίδ «πιάνει» έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών.

Για τον Βαντίγιο φέρεται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και παλιότερα αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μιλαν.

ΑΓΓΛΙΑ

Κανονικά η «χαιρετούρα» στο ΚΠΡ – Τσέλσι!

14/9/2012
Κανονικά η «χαιρετούρα» στο ΚΠΡ – Τσέλσι!
Την απόφαση να μην ακυρωθεί η καθιερωμένη χειραψία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων πριν την πρώτη σέντρα στο ματς της ΚΠΡ με την Τσέλσι στο «Λόφτους Ρόουντ», έλαβε η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ! Αποφασισμένος να μη δώσει το χέρι του στους Άσλεϊ κόουλ και Τζον Τέρι, ο Άντον Φέρντιναντ.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν θέλησε να προχωρήσει στην κίνηση που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μια μέρα πριν από την ίδια αναμέτρηση, αλλά για το Κύπελλο Αγγλίας, έδωσε εντολή ακύρωσης της καθιερωμένης χειραψίας.

Μπορεί ανάμεσα στον Άντον Φέρντιναντ και τους Τέρι και Κόουλ να υπάρχει προσωπική κόντρα έπειτα από όλη την ιστορία της ρατσιστικής επίθεσης με την οποία κατηγορήθηκε ο αρχηγός της Τσέλσι για να βγει νικητής αργότερα από το δικαστήριο, αλλά η διοργανώτρια αρχή δεν θέλει αυτό να επηρεάσει ότι θα συμβεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το μεσημέρι της Παρασκευής «η καθιερωμένη χειραψία των παικτών των δύο ομάδων θα γίνει κανονικά, με τους συλλόγους να οφείλουν να δείξουν σεβασμό στους κανονισμούς και ευ αγωνίζεσθαι».

Στην Όλνταμ ο Ντάρμπισιρ!

14/9/2012
Στην Όλνταμ ο Ντάρμπισιρ!
Στη LeagueOne του αγγλικού ποδοσφαίρου θα αγωνιστεί τους επόμενους μήνες ο Ματ Ντάρμπισιρ! Ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Όλνταμ, στην οποία θα ανήκει ουσιαστικά μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο.

Ο 26χρονος άσος, μετά το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν, επιστρέφοντας στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2011, επέλεξε τους «λάτικς» για να συνεχίσει την καριέρα του, απορρίπτοντας, μάλιστα, αρκετές προτάσεις από άλλες ομάδες.

«Είναι σπουδαίος επιθετικός και ξέρω ότι απέρριψε πολλές προσφορές που έφτασαν στα χέρια του, για να υπογράψει σε εμάς. Η αγωνιστική του φιλοσοφία είναι ιδανική και μετράει πολύ το γεγονός πως “διψάει” για ποδόσφαιρο» τόνισε ο προπονητής της Όλνταμ, Πολ Ντίκοφ.

Στην αποστολή ο «Κάρα»!

14/9/2012
Στην αποστολή ο «Κάρα»!
Πανέτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Γιώργος Καραγκούνης που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Φούλαμ για την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ, το μεσημέρι του Σαββάτου!

Ο Έλληνας άσος που ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στους «cottagers» στις αρχές της εβδομάδας, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο, έδειξε μέσα από τις ελάχιστες προπονήσεις που πραγματοποίησε με τη νέα του ομάδα, ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Βοήθησαν, σε αυτό, οι ατομικές προπονήσεις που έκανε όλο τον τελευταίο καιρό και οι τελευταίες που έκανε στον Άγιο Κοσμά, στο… περιθώριο των προπονήσεων της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Μάρτιν Γιόλ αντιλήφθηκε ότι δεν χρειάζεται να… περιμένει για να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιώργου Καραγκούνη κι έτσι ο «τυπάρας» θα βρίσκεται στην αποστολή για το ματς με τη Γουέστ Μπρομ, στο «Craven Cottage», το μεσημέρι του Σαββάτου για την τέταρτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά νέα της ομάδας, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα πάρει φανέλα βασικού και θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης των Λονδρέζων. Ο Μπράιαν Ρουίζ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας την τελευταία στιγμή, ενώ ο Κίεραν Ρίτσαρντσον τέθηκε νοκ – άουτ μαζί με τους Ντεγιάγκα, Σεντέρος και Φρέι.

Eτοιμοι Φαν Πέρσι και Καγκάβα

14/9/2012
Eτοιμοι Φαν Πέρσι και Καγκάβα
Με ανακούφιση ο Αλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε ότι ο Ρόμπι Φαν Πέρσι και ο Σίνζι Καγκάβα είναι έτοιμοι για να παίξουν στο ματς με την Γουϊγκαν, δίνοντας πολλές λύσεις στον προπονητή τους.

Λόγω προβλήματος στην πλάτη, ο Καγκάβα δεν έπαιξε στον αγώνα της Εθνικής Ιαπωνίας κόντρα στο Ιράκ, ενώ και ο Φαν Πέρσι έγινε αλλαγή στο ματς της Ολλανδίας με την Ουγγαρία. Ωστόσο και οι δύο είναι καλά και έτοιμοι για το εκτός έδρας ματς με την Γουϊγκαν.

Αν προσθέσουμε και τους Εβανς και Φλέτσερ που επίσης δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. « Στο μέτωπο των τραυματιών, όλοι είναι καλά, εκτός τους γνωστούς Τζόουνς και Σμόλινγκ. Ο Τζόουνς ήταν πλήγμα για μας. Τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα μείνει εκτός για 8-10 εβδομάδες. Αντιθέτως ο Σμόλινγκ θα προπονηθεί μέσα στον μήνα. Αλλά τώρα με την επιστροφή του Τζόνι Εβανς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στο κέντρο της άμυνας, σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.»

Για τους διεθνείς παίκτες ο Φέργκιουσον είπε: «Πάντα ανησυχούμε όταν οι παίκτες φεύγουν για τις Εθνικές τους ομάδες, ειδικά όσοι ταξιδεύουν μακριά. Είχαμε τον Τσιτσαρίτο, τον Βαλέντσια και τον Καγκάβα. Το έχουν ξανακάνει αλλά δεν με τον Καγκάβα δεν ξέραμε πως θα αντιδρούσε επιστρέφοντας από μακρινό ταξίδι. Ευτυχώς είναι καλά.

Διαθέσιμος είναι και ο Φλέτσερ που έχει να παίξει από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ο Ντάρεν προπονείται καλά και έπαιξε την Δευτέρα με τους αναπληρωματικούς. Το επόμενο στάδιο είναι να τον βάλουμε σε παιχνίδι της πρώτης ομάδας. θα είναι στην ομάδα επειδή πιστεύω ότι αυτό θα τον βοηθήσει. Προς το παρόν όλα πάνε καλά για αυτόν...»

ΙΤΑΛΙΑ

Εκ νέου άτυχος ο Κίβου

14/9/2012
Εκ νέου άτυχος ο Κίβου
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα τραυματισμών του Κρίστιαν Κίβου στην Ίντερ. Ο Ρουμάνος αμυντικός που υπολογιζόταν να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στις επίσημες υποχρεώσεις των «νερατζούρι», δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε δάκτυλο του ποδιού και όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, θα απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

Αυτό, σημαίνει ότι εφόσον όλα πάνε καλά με την νέα αποθεραπεία που θα ακολουθήσει, θα είναι σε θέση να επιστρέψει μετά το ματς της 8ης αγωνιστικής με την Κατάνια, που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου. Έτσι, εκτός από τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ με Ρουμπίν Καζάν στο Μιλάνο και Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, η ομάδα του Μιλάνου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κίβου στο ντέρμπι με την Μίλαν, αλλά και τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Τορίνο (εκτός), Σιένα (εντός), Κιέβο (εκτός), Φιορεντίνα (εντός).

Αναγνωρίζει την ποινή του Κόντε η FIFA

14/9/2012
Αναγνωρίζει την ποινή του Κόντε η FIFA
Ο αποκλεισμός 10 μηνών από τον πάγκο της Γιουβέντους, που «έφαγε» ο Αντόνιο Κόντε από την ομοσπονδία της Ιταλίας δεν έχει τελικά, μόνο εγχώρια επίδραση.

Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι η τιμωρία του Ιταλού προπονητή γίνεται «παγκόσμια», πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να προπονεί τους «μπιανκονέρι» σε καμία αναμέτρηση εκτός Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται στον Κόντε να καθίσει στον πάγκο της Γιουβέντους, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα του παιχνιδιού. Τον απέκλεισε από κάθε είδους εγχώριο, διεθνή ή φιλικό ματς, βασιζόμενη σε στοιχεία που συγκέντρωσε από την υπόθεση που επεξεργάστηκε σε πρώτο βαθμό η ομοσπονδία της Ιταλίας.

Δεν «ιδρώνει» το αφτί του Αλέγκρι

14/9/2012
Δεν «ιδρώνει» το αφτί του Αλέγκρι
Τη δική του απάντηση στα σενάρια που τον θέλουν να απολύεται σύντομα από τη Μίλαν έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής των «ροσονέρι» μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με την Αταλάντα, τόνισε πως η θέση του είναι ασφαλής και πως τα αποτελέσματα θα τον δικαιώσουν.

Οι φήμες που θέλουν την Μίλαν έτοιμη να αλλάξει προπονητή ολοένα και φουντώνουν. Λίστες με υποψήφιους αντικαταστάτες εμφανίζονται, ενώ δεν λείπουν και τα προγνωστικά που έχουν να κάνουν με τον χρόνο της αντικατάστασης του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο ίδιος, όμως, ο προπονητής της Μίλαν εμφανίστηκε ήρεμος στη συνέντευξη τύπου πριν από την αναμέτρηση με την Αταλάντα για την τρίτη αγωνιστική του Καμπιονάτο. «Η θέση του προπονητή της Μίλαν είναι πολύ σημαντική. Έχει πρεστίζ και εξασφαλίζει φήμη. Για το λόγο αυτό πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου. Όμως τους διαβεβαιώνω πως ακόμα δεν έχει έρθει η στιγμή να την αφήσω. Τα αποτελέσματα θα με δικαιώσουν και θα αναγκάσουν τη διοίκηση να με αφήσει να συνεχίσω να δουλεύω εδώ», τόνισε με έμφαση ο Αλέγκρι.

Στη συνέχεια ο Αλέγκρι αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στη Μίλαν. «Από την πρώτη μέρα πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ένα λάθος μου για να με σταυρώσουν. Χάρη στην πίστη των παικτών μου και τη σκληρή δουλειά, καταφέραμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ. Συνεπώς, γνωρίζω με ποιο τρόπο θα διασφαλίσω ακόμα περισσότερο τη θέση μου. Δουλεύοντας σκληρά και κερδίζοντας τίτλους.»

Για το ματς με την Αταλάντα, το μόνο που είπε είναι πως θα είναι δύσκολο. «Δεν υπάρχει εύκολο ματς, αν δεν παίξεις καλά. Η Αταλάντα θα προσπαθήσει να μας κάνει τη ζημιά. Από εμάς εξαρτάται αν θα της το επιτρέψουμε.»

Ξεκουράζει… κόσμο εν όψει Τσέλσι

14/9/2012
Ξεκουράζει… κόσμο εν όψει Τσέλσι
Με το μυαλό στην αναμέτρηση με την Τσέλσι για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται να παραταχθεί η Γιουβέντους στο ματς με την Τζένοα την Κυριακή. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί από τους βασικούς ποδοσφαιριστές των «μπιανκονέρι» θα ξεκουραστούν ώστε να είναι έτοιμοι για το ματς με τους «μπλε».

Το ρεπορτάζ στην Ιταλία αναφέρει ότι το τεχνικό επιτελείο της Γιούβε (σ.σ φυσικά με αποφάσεις του Κόντε που παραμένει ωστόσο τιμωρημένος), έχει αποφασίσει να δώσει ανάσες σε κάποιους σημαντικούς παίκτες της ομάδας ώστε να τους έχει έτοιμους για το ματς με τους Άγγλους.

Έτσι, στον πάγκο αναμένεται να μείνουν κόντρα στους Γενοβέζους τόσο ο Κιελίνι (σ.σ είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης) ενώ ανάσες θα πάρουν στην μεσαία γραμμή οι Βιντάλ και Ασαμόα. Όσο για την επιθετική γραμμή των «μπιανκονέρι» ο Μάτρι θα πάρει φανέλα βασικού καθώς ο Τζιοβίνκο, πρόκειται να μείνει εκτός και να επιστρέψει στο ματς με την Τσέλσι.

«Παρέλαση» υποψηφίων προπονητών στη Μίλαν

14/9/2012
«Παρέλαση» υποψηφίων προπονητών στη Μίλαν
Αν και η χρονιά ακόμα δεν έχει καλά-καλά ξεκινήσει, έχουν αρχίσει τα σενάρια της διαδοχής του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι δημοσιογράφοι στην Ιταλία είναι σίγουροι πως τα αποτελέσματα της Μίλαν δεν θα είναι αυτά που επιθυμεί η διοίκηση, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η «παρέλαση» των ονομάτων των πιθανών αντικαταστατών του Αλέγκρι.

Το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε η Μίλαν δεν μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις και στο φθινόπωρο που ακολουθεί. Η απώλεια πολλών σημαντικών παικτών, καθώς και τα πρώτα, όχι ενθαρρυντικά αποτελέσματα της ομάδας, έχουν ήδη δημιουργήσει ένα δυσάρεστο κλίμα για τον προπονητή, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι φήμες που τον ήθελαν να αποτελεί παρελθόν σύντομα από τον πάγκο των «ροσονέρι» μπορεί να διαψεύστηκαν από τον Αντριάνο Γκαλιάνι, ωστόσο όλοι στο Μιλάνο γνωρίζουν πως, αν οι επόμενοι αγώνες δεν είναι νικηφόροι, η θέση του Αλέγκρι είναι επισφαλής.

Η «Corriere dello sport», μάλιστα, προσπαθεί να φτιάξει μια λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Αλέγκρι. Επικρατέστερος εμφανίζεται ο Μάουρο Τασότι, με τον Πίπο Ιντζάγκι και τον Μπίλι Κοστακούρτα να έπονται. Στους υποψήφιους συμπεριλαμβάνεται και ο Κάρλο Αντσελότι, που δεν έχει κρύψει τα αισθήματά του για τη Μίλαν, αλλά δύσκολα θα αφήσει τα εκατομμύρια των Αράβων της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και η παλιά δόξα της ομάδας, Ρουντ Γκούλιτ, που πρόσφατα δήλωσε πως ονειρεύεται μια προπονητική θητεία στους «ροσονέρι».

Μένει να δούμε αν η ομάδα θα καταφέρει να πάει καλά στα επόμενα παιχνίδια της. Σε λιγότερο από είκοσι μέρες θα ξέρουμε.

«Θα φτάσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους»

14/9/2012
«Θα φτάσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους»
Αποφασισμένος να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί, τόσο αυτός όσο και η Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Μίρκο Βούτσινιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στη «Gazzetta dello sport» και τόνισε πως η ομάδα του έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλους στην Ευρώπη.

Αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στη Ρόμα κατακτώντας δύο κύπελλα Ιταλίας, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σημειώνοντας 46 γκολ. Το 2011 ο Μίρκο Βούτσινιτς μετακόμισε στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αφορμή τους πρώτους αγώνες στην Ευρώπη, ο Βούτσινιτς έδωσε συνέντευξη στη «Gazzetta dello sport» και φάνηκε αισιόδοξος. «Με τη νοοτροπία και την αγωνιστικότητα της περασμένης χρονιάς, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες», τόνισε με σιγουριά ο παίκτης.

Τι σημαίνει για τον Βούτσινιτς το Τσάμπιονς Λιγκ; «Σημαίνει να μετράω τις δυνάμεις μου με τους καλύτερους στον κόσμο. Είναι η διοργάνωση που σου δίνει απαντήσεις για την πραγματική αξία σου. Αλλά και η Serie A, όσο και αν θέλουν κάποιοι να την απαξιώνουν, είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, ιδίως για έναν επιθετικό. Αν πετύχεις εδώ, μπορείς να παίξεις παντού.»

Μετά από την περσινή κατάκτηση του τίτλου, ποιοι είναι οι στόχοι της Γιουβέντους; «Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία, αλλά θα είναι δύσκολο. Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ιδίως φέτος τόσο η Νάπολι όσο και η Ρόμα είναι πολύ δυνατές. Αλλά και οι Μιλανέζοι, δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Περιμένω ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα που θα κριθεί στη διάρκεια που θα έχει ο καθένας», απαντά ο Βούτσινιτς.

Κλείνοντας έκανε μια αναφορά στον συμπατριώτη του, Στέβαν Γιόβετιτς. «Θα ήθελα να τον είχα μαζί μου. Ο κόσμος πίσω στην πατρίδα θα ήταν περήφανος που δύο παίκτες από το Μαυροβούνιο θα έπαιζαν στην κορυφαία ομάδα της Ιταλίας. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα είμαστε συμπαίκτες», σημείωσε ο Βούτσινιτς, ρίχνοντας μια ιδέα για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της «Μεγάλης Κυρίας».

Υπομονή ζήτησε ο Φίγκο

14/9/2012
Υπομονή ζήτησε ο Φίγκο
Την ανάγκη να είναι όλοι υπομονετικοί στην Ίντερ για να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του Στραματσόνι, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Tuttosport» ο Λουίς Φίγκο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «νερατζούρι» σημείωσε πως ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά φέτος είναι ο Σνάιντερ, ενώ επισήμανε πως η Ίντερ πρέπει να κυνηγήσει την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης δεκαετίας. Ο Λουίς Φίγκο ήταν ο ηγέτης τόσο της εθνικής Πορτογαλίας, με την οποία κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών με 127, όσο και των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε. Τελευταία του ομάδα η Ίντερ, με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές κατακτώντας τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Ο Φίγκο «δέθηκε» πολύ με τους Ιταλούς και συνέχισε να παρακολουθεί τις εξελίξεις της ομάδας, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Για το λόγο αυτό τον προσέγγισε η «Tuttosport». Για να μιλήσουν για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

«Έκλεισε ένας κύκλος επιτυχιών. Οι γενιές των ποδοσφαιριστών δεν είναι ποτέ ίδιες, για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή για να κρίνουμε τη δουλειά που κάνει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ας ελπίσουμε πως η Ίντερ θα επιστρέψει στις επιτυχίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Φίγκο.

Από τη φετινή ομάδα, ποιος είναι αυτός που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω; «Ο Σνάιντερ», απαντά χωρίς να το σκεφτεί ο Φίγκο. «Μετά από μια χρονιά με τραυματισμούς και προβλήματα, φέτος μπορεί να παίξει όπως τη χρονιά του Τρεμπλ. Μπορεί να είναι ξανά ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.»

Πόσο λείπει το Τσάμπιονς Λιγκ από τους «νερατζούρι»; «Λείπει πολύ. Τόσο σε ό,τι αφορά τις οικονομικές απολαβές, όσο και το πρεστίζ. Αλλά η Ίντερ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κυνηγήσει το Γιουρόπα. Δεν πρέπει να το περιφρονήσει 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

                    

Η τελευταία έξοδος πριν το «Καραϊσκάκη»

14/9/2012
Η τελευταία έξοδος πριν το «Καραϊσκάκη»
Στην έδρα της νεοφώτιστης Γκρόιτερ Φιρτ δοκιμάζεται η Σάλκε για την τρίτη αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Χουμπ Στέβενς στοχεύει το Σάββατο στο πρώτο της «διπλό» τρεις μέρες πριν επισκεφτεί το «Καραϊσκάκη» για την πρεμιέρα του Champions League. Απών από τους «βασιλικούς μπλε» θα είναι ο γκολκίπερ Χίλντεμπραντ, τη θέση του οποίου στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Φέρμαν.

Η πρωτοπόρος (μαζί με την έκπληξη που λέγεται Άιντραχτ) Μπάγερν θα επιδιώξει το τρία στα τρία φιλοξενώντας τη Μάιντς κι ενώ την Τετάρτη υποδέχεται τη Βαλένθια για τους ομίλους. Σίγουρες είναι οι απουσίες των Γκόμεζ, Αλάμπα και Κοντέντο που είναι τραυματίες, ενώ πιθανώς να προφυλαχθεί ο Ρόμπεν που επέστρεψε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ολλανδίας.

Η Ντόρτμουντ, που βρίσκεται στους 4 βαθμούς, φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν έχοντας το βλέμμα της και στον αγώνα της Τρίτης με τον Άγιαξ για το Champions League στο ίδιο γήπεδο. Πέραν της απουσίας του λαβωμένου Ογουομογέλα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο τραυματισμός του Ρόις στο μετατάρσιο με την εθνική Γερμανίας αποδείχτηκε επιπόλαιος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του… Ευρωπαίου Ανόβερου με τη Βέρντερ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά και της Άιντραχτ με το Αμβούργο, που θα έχει για πρώτη φορά στις τάξεις του τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ.

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/9

Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 21:30

Σάββατο 15/9 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Γκρόιτερ Φιρτ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 16/9

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 21/9

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30

Σάββατο 22/9 (16:30)

Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου
Βόλφσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ

Κυριακή 23/9

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 18:30
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 18:30

ΓΑΛΛΙΑ

«Στόχος μας οι τίτλοι»

14/9/2012
«Στόχος μας οι τίτλοι»
Ικανοποιημένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γκρέγκορι Φαν ντερ Βιλ.

Ο νεαρός Ολλανδός μπορεί να έφτασε το καλοκαίρι στη γαλλική ομάδα, όμως ήδη γνωρίζει ότι στόχος όλων όσων είναι στις τάξεις του συλλόγου είναι να κατακτήσουν όσους περισσότερους τίτλους γίνεται, όπως ο ίδιος τόνισε.

«Αποτελεί τιμή για μένα η μεταγραφή μου στην Παρί. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα που βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την κατάκτηση τίτλων και αυτός παραμένει ο πρώτος στόχος για όλους όσους βρίσκονται σε αυτή», ήταν τα λόγια του 24χρονου αμυντικού.

Ωστόσο, ο πρώην δεξιός αμυντικός του Άγιαξ μίλησε και για τους δικούς του προσωπικούς στόχους που θέλει να πετύχει στην Παρί: «Θα παλέψω για τη θέση μου στην αρχική ενδεκάδα. Αυτή η προσπάθεια θα με κάνει καλύτερο. Δεν ήρθα για να είμαι αναπληρωματικός. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στη βασική ενδεκάδα. Ο Κριστόφ Ζαλέ αγωνίζεται στην ίδια θέση με μένα και είναι αρχηγός, αλλά αυτό δε με ενοχλεί. Είναι ένας από τους συμπαίκτες μου και του εύχομαι να παίζει καλά, αλλά πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας».

«Η Μίλαν έδινε ελάχιστα για μένα»

14/9/2012
«Η Μίλαν έδινε ελάχιστα για μένα»
Τους λόγους που οδήγησαν σε «ναυάγιο» τη μεταγραφή του στη Μίλαν εξήγησε ο Νενέ. Ο Βραζιλιάνος άσος δήλωσε πως θα ήθελε να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά το γεγονός πως συμπεριελήφθη στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Κάρλο Αντσελότι, τον εμπόδισε να φύγει.

Πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν. Φέτος, όμως, με την άφιξη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Εζεκιέλ Λαβέτσι, ο Νενέ βλέπει να μειώνονται οι πιθανότητες να παίζει βασικός. Για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου ζήτησε να μεταγραφεί. Αν και οι προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της Παρί ήταν αρκετές, τελικά ο Νενέ παρέμεινε στο Παρίσι.

Μιλώντας στην «Equipe», ο Βραζιλιάνος παραδέχτηκε πως ήθελε να φύγει. «Μετά την καλή χρονιά που είχα πέρσι, ήλπιζα να είμαι βασικός και φέτος. Ξέρω, όμως, πως δεν μπορώ να απαιτώ τίποτα. Ούτε μπορώ να ζητάω να παίζω συνέχεια, ειδικά με τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Ξέρω πως μπορώ να παίξω ακόμα τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο, οπότε περιμένω την ευκαιρία μου, είτε στην Παρί, είτε κάπου αλλού.»

Ποιες ήταν οι ομάδες που τον ζήτησαν; «Η Μίλαν έκανε κίνηση, αλλά τα χρήματα που πρόσφερε δεν έφταναν. Όπως μου είπε ο Λεονάρντο έδιναν πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που αξίωνε η διοίκηση. Εγώ από τη μεριά μου ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία και την Κορίνθιανς, αλλά δεν έγινε κάτι. Τελευταία βρέθηκα κοντά στη Γαλατασαράι, αλλά είχα ήδη συμπεριληφθεί στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν ήθελα να χάσω αυτή την ευκαιρία.»

Για το μέλλον, τι βλέπει; «Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Θα ήθελα να παίζω περισσότερο, οπότε αυτό που θα γίνει θα έχει να κάνει με αυτή την επιθυμία μου», απάντησε με νόημα ο Νενέ.

Με κόσμο στο ντέρμπι η Παρί

14/9/2012
Με κόσμο στο ντέρμπι η Παρί
Την υποστήριξη των φιλάθλων της θα έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Ligue 1 κόντρα στη Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με την «Parisien», την προσεχή Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο –όπως όλα δείχνουν- θα ανάψει το «πράσινο φως» για να βρεθούν οι οπαδοί των πρωτευουσιάνων στις εξέδρες του «Βελοντρόμ», ύστερα από δύο χρόνια.


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου