ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
12/9/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

ΙΣΠΑΝΙΑ


Βίγια: «Αν δεν ήμουν στην Μπάρτσα, ήδη 90λεπτα»

12/9/2012
Βίγια: «Αν δεν ήμουν στην Μπάρτσα, ήδη 90λεπτα»
Μετά από 8 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Νταβίντ Βίγια έχει επιστρέψει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα» αισθάνεται και πάλι επαγγελματίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα βιαστεί να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.

Μάλιστα, δεν έκρυψε το άγχος του να βρεθεί και πάλι βασικός, λέγοντας ότι σε οποιοδήποτε άλλο σύλλογο θα ήταν ήδη στους πρώτους «11», όμως στην Μπαρτσελόνα δεν είναι εξίσου εύκολο.

«Επιτέλους νιώθω φυσιολογικά μετά από οκτώ μήνες που είχα τραυματιστεί. Πλέον, επέστρεψα στην ομάδα, έχω πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής και είμαι διαθέσιμος για τον προπονητή μου όταν με χρειαστεί. Νιώθω ξανά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Χρειάζομαι όμως ακόμη χρόνο. Αναρρώνω για πολύ μεγάλο διάστημα, χωρίς να έχω παίξει καθόλου και πρέπει να βρω και πάλι τη φόρμα μου, κάτι που χρειάζεται χρόνο».

«Δεν θα βιαστώ να αγωνιστώ για τις επόμενες 15-20 μέρες. Θέλω να επιστρέψω γρήγορα, αλλά θα περιμένω την απόφαση του προπονητή. Όποτε με θελήσει, θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

«Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα έπαιζα ήδη, όμως το να παίζεις στην Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολο. Είμαι ευγνώμων στο τεχνικό τιμ για το γεγονός ότι δεν απέκτησαν κάποιο άλλο επιθετικό και με εμπιστεύονται ακόμα. Ο σύλλογος και οι φίλαθλοι μου έδειξαν τεράστια στήριξη κατά την διάρκεια της ανάρρωσης και θέλω να ανταποδώσω», κατέληξε ο Βίγια σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Νοκ-άουτ ο Ινιέστα

12/9/2012
Νοκ-άουτ ο Ινιέστα
Τις υπηρεσίες του Αντρές Ινιέστα θα στερηθεί η Μπαρτσελόνα το προσεχές διάστημα, καθώς ο Καταλανός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί πόδι και θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για το επόμενο 15ήμερο.

Πρόβλημα στο πόδι αποκόμισε από το παιχνίδι της εθνικής Ισπανίας με τη Γεωργία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους «μπλαουγκράνα». Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι η επιστροφή του στα γήπεδα εκτιμάται σε περίπου 10 με 15 ημέρες και χάνει το πρώτο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Από την άλλη, ο Τζόρντι Άλμπα ταλαιπωρείται από πυρετό, ωστόσο δεν συντρέχει περαιτέρω λόγος ανησυχίας και θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το προσεχές παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα κόντρα στη Χετάφε.

Κριστιάνο: «Δεν με ενδιαφέρει το συμβόλαιό μου»

12/9/2012
Κριστιάνο: «Δεν με ενδιαφέρει το συμβόλαιό μου»
Μέσω του προφίλ που διατηρεί το facebook αποφάσισε να απαντήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ενδιαφέρεται να την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με αποτέλεσμα να αισθάνεται στεναχωρημένος.

Στην γραπτή του δήλωση ο Πορτογάλος άσος επανέλαβε ότι στόχος του δεν ήταν ποτέ ένα νέα καλύτερο συμβόλαιο αλλά μόνο να κατακτήσει τα πάντα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν με απασχολεί το συμβόλαιό μου, παρά μόνο να κερδίζω κάθε παιχνίδι και κάθε τρόπαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης με την μεγάλη βοήθεια των συμπαικτών μου», αναφέρει.

Τετ-α-τετ Μουρίνιο με Κριστιάνο

12/9/2012
Τετ-α-τετ Μουρίνιο με Κριστιάνο
Συνάντηση, την πρώτη τους δια ζώσης μετά τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο που προκάλεσαν αναστάτωση στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης και αμφιβολίες για το μέλλον του στην ομάδα, είχε ο ποδοσφαιριστής με τον Ζοσέ Μουρίνιο την Τετάρτη.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και ο συμπατριώτης του τεχνικός είχαν ραντεβού περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης της «βασίλισσας». Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον CR7 στο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα. Οι δύο άνδρες μίλησαν για ό,τι απασχολεί τον παίκτη και φαίνεται πως η… μπόρα πέρασε.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης θα καλέσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με την απαραίτητη αύξηση, αφού παρά τις διαψεύσεις της πλευράς του παίκτη, ένας από τους λόγους που ξέσπασε είναι ότι βρίσκεται στην έκτη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως και ήθελε να… αναρριχηθεί στη σχετική λίστα.

Πήρε εξιτήριο ο Γκάγκο

12/9/2012
Πήρε εξιτήριο ο Γκάγκο
Όλα καλά για τον Φερνάντο Γκάγκο. Ο Αργεντινός μέσος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Λίμα στο οποίο διανυκτέρευσε μετά τη διάσειση που έπαθε στο παιχνίδι με το Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Ο Γκάγκο πέρασε από μια σειρά εξετάσεων από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υποστεί καμία ζημιά και πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο Αργεντινός σε λίγες ώρες θα αναχωρήσει από το Περού με προορισμό στην Ισπανία και τη

Ο Γκουαρντιόλα ψηφίζει: «ανεξαρτησία»

12/9/2012
Ο Γκουαρντιόλα ψηφίζει: «ανεξαρτησία»
Κάποιοι τον πρότειναν για πρόεδρο! Εκείνος δεν έμεινε με «δεμένα» τα χέρια. Ο Πεπ Γκουαρντίολα πήρε θέση στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ψηφίζοντας υπέρ αυτής με δήλωση του από την Νέα Υόρκη που βρίσκεται.

«Εδώ είναι άλλη μια ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας», ήταν η δήλωση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γκουορντιόλα δείχνει την επιθυμία του για την Καταλονία καθώς πάντα όταν αναφερόταν σε αυτή την αποκαλούσε ως «χώρα» και «πατρίδα».

Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!

12/9/2012
Θέλουν πρόεδρο της χώρας τον Γκουαρντιόλα!
Το ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι απλά ένας πρώην προπονητής και παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι γνωστό. Στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων αυτονομίας, οι Καταλανοί ζήτησαν πλήρη αυτονομία από τη Μαδρίτη και μάλιστα ορισμένοι φαίνεται να έχουν σαφή προτίμηση για τον πρώτο τους πρόεδρο ζητώντας αυτός να είναι ο Γκουαρντιόλα.

Άλλωστε, ο ίδιος αποτελεί ένα σύμβολο για την περιοχή, με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, καθώς και άποψη για τα γεγονότα την οποία ουδέποτε δοκίμασε να κρύψει. Παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του ρεύματος αυτοδιάθεσης των Καταλανών, δεν αποκλείεται κάποια μέρα να τον δούμε και πρόεδρο της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον ζήτησαν με πανό που ανάρτησαν διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη. «Πρώτος πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης ο Πεπ Γκουαρντιόλα», ήταν το σύνθημα πλαισιωμένο από σημαίες της Καταλονίας.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, δεν δίστασε κάποια στιγμή να γίνει ένα με το πλήθος, ενώνοντας τη φωνή του με εκείνη του κόσμου και διαδηλώνοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
AΓΓΛΙΑ

Ντανίλο… Ιανουαρίου στην Λίβερπουλ

12/9/2012
Ντανίλο… Ιανουαρίου στην Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ μπακ της Ουντινέζε, Ντανίλο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αγγλικά ρεπορτάζ, τα οποία αναφέρουν πως οι «κόκκινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή τον προσεχή Ιανουάριο.

Ο 28χρονος αμυντικός μεταγράφηκε στην ιταλική ομάδα τον Ιούνιο του 2011 και δεσμεύεται με πενταετές συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή λογίζεται μάλιστα ως βασικός από τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν αλλά ταυτόχρονα έχει κεντρίσει την προσοχή του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ντανίλο έχει κοινοτικό διαβατήριο (ιταλικό) και την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια με την ομάδα του Φρίουλι, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Τιμή στα θύματα του Χίλσμπορο!

12/9/2012
Τιμή στα θύματα του Χίλσμπορο!
Οι οπαδοί θα δώσουν το δικό τους στίγμα στη σημερινή δικαίωση της οικογένειας της Λίβερπουλ και τη «συγγνώμη» που δέχτηκε από την αγγλική κυβέρνηση για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Κάθε λεπτό που περνά, όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται έξω από την Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του Λίβερπουλ, όπου θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία προς τιμήν των θυμάτων!

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα Μέσα, το «παρών» έχουν δώσει χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται φίλαθλοι άλλων συλλόγων, αλλά και πολλοί που δεν έχουν κανένα κοινό με το ποδόσφαιρο!

'Ολα ανοιχτά για Αγουέρο

12/9/2012
'Ολα ανοιχτά για Αγουέρο
Ακόμα δεν είναι σίγουρη η επιστροφή του Κουν Αγουέρο στην ενεργό δράση στο σαββατιάτικο ματς με την Στόουκ και όλα θα κριθούν την Πέμπτη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τον Αγουέρο να προπονείται και να τρέχει, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει το ματς του Σαββάτου. Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: «Εάν το ματς με την Στόουκ είναι πολύ νωρίς για τον Αγουέρο, είναι κάτι που θα φανεί άμεσα».

O Aργεντινός επιθετικός τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας με την Σαουθάμπτον στις 19 Αυγούστου και από τότε δεν έχει ξαναπαίξει μπάλα.

Προπονήθηκαν Τέρι και Κόουλ

12/9/2012
Προπονήθηκαν Τέρι και Κόουλ
Προσπάθεια για να παίξουν στο σαββατιάτικο ματς με την ΚΠΡ κάνουν ο Τζον Τέρι και ο Ασλεϊ Κόουλ, οι οποίοι προπονήθηκαν σήμερα ελαφρά με την Τσέλσι.

Ο Κόουλ έχασε και τα δύο ματς της Αγγλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 με την Μολδαβία και την Ουκρανία, ενώ ο Τέρι μόνο το παιχνίδι με τους Ουκρανούς.

Ωστόσο και οι δύο θέλουν να παίξουν στο πρώτο ματς της Πρέμιερ Λιγκ μετά την διακοπή και προπονήθηκαν ελαφρά. Ο αγώνας θα είναι η πρώτη συνάντηση του Τέρι με τον Αντον Φέρντιναντ, μετά την αθώωση του αρχηγού της Τσέλσι από το δικαστήριο, για την ρατσιστική επίθεση που κατηγορήθηκε ότι έκανε στον παίκτη της ΚΠΡ.

Η αντίδραση του Τζέραρντ για τις αποκαλύψεις

12/9/2012
Η αντίδραση του Τζέραρντ για τις αποκαλύψεις
Αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της Λίβερπουλ και γνωρίζει απο πρώτο χέρι τι σημαίνει για τους «κόκκινους» η τραγωδία του Χίλσμπορο. Με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Στίβεν Τζέραρντ αναφέρεται στην σημερινή ημέρα.

Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού των «ρεντς» :

«Το θάρρος και η αξιοπρέπεια που επέδειξαν οι οικογένειες των θυμάτων και επιζώντες του Χίλσμπορο και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας.

Για 23 χρόνια αγωνίστηκαν για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη για λογαριασμό των θυμάτων και των επιζώντων αυτής της φοβερής τραγωδίας και όλων των οπαδών της Λίβερπουλ.

Τα θύματα και οι επιζώντες δεν υπέφεραν μόνο στις 15 Απριλίου1989 στο Σέφιλντ, αλλά για πάνω από δύο δεκαετίες με την επαίσχυντη συκοφαντία των ενεργειών τους από ανθρώπους που καταχράστηκαν τη θέση και τη δύναμή τους.

Μιλώντας ως κάποιος του οποίου η οικογένεια υπέφερε άμεσα (σ.σ. ο ξάδελφος του ήταν το νεότερο θύμα της τραγωδίας) , ξέρω πως ο πόνος θα παραμείνει, ωστόσο, ελπίζω ότι η σημερινή έκθεση θα φέρει κάποια ανακούφιση, τώρα που όλοι γνωρίζουν τι συνέβη εκείνη την ημέρα».

ΙΤΑΛΙΑ

Ζέμαν: «Είναι εχθρός του ποδοσφαίρου»

12/9/2012
Ζέμαν: «Είναι εχθρός του ποδοσφαίρου»
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο προπονητής της Ρόμα Ζντένεκ Ζέμαν αναφορικά με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιανκάρλο Αμπέτε.

Ο τεχνικός των «τζιαλορόσι» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εχθρό του ποδοσφαίρου, ενώ υποστήριξε ότι μπορεί να έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τον ανησυχούν τα κίνητρα αυτής της βελτίωσης.

«Ο Αμπέτε δεν είναι εχθρός μου. Είναι εχθρός του ποδοσφαίρου. Σίγουρα πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί από παλιά. Ωστόσο, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι όσα γίνονται είναι από φόβο μήπως αποκαλυφθούν όσα πραγματικά συμβαίνουν και όχι από αληθινό ενδιαφέρον για να λυθούν τα άσχημα του ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε περισσότερα καλά παραδείγματα», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια για το ποδόσφαιρο γενικά, σχολίασε: «Οι ομάδες θα έπρεπε να κερδίζουν επειδή είναι καλύτερες μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα και δεν χρειάζεται να εμπλέκεται μέσα του η πολιτική και η οικονομία».

Πάει για ανανέωση ο Ντε Σάνκτις

12/9/2012
Πάει για ανανέωση ο Ντε Σάνκτις
Πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Νάπολι βρίσκεται ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις. Ο έμπειρος τερματοφύλακας αναμένεται να κληθεί από τη διοίκηση για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, που λήγει το καλοκαίρι του 2013.

Μέχρι τώρα έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια της Νάπολι σε 140 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις, όμως, επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τα επόμενα χρόνια, κατορθώνοντας να πλησιάσει σε συμμετοχές τους θρύλους των «παρτενοπέι», όπως ο Καστελίνι, που έχει 258 ή ο Μπουγκάτι που είναι πρώτος με 261 επίσημες παρουσίες. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, βέβαια, πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τόσο ο παίκτης, όσο και η διοίκηση, έχουν κάνει σαφές πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Αυτό τονίζει και ο μάνατζερ του παίκτη, Φεντερίκο Παστορέλο, που μίλησε στην εφημερίδα «Il Mattino». «Περιμένουμε την κίνηση της διοίκησης, αλλά δεν βιαζόμαστε, αφού είναι δεδομένη η επιθυμία του Μόργκαν να συνεχίσει στη Νάπολι και να τερματίσει εδώ την καριέρα του.»

Για τους όρους του νέου συμβολαίου, ο Παστορέλο τονίζει πως ο πελάτης του δεν πρόκειται να απαιτήσει κάτι εξωπραγματικό. «Ο Ντε Σάνκτις θέλει να είναι σε θέση να προγραμματίζει το μέλλον του και για αυτό του αρέσει η σιγουριά. Πιστεύω πως αν συνεχίσει να εισπράττει το ίδιο ποσό με το τρέχον συμβόλαιο, θα είναι ικανοποιημένος. Εξάλλου, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα έχουν αποδείξει πως θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους», τονίζει ο γνωστός μάνατζερ.

Η εφημερίδα στην προσπάθειά της να προβλέψει το μέλλον του τερματοφύλακα, αναφέρει πως το ποσό που εισπράττει τώρα ο Ντε Σάνκτις αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και θεωρείται λογικό από τους ανθρώπους της Νάπολι. Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο Ντε Σάνκτις θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το τέρμα των «παρτενοπέι».

Σοβαρός επαγγελματίας ο Κασάνο

12/9/2012
Σοβαρός επαγγελματίας ο Κασάνο
Αν και δεν κλήθηκε στην εθνική Ιταλίας, ο Αντόνιο Κασάνο δεν έμεινε αδρανής και συνέχισε τη δουλειά, προσπαθώντας να επανέλθει σε καλή κατάσταση. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτή είναι ήδη ορατά, σύμφωνα με την «Corriere dello sport».

Σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία αναγνωρίζει το ταλέντο του Αντόνιο Κασάνο και θεωρεί πως από αυτόν πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα της εθνικής. Η άποψη του Τσέζαρε Πραντέλι, όμως, δεν είναι η ίδια, αφού με την ευκαιρία των πρώτων αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν κάλεσε τον Μπαρέζο επιθετικό. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, ήταν η κακή φυσική κατάσταση του παίκτη, που παρουσιαζόταν βαρύτερος από το κανονικό.

Ο Κασάνο, λοιπόν, δεν πήρε μέρος στους αγώνες της Ιταλίας, αλλά δεν έμεινε αδρανής. Ακολουθώντας ένα εξειδικευμένο, ατομικό πρόγραμμα, δούλεψε με τους γυμναστές της Ίντερ στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και κατάφερε να χάσει δύο κιλά, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη φυσική του κατάσταση.

Αυτό αναφέρει η «Corriere dello sport», προσθέτοντας πως ο Αντρέα Στραματσόνι, προπονητής των «νερατζούρι», θα έχει την ευκαιρία να «εκμεταλλευτεί» το ταλέντο του Κασάνο από το επόμενο κιόλας ματς.

Έτσι, εκτός του γέλιου, της πλάκας και της ωραίας ατμόσφαιρας, ο Κασάνο θα μπορέσει να προσφέρει και τις ποδοσφαιρικές αρετές του στη νέα του ομάδα.

«Θα φύγω όταν πετύχουμε όσα αξίζουμε»

12/9/2012
«Θα φύγω όταν πετύχουμε όσα αξίζουμε»
Τη δική του άποψη για το σίριαλ που παίχτηκε κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, έδωσε ο Στέβαν Γιόβετιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Gazzetta dello sport». Ο Μαυροβούνιος επιθετικός ομολόγησε πως η Γιουβέντους προσπάθησε πολύ για να τον αποκτήσει, παραδέχτηκε ωστόσο πως η πρώτη του επιλογή παραμένει η Φιορεντίνα.

Ήταν ο βασικός στόχος της Γιουβέντους για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας του Αντόνιο Κόντε. Η τεχνική του κατάρτιση, οι εκτελεστικές του ικανότητες, αλλά και το νεαρό της ηλικίας του, τον έκαναν την ιδανική επιλογή της «Μεγάλης Κυρίας». Τελικά ο Στέβαν Γιόβετιτς παρέμεινε στη Φλωρεντία και δείχνει ικανοποιημένος από το γεγονός αυτό.

Μιλώντας στη «Gazzetta dello sport» ο Γιόβετιτς ομολόγησε πως η «Γιούβε» βρέθηκε κοντά στην απόκτησή του. «Αποτέλεσα στόχο της Γιουβέντους, η οποία έκανε τα πάντα για να με αποκτήσει. Η δική μου επιθυμία, όμως, ήταν να παραμείνω στη Φιορεντίνα. Αν και τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το αντίθετο, εγώ έχω μάρτυρες τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, Βιντσέντζο Μοντέλα. Δεν έχασα ούτε δευτερόλεπτο προπόνησης, έπαιξα σε όλα τα φιλικά και πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου στις εκδηλώσεις της ομάδας», σημειώνει ο Γιόβετιτς.

Βλέποντας σήμερα πιο καθαρά όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, έχει αλλάξει γνώμη; Θα ήθελε να βρίσκεται στη «Γιούβε»; «Η αλήθεια είναι πως το Τσάμπιονς Λιγκ, η γοητεία της μεγάλης ομάδας, ο κόσμος, όλα μοιάζουν πολύ ελκυστικά. Αλλά επαναλαμβάνω πως είμαι ευτυχισμένος στη Φιορεντίνα και είμαι σίγουρος για αυτά που θέλω», απαντά ο Μαυροβούνιος.

Το μέλλον πως το βλέπει; «Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου. Αν με ζητήσει μια μεγάλη ομάδα, μπορώ να την ενεργοποιήσω και να φύγω. Δηλώνω, όμως, πως θα φύγω από τη Φλωρεντία μόνο όταν η ομάδα φτάσει στο επίπεδο που της αρμόζει.»

Η χρονιά που ξεκίνησε θα βρει τον Γιόβετιτς να παίζει μαζί με τον Λούκα Τόνι. Αυτό ενθουσιάζει τον νεαρό άσο. «Είναι μια ευχάριστη έκπληξη να παίζω με τον Λούκα. Όταν ήρθε μου είπε πως πρέπει να του αποδείξω πως είμαι στο επίπεδο του Ριμπερί ή του Τότι, με τους οποίους έπαιξε στο παρελθόν μαζί. Είμαι έτοιμος να του δείξω πως κι εγώ αξίζω», απάντησε με σιγουριά ο Γιόβετιτς.

Του έλειψε η… μουσικούλα

12/9/2012
Του έλειψε η… μουσικούλα
Ανυπόμονος να ακούσει ξανά τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, αμέσως μετά το ματς της εθνικής Ιταλίας με τη Μάλτα, δήλωσε πως στο μυαλό του είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από την οποία έλειψε τα τέσσερα τελευταία χρόνια η «Μεγάλη Κυρία».

Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με τα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ανήκουν πια στο παρελθόν. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να επανέλθουν στους συλλόγους τους και να ριχτούν στη μάχη, τόσο του πρωταθλήματος, όσο και των Ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ένας από αυτούς που δεν βλέπουν την ώρα να ξεκινήσουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Ιταλίας επί της Μάλτας με 2-0, τόνισε πως στο μυαλό του είναι το πρώτο παιχνίδι της «Μεγάλης Κυρίας» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Περιμένω να ακούσω ξανά τη μουσικούλα του Τσάμπιονς Λιγκ», ήταν ακριβώς τα λόγια του Μπουφόν. «Όλα αυτά τα χρόνια την άκουγα καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού μου και το θεωρούσα άδικο. Τώρα θα την ακούσω μέσα από το γήπεδο», συνέχισε με ενθουσιασμό μικρού παιδιού ο Μπουφόν.

Η Γιουβέντους έλειψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο θα επηρεάσει αυτό τους παίκτες της στα πρώτα, τουλάχιστον, παιχνίδια; «Πρέπει να παρουσιαστούμε με την αποφασιστικότητα που είχαμε πέρσι στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει ποιότητα και αν καταφέρουμε να «δαμάσουμε» τα συναισθήματά μας, όλα θα πάνε καλά.»

Αναφερόμενος στο συμβόλαιό του και την αναμενόμενη ανανέωση, ο Μπουφόν δεν φάνηκε να ανησυχεί. «Αυτό είναι το τελευταίο από τα προβλήματά μου. Από καιρό έχω πει πως η ανανέωση δεν θα γίνει σίριαλ. Θα έρθει η ώρα που θα συζητήσουμε με τη διοίκηση και θα έρθουμε σε συμφωνία», απάντησε ο έμπειρος γκολκίπερ.

Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Γκαλιάνι - Αλέγκρι

12/9/2012
Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Γκαλιάνι - Αλέγκρι
Σε κατηγορηματική διάψευση πως οι σχέσεις του με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι τεταμένες, προχώρησε ο ισχυρός άντρας της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο παράγοντας των «ροσονέρι» τόνισε με έμφαση πως ήταν αυτός που επέλεξε τον προπονητή και τον στήριξε από την αρχή, κάτι που συνεχίζει να κάνει.

Το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε η Μίλαν, με τις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών και τις αντιδράσεις των οπαδών για τις πωλήσεις του Τιάγκο Σίλβα και του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, φάνηκε να επηρεάζει τις σχέσεις των ανθρώπων της ομάδας. Οι φήμες που ήθελαν τον προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να βρίσκεται «στα μαχαίρια» με τον Αντριάνο Γκαλιάνι φούντωναν, με τον ισχυρό παράγοντα να φέρεται έτοιμος να απολύσει τον προπονητή.

Ο Γκαλιάνι, όμως, προσπαθώντας να χαμηλώσει τους τόνους, δηλώνει πως ουδέποτε σκέφτηκε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. «Ποτέ δεν υπήρξε ρήξη στις σχέσεις μου με τον Αλέγκρι. Αν κάποιος τον ήθελε στη Μίλαν και έκανε τα πάντα για να τον φέρει, αυτός είμαι εγώ. Έχει την αμέριστη στήριξη της διοίκησης και το γνωρίζει αυτό.»

Κυκλοφόρησαν, ωστόσο, φήμες που ήθελαν τον Πίπο Ιντζάγκι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της Μίλαν. Τι λέει ο Γκαλιάνι για αυτό; «Ο Πίπο ξεκίνησε πολύ καλά με τους νέους της Μίλαν και είμαι χαρούμενος για αυτό. Όμως είναι πολύ πρόωρο να προαχθεί σε πρώτο προπονητή, χρειάζεται πολύ υπομονή και δουλειά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.»

Κλείνοντας ο Γκαλιάνι έκανε μια αναφορά στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. «Θα δώσουμε 7 παιχνίδια σε 21 μέρες. Εκεί θα κριθούν πολλά, αλλά όχι όλα. Θεωρώ πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στην Ιταλία. Για την Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι από άλλο πλανήτη, ή σχεδόν», λέει γελώντας. Για να συνεχίσει λέγοντας πως «κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάμε καλά.»
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Καλά, αλλά αμφίβολος ο Ρόμπεν

12/9/2012
Καλά, αλλά αμφίβολος ο Ρόμπεν
Ο τραυματισμός που υπέστη ο Άριεν Ρόμπεν στον αγώνα της Ολλανδίας με την Ουγγαρία δεν αποδείχτηκε σοβαρός, αλλά είναι πιθανό να του στερήσει τη συμμετοχή στο ματς της Μπάγερν με τη Μάιντς για την Bundesliga το Σάββατο.

Ο εξτρέμ των Βαυαρών αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, οι γιατροί απέκλεισαν τη θλάση, αλλά το τράβηγμα που ένιωσε ίσως τον κρατήσει εκτός μάχης. Πιθανώς να προφυλαχθεί εν όψει και του αγώνα της επόμενης Τετάρτης με τη Βαλένθια για την πρεμιέρα του Champions League.

Άκυρος συναγερμός για Ρόις

12/9/2012
Άκυρος συναγερμός για Ρόις
Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι καρδιές των ανθρώπων της Ντόρτμουντ, αφού ο τραυματισμός που υπέστη ο Μάρκο Ρόις στη χθεσινή αναμέτρηση της Γερμανίας με την Αυστρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ αποδείχτηκε επιπόλαιος.

Ο νεοαποκτηθείς φορ τραυματίστηκε στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού στη φάση που άνοιξε το σκορ και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Αρχικά υπήρχαν φόβοι ακόμη και για κάταγμα, αλλά οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα έδειξαν πως έχει μία απλή κάκωση. Μάλιστα ο πρώην άσος της Γκλάντμπαχ θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τη Λεβερκούζεν για την τρίτη αγωνιστική της Bundesliga.

Καμία ανησυχία για Φορτούνη

12/9/2012
Καμία ανησυχία για Φορτούνη
Καθησυχαστικοί ήταν οι ιατροί της Καϊζερσλάουτερν για τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Μετά από εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει πάθει κάτι ο τένοντας και απλώς χρειάστηκε –και έκανε- τρία ράμματα.

Η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ντούισμπουργκ είναι αμφίβολη για προληπτικούς λόγους και θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στην συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου