ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
1/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Θερμό» επεισόδιο Γιορέντε-Μπίελσα

1/10/2012
«Θερμό» επεισόδιο Γιορέντε-Μπίελσα
Ένταση δημιουργήθηκε στην προπόνηση της Μπιλμπάο μεταξύ του Μαρσέλο Μπιέλσα και του Φερνάντο Γιορέντε. Ο 27χρονος επιθετικός αποχώρησε από το πρόγραμμα και πήγε στα αποδυτήρια μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον τεχνικό της ομάδας. Οι δύο άντρες ανέβασαν τους τόνους κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ενώ σχολίαζαν τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από τη Σοσιεδάδ (2-0) με τον Αργεντινό προπονητή να στέλνει τον Γιορέντε στα αποδυτήρια. Η Μπιλμπάο βρίσκεται στη 16η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μόνο μία νίκη στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

«Έψαχνα να βρω στυλό για να υπογράψω!»

1/10/2012
«Έψαχνα να βρω στυλό για να υπογράψω!»
Δεν το σκέφτηκε λεπτό ο Ρομπέρτο Σολδάδο, όταν η Βαλένθια του πρότεινε νέο πενταετές συμβόλαιο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ο Ισπανός επιθετικός μίλησε για πολλά θέματα, μεταξύ αυτών η λατρεία για την ομάδα του, οι πρώην αλλά και οι νυν επιθετικοί που θαυμάζει αλλά και η σημασία του να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Τα δύο χρόνια που βρίσκομαι εδώ (σ.σ. Βαλένθια), είναι φανταστικά. Η Βαλένθια είναι η πόλη μου, ο τόπος που γεννήθηκα και το να παίζω για την συγκεκριμένη ομάδα είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα μπορούσα να μου συμβούν» τόνισε ο Σολδάδο και αποκάλυψε στην συνέχεια: «Όταν ο σύλλογος μου προσέφερε συμβόλαιο πέντε ακόμα χρόνων δεν το σκέφτηκα καθόλου. Η Βαλένθια έχει φιλοδοξίες και είμαστε μια νέα ομάδα με πολύ μέλλον. Θέλω να κερδίσω τίτλους και θα κάνω ότι περισσότερο μπορώ». Στη συνέχεια μίλησε για το πώς ένιωσε όταν πρωτοήρθε στην ομάδα, κληθείς να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Βίγια. «Όταν ήρθα στην Βαλένθια ήμουν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Νταβίντ Βίγια. Ήξερα πως κουβαλούσα «βαρύ φορτίο» και πως αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά θα είχα πρόβλημα και οι οπαδοί θα απογοητεύονταν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και πλέον φοράω το ‘9’ στην πλάτη και είμαι ο αρχηγός της στην ομάδα της πόλης που μεγάλωσα! Είναι απίστευτο συναίσθημα να βλέπεις παιδιά στον δρόμο να φορούν φανέλα που φέρει το όνομά σου. Αισθάνεσαι πως πρέπει να τα δίνεις όλα για αυτούς». Ο αρχηγός των «νυχτερίδων» μίλησε ακόμα και για ποιους παίκτες είχε πρότυπά του όταν ήταν μικρότερος λαλά και ποιον εν ενεργεία επιθετικό θαυμάζει. «Λάτρευα τον Ιβάν Ζαμοράνο όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Ρεάλ. Επίσης Ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ ήταν επίσης πολύ καλός στην Ατλέτικο και φυσικά ο Ρονάλντο στην Μπαρτσελόνα. Αν σκεφθώ τους τωρινούς επιθετικούς εκτιμώ πολύ τον Γουέιν Ρούνεϊ. Πλέον δεν είναι απλός επιθετικός αλλά γυρίζει και μαρκάρει, κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο το γήπεδο, πρόκειται για ολοκληρωμένο παίκτη». Τέλος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου αύριο (Τρίτη 2/10) η Βαλένθια υποδέχεται την Λιλ. «Πρόκειται για την πιο όμορφη διοργάνωση που μπορείς να παίξεις. Νιώθεις την σημαντικότητά της γιατί κάθε σαββατοκύριακο παίζεις στο εγχώριο πρωτάθλημά σου για αυτόν το στόχο. Υπερασπίζεσαι τα χρώματα της ομάδας σου απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ για να φτάσει η Βαλένθια όσο ψηλότερα γίνεται».

Μουρίνιο: «Μισώ την κοινωνική μου ζωή!»

1/10/2012
Μουρίνιο: «Μισώ την κοινωνική μου ζωή!»
Κακά τα ψέματα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι και η συμπαθέστερη φυσιογνωμία που κυκλοφορεί στα γήπεδα. Συχνά εριστικός, ακόμα συχνότερα αλαζόνας, έχει γίνει το πρόσωπο που οι περισσότεροι «αγαπούμε να μισούμε». Ίσως, όμως, κάποιοι να αλλάξουν γνώμη για τον «Μου» μετά από όσα δήλωσε στο CNN. Ο Πορτογάλος τεχνικός ομολόγησε πως η δημοσιότητα τού στερεί πολλές χαρές της ζωής, ενώ αποδίδει το «κακό» προφίλ που βγάζει στις συνεντεύξεις τύπου στο επικοινωνιακό παιχνίδι που είναι υποχρεωμένος να παίζει. «Μισώ την κοινωνική μου ζωή!» παραδέχτηκε ο προπονητής της Ρεάλ, «Δεν μπορώ να είμαι ένας κανονικός πατέρας, είμαι σε ένα παιχνίδι όπου παίζει ο γιος μου και αντί να είμαι ένας μπαμπάς όπως όλοι οι άλλοι, ο κόσμος έρχεται και βγάζει φωτογραφίες και μού ζητάει αυτόγραφα. Ή έρχονται και με προσβάλουν και, ακόμα χειρότερα, βρίζουν τον 12χρονο γιο μου». Ο Μουρίνιο δήλωσε ακόμα πως ο κόσμος δεν ξέρει τον πραγματικό Ζοσέ και κρίνει από τα όσα βλέπει στο γήπεδο: «Όλοι ξέρουν τον προπονητή των 90 λεπτών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είναι απαραίτητο να είμαι ευχάριστος, είμαι εκεί για να κάνω τη δουλειά μου, για να κερδίσω. Ζω κάθε ματς σαν να ήταν το τελευταίο, έτσι ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει να δει». Eξάλλου ο «Special One» αναφέρθηκε και στην εικόνα που βγάζει στις συνεντεύξεις Τύπου: «Εκεί υπάρχει ένα παιχνίδι που είμαι υποχρεωμένος να παίξω. Ο κόσμος δεν με ξέρει σαν οικογενειάρχη ή σαν φίλο. Δεν παραπονιέμαι όμως». Σε εμάς σαν παράπονο ακούστηκε όλο αυτό πάντως….

Θουμπιθαρέτα: «Τα καλύτερα τον Μάιο…»

1/10/2012
Θουμπιθαρέτα: «Τα καλύτερα τον Μάιο…»
Τους τόνους αναφορικά με τον βαθμό δυσκολίας αυτή της εβδομάδας για την Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ρίξει ο Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε πριν από την αναχώρηση των «μπλαουγκράνα» για την Πορτογαλία, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα

Για τις προσεχείς αναμετρήσεις με την Μπενφίκα και την Ρεάλ Μαδρίτης

«Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ σημαντικές, επειδή υπάρχει το παιχνίδι του Champions League και ένας αγώνας για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι σπουδαιότερες εβδομάδα είναι τον ερχόμενο Μάιο».

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Τιάγκο Αλκάνταρα

«Ήταν μία καταστροφή για τον Τιάγκο, αλλά είναι σημαντικό να επανέλθει δυνατός γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσφέρει πολλές επιλογές».

Για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με την Σεβίλη

«Δεν θέλω να συζητήσουμε τα λάθη ή αν η διαιτησία ευνοεί κάποια ομάδα, επειδή πρόκειται για μία δύσκολη δουλειά. Πρέπει να αποφάσεις γρήγορα για πράγματα που συμβαίνουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου».

Ρονάλντο: «Θα νικήσουμε την Μπαρτσελόνα»

1/10/2012
Ρονάλντο: «Θα νικήσουμε την Μπαρτσελόνα»
Σίγουρος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα επικρατήσει της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη 5-1 επί της Λα Κορούνια. Την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το Clasico στο «Καμπ Νου» και οι Μαδριλένοι προέρχονται από το εντυπωσιακό 5-1 κόντρα στην Ντεπορτίβο. Στο χθεσινό ματς ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πέτυχε χατ-τρικ και τώρα ανυπομονεί να αντιμετωπίσει την παρέα του Λιονέλ Μέσι. «Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε απαθείς στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας 1-0», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος παίκτης και πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Είμαστε καλά, ξέρουμε ότι δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απώλειες. Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα θα είναι δύσκολο». Καταλήγοντας, ο Ρονάλντο τόνισε: «Παίξαμε δυνατά απόψε (χθες), αλλά χρειάζεται να μείνουμε συγκεντρωμένοι και σίγουροι ότι μπορούμε να κερδίσουμε εκεί. Θα νικήσουμε»!

Μέσι: «Τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα»

1/10/2012
Μέσι: «Τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα»
Τυχερός που παίζει στην Μπαρτσελόνα αισθάνεται ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Pais». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους «μπλαουγκράνα» και τόνισε στην «Μασία» (οι ακαδημίες του καταλανικού συλλόγου) οφείλεται αυτό που είναι σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι στην ισπανική εφημερίδα «Pais»

«Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα, όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα: βραβεία, τίτλους, γκολ. Τα πάντα! Θα μείνει στην ιστορία για όλα αυτά που έχει κερδίσει και έκανε εμένα καλύτερο παίκτη. Ήρθα εδώ σε ηλικία μόλις 13 ετών και κατάφερα να μάθω τα πάντα. Μεγάλωσα εδώ, πήγα σχολείο εδώ και έμαθα πολλά πράγματα για την Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Πάντα λέω ότι είμαι ευγνώμων, επειδή έτσι είναι η κατάσταση. Η ομάδα Νέων του συλλόγου είναι η καλύτερη στον κόσμο και έχει βγάλει παίκτες όπως ο (Ζεράρ) Πικέ και ο Σεσκ (Φάμπρεγας) και υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάνει καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τώρα είναι σε άλλες ομάδες, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερους παίκτες από την ομάδα που θα τα πηγαίνουν καλά στις ομάδες». Στη συνέχεια, ο 25χρονος παίκτης τόνισε: «Το καλύτερο πράγματα σε αυτή την ομάδα είναι ότι μετά από πέντε χρόνια συνεχίζει να βλέπει το επόμενο παιχνίδι με τον ίδιο ζήλο και έχει την ίδια φιλοδοξία να κατακτήσει τίτλους. Παρόλα αυτά, θυμώνω όταν χάνω και κάνω ό,τι μπορώ να κερδίσουμε. Πάντα μπαίνω στο γήπεδο με τη σκέψη της νίκης, όχι να πετύχω πολλά γκολ. Προτιμώ τα τρόπαια με την ομάδα και όχι τα προσωπικά, τα οποία προέρχονται από τις δικές μου ενέργειες. Στεναχωριέμαι περισσότερο για το αν είμαι καλός άνθρωπος και όχι αν είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Όταν θα αποσυρθώ θέλω ο κόσμος να με θυμάται ως καλό άνθρωπο και όχι σαν κάποιο που πέτυχε πολλά γκολ». Καταλήγοντας, ο Μέσι αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εμπλακώ σε μία τέτοια συζήτηση. Δεν με ενδιαφέρει να ψάξω για συγκρούσεις ή προβλήματα. Δεν με αφορά η ιδέα της ζωής ή του στιλ μου. Προτιμώ να έχω σεβασμό σε όλους».


 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  





Έπαιξε ο Γουίλσιρ

1/10/2012
Έπαιξε ο Γουίλσιρ
Ο Τζακ Γουίλσιρ επέστρεψε και έδειξε ξανά δυνατός και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Άρσεναλ! Ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα των «κανονιέρηδων» στην ήττα (1-0) από την αντίστοιχη της Γουέστ Μπρομ το μεσημέρι της Δευτέρας και η εμφάνισή του ικανοποίησε τον Αρσέν Βενγκέρ. Για πρώτη φορά μετά το Μάιο του 2011, στην ισοπαλία (2-2) της Άρσεναλ με τη Φούλαμ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Γουίλσιρ κλώτσησε και πάλι μπάλα σε επίσημο παιχνίδι, έστω κι αν αυτό ήταν με την ομάδα Νέων του λονδρέζικου συλλόγου. Πέρασαν 17 μήνες από τότε, ο Άγγλος άσος έδειξε υπομονή και πείσμα για να επανέλθει στα γήπεδα, δεν λύγισε από τους συνεχείς και σοβαρούς τραυματισμούς και τελικά τα κατάφερε! Έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις της Άρσεναλ εδώ και αρκετές μέρες, ο Βενγκέρ θεώρησε σωστό να τον δει πρώτα σε δράση με τη δεύτερη ομάδα, προκειμένου να μην πέσει αμέσως στα… βαθιά. Ο Γουίλσιρ πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, το μεσημέρι της Δευτέρας και αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό από τον Κρίστοφερ Όλσον. Δεν παραπονέθηκε σε καμία στιγμή για τυχόν ενοχλήσεις στο ταλαιπωρημένο του πόδι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αλλά αυτό ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό στο πρώτο του ματς έπειτα από τόσο καιρό.

Βενγκέρ: «Τζόγαρα με τον Ντιαμπί»

1/10/2012
Βενγκέρ: «Τζόγαρα με τον Ντιαμπί»
Στην παραδοχή ότι πήρε υψηλό ρίσκο στηριζόμενος στον Αμπού Ντιαμπί, ως αντικαταστάτη του Άλεξ Σονγκ προχώρησε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός συνηγόρησε στην παραχώρηση του Καμερουνέζου μέσου το περασμένο καλοκαίρι στη Μπαρτσελόνα, υπολογίζοντας πως ο Ντιαμπί θα αναδεικνυόταν σε παίκτη-κλειδί τη φετινή χρονιά για το κέντρο της Άρσεναλ. Όμως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Τσέλσι όπου αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον προπονητή του. «Το ιατρικό ιστορικό του Ντιαμπί δεν είναι καλό», παραδέχτηκε ο Βενγκέρ. «Με ανησυχεί η κατάστασή του. Ήταν ρίσκο η πώληση του Σονγκ αλλά υπολόγιζα πως θα επέστρεφε και ο Γουίλσιρ. Έχουμε πολλούς μέσους, αλλά όχι αρκετούς που να είναι δυναμικοί. Θα δούμε στο τέλος της σεζόν αν ήταν μια καλή απόφαση τελικά», κατέληξε ο Γάλλος προπονητής.

Προπονήσεις με τη Γιουνάιτεντ για Σιλβέστρ

1/10/2012
Προπονήσεις με τη Γιουνάιτεντ για Σιλβέστρ
Σε γνώριμα λημέρια θα επιστρέψει ο Μικαέλ Σιλβέστρ, αφού συμφώνησε να κάνει προπονήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεδομένου ότι δεν βρήκε ομάδα φέτος το καλοκαίρι, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον που υπήρχε από τη Βέροια. Ο Γάλλος αμυντικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους «κόκκινους διαβόλους» από το 1999 ως το 2008, δεν κατάφερε να βρει νέα επαγγελματική στέγη ύστερα από τη λήξη του συμβολαίου του με τη Βέρντερ Βρέμης. Παρόλα αυτά, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται πρόθυμος να κρεμάσει τα παπούτσια του. Αντίθετα, θέλει να παραμείνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση, προκειμένου να προετοιμάσει την επιστροφή του στα γήπεδα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Έτσι, στο εξής, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, προπονούμενος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Μιραλάς: «Καλύτερα από ό,τι περίμενα»

1/10/2012
Μιραλάς: «Καλύτερα από ό,τι περίμενα»
Ενθουσιασμένος από όσα έχει συναντήσει στην Έβερτον και στο αγγλικό πρωτάθλημα και μάλλον έκπληκτος από το πόσο γρήγορα καθιερώθηκε στην ενδεκάδα δήλωσε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού παραδέχτηκε, ωστόσο, πως ακόμη δεν είναι στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θέλει μετά τον καλοκαιρινό του τραυματισμό. «Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα κι από ό,τι ήλπιζα. Η περίοδος προσαρμογής μου ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι πίστευα. Αυτό αποδίδεται σε πολλούς παράγοντες. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί απέναντί μου, η συμπεριφορά τους είναι άψογη. Μου μιλούν πολύ και με υποστηρίζουν. Ο άλλος παράγοντας έχει να κάνει με το χρόνο συμμετοχής μου, καθώς έχω περάσει πολύ χρόνο στο γήπεδο κι έχω παίξει σε περισσότερα ματς από ό,τι πίστευα στην αρχή», ανέφερε ο Μιραλάς, που σε επτά εμφανίσεις με τα «ζαχαρωτά» έχει 3 γκολ και 4 ασίστ. «Ακόμη δεν είμαι στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θέλω. Χρειάζομαι κάποια σερί παιχνίδια για να είμαι 100% έτοιμος. Είχα μία κουβέντα με τον προπονητή όταν πρωτοήρθα και ήξερε καλά πως δεν είχα κάνει ολόκληρη την προετοιμασία, γιατί είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Προσπαθώ να καλύψω το χαμένο έδαφος μέσα από τα παιχνίδια», πρόσθεσε ο 25χρονος άσος και πρόσθεσε: «Πάντως ήξερα και πριν έρθω εδώ για τις απαιτήσεις που έχει η Premier League από την πλευρά της φυσικής κατάστασης. Ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος. Ένα από τα πλεονεκτήματά μου είναι ότι είμαι γρήγορος, έτσι προσπαθώ να αποφύγω τα σκληρά μαρκαρίσματα που παίκτες σαν κι εμένα προσελκύουμε».

Ονειρεύεται εξωτερικό ο Μπέιλ

1/10/2012
Ονειρεύεται εξωτερικό ο Μπέιλ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι πιθανότατα η πολυτιμότερη μονάδα της Τότεναμ, αποτελώντας το μήλον της έριδος για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες το περασμένο καλοκαίρι. Κι αν ο Ουαλός προτίμησε τη δεδομένη στιγμή να κλείσει τα αυτιά του στις μεταγραφικές σειρήνες ανανεώνοντας με τους «Σπερς» για τέσσερα χρόνια, δε σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο σε ενδεχόμενη μελλοντική πρόταση, αφού δεν έκρυψε πως το όνειρό του είναι να φύγει από το νησί κάποια στιγμή. «Δεν φοβάμαι να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου αλλού», δήλωσε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός για να συμπληρώσει: «Είναι μια εμπειρία που θα ήθελα να δοκιμάσω. Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου αλλά αν ερχόταν κάποια πρόταση στο μέλλον προφανώς και θα την εξέταζα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Ο Μπέιλ αναφέρθηκε και στον προπονητή της ομάδας, Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο οποίος, σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, ξέρει να ακούει τους παίκτες του: «Αν κάποιες φορές νιώσουμε ότι κουραζόμαστε πολύ στην προπόνηση του το λέμε και χαλαρώνει. Μαθαίνει ακόμα κι αυτός ως προπονητής. Χρειάζεται κι εκείνος το χρόνο του».

Αγουέρο: «Διαφορετική αντιμετώπιση από τους διαιτητές»

1/10/2012
Αγουέρο: «Διαφορετική αντιμετώπιση από τους διαιτητές»
Την αντιμετώπιση που έχουν από τους διαιτητές της Premier League οι ποδοσφαιριστές με καταγωγή εκτός Μεγάλης Βρετανίας στηλίτευσε ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να τονίζει πως οι ξένοι παίκτες «παίρνουν σφυρίγματα πιο δύσκολα», σε σχέση με τους Άγγλους συναδέλφους τους. Ο 24χρονος άσος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Πρέμιερ και πιστεύει πως αυτό το φαινόμενο έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα. «Δεν προσπαθώ να μπω σε μπελάδες ή σε συζητήσεις για τη διαιτησία. Πάντα θα υπάρχουν λάθη από την πλευρά τους, όπως στην περίπτωση του πέναλτι που κέρδισε η Φούλαμ εις βάρος μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε τη δουλειά μας», τόνισε ο ίδιος για να αναφερθεί στις …διακρίσεις που πιστεύει ότι γίνονται: «Νομίζω πως ένα μικρό προβάδισμα στα σφυρίγματα το έχουν τα παιδιά που είναι από την Αγγλία. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, ένας ξένος παίκτης θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη δυσπιστία».


ΙΤΑΛΙΑ                                                                 


Σβήνει κεράκια ο Ματζάρι

1/10/2012
Σβήνει κεράκια ο Ματζάρι
«Μετά τα 50 χρόνια δεν πρέπει να γιορτάζονται τα γενέθλια» έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Βάλτερ Ματζάρι. Ο προπονητής της Νάπολι, όμως, που σήμερα κλείνει τα 51 του χρόνια, βρέθηκε στο επίκεντρο θερμών εκδηλώσεων από οπαδούς της ομάδας που έφτασαν μέχρι το προπονητικό κέντρο για να του ευχηθούν και να γιορτάσουν μαζί του τα γενέθλιά του. Την 1η Οκτωβρίου του 2009 ο Βάλτερ Ματζάρι δεν είχε κανένα λόγο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα ήταν άνεργος και περίμενε ένα τηλεφώνημα που θα του πρόσφερε θέση σε κάποιον πάγκο. Ήλπιζε πως το τηλεφώνημα αυτό θα ερχόταν από τη Ρόμα, που όμως προτίμησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ειρωνεία της τύχης, ήταν ο Ρανιέρι αυτός που οδήγησε σε νίκη τη Ρόμα στο ματς με τη Νάπολι και οδήγησε στην απόλυση τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Ο πάγκος των «παρτενοπέι» έμεινε… ορφανός, ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έψαχνε τον ιδανικό αντικαταστάτη του πρώην παίκτη της Μίλαν και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βάλτερ Ματζάρι, που την 7η Οκτωβρίου του 2009 αναλάμβανε τις τύχες της ομάδας του νότου. Από τότε ο Ματζάρι πέτυχε ένα μικρό θαύμα στη Νάπολι. Δύο φορές κέρδισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, μία φορά για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας. Αυτό, όμως, που κατάφερε ήταν να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη του μέρα στο Σαν Πάολο. «Η ομάδα θα δίνει την ψυχή της σε κάθε ματς», είχε δηλώσει και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι. Ο Ματζάρι έχει πετύχει 69 νίκες σε 142 ματς με τη Νάπολι, ενώ έχει ηττηθεί 31 φορές. Για το λόγο αυτό θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές που πέρασαν από τη Νάπολη, ενώ είναι σίγουρα πολύ αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων. Οι «τιφόζι» της Νάπολι δεν ξεχνούν όσα έχουν πετύχει ο Ματζάρι με τους παίκτες του και με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Πολλές οι φωτογραφίες, πολλές οι ευχές, με κάποιους, ωστόσο, οπαδούς να κάνουν την πιο πρωτότυπη δήλωση. «Κόουτς, αν και έχεις εσύ γενέθλια, είμαστε εμείς που περιμένουμε δώρο. Να μας το φέρεις το Μάιο. Και να είναι το Σκουντέτο. Αυτό θέλουμε από εσένα», έλεγαν στον Ματζάρι. Δείγμα πως ο εορτάζων τα 51α του γενέθλια, Βάλτερ Ματζάρι, έχει κάνει τους Ναπολιτάνους να ονειρεύονται με την καλή δουλειά που έχει κάνει στη Νάπολι.

«Δεν κρίνουμε τις αποφάσεις των διαιτητών»

1/10/2012
«Δεν κρίνουμε τις αποφάσεις των διαιτητών»
Δεν προτίθεται να διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής και έκρινε την αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Νάπολι ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Γένοβας, Πασκουάλε Σενσίμπιλε. Ο παράγοντας της «Σαμπ» μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τα συγχαρητήριά του στους παίκτες του Τσίρο Φεράρα, αν και ρωτήθηκε επανειλημμένα για την επίμαχη φάση. Για την 7η αγωνιστική του Καμπιονάτο η Γιουβέντους με τη μεγάλη της νίκη με 4-1 επί της Ρόμα το Σάββατο, παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία και περίμενε τον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στη Σαμπντόρια και τη Νάπολι, για να δει αν θα έχει «συγκάτοικο» στο «ρετιρέ». Οι «παρτενοπέι» τελικά νίκησαν με 1-0 και «απάντησαν» στη «Μεγάλη Κυρία» χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έντινσον Καβάνι. Το πέναλτι αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας. Οι άνθρωποι της Σαμπντόρια, όμως, δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον Τύπο και δεν κρίνουν την απόφαση του διαιτητή. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της «Σαμπ», Πασκουάλε Σενσίμπιλε, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. «Παραδοσιακά η Σαμπντόρια δεν σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε, ακόμα και αν πολλοί θεωρούν πως δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι», ήταν το σχόλιο του Σενσίμπιλε. Ο παράγοντας της ομάδας της Γένοβας είχε, ωστόσο, πολλά να πει για τους παίκτες της ομάδας του. «Είναι ένα γκρουπ νέων παιδιών που μας έχει κάνει περήφανους με όσα έχει πετύχει ως τώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη τόσο σε αυτούς που παίζουν, όσο και σε εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ομάδας. Ξέρουμε πως είναι όλοι τους πολύ καλοί παίκτες και αυτό μας κάνει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου», τόνισε ο Πασκουάλε Σενσίμπιλε, αναφερόμενος στους παίκτες του Τσίρο Φεράρα.

Εμπιστοσύνη με… ημερομηνία λήξης

1/10/2012
Εμπιστοσύνη με… ημερομηνία λήξης
Δύσκολη είναι η θέση του Ντομένικο Ντι Κάρλο μετά τη βαριά ήττα με 4-1 που υπέστη η Κιέβο από την Παλέρμο. Ο Ιταλός προπονητής βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο, αν και πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία κάνουν λόγο για εμπιστοσύνη με… ημερομηνία λήξης, που προτίθεται να του δείξει ο πρόεδρος της ομάδας, Λούκα Καμπεντέλι. Όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα είθισται να πληρώνει το «μάρμαρο» ο προπονητής. Είναι, εξάλλου, πολύ πιο απλό να απολύσεις έναν, από το να απολύσεις 25, όπως έχει πει και ο «ειδικός» στις αλλαγές προπονητών, ιδιοκτήτης της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Τη μοίρα των προπονητών που βλέπουν την πόρτα της εξόδου μετά από μια σειρά ατυχών αποτελεσμάτων είναι έτοιμος να ακολουθήσει και ο Ντομένικο Ντι Κάρλο. Η Κιέβο Βερόνα, αν και μπήκε στην κούρσα του πρωταθλήματος με νίκη, έχει υποστεί 5 συνεχόμενες ήττες και με τους τρεις βαθμούς περνάει μόλις δύο ομάδες, την Κάλιαρι και τη Σιένα. Ο πρόεδρος της Κιέβο Λούκα Καμπεντέλι, ωστόσο, έχει αποφασίσει να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον προπονητή του, κρατώντας τον στη θέση του μέχρι το ματς της 7ης αγωνιστικής. Σε αυτό η Κιέβο υποδέχεται τη Σαμπντόρια, μια από τις ομάδες που έχουν εντυπωσιάσει με τη μέχρι τώρα πορεία τους. Αν η ομάδα της Βερόνα δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη, ο Ντι Κάρλο θα αποτελέσει παρελθόν. Το χρονικό σημείο δεν επιλέχτηκε τυχαία, αφού μετά την 7η αγωνιστική το Καμπιονάτο διακόπτεται για τους αγώνες της εθνικής Ιταλίας και η διακοπή αυτή θα δώσει την ευκαιρία στον νέο προπονητή της ομάδας να δουλέψει και να γνωρίσει τους παίκτες του χωρίς την ασφυκτική πίεση του χρόνου. Όλα αυτά, φυσικά, αν η Κιέβο γνωρίσει άλλη μία ήττα, την έκτη συνεχόμενη.

Ταλέντο στις τελικές πάσες ο Κασάνο

1/10/2012
Ταλέντο στις τελικές πάσες ο Κασάνο
Το εγκώμιο του συμπαίκτη του στην Ίντερ Αντόνιο Κασάνο, έπλεξε ο Ντιέγκο Μιλίτο, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ομάδας του, μετά το νικηφόρο παιχνίδι των «νερατζούρι» κόντρα στη Φιορεντίνα. Ο Μιλίτο τόνισε πως ο Κασάνο είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έχει τις ασίστ στο «αίμα» του . Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος του Σεπτεμβρίου για να καταφέρει η Ίντερ να πάρει την πρώτη της νίκη στο Σαν Σίρο. Αν και η αντίπαλός της, η Φιορεντίνα, ήταν στα χαρτιά η δυσκολότερη αντίπαλος μέχρι τώρα, οι «νερατζούρι» με γκολ του Μιλίτο με πέναλτι και του Κασάνο, πήραν το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο» της χρονιάς. Μετά το ματς ο ένας εκ των σκόρερ της Ίντερ, ο Ντιέγκο Μιλίτο, μίλησε στο «Inter Channel» και εκθείασε τον έτερο σκόρερ, Αντόνιο Κασάνο. «Ο Αντόνιο μου έδωσε μια εκπληκτική πάσα στη φάση του δοκαριού που είχα. Ήταν κρίμα που δεν μπήκε αυτό το γκολ, θα ήταν το μισό δικό του. Ο Κασάνο μου έδωσε και άλλες εξαιρετικές πάσες. Ο άνθρωπος έχει τις ασίστ στο «αίμα» του. Ξέρει πότε να σου δώσει τη μπάλα ώστε να είσαι έτοιμος απλά να τη στείλεις στα δίχτυα. Είναι ταλέντο σε αυτό», σημείωσε ο «Πρίγκιπας». Οι δυο τους δείχνουν να ταιριάζουν πολύ. «Ο Κασάνο είναι μεγάλος παίκτης, ξέρει να κινείται και να ανοίγει χώρους. Αυτά, μαζί με τις πάσες που προανέφερα, τον κάνουν ιδανικό συμπαίκτη. Αν συνεχίσουμε έτσι θα το δείξει ο χρόνος. Τώρα, πάντως, είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας. Το ίδιο και ο προπονητής μας, νομίζω», απάντησε ο Μιλίτο.

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Μαρέσκα

1/10/2012
Μοίρασε συγχαρητήρια ο Μαρέσκα
Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του στη Σαμπντόρια έστειλε μέσω Twitter ο Έντσο Μαρέσκα, για το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στη Νάπολι. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στο ματς αυτό, αλλά έδειξε πως αποτελεί μέλος της οικογένειας της «Σαμπ», αν και βρίσκεται ελάχιστο καιρό στη Γένοβα. Η περσινή παρουσία της στη δεύτερη κατηγορία αποτελεί ένα κακό εφιάλτη για όλους στη Γένοβα. Η Σαμπντόρια κατάφερε να επανέλθει αμέσως στη Serie A και με τις σωστές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού μπόρεσε να ξεκινήσει το Καμπιονάτο εντυπωσιακά. Η εξαιρετική πορεία της Σαμπντόρια διακόπηκε από τη Νάπολι. Το εύστοχο πέναλτι του Έντινσον Καβάνι αρκούσε για να δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι, δεν ήταν, όμως, αρκετό για να απογοητεύσει τους ανθρώπους της «Σαμπ». Αυτό φάνηκε από το μήνυμα μέσω Twitter που έστειλε σε όλους στη Γένοβα ο Έντσο Μαρέσκα. «Σπουδαία εμφάνιση της ομάδας. Συγχαρητήρια σε όλους! Πολλά συγχαρητήρια και στον κόσμο της ομάδας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο γήπεδο. Συνεχίστε έτσι», έγραψε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι αυτό. Με το μήνυμά του αυτό ο Μαρέσκα δείχνει πως έχει νιώθει μέλος της οικογένειας της Σαμπντόρια, αν και βρίσκεται στη Γένοβα μόλις λίγες εβδομάδες.

«Σημαντικό που επιστρέψαμε στις νίκες»

1/10/2012
«Σημαντικό που επιστρέψαμε στις νίκες»
Εύκολη χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του επί της Σιένα ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο προπονητής της Λάτσιο μιλώντας μετά τη λήξη του αγώνα παραπονέθηκε μόνο για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις, επέμεινε, ωστόσο, πως ήταν σημαντικό να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο Καμπιονάτο. Η εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν εύκολη για τη Λάτσιο. Η εντός έδρας ήττα από τη Τζένοα δημιούργησε προβληματισμό στην ομάδα, που εντάθηκε μετά τη συντριβή από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο στην εμβόλιμη μεσοβδόμαδη αγωνιστική. Το παιχνίδι, λοιπόν, με τη Σιένα στο Ολίμπικο ήταν σημαντικό, ώστε η ομάδα να επανέλθει στις επιτυχίες. Μετά τη νίκη με 2-1, ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος. «Αν και δεν ήμαστε καλοί και στα 90 λεπτά του αγώνα, πρέπει να ομολογήσω πως νικήσαμε εύκολα. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και πετύχαμε δύο γκολ, χωρίς να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να ελπίζει πως μπορεί να μας κάνει ζημιά. Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν το τέρμα που δεχτήκαμε στις καθυστερήσεις. Δεν μας στοίχησε, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί στο μέλλον δεν ξέρουμε αν ένα γκολ στο τέλος θα κοστίζει βαθμούς», τόνισε ο Πέτκοβιτς. Η ομάδα προερχόταν από δύο ήττες. Πόσο δύσκολο ήταν για την Λάτσιο να αντιμετωπίσει τη Σιένα; «Είναι αλήθεια πως χάσαμε τα δύο τελευταία ματς, με το παιχνίδι κόντρα στη Τζένοα να το χάνουμε άδικα, για μένα. Η ομάδα, όμως, έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω πολύ στους παίκτες μου. Ήξερα πως θα δώσουν τα πάντα για τη νίκη και αυτό έκαναν. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να αποκτήσουμε διάρκεια στην απόδοσή μας», απάντησε ο Βόσνιος τεχνικός.


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


Κρόος: «Ακόμα να ξεχάσουμε την Τσέλσι»

1/10/2012
Κρόος: «Ακόμα να ξεχάσουμε την Τσέλσι»
«Εφιάλτες» με τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι, φαίνεται πως συνεχίζουν να βλέπουν οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου τέσσερις μήνες μετά, σύμφωνα με δηλώσεις του Τόνι Κρόος. Ο 22χρονος μέσος δεν έχει ξεχάσει ακόμη την συγκεκριμένη αναμέτρηση και τόνισε πως φέτος θέλει το τέλος της χρονιάς να τον βρει με το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην… αγκαλιά. «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε τον τελικό με την Τσέλσι, επειδή ήμασταν τόσο κοντά στο τρόπαιο. Ελπίζουμε να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να το κατακτήσουμε φέτος», είπε αρχικά ο Κρόος. Μάλιστα, το «κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά» δείχνει πως αποτελεί τον διακαή πόθο του Γερμανού μέσου, ενώ φέτος δίνει στην ομάδα του περισσότερες πιθανότητες, λόγω ποιοτικότερου ρόστερ: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντικό για εμένα, όπως και το γερμανικό πρωτάθλημα. Καταφέραμε να φτάσουμε έως τον τελικό πέρυσι και μπορούμε να το κάνουμε και φέτος. Έχουμε προσθέσει αρκετό "βάθος" στο ρόστερ μας και μπορούμε να διεκδικήσουμε όλες τις διοργανώσεις».

«Οι παίκτες εξάντλησαν την υπομονή μου»

1/10/2012
«Οι παίκτες εξάντλησαν την υπομονή μου»
Προβληματισμένος με την εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στη νίκη επί της Βέρντερ στη Βρέμη με σκορ 2-0, εμφανίστηκε ο Ματίας Ζάμερ. Ο αθλητικός διευθυντής των «βαυαρών» ξεκαθάρισε ότι δεν μετράνε μόνο οι νίκες, αλλά και οι εμφανίσεις και άφησε αίχμες για τους παίκτες. «Πρέπει να προσέξουμε και να μην σταθούμε στη νίκη. Δεν παίξαμε έξυπνα και επιθετικά. Όσα κάναμε πριν το πρώτο μας γκολ ήταν πολύ λίγα, αυτό είναι σίγουρο. Υπήρχε έλλειψη κινητικότητας, αυτό πρέπει να το πούμε. Ξέρω δεν είναι πάντα εύκολο να κυριαρχήσεις στον αντίπαλό σου, αλλά δείξαμε μικρή πνευματική δύναμη. Οι παίκτες εξάντλησαν την υπομονή μου» τόνισε στο Sportsbild ο Ζάμερ για τη νίκη της Μπάγερν που επετεύχθη με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ευχαριστίες από την οικογένεια του Βούκτσεβιτς

1/10/2012
Ευχαριστίες από την οικογένεια του Βούκτσεβιτς
Συγκινημένη από το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που έχει λάβει από γνωστούς και αγνώστους μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρις Βούκτσεβιτς σε τροχαίο ατύχημα την Παρασκευή δηλώνει η οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Με επιστολή τους, τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού κύκλου του 22χρονου άσου που παραμένει σε τεχνητό κώμα κι ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, αναφέρουν πως αντλούν δύναμη και πίστη από τις ευχές όσων βρίσκονται δίπλα τους. «Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το πρωτοφανές ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που έχουμε δεχτεί αυτές τις δύσκολες μέρες. Όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει να ελπίζουμε στην ανάρρωση του Μπόρις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε στους γιατρούς που επί δύο μέρες έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το παιδί μας. Επίσης ευχαριστούμε τη διοίκηση της Χόφενχαϊμ και την ομάδα του Μπόρις, που είναι δίπλα του. Είναι εντυπωσιακό με πόση ευαισθησία έχουν ανταποκριθεί όλοι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», αναφέρεται στην επιστολή. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τον νεαρό κροατικής καταγωγής ποδοσφαιριστή. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα και οι γιατροί ελπίζουν η κατάστασή του να μην παρουσιάσει επιδείνωση.

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Bundesliga

1/10/2012
Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Bundesliga
Μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε πως έχει ο Αντριάν Νίκτσι. Ο 22χρονος άσος του Ανόβερου νοσηλεύεται ήδη σε πανεπιστημιακή κλινική της περιοχής και δεν απειλείται η ζωή του. Την Παρασκευή, παραμονή του αγώνα με το Αμβούργο, ο νεαρός ποδοσφαιριστής ένιωσε αδιαθεσία και παρουσίασε υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να φύγει από το ξενοδοχείο και να επιστρέψει στην έδρα της ομάδας. Προσωρινά αισθάνθηκε καλύτερα, αλλά την Κυριακή η κατάστασή του επιδεινώθηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και έγινε η διάγνωση. «Είναι σε καλά χέρια. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του Ανόβερου, Γιορκ Σμάντκε. «Η μηνιγγίτιδα ακούγεται άσχημα και χρειάζεται προσοχή. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για μας», είπε ο προπονητής της ομάδας, Μίρκο Σλόμκα. Ο Ελβετός μέσος θα παραμείνει περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι το ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 20 Οκτωβρίου. Φέτος είχε ήδη 5 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για Βούκτσεβιτς

1/10/2012
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για Βούκτσεβιτς
Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Βούκτσεβιτς, ο οποίος από την Παρασκευή νοσηλεύεται μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ο 22χρονος άσος της Χόφενχαϊμ παραμένει σε τεχνητό κώμα και οι γιατροί θεωρούν πως οι μέρες μέχρι την Τετάρτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ελπίζοντας πως η υγεία του δεν θα παρουσιάσει επιδείνωση. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί σε τρίωρη επέμβαση στο κεφάλι και ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.


 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Τα έκανε… Μα(ντα)ντάρα

1/10/2012
Τα έκανε… Μα(ντα)ντάρα
Τελικά συμβαίνει και στους καλύτερους… Ο Στιβ Μανταντά ήθελε να δώσει γρήγορα συνέχεια στο παιχνίδι της Μαρσέιγ με τη Βαλανσιέν ψάχνοντας με το χέρι κάποιον συμπαίκτη του. Όμως αντί για σφαιροβόλος, αποδείχτηκε μέγας γκαφατζής, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του και σερβιρίστηκε στο διάβα αντιπάλου, που είπε «merci» και την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Η ομάδα της Μασσαλίας όχι απλώς δεν διατήρησε το απόλυτο, αλλά γνώρισε και τη συντριβή με 4-1. 
 



ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου