ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-4 (pics+video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-4 (pics+video)



Ο Ολυμπιακός ξεπουπούλιασε, ταπείνωσε και... ρήμαξε την ΑΕΚ με τέσσερα γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας την με το επιβλητικό σκορ 0-4. Την αφήνει να... κλαίει στην τελευταία θέση και της κούνησε μαντήλι που οδεύει στη Β' Εθνική. Με πέναλτι ο Αμπντούν στο 23', γκολάρα ο Μήτρογλου στο 57', ο Φουστέρ "χτύπησε" στο 85', ενώ ο "πιστολέρο" έκανε το 0-4 στο 88'. Άντε Γεια!
Στην ΑΕΚ πριν το ματς ορισμένοι έβγαλαν γλώσσα, αλλά οι Νταμπλούχοι Ελλάδας τους την "έκοψαν" και τους τιμώρησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ολυμπιακός ξεπουπούλιασε, ταπείνωσε και... ρήμαξε την Ένωση με τέσσερα γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας την με το επιβλητικό σκορ 0-4, δείχνοντας ποια είναι η τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Την αφήνει να... κλαίει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και της κουνάει "μαντήλι" βλέποντας την να οδεύει ολοταχώς στην δεύτερη κατηγορία.

Ο Αμπντούν άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση (1-0) στο 23' με άψογη εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από καθαρό φάουλ μέσα στην περιοχή του Γιάγκο ο οποίος γκρέμισε καθαρά από πίσω τον Μήτρογλου, δεχόμενος πολύ σωστά κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης.
 
Το 2-0 το σημείωσε ο "πιστολέρο" στο 57', ο οποίος "εκτέλεσε" τον Κωνσταντόπουλο με ένα ασύλληπτο και αριστουργηματικό μακρινό σουτ, στο 85' με ωραία προβολή ο Φουστέρ "έγραψε" το 3-0, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε με το δεύτερο του προσωπικό τέρμα στο παιχνίδι ο 24χρονος Έλληνας σέντερ με καταπληκτικό πλασέ στο 88'. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 28 πόντους στην βαθμολογία στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Super League, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους στην ιστορία τους σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, όντας στο +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (23β), στο +16 από τον Παναθηναϊκό και στο +23 από την ουραγό ΑΕΚ.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και ένα σχήμα φουλ επιθετικό! Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας και Χολέμπας. Ο Φέισα αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μασάντο σε θέση μέσα δεξιά στο κέντρο και τον Γκρέκο σε θέση μέσα δεξιά. Ο Φουστέρ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν την αριστερή και ο Μήτρογλου έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός εντεκάδας έμειναν οι Μανιάτης και Μοδέστο, ενώ ο ερυθρόλευκος πάγκος ήταν πιο δυνατός από ποτέ (Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος).

Από την πλευρά του, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κωνσταντόπουλος. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Βλάχος, Κουτρουμπής, Γιάγκο και Λαγός. Οι Κορδέρο και Φέτσης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Κοντοέ δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, τον Κατίδη αριστερά και τον Γκερέιρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κατσικοκέρη.

Η εικόνα του αγώνα ήταν όπως την περιμέναμε. Ο Ολυμπιακός ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι έδωσαν έμφαση στην άμυνα και οι ερυθρόλευκοι, με ένα πολύ επιθετικό σχήμα, είχαν την μπάλα στα πόδια τους την περισσότερη ώρα σε αυτό το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μόλις στο 7ο λεπτό, οι Πρωταθλητές απείλησαν για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τοροσίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (8'), ο Κοντοές επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία. Στη συνέχεια, και για ένα δεκάλεπτο, το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Η ΑΕκ προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια μία-δύο φορές, βγαίνοντας στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, αλλά ο Σιόβας είχε ψύχραιμες αντιδράσεις, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 21', ο Γκρέκο με έξοχη μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Φουστέρ, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση. Από θέση μέσα αριστερά σέντραρε προς το πρώτο δοκάρι, με τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα προ του Μήτρογλου.
 
Στο 22', έγινε η φάση του αγώνα. Πάλι σε αντεπίθεση, ο Τοροσίδης σέντραρε από τα δεξιά προς την... καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Ο Μήτρογλου, ενώ ήταν φάτσα με το τέρμα και έτοιμος να σκοράρει, είδε τον Γιάγκο να τον τραβάει από το λαιμό. Σωστό πέναλτι υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος παρατήρησε επίσης σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα τον στόπερ της ΑΕΚ. Ο Μήτρογλου βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Αμπντούν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 23' και με ψύχραιμη εκτέλεση με το δεξί έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος διάλεξε την αριστερή. Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Αλγερινό εξτρέμ και είχε για το υπόλοιπο του αγώνα το αριθμητικό πλεονέκτημα.
 
Στο 30', ο στόπερ Μπουγαΐδης πήρε τη θέση του Γκερέιρο, παίζοντας πλάι του Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Λίνεν έβγαλε τον μοναδικό παίκτη της ομάδας του που μπορούσε να δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν πίεζε ιδιαίτερα σε αυτό το διάστημα και ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 37', ο Μήτρογλου "άγγιξε" το 2-0. Έπειτα από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, η μπάλα έφτασε στον "πιστολέρο" στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός γύρισε έξυπνα το σώμα του, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε δύσκολα την μπάλα και κράτησε το σκορ στο 1-0. Στο 38', ο Κοντοές σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χολέμπας, ο οποίος είχε γυρισμένη πλάτη, ενώ η απόσταση ανάμεσα στους δύο παίκτες ήταν κοντινή.
 
Στο 44', ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία. Ο Αμπντούν με έξοχη κάθετη πάσα "έσπασε" την μπάλα στα αριστερά. Ο επερχόμενος Χολέμπας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, με τον Κωνσταντόπουλο να απομακρύνει με το δεξί χέρι. Ο Γκρέκο δεν κατάφερε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι, καθώς ο Κουτρουμπής απομάκρυνε. Η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος έπιασε το γυριστό αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Φέτσης έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Το ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια στο σκορ, αλλά να μην έχει στο φουλ τις μηχανές, έχοντας και παίκτη παραπάνω από το 22ο λεπτό. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μία καθαρή ευκαιρία για γκολ, αν και κέρδισε αρκετά κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.


 
Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καλή αγωνιστική εικόνα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, από το πρώτο λεπτό, έκλεισαν την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο. Στο 52', ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπάζογλου σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 57', ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0 με ένα έξοχο γκολ! Ο Μήτρογλου δέχθηκε την πάσα από τον Αμπντούν. Έξω από την περιοχή, δοκίμασε ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ και η μπάλα "αναπαύτηκε" στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων. Ο "πιστολέρο" σκόραρε ξανά με ένα τέρμα κορυφαίας κλάσης.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έβαλαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο το δεύτερο γκολ. Η επανάληψη ήταν ένας ερυθρόλευκος επιθετικός μονόλογος. Στο 64', ο Αμπντούν έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Φουστέρ, ο Αλγερινός βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, αλλά σούταρε δυνατά με το δεξί και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Τζαμέλ. Στο 65', ο Ιμπαγάσα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του, παίρνοντας τη θέση του Μασάντο. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Γκρέκο δεν ήταν σε καλή βαρδιά. Στο 66', ο Λίνεν έκλεισε τις αλλαγές του. Ο Αραμπατζής πήρε τη θέση του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος προφανώς τραυματίστηκε, ενώ ο Φούντας αντικατέστησε τον Κατσικοκέρη.

Ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να πετύχει κι άλλα τέρματα. Ήταν η καλύτερη ομάδα πάνω στο χορτάρι. Στο 70', ο Γκρέκο με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Μήτρογλου απέναντι στον Αραμπατζή. Ο διεθνής επιθετικός πλάσαρε με το αριστερό και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε με τα χέρια εκτός περιοχής. Ο Σιδηρόπουλος δεν υπέδειξε το φάουλ, ούτε φυσικά απέβαλε τον Αραμπατζή. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πατήσει καν την περιοχή του Κάρολ σε αυτό το διάστημα της επανάληψης.

Η διαφορά ποιότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής πάνω στο χορτάρι, με την ΑΕΚ να δικαιολογεί την τελευταία θέση που κατέχει στο Πρωτάθλημα. Στο 78', ο Μανιάτης πήρε τη θέση του Γκρέκο, ενώ λίγο νωρίτερα ο Βλάχος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μήτρογλου. Παρατηρήθηκε, όμως, μονάχα με κίτρινη κάρτα, ενώ πήγε με πρόθεση να τραυματίσει τον αντίπαλο. Στο 80', ο Αμπντούν ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά και σούταρε με το δεξί, "αδειάζοντας" με προσποίηση τον αντίπαλο, αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 
































Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Το 2-0 φάνταζε μικρό στο ΟΑΚΑ. Οι Πρωταθλητές μπορούσαν μεγαλύτερο σκορ. Στο 84', ο Βλάχος έκανε εκ νέου σκληρό μαρκάρισμα στον Μήτρογλου, αλλά δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Στο 85', ο Φουστέρ πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ. Ο Αμπντούν σέντραρε από τα αριστερά, ο Φουστέρ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δεξί γυριστό σουτ "κάρφωσε" την ΑΕΚ. 3-0 για τον Θρύλο! Νέο συγκλονιστικό παιχνίδι από τον Αμπντούν. Στο 86', ο Μοδέστο πήρε τη θέση του Χολέμπας. Το ερυθρόλευκο πάρτι σιγά-σιγά έφτανε προς το τέλος του. Τι γράφουμε! Είχε κι άλλο! Κλέψιμο στο κέντρο, η μπάλα στον Φουστέρ, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Μήτρογλου. Ο "πιστολέρο" έφυγε στην αντεπίθεση και με αριστερό πλασέ εντός περιοχής "έγραψε" το 4-0. Δύο γκολ από τον κορυφαίο Έλληνα επιθετικό και επικό 0-4 μέσα στο ΟΑΚΑ. Εκπληκτικός Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, ισοπέδωσε την κακομοίρα ΑΕΚ.
 

    Δειτε το βιντεο με τα γκολ και τα highlights


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (66' Αραμπατζής), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (66' Φούντας), Κατίδης, Γκερέιρο (3' Μπουγαΐδης), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.

Αναπληρωματικοί: Αραμπατζής, Παυλής, Ρίκκα, Φουρτάδο, Φούντας, Μπουγαΐδης, Αρκούδας.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου, Φέισα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Χολέμπας (86' Μοδέστο), Σιόβας, Γκρέκο, Τοροσίδης, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος.

*Εκτός 18άδας έμειναν οι Γιαννιώτης και Φετφατζίδης.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Χωρητικότητα: 68.079 θεατές

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Βοηθοί διαιτητές: Δημήτρης Σαραϊδάρης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Λεωνίδας Βασιλειάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 77' Βλάχος (ΑΕΚ), (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: 22' Γιάγκο (ΑΕΚ, απευθείας κόκκινη κάρτα)

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου