ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

12/11/2012

Σκεφτεται Ρεχάγκελ ο Σαββίδης 

11/11/2012

Σκεφτόταν Ρεχάγκελ ο Σαββίδης
Τη σκέψη να τοποθετήσει σε ρόλο συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Ότο Ρεχάγκελ είχε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους παίκτες και τους παράγοντες που συνέβαλαν στον άθλο του Euro 2004.

Στην κορυφή είναι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, το ίδιο ισχύει για τον πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, και ο αρχιτέκτονας εκείνης επιτυχίας, ο Γερμανός τεχνικός.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είχε σκεφτεί να συνεργαστεί με τον Ρεχάγκελ, ο οποίος θα αναλάμβανε το παραπάνω πόστο για να μπορεί να έχει μία προσωπικότητα που θα ήταν είναι κοντά του και θα του κατέθετε άλλη μία άποψη για τη λειτουργία και το «χτίσιμο» μιας νέας ομάδας.

Στην πορεία, όμως, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και ο Σαββίδης απευθύνθηκε στον τεχνοκράτη, ο οποίος δεν ασχολείται μόνο με το άθλημα ή μόνο με το άθλημα, και προέκυψε η περίπτωση του Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Από την πλευρά του, ο 42χρονος παράγοντας συνεχίζει να καταγράφει όλα όσα αφορούν την ΠΑΕ, εκτός των οικονομικών και απολύτως ποδοσφαιρικών θεμάτων.

Ο Τσιστιακόφ αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να εισηγηθεί όλα όσα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της ΠΑΕ και στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει αν θα προκύψει μόνιμη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παρακολουθεί στενά Καρνέζη η Λάτσιο 

11/11/2012

Παρακολουθεί στενά Καρνέζη η Λάτσιο 
Αρκετές είναι οι πιθανότητες η Λάτσιο να κινηθεί επίσημα για την απόκτηση του Ορέστη Καρνέζη.

Όπως γράφει σήμερα η «Real News», η ιταλική ομάδα παρακολουθεί αρκετό καιρό τον διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αύτη τη στιγμή είναι από τους λίγους παίκτες μέσα στην ομάδα που μπορούν να φέρουν έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Από την αρχή της σεζόν ο 27χρονος γκολκίπερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αυτές δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τις ομάδες του εξωτερικού.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο τεχνικός διευθυντής των Ρωμαίων, Ίγκλι Τάρε, έχει ήδη προσεγγίσει τον μάνατζερ του παίκτη, ενώ φήμες θέλουν να έγινε συνάντηση και με τον ίδιο τον Καρνέζη.

Όσον αφορά τη διοίκηση του «τριφυλλιού», δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του Έλληνα πορτιέρο να αγωνιστεί στο εξωτερικό, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά. Άλλωστε, ως εναλλακτική λύση υπάρχει ο ταλαντούχος Στέφανος Καπίνο, ο οποίος έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Οδύσσεια για Άρη 

11/11/2012

Οδύσσεια για Άρη
Δεν τους έφτανε η ήττα από τον Λεβαδειακό είχαν να αντιμετωπίσουν και την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Ο λόγος γίνεται για τους ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι έφτασαν τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού το πρώτο θέμα ήταν η αποβολή του Γκέσιου και για το αν το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Λεβαδειακός ήταν κανονικό ή όχι. Πάντως, σε αυτό που όλοι συμφωνούσαν ήταν πως παρά τις απουσίες που είχε η ομάδα στο συγκεκριμένο ματς, η απόδοση της ήταν σε υψηλά στάνταρ. Οι ποδοσφαιριστές πήγαν κατευθείαν για ξεκούραση, καθώς στις 13:00 έχουν ξανά χαλαρή προπόνηση, ενώ τη Δευτέρα θα έχουν ρεπό.

Στηρίζει Κουτρουμπή και Κατίδη ο Βέλλιος 

11/11/2012

Στηρίζει Κουτρουμπή και Κατίδη ο Βέλλιος
Μπήκε αλλαγή στο χθεσινό ματς της Έβερτον κόντρα στην Σάντερλαντ και τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Ο Απόστολος Βέλλιος χαρούμενος από την πρώτη του συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος, έρχεται σήμερα Ελλάδα έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων και θα αρπάξει την ευκαιρία να δει από κοντά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, λέγοντας πως θα στηρίξει τους φίλους του Γιώργο Κουτρουμπή και Γιώργο Κατίδη.

Ο νεαρός επιθετικός πρόλαβε να tweetάρει και να εκφράσει την στήριξη του στους αγαπημένους του φίλους. Μάλιστα, τους είπε πως θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να τους δει κι από κοντά.

«Εδώ θα μείνω» 

11/11/2012

«Εδώ θα μείνω»
«Όσο μπορώ να προσφέρω στην ομάδα εδώ θα μένω»… Με τον τρόπο αυτό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απάντησε στην κριτική που δέχεται για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova με αφορμή το παιχνίδι της Δευτέρας με την Κέρκυρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός… κατηγόρησε κάποιους για τη μνήμη τους και χαρακτήρισε θετική την παρουσία του στο τιμόνι του τριφυλλιού τα τελευταία δύο χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στο Novasports:

-Μετά τη βαριά ήττα στο Ολίμπικο, επηρεάζεται η ομάδα σας σε ψυχολογικό επίπεδο ενόψει του αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και τι αντίδραση περιμένετε από τους παίκτες σας;
«Πάντοτε μιλάμε για την ψυχολογία, όμως αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα, την οποία δεν βλέπουμε πάντα. Το συλλογικό πνεύμα σε μια ομάδα που δεν κερδίζει ή χάνει, δεν είναι πάντοτε καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πάντοτε είναι άσχημο ή ότι εμποδίζει τους παίκτες να παίξουν κάποια στιγμή σε ένα επίπεδο, στο οποίο έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα να παίξουν. Πολλά αρνητικά πράγματα έχουν συμβεί στο διάστημα των τελευταίων μηνών σε αυτή την ομάδα. Είναι λοιπόν φυσιολογικό, να το αισθάνονται αυτό οι παίκτες και σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού να δούμε άγχος και κάποια συναισθηματική αστάθεια. Η αλήθεια είναι όμως, ότι πάντοτε αντέδρασαν. Είμαι όμως σίγουρος ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν στιγμές που η ομάδα θα μπορέσει να ανακτήσει δυνάμεις και να μπει στον σωστό δρόμο, όπως ελπίζω. Και βεβαίως για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να διαθέτουμε όλους τους παίκτες. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε από την αρχή, να είχαμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας και γιατί όχι, να είχαμε και κάποιες ευχάριστες στιγμές. Διότι από την αρχή τα λάθη μας- λάθη που κάνουμε και εμείς και όλες οι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο- ήταν για εμάς σαν τιμωρία. Αυτά τα λάθη μας εμπόδιζαν να κάνουμε κάτι καλό και να έχουμε κάποιο νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι και για τον αγώνα με την Κέρκυρα έχουμε δυσκολία για να συμπληρώσουμε την ομάδα με την συνοχή που θα θέλαμε. Και θα έχουμε μερικούς παίκτες εκτός, διότι ορισμένοι είναι τραυματίες και άλλοι είναι κατάκοποι. Και γι' αυτό λέω, ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι για εμάς δύσκολος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας και πάλι θα κάνει ότι μπορεί, για να κερδίσει».

-Τι γνώμη έχετε για την ομάδα της Κέρκυρας που παραμένει αήττητη εδώ και πέντε αγώνες; Στο γήπεδο της κάνατε και το ντεμπούτο σας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
«Ναι, στις 23 Νοεμβρίου συγκεκριμένα. Αναφορικά με τον προσεχή μας αντίπαλο, είναι καλό που η ομάδα της Κέρκυρας βρίσκεται σε μια καλή στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένας καλός αγώνας και θα αντιμετωπίσουμε ενδεχομένως και περισσότερα προβλήματα απέναντι μας, υποχρεώνοντας μας να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι λογικό, όλες οι ομάδες που παίζουν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, να έχουν 100% κίνητρο. Και σε αυτή την περίπτωση και αυτή η ομάδα, έχει ένα κίνητρο περισσότερο, αφού παίζει απέναντι μας».

-Σε λίγες ημέρες συμπληρώνετε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχετε ζήσει και όμορφες στιγμές και δύσκολες καταστάσεις. Δεχθήκατε κριτική. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό σας να παραιτηθείτε;
«Όπως ξέρετε, εγώ δεν μιλάω και δεν γνωρίζω ελληνικά. Και δεν διαβάζω ελληνικά επίσης. Ακόμα πιστεύω ότι στην Ελλάδα, όλοι μιλάνε πάρα πολύ. Μιλάνε καλά σήμερα και αύριο το πρωί μιλάνε άσχημα. Αυτό δεν θα έλεγα ότι συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο, αυτό συμβαίνει συχνά. Όποιος όμως δουλεύει σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν πάρα πολλές γνώμες, γιατί ο σύλλογος έχει πάρα πολύ κόσμο γύρω του. Και είναι λογικό μερικές φορές να μιλάνε δυσμενώς, όπως υπήρξαν και στιγμές που μίλησαν πάρα πολύ καλά. Ξέρετε επίσης ότι η μνήμη στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ σύντομη και οι άνθρωποι επίσης έχουν σύντομη μνήμη. Όμως η δική μου μνήμη είναι πολύ καλή. Άρα λοιπόν η ανάλυση που μπορώ να κάνω από την παραμονή μου στην Ελλάδα είναι θετική, αλλά ενδεχομένως να βρέθηκα στην χειρότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Και γι' αυτό μερικές φορές εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Και υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε σήμερα τα καλύτερα, αύριο κάτι διαφορετικό και μεθαύριο κάτι άλλο επίσης διαφορετικό. Δεν με προβληματίζει αυτή η κατάσταση ορισμένων ανθρώπων που προανέφερα. Εγώ θα ακολουθήσω τα πιστεύω μου, θα ακολουθήσω την γραμμή μου, θα ακολουθήσω αυτό που θεωρώ σωστό. Και όσο είναι δυνατόν να βοηθήσω, όσο μπορώ να προσφέρω σε αυτή την ομάδα, εδώ θα παραμένω. Για να μπορώ να βοηθώ»

«Με ή χωρίς εμένα, ο ΠΑΟ θα βρει το δρόμο του» 

11/11/2012

«Με ή χωρίς εμένα, ο ΠΑΟ θα βρει το δρόμο του» 
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό, ο Αντώνης Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο φορ του «τριφυλλιού» τόνισε ότι οι συζητήσεις του καλοκαιριού με την ομάδα για την ανανέωση του συμβολαίου του «πάγωσαν», ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο, τι και να συμβεί στο μέλλον, ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλη ομάδα και θα βρει το… δρόμο του.

«Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε για το προσεχές ματς της Δευτέρας με την Κέρκυρα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος στην κάμερα της NOVA:

Για το αν επηρεάζεται ο Παναθηναϊκός μετά την βαριά ήττα στο Ολίμπικο από την Λάτσιο:
«Κανονικά δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, πρέπει να κοιτάξουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα και στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη δεχθήκαμε τρία γκολ από τη Λάτσιο και ήταν βαρύ το κλίμα. Πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Για την γνώμη που έχει για την Κέρκυρα:
«Την έχω παρακολουθήσει και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια δυνατή ομάδα, έχει νέους παίκτες και κάποια παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία. Αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει, γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να κερδίσουμε. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε νίκες για να ανεβούμε πιο ψηλά στην βαθμολογία και να κοιτάξουμε τον στόχο μας, που είναι να βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη».

Για την αναμέτρηση της Κέρκυρας και τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν την νίκη στην ομάδα του:
«Πιστεύω ότι σε όλα τα παιχνίδια, εμείς κάνουμε τα λάθη, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα , εμείς στο δεύτερο ημίχρονο πέφτουμε λίγο και «κλεινόμαστε» όπως λέμε ποδοσφαιρικά. Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Πρέπει να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά προσπαθούν, έχουμε κάποιες ελλείψεις, όμως είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε ποια είναι τα λάθη μας, ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε, χρωστάμε πολλά στον κόσμο που μας στηρίζει. Πρέπει να βελτιωθούμε».

Για το αν έχουν μάθει από τα λάθη τους:
«Κανονικά δεν πρέπει να χάνουμε αυτούς τους βαθμούς. Αν αυτό δεν γινόταν, τότε θα ήμασταν ψηλότερα στην κατάταξη. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Συνήθως όταν κάνεις ένα λάθος, η άλλη ομάδα σκοράρει. Αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά τα λάθη, γιατί είμαστε σε οριακό σημείο. Πρέπει να φανούμε δυνατοί και αντάξιοι της ομάδας που αγωνιζόμαστε».

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής την εφετινή σεζόν:
«Τα τελευταία χρόνια το έχω σχεδόν συνηθίσει. Δουλειά μου είναι να αγωνίζομαι και να προσφέρω στην ομάδα, προσπαθώ για το καλύτερο και ελπίζω αν αγωνιστώ να είμαι σε καλή κατάσταση και στις ευκαιρίες που θα πάρω, να σκοράρω και να κερδίσει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, ελπίζω σε ότι καλύτερο».

Για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και τις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας με τον σύλλογο:
«Κάναμε κάποιες συζητήσεις το καλοκαίρι, όμως αυτές έχουν «παγώσει». Είμαι επαγγελματίας, τιμώ την φανέλα που φοράω. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για άλλον ένα μήνα και θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι γνωστό ότι έχω δεθεί με αυτή την ομάδα. Το ξέρουν όλοι. Και εσείς και ο κόσμος. Από εκεί και πέρα όσο θα είμαι εδώ θα προσπαθώ για το καλύτερο. Ελπίζω να είμαι υγιής, να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται και να σκοράρω».

Για το αν σκέφτεται το μέλλον του μακριά από τον Παναθηναϊκό:
«Αυτό δεν μπορείς να το πεις. Όπως έχετε δει, στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα, σε όλες τις ομάδες. Από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί να σου αλλάξει όλη η καριέρα. Αυτό μπορεί να γίνει με μένα ή με οποιονδήποτε άλλον. Εγώ θα προσπαθήσω να παίξω καλά σε όσα ματς μου ζητηθεί και από εκεί και πέρα θα δούμε. Να είμαι υγιής και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός με ή χωρίς εμένα, θα βρει τον δρόμο του. Ξέρετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα και δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα».

Πλήγμα με Λαμπρόπουλο 

11/11/2012

Πλήγμα με Λαμπρόπουλο 
Άσχημα μαντάτα για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και τον Πανιώνιο.

Ο στόπερ του «Ιστορικού» τραυματίστηκε στο 24’ της αναμέτρησης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί ρήξη χιαστών στο γόνατο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί τότε θα μείνει εκτός αγωνιστικών χωρών για περίπου πέντε μήνες.

Ο 24χρονος αμυντικός μόλις έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, έπιασε αμέσως το γόνατό του και έδειχνε να υποφέρει. Μάλιστα αυτός ήταν που πρώτος ζήτησε αλλαγή, αντιλαμβανόμενος ότι είχε πάθει σοβαρή ζημιά και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Φυσικά, το ιατρικό επιτελείο του Πανιωνίου έχει «πέσει» πάνω του και ο παίκτης υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να εκτιμηθεί ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος. Αν δυστυχώς επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε ο Λαμπρόπουλος αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από πέντε μήνες και ουσιαστικά να χάσει το υπόλοιπο της Σούπερ Λίγκας.

Super League:10η αγωνιστικη -αποτελεσματα (videos)

11/11/2012

Όπως και στις αναμετρήσεις του Σαββάτου, έτσι και σ’ αυτές της Κυριακής , οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έδρα τους. Δεν πλήρωσε το χαμένο πέναλτι ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να επικρατήσει 2-0 του Πλατανιά, ενώ ο Ατρόμητος έδειξε ξανά σημάδια ανάκαμψης με το 1-0 επί του Πανιωνίου. «Αφεντικό» στο σπίτι του και ο Παναθρακικός με το 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.  
Δείτε όλα τα γκολ της 10ης αγωνιστικής.

Ίδια εικόνα και στα παιχνίδια του Σαββάτου όπου ο Λεβαδειακός νίκησε 2-1 τον Άρη, ο ΟΦΗ έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας (2-0) και ο ΠΑΣ βγήκε νικητής από τη μάχη με την Ξάνθη επικρατώντας 1-0.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Κέρκυρα-Παναθηναϊκός τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική:

Κυριακή, 11/11

Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-0

Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα μοιάζουν ήδη μακρινό παρελθόν! Ο Ατρόμητος πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά κόντρα στον Πανιώνιο με σκορ 1-0 για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και πλέον το ηθικό όλων στο σύλλογο του Περιστερίου είναι ακμαιότατο! «Χρυσός» σκόρερ για τους νικητές και πάλι ο Θανάσης Καραγκούνης (30’).

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0

Στην 300ή εμφάνιση του Σαλπιγγίδη στην πρώτη κατηγορία και με τον διεθνή φορ να πετυχαίνει το ένα γκολ με πέναλτι και να σερβίρει το άλλο για τον Λίνο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Πλατανιά και διατήρησε το απόλυτο (5/5) στην Τούμπα. Με σημαντικές απουσίες και δίχως να πιάσει μεγάλη απόδοση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρά το χαμένο πέναλτι του Αθανασιάδη, βρήκε λύσεις από τους δυο πλέον έμπειρους της ομάδας, πήρε το «τρίποντο», κράτησε την επαφή του με την κορυφή και στρέφει την προσοχή του στα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.


Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου χάρισε τη νίκη στον Πανθρακικό 1-0, επί του Αστέρα Τρίπολης και ο Παύλος Δερμιτζάκης, ανάγκασε την πρώην ομάδα του στην τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικός ο σκόρερ, έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Αρκάδων, οι οποίοι σε μια κακή μέρα έχασαν και πέναλτι με τον Ράγιος στο 74’. Μεγάλη ανάσα για την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία φτάνει τους εννέα πόντους. Στους 14 παραμένει η ομάδα του Τσιώλη.


ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-4

Τα ντέρμπι δεν υπάρχουν πια… τα πάτησε ο «θρύλος»! Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε καθόλου στην πληγωμένη ΑΕΚ και ρίχνοντάς της μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-0) επιβεβαίωσε ότι πραγματικά ντέρμπι στην Ελλάδα μπορεί να παίξει μόνο με τον εαυτό του. Δυο γκολ του Μήτρογλου (57’, 88’) και άλλο ένα από τους Αμπντούν (23’, πεν.) και Φουστέρ (85’) διέλυσαν την «Ένωση», που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 23' και δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε με το σκορ στο 0-1.

Οι αναμετρήσεις του Σαββάτου:

Λεβαδειακός-Άρης 2-1

Με χάιλαϊτ του παιχνιδιού το εκπληκτικό γκολ του Ζησόπουλου με τακουνάκι, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και στα γκολ (μετά από ενάμιση μήνα) επικρατώντας με 2-1 του Άρη. Καλύτεροι οι Βοιωτοί, που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Γκέσιου στο 49’, έδωσαν τέλος στο καλό σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Κανούλας ισοφάρισε προσωρινά (40’) προτού ο Βασιλείου (43’) ξαναβάλει τον Λεβαδειακό στην θέση του οδηγού.

ΟΦΗ-Βέροια 2-0

Με τον Μίρνες Σίσιτς να αναλαμβάνει το ρόλο του δημιουργού και να προσφέρει αφειδώς στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να χρηστούν σκόρερ, ο ΟΦΗ έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη 2-0 απέναντι στη Βέροια για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Σλοβένος έδωσε τις ασίστ και στα δύο τέρματα των Κρητικών, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δώρο στο Νίκο Αναστόπουλο, για τους 400 αγώνες του ως προπονητής.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0

Σε ένα παιχνίδι που είχε από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη, επί της Ξάνθης 1-0, χάρη σε υπέροχο τέρμα, του εξαιρετικού Ντε Βινσέντι. Εξαιρετικοί, οι παίκτες του Χριστόπουλου, για ένα ημίχρονο, ενώ η Ξάνθη, ήταν καλή στο δεύτερο, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. Στους δώδεκα πόντους, οι γηπεδούχοι, παραμένουν χαμηλά οι Ακρίτες.


Δευτέρα, 12/11

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Φτου κι απ’ την αρχή! Πάνω που ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την ΑΕΚ, ήρθε η ευρωπαϊκή «σφαλιάρα» από τη Λάτσιο. Και τον έφερε και πάλι πίσω: Στην γκρίνια, στη μουρμούρα και στην προσπάθεια να χτίσει -στην Ελλάδα έστω- ένα σερί. Για να γίνει αυτό όμως (και να μείνει κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ) χρειάζεται διπλό. Και η εικόνα της Κέρκυρας -με πέντε ματς χωρίς ήττα και συγκομιδή εννέα βαθμών- μόνο εύκολη υπόθεση δεν το κάνει να μοιάζει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 17/11

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)
Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15)
Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30)

Κυριακή, 18/11

ΟΦΗ-Λεβαδειακός (15:00)
SKODA Ξάνθη-Πανθρακικός (17:15)
Βέροια-ΑΕΚ (17:15)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα, 19/11

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (19:30)

Μπάγεβιτς: «Νικήσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο» 

11/11/2012

Μπάγεβιτς: «Νικήσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής του Ατρόμητου έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την απόδοσή τους, ενώ «έπλεξε» και το εγκώμιο του τεχνικού των «κυανέρυθρων», Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο τα έδωσαν όλα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν έκπληξη και συνεχίζει να είναι. Ωστόσο, η νίκη μας δεν ήρθε εύκολα, καθώς ο Πανιώνιος έχει μία πολύ καλή ομάδα. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και για άλλα γκολ. Προσπαθήσαμε για το 2-0, δεν τα καταφέραμε παρά τις φάσεις που κάναμε», είπε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Γυρίσαμε στους στόχους μας και πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και καλοί. Δεν είναι οι παίκτες που αλλάξαμε. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος αυτούς τους παίκτες έχει. Εμείς έχουμε δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλους».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει σχόλιο για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, τόνισε: «Του εύχομαι καλή επιτυχία, το αξίζει. Είναι καλό παιδί και έχουμε περάσει πολλά πράγματα μαζί και τον πιστεύω».

Αυλωνίτης: «Δεν ήμασταν καλοί σήμερα» 

11/11/2012

Αυλωνίτης: «Δεν ήμασταν καλοί σήμερα» 
Να αφήσουν πίσω τους την ήττα 1-0 από τον Ατρόμητο προέτρεψε τους συμπαίκτες του ο Τάσος Αυλωνίτης.

Ο παίκτης του Πανιωνίου στάθηκε στο γεγονός ότι κανείς σήμερα στην ομάδα δεν ήταν σε καλή μέρα και πλέον πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά.

«Ήμασταν μαχητικοί σήμερα, αλλά όχι καλοί όσο στο προηγούμενο ματς. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή μας γι' αυτή την εμφάνιση για να δούμε τι έφταιξε. Καλό είναι να αφήσουμε τώρα αυτό το ματς και να πάμε για τη νίκη με τον Πλατανιά για να ρεφάρουμε τις ήττες μας»,ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Καραγκούνης: «Δεν αναπαυόμαστε» 

11/11/2012

Καραγκούνης: «Δεν αναπαυόμαστε»
Το σύνθημα για νικηφόρα συνέχεια στο πρωτάθλημα, έδωσε ο Θανάσης Καραγκούνης.

Ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου και σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, τόνισε πως η ομάδα του αφήνει πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και κοιτούν την συνέχεια.

«Καταρχάς είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα και κατά δεύτερον για το γκολ που πέτυχα. Το σημαντικό είναι ότι το τέρμα που σημείωσα συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας μου. Δεν αναπαυόμαστε και συνεχίζουμε. Είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά τα αφήνουμε πίσω και κοιτάμε πώς θα πηγαίνει καλά η ομάδα».

Ο Τάσος Καραμάνος πρόσθεσε από την πλευρά του:

«Κάναμε δυο σερί νίκες με Πανθρακικό και Πανιώνιο. Είχαμε στεναχωρήσει τον κόσμο μας στο τελευταίο διάστημα και θέλαμε τις δύο νίκες σε αυτά τα κολλητά ματς που είχαμε στην έδρα μας. Ελπίζουμε να έρχονται πιο εύκολα οι νίκες για μας, έχουμε συνηθίσει να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και θέλουμε να μείνουμε εκεί».

Κολοβός: «Η ισοπαλία το πιο δίκαιο αποτέλεσμα » 

11/11/2012

Κολοβός: «Η ισοπαλία το πιο δίκαιο αποτέλεσμα » 
Για τον Δημήτρη Κολοβό η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Πανιώνιο, όπως υποστήριξε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο επιθετικός του Πανιωνίου τόνισε ότι η ομάδα του δεν ήταν σε καλή μέρα, ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον των «κυανέρυθρων».

«Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, αλλά και ούτε ο Ατρόμητος μας απείλησε ιδιαίτερα. Πιστεύω το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία και νομίζω ότι η ομάδα θα αντιδράσει σωστά στη συνέχεια», ήταν τα όσα υποστήριξε ο Κολοβός.

Ελευθερόπουλος: «Από τις χειρότερες εμφανίσεις μας» 

11/11/2012

Ελευθερόπουλος: «Από τις χειρότερες εμφανίσεις μας» 
Ο Πανιώνιος ήταν σε κακό… φεγγάρι στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και ο προπονητής του Δημήτρης Ελευθερόπουλος παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση της ομάδας του ήταν πιθανώς η χειρότερη φετινή.

Μάλιστα, έκανε και αυτοκριτική, τονίζοντας ότι ίσως και ο ίδιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπάγεβιτς για όσα μου δίδαξε τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά», ανέφερε για τη σχέση με τον τεχνικό του Ατρόμητου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα. Ήταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις αν όχι η χειρότερη που έγιναν χειρότερα με τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, θα πρέπει να δουλέψουμε. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στον αγώνα. Αντίθετα, ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά με πάθος, ένα πάθος που δεν το είχαμε εμείς καθόλου. Κάναμε πολλά πράγματα λάθος, όπως και στο τακτικό κομμάτι».

Για το γκολ του Ατρόμητου: «Αντί να γυρίσουμε προς τα πίσω, βγήκαμε όλοι μπροστά. Αντί να κάνουμε άμυνα ήμασταν όλοι στην επίθεση και δεχτήκαμε το γκολ. Πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλή δουλειά. Χάσαμε δυο παιχνίδια, αλλά φάνηκε ότι μας επηρέασε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Μας επηρέασε τόσο εγκεφαλικά όσο και ψυχολογικά. Με βάση την εμφάνιση ίσως εγώ δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου».

Για τις προβλέψιμες επιθέσεις της ομάδας του από τα αριστερά: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντίθετα θα έλεγα ότι η ομάδα επιτίθεται κυρίως από δεξιά τόσο με τον Σπυρόπουλο, όσο και με τον Μενδρινό, ενώ και ο Γουνδουλάκης πηγαίνει από δεξιά».

Τέλος, αναφερόμενος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα όσα μου έχει διδάξει τόσο επαγγελματικά όσο και σε θέματα ζωής».

Γεωργιάδης: «Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο» 

11/11/2012

Γεωργιάδης: «Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο» 
Στο περιθώριο του σημερινού παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά (2-0), ο Γιώργος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας.

«Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για κάποιον παίκτη. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο», είπε ο τεχνικός διευθυντής του «Δικέφαλου του Βορρά».


Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το παιχνίδι: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και για τη νίκη και για την εμφάνιση»

Για το ταξίδι στην Πορτογαλία: «Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο γι« αυτό. Κάνουμε έρευνα μαζί με άλλους 2-3 ανθρώπους και προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο».

Για την περίπτωση του Ολαϊτάν: «Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για κάποιον παίκτη».

Για την αντοχή που επιδεικνύει η ομάδα στο κυνήγι της κορυφής: «Χαίρομαι γι’ αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι ήμασταν μία ομάδα που είχε πολλές αλλαγές και έφυγαν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές. Ήμουν και είμαι σίγουρος για τη δουλειά του προπονητή και των παικτών. Οποιαδήποτε ομάδα βρίσκεται κάπου, πρέπει πάντα να κοιτά πιο ψηλά».

Για τα ντέρμπι που ακολουθούν με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας αυτά τα μας. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Για τους νέους παίκτες της ομάδας: «Το όνειρο όλων είναι να παίζουν παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας. Γι αυτό προσπαθούμε».

Αλαφούζος: «Προκαλεί ο Σιδηρόπουλος» 

11/11/2012

Αλαφούζος: «Προκαλεί ο Σιδηρόπουλος»
Με την διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΣΦΠ τα έβαλε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος με σχόλιο που έκανε στο twitter στο ημίχρονο του ντέρμπι.

«Ο Σιδηρόπουλος ξαναεμφανίζεται στα γήπεδα και προκαλεί τους Θεούς! Πώς του το επιτρέπουν;» έγραψε ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Δώνης: «Ηγέτης μας ο Δημήτρης…» 

11/11/2012

Δώνης: «Ηγέτης μας ο Δημήτρης…» 
Στην μεστή και ουσιαστική εμφάνιση που έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά χαρακτήρισε «ηγέτη» της ομάδας τον Έλληνα επιθετικό, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Γκαρσία αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά είπε: «Χρησιμοποιήσαμε έξι παιδιά που από την αρχή του καλοκαιριού δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και δεν τους χάρισε κανένας την ευκαιρία που πήραν. Φανταστείτε πόσο δύσκολη θα ήταν η κατάσταση μετά από τις αλλαγές που κάναμε, αν αυτά τα παιδιά δεν μας έδιναν όλα αυτά τα αισιόδοξα στοιχεία. Για τον Δημήτρη, θέλουμε να είναι αυτή η ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα μας, είναι γεγονός πως βρίσκει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια, από το προηγούμενο έκανε κάποιες κινήσεις που θύμισαν τον καλό Σαλπιγγίδη και αυτό που θέλουμε είναι να έχει συνέχεια. Για το τρίτο κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό πως παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο ήμασταν καλοί ανά διαστήματα, παρά το χαμένο πέναλτι. Ήμασταν καλύτεροι, πιάσαμε καλό ρυθμό, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Για τον ρόμβο στο κέντρο: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αλλάζαμε την ευθεία για να παίξουμε ρόμβο αν όλα κυλούσαν ομαλά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη των ακραίων μας ποδοσφαιριστών, ενώ με τον Λόρενς λειτουργούσαμε καλύτερα στη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που από τη στιγμή που παίζουν Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης, πρέπει να βελτιωθούν σε αυτό το κομμάτι. Η ανάγκη μας οδήγησε στο να αλλάξουμε σύστημα και συμφωνώ μαζί σας ότι η ευθεία είναι ξεκάθαρα πιο αποδοτική σε σχέση με τον ρόμβο».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Πρώτα απ όλα εύχομαι να κάνει ντεμπούτο ο γιος μου και να βάλει γκολ. Το σημαντικό για εμάς είναι πως κερδίσαμε μία εβδομάδα ηρεμίας για να δουλέψουμε σωστά. Να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία των παικτών που είναι τραυματίες και να παρουσιαστούμε δυνατοί. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Για τον τραυματισμό του Γκαρσία και αν έγινε κάποιο λάθος στην προπόνηση: «Απορώ πως βγαίνουν όλα αυτά και από ποιους. Για να πούμε ακριβώς τι έγινε, κάναμε 32 λεπτά ζέσταμα, ο Γκαρσία εκτέλεσε έξι κόρνερ όταν δουλέψαμε τις στημένες φάσεις και στο πέμπτο μου παραπονέθηκε πως αισθάνεται ενοχλήσεις. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο διπλό που παίξαμε δέκα λεπτά συνολικά και την επόμενη μέρα ήρθε και μου είπε πως αισθάνεται σφιχτό τον τετρακέφαλό του. Ποιο ακριβώς είναι το λάθος».

Για την δύναμη της Τούμπας: «Ήταν από την αρχή στόχος να έχουμε δυνατή έδρα για να χτίσουμε τις βάσεις για μια καλή πορεία. Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να εστιάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, όπου κι αν αγωνιζόμαστε».

Λίνο:«Για κάτι θετικό κόντρα στον ΠΑΟ» 

11/11/2012

Λίνο:«Για κάτι θετικό κόντρα στον ΠΑΟ»
Ικανοποιημένος τόσο με την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά, αλλά και από την δική του απόδοση, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Λίνο.

Ο αμυντικός του «δικέφαλου του Βορρά», που σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, τόνισε πως πλέον αυτός και οι συμπαίκτες του θα αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό για ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Θα πάμε στην Αθήνα με καλή ψυχολογία, με περισσότερη εμπιστοσύνη. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κόντρα στον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το γκολ που πέτυχε και τον πανηγυρισμό του: «Όταν ξεκίνησα να παίζω στη Βραζιλία σημείωνα πολλά γκολ. Τώρα είχα πολύ καιρό να σκοράρω. Όταν παίζεις σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας και όχι να σκοράρεις. Το ευχαριστήθηκα».

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στις οδηγίες που του έδωσε ο Γιώργος Δώνης: «Όταν ο προπονητής φωνάζει κάποιον παίκτη από τον πάγκο θέλει να αλλάξει το παιχνίδι. Όλοι είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Προσπάθησα να κάνω αυτά που ζήτησε ο προπονητής. Κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα και κερδίσαμε».

Δερμιτζάκης: «Φτιάχνουμε χαρακτήρα…» 

11/11/2012

Δερμιτζάκης: «Φτιάχνουμε χαρακτήρα…» 
Το κλίμα στον Πανθρακικό αλλάζει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Μακεδόνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και έκανε λόγο για χαρακτήρα που φτιάχνει η ομάδα του, ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους βαθμούς που θα χρειαστεί η ομάδα του για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Ο προπονητής του Πανθρακικού επισήμανε στην αρχική του τοποθέτηση: «Γνωρίζαμε εξαρχής πως θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο, με ποιοτικό ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή. Τέτοιες νίκες βοηθούν κάθε ομάδα ώστε να φτιάξει χαρακτήρα. Η σημερινή νίκη μάλιστα είναι πολύ σημαντική τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, γιατί μας δίνει το πάτημα ώστε να συνεχίσουμε τη δουλειά και να πετύχουμε τελικά το στόχο της παραμονής στην κατηγορία».

Για την εικόνα του αγώνα: «Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να πετύχουμε και το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μας πίεσε, αλλά χάρη στην ικανότητα του Κουτσόπουλου αλλά και την τύχη, εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε το 1-0 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Για τους τραυματισμούς των Βαϊρουά και Καστσελάν: «Για τον Βαϊρουά θα γνωρίζουμε σίγουρα αύριο, αφού γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Σχετικά με τον Καστσελάν, η εκτίμησή μου είναι πως υπέστη απλά μια κράμπα, εξαιτίας της αποχής του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και πρέπει να πω πως είχε πολύ καλή απόδοση».

Για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα: «Θεωρώ και το έχω ξαναπεί μάλιστα, πως η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε κάποια παιχνίδια τις προηγούμενες αγωνιστικές. Γι’ αυτό δεν έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές μέχρι τώρα, απλά σταδιακά θα βάζουμε τις δικές μας πινελιές, έτσι ώστε ο Πανθρακικός να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος».

Για το αν έχει καλύτερο ρόστερ στη διάθεσή του τώρα ή στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα: «Η βασική διαφορά είναι πως στην προηγούμενη θητεία μου στον Πανθρακικό, η ομάδα είχε ουσιαστικά υποβιβαστεί και οι ποδοσφαιριστές ήταν απαλλαγμένοι γι’ αυτό το λόγο από το άγχος. Αντίθετα τώρα υπάρχει άγχος και πίεση προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ».

Για τους βαθμούς που θα χρειαστεί μια ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα για να σωθεί και το προσεχές ντέρμπι με αντίπαλο την Ξάνθη: «Δεν αντιμετωπίζω το παιχνίδι με την Ξάνθη, ως κάτι διαφορετικό. Είναι ένα ακόμα σημαντικό ματς για την ομάδα μας. Θεωρώ πως αν μια ομάδα συγκεντρώσει περίπου 30 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, τότε θα μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο, που μας στήριξε πολύ σήμερα».

Κατίδης: «Έτσι είναι η διαιτησία στην Ελλάδα» 

11/11/2012

Κατίδης: «Έτσι είναι η διαιτησία στην Ελλάδα»
Έξαλλος με τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου ήταν ο Γιώργος Κατίδης μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό (4-0).

Ο νεαρός άσος της «Ένωσης» τόνισε ότι η ομάδα του αδικήθηκε τόσο στη φάση της αποβολής του Γιάγκο, όσο και σε δύο ακόμα περιπτώσεις, όπου ο «άρχοντας» του αγώνα δεν καταλόγισε «καθαρά» πέναλτι υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

«Έχουμε δύο καθαρά πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που δεν δόθηκαν. Δεν ξέρω τι να πω… ήμασταν καλύτεροι είχαμε ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι μέχρι την αποβολή του Γιάγκο ήμασταν ανώτεροι. Έτσι είναι η διαιτησία στην Ελλάδα, όταν τα σφυρίγματα είναι υπέρ του αντιπάλου δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Έχω αρκετά νεύρα και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τη διαιτησία».

Για το που θέλει να αγωνίζεται: «Σίγουρα ο τεχνικός ξέρει καλύτερα. Εμένα η θέση μου είναι 8αρι ή 10αρι. Ο κόουτς βλέπει καλύτερα, όμως όπου και να παίζω προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το συμβάν με τον Μανώλη Παπαδόπουλο: «Έχει τελειώσει το θέμα για εμάς μέσα στα αποδυτήρια. Κοιτάμε μόνο το καλό της ομάδας και έχει ξεχαστεί ότι έγινε. Συμβαίνουν αυτά στους συλλόγους».

Τσιώλης: «Αφήνουμε πίσω το παιχνίδι» 

11/11/2012

Τσιώλης: «Αφήνουμε πίσω το παιχνίδι» 
Απογοητευμένος από την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης και από την ήττα στην Κομοτηνής κόντρα στον Πανθρακικό, εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στο ότι οι Σανκαρέ και Περόνε θα εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στην Ξάνθη.

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης ανέφερε αρχικά: «Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στα πρώτα 25-30 λεπτά είχαμε έναν παθητικό ρόλο και ο Πανθρακικός μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του και να προηγηθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, βελτιωθήκαμε και θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην ισοφάριση αν ήμασταν εύστοχοι στη φάση του πέναλτι που έχασε ο Ράγιος. Με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, θα έλεγα πως είναι δίκαιη η νίκη του Πανθρακικού. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω μας από το ματς και να κοιτάζουμε τη συνέχεια, καθώς ακολουθούν δύο σημαντικοί αγώνες και θα πρέπει να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι».

Για το γεγονός πως επέλεξε να εκτίσουν τις τιμωρίες για κάρτες κάποιοι ποδοσφαιριστές στον αγώνα με την Ξάνθη και όχι σε αυτόν με τον Πανθρακικό: «Πήραμε αυτήν την απόφαση γιατί θέλαμε να διατηρήσουμε το ρυθμό που είχαμε αποκτήσει στα τελευταία παιχνίδια και να μην έχουμε απώλειες σημαντικών ποδοσφαιριστών. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, υπάρχει ένα εσωτερικό θέμα με τον Περόνε, ο οποίος ούτως ή άλλως δε θα μπορούσε να αγωνιστεί εκείνη την ημερομηνία. Ξεκαθαρίζω πως δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση την ομάδα της Ξάνθης με την επιλογή μου να εκτίσουν σε εκείνο το ματς τις ποινές τους οι παίκτες μου, απλά δεν ήθελα να χάσουμε την ομοιογένεια και το ρυθμό μας».

Θεοδωρίδης: «Μπράβο στους φίλους της ΑΕΚ» 

11/11/2012

Θεοδωρίδης: «Μπράβο στους φίλους της ΑΕΚ»
Ικανοποιημένος για την ευρεία νίκη (4-0) του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Όμως ο αντιπρόεδρος των Πειραιωτών δεν θέλησε να σταθεί τόσο στην εικόνα του ντέρμπι, όσο στην παρουσία των φίλων της "Ένωσης", για την οποία ευχήθηκε να βρει γρήγορα ξανά τον δρόμο της.

«Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί, είμαι ευχαριστημένος γιατί κάναμε το καθήκον μας και πήραμε τη νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα. Χαίρομαι που ήρθε πάνω από 20.000 κόσμος στο γήπεδο, μπράβο στους φίλους της ΑΕΚ. Της εύχομαι τα καλύτερα γιατί είναι μεγάλη ομάδα», το σχόλιό του μετά το τέλος του ματς.

Λίνεν: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου» 

11/11/2012

Λίνεν: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου»
Υπερήφανος για την εικόνα της ΑΕΚ και τη νοοτροπία των παικτών του ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» πρόσθεσε πως για τη φάση στην οποία η ομάδα του ζήτησε πέναλτι ακόμη και ο αντίπαλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει παράβαση και κατέληξε λέγοντας πως θεωρεί ότι ο «Δικέφαλος» θα ξεπεράσει αυτήν τη βαριά ήττα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έβαλντ Λίνεν:

«Φυσικά το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό για εμάς αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου σήμερα γιατί έδειξε καλά πράγματα. Τους είπα ότι είναι ένα ματς από το οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά και τους είπα να χρησιμοποιήσουν αυτό το ματς για να γίνουν καλύτεροι, να έχουν καλύτερη νοοτροπία για τα επόμενα ματς στα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Είμαι υπερήφανος, τους πιέσαμε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν ευκαιρίες και νομίζω πως παίξαμε σχετικά καλό παιχνίδι. Ήταν η σωστή νοοτροπία, κουράγιο να κρατήσουμε την μπάλα και να παίξουμε ψηλά αν και είναι πάντα επικίνδυνο αυτό απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Κάναμε βέβαια ένα ανόητο λάθος καθώς ήταν αχρείαστο αυτό το πέναλτι και κατέστρεψε τα πλάνα μας να συνεχίσουμε να παίζουμε ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 0-2, η ομάδα προσπάθησε να κάνει αυτό που πρέπει. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε πέναλτι, ακόμη και ο παίκτης του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι αλλά δεν μας δόθηκε. Είμαι πολύ εκνευρισμένος για αυτό γιατί οι παίκτες μας θα έπαιρναν περισσότερη ψυχολογία και κουράγιο για το δεύτερο ημίχρονο.

Με το δεύτερο γκολ από τον Μήτρογλου η ψυχολογία έπεσε και δεν πιστεύαμε 100% ότι μπορούμε να επιστρέψουμε. Το καταλαβαίνω αυτό. Ήταν κακό πάντως το να δεχθούμε δύο γκολ στο τέλος γιατί θα χρειαστούμε και τη διαφορά τερμάτων. Η ομάδα δεν άξιζε σήμερα μια ήττα με 4-0.

Όπως είπα και πριν, παρά την ήττα η ομάδα έκανε ένα καλό βήμα και μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό από αυτό το ματς γιατί είδα τη σωστή νοοτροπία, είδα μια ομάδα που προσπαθούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έπαιζε επιθετικά. Αυτό ήθελα να το δω και παίρνουμε τα θετικά για τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον διαιτητή υπό φυσιολογικές συνθήκες. Με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φανταστική διαιτησία. Σήμερα υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που δεν τις κατάλαβα. Στο δεύτερο ημίχρονο άκουσα τους βοηθούς να λένε κάποια πράγματα για κάποια φάουλ ενώ ο ίδιος ο παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Είναι κρίμα αυτές οι αποφάσεις.

Θεωρώ ότι η ομάδα θα μπορέσει σύντομα να αποβάλει την απογοήτευση για αυτό το αποτέλεσμα. Αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει έτσι θα πάνε καλά τα πράγματα. Δεν ωφελεί να μιλάμε για το παρελθόν ή για τη διαιτησία αλλά να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι δική μου δουλειά αλλά και των πιο έμπειρων παικτών να μην κάνουμε κακές σκέψεις και αν αποφύγουμε αυτές τις σκέψεις τότε θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Κατσικοκέρης: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός» 

11/11/2012

Κατσικοκέρης: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός» 
Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ο Νίκος Κατσικοκέρης με δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν θέλησε να σχολιάσει την διαιτησία ενώ έδωσε το σύνθημα για νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Βέροια.

«Είμαστε στεναχωρημένοι από την ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε πως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά το πέναλτι και η αποβολή μας επηρέασαν ψυχολογικά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο, γιατί τα τρεξίματα ήταν περισσότερα. Στο πρώτο ημίχρονο πιστέψαμε στους εαυτούς μας, αλλά στο δεύτερο είχαμε ένα εντελώς άλλο πλάνο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και μας πίεσε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η ήττα. Σήμερα ήταν ένα ντέρμπι, εμείς θέλαμε τη νίκη, ήμασταν στην αρχή αυτοί που έπρεπε και αν το χέρι στο πέναλτι μας δινόταν, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τη διαιτησία. Το πέναλτι του Μήτρογλου όλοι ισχυρίζονται πως η μπάλα ήταν διεκδικούμενη και ο Γιάγκο έλεγε πως δεν ήταν πέναλτι». Ήταν τα λόγια του Έλληνα επιθετικού ο οποίος πρόσθεσε:

«Δείξαμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο, εμείς πρέπει πλέον να συνεχίσουμε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Βέροια, θέλουμε τη νίκη για να παίρνουμε βαθμούς. Ο κόσμος μας δίνει κίνητρο. Έχει μία δική του φιλοσοφία που θέλει να περάσει στο γήπεδο. Δεν περιμέναμε να μείνουμε με δέκα παίκτες, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, ανέφερε:

«Ήμουν εδώ και αρκετό καιρό έτοιμος, αλλά ο προπονητής έκρινε πως δεν ήμουν 100%. Περίμενα την ευκαιρία μου, όλη την εβδομάδα προσπάθησα, για αυτό και με δικαίωσε ο προπονητής. Θεωρώ ότι έδειξα καλό πρόσωπο και θέλω να συνεχίσω βασικός».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου