ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 4-0 για την 10η αγωνιστική της Super League. MVP και σκόρερ δύο τερμάτων ο Μήτρογλου, πολύτιμος ο Φουστέρ (γκολ και ασίστ), άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Αμπντούν.
Ο Ολυμπιακός πέρασε "αέρα" από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με σκορ 4-0 κόντρα στην ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Δύο τέρματα από τον MVP Μήτρογλου (57', 88'), γκολ (85΄) και ασίστ από τον πολύτιμο Φουστέρ, άνοιξε το σκορ (23') από το σημείο του πέναλτι ο Αμπντούν.

Κάρολ: Ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει κατά τη διάρκεια του 90λεπτου και όποτε συνέβη αυτό, ήταν σταθερός και αποτελεσματικός. Ουσιαστικά δεν μπορεί να του γίνει κριτική, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να λογιστεί ως θεατής του ματς και να του ζητούσαν να... κόψει εισιτήριο.

Τοροσίδης: Θα μπορούσε να χρεωθεί μια ασίστ στο 22' αν δεν υπήρχε το τράβηγμα του Γιάγκο στον Μήτρογλου που έφερε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά στον χώρο ευθύνης του κατά τη διάρκεια του αγώνα και αρκετές φορές ανέβηκε την πλευρά επιθετικά, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του άφηνε ο Φουστέρ καθώς ο Ισπανός συνέκλινε διαρκώς προς τον άξονα. Χαλαρό απόγευμα για τον αρχηγό.

Παπάζογλου: Επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και έλειψε 1,5 μήνα περίπου) και αφού ξεπέρασε το πρώτο 20λεπτο που έμοιαζε εκτός ρυθμού, βρήκε σταδιακά τα πατήματα του και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα. Είχε κάποιες δυσκολίες με την μπάλα στο χόρτο αλλά ήταν καλός στον αέρα, όπου απείλησε δύο φορές την εστία της ΑΕΚ σε ισάριθμες στημένες φάσεις. Συνυπολογίζοντας το διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους, ο Παπάζογλου σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά.

Σιόβας: Πολύ καλός στον αέρα, αποτελεσματικός και με την μπάλα στο χόρτο, ο Σιόβας ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε με τον Κατσικοκέρη, ούτε και με κάποιον άλλο παίκτη των γηπεδούχων. Είχε καλές μεταβιβάσεις προς τους μέσους της ομάδας και συνολικά ικανοποίησε με την εμφάνιση του.

Χολέμπας: Δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο από την στιγμή που δεν παρέστη η ανάγκη να το επιχειρήσει, ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχει σε κάθε ματς την ίδια απόδοση μιας και αγωνίζεται ασταμάτητα από την αρχή της σεζόν. "Εμπλέκεται" στην φάση του 39', όταν από το γύρισμα του Κοντοέ η μπάλα βρίσκει όντως στο χέρι του πριν καταλήξει κόρνερ, με τον ρέφερι να θεωρεί πως η απόσταση είναι πολύ μικρή και δεν υπάρχει πρόθεση - άρα παράβαση. Είχε λίγα νεύρα που του στοίχισαν μια κίτρινη κάρτα, αλλά μέχρι εκεί. Καλός αμυντικά, προσπάθησε στην επίθεση ο Χοσέ.

Φέισα: Σε καλή κατάσταση δείχνει τον τελευταίο καιρό ο Σέρβος διεθνής κεντρικός μέσος. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να ελέγξει τον χώρο μπροστά από τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού και οργάνωσε όμορφα το παιχνίδι από "χαμηλά". Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταβιβάσεων του είχε τον κατάλληλο αποδέκτη, ενώ ήταν αρκετά αποτελεσματικός και ανασταλτικά. Θετικότατη η παρουσία του Λιούμπο στο ματς.

Γκρέκο: Ακόμη μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Ιταλός κεντρικός μέσος. Μοίρασε σωστά την μπάλα, πίεσε αρκετά τους αντίπαλους μέσους και πρόσφερε βοήθειες ανασταλτικά στον Φέισα. Οι μεταβιβάσεις του ήταν καλές και έδωσε νεύρο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μετά το 60' άρχισε να χάνει δυνάμεις και στο 78' άφησε τη θέση του στον Μανιάτη.

Μασάντο: Χωρίς να φτάσει τα στάνταρ των δύο προηγούμενων εμφανίσεων του, ο Πορτογάλος ήταν ιδιαίτερα κινητικός στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε παίζοντας σε ελεύθερο στην πλάτη του Μήτρογλου. Οι κάθετες πάσες του δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ στη μοναδική φάση που βρέθηκε σε θέση βολής (37') ο Μήτρογλου τελείωσε τη φάση μόνος του. Χωρίς να είναι αρνητικός δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στους ερυθρόλευκους. Άφησε τη θέση του στον Ιμπαγάσα.

Φουστέρ: Όσα δεν του βγήκαν επιθετικά σε 80' λεπτά παιχνιδιού, τα πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Γκολ - σήμα κατατεθέν του Ισπανού (βολ - πλανέ με το δεξί πάνω στην κίνηση) στο 85' και εξαιρετική ασίστ (κάθετη πάσα στον κενό χώρο) στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου στο 88'. Νωρίτερα στο ματς (44') ο Μπουγαΐδης του στέρησε ένα γκολ. Κατά τα άλλα, έτρεξε, πίεσε, αμύνθηκε σωστά και από τη στιγμή που είχε ένα γκολ και μια ασίστ στο ενεργητικό του, περνάει αυτόματα στους διακριθέντες.

Αμπντούν: Δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα στο 23', δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στον Ολυμπιακό. Πήρε πρωτοβουλίες, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά της ΑΕΚ (ο Λίνεν είχε βάλει από εκεί Κοντοέ και Βλάχο για να περιορίσουν τις κούρσες του Αλγερινού αλλά και του Χολέμπας) αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε τις περισσότερες προσπάθειες του. Στην καλύτερη στιγμή που είχε για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, ο Αραμπατζής με ωραία επέμβαση του στέρησε το γκολ στο 80ο λεπτό. Θετική η παρουσία του Αμπντούν στο παιχνίδι.

Μήτρογλου: Στο 22' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ωστόσο το ίδιο σημαντικό μπορεί να χαρακτηριστεί το πέναλτι και η κόκκινη κάρτα που κέρδισε στη φάση από τον Γιάγκο, δίνοντας στον Αμπντούν την ευκαιρία να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα. Στο 37' με κίνηση... πίβοτ από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο, ενώ είχε και την επιλογή του Μασάντο που έβλεπε τέρμα. Στην επανάληψη ο "πιστολέρο" πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, όταν στο 57ο λεπτό πήρε την πάσα από τον Φουστέρ, ελίχθηκε όμορφα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του "Δικεφάλου"! Στο 88' εκμεταλλεύτηκε άψογα την ασίστ του Φουστέρ και πλάσαρε ιδανικά τον Αραμπατζή πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι. Ο Έλληνας διεθνής φορ βρίσκεται σε φόρμα, σκοράροντας ασταμάτητα το τελευταίο διάστημα. Φυσιολογικά ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Ιμπαγάσα: Το σπουδαιότερο είναι πως επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά από αρκετό διάστημα. Ο "Κάνιο" πήρε τη θέση του Μασάντο στο 65', κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, προσφέροντας σιγουριά και ηρεμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Μανιάτης: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78' αντί του Γκρέκο, προσφέροντας ένα ζευγάρι φρέσκα πόδια στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Μοδέστο: Αντικατέστησε τον Τοροσίδη στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου