ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

11/11/2012

Δικαιωμένος και χαρούμενος ο Μαύρος 

10/11/2012

Δικαιωμένος και χαρούμενος ο Μαύρος 
Την ικανοποίησή του από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ -όσον αφορά το θέμα των επενδυτών, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη- εξέφρασε ο Θωμάς Μαύρος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε πως νιώθει δικαιωμένος, τονίζοντας πως οι προσπάθειες που έκανε όσο ήταν στην ηγεσία του συλλόγου απέδωσαν καρπούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ»:

Για την ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που φαίνεται πως αυτή η υπόθεση έχει ευτυχή κατάληξη για την ΑΕΚ και βρέθηκαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι που θα βγάλουν την ομάδα από την κατάσταση που έχει οδηγηθεί. Από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η ιστορία έλεγα πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε που θα πάει και ευτυχώς για την ομάδα και τον κόσμο, δείχνει να τελειώνει θετικά.
Παράλληλα, νιώθω ευτυχισμένος και δικαιωμένος που πήρα την πρωτοβουλία το καλοκαίρι και με τη βοήθεια του κόσμου κρατήσαμε όρθια την ομάδα, ώστε να έρθουν τώρα οι επενδυτές και να την πάρουν. Αυτό που είχα πει από την πρώτη στιγμή ήταν πως το ζητούμενο είναι να βρεθούν κάποιοι επενδυτές και να βάλουν χρήματα. Αυτός ήταν ο σκοπός μου και δεν μπορώ να νιώθω τίποτα άλλο παρά χαρά και δικαίωση».

Για την επόμενη μέρα της ομάδας:
«Από τη στιγμή που θα μπουν στην ομάδα και θα αναλάβουν τη διοίκησή της, πρέπει να προσέξουν πολύ ποιους ανθρώπους θα έχουν δίπλα τους, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά λάθη του παρελθόντος. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει όσοι βρεθούν στη διοίκηση, να κοιτάξουν μόνο το καλό της ΑΕΚ και τίποτα παραπάνω».

Για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Είναι ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Σίγουρα ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει καλύτερο υλικό, αλλά μόλις ξεκινήσει το ματς αυτά που θα μετρήσουν είναι το πάθος και η ψυχή. Είμαι αισιόδοξος πως αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει και τα παιδιά μπουν αποφασισμένα να τα δώσουν όλα, μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό».

Στο Δουβλίνο, μέσω Κέρκυρας! 

10/11/2012

Στο Δουβλίνο, μέσω Κέρκυρας! 
Την αλλαγή του προγράμματος του ταξιδιού της αποστολής αποφάσισε η ΕΠΟ προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού. Έτσι –όπως αναφέρει και σε ανακοίνωση που εξέδωσε- το τσάρτερ θα προσγειωθεί αρχικά στην Κέρκυρα για να παραλάβει τους τέσσερις πράσινους και στη συνέχεια να «πετάξει» με προορισμό το Δουβλίνο, μετά από παρέμβαση του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή. «Η προστασία όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών αποτελεί κυρίαρχο και πρώτιστο μέλημα», αναφέρει η ΕΠΟ.

Αναλυτικά αναφέρει η ΕΠΟ:

«Η στήριξη, διευκόλυνση και προστασία όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως του συλλόγου που ανήκουν, αποτελεί για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κυρίαρχο και πρώτιστο μέλημα. Γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί διαχρονικά και οι ίδιοι οι διεθνείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και μπορούν να επιβεβαιώσουν.

Για τον λόγο αυτό με παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα ταξιδιού της αποστολής της Εθνικής Ανδρών ενόψει του φιλικού αγώνα με την Ιρλανδία την Τετάρτη 14-11-2012 στο Δουβλίνο.

Η πτήση τσάρτερ της Εθνικής θα αναχωρήσει από την Αθήνα για το Δουβλίνο στις 10:00 την Τρίτη 13-11-2012. Στην ιρλανδική πρωτεύουσα το αεροσκάφος θα φτάσει, αφού πρώτα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, προκειμένου να παραλάβει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή από τον κ. Φερνάντο Σάντος, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καταπόνησή τους».

«Φταίει κι ο Φερέιρα αλλά…» 

10/11/2012

«Φταίει κι ο Φερέιρα αλλά…»
«Ο Φερέιρα έχει ευθύνες, όμως δεν έχει και υλικό. Τι να κάνει…».

Ο Χρήστος Δημόπουλος μίλησε στο ΦΩΣ για τον εφετινό Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στους λόγους των κακών εμφανίσεων της ομάδας με αφορμή την ήττα από την Λάτσιο στο παιχνίδι για το Europa League.

«Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα καλό 'δεκάρι', ένα καλό φορ και έναν καλό σέντερ μπακ. Αντί να ενισχυθούμε, χάσαμε στα μέσα της σεζόν και τον Κατσουράνη», πρόσθεσε ο παλαίμαχος επιθετικός του τριφυλλιού.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Δημόπουλου στο ΦΩΣ

-Θα μιλήσουμε πάλι; Πώς τα είδες;
«Τι να δω; Εγώ σέβομαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού, σέβομαι και τον κόσμο όλων των ομάδων, δεν μπορώ να λέω ψέματα. Ο "φονιάς" λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και για την ομάδα μου, τον Πανηλειακό. Όσα είχα πει από την αρχή της σεζόν και για τον Παναθηναϊκό και για τον Πανηλειακό βγήκαν. Και με είχαν κατηγορήσει ορισμένοι τότε γιατί βγήκα και μίλησα στο ΦΩΣ. Παναθηναϊκός είμαι, αλλά την αλήθεια θα λέω, δεν μπορώ να κοροϊδεύω»

-Πώς τον είδες τον Παναθηναϊκό με τη Λάτσιο;
«Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Με τη δεύτερη ομάδα της έπαιζε η Λάτσιο, αλλά έφαγε τρία γκολ με κάτω τα χέρια. Ακόμα και η δεύτερη ομάδα της Λάτσιο είχε καλύτερους παίκτες από τους βασικούς του Παναθηναϊκού».

-Ο Φερέιρα τι ευθύνες έχει;
«Έχει ευθύνες, όμως δεν έχει και υλικό. Τι να κάνει...»

-Ο Πανιώνιος έχει καλύτερο υλικό από τον Παναθηναϊκό;
«Σωστό είναι αυτό. Ο Πανιώνιος δεν έχει καλύτερο υλικό από τον Παναθηναϊκό. Αλλά πήγε εκεί ένας νέος άνθρωπος, ο Ελευθερόπουλος και κάνει δουλειά. Και έχει φτάσει τον Πανιώνιο να είναι πολλούς βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό. Όμως να σου πω κάτι; Δεν έχει και πολύ κατώτερους παίκτες ο Πανιώνιος από τον Παναθηναϊκό.

Το είχα πει και το ξαναλέω. Αντί για πολλά λόγια, έπρεπε να έχουν κοιτάξει να πάρουν τρεις παικταράδες στις θέσεις που πονάμε, να κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα καλό 'δεκάρι', ένα καλό φορ και έναν καλό σέντερ μπακ. Αντί να ενισχυθούμε, χάσαμε στα μέσα της σεζόν και τον Κατσουράνη! Ο Κατσουράνης τους έφταιγε... Ήταν μονάδα για τον Παναθηναϊκό, δεν έχουμε τέτοιες μονάδες. Ή δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ο Καραγκούνης; Πώς να κοντράρει τον Ολυμπιακό αυτός ο Παναθηναϊκός, είμαστε σοβαροί;»

-Από τους μικρούς του ΠΑΟ ποιος σου αρέσει πιο πολύ;
«Ο Χουχούμης. Τον είχα δει και στο φιλικό που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό στον Πύργο το καλοκαίρι, μου είχε κάνει εντύπωση. Έκανε βέβαια το λάθος με τη Λάτσιο, αλλά δεν πρέπει να πέσουν τα βάρη πάνω στο παιδάκι».

«Περισσότερα γκολ από πέρυσι» 

10/11/2012

«Περισσότερα γκολ από πέρυσι»
Χαρούμενος με το σερί των γκολ που έχει πετύχει δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε κατά την βράβευση του ως πολυτιμότερος παίκτης της 9ης αγωνιστικής πως στόχος του είναι να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και να πετύχει περισσότερα γκολ από όσα σκόραρε πέρυσι αλλά αυτό που επιθυμεί πάνω από όλα είναι να κερδίζει η ομάδα.

Διαβάστε όσα είπε ο Στέφανος Αθανασιάδης κατά την βράβευση του:

«Ευχαριστώ τον κόσμο για ακόμη ένα βραβείο που μου χαρίζει. Θέλω να πηγαίνω καλά κι εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Ετσι, θα έρθει σίγουρα κι άλλο βραβείο. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά, θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουμε ψηλά στην βαθμολογία. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν έχει σχέση ποιος πετυχαίνει το γκολ, απλώς είναι η θέση μου τέτοια που σκοράρω εγώ. Μακάρι να σκοράρουν κι άλλοι παίκτες».

Για την… ευστοχία του: «Μακάρι να συνεχιστεί το σερί μου και στο ματς με τον Πλατανιά, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από άλλο παίκτη».

Για το γεγονός ότι έχει φτάσει πολύ νωρίς σε διψήφιο αριθμό γκολ: «Μακάρι να έρθουν κι άλλες διακρίσεις. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά, να τελειώσει το αυριανό με νίκη και μετά έχουμε όλες τις μέρες για να δούμε τα επόμενα ματς».

Για το αν σκέφτεται την πρωτιά στους σκόρερ: «Εξακολουθεί να είναι στόχος μου να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ και να πετύχω περισσότερα γκολ από πέρσι».

Ξεκίνησαν εργασίες στη Λεωφόρο 

10/11/2012

Ξεκίνησαν εργασίες στη Λεωφόρο
Στην τελική ευθεία μπήκε από σήμερα το θέμα της επιστροφής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού».

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να γίνει η αρχή με έργα που δεν απαιτούν την έκδοση άδειας από την πολεοδομία, ώστε να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνος, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός για τα σχέδια του συλλόγου.

Οι «πράσινοι» θέλουν να μπουν «σπίτι» τους το συντομότερο δυνατό και γι’ αυτό το Σάββατο έγιναν ορισμένες εργασίες που θα επιτρέψουν την είσοδο φορτηγών ώστε να ακολουθήσει την προσεχή Δευτέρα η ανακατασκευή του χλοοτάπητα του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και ο καλλωπισμός των κερκίδων 6 και 7, εργασία για την οποία επίσης δεν χρειάζεται άδεια.

Παράλληλα, οι διοικούντες σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις στο νόμο Μπιρμπίλη ώστε να εκδοθούν οι άδειες και για τα υπόλοιπα έργα που απαιτούνται για να βρεθεί ξανά το γήπεδο σε τέτοια κατάσταση που να μπορεί να φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και τις ανάγκες του.

«Καλύτερος ο Ατρόμητος από τον Πανιώνιο» 

10/11/2012

«Καλύτερος ο Ατρόμητος από τον Πανιώνιο»
Την άποψη πως ο Ατρόμητος είναι καλύτερος σε ποιοτικό επίπεδο από τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής. Ο βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε πως μπορεί οι «κυανέρυθροι» να είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αλλά οι Περιστεριώτες μπορούν να δείξουν πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι δύο ομάδες.

Διαβάστε όσα είπε ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής στην κάμερα της Nova:

Για το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και για το ρόστερ του Ατρομήτου:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ένα ξέσπασμα η νίκη μας κόντρα στον Πανθρακικό. Έχω την εντύπωση ότι και σε άλλα παιχνίδια κάναμε καλές εμφανίσεις, δικαιούμασταν να πάρουμε τρεις πόντους αλλά δεν τα καταφέρναμε. Σε αυτό το παιχνίδι αν και δύσκολα κερδίσαμε δίκαια και ψυχολογικά πλέον είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν στο ρόστερ πάρα πολύ καλοί παίκτες και όχι μόνο αυτοί που αναφέρατε και όποτε έχουν χρειαστεί έχουν παίξει και έχουν δείξει δείγματα πολύ καλού επιπέδου. Είναι τυχερός ο Ατρόμητος που έχει τέτοιους παίκτες και πιστεύω ότι μια ομάδα για να έχει μέλλον και συνέχεια πρέπει να έχει βάθος».

Για το τι άποψη έχει σχηματίσει για τον Πανιώνιο:

«Μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με νέα παιδιά, έχουν ενθουσιασμό και πιστεύω ότι δίκαια βάσει και αποτελεσμάτων και εμφανίσεων βρίσκονται σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή. Έχω την εντύπωση ότι την Κυριακή τα πάντα εξαρτώνται από μας. Ποιοτικά η ομάδα μας είναι πολύ καλύτερη από τον Πανιώνιο και πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε αυτές τις διαφορές που έχουμε σαν ομάδα, ποιοτικά ώστε να πάρουμε τους τρεις πόντους που χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Εμείς πιστεύουμε πάντα στις δυνατότητες της ομάδας μας, όπως πιστεύουν και οι παίκτες και ο κόσμος και όσοι έχουν σχέση με την ομάδα. Έχω την εντύπωση ότι μας έκανε κακό ένα παιχνίδι όσον αφορά στην ψυχολογία μας κι εκεί μείναμε λίγο πίσω. Φυσικά είμαστε μες στους στόχους μας, αλλά η εικόνα με την βαθμολογία δεν έχουν καμία σχέση και θα έχουμε την ευκαιρία στα επόμενα παιχνίδια να πάμε εκεί που μας αρμόζει».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο:

«Δεν έχουμε συζητήσει, αλλά έχω την άποψη ότι η γνώμη του κόουτς θα είναι πάρα πολύ καλή γιατί έχουν συνεργαστεί και είχαν μόνο επιτυχίες και πιστεύω ότι η γνώμη του θα είναι πολύ καλή».

Αγωνία για Γκαρσία 

10/11/2012

Αγωνία για Γκαρσία 
Δεν κύλησε ομαλά το τελευταίο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ εν όψει της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αισθάνθηκε βαρύ τον τετρακέφαλό του και δεν συμμετείχε, με τον Γιώργο Δώνη να αγωνιά για τη συμμετοχή του, καθώς οι επιλογές του είναι εξαιρετικά περιορισμένες (από τη μεσαία γραμμή θα λείψουν οι Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Γεωργιάδης).

Πρόβλημα που προέκυψε στην προπόνηση της Παρασκευής για τον Ουρουγουανό, ο οποίος προορίζεται να ξεκινήσει στη βάση του ρόμβου στην μεσαία γραμμή.

Ωστόσο το αν θα βρεθεί ή όχι στην ενδεκάδα είναι κάτι που θα αποφασιστεί αύριο το πρωί, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του καθώς ήδη τη φετινή περίοδο έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς με συνέπεια να μην έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί να είναι και γούρι… 

10/11/2012

Μπορεί να είναι και γούρι…
Για τρίτη σερί αγωνιστική ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Καμπάνταη, Μενδρινό και Κουλουχέρη για το ματς με τον Ατρόμητο και ο Πανιώνιος τείνει να συνηθίσει σε αυτές τις απουσίες. Οι «κυανέρυθροι» χωρίς τους παραπάνω ποδοσφαιριστές έχουν μία νίκη και μία ήττα αλλά έχει κάνει καλές εμφανίσεις, κάτι που θέλει να κάνει και στο Περιστέρι.

Αν κάνει καλή εμφάνιση κι εκεί και αυτή μεταφραστεί και σε θετικό αποτέλεσμα τότε ο «Ελέ» θα είναι ο πιο χαρούμενος προπονητής στον κόσμο! Ο Πανιώνιος θα έχει και την στήριξη 400 φίλων του.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανιωνίου:

Περιστερίδης, Ανέστης, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κούρντι, Κούρος, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Ρόβας, Οκόγιε, Σάμαρης, Ρόκας, Σπυρόπουλος, Διαμαντάκος, Ανδράλας, Κολοβός.

Η… εκδίκηση των γηπεδούχων 

10/11/2012

Η… εκδίκηση των γηπεδούχων
Το πρώτο… μέρος της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, τους ανήκει! Οι γηπεδούχοι στα παιχνίδια του Σαββάτου επέβαλαν τον δικό τους «νόμο» και πανηγύρισαν νίκες με μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο Λεβαδειακός επικράτησε 2-1 του Άρη, ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Βέροια ενώ και ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε 1-0 της Ξάνθης. Από το κυριακάτικο μενού ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Και οι τρεις γηπεδούχοι, είχαν ανάγκη την νίκη και κατάφεραν να την πάρουν, άλλος πιο εύκολα (βλέπε ΟΦΗ) και άλλος δυσκολότερα (βλέπε ΠΑΣ και Λεβαδειακό). Η ουσία είναι ότι κατάφεραν να βάλουν στο… σακούλι τρεις ακόμα πόντους και να κερδίσουν ηρεμία μέχρι την επόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική:

Λεβαδειακός-Άρης 2-1

Με χάιλαϊτ του παιχνιδιού το εκπληκτικό γκολ του Ζησόπουλου με τακουνάκι, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και στα γκολ (μετά από ενάμιση μήνα) επικρατώντας με 2-1 του Άρη. Καλύτεροι οι Βοιωτοί, που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Γκέσιου στο 49’, έδωσαν τέλος στο καλό σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Κανούλας ισοφάρισε προσωρινά (40’) προτού ο Βασιλείου (43’) ξαναβάλει τον Λεβαδειακό στην θέση του οδηγού.


ΟΦΗ-Βέροια 2-0

Με τον Μίρνες Σίσιτς να αναλαμβάνει το ρόλο του δημιουργού και να προσφέρει αφειδώς στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να χρηστούν σκόρερ, ο ΟΦΗ έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη 2-0 απέναντι στη Βέροια για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Σλοβένος έδωσε τις ασίστ και στα δύο τέρματα των Κρητικών, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δώρο στο Νίκο Αναστόπουλο, για τους 400 αγώνες του ως προπονητής.


ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0

Σε ένα παιχνίδι που είχε από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη, επί της Ξάνθης 1-0, χάρη σε υπέροχο τέρμα, του εξαιρετικού Ντε Βινσέντι. Εξαιρετικοί, οι παίκτες του Χριστόπουλου, για ένα ημίχρονο, ενώ η Ξάνθη, ήταν καλή στο δεύτερο, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. Στους δώδεκα πόντους, οι γηπεδούχοι, παραμένουν χαμηλά οι Ακρίτες.

Κυριακή, 11/11

Ατρόμητος-Πανιώνιος (15:00, NovaSports 1)

«This is… Peristeri»! Ναι, αλλά «do you know Panionios»; Προβάροντας δικαιωματικά τα αγγλικά τους (αφού παραμένουν σε τροχιά πλέι-οφ) θα μπορούσαν άνετα να υποστηρίξουν τον διάλογο. Γιατί ο Ατρόμητος πανηγύρισε τελικά στην έδρα του (με τον Πανθρακικό) λίγα λεπτά πριν σβήσει τα κεράκια τριών μηνών χωρίς νίκη. Και ο Πανιώνιος όμως, τι έγινε που έχασε (ματς και δεύτερη θέση) από τον ΠΑΟΚ; Κέρδισε τις εντυπώσεις -με την ωραία μπάλα του- και το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι πάει για ντέρμπι στα δυτικά προάστια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15, NovaSports 3)

«Κι όμως μπορώ»! Ο ΠΑΟΚ το φώναζε και πριν. Μετά τη νίκη όμως με δέκα παίκτες στη Νέα Σμύρνη, τα έξι ματς που έχει να χάσει και την επαφή που… δε λέει να χάσει με την κορυφή, είναι ευκολότερο να πιστέψεις ότι μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Άλλωστε αν κάνει τον Πλατανιά ένα ακόμα «θύμα» του απόλυτου στην Τούμπα, θα στείλει τον πρωτοπόρο με το (όποιο) άγχος του -2 στο (όποιο) ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκτός κι αν οι Χανιώτες ξαναβρούν τον τσαμπουκά που αγνοούν (μαζί με τη νίκη) εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 1)

Κάρα-τρίχα! Τόσο απείχε ο Πανθρακικός από έναν πολύτιμο πόντο στο Περιστέρι, πριν ο Καραγκούνης τον αφήσει στον τόπο -και στον πάτο σχεδόν της βαθμολογίας. Με βελτιωμένη εικόνα μεν (στο ντεμπούτο Δερμιτζάκη) αλλά χωρίς περιθώρια πλέον. Για όλα αυτά, βέβαια, λίγο ενδιαφέρεται ο Αστέρας. Που ασχολείται πια με τα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, έχει χάσει μόνο σε Τούμπα και «Καραϊσκάκη» κι εφόσον πάρει το δεύτερο διπλό του μπορεί να φτάσει ακόμα και στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

Τα ντέρμπι είναι ιδέες! Και ειδικά ο κόσμος της ΑΕΚ επικαλείται συχνά τη φράση που υποστηρίζει την… αθανασία τους! Ακόμα κι αν (έφτασε να) παίζει ο πρώτος της βαθμολογίας με τον τελευταίο. Εκείνος που περιμένει πώς και πώς το επόμενο παιχνίδι του Champions League μ’ εκείνον που περιμένει πώς και πώς τον επενδυτή να τον σώσει. Κι εκείνος που ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να πιστέψει στον εαυτό του μ’ εκείνον που τη θέλει για να (συνεχίσουν να) τον ψάχνουν οι ανταγωνιστές του στην κορυφή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δευτέρα, 12/11

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Φτου κι απ’ την αρχή! Πάνω που ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την ΑΕΚ, ήρθε η ευρωπαϊκή «σφαλιάρα» από τη Λάτσιο. Και τον έφερε και πάλι πίσω: Στην γκρίνια, στη μουρμούρα και στην προσπάθεια να χτίσει -στην Ελλάδα έστω- ένα σερί. Για να γίνει αυτό όμως (και να μείνει κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ) χρειάζεται διπλό. Και η εικόνα της Κέρκυρας -με πέντε ματς χωρίς ήττα και συγκομιδή εννέα βαθμών- μόνο εύκολη υπόθεση δεν το κάνει να μοιάζει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 17/11

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)
Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15)
Ολυμπιακός-Κέρκυρα (19:30)

Κυριακή, 18/11

ΟΦΗ-Λεβαδειακός (15:00)
SKODA Ξάνθη-Πανθρακικός (17:15)
Βέροια-ΑΕΚ (17:15)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

Δευτέρα, 19/11

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (19:30)

«Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» 

10/11/2012

«Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» 
Σίγουρος πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα παίξουν όσο πιο καλά μπορούν, προκειμένου να νικήσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Διονύσης Γιαννούλης.

Ο νεαρός μέσος των «κυανέρυθρων» τόνισε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ξεχάσει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ και πως έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Κυριακής (11/11) κόντρα στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Διονύσης Γιαννούλης στην κάμερα της Nova:

Για το πως είναι ψυχολογικά η ομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ:


«Σίγουρα κάναμε μια καλή εμφάνιση και δώσαμε το 100%. Μας επηρέασε λίγο η ήττα γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο με βάση την εικόνα μας. Είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι και αρκετά δυνατοί για να μπορέσουμε να πάμε να κάνουμε το καλύτερο στον Ατρόμητο».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Έχει εξαιρετικούς παίκτες ο Ατρόμητος, ασχέτως από ότι δεν έχει καλά αποτελέσματα, νικώντας προσφάτως τον Πανθρακικό. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα κριθούν πολλά στο χώρο του κέντρου και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για επικίνδυνα σημεία του Ατρόμητου:

«Θεωρώ δεδομένο ότι ο Σουμπίνιο είναι ένας συνδετικός κρίκος στην άμυνα και στην επίθεση και πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα».

Για μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Πανιωνίου:

«Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι θα δώσουμε το 100% και παραπάνω ακόμα των δυνατοτήτων μας για να κάνουμε το καλύτερο. Το αξίζουν γιατί σε κάθε παιχνίδι είναι κοντά μας και τους αξίζει να χαίρονται μαζί μας».
Για τους στόχους που έχουν οι «κυανέρυθροι»:

«Το επόμενο παιχνίδι. Ευελπιστούμε την επόμενη φορά που θα μιλήσει κάποιος παίκτης του Πανιωνίου να έχουμε 21 πόντους».

Για τους συμπαίκτες που είχε στον Αστέρα και τώρα στον Πανιώνιο:

«Με βοήθησαν όλοι πάρα πολύ. Ιδίως ο Στάθης (Ρόκας), που είναι και από πέρυσι στην ομάδα. Τα άλλα δύο παιδιά είναι και αυτοί καινούργιοι εδώ (Λαμπρόπουλος, Γιαννακόπουλος) και σίγουρα ήταν μια μεγάλη βοήθεια. Ιδιαίτερα από τον Στάθη για να ενταχθώ ομαλά στην ομάδα».

Αναστόπουλος: «Δίκαιη και σημαντική νίκη» 

10/11/2012

Αναστόπουλος: «Δίκαιη και σημαντική νίκη»
Στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ θεωρεί ο Νίκος Αναστόπουλος πως κρίθηκε το ματς με τη Βέροια στο οποίο οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0. Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου που συμπλήρωσε 400 αγώνες ως προπονητής χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη νίκη δίκαιη και σημαντική για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το 2-0 επί της Βέροιας:

«Mια δίκαιη και σημαντική νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει πάρα πολύ όσον αφορά την βαθμολογία. Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, θα σταθώ στο δεύτερο μέρος όπου ήμασταν πολύ καλοί, κάναμε το δεύτερο γκολ και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Είχαμε φάσεις που αν μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Όμως, σημασία έχει ότι σαν ομάδα κατά διαστήματα ήμασταν πολύ καλοί. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει, ξέχωρα από το βαθμολογικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όμως αν έχουμε μια απόδοση όπως η σημερινή και ειδικά στο γήπεδο του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Μπράβο στα παιδιά για την διάθεση και την προσπάθεια».

Για το γεγονός ότι συμπλήρωσε 400 παρουσίες στους πάγκους και τιμήθηκε από τον ΟΦΗ είπε:
«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνδυάστηκε με τη νίκη. Την υγεία μας να έχουμε και να κερδίζουμε. Όπως και να το κάνουμε, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τη νίκη».

Κι όμως, προπονήθηκε ο Πάπε Σο! 

10/11/2012

Κι όμως, προπονήθηκε ο Πάπε Σο!
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού στην προπόνηση του Σαββάτου καθώς ο Πάπε Σο κατάφερε να λάβει μέρος στο μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος χωρίς να νιώσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος από την μέρα που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό δεν είχε καταφέρει να τεθεί στην διάθεση του Ζεσουάλντο Φερέιρα λόγω της θλάσης και της υποτροπής που έπαθε στην πορεία. Σήμερα, 10/11 ο Σο κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα και να γυμναστεί κανονικά χωρίς να παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον όλα πάνε καλά με τον Σενεγαλέζο, ο Φερέιρα θα μπορεί να τον υπολογίζει σε 10-15 μέρες από τώρα. Από εκεί και πέρα, σήμερα στην Παιανία όσοι είχαν παίξει με την Λάτσιο έκαναν κυρίως αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και στο τέλος έπαιξαν δίτερμα.

Μέρος στο πρόγραμμα έλαβε και ο νεαρός Χρήστος Δώνης ενώ ατομικά προπονήθηκαν Πίντο και Σισοκό. Θεραπεία έκαναν Τοτσέ και Μπουμσόνγκ.

Καρύδας: «Θα ανακάμψουμε γρήγορα» 

10/11/2012

Καρύδας: «Θα ανακάμψουμε γρήγορα»
Σίγουρος πως οι παίκτες του θα αφήσουν γρήγορα πίσω τους την κακή εμφάνιση που συνδυάστηκε με ήττα από τον ΟΦΗ, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καρύδας.

Εκτός αυτού ο υπηρεσιακός τεχνικός της Βέροιας μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον προπονητή των Κρητικών, Νίκο Αναστόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρύδας στην συνέντευξη Τύπου:


Για την εικόνα της Βέροιας κόντρα στους Κρητικούς:

«Από τα τελευταία παιχνίδια που έχουμε παίξει, ήταν η πιο δίκαιη ήττα που κάναμε. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλά οργανωμένος και εμείς δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το πρώτο γκολ όμως για εμάς είναι αρνητικό ότι κάθε φορά κυνηγάμε το γκολ. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και τους παίκτες μου και ότι θα ανακάμψουμε γρήγορα».


Για τον ΟΦΗ και τον προπονητή του, Νίκο Αναστόπουλο:

«Εύχομαι στον ΟΦΗ καλή συνέχεια και στον φίλο μου, το Νίκο Αναστόπουλο να χιλιάσει τις παρουσίες του στους πάγκους των ελληνικών γηπέδων. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν δημιουργήσαμε ούτε φάση αλλά ίσως να παίζει ρόλο και το ότι τα παιδιά αισθάνθηκαν πολύ άσχημα από το πρώτο γκολ που δέχτηκαν».

Η ΑΕΚ είναι εδώ (;) 

10/11/2012

Η ΑΕΚ είναι εδώ (;) 
Οι φίλοι της έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές φέτος αν «αυτό που βλέπουμε είναι όντως ΑΕΚ».

Ε, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι το DNA της μεγάλης ομάδας δεν αλλοιώνεται.

Απέναντι στον πρωτοπόρο, με τον κόσμο της για πρώτη φορά φέτος σε ντέρμπι και όλα τα όπλα της (συμπεριλαμβανομένου και του Κατσικοκέρη) διαθέσιμα, η «Ένωση» θέλει να διαψεύσει όσους την έχουν από χέρι χαμένη με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είναι «μαζεμένη» μετά την έλευση του Έβαλντ Λίνεν. Δεν είναι η ομάδα που έπεφτε εύκολα θύμα του κάθε πικραμένου. Εξακολουθεί όμως να είναι η ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία. Κι έτσι, δεν έχει πολυτέλεια να μην χτυπάει κάθε ματς. Και πόσω μάλλον αυτό όπου όλοι την έχουν ξεγραμμένη πριν καν ξεκινήσει.

Σε όλους αυτούς λοιπόν -αλλά κυρίως στον κόσμο της που θα βρεθεί για μια ακόμα φορά δίπλα της για να την υποστηρίξει- η «Ένωση» χρωστάει μια απάντηση. Και το λιγότερο που περιμένουν όλοι από 'κείνη είναι να παλέψει περισσότερο από ποτέ για να τη δώσει.

Το θετικό πάντως είναι πως θα το κάνει με ό,τι όπλο διαθέτει στα χέρια της. Διότι οι Λαγός, Φούντας και Κοντοές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν μεσοβδόμαδα, ο Κατσικοκέρης εμφανίστηκε πανέτοιμος πια να επιστρέψει (από τις 23 Σεπτέμβρη και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ) και ο Έβαλντ Λίνεν μπόρεσε να διαμορφώσει την πιο «έμπειρη» ίσως αποστολή από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Κάτι που θα προσπαθήσει, εξάλλου, να είναι χαρακτηριστικό και της ενδεκάδας που θα παρατάξει την Κυριακή και -κατά πάσα πιθανότητα- θα διαμορφωθεί βάσει ενός ιδιόμορφου 4-5-1. Διότι σ’ αυτό (εφόσον επιλεχθεί) ο Κοντοές θα μετατοπιστεί στο κέντρο, την ίδια ώρα που ο Κατσικοκέρης μοιάζει φαβορί για να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Κατά τ’ άλλα, ο Κωνσταντόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Λαγός (από δεξιά προς αριστερά) στην άμυνα κι ενώ οι Κατίδης (δεξιά), Κοντοές (αριστερά) θα πλαισιώνουν από τα άκρα το δίδυμο Φέτση-Κορδέρο στα χαφ, ο Γκερέιρο θα έχει ρόλο επιτελικού.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ, στην συμπεριλαμβάνονται οι πιο λίγοι νεαροί από κάθε άλλο παιχνίδι, αποτελείται από τους εξής: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουτρουμπής.

«Να αποδείξουμε πως ο Πανιώνιος δεν είναι τυχαία εκεί» 

10/11/2012

«Να αποδείξουμε πως ο Πανιώνιος δεν είναι τυχαία εκεί»
Να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική θέλουν οι παίκτες του Πανιωνίου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νίκος Γιαννακόπουλος.

Μάλιστα, ο νεαρός τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» υπογράμμισε πως το ματς κόντρα στον Ατρόμητο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι παίκτες του να αποδείξουν ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova o Nίκος Γιαννακόπουλος:


Για το πως είναι ψυχολογικά η ομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ:

«Κόντρα στον ΠΑΟΚ κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση. Εναντίον μιας ομάδας με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Μας αφήνει μ' ένα ερωτηματικό αυτό το παιχνίδι, γιατί όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Δυστυχώς δεν ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά»
.

Για το πως περιμένει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Το περιμένουμε πως και πως αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε πράγματα στον κόσμο μας που ήρθε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να τους δείξουμε πως δεν είμαστε τυχαία σε αυτή τη θέση και ότι αυτά που βγάζουμε στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να τα βγάλουμε και στο επόμενο ματς γιατί είμαστε όλοι έτοιμοι και αγωνιστικά και από άποψη φυσικής κατάστασης».
Για επικίνδυνα σημεία της ομάδας του Περιστερίου:

«Έχει πολλούς έμπειρους παίκτες. Ωστόσο, δεν μπορεί να βρει εύκολα... δίχτυα. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, κοιτάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, τα δικά μας προβλήματα και όλα θα έρθουν στον αγώνα. Δεν κοιτάζουμε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη».

Για το γεγονός πως στην ηλικία του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε ήδη καθιερωθεί, ενώ αυτός ακόμη όχι:

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα, αλλά ήταν όνομα στην ηλικία που βρίσκομαι εγώ τώρα. Κάτι που αυτή τη στιγμή εγώ δεν είμαι. Μακάρι να έχω και εγώ μία άξια καριέρα όπως είχε και εκείνος και να φτάσω ακόμα πιο ψηλά. Θα δούμε»
.

Για τα ινδάλματα που έχει:

«Επειδή πέρυσι έκανα προπόνηση στην Ουντινέζε μαζί με τον Χαντάνοβιτς, αυτός μαζί με τον Μπουφόν και τον Κασίγιας οι τρεις καλύτεροι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Με εξαίρεση τον Μπουφόν που για μένα είναι ο Top αυτή τη στιγμή και οι άλλοι σιγά- σιγά τον πλησιάζουν».

Για το αν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει κάποια στιγμή ξανά σε ευρωπαϊκή ομάδα:


«Αυτή τη στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι να πάρω τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Από εκεί και πέρα, ότι με το καλό έρθει, θα δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει ο Πανιώνιος».

Τα έχει 400 ο «Αναστό» 

10/11/2012

Τα έχει 400 ο «Αναστό»
Τα 400 παιχνίδια ως προπονητής έφτασε στον αγώνα ΟΦΗ- Βέροια ο Νίκος Αναστόπουλος.

Γι’ αυτό η διοίκηση του κρητικού συλλόγου πριν την έναρξη της αναμέτρησης βράβευσε με μία αναμνηστική πλακέτα τον Έλληνα τεχνικό την οποία παρέδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, συνοδευόμενος από δύο μικρά παιδιά που φορούσαν φανέλες του ΟΦΗ.

Ο «Αναστό» ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους την σεζόν 1995-1996 στον πάγκο του Πανελευσινιακού. Στην πορεία πέρασε από πολλές ομάδες.

Ωστόσο, από το Σεπτέμβριο του 2010 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα το καλοκαίρι του 2011.

Μάλιστα, το γεγονός πως η νίκη κόντρα στη Βέροια με 2-0 ήρθε την ημέρα που έφτασε τα 400 παιχνίδια κάνει ακόμη πιο χαρούμενο τον Αναστόπουλο.

Χριστόπουλος: «Να μην ανησυχεί κανείς για τα αποδυτήρια» 

10/11/2012

Χριστόπουλος: «Να μην ανησυχεί κανείς για τα αποδυτήρια» 
Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Ξάνθης ικανοποίησε απόλυτα τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα αποτελέσματα, αλλά και για την πορεία της ομάδας. Το τρίποντο ήταν εξαιρετικά σημαντικό για την συνέχεια για την πορεία της ομάδας στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σήμερα καταφέραμε να κάνουμε μια σημαντική βαθμολογικά νίκη, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Σας είχα πει ότι έχουμε 8 ματς στη σειρά μέχρι τέλους του 2012 στα οποία θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς. Σήμερα μπήκαμε με το δεξί σ' αυτή τη σειρά αγώνων. Στο α' ημίχρονο μας δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε . Στο β' μέρος η Ξάνθη ισορρόπησε κατά διαστήματα το παιχνίδι, χωρίς να δημιουργήσει φάσεις. Εμείς είχαμε πάλι κλασικές ευκαιρίες. Αν πετυχαίναμε ένα γκολ ακόμα θα έφευγε το άγχος και θα παρουσιάζαμε καλύτερο θέαμα. Πολλές φορές κάναμε άμυνα από στημένες φάσεις. Θα σταματήσω εδώ.

Καλή συνέχεια στην Ξάνθη, συγχαρητήρια για την εμφάνιση στα παιδιά. Πήραν μία νίκη που την άξιζαν».

Σχετικά με μία δήλωση που είχε κάνει λίγα λεπτά πριν την κάμερα της NOVA αναφερόμενος σε κάποια πράγματα που έγιναν και δεν του άρεσαν, διευκρίνισε: «Καταρχήν δεν πρέπει να ανησυχείτε ούτε εσείς ούτε ο κόσμος για το κλίμα στα αποδυτήρια και το πόσο κοντά είμαστε διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ. Εννοούσα κάποιους παράγοντες έξω από την ομάδα. Βλέπω ορισμένα φαινόμενα να επαναλαμβάνονται ακόμα και μέσα στην έδρα μας και είναι λογικό να με ανησυχούν, γιατί τα βλέπω συχνά. Εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και θα συνεχίσουμε σ' αυτό το τέμπο».

Για τις «σκιές» περί διαιτησίας που άφησε ο κ. Κωστένογλου και το ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, σχολίασε: «Δεν θα ασχοληθώ με τη διαιτησία, πήραμε μια νίκη που την αξίζαμε πέρα για πέρα».

Κωστένογλου: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα» 

10/11/2012

Κωστένογλου: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα» 
Αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της Ξάνθης, είδε τους παίκτες του να κάνουν καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, όμως ήρθε η ήττα, από την ομάδα της Ηπείρου.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την εικόνα του β' ημιχρόνου. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί σύμφωνα με την εμφάνιση του β' μέρους. Παρότι είχαμε ελλείψεις βασικών παικτών, είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν γίναμε απειλητικοί.

Συνεχίζουμε με σταθερότητα και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Πρέπει σήμερα να κρατήσουμε την εικόνα μας από το β' ημίχρονο, είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά με δουλειά προσεκτική και προσηλωμένη θα πάμε καλύτερα. Μας αδικεί το αποτέλεσμα σήμερα.

Για τη διαιτησία δεν θέλω να αναφερθώ, δεν είναι δουλειά μου».

Για το πώς είδε τη νεανική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: «Στο α' ημίχρονο κατά διαστήματα είχε την υπεροχή, αλλά από εκεί και πέρα άλλη ομάδα που να δυσκόλεψε τόσο πολύ τον ΠΑΣ εδώ στην έδρα του δεν υπήρχε. Οι αλλαγές που έγιναν, όπως του Νάκα μας βοήθησαν. Έχουμε κι εμείς νέα παιδιά, θα συνεχίσουμε να τα εμπιστευόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές».

«Να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της ΑΕΚ» 

10/11/2012

«Να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της ΑΕΚ»
Δεν… κρύφτηκε ο Μιχάλης Παυλής.

Αφού αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ δεν έχει κανένα άλλο στόχο στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» την Κυριακή, παρά μόνο τη νίκη.

«Δεν υπάρχει ισοπαλία για μας και ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές», υποστήριξε σχετικά ο άσος της «Ένωσης».

«Είναι μαζί μας, δεν χρειάζεται να πούμε ελάτε στο γήπεδο», ανέφερε για την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μιχαλής Παυλής στην κάμερα της NOVA:

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν τη δική τους σημασία. Για μας είναι ένα κομβικό παιχνίδι. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας ευατό και πιστεύω να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της ΑΕΚ. Όλοι βλέπουμε και ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το αποδεικνύει άλλωστε με τα αποτελέσματα. Πιστεύω όμως ότι θα κάνει καλό στην ψυχολογία μας αν καταφέρουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε όλοι γι' αυτό το αποτέλεσμα. Για τη νίκη δηλαδή συγκεκριμένα. Δεν υπάρχει ισοπαλία για μας και ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για το ενδεχόμενο να πετύχει γκολ: «Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να πετυχαίνει γκολ. θα προσπαθήσω να νικήσει η ομάδα μου και αν τύχει να είμαι εγώ ο σκόρερ θα είναι διπλή χαρά για εμένα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Δε θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του κόσμου. Αποδεδειγμένα έχει δείξει ότι δε χρειάζεται να βγάλουμε κάποια ανακοίνωση ή όχι για να έρθουν στο γήπεδο. Είναι μαζί μας. Πάντα, παντού, όπου κι αν παίζουμε, άρα πιστεύω ότι ξέρουν πως το γήπεδο πρέπει να έχει κόσμο. Δε χρειάζεται να πούμε εμείς ελάτε στο γήπεδο».

Πασσιαλής: «Ας μας αφήσουν να παίξουμε» 

10/11/2012

Πασσιαλής: «Ας μας αφήσουν να παίξουμε» 
Αιχμές για την διαιτησία άφησε ο Νίκος Πασσιαλής, μετά τη νέα, όπως άφησε να εννοηθεί, αδικία του Άρη στο πρωτάθλημα, στην ήττα (2-1) από τον Λεβαδειακό.

«Κάποιοι πρέπει να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο», είπε αγανακτισμένος ο τεχνικός των «κίτρινων» και συνέχισε:

«Το πέναλτι είναι αμφισβητούμενη φάση και η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν πολύ αυστηρή. Στο τέλος ο διαιτητής κράτησε μόλις τρία λεπτά καθυστερήσεις. Ενώ είχαμε έξι αλλαγές και πολλές καθυστερήσεις από τραυματισμούς και κράμπες, ο διαιτητής κράτησε μόλις λεπτά καθυστερήσεις».

Κλείνοντας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην παρουσία των φίλων της ομάδας που ακολούθησαν τους Θεσσαλονικείς και στη Βοιωτία: «Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, τον θέλουμε κοντά μας. Είναι μία δύσκολη χρονιά, δεν θα υπάρξει εύκολο παιχνίδι από εδώ και πέρα. Πρέπει να κάνουμε συνεχόμενες νίκες από εδώ και πέρα για να ξεφύγουμε από το τέλος της βαθμολογίας»

Δεν τελειώνει με 11 

10/11/2012

Δεν τελειώνει με 11
Τείνει να γίνει συνήθεια ο Άρης να τελειώνει τα παιχνίδια του με δέκα παίκτες.

Ο Γιάννης Γκέσιος αποβλήθηκε το Σάββατο στο παιχνίδι των «κίτρινων» με τον Λεβαδειακό και αυτή ήταν η τέταρτη αποβολή για παίκτη των Θεσσαλονικέων στα τελευταία τους ισάριθμα παιχνίδια.

Κάτι οι συγκυρίες, κάτι το «θολωμένο» μυαλό, ο Άρης ολοκληρώνει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του με δέκα παίκτες. Η πρώτη αποβολή ήρθε εις βάρος του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η κόκκινη κάρτα στον Νίκο Ψυχογιό στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μία από τα ίδια και στο ματς της ένατης «στροφής» του πρωταθλήματος και πάλι εντός έδρας με την Βέροια, όταν ο Κώστας Καζναφέρης πήρε νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια. Τελευταίο και πιο πρόσφατο «φαινόμενο» αυτό στην Λιβαδειά, όπου και πάλι ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Γκέσιου.

Τρόμαξαν με Σίμωση 

10/11/2012

Τρόμαξαν με Σίμωση
Τα… χρειάστηκαν στην Κέρκυρα στην προπόνηση του Σαββάτου με τον Γιάννη Σίμωση, ο οποίος για κάποια δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να ανασάνει.

Ο μέσος των Φαιάκων σε μία διεκδίκηση με έναν συμπαίκτη του έπεσε άτσαλα στο έδαφος με τα πλευρά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στο να ανασάνει.

Ωστόσο, αν και οι ανησυχία ήταν μεγάλη στην αρχή, ο παίκτης συνήλθε μετά και την φροντίδα των ιατρών της ομάδας και άπαντες στην ομάδα ηρέμησαν.

Πέρα, όμως, από αυτό το συμβάν με τον Σίμωση, στην προπόνηση ο Άκης Μάντζιος είδε τον Τσουμάνη να μην ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και να μην υπολογίζεται για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή θα είναι η τελευταία προπόνηση των Φαιάκων, όπου ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει και την αποστολή για την αναμέτρηση με τους «πράσινους».

Λίνεν: «Να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη» 

10/11/2012

Λίνεν: «Να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη» 
Να μείνουν συγκεντρωμένοι καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στον Ολυμπιακό, ζήτησε ο Έβαλντ Λίνεν από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Ο Γερμανός τεχνικός συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησης και τους έδειξε βίντεο, επισημαίνοντας τις στημένες των «ερυθρολεύκων».

Ο Λίνεν μίλησε για τις κομπίνες στα κόρνερ και στα φάουλ των παικτών του Ολυμπιακού λέγοντας πως «ο Ολυμπιακός βάζει πολλούς παίκτες στην περιοχή. Είναι μια ομάδα που έχει πετύχει πολλά γκολ από στημένες φάσεις, είναι ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του».

Στη συνέχεια ζήτησε από τους παίκτες του να διατηρήσουν την συγκέντρωσή τους σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου, αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη.

«Να είμαστε συγκεντρωμένοι και μαχητικοί από το πρώτο λεπτό του αγώνα, να παλεύουμε για τη μπάλα και να αποφεύγουμε τα εύκολα λάθη που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση στην άμυνα. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι μας».

«Αντικανονικό το γκολ» 

10/11/2012

«Αντικανονικό το γκολ» 
Δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού, σύμφωνα με τον Μάρκο Βελλίδη.

Ο τερματοφύλακας του Άρη χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι και στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του κλείστηκε στην αρχή του παιχνιδιού, κάτι που απέφερε το πρώτο γκολ των Βοιωτών.

«Ήταν αντικανονικό το δεύτερο γκολ. Από ένα άουτ που δεν δόθηκε υπέρ μας κέρδισε ο Λεβαδειακός κόρνερ, μετά ο παίκτης του Λεβαδειακού έκανε επιθετικό φάουλ, δεν δόθηκε ούτε αυτό και βρεθήκαμε άδικα πίσω στο σκορ» και συνέχισε λέγοντας:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς περιμέναμε τον Λεβαδειακό να είναι δυνατός. Μπήκαμε στο ματς για δώσουμε όλο μας τον εαυτό αλλά δεν κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές. Μείναμε πολύ πίσω αρχικά και το πληρώσαμε με το πρώτο γκολ. Μετά βγήκαμε μπροστά και αντιδράσαμε όπως έπρεπε ισοφαρίζοντας».

Γιαννιώτας: «Δεν είναι τυχαίοι οι παίκτες του Άρη» 

10/11/2012

Γιαννιώτας: «Δεν είναι τυχαίοι οι παίκτες του Άρη» 
Στα λάθη που έκανε ο Άρης, αλλά και στο γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες, στάθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας μετά την ήττα 2-1 από τον Λεβαδειακό.

Ωστόσο, ο νεαρός παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα στο μέλλον, ενώ τόνισε κανείς παίκτης που αγωνίζεται στον σύλλογο δεν είναι τυχαίος.

«Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και νομίζω ότι τα γκολ που δεχτήκαμε δεν είναι του επιπέδου μας. Θεωρώ ότι το ματς το χάσαμε στο 2-1. Στο δεύτερο μέρος μείναμε με δέκα παίκτες και μετά ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για το ότι ο Άρης «πάλεψε» αν και έμεινε με δέκα παίκτες, είπε: «Για να βρίσκεται κάποιος στον Άρη, σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίος. Όποιος καλείται να παίξει θα το κάνει με επιτυχία. Είδατε τον Αντωνιάδη που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Αξίζει τις ευκαιρίες και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Οι ακαδημίες του Άρη βγάζουν ταλέντα και σιγά-σιγά έρχονται και στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε όμως όλοι στήριξη και θα δείξουμε μέσα στο γήπεδο τι αξίζουμε».

Όσον αφορά την αποβολή του Γκέσιου, είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι ή όχι. Πάντως όταν μια ομάδα μένει με 10 παίκτες από το 50' τότε είναι δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι. Κοιτάμε μπροστά».

«Να μην κουνιόμαστε για να μη φάμε κόκκινη»; 

10/11/2012

 
«Να μην κουνιόμαστε για να μη φάμε κόκκινη»; 
Έντονα παράπονα από τη διαιτητή του αγώνα με τον Λεβαδειακό είχε ο Γιάννης Γκέσιος του Άρη μετά την ήττα της ομάδας του, καθώς όπως τόνισε ο άσος των «κίτρινων» δέχθηκε άδικα κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο μέσος των Θεσσαλονικέων ανέφερε για τη φάση της αποβολής του ότι δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου, ενώ υποστήριξε ότι το δεύτερο γκολ των Βοιωτών ήταν αυτό που έκρινε κατά πολύ την εξέλιξη του παιχνιδιού.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Δεχτήκαμε γρήγορα το γκολ, αλλά στη συνέχεια απαντήσαμε γρήγορα και ισοφαρίσαμε με τον Κανούλα. Τα πράγματα έδειχναν να κυλούν καλά, αλλά ήρθε μια φάση στο τέλος του ημιχρόνου που για εμένα είτε είναι άουτ, είτε φάουλ στον Παπαζαχαρία πριν σκοράρει ο αντίπαλος. Στη συνέχεια υπάρχει και φάουλ στον Βελλίδη», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γκέσιου και πρόσθεσε για την φάση της αποβολής:

«Εγώ νομίζω ότι με βρίσκει. Δε σηκώθηκα να διαμαρτυρηθώ ή να ζητήσω κανένα πέναλτι και ο διαιτητής ήρθε στο δευτερόλεπτο να με αποβάλλει. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να μην κουνιόμαστε για να μη φάμε κόκκινη; Έχουμε δεχτεί απίστευτες κόκκινες στα τελευταία παιχνίδια. Όλοι το βλέπουν».

«Έχουμε δείξει χαρακτήρα. Ισοφαρίσαμε, αλλά μ’ αυτά τα σφυρίγματα ήταν αδιανόητο να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Είχαμε τεράστιες ελλείψεις, αλλά κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε. Συνεχίζουμε, πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαστε καλή ομάδα».

Παράσχος: «Την ψάχναμε καιρό αυτή τη νίκη» 

11/11/2012

Παράσχος: «Την ψάχναμε καιρό αυτή τη νίκη» 
Στο ότι ήρθε μια νίκη για τον Λεβαδειακό μετά από καιρό στάθηκε ο Γιώργος Παράσχος μετά το 2-1 επί του Άρη. Ο Καστοριανός τεχνικός τόνισε πως είναι σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα για τη συνέχεια, πως υπήρχε άγχος για την κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ περιμένει βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια. Χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη και επισήμανε πως η ομάδα του δημιουργεί τις περισσότερες τελικές σε όλη τη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη που πετύχαμε. Την ψάχναμε καιρό τώρα. Είχαμε ένα σχετικό άγχος στο ματς, όμως θα βελτιωθούμε στη συνέχεια. Αναζητούσαμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα "τρίποντο".

Για μένα, μία τέτοια νίκη τη δικαιούμασταν. Από πλευράς τελικών προσπαθειών, ίσως να είμαστε και οι πρώτοι στην Ελλάδα. Μπορεί να έχουμε και πιο πολλές από τον Ολυμπιακό, καθώς έχουμε 108 τελικές».

Preview: Ατρόμητος-Πανιώνιος (15:00, Novasports1) 

11/11/2012

Preview: Ατρόμητος-Πανιώνιος (15:00, Novasports1) 
Ματς με άρωμα... Ευρώπης.

Ο Ατρόμητος αφού επανήλθε στις νίκες, υποδέχεται στο Περιστέρι τον «Ευρωπαίο» Πανιώνιο που φιγουράρει στη τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης στο sport-fm.gr


Ατρόμητος

Όλοι στο «στρατόπεδο» της ομάδας ελπίζουν πως οι κακές εμφανίσεις και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Αφού... έσπασε η γκίνια έξι αγώνων χωρίς νίκη, πλέον καλούνται να κάνουν ένα μίνι σερί για να «σκαρφαλώσουν» εκ νέου στη βαθμολογία.

Αν μη τι άλλο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να νιώθει άνετος, καθώς έχει τους πάντες στη διάθεσή του. Στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο βρίσκεται και ο Εντουάρδο Μπρίτο, μετά από αρκετό καιρό απουσίας.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε 4-2-3-1. Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρας (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά), Λαζαρίδης και Ταυλαρίδης η τετράδα στην άμυνα. Ιγκλέσιας και Δημούτσος θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Πίτου Γκαρσία, Καραμάνο και Καραγκούνη. Ο τελευταίος «εξαργυρώνει» το νικητήριο γκολ με τον Πανθρακικό και ο «Ντούσκο» του δίνει φανέλα βασικού. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κούτσι, που επίσης σκόραρε στο ματς με τους Θρακιώτες.

Η αποστολή του Ατρόμητου: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Καραγκούνης, Μπάλλας, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Μπρίτο, Μπέλιτς, Καραμάνος, Καλλέργης, Κούτσι

Πανιώνιος

Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο «έκλεψε» τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά. Η πορεία... πρωταθλητισμού που κάνει ο Πανιώνιος συνεχίζεται και ευχή όλων στο «στρατόπεδο» του Ιστορικού είναι να μην μπει «φρένο».

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στους γνωστούς τρεις. Οι Καμπάνταης, Μενδρινός και Κουλουχέρης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και για ένα ακόμα παιχνίδι δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του «Ελέ». Βέβαια, ο νεαρός τεχνικός έχει συνηθίσει να μην του έχει στη διάθεσή του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Ανέστης, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κούρντι, Κούρος, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Ρόβας, Οκόγιε, Σάμαρης, Ρόκας, Σπυρόπουλος, Διαμαντάκος, Ανδράλας, Κολοβός.

Preview: ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3) 

11/11/2012

Preview: ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3) 
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πλατανιά Χανίων στην Τούμπα, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους.

Τη νίκη που θα τον κρατήσει σε επαφή με την κορυφή θέλει ο «Δικέφαλος του Βορρά» που αγωνιά για τη συμμετοχή του Γκαρσία.


ΠΑΟΚ:

Έστω και δύσκολα ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας 2-1 του Πανιώνιου κι επιστρέφει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά Χανίων. Αρκετές απουσίες για τους Θεσσαλονικείς, προβληματισμός που γίνεται εντονότερος καθώς όλες είναι από τη μέση και μπροστά. Ο Λάζαρ είναι τιμωρημένος κι οι Λόρενς, Ρομπέρ και Γεωργιάδη που δεν είναι σε θέση να ενισχύσουν την ομάδα στην παρούσα φάση.

Και σ’ αυτούς τους απόντες ενδέχεται να προστεθεί ο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και πάνω που φαινόταν έτοιμος να έχει επανέλθει, έκανε παράπονο για σφίξιμο στον τετρακέφαλο. Ο φόβος να πάθει κάτι χειρότερο πιθανώς να τον κρατήσει εκτός. Γεγονός που θα «υποχρεώσει» τον Γιώργο Δώνη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, στα οποία περιλάμβανε τον έμπειρο άσο.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Χακόμπο και στην άμυνα ο Σταφυλίδης αριστερά, ο Έτο δεξιά και στόπερ οι Κατσικάς, Κουμάλο. Στην περίπτωση που ο Γκαρσία δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί (το επικρατέστερο σενάριο), οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής θα είναι στην ευθεία με τους Κάτσε, Φωτάκη στον άξονα, τον Λίνο στο αριστερά και τον Πέλκα στο δεξί. Αν είναι εντάξει ο Γκαρσία, τότε θα βρίσκεται στη βάση του ρόμβου, με τους Κάτσε, Φωτάκη στα άκρα και στην κορυφή τον Πέλκα. Τέλος στην επίθεση το δίδυμο Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη δεν αλλάζει.

Η 20μελής αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμάλο, Χακόμπο, Βιβιάν.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη έχει ο Πλατανιάς, ο οποίος προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Κέρκυρα. Η προετοιμασία της ομάδας του Γιάννη Χατζηνικολάου ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα κι έτσι οι Χανιώτες ανηφόρισαν στη Θεσσαλονίκη δίχως μόνο τον τιμωρημένο, Πέτρο Κανακούδη (τον οποίο αρχικά προόριζε να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό).

Σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ίσως να 'ναι κι μόνη αλλαγή στην οποία θα προχωρήσει ο Έλληνας τεχνικός. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, απέναντι σε έναν τόσο έμπειρο και ποιοτικό αντίπαλο κι ιδιαίτερα εκτός έδρας.

Η 20μελής αποστολή: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.

Preview: ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1) 

11/11/2012

Preview: ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1) 
Ο πρώτος με τον τελευταίο.

Ο «πλούσιος» με τον «φτωχό».

Ο Ευρωπαίος μ’ εκείνον που (έφτασε να) παλεύει για την επιβίωση.

Ε και;

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα παγκοσμίως που έχουν αποδείξει ότι στα ντέρμπι όλα αυτά ακυρώνονται!

Με τελείως διαφορετικούς στόχους, αλλά ίδια την κάψα για τη νίκη, ΑΕΚ και Ολυμπιακός μας δίνουν καλό λόγο για να μην… κανονίσουμε τίποτα το βράδυ της Κυριακής.

ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Βιντιάδης επιβεβαίωσε ότι… έρχεται, αλλά θα καθυστερήσει λίγο ακόμα. Η συγκομιδή βαθμών όμως δεν μπορεί να περιμένει για την ΑΕΚ. Έστω κι αν η απόπειρα να την ξαναρχίσει (μετά την πρώτη νίκη με τον Πλατανιά) πρέπει να γίνει σε ένα παιχνίδι όπου είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Ό,τι δεν πήρε λοιπόν η «Ένωση» (ή μάλλον ό,τι άργησε να διεκδικήσει) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα προσπαθήσει να το πάρει απ’ αυτό με τον Ολυμπιακό. Έστω κι αν ο αντίπαλος είναι αναμφισβήτητα ανώτερος. Έστω κι αν τους χωρίζουν όλες οι υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας. Ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει η ΑΕΚ από ‘κει είναι να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Και το θετικό είναι πως θα το επιδιώξει με κάθε όπλο διαθέτει στα χέρια της. Διότι οι Λαγός, Φούντας και Κοντοές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν μεσοβδόμαδα, ο Κατσικοκέρης εμφανίστηκε πανέτοιμος πια να επιστρέψει (από τις 23 Σεπτέμβρη και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ) και ο Έβαλντ Λίνεν μπόρεσε να διαμορφώσει την πιο «έμπειρη» ίσως αποστολή από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Κάτι που θα προσπαθήσει, εξάλλου, να είναι χαρακτηριστικό και της ενδεκάδας που θα παρατάξει την Κυριακή και -κατά πάσα πιθανότητα- θα διαμορφωθεί βάσει ενός ιδιόμορφου 4-5-1. Διότι σ’ αυτό (εφόσον επιλεχθεί) ο Κοντοές θα μετατοπιστεί στο κέντρο, την ίδια ώρα που ο Κατσικοκέρης μοιάζει φαβορί για να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Κατά τ’ άλλα, ο Κωνσταντόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Λαγός (από δεξιά προς αριστερά) στην άμυνα κι ενώ οι Κατίδης (δεξιά), Κοντοές (αριστερά) θα πλαισιώνουν από τα άκρα το δίδυμο Φέτση-Κορδέρο στα χαφ, ο Γκερέιρο θα έχει ρόλο επιτελικού.

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουτρουμπής.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μεγάλη νίκη με τη Μονπελιέ έκανε τον Ολυμπιακό σοβαρό υποψήφιο για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Champions League. Και εύλογα έκανε ακόμα δυσκολότερο του να μείνει συγκεντρωμένος στη Σούπερ Λίγκα. Η σοβαρή πιθανότητα που έχει όμως ο ΠΑΟΚ να τον πλησιάσει (αγωνιζόμενος με τον Πλατανιά στην Τούμπα) και το πριμ 300.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης μονάχα σε περίπτωση νίκης με την ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά αμελητέα κίνητρα μοιάζουν για τους «ερυθρόλευκους».

Και παρόλο που η «Ένωση» δεν είναι στην κατάσταση περασμένων χρόνων, το να πανηγυρίσουν εναντίον της (όπως και απέναντι στον Παναθηναϊκό) είναι μια προοπτική που φυσικά δεν αφήνει αδιάφορους τους πρωταθλητές. Αντίθετα, το τρίποντο (κακά τα ψέματα) είναι το λιγότερο που περιμένει ο κόσμος τους από ‘κείνους στο ΟΑΚΑ.

Έστω κι αν ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με απουσίες εκεί. Κυρίως στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Μανωλάς εξακολούθησε να νιώθει ενοχλήσεις στο σημείο που τραυματίστηκε με τη Μονπελιέ και έμεινε εκτός αποστολής. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι νοκ-άουτ έχει τεθεί και ο Κοντρέρας, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα αναγκαστεί να παρατάξει ένα υπηρεσιακό δίδυμο στα στόπερ, με τον Σιόβα και έναν εκ των Παπάζογλου ή Μοντέστο.

Κατά τ’ άλλα, τερματοφύλακας θα είναι ο Κάρολ, αριστερό μπακ ο Χολέβας, ενώ στα δεξιά θα ξεκινήσει είτε ο Τοροσίδης, είτε ο Μανιάτης. Εφόσον συμβεί το πρώτο ο Μανιάτης θα πάει στα χαφ, σίγουρη θέση θα έχει εκεί ο Γκρέκο και πολύ πιθανή ο Φέισα. Όσο για την τριάδα της επίθεσης, αριστερά θα είναι ο Αμπντούν, δεξιά μάλλον ο Μασάντο και προωθημένος ένας εκ των Τζεμπούρ και Μήτρογλου.

Η αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Σιόβας, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μασάντο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Με φόρα από την... Μονπελιέ 

11/11/2012

Με φόρα από την... Μονπελιέ 
Το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα θέλει να διευρύνει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Με… φόρα από τη νίκη επί της Μονπελιέ για το Champions League οι Πειραιώτες καλούνται να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα και σε ένα παιχνίδι, το οποίο παρά τα προβλήματα του αντιπάλου και την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, κρύβει κινδύνους.

Μετά τον αγώνα με τους Γάλλους ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε στους «ερυθρόλευκους» να μην κοιτούν τη βαθμολογική θέση της Ένωσης και να αντιμετωπίσουν ως ντέρμπι το σημερινό ματς.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλές αγωνιστικές από το «πάθημα» της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη και οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να δείξουν ότι έμαθαν ότι πρέπει να τα δίνουν όλα σε όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας.

Πέρα από τους αγωνιστικούς λόγους, οι παίκτες του Ζαρντίμ έχουν ακόμη ένα ακόμη κίνητρο να νικήσουν την ΑΕΚ απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, ο Ζαρντίμ έδειξε να έχει κάποια διλήμματα. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η αίσθηση ότι θα παίξει ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως μπορεί να αγωνιστεί ο Μανιάτης σε αυτή τη θέση. Επίσης, μπροστά από τον Κάρολ είχε δοκιμαστεί ο Μοντέστο και ο Σιόβας, όμως υποψήφιος είναι και ο Τάσος Παπάζογλου.

Τέλος, ο 38χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει στο ένα άκρο της επίθεσης τον Βλαχοδήμο, όμως υπάρχει και ο Μασάντο που έχει βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ που έχει πετύχει στους τελευταίους αγώνες.

Λογικά ο Ζαρντίμ θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μοντέστο, Σιόβας και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, έχοντας τους Μανιάτη και Γκρέκο κοντά του. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Βλαχοδήμος (ή Μασάντο) και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Τζεμπούρ. Εκτός έμειναν οι Κοντρέρας, Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Προϊστορία

Τη σεζόν 2009/10 ήταν η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΚ. Τότε οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 2-1 των «κιτρινόμαυρων», με δύο γκολ του Τοροσίδη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν καταφέρει να κλείσουν την «ψαλίδα» από την Ένωση, η οποία μετράει 19 νίκες έναντι 15 των «ερυθρόλευκων» και 20 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

15/10/11 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-1 (43' Λεονάρντο - 23' Μιραλάς)
27/11/10 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-0 (90' Μπλάνκο)
23/09/09 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-2 (65΄ Νέμεθ - 43΄,55΄ Τοροσίδης)
01/02/09 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 0-1 (5' Γκαλέτι)
30/03/08 Α.Ε.Κ. Ολυμπιακός 4-0 (10' Μπλάνκο, 13' Εντίνιο, 33' Λυμπερόπουλος, 60' Καφές)
04/02/07 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 3-3 (28' Σέζαρ, 47' αυτ. Κωνσταντίνου, 71' Καπάνταης- 45' Τζόρτζεβιτς, 45'+ Ριβάλντο, 62' Τοροσίδης)

Κόντρα στις πιθανότητές της 

11/11/2012

Κόντρα στις πιθανότητές της 
Μονόδρομο αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Η Ένωση στοχεύει στην επικράτηση επί των Πειραιωτών για το γόητρο, την ιστορία της και φυσικά τους βαθμούς.

Οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως σύμμαχο την παρουσία περίπου 20.000 θεατών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Στις προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν είναι να παρατάξει μια 11άδα με στόχο να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία της ομάδας και να απειλήσει τον Ολυμπιακό με αντεπιθέσεις.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει δώσει ειδικές οδηγίες στον Κοντοέ για τις επελάσεις του Χολέμπας, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των πρωταθλητών Ελλάδας, του είπε να κλίνει προς το κέντρο για να μαρκάρει και να δίνει βοήθειες στον Βλάχο.

«Χρειάζεται προσοχή στα άκρα. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ από αριστερά με τον Αμπντούν και ανεβαίνει συνέχεια και ο Χολέμπας. Δεν πρέπει να τον αφήνεις να παίζει ψηλά και να κάνει το overlap στην πλάτη του δικού μας μπακ», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γερμανού.

Όσον αφορά τα πλάνα του 58χρονου τεχνικού, την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κωνσταντόπουλος. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπή και Λαγός. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κορδέρο και Φέτσης, έχοντας στα πλάγια τον Κοντοέ και τον Κατίδη.

Επιτελικό ρόλο θα έχει ο Γκερέιρο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κατσικοκέρης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Παυλής, Ρίκκα, Φουρτάδο, Φούντας, Μπουγαΐδης και Αρκούδας.

Από αύριο κιόλας οι επαφές 

11/11/2012

Από αύριο κιόλας οι επαφές 
Τη λίστα των πιστωτών της ΑΕΚ που αναλαμβάνει να «τακτοποιήσει» ο Δημήτρης Βιντιάδης αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Το επίδοξο αφεντικό της Ένωσης αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Ανδρέα Δημητρέλο για να ξεκινήσει αυτή δύσκολη και ενδεχομένως χρονοβόρα, αλλά απολύτως αναγκαία, διαδικασία.

Ο Έλληνας εφοπλιστής θέλει να υπάρχει ένα πλάνο για την αξιοποίηση του ρευστού που θα μπει στα ταμεία του συλλόγου, από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η επιθυμία του να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Στο επικείμενο ραντεβού Βιντιάδη - Δημητρέλου αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ποιος θα κάνει τις επαφές με τους πιστωτές. Όλα δείχνουν στις συζητήσεις θα είναι παρών και κάποιος συνεργάτης του υποψήφιου αγοραστή, αλλά όχι ο ίδιος.

Οι επικίνδυνες υποθέσεις, στις οποίες θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα είναι εκείνες των Σάχα (40.000 ευρώ), Νασούτι (100.000 ευρώ), Βάργκας (145.000 ευρώ), ενώ υπάρχουν και εκείνες των Γκέντσογλου και Καφέ (500.000 ευρώ).

Εκτός από τους παίκτες τον πρώτο λόγο έχουν ο Πανιώνιος για τη μεταγραφή του Μάκου, η Μπρέινταμπλικ για τον Χέλγκασον, η Πόρτσμουθ για τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο Πανθρακικός για τους Αργυρίου, Ματεντζίδη και η Κέρκυρα για τον Κωνσταντόπουλο. Στα Σπάτα έχει φτάσει διεκδίκηση μέχρι κι από ομάδα της Βραζιλίας για τον Γκερέιρο!

Οι ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται χρήματα

1) Γκέντσογλου (φωτό), 2) Γκούντγιονσεν, 3) Μάκος, 4) Δέλλας, 5) Λυμπερόπουλος, 6) Καφές, 7) Γεωργέας, 8) Αργυρίου, 9) Βάργκας, 10) Σάχα, 11) Νασούτι, 12) Μπλάνκο, 13) Μαντούκα, 14) Καράμπελας, 15) Μαϊστόροβιτς, 16) Γιάχιτς, 17) Μπέλεκ, 18) Εντερ, 19) Λούκατς, 20) Μπερνς, 21) Μανωλάς, 22) Μπουρουτζίκας, 23) Κέζος, 24) Αλεξόπουλος, 25) Κωστένογλου, 26) Σαβέβσκι, 27) Γκρέταρσον, 28) Χιμένεθ, 29) Καλντερόν και 30) Χοσέ Κάρλος.

Προϊστορία

Περίπου δύο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ. Στις 27 Νοεμβρίου 2010 οι «κιτρινόμαυροι» είχαν νικήσει τους Πειραιώτες με σκορ 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Μπλάνκο κοντά στη λήξη της αναμέτρησης.

Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1, με τέρματα του Λεονάρντο στο 43’ και του Μιραλάς στο 23’. Η Ένωση μετράει 19 νίκες έναντι 15 των «ερυθρολεύκων» και 20 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

15/10/11 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-1 (43' Λεονάρντο - 23' Μιραλάς)
27/11/10 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-0 (90' Μπλάνκο)
23/09/09 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 1-2 (65΄ Νέμεθ - 43΄,55΄ Τοροσίδης)
01/02/09 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 0-1 (5' Γκαλέτι)
30/03/08 Α.Ε.Κ. Ολυμπιακός 4-0 (10' Μπλάνκο, 13' Εντίνιο, 33' Λυμπερόπουλος, 60' Καφές)
04/02/07 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός 3-3 (28' Σέζαρ, 47' αυτ. Κωνσταντίνου, 71' Καπάνταης- 45' Τζόρτζεβιτς, 45'+ Ριβάλντο, 62' Τοροσίδης)

Τελειώνει ο Μπουμσόνγκ 

11/11/2012

Τελειώνει ο Μπουμσόνγκ 
Δεδομένη θεωρείται η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να λυθεί η συνεργασία με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, κάτι που είχε αποκαλύψει η SportDay από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι «πράσινοι» δεν προτίθενται να καθυστερήσουν άλλο με την συγκεκριμένη υπόθεση και ήδη έχουν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπό του Γάλλου στόπερ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο μάνατζερ του 33χρονου παίκτη να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και να συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες με την «πράσινη» ΠΑΕ.

Επειδή, όμως, υπάρχουν οι εκλογές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ίσως το ραντεβού των δύο πλευρών να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα, πριν από το ματς με τη Μάριμπορ.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι θα «σπάσουν» το συμβόλαιο με τη μικρότερη δυνατή ζημιά, έχοντας ως «όπλο» το ιατρικό ιστορικό του Μπουμσόνγκ που φανερώνει ότι δεν επιθυμεί να προσφέρει άλλο τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Ετοιμάζει πολλές αλλαγές

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση στην έδρα της Κέρκυρας, αφού στη χθεσινή προπόνηση όσοι έπαιξαν με τη Λάτσιο ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης κι έδωσαν ένα διπλό με τη χρήση μικρών εστιών. Πάντως, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει με τέσσερις ή πέντε αλλαγές την ομάδα του κόντρα στους «Φαίακες».

Ο Μαρίνος είναι καλά και θα παίξει πιθανότατα ή δεξιά, αφού λείπει ο τιμωρημένος Σεϊταρίδης, είτε στα χαφ, εφόσον πάει δεξί μπακ ο Βύντρα και ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος. Ο Φορναρόλι και ο Πετρόπουλος διεκδικούν, επίσης, τη θέση του τραυματία Τοτσέ στην επίθεση, ενώ και ο Μαυρίας είναι πιθανό να παίξει αντί του Κουίνσι που απογοητεύει τελευταία.

Ο Μπαρμπαρούσης παράλληλα είναι φρέσκος, όμως, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ ο Λαγός έδειξε πειθαρχημένος όσο έπαιξε με τη Λάτσιο και δεν θα είναι έκπληξη να του δοθεί θέση βασικού.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες ο Πίντο και ο Σισοκό, με τη σημερινή προπόνηση να έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί και το μεσημέρι οι «πράσινοι» θα πετάξουν για την Κέρκυρα.

Πλώρη για το διαζύγιο 

11/11/2012

Πλώρη για το διαζύγιο
Τις συζητήσεις με τον Σεμπαστιάν Λέτο για τη λύση του συμβολαίου του άρχισαν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Derby».

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει ότι την είδηση αυτή την έμαθαν οι παίκτες της ομάδας λίγο μετά το παιχνίδι με την Λάτσιο για το Europa League. Κάποιοι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού επικοινώνησαν με τον Αργεντινό εκφράζοντάς του, την απορία γιατί δεν βρέθηκε στο γήπεδο να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση και να τους δει.

Ο Αργεντινός εξηγώντας τους, τους αποκάλυψε ότι πριν από λίγες ημέρες άρχισαν επαφές με τον μάνατζέρ του και εκπροσώπους του Παναθηναϊκού για τη λύση του συμβολαίου του ξαφνιάζοντας τους συμπαίκτες του.

Οι επαφές μεταξύ των πράσινων με του Λέτο, το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι άρχισαν όταν εκείνος βρέθηκε στην Αθήνα και πήγε στην Παιανία για να γυμναστεί και να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Εκεί είχε επαφή με ένα άτομο της διοίκησης το οποίο του μετέφερε την πρόθεση της ΠΑΕ για έναν διακανονισμό στα χρήματα που του οφείλονται αλλά και μια αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.

Ο Αργεντινός και πάλι εξέφρασε την άρνησή του να μπει σε διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να αρχίσουν και οι επαφές μεταξύ της ΠΑΕ και του μάνατζέρ του για τη λύση του συμβολαίου του.


ALEX WEB RADIO/TV



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου