ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

29/7/2012

*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις για τους Ολυμπιακους αγωνες

Άδεια γήπεδα στο Λονδίνο 

 
Έντονο προβληματισμό στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν προκαλέσει οι άδειες κερκίδες σε πολλά γήπεδα που φιλοξένησαν αγωνίσματα στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες.

Το παράδοξο είναι πως υπάρχουν καταγγελίες από φιλάθλους πως αναζητούσαν εισιτήρια για τη συγκεκριμένη ημέρα και η απάντηση που λάμβαναν ήταν πως δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις, καθώς είχαν παραχωρηθεί σε σπόνσορες. Φαίνεται, ωστόσο, πως αυτοί δεν φρόντισαν να τα μοιράσουν ή να δώσουν το «παρών» με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι… αποκαρδιωτική. Πάντως υπάρχουν και αρκετά αθλήματα που είχαν αρκετές θέσεις διαθέσιμες, καθώς ενώ αυτές με τα φτηνά εισιτήρια ήταν κατάμεστες, εκείνες με τα πιο… τσιμπημένα ήταν σχεδόν άδειες.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόε, φέρεται να είναι έξαλλος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αναζητούνται τρόποι ώστε τα γήπεδα να μη συνεχίσουν να έχουν την ίδια εικόνα τις επόμενες ημέρες.

Εκτός τελικού η Δούκα 

29/7/2012

Εκτός τελικού η Δούκα
Δεν κατάφερε η Αθηνά Δούκα να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 10μ. με αεροβόλο όπλο στο άθλημα της σκοποβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η 36χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 42η θέση (μεταξύ 49 αθλητριών) με 369 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρώτη οκτάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Κορυφαία επίδοση ήταν αυτή της Κινέζας Βεντζούν Γκουό με 388 βαθμούς. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 13:45.


Άτυχος ο Γρηγοριάδης 

29/7/2012

Άτυχος ο Γρηγοριάδης 
Άτυχος στάθηκε ο Άρης Γρηγοριάδης, καθώς έμεινε για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός ημιτελικού στα 100μ. ύπτιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έκτος στην πέμπτη σειρά με 54,52’’, αλλά έχοντας τη 17η καλύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο 16ος, που πέρασε τελευταίος βάσει επίδοσης, ήταν ο Ισπανός Άσβιν Φάμπερ Βίλντεμπουρ με 54,36’’. Ο Άρης Γρηγοριάδης έφτασε στους Αγώνες με καλύτερη φετινή επίδοση 53,86’’, την ενδέκατη καλύτερη μεταξύ των 43 που συμμετείχαν στα προκριματικά.

Κρίμα… 

29/7/2012

Κρίμα… 
Ότι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα… γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς παρουσιάστηκε πολύ καλή στην άμυνα, είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά της Νίκο Δεληγιάννη, όμως τα λάθη και η επιθετική δυστοκία της τελευταίας περιόδου της στοίχισαν.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Ιταλία την Τρίτη (31/07) στις 17:30.

Στις 13:20 αναμετρώνται για τον πρώτο όμιλο Καζακστάν-Ισπανία και στις 16:10 Ιταλία-Αυστραλία.


Το ματς

Τι κι αν προηγήθηκαν οι Κροάτες με τον Μπόσκοβιτς; Η εξαιρετική άμυνα των Ελλήνων παικτών και οι πολύ καλές αντιδράσεις του τερματοφύλακα της Εθνικής, Νίκου Δεληγιάννη τους σταμάτησαν εκεί (0/3 στον παίκτη παραπάνω είχαν οι αντίπαλοι της Ελλάδας). Μάλιστα οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς ισοφάρισαν γρήγορα στον π.π. με τον Γιάννη Φουντούλη, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε χάρις σε πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Μουρίκης και στο οποίο ευστόχησε ο Ανδρέας Μιράλης (2-1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε εξίσου καλά στην άμυνα όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στον παίκτη παραπάνω (0/3 στο 2ο οκτάλεπτο), στον επιθετικό τομέα. Ο Σούκνο ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 (στον π.π.) όμως μια καταπληκτική ασίστ του Χατζηθεοδώρου και το γυριστό σουτ του Μουρίκη από τη θέση του φουνταριστού έδωσαν ξανά το προβάδισμα στην Εθνική (3-2). Οι Κροάτες, πάντως, παρά την εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Δεληγιάννης βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν και πάλι (3-3 με τον Ντόμπουντ).

Δυνατά μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Μπούσλιε (3-4 στον π.π.), απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ισοφαρίζοντας με τον Μουρίκη (4-4 στον π.π.). Ο Νίκος Δεληγιάννης συνέχισε να έχει πολύ καλή απόδοση όμως στάθηκε άτυχος όταν η μπάλα πέρασε κάτω από το χέρι του επιτρέποντας στον Μούσλιμ να βάλει ξανά μπροστά την Κροατία με 4-5. Όλα έδειχνα ότι η Εθνική θα πήγαινε στην τελευταία περίοδο με μειονέκτημα όμως μια κερδισμένη αποβολή στα τελευταία 10’’ έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες πολίστες να ισοφαρίσουν με τον Δελακά σε 5-5.

Στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου ήρθε η τρίτη ποινή για τον Κώστα Κοκκινάκη που τον έθεσε εκτός αγώνα. Οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν την ελληνική άμυνα και όχι μόνο να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά και αέρα δύο τερμάτων (5-7) με τους Ντόμπουντ και Μπόσκοβιτς. Το δοκάρι και ο Πάβιτς δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να μειώσει, ενώ το γκολ του Σούκνο 1’28’’ πριν τη λήξη «σφράγισε» επί της ουσίας τη νίκη της Κροατίας. Μείωσε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό ο Γιάννης Φουντούλης.


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης 1, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Αφρουδάκης Χ., Δελακάς 1, Αφρουδάκης Γ., Φουντούλης 2, Μουρίκης 2, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

Κροατία: Πάβιτς, Μπούριτς, Μπόσκοβιτς 2, Ντόμπουντ 2, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Μουσλίμ 1, Μπούσλιε 1, Σούκνο 2, Μπάρατς, Χίνιτς, Ομπράντοβιτς, Βιτσάν

Έτοιμες για βάθρο! 

29/7/2012

Έτοιμες για βάθρο!
Εύκολα και επιβεβαιώνοντας πως είναι από τα φαβορί για μετάλλιο προκρίθηκαν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών το δίδυμο Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας τερμάτισαν πρώτες στην πρώτη σειρά με χρόνο 7:03,66.

Ο ημιτελικός για το ελληνικό δίδυμο είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:30.

 

 

Τυχαίο; Δεν νομίζω! 

29/7/2012

Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Η Νιγηρία αποδεικνύει πως δεν εξασφάλισε τυχαία την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα στο Καράκας, στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών επικράτησε της Τυνησίας με 60-56 για τον πρώτο όμιλο, όπου συμμετέχουν επίσης ΗΠΑ, Αργεντινή, Λιθουανία και Γαλλία.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό... αφρικανικό ντέρμπι μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η πρωταθλήτρια της μαύρης ηπείρου Τυνησία, που κυνηγούσε σε όλο το ματς με διψήφιες διαφορές, κατάφερε να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει τη νίκη.

Η Νιγηρία, ωστόσο, έφτασε στη νίκη με πρώτο σκόρερ τον Αλ Φαρούκ Αμίνου, που είχε 15 πόντους, ενώ 13 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Ίκε Ντιόγκου.

Δεκάλεπτα: 18-7, 31-15, 45-31, 60-56.

Νιγηρία: Σκιν 7, Ντιόγκου 13 (10 ριμπ.), Αλ Φαρούκ Αμίνου 15 (9 ριμπ.), Αλάντε Αμίνου 10 (9 ριμπ.), Νταγκουντούρο 6, Ογκούτσι 1, Ομπασοάν 6, Ογεντέζι 2, Ογκουοάγια, Άρτσιμπονγκ, Ορούτσε.

Τυνησία: Μαμπρούκ 8, Κεχρίντ 12, Χαφσί 4, Μπεν Ρομντάν 12 (12 ριμπ.), Ρζιγκ 18, Μεϊρί 2, Σιλμάν, Κνιούα, Χαντιντάν, Γκαγιάζα.

Εισιτήριο με ολυμπιακό ρεκόρ 

29/7/2012

Εισιτήριο με ολυμπιακό ρεκόρ
Την πρόκρισή της στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο γυναικών πήρε η Έμιλι Σίμπομ κάνοντας μάλιστα ολυμπιακό ρεκόρ. Η κολυμβήτρια από την Αυστραλία, η οποία αγωνίζονταν στην τέταρτη σειρά ολοκλήρωσε την προσπάθεια της σε 58.23 δεύτερα. Εκτός προημιτελικών έμεινε η Λορ Μανοντού.

Το ρεκόρ της Κίρστι από την Ζιμπάμπουε (58.77) έσπασε η Σίμπομ στην προημιτελική φάση των 100μ ύπτιο γυναικών κατεβάζοντας τον χρόνο στα 58.23.

Από την άλλη, ένα από τα φαβορί η Λορ Μανοντού, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Κυριακή, 29/7 22:49).

Κάτσε κάτω από την Ομπάμα! 

29/7/2012

Κάτσε κάτω από την Ομπάμα!
Στην… αγκαλιά της Αλόνα Πιρόζκοβα βρέθηκε η Μισέλ Ομπάμα. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκέφτηκε την ολυμπιακή ομάδα πάλης στο Λονδίνο και η 25χρονη πρωταθλήτρια αντί για μία χειραψία, έδειξε το σεβασμό και την αγάπη του στη σύζυγο του Μπαράκ Ομπάμα σηκώνοντάς τη στα χέρια.

Η γεννημένη Ρωσία αλλά μεγαλωμένη στη Μασαχουσέτη αθλήτρια δεν έδειξε να δυσκολεύεται στην άρση, ενώ η Μισέλ Ομπάμα φάνηκε να διασκεδάζει.

«Την αγκάλιασα και της ζήτησα αν μπορούσα να τη σηκώσω στα χέρια. Ήταν λίγο νευρική και το έκανα αργά. Απλώς την πήρα και τη σήκωσα στα χέρια μου. Ήθελα όμως πρώτα να έχω την άδειά της. Άλλωστε υπήρχε και η ασφάλειά της κοντά. Εκείνη μου την έδωσε. Μια φορά γνωρίζεις την πρώτη κυρία και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό», τόνισε η Αλόνα Πιρόζκοβα.

Σημάδεψε χρυσό κι έγραψε ιστορία η Ρόουντ 

29/7/2012

Σημάδεψε χρυσό κι έγραψε ιστορία η Ρόουντ
Η Αμερικανίδα Κίμπερλι Ρόουντ ήταν η θριαμβεύτρια του Skeet γυναικών στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας 99 βαθμούς. Παράλληλα, η 33χρονη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια από τις ΗΠΑ που κατακτά πέντε μετάλλια σε ισάριθμους σερί Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ρόουντ έχει στη συλλογή της δύο ακόμη χρυσά (Ατλάντα 1996, Αθήνα 2004), ένα ασημένιο (Πεκίνο 2008) και ένα χάλκινο (Σύδνεϋ 2000).

Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Κινέζα Νινγκ Γουέι με 91 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Ντάνκα Μπαρτέκοβα από τη Ρωσία, που συγκέντρωσε 90 βαθμούς.

Το… γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο 

29/7/2012

Το… γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο 
Την πρόκριση στον τρίτο γύρο του ατομικού του πινγκ πονγκ πανηγύρισε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Ο 40χρονος Έλληνας πρωταθλητής στο πρώτο του παιχνίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, παρότι βρέθηκε να χάνει, επικράτησε εύκολα του Βέλγου Σέιβ με 4-1 σετ (5-11, 11-3, 11-9, 11-7, 11-8).

Επόμενος αντίπαλος για τον Κρεάνγκα, ο Δανός Μίχαελ Μέιζ τη Δευτέρα (30/07) στις 13:00.

 

Στους ημιτελικούς από το παράθυρο ο Γρηγοριάδης! 

29/7/2012

Στους ημιτελικούς από το παράθυρο ο Γρηγοριάδης! 
Το «παρών» στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο θα δώσει το βράδυ της Κυριακής στις 22:28 ο Άρης Γρηγοριάδης.

Ο Έλληνας κολυμβητής είχε αποκλειστεί μετά το τέλος των προκριματικών σειρών καθώς τερμάτισε 17ος με χρόνο 54’52’’.

Όμως μερικές ώρες αργότερα η τύχη του… χαμογέλασε καθώς ο Ρώσος, Βλάντιμιρ Μορόζοφ, που με χρόνο 54’01’’ ήταν 10ος και βρισκόταν στους ημιτελικούς απέσυρε τη συμμετοχή του, δίνοντας την θέση του στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Γρηγοριάδης, θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά και θα κολυμπήσει στον όγδοο διάδρομο.

Θρίλερ με νικήτρια τη Βραζιλία 

29/7/2012

Θρίλερ με νικήτρια τη Βραζιλία
Με το δεξί, αλλά και πολύ κόπο ξεκίνησε η Βραζιλία τις υποχρεώσεις της στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ Ανδρών, νικώντας τη μαχητική Αυστραλία με 75-71 για τον δεύτερο όμιλο (όπου συμμετέχουν ακόμη Ισπανία, Ρωσία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία).

Οι «μπούμερς» πλησίασαν στο καλάθι στο τελευταίο λεπτό, αλλά με δύο βολές του Μαρσελίνιο Χουέρτας, που ήταν κορυφαίος με 15 πόντους και 10 ασίστ, η «σελεσάο» σφράγισε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 19-20, 36-35, 56-49, 75-71.

Βραζιλία: Μασάδο 5, Τέιλορ 2, Γκαρσία 6, Χουέρτας 15 (10 ασίστ), Μπαρμπόσα 16 (4 ριμπ.), Βαρεζάο 12 (7 ριμπ.), Τζιοβανόνι 4, Ιλάριο 8 (7 ριμπ.), Σπλίτερ 7 (7 ριμπ.), Βιέιρα, Τόρες.

Αυστραλία: Μιλς 20 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Ινγκλς 15, Νιούλεϊ 3, Ντελαβεντόβα 6, Μπέινς 10 (5 ριμπ.), Άντερσεν 14 (8 ριμπ.), Νίλσεν 1, Μάριτς 2, Γκίμπσον.

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της ενόργανης 

29/7/2012

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αθλήτρια της ενόργανης
Την αποβολή της Λουίζα Γκαλιούλινα από τους 30ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αποφάσισε την Κυριακή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το πρώτο δείγμα της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα στο δείγμα που είχε ληφθεί στις 25 Ιουλίου ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη.

Συγκεκριμένα η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ αποτελούμενη από τους Τόμας Μπαχ (επικεφαλής), Φρανκ Φρέντερικς και Γκόραν Πέτερσον αποφάσισαν:

1. Την άμεση αποβολή της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς
2. Η οριστική απόφαση για την αθλήτρια θα ληφθεί αφού βγουν και τα αποτελέσματα και του Β’ δείγματος
3. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής και η Ομοσπονδία Γυμναστικής του Ουζμπεκιστάν θα διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή της ποινής που θα της επιβληθεί
4. Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί άμεσα

Κι άλλο χρυσό για την Κίνα 

29/7/2012

Κι άλλο χρυσό για την Κίνα
Η Βεντζούν Γκουό χάρισε στην Κίνα το πέμπτο της χρυσό μετάλλιο και έβδομο συνολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η 28χρονη αθλήτρια, που ήταν χρυσή ολυμπιονίκης και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, πρώτευσε στον τελικό των 10μ. με αεροβόλο όπλο στο άθλημα της σκοποβολής έχοντας 488,1 βαθμούς.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Σελίν Γκομπερβίλ (486,6 βαθμοί) και το χάλκινο η Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς (486,6).

Η Αθηνά Δούκα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καταλαμβάνοντας στον ημιτελικό την 42η θέση (μεταξύ 49 αθλητριών) με 369 βαθμούς.

Ελπίδες για τελικό η Μιλλούση 

29/7/2012

Ελπίδες για τελικό η Μιλλούση
Δυνατά μπήκε στα προκριματικά της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Βάσω Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ, τερμάτισε πρώτη στη δοκό ισορροπίας με 14.366 βαθμούς και 53.524 (3η) στο σύνθετο ατομικό μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό.

Πολύ καλά πήγε και στους ασύμμετρους ζυγούς (3η με 13.425 βαθμούς), ενώ στις ασκήσεις εδάφους συγκέντρωσε 12.933 βαθμούς (10η) και στο άλμα 12.800 (12η).

Συνολικά είχε 53.524 βαθμούς και βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Βέβαια η Μιλλούση θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής για να μάθει αν εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, οπότε και θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους οι αθλήτριες και από τα υπόλοιπα τέσσερα προκριματικά γκρουπ.

Η 28χρονη αθλήτρια ήταν ικανοποιημένη από την απόδοσή της δηλώνοντας μετά το τέλος των προσπαθειών της:

«Πήγε πολύ καλά ο αγώνας, χωρίς λάθη και χωρίς πτώσεις. Καταρχήν έγινε αυτό που ήθελα, ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τον αγώνα, μπήκα μέσα και έζησα τα πάντα, νομίζω και για το λόγο αυτό βγήκε το θετικό αποτέλεσμα. Τώρα αναμένω, ήταν μόλις ο πρώτος όμιλος, το πρόγραμμα πήγε αρκετά καλά, αν και η βαθμολογία είναι λίγο χαμηλή».

Όσο για τον αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης; «Είμαι υποχρεωμένη να αναμένω και τις άλλες κοπέλες να αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής είμαι 3η στο σύνθετο (περνούν στον τελικό οι 24) με 53,524 βαθμούς, ενώ πήρα 14,366 βαθμούς στην δοκό ισορροπίας κι ελπίζω να είμαι και εδώ στον τελικό. Αυτή τη στιγμή στη δοκό είμαι πρώτη, αλλά υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες που θα αγωνιστούν στη συνέχεια. Περνούν οι οκτώ πρώτες, είναι δύσκολο να περάσω, αλλά αν οι βαθμολογίες εξακολουθήσουν να είναι χαμηλές, μπορώ να μπω στον τελικό της δοκού που είναι στις 7 Αυγούστου. Ο τελικός στο σύνθετο θα γίνει στις 2 Αυγούστου».

«Στόχος ο τελικός και βλέπουμε» 

29/7/2012

«Στόχος ο τελικός και βλέπουμε»
Χαμηλούς τόνους κράτησαν Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Αν και εκ των φαβορί για τα μετάλλια, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες παραμένουν προσγειωμένες και προσηλωμένες στο στόχο.

«Είναι καλό που δεν έχουμε άλλη μία κούρσα την Τρίτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπάρχουν φαβορί. Γίνεται μία ανακατάταξη πληρωμάτων. Διαπιστώνουμε ότι κάποια πληρώματα που θεωρούσαμε πως ήταν πιο πίσω από κάποια άλλα παρουσιάζονται πιο δυνατά. Στόχος είναι να περάσουμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά», δήλωσε η Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με τη σειρά της είπε: «Ήταν μία αναγνωριστική κούρσα για μένα. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τη βάρκα μας. Κάναμε ένα καλό βήμα, κοιτάμε το επόμενο με προσοχή. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι εδώ που έχουμε φτάσει. Τα πάντα παίζονται στις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση».

Δεύτερη ευκαιρία για Κόνσολα/Μαγδανή 

29/7/2012

Δεύτερη ευκαιρία για Κόνσολα/Μαγδανή
Το ελληνικό δίδυμο που συμμετείχε στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, αποτελούμενο από τους Κόνσολα/Μαγδανή δεν κατάφερε να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις της τρίτης προκριματικής σειράς και να πάρει απευθείας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όμως έχει μια δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 31 Ιουλίου.

Οι Έλληνες κωπηλάτες ξεκίνησαν καλά, βρέθηκαν να προηγούνται στα πρώτα 1.000 μέτρα της κούρσας όμως στη συνέχεια έδειξαν να μην έχει δυνάμεις τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά με χρόνο 6:42.13.

Πρώτοι τερμάτισαν οι Δανοί Ρασμούσεν/Κουίστ με 6:33.11, δεύτεροι οι Νορβηγοί Μπρουν/Στράντλι με 6:34.00, που παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά ενώ τρίτοι ήταν οι Κουβανοί Σουάρες Μπάριος/Πέρες Αγκιλέρα με 6:36.31 και τέταρτοι οι Ούγγροι Χίρλινγκ/Βάργκα που θα δώσουν το «παρών» στα ρεπεσάζ. Εκεί θα δοθούν άλλα τέσσερα εισιτήρια.

Από τις άλλες τρεις σειρές, απευθείας στους ημιτελικούς της Πέμπτης περνούν οι Ρούτα/Λουίνι (Ιταλία), Φράγκα/Μέντες (Πορτογαλία), Περτσέις/Χάντερ (Μεγάλη Βρετανία), Ούρου/Ταίλορ (Νέα Ζηλανδία), Ντελέρ/Αζού (Γαλλία) και Λιχτζλάγκ/Άρτιγκ (Γερμανία).

Με…περίπατο το χρυσό οι Κινέζες 

29/7/2012

Με…περίπατο το χρυσό οι Κινέζες
«Κατέβηκαν» στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και ακλόνητο φαβορί στις συγχρονισμένες καταδύσεις γυναικών από τα 3μ. και με την εμφάνιση τους στον τελικό, απλώς επιβεβαίωσαν το τίτλο τους.

Οι Κινέζες Χε Ζι-Γου Μινξία ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί το βαθρού και «χάρισαν» ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της χώρας τους, φτάνοντας τα έξι χρυσά και συνολικά 9 μετάλλια στους φετινούς Αγώνες στο Λονδίνο. Μετά από 5 γύρους καταδύσεων οι Κινέζες Ολυμπιονίκες κατέκτησαν την πρωτιά με 346.20 βαθμούς.

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στις εκπροσώπους της ΗΠΑ Μπράιαντ-Τζόνστον με 321.90 βαθμούς, με πολύ καλό τελευταίο γύρο, ενώ το χάλκινο στις Καναδές Χέιμανς-Εϊμπελ με 316.80 βαθμούς.

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του κινέζικου διδύμου που πήρε το χρυσό είναι ότι και στους 5 γύρους ξεχωριστά είχε μεγαλύτερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες.

Στην 13η θέση ο Μιττάκης και συνεχίζει 

29/7/2012

Στην 13η θέση ο Μιττάκης και συνεχίζει
Στην 13η θέση της κατηγορίας Finn βρίσκεται ο Έλληνας ιστιοπλόος Γιάννης Μιττάκης έπειτα από την ολοκλήρωση δύο ιστιοδρομιών.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο 23χρονος αθλητής ξεκίνησε καλά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τερματίζοντας στην τέταρτη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, όμως στην δεύτερη δεν τα πήγε εξίσου καλά με αποτέλεσμα να τερματίσει 21ος και να βρίσκεται -μέχρι στιγμής- 13ος στο σύνολο.

Ο Μιττάκης θα συνεχίσει την προσπάθεια του τη Δευτέρα -πάντα καιρού επιτρέποντος- με την τρίτη ιστιοδρομία να διεξάγεται στις 16:00 και την τέταρτη στις 17:15.

Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν, και τον ακολουθούν ο Μπεν Αίνσλαϊ (Μεγάλη Βρετανία) και ο Ιβάν Γκάσπιτς Κλιάκοβιτς (Κροατία).

Εκτός Ολυμπιακών η Ράντκλιφ 

29/7/2012

Εκτός Ολυμπιακών η Ράντκλιφ
Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Πόλα Ράντκλιφ τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Η 38χρονη μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό της πόδι, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός των Αγώνων.

Μία από τις μεγάλες ελπίδες για μετάλλιο για τους Βρετανούς, δεν θα μπορέσει να τρέξει στον μαραθώνιο μπροστά στο κοινό της, καθώς σήμερα (29/7), ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς λόγω του τραυματισμού της στο πόδι.

Για την Ράντκλιφ οι Αγώνες του Λονδίνου ήταν η τελευταία της ευκαιρία για ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς (δεν έχει πάρει κανένα στις προηγούμενες τέσσερις εμφανίσεις της), ωστόσο, η ατυχία της… χτύπησε για μία ακόμα φορά την πόρτα. Το 2004 ήταν φαβορί για το χρυσό, αλλά κατέρρευσε λόγω στομαχικών διαταραχών, εφτά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Το 2008 στο Πεκίνο τραυματίστηκε μερικούς μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο τερματίζοντας στην 23η θέση.

Η ατυχία, λοιπόν, για μία από τις πιο αγαπημένες αθλήτριες στην Βρετανία, συνεχίζεται, στερώντας της το δικαίωμα να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα στην χώρα της.

Πρόκριση και για τον Γκιώνη 

29/7/2012

Πρόκριση και για τον Γκιώνη
Με δύο αθλητές συνεχίζει στο ατομικό του πινγκ πονγκ η Ελλάδα, αφού στην πρόκριση του Καλλίνικου Κρεάνγκα στον τρίτο γύρο, ήρθε να προστεθεί αυτή του Παναγιώτη Γκιώνη.

Ο 32χρονος αθλητής επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του, Αιγύπτιου Ομάρ Ασάρ, νικώντας τον με 4-0 σετ (11-5, 11-9, 11-7, 11-9).

Ο Γκιώνης θα διεκδικήσει τη Δευτέρα στις 15:00 κόντρα στον Ιάπωνα Σέια Κισικάουα (Νο 12 του ταμπλο) μια θέση στους «16» του αγωνίσματος.

Χρυσό… ρεζερβέ 

29/7/2012

Χρυσό… ρεζερβέ
Αποφασισμένη να καταστήσει σαφές πως το χρυσό μετάλλιο είναι δικό της μπήκε η ομάδα των ΗΠΑ στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ Ανδρών συντρίβοντας για τον πρώτο όμιλο τη Γαλλία με 98-71. Κορυφαίος των νικητών ο Κέβιν Ντουράντ με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ μπήκε με… θράσος στον αγώνα και καθοδηγούμενη επιθετικά από τον Πάρκερ δεν επέτρεπε στους μεγάλους της αντιπάλους να ξεφύγουν. Μάλιστα με τρίποντο του Μποκολό στην εκπνοή ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής, 22-21. Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι σοβαρεύτηκαν και ξεκίνησαν με ένα σερί 11-0 τη δεύτερη περίοδο (33-21) κλείνοντας το ημίχρονο με 52-36. Με τον ορεξάτο Ντουράντ και όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ οι Αμερικανοί κυριάρχησαν πλήρως στο δεύτερο μέρος αυξάνοντας διαρκώς την υπέρ τους διαφορά, που έφτασε μέχρι και το +29. Με το νικητή να έχει γίνει γνωστός προ πολλού, η Team USA επικεντρώθηκε στο θέαμα για να αποζημιώσει τους θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Δεκάλεπτα: 22-21, 52-36, 78-51, 98-71.

ΗΠΑ: Τσάντλερ 8 (9 ριμπ.), Ντουράντ 22 (9 ριμπ.), Τζέιμς 9 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 9, Ουίλιαμς 3 (6 ασίστ), Ιγκουοντάλα 1, Μπράιαντ 10, Λοβ 14, Χάρντεν 5, Πολ 5, Ντέιβις 3, Άντονι 9 (9 ριμπ.).

Γαλλία: Σεραφέν 3, Μπατούμ 7, Τραορέ 12 (5 ριμπ.), Πάρκερ 10, Μποκολό 4, Πιετρούς 8, Ντε Κολό 7, Ντιαό 9 (6 ριμπ.), Τουριάφ 7 (9 ριμπ.), Ζελαμπάλ 4, Ντιαβαρά.

Μάρεϊ προχωρά, Ραντβάνσκα αποχαιρετά 

29/7/2012

Μάρεϊ προχωρά, Ραντβάνσκα αποχαιρετά
Την ώρα που η βροχή στο Λονδίνο συνεχίζεται, στο τένις «γράφεται» ιστορία.

Και αυτό γιατί το πρώτο παιχνίδι της ημέρας στο κεντρικό κορτ μεταξύ των Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και Τζούλια Γκόργκες (Νο 24) πραγματοποιήθηκε με σκεπασμένη οροφή, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1988 στη Σεούλ, όταν μπήκε και πάλι στο... χορό των μεταλλίων το άθλημα.

Η φιναλίστ του Wimbledon πριν τρεις μήνες, Πολωνή νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης… κούνησε μαντήλι πρόωρα καθώς η Γερμανίδα αντίπαλος της, την έθεσε νοκ-άουτ με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) σε 2ώρες και 16λεπτά. Το πρώτο σετ πήγε στην Γκόργκες, καθώς ήταν ανώτερη, κάνοντας μπρέικ την κατάλληλη στιγμή. Το δεύτερο οδηγήθηκε στο «tie break», με τη Ραντβάνσκα να είναι ψύχραιμη στους κρίσιμους πόντους και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο τρίτο η Πολωνή μπήκε πιο δυνατά, έκανε νωρίς μπρέικ, ωστόσο ισοφαρίστηκε σε 4-4 γκέιμ. Μάλιστα, φαινόταν ιδιαίτερα εκνευρισμένη, κάτι που επωφελήθηκε η Γκόργκες, κατακτώντας το σετ με 6-4 γκέιμ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Συνέχεια στο κεντρικό κορτ πήρε το ματς του Άντι Μάρεϊ, σε κατάμεστο στάδιο φυσικά, όπως και στο πρόσφατο Λονδρέζικο τουρνουά. Ο Σκοτσέζος πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) του σημαιοφόρου της Ελβετίας, Στανίσλας Βαβρίνκα, υπό το βλέμμα του Ρότζερ Φέντερερ.

Όσο για τα υπόλοιπα παιχνίδια της δεύτερης ημέρας του αθλήματος, μερικά έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στο πρώτο σετ, ωστόσο έχουν διακοπεί λόγω βροχής. Μάλιστα, ο Μάρκος Παγδατής βρίσκεται πίσω με 5-4 γκέιμ από τον Ιάπωνα Σοέντα και σερβίρει όταν συνεχιστεί το ματς, ενώ το παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στο «tie break» στο πρώτο σετ απέναντι στον Ιταλό Φογκίνι.

Εκτός συνέχειας ο Τσακμάκης

29/7/2012

    Εκτός συνέχειας ο ΤσακμάκηςΔεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό του Κανόε-καγιάκ σλάλομ (C1) ο Χρήστος Τσακμάκης.

    Ο 25χρονος Έλληνας αθλητής κατετάγη 15ος με τους 12 πρώτους να παίρνουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Έτσι δεν θα καταφέρει να δώσει το «παρών» σε τελικό σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (8ος στο Πεκίνο).

    Ο Τσακμάκης δεν τα πήγε καλά στην πρώτη του προσπάθεια τερματίζοντας τελευταίος από τους 17 αθλητές που συμμετείχαν.

    Στην δεύτερη βελτίωσε την επίδοσή του (12ος) όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει μία θέση στην δωδεκάδα.



    Χρυσό η Κουμ 

    29/7/2012

    Χρυσό η Κουμ
    Χρυσή ολυμπιονίκης στο τζούντο στην κατηγορία των 52 κιλών στις γυναίκες αναδείχθηκε η Αν Κουμ Αε από την Βόρεια Κορέα, η οποία στον τελικό επικράτησε της Κουβανής Μπερμού Ακόστα Γιανέτ, που πήρε το αργυρό μετάλλιο. Για την Βορειοκορεάτισσα αυτό είναι το πρώτο της χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση και το ασημένιο.

    Τα δύο χάλκινα μετάλλια στα 52 κιλά, κατέκτησαν η Ροζάλντα Φορτσινίτι από την Ιταλία και η Γκνετό Πρισίλα από την Γαλλία, επικρατώντας η μεν πρώτη της Μαρί Μίλερ από το Λουξεμβούργο, με την Γαλλίδα να επικρατεί της Ίλσε Χέιλεν από το Βέλγιο.

    «Καθάρισε» ο Νεϊμάρ 

    29/7/2012

    «Καθάρισε» ο Νεϊμάρ
    Μπορεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας να… ίδρωσε να πάρει το τρίποντο, ωστόσο η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ έδιωξε το άγχος της νίκης. Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν 3-1 επί της Λευκορωσίας και πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

    Στο 1-1 έμειναν Αίγυπτος και Νέα Ζηλανδία, με τον Μπαρμπαρούση να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ το Μεξικό πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Γκαμπόν με σκορ 2-0.

    Το επιθετικό «καρέ» της Βραζιλίας με τους Χουλκ, Πάτο, Νεϊμάρ και Όσκαρ είναι «φωτιά», ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των Λευκορώσων, δημιούργησε προβλήματα στους Βραζιλιάνους. Στο «Ολντ Τράφορντ», η Λευκορωσία έκανε την έκπληξη και προηγήθηκε 1-0 με τον Μπρέσαν στο 8’. Ο Νεϊμάρ και η παρέα του αντέδρασαν άμεσα και στο 15’ ο Πάτο έκανε το 1-1, μετά από ασίστ του Σάντρο. Στο 65’ χρειάστηκε να πάνε οι παίκτες της «χώρας του καφέ»για να πάρουν προβάδισμα και να αφήνουν πίσω τους το άγχος. Και αυτό χάρις στον Νεϊμάρ, που με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 2-1. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Όσκαρ στο 90+3’, σημειώνοντας το 3-1 μετά από εξίσου φοβερή προσωπική ενέργεια και ασίστ του επιθετικού της Σάντος.

    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η εθνική του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού προηγήθηκε στο 17’ με τον Γουντ. Ωστόσο στο 40’ ο Σαλάχ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση, ισοφάρισε σε 1-1 για την Αίγυπτο και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

    Το Μεξικό μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο, ωστόσο κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Γκαμπόν με 2-0. Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στο 62’, όσο και στο 91’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

    Βαθμολογία τρίτου ομίλου: (2 αγώνες)

    1. Βραζιλία 6
    2. Λευκορωσία 3
    3. Αίγυπτος 2
    4. Νέα Ζηλανδία 2

    «Χρυσός» ο Σαβντατουασβίλι 

    29/7/2012

    «Χρυσός» ο Σαβντατουασβίλι
    Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τζούντο, στην κατηγορία των 66 κιλών στους άνδρες, κατέκτησε ο Λάσα Σαβντατουασβίλι.

    Ο 20χρονος Γεωργιανός νίκησε με yuko στον τελικό τον έμπειρο Μίκλος Ουνγκβάρι από την Γεωργία, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

    Τα δυο χάλκινα στην κατηγορία των 66 κιλών, κατέκτησαν ο Μασάσι Εμπινούμα από την Ιαπωνία, επικρατώντας του Πολωνού Πάουελ Ζαγκρόντνικ και ο Τσο Γιουν Χο από τη Νότια Κορέα, ο οποίος νίκησε τον Σουγκόι Ουριάρτε από την Ισπανία.

    Πρώτη, νεότερη και με ρεκόρ 

    29/7/2012

    Πρώτη, νεότερη και με ρεκόρ
    Σαφώς ανώτερη από τις αντιπάλους της, η Ζουλφίγια Τσινσάνλο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών της άρσης βαρών.

    Η αθλήτρια από το Καζακστάν σήκωσε 226 κιλά στο σύνολο, ισοφαρίζοντας το ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ εντυπωσίασε στο αρασέ όπου με 131 κιλά έκανε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

    Παράλληλα, σε ηλικία 19 ετών και τεσσάρων ημερών έγινε ο νεότερη γυναίκα που πέρνει χρυσό στο άθλημα.

    Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τσινγκ Σου Χσου από την Ταϊπέι με 219 κιλά στο σύνολο, ενώ την ίδια επίδοση είχε και η Μολδαβή Κριστίνα Ιόβου, η οποία λόγω σωματικού βάρους κατετάγη τρίτη

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιόβου έγινε η πρώτη γυναίκα στη χώρα της που κατακτά ολυμπιακό μετάλλιο.

    Έλεγχος ντόπινγκ στην Γιαζιτζίδου 

    29/7/2012

    Έλεγχος ντόπινγκ στην Γιαζιτζίδου
    Σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών υποβλήθηκε την Κυριακή, αμέσως μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του διπλού σκιφ στην κωπηλασία, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

    Η ελληνίδα πρωταθλήτρια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την πρόκριση που πήραν για τα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφριών βαρών της κωπηλασίας, πήγε στον χώρο που γίνεται ο έλεγχος ντόπινγκ και έδωσε δείγμα. Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και δύο ώρες καθυστέρηση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η Γιαζιτζίδου επέστρεψε.

    Αποκλείστηκε η Μιλλούση 

    29/7/2012

    Αποκλείστηκε η Μιλλούση
    Παρά την καλή της εμφάνιση, η Βασιλική Μιλούση δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό τόσο στην δοκό ισορροπίας όσο και στο σύνθετο ατομικό.

    Η ελληνίδα πρωταθλήτρια με την ολοκλήρωση των προκριματικών βρέθηκε στο σύνθετο ατομικό στην 29η θέση (σ.σ προκρίνονται 24) με 53.524 βαθμούς. Εκτός της οκτάδας που παίρνει το εισιτήριο ήταν και στην δοκό ισορροπίας όπου κατετάγη 12η με 14.366.

    Ισπανική υποχώρηση 

    29/7/2012

    Ισπανική υποχώρηση
    Για χρυσό πήγαιναν οι Ισπανοί, τελικά ήρθε... σφαλιάρα!

    Εδώ και χρόνια κατακτούν σχεδόν τα πάντα σε όλες τις ηλικίες, όμως στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα λένε ότι στο ποδόσφαιρο αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.

    Μετά την πρώτη ήττα από την Ιαπωνία, ήρθε και αυτή από την Ονδούρα με σκορ 1-0 και έστειλε… σπίτι τους Ισπανούς.

    Κορυφή για Μεγάλη Βρετανία μετά τη νίκη 3-1 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παίζει για δύο αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική με Ουρουγουάη.

    Οι «φούριας ρόχας» μπορεί να έχουν Πρωταθλητές Ευρώπης στη σύνθεση τους, μπορεί να έχουν πολλούς «next best thing» στο ρόστερ τους, όμως από το Λονδίνο αποχωρούν με… κατεβασμένα κεφαλιά. Μετά το σοκ της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στους Ιάπωνες, ήταν η σειρά της Ονδούρας να τους αποδείξει ότι δεν είναι άτρωτοι και να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους, αφότου παίξουν το τελευταίο διαδικαστικό παιχνίδι τους στους ομίλους. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής προηγήθηκε μόλις στο 7’ με τον Μπενγκστον και μπορεί πολλοί να περίμεναν την… εκδίκηση των Ισπανών, όμως το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε 1-0 υπέρ της Ονδούρας, με τους Ίβηρες να αποχαιρετούν πρόωρα τη διοργάνωση.

    Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, οι διοργανωτές της Μεγάλης Βρετανίας πήραν το τρίποντο κόντρα στα ΗΑΕ, με τον Ράιαν Γκιγκς «έγραψε» ιστορία. Στο 16’ άνοιξε το σκορ και έγινε ο γηραιότερος που το καταφέρνει σε ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, «σπάζοντας» ρεκόρ 88 χρόνων! Προς στιγμήν οι Άραβες έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 60’ με τον Ράσεντ, όμως δύο γκολ σε 3λεπτά έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους Βρετανούς. Στο 73’ ο Σινκλέρ και στο 76’ ο Στάριτζ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, καλούνται τουλάχιστον να μην χάσουν για να βρεθούν στα προημιτελικά.

    Original Video - More videos at TinyPic



    Μία ανάσα από το ρεκόρ ο Φελπς 

    29/7/2012

    Μία ανάσα από το ρεκόρ ο Φελπς
    Μπορεί ο Μάικλ Φελπς να μην είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξίσου εντυπωσιακός με τις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε, αλλά είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η ομάδα 4x100 ελεύθερης κολύμβησης των ΗΠΑ, ο Αμερικανός κολυμβητής έφτασε τα 17 ολυμπιακά μετάλλια.

    Πλέον απέχει μόνο ένα από την ισοφάριση του ρεκόρ της γυμνάστριας Λαρίσα Λατίνινα, που κατέκτησε 18 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956, του 1960 και του 1964.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό μετάλλιο ήταν το πρώτο ασημένιο για τον 27χρονο κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μέχρι τώρα είχε κατακτήσει 14 χρυσά και 2 χάλκινα.

    Αναλυτικά τα προηγούμενα 16 μετάλλια του Φελπς:

    Αθήνα 2004
    Χρυσό 100μ. πεταλούδα
    Χρυσό 200μ. πεταλούδα
    Χρυσό 200μ. μικτής ατομικής
    Χρυσό 400μ. μικτής ατομικής
    Χρυσό 4x200μ. ελεύθερο
    Χάλκινο 200μ. ελεύθερο
    Χάλκινο 4x100 ελεύθερο

    Πεκίνο 2008
    Χρυσό 100μ. πεταλούδα
    Χρυσό 200μ. πεταλούδα
    Χρυσό 200μ. ελεύθερο
    Χρυσό 200μ. μικτής ατομικής
    Χρυσό 400μ. μικτής ατομικής
    Χρυσό 4x100μ. ελεύθερο
    Χρυσό 4x200μ. ελεύθερο
    Χρυσό 4x100μ. μικτής ομαδικής

    Τα πήρε… και τα σήκωσε! 

    29/7/2012

    Τα πήρε… και τα σήκωσε!
    Απόλυτο αφεντικό στην κατηγορία των 56 κιλών της άρσης βαρών αναδείχθηκε ο Ομ Γιουν Τσολ.

    Ο Βορειοκορεάτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 293 κιλά στο σύνολο, ενώ σημειώνοντας ολυμπιακό ρεκόρ στο ζετέ (με 168 κιλά) έγινε ο πέμπτος μόλις στην ιστορία που σηκώνει τρεις φορές το βάρος του!

    Ο Τσολ έσπασε το ρεκόρ που είχε πετύχει με ένα κιλό λιγότερο ο Χαλίλ Μουτλού στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 και ισοφάρισε την επίδοση του Τούρκου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2001.

    Εξ ανατολής όμως ήταν ο κάτοχος και της δεύτερης θέσης, με τον Κινέζο Βου Ζίνγκμπιαο να σηκώνει τα περισσότερα κιλά απ’ όλους στο αρασέ (133) και με 289 στο σύνολο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

    Το χάλκινο, από την άλλη, κατέληξε στον Βαλεντίν Χριστόφ από το Αζερμπαϊτζάν, που σήκωσε ίδια κιλά με τον τέταρτο στο ζετέ, αλλά με δυο κιλά παραπάνω στο αρασέ (127) και 286 στο σύνολο ανέβηκε επίσης στο βάθρο

    Η «χρυσή» εκδίκηση των Γάλλων 

    29/7/2012

    Η «χρυσή» εκδίκηση των Γάλλων
    Φελπς και Λόχτε, ε;

    Ο Γάλλος Ανιέλ με ένα καταπληκτικό τελευταίο 100αρι, χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα του στη σκυταλοδρομία 4Χ100, με χρόνο 3.09.93, αφήνοντας δεύτερους και… καταϊδρωμένους τους Αμερικανούς, που για χρόνια άφηναν το αργυρό στους «τρικολόρ».

    Στα πρώτα 300μ. η ομάδα των ΗΠΑ φαινόταν ότι θα κατακτούσε την πρωτιά στο βάθρο για…πλάκα, όμως οι Γάλλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ανιέλ βούτηξε ως τέταρτος για την ομάδα του και κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.

    Ο Φελπς και η παρέα του τερμάτισαν πίσω από τους Γάλλους τελικά με χρόνο 3.10.38 και για δεύτερο συνεχόμενο τελικό ο Αμερικανός κολυμβητής είδε…πλάτη, πράγμα σπάνιο για αυτόν.

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στη Ρωσία με χρόνο 3.11.41, μόλις 22 εκατοστά γρηγορότερα από τους Αυστραλούς.

    Εκτός τελικού ο Γρηγοριάδης 

    29/7/2012

    Εκτός τελικού ο Γρηγοριάδης 
    Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον αυριανό τελικό στα 100μ. ύπτιο ο Άρης Γρηγοριάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής με 54.20 ήρθε 6ος στην δική του ημιτελική σειρά και 14ος στην γενική κατάταξη.

    Ο Γρηγοριάδης έκανε καλύτερη κούρσα από το πρωί και βελτίωσε τον χρόνο του από 54.52 σε 54.20 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει μία θέση για τον αυριανό τελικό. Η δεύτερη ημιτελική σειρά, βέβαια, ήταν ακόμα πιο γρήγορη και έτσι ήταν σχεδόν αδύνατο ο Έλληνας αθλητής να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

    Οι οκτώ που πήραν την πρόκριση στον τελικό από τις δύο ημιτελικές σειρές είναι οι:

    1.Γκρίβερς 52.66
    2.Λακούρ 53.03
    3.Τάνκοκ 53.25
    4.Ίριε 53.29
    5.Τόμαν 53.47
    6.Τσενγκ 53.50
    7.Μέουβ 53.52
    8.Στόεκελ 53.74

    Το χρυσό της δεν ήταν... Μουφά 

    29/7/2012

    Το χρυσό της δεν ήταν... Μουφά
    Όπως ξεκίνησε την κούρσα, έτσι και την τέλειωσε.

    Η Γαλλίδα Καμίλ Μουφά έκανε την καλύτερη εκκίνηση, πήρε… κεφάλι από την αρχή και ολοκλήρωσε το θρίαμβό της στα 400μ. γυναικών στο ελεύθερο με 4.01.45, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

    Από τα πρώτα μέτρα, η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης είχε φανεί ότι δεν έχει αντίπαλο και μάλιστα «φλέρταρε» και με το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο τελικά δεν επετεύχθη. Μάλιστα, η Μουφά χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα της στο Λονδίνο. Την τριάδα των κολυμβητριών που ανέβηκαν στο βάθρο συμπληρώνουν η Αμερικανίδα Άλισον Σμιτ με χρόνο 4.01.77, ενώ το χάλκινο πήγε στη «γηπεδούχο» Βρετανίδα Ρεμπέκα Άντλινγκτον, κάνοντας 4.03.01, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό τέσσερα χρόνια πριν στο Πεκίνο.

    Απογοήτευση για την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι, η οποία κατέληξε πέμπτη στον μεγάλο τελικό, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Άπιαστος ο Βαν ντερ Μπουργκ 

    29/7/2012

    Άπιαστος ο Βαν ντερ Μπουργκ
    Όσο και αν προσπάθησαν οι υπόλοιποι, ο Κάμερον Βαν ντερ Μπουργκ στον τελικό των 100μ πρόσθιο ανδρών, απλά δεν πιανόταν. Ο 24χρονος Νοτιοαφρικανός κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο και πήρε στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 58.46.

    Οι δυνάμεις του Βαν ντερ Μπουργκ στα τελευταία 50 μέτρα του επέτρεψαν να ξεφύγει από τους υπόλοιπες και να κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο και έσπασε. Αργυρό μετάλλιο για τον Αυστραλό, Σπρένγκερ, «χάλκινος» ο Χάνσεν από τις ΗΠΑ.

    Εκτός βάθρου (5ος) ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο, Κιταζίμα.

    Αναλυτικά η κατάταξη στα 100 μ. πρόσθιο:

    1.Βαν ντερ Μπουργκ 58.46
    2.Σπρένγκερ 58.93
    3.Χάνσεν 59.49
    4.Γκιούρτα 59.53
    5.Κιταζίμα 59.79
    6.Ρίκαρντ 59.87
    7.Σκοτζόλι 59.79
    8.Τιτενις 1:00.84

    Όταν «αγρίεψαν» Τζόκοβιτς και Τσονγκά… 

    29/7/2012

    Όταν «αγρίεψαν» Τζόκοβιτς και Τσονγκά…
    Βρέθηκαν να χάνουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Τζο-Βίλφρεντ Τσονγκά και πιθανώς πολλοί πίστεψαν ότι θα έχουμε τις πρώτες μεγάλες εκπλήξεις στο ολυμπιακό τουρνουά του τένις. Ωστόσο, οι δύο τενίστες σοβαρεύτηκαν στη συνέχεια και απέφυγαν το «κάζο», επικρατώντας των αντιπάλων τους με 2-1 σετ.

    Ο Φάμπιο Φογκίνι αιφνιδίασε τον «Νόλε», καθώς πήρε προβάδισμα στα σετ. Μάλιστα, οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στο «tie break» και ενώ οι πόντοι ήταν 7-7, η βροχή σταμάτησε τις προσπάθειες τους. Μόλις ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας, ο Ιταλός πήρε δύο συνεχόμενους πόντους και έκανε την έκπληξη. Ο Σέρβος νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης δεν «μάσησε». Ανέβασε αισθητά την απόδοση του και κάνοντας από δύο μπρέικ στα επόμενα δύο σετ «τσέκαρε» εισιτήριο για τη δεύτερη φάση.

    Μια από τα ίδια και ο Τσονγκά. Ο Γάλλος τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον…τοίχο, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να συνεχίσει στο τουρνουά. Ο αντίπαλος του, Τόμας Μπελούτσι πήρε το πρώτο σετ στο «tie break». Ο νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης «ανέβασε στροφές» και έφτασε στο τελικό 2-1 και θα συνεχίσει κανονικά στο δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά

    Υπόλοιπα αποτελέσματα στο ταμπλό ανδρών:

    Ντεβάρμαν- Νιεμίνεν 0-2 (3-6, 1-6)
    Τόμιτς – Νισικόρι 0-2 (6-7, 6-7)
    Φερέρ – Ποσπίσιλ 2-0 (6-4, 6-4)
    Βαβρίνκα – Μάρεϊ 0-2 (3-6, 3-6)

    Όλα δικά της 

    29/7/2012

    Όλα δικά της
    Επίδειξη δύναμης από την Ντάνα Βόλμερ. Η κολυμβήτρια από τις ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πεταλούδα γυναικών και με το 55.98, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Αργυρό για την Κινέζα, Λου, χάλκινο για την Κόουτς από την Αυστραλία.

    Η Βόλμερ μετά από μία εκπληκτική εκκίνηση έδειξε ότι θα ήταν το αφεντικό της κούρσας. Μετά το γύρισμά της στο πρώτο 50άρι, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι είχε το χρυσό στο τσεπάκι και θα διεκδικούσε το παγκόσμιο ρεκόρ.

    Τελικά με το 55.98 το έσπασε και απέδειξε ότι είναι το νούμερο ένα στα 100μ. πεταλούδα.

    Αναλυτικά η κατάταξη:

    1.Βόλμερ 55.98
    2.Λου 56.87
    3.Κόουτς 56.94
    4.Σόστρομ 57.17
    5.Μπιάνκι 57.27
    6.Ότεσεν 57.35
    7. Ντόναχιου 57.48
    8.Γκάντι 57.76

    Δεν αστειεύεται… 

    29/7/2012

    Δεν αστειεύεται…
    Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, ήρθε η σειρά της Ουρουγουάης να… υποκλιθεί, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Σενεγάλη, την ώρα που οι Αφρικανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 30’.

    Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης πανηγυρίζουν οι Ιάπωνες, καθώς «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στο τουρνουά, επικρατώντας 1-0 του Μαρόκου. Τρίποντο για τη Νότια Κορέα κόντρα στην Ελβετία με σκορ 2-1.

    Αφού την πρώτη αγωνιστική η Σενεγάλη «ξέρανε» τους γηπεδούχους Βρετανούς, σειρά πήρε η παρέα των Καβάνι και Σουάρες. Ο Κονάτε στο 10’ έκανε το 1-0 για την ομάδα του και μπορεί στο 30’ ο Μπα να άφησε με 10 παίκτες τους Σενεγαλέζους, ωστόσο ο Κονάτε «χτύπησε» και πάλι στο 37’,διπλασιάζοντας τα γκολ της εθνικής του και δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα. Τα επιθετικά «αστέρια» των Λατινοαμερικάνων δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα και τώρα ο όμιλος έχει… μπλέξει για τα καλά.

    Η Ιαπωνία έχει μπει «δυνατά» στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου και μετά το άνετο τρίποντο κόντρα στην Ισπανία την πρώτη αγωνιστική, ήρθαν ακόμα τρεις βαθμοί κόντρα στο Μαρόκο αυτή τη φορά με σκορ 1-0. Και μπορεί να δυσκολεύτηκε σχετικά, όμως στο 84’ ο «λυτρωτής» Ναγκάι χάρισε την πολύτιμη νίκη και την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες.

    Μια άλλη ασιατική χώρα, η Νότιος Κορέα επικράτησε 2-1 της Ελβετίας, και έπιασε στην κορυφή το Μεξικό με 4 βαθμούς. Οι νικητές «άνοιξαν» το σκορ στο 57’ με τον Παρκ, με την απάντηση των Ελβετών να είναι άμεση. Τρία μόλις λεπτά αργότερα, ο Εμεγκάρα ισοφάρισε σε 1-1, για να έρθει στο 64’ ο Κιμ να γράψει το τελικό 2-1 υπέρ της εθνικής του.

    Νίκη και χρυσό για την Κορέα 

    29/7/2012

    Νίκη και χρυσό για την Κορέα
    Το χρυσό μετάλλιο στην τοξοβολία στο ομαδικό των γυναικών κατέκτησε η Νότιος Κορέα νικώντας την Κίνα.

    Ο τελικός ήταν σε όλη την διάρκειά του συναρπαστικός, καθώς πότε η μία και πότε η άλλη χώρα βρίσκονταν στη κορυφή. Τελικά οι αθλήτριες της Κορέας ήταν ψυχραιμότερες στο τέλος με αποτέλεσμα να νικήσουν 210-209.

    Στον μικρό τελικό η Ιαπωνία νίκησε τη Ρωσία με 209-207, παρά το γεγονός πως οι ρωσίδες αθλήτριες είχαν πέντε δεκάρια στην βαθμολογία, ενώ οι αντίπαλές τους μόνο τρία.

    Έτσι, τα κορίτσια από τη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

    Ορεξάτοι οι Ισπανοί 

    29/7/2012

    Ορεξάτοι οι Ισπανοί
    Με πατημένο το γκάζι μπήκε στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ η Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στην Κίνα την οποία συνέτριψαν με σκορ 97-81 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου. Κορυφαίος ο Π. Γκασόλ με 21 πόντους, εξαιρετικός ο Γι Γιανλιάν για τους ηττημένους, σταμάτησε στους 30.

    Οι Κινέζοι ήταν ανταγωνιστικοί για ένα μόλις δεκάλεπτο αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους Ισπανούς. Με τον Πάου Γκασόλ να σταματάει στους 21 πόντους , τον Ιμπάκα (17π) να αποτελεί φόβητρο στην ρακέτα αλλά και τους Ναβάρο (14π), Καλντερόν(12π) να κάνουν τα… δικά τους στην περιφέρεια, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.

    Για τους Κινέζους πολύ καλή εμφάνιση έκανε το μεγάλο τους «αστέρι», Γι Γιανλιάν με 30 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετό για να κοντράρει τον αντίπαλο.

    Τα δεκάλεπτα: 19-17, 53-41, 69-60, 97-81

    Συνθέσεις:

    Ισπανία: Π. Γκασόλ 21, Φερνάντες 7, Ροντρίγκες 5, Ναβάρο 14, Καλντερόν 12, Ρέγιες 2, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο 5, Γιουλ 2, Μ. Γκασόλ 5, Ιμπάκα 17, Σάδα 7

    Κίνα: Ντινγκ, Λιου 9, Λι, Γουάνγκ 8, Ζου 2, Σουν 3, Ζάνγκ 2, Γι Γιανλιάν 30, Τσεν 12, Γουάνγκ 15, Ζου

    Ομολόγησε ντοπάρισμα και αποκλείστηκε 

    29/7/2012

    Ομολόγησε ντοπάρισμα και αποκλείστηκε
    Δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Ταμέκα Γουΐλιαμς μετά την ομολογία της ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ανακοίνωση έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Σεντ Κιτς και Νέβις.

    Η 22χρονη αθλήτρια είχε δηλωθεί για τα αγωνίσματα των 100 και 200 μέτρων, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

    Πλέον, περιμένει την τιμωρία της, ελπίζοντας ότι η παραδοχή της θα σημάνει και μικρότερη ποινή.

    Σκόλα-σε νωρίς 

    30/7/2012

    Σκόλα-σε νωρίς
    Μόνο για 14 λεπτά ήταν ντέρμπι η αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Λιθουανία για τον πρώτο όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών. Οι «γκαούτσος» με σεληνιασμένους τον Λουίς Σκόλα (32π.), τον Μάνου Τζινόμπιλι (21π., 10 ριμπ., 6 ασίστ) και τον Κάρλος (20π., 6/9 τριπ.) μετέτρεψαν σε προσωπική τους παράσταση τον αγώνα και επικράτησαν πολύ εύκολα της «Λιέτουβα» με 102-79.

    Η Αργεντινή είχε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα κυρίως χάση στις εμπνεύσεις του Τζινόμπιλι, όμως ένα ξέσπασμα του Κλέιζα επέτρεψε στη Λιθουανία να περάσει μπροστά (16-19). Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Ντελφίνο… πήρε το όπλο του και με καταιγισμό τριπόντων αρχικά έφερε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο με 51-39, ενώ μετά από τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε τη διαφορά στο +20 (63-43). Όλα είχαν κριθεί και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το γήπεδο άδειασε από τους «ουδέτερους» φιλάθλους κι έμειναν μόνο οι λιγοστοί φίλοι των δύο ομάδων.

    Δεκάλεπτα: 24-23, 51-39, 78-61, 102-79.

    Αργεντινή: Τζινόμπιλι 21 (10 ριμπ., 6 ασίστ, 4 κλεψ.), Ντελφίνο 20 (6/9 τριπ.), Σκόλα 32 (5 ριμπ., 4 ασίστ, 3 τάπες), Πριγκιόνι 9 (6 ασίστ), Καμπάτσο 1, Γ. Γκουτιέρες 6, Λ. Γκουτιέρες 3, Νοτσιόνι 10, Γιάσεν.

    Λιθουανία: Καουκένας 4, Καλνιέτις 6, Ματσιούλις 7, Πότσιους 5, Σονγκάιλα 11, Κλέιζα 20 (7 ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 6, Βαλαντσιούνας 6, Γιανκούνας 14, Γιασάιτις.

    Όλοι θα πάρετε


    Όλοι θα πάρετε
    Ο αγώνας της ομάδας των ΗΠΑ με τη Γαλλία μόλις είχε τελειώσει (98-71) υπό το βλέμμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Αυτό που ακολούθησε ήταν μάλλον ασυνήθιστο.

    Σύσσωμη η Team USA, από τους παίκτες και τον προπονητή Μάικ Σιζέφσκι, μέχρι τους συνεργάτες του και τους φροντιστές, παρέλασαν μπροστά από τη σύζυγο του αμερικανού προέδρου και ένας-ένας την αγκάλιασαν.

    Όταν «μιλάει» ο Κιριλένκο… 

    30/7/2012

    Όταν «μιλάει» ο Κιριλένκο…
    … ακόμα και NBAer να είσαι, σωπαίνεις. Αυτό ισχύει και για τον Λούολ Ντενγκ που προσπάθησε μαζί με τον Μενσά-Μπονσού για λογαριασμό της Μ. Βρετανίας ωστόσο η Ρωσία ήταν πολύ ανώτερη και νίκησε 95-75 για την πρώτη αγωνιστική του Β΄ ομίλου. Στους 35 πόντους ο «ΑΚ-47» ήταν ο κορυφαίος του παρκέ.

    Οι Ρώσοι έκαναν συνολικά καλή εμφάνιση, σε άμυνα και επίθεση την ώρα που από την πλευρά των Βρετανών έπαιζαν ουσιαστικά δύο παίκτες. Ο Λούολ Ντενγκ που σταμάτησε στους 26 πόντους αλλά και ο Μενσά-Μπονσού που είχε 22.

    Από την πλευρά της «αρκούδας» εκτός από τον Κιριλένκο που έκανε… ό, τι ήθελε στο γήπεδο, σε καλή βραδιά ήταν και ο Σβεντ που σημείωσε 16 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 24-19, 49-34, 71-58, 95-75

    Συνθέσεις:

    Ρωσία: Σβεντ 16, Μοζγκόφ 9, Καράσεφ, Φριντζόν 14, Κάουν 5, Βορόνοφ, Χριάπα 3, Αντόνοφ 2, Μόνια 4, Κβοστόφ 3, Πονκρασόφ 4, Κιριλένκο 35

    Μ. Βρετανία: Ατσαρα, Λόρενς, Λένζλι, Μενσά-Μπονσού 22, Σάλιβαν 2, Ντενγκ 26, Φρίλαντ 13, Ρέινκινγκ 7, Κλαρκ 5, Τζόνσον, Μπόατενγκ



    ΑLEX WEB RADIO/TV

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου