ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σαν σημερα...ο ακατανομαστος την κουπα ο πατερας του Σαραβάκου...το ξύλο! (video)

Σαν σημερα...ο ακατανομαστος την κουπα ο πατερας του Σαραβάκου...το ξύλο! (video)

31/7/2012 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

Στις 31 Ιουλίου 1960 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας στο μπαράζ την ΑΕΚ. Πού «κολλάει» ο Σαραβάκος; Διαβάστε και θα δείτε...
Ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα, ο Σαραβάκος... το ξύλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ντάλα καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς, κρινόταν ο τίτλος της παρθενικής διοργάνωσης της Α' Εθνικής. Αντίπαλοι ήταν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη μια και το μπαράζ διεξαγόταν μόλις μία εβδομάδα μετά το αναπάντεχο φινάλε της κανονικής περιόδου, που τους έφερε ισόβαθμους στην κορυφή. Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερη ψυχολογία, μια και είχαν καλύψει διαφορά αρκετών βαθμών στο φινάλε.

Στην ΑΕΚ, πάλι, το σοκ της ήττας από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τη στιγμή που ακόμα και η ισοπαλία ήταν αρκετή για τον τίτλο, δεν είχε ξεπεραστεί. Αλλά το μπαράζ ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η «Ένωση» αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ στο 13', με ένα ξαφνικό αριστερό σουτ του Χρήστου Άμπου, αλλά όπως είχε συμβεί και στο φινάλε του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός απάντησε. Στο 34' ο Βαγγέλης Πανάκης έφερε τον αγώνα στα ίσα με σουτ, αξιοποιώντας τη σέντρα του Δημήτρη Θεοφάνη. Και στο 47' ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι».

H ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει, παρά την αποβολή του Σωτήρη Αγγελόπουλου στο 53' που άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Το μπαράζ έληξε 2-1 και το πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής βάφτηκε... πράσινο! Θύμα της νίκης του Παναθηναϊκού ήταν... ο Θανάσης Σαραβάκος! Ο επιθετικός του Πανιωνίου (και πατέρας του Δημήτρη) είχε πάει στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά δεν υπολόγιζε τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι του κρατούσαν μανιάτικο για το πάθος του στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη, μία εβδομάδα νωρίτερα (είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της νίκης του Πανιωνίου).

Κατά την έξοδο από το γήπεδο, λοιπόν, αρκετοί φίλοι της «Ένωσης» τον αντιλήφθηκαν και τον έκαναν... τόπι στο ξύλο! Όχι, για να μη νομίζετε ότι τότε δεν είχαμε επεισόδια. Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού ήταν ένας μικρός άθλος, μια και ο προπονητής, Αντώνης Μηγιάκης, στηρίχθηκε ουσιαστικά σε 12 παίκτες! Για την ακρίβεια χρησιμοποίησε 17 όλη τη χρονιά (και πάλι πολύ λίγοι), αλλά οι πέντε από αυτούς δεν ξεπέρασαν τις τρεις συμμετοχές έκαστος. Ανάμεσα στους δώδεκα βασικούς, υπήρχε κι ένα «φιντανάκι» που άνθιζε δίπλα στους φτασμένους άσους του.

Ο 17χρονος Μίμης Δομάζος, ο οποίος είχε αποκτηθεί ένα χρόνο πριν από την Άμυνα Αμπελοκήπων και έδινε υποσχέσεις για μεγάλη καριέρα. Δεν τις διέψευσε.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1

(34' Πανάκης, 47' Παπαεμμανουήλ - 14' Άμπος)

Παναθηναϊκός (Αντώνης Μηγιάκης): Βουτσαράς, Τζουνάκος, Ανδρέου, Αγγελόπουλος, Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Δομάζος, Θεοφάνης, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ, Πανάκης.

ΑΕΚ (Χάρι Αουρέτνικ): Φακής, Βερνέζης, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Διακάκης, Παπαποστόλου, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Δεμίρης, Άμπος, Εμμανουηλίδης.

ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου