ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο ντόρος για τους "κομμένους" και η άδικη σύγκριση Ζαρντίμ-Βαλβέρδε

Ο ντόρος για τους "κομμένους" και η άδικη σύγκριση Ζαρντίμ-Βαλβέρδε

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για τον ντόρο σχετικά με τους παίκτες που θα "κοπούν" από το ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό και την άδικη σύγκριση ανάμεσα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Πράγματι, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε πει, μετά το τελευταίο φιλικό ματς στην Πορτογαλία κόντρα στη Νιούκαστλ, πως στην Ολλανδία δεν γίνεται να μεταβούν όλοι οι ποδοσφαιριστές (σ.σ. "...μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα θα μειώσουμε το ρόστερ. Δεν μπορούν να είναι όλοι αυτοί οι παίκτες στην Ολλανδία"). Κι όμως, στο Έρμελο βρίσκονται όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, πλην του Φουστέρ, ο οποίος είναι στην Ισπανία για προσωπικούς λόγους.

Είναι προφανές πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους θα πορευτεί τη νέα σεζόν. Δεν είναι χαζός, να λέει και να... ξελέει, ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει 28 παίκτες στο μοναδικό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στη Βίλεμ. Είναι προφανές, επίσης, πως δεν χρειάζονταν τόσοι ποδοσφαιριστές στο τρίτο και τελευταίο στάδιο προετοιμασίας στο εξωτερικό. Ο 38άχρονος τεχνικός είδε αυτά που ήθελε, ήταν δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές στα πρώτα δύο στάδια της προετοιμασίας, και έχει πάρει τις αποφάσεις του για το έμψυχο δυναμικό.

Έχει γίνει πολύς ντόρος τις τελευταίες ημέρες για αυτούς που θα "κοπούν". Νομίζω πως στο προηγούμενο άρθρο της στήλης, ξεδιαλύναμε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, βάσει των όσων είδαμε στα πρώτα πέντε φιλικά παιχνίδια ενόψει της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και πρέπει να έρθουν τα κάτω-πάνω στο φιλικό με τη Βίλεμ για να διαφοροποιηθεί το σκηνικό. Αρκεί, βέβαια, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση να παίξουν σε αυτό το ματς, καθώς 28 παίκτες για ένα φιλικό προετοιμασίας είναι πάρα πολλοί. Ο Ζαρντίμ, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στον Τύπο, είχε δηλώσει πως επιθυμεί να δουλέψει το πολύ με 24-25 παίκτες. Με συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών.

Τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι και εκεί θα κριθούν όλοι. Εκεί θα κριθεί και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Έχω γράψει εξ αρχής πως ο Πορτογάλος θα πρέπει να έχει την τύχη με το μέρος του στο ξεκίνημα της νέας σεζόν προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει τα αποτελέσματα που πρέπει και ο ίδιος να δουλέψει στην πορεία της ποδοσφαιρικής χρονιάς με την απαιτούμενη ηρεμία. Είναι άδικο, όμως, να βάλλεται πριν καν δούμε τα πρώτα επίσημα παιχνίδια επειδή για παράδειγμα η ομάδα έχει τέσσερα ρεπό σε δέκα ημέρες. Με δεκαεπτά ώρες ταξίδι επιστροφής από την Πορτογαλία, πώς να γίνει προπόνηση την επόμενη ημέρα; Αναφέρω απλά ένα ενδεικτικό παράδειγμα.

Το είχα επισημάνει από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στο Άχενκιρχ της Αυστρίας. Το μοναδικό κοινό στοιχείο στη φιλοσοφία Ζαρντίμ και Βαλβέρδε είναι πως και οι δύο προπονητές θέλουν οι ομάδες τους να παίζουν με την μπάλα κάτω. Την εξαντλητική πίεση, από την αντίπαλη περιοχή, ας την ξεχάσουμε, όπως και τις πολλές κοντινές πάσες. Ο Ζαρντίμ ποντάρει πολλά στο παιχνίδι από τα άκρα και θέλει από τους παίκτες του να είναι συμπαγείς στο κέντρο. Να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα, όταν την έχουν στην κατοχή τους. Να κλέβουν την μπάλα, όταν δεν την έχουν στα πόδια τους, και να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους από τη μέση και μπροστά.

Χωρίς να έχω καμία πρόθεση για να προστατεύσω τον Ζαρντίμ, ο οποίος είναι τρελός με τη δουλειά του και αποφασισμένος να πετύχει στον Ολυμπιακό, είναι άδικο να συγκρίνουμε τον Πορτογάλο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Με άλλο υλικό δουλεύει ο Πορτογάλος, με άλλο υλικό δούλεψε ο επιτυχημένος στην πειραϊκή ομάδα, Ισπανός προπονητής, ο οποίος πόνταρε στην εμπειρία και τους παίκτες που στο τέλος της ημέρας είχαν κάνει πολύ καλά τη δουλειά, αλλά μέχρι εκεί... Χωρίς να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο μέλλον.

Με εξιτάρει η νέα προσπάθεια, με την τόνωση του ελληνικού στοιχείου, που γίνεται αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα, η οποία σε έμψυχο δυναμικό είναι αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Από τους 28 παίκτες που βρίσκονται τώρα στο Έρμελο, οι 15 είναι Έλληνες. Πρέπει, όμως, να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια στο νέο τεχνικό ηγέτη του Ολυμπιακού (σ.σ. όπως στον προκάτοχό του), ο οποίος έχει ζητήσει δύο παίκτες, έναν στο κέντρο της άμυνας και έναν στη μεσαία γραμμή. Η διοίκηση κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και περιμένουμε την αναγκαία ενίσχυση στις δύο καθοριστικές αυτές θέσεις για τον Ολυμπιακό της νέας αγωνιστικής περιόδου.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου