ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο super league

 Διαφορα απο super league

30/7/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

Πάει Ρωσία ο Καρέλης 

30/7/2012

Πάει Ρωσία ο Καρέλης
Στην Άμκαρ, ομάδα πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Καρέλης. Ο 20χρονος επιθετικός βρίσκεται ήδη στη Ρωσία και σήμερα αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας τριών χρόνων.

Ο Καρέλης βρίσκονταν από το 2007 στην ομάδα του Εργοτέλη - μάλιστα ήταν και ο νεότερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα των Κρητκών σε αγώνα της Super League. Συνολικά είχε συμμετάσχει σε 31 αγώνες και είχε σκοράρει τρία τέρματα.

Το 2008 είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Άρσεναλ, όπου είχε αγωνιστεί για λογαριασμό των «κανονιέρηδων» σε ένα δεκαήμερο τουρνουά.

«Έχουμε ανάγκη την πρόκριση» 

30/7/2012

«Έχουμε ανάγκη την πρόκριση»
Αναγκαία για οικονομικούς, χωρίς να παραγνωρίζει ασφαλώς και τους αγωνιστικούς, λόγους χαρακτήρισε την πρόκριση στα play offs του Champions League για τον Παναθηναϊκό ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μιλώντας στον Τύπο της Σκωτίας.

«Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματικά ανάγκη αυτή την πρόκριση. Ακόμη και η πρόκριση στον επόμενο γύρο θα φέρει έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ στην ομάδα, ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα σημαίνει πολλά περισσότερα εκατομμύρια. Με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα και τα βλέπουμε σαν ένα μεγάλο δώρο», δήλωσε ο Γάλλος αμυντικός και πρόσθεσε: «Ασφαλώς δεν σκεφτόμαστε μόνο τα χρήματα, για κάθε παίκτη είναι φανταστικό να παίζει στο Champions League. Όμως έχουμε οικονομικά προβλήματα. Εμείς οι παίκτες έχουμε να πληρωθούμε για κάποιο καιρό και η διοίκηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αν με το καλό προκριθούμε, ο σύλλογος θα μπορέσει να τακτοποιήσει αυτές τις υποθέσεις πιο γρήγορα. Αν όχι, θα είναι κρίμα. Κι έτσι όπως είναι τα πράγματα έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση και θα πληρωθούμε σύντομα, αλλά η πρόκριση θα βοηθήσει σίγουρα. Εγώ πρόσφατα επέκτεινα το συμβόλαιό μου με μειωμένες αποδοχές, αλλά το έκανα γιατί είμαι χαρούμενος εδώ».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι των αναμετρήσεων με τη Μάδεργουελ, ο «Μπουμ», που έχει εμπειρία από το σκωτσέζικο πρωτάθλημα έχοντας παίξει στη Ρέιντζερς, είπε: «Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που παίζει στην έδρα της. Ξέρω καλά το πάθος των Σκωτσέζων και θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Έχω παίξει στο ‘Φερ Παρκ με τη Ρέιντζερς και πάντα ήταν δύσκολα εκεί. Το παιχνίδι της Τρίτης δεν θα είναι διαφορετικό. Η Μάδεργουελ θέλει να προκριθεί στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της και το ξέρουμε καλά αυτό. Όλοι οι φίλοι της θα είναι στο πλευρό της, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ακόμη κι αν σε αυτό το γύρο είχαμε στο παρελθόν κάποιες άσχημες στιγμές. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ίσως το γεγονός ότι έχουμε περισσότερη ευρωπαϊκή πείρα από τη Μάδεργουελ θα μας βοηθήσει, αλλά αυτό δεν μας εγγυάται τίποτα».

Στο… ψυγείο ο Καζναφέρης 

30/7/2012

Στο… ψυγείο ο Καζναφέρης
Απείχε από την πρωινή προπόνηση του Άρη ο Κώστας Καζναφέρης. Ο 25χρονος μέσος είναι μέχρι νεωτέρας στο… ψυγείο, μετά την αντίδρασή του κατά την αντικατάστασή του στο χθεσινό φιλικό με την Παλέρμο, που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μάκη Κατσαβάκη. Ο προπονητής των «κιτρίνων» απαίτησε τη συγγνώμη του παίκτη προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα τον θέσει οριστικά εκτός ομάδας. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο Καζναφέρης στο ξενοδοχείο μετά το ματς έκανε λόγο για παρεξήγηση, αλλά το γεγονός ότι δεν απολογήθηκε δεν κάλυψε πλήρως τον προπονητή του.

Από το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις επί του θέματος ανάμεσα στον παίκτη, τον προπονητή και τη διοίκηση. Μένει να φανεί αν αυτό το πειθαρχικό παράπτωμα θα αποτελέσει αρκετό λόγο διαζυγίου ανάμεσα στις δύο πλευρές ή θα πρυτανεύσει η ψυχρή λογική που δεν επιτρέπει στον Άρη των πολλών ελλείψεων να χάσει για έναν τέτοιο λόγο έναν βασικό ποδοσφαιριστή.

«Βάλ'τε λεφτά ή βουλώστε το»! 

30/7/2012

«Βάλ'τε λεφτά ή βουλώστε το»!
Προ των ευθυνών τους έθεσε ο Θωμάς Μαύρος τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες για τον ορισμό νέας διοίκησης στην προσεχή Γενική Συνέλευση. Όπως κατέστησε σαφές, οι μέτοχοι δεν μπορούν να έχουν λόγο για τον ορισμό του ΔΣ από τη στιγμή που δεν βάζουν χρήματα και τους κάλεσε να κάνουν πίσω αφήνοντας τον ίδιο και τον κόσμο της ΑΕΚ να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να σώσουν την ομάδα.

«Γιατί κάθονται αυτοί οι κύριοι; Τέλειωσε! Ο κύβος ερρίφθη. Εγώ και ο κόσμος πάμε να σώσουμε την ΑΕΚ. Αν δεν θέλουν, ας βάλουν 5 εκατ. ευρώ για να σώσουν την ομάδα. Έχουν φάει τα πάντα, δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά. Ποιος έφτασε την ΑΕΚ εδώ; Να μας το πούνε! Αν όχι, να το βουλώσουν και στο καλό», τόνισε ο θρύλος της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ή θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις οι μέτοχοι, οι θα μπουν νέα πρόσωπα να σώσουν την ΑΕΚ. Αν βρουν λεφτά και σώσουν την ΑΕΚ, τότε όλα καλά, όλο λόγια είναι όλοι. Από πράξεις τίποτα. Δικός τους είναι το κατάστημα. Το παρελθόν τελείωσε. Αν υπήρχε λύση σωτηρίας δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Στηριζόμαστε στον κόσμο της ΑΕΚ», πρόσθεσε. «Έχουν τα καράβι με τρύπες μεσοπέλαγα. Όλο λόγια είναι όλα στην πράξη κανένας. Αυτοί θέλουν μονά ζυγά δικά τους, να βάλουν μέλη στο ΔΣ. Φτιάξτε τον λογαριασμό σας και φεύγουμε όλοι. Το παρελθόν τελείωσε ό,τι κάνατε, κανατε. Δεν έχω προσωπικά, μιλάμε μόνο για την ΑΕΚ. Αν είχαν καλή προσφορά δεν θα ήμουν εγώ εδώ. Θα ήμουν σπίτι μου. Αυτοί τι θέλουν, είναι μπερδεμένοι. Γιατί θέλουν να είναι στην καρέκλα. Αν με κατηγορούσαν έτσι εμένα θα είχα φύγει πιο γρήγορα από τον Μπολτ», συμπλήρωσε.

Όσο για τη θέση που θα αναλάβει στη διοίκηση που θέλει να ορίσει, είπε: «Δεν θα είμαι πρόεδρος, αλλά επίτιμος πρόεδρος και θα είμαι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι υπεύθυνος για να βοηθώ την ομάδα».

Ο Θωμάς Μαύρος δήλωσε αποφασισμένος να απομακρύνει από την ομάδα καθέναν που προκαλεί προβλήματα. «Έχω ενδειξεις για τρικλοποδιές αλλά δεν φοβάμαι κανένα. Όταν έχεις ειλικρίνια δεν φοβάσαι. Με απόλυτη αγάπη προς την ομάδα μου ήρθα παρατώντας τα πάντα. Τι να μου κάνουν; Αν κάποιος πάει να βάλει τρικλοποδιά στην ΑΕΚ εφόσον αναλάβω, τελειώνει. Δεν πάει να είναι η γυναίκα ή το παιδί μου. Μπροστά στην ΑΕΚ δεν μετράω κανέναν. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, προχωράμε».

Για την επιλογή του να αφήσει εκτός ΔΣ τον Ανδρέα Δημητρέλο στο σχήμα που θέλει να ορίσει, είπε: «Απλά όταν κάνεις μια γενικά αλλαγή πρέπει να τα αλλάξεις όλα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Δημητρέλο. Ήρθαν και με βρήκαν στο μαγαζί μου και με ρώτησαν για το νέο ΔΣ. Εγώ θεωρώ απαράδεκτό να ξεκινήσω ένα ΔΣ με παλιό μέλη. Δεν είχα κανέναν λόγο λοιπόν να τους ρωτήσω αν θα πρέπει να βάλουν και αυτοί κάποιους μέσα. Θα αφήσουμε τον κ. Δημητρέλο να κάνει τη δουλειά του ήσυχα για ένα μήνα. Θα ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει το νέο ΔΣ της ΑΕΚ. Εύχομαι σε αυτό το διάστημα να πάνε καλά τα θέματα της ομάδας».

Για τον Θωμά Μαύρο υπάρχει ένας δρόμος: «Να πάμε σε λαϊκή βάση, ώστε ο κόσμος να είναι κυρίαρχος και μεγαλομέτοχος σε βάθος χρόνου. Η ομάδα πρέπει να πάει στο λαό της. Να είμαστε όλοι ενωμένοι, να μην είναι πλέον η ΑΕΚ… ΑΕΚ light. Πώς κατάντησε έτσι αυτή η ομάδα; Περιμένω να δω κι εγώ βοήθεια από τον κόσμο. Ίσως περίμεναν να κάνω τη δική μου κίνηση. Τώρα χτυπάω την πόρτα τους. Όταν μπήκα τα διαρκείας ήταν 2.000 και τώρα είναι 8.000. Ο κόσμος λοιπόν με βοήθησε και βοήθησα και εγώ. Πληρώσαμε έτσι τους υπαλλήλους. Αν ξεφύγω από την κατάσταση που απλά περιφέρομαι στα Σπάτα χωρίς θεσμικό ρόλο πιστεύω ότι ο κόσμος θα δώσει. Μου το λένε και το πιστεύω. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι τεράστιες, περίπου 1 εκατ. ευρώ το μήνα, ενώ τα έσοδα είναι μηδέν. Εγώ προσπαθώ να συσπειρώσω τον κόσμο, αυτό μπορώ να κάνω. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας».

Για το Ντέμη Νικολαΐδη και το αν είναι σε επαφή, ανέφερε: «Με τον Ντέμη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία στην αρχή, αλλά μετά δεν εμφανίστηκε πουθενά. Για να μην παίρνει, πάει να πει ότι δεν έχει κάτι νεότερο».

Ο Θωμάς Μαύρος κατέστησε σαφές πως «… από σήμερα δεν θα ξαναέρθω στα Σπάτα μέχρι να ορίσω ΔΣ και αν το κάνω. Εγώ ήρθα αρχικά στα Σπάτα για να βοηθήσω στην πώληση των διαρκείας. Έτσι ήρθα και μετά ήρθαν ο Χρήστος (Κωστής) και ο Βασίλης (Τσιάρτας). Στην κρίση τους είναι αν θα μείνουν. Δεν έχουν ούτε συμβόλαιο, ούτε παίρνουν λεφτά».

Παράλληλα, αποκάλυψε το παρασκήνιο γύρω από τη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζιου. «Υπάρχει ένα μήνυμα από τον μάνατζερ του Μάντζιου. Είχαμε ένα ραντεβού χθες και δεν ήρθε, αλλά μου έστειλε αυτό το μήνυμα. ‘Ο Βαγγέλης αποφάσισε να παίξει στο εξωτερικό. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Σίγουρα έγιναν λάθος χειρισμοί με αποκορύφωμα τη δημοσίευση του συμβολαίου. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχετε παρά το εκ των έσω πόλεμο που έχετε’».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Κώστας Νεστορίδης, που εξέφρασε τη στήριξή του στον Θωμά Μαύρο και την προσπάθειά του. «Κώστα, σε ευχαριστώ για την παρουσία σου», είπε απευθυνόμενος στον παλαίμαχο άσο.

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στα φιλικά της Αγγλίας, είπε: «Υπάρχει πολύ ταλέντο και τη χάρηκα την ομάδα. Η ομάδα είναι ακόμη αμοντάριστη και χρειάζονται 2-3 παίκτες. Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ, θέλουμε έναν σέντερ φορ, έναν από πίσω κι έναν στόπερ. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη κινητικότητα και ταχύτητα. Το γκολ το χθεσινό ήταν ένα ποίημα και μου θύμισε Μέσι. Η ομάδα θα πάει καλά, να το ξέρετε. Αν ηρεμήσουμε από όλα αυτά, ο ΑΕΚτζής θα είναι περήφανος. Λίγη υπομονή κι αγάπη θέλουν όλοι. Εγώ είμαι αισιόδοξος».

«Τι νόημα θα έχει;» 

30/7/2012

«Τι νόημα θα έχει;»
Κανένα νόημα δεν θα έχει ο ορισμός διοίκησης με… ημερομηνία λήξης εφόσον η προσπάθεια που γίνεται να καλύψει η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της δεν έχει αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή όσα είπε ο Θωμάς Μαύρος στη συν. Τύπου. «Χρειάζονται άλλες 400.000 ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. «Δεν θέλουμε να πουλήσουμε άλλον παίκτη, αλλά αν έρθει καλή πρόταση…», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τις τοποθετήσεις του Θωμά Μαύρου στη συν. Τύπου: «Δεν έχω ακούσει τι έχει πει. Αυτό που έχω υποχρέωση να κάνω για την ΑΕΚ είναι να συνεχίσω να τρέχω για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Ήμουν το πρωί στο Υπουργείο και τώρα είμαι στην τράπεζα για την εγγυητική. Το μόνο που ξέρω είναι πως χθες οι μέτοχοι συναντήθηκαν με τον κ. Μαύρο και δεν μπόρεσαν να βρουν μία συνισταμένη. Όσο θα βρίσκομαι στη διοίκηση, δεν ξέρω πότε θα αλλάξει αυτό, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που νομίζω σωστό για την ΑΕΚ. Δεν είμαι μέτοχος. Φαντάζομαι την Τετάρτη που έχουμε Γενική Συνέλευση προβλέπεται να οριστεί διοικητικό συμβούλιο. Θα ορίσουμε όμως ένα ΔΣ για 20 μέρες; Τα χρονικά περιθώρια για να συμπληρωθεί ο φάκελος είναι μέχρι τις 9-10 Αυγούστου. Αν οριστεί νέο ΔΣ, μέσα σε μια εβδομάδα θα προλάβουν να τρέξουν τα θέματα με το Υπουργείου ή με τη Λίγκα; Θα μπορεί η ΓΣ να ορίσει ένα ΔΣ και να συγκαλέσει νέα συνέλευση σε ένα μήνα για να ορίσει νέο ΔΣ. Αν μετά από ένα μήνα έχει λυθεί το πρόβλημα της ΑΕΚ κι έχουν βρεθεί λεφτά, τι νόημα έχει να αλλάξει το ΔΣ; Αν δεν έχουν βρεθεί λεφτά, η ομάδα θα είναι ούτως ή άλλως στη Β’ Εθνική».

-τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν λύνεται το φορολογικό ως δια μαγείας. Χρειάζονται λεφτά. Πουλήσαμε κάποιους παίκτες, αλλά έχουμε κι άλλες ανάγκες. Έχουμε βρει 2 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις και ψάχνουμε κι άλλα χρήματα. Ο στόχος δεν είναι κοντά, αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο σε 10-15 μέρες, όταν θα υπάρξει φορολογική ενημερότητα. Δεν είναι μόνο το άρθρο 44. Μέχρι τις 10/8 πρέπει να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Για να γίνει αυτό πρέπει να πληρώσουμε το άρθρο 44, τις υποχρεώσεις μας για το ΦΠΑ και το ΙΚΑ και να υπάρχουν τα χρήματα ώστε μετά τη ρύθμιση που θα κάνουμε με το κράτος να μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση. Χρειαζόμαστε άλλες 400.000 ευρώ».

-τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν μετοχές: «Ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται την οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ. Δεν θα ενδιαφερθεί κανένας επιχειρηματίας αν η ΠΑΕ πρέπει να δίνει 800.000 ευρώ το μήνα. Αν χρειάζονται λιγότερα χρήματα για τις ανάγκες της ΠΑΕ, μπορεί να προκύψει κάποιος επενδυτής. Είμαι σε συζητήσεις με κάποιους, αλλά δεν ξέρω αν θα βρεθούν τα χρήματα. Να λύσουμε πρώτα τα θέματα και μετά να δούμε. Δεν λέω ότι αύριο το πρωί θα μπει αγοραστής. Απλώς γίνονται κάποιες συζητήσεις, που αν βρεθεί λύση μπορεί να γίνει κάτι».

-το ενδεχόμενο πώλησης του Μπουγαΐδη: «Αν είχε έρθει κάποια πρόταση θα είχε ενημερωθεί. Δεν με έχει ενημερώσει κανένας ότι υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Μπουγαΐδη. Αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πουλήσουμε άλλον παίκτη, γιατί θα συρρικνωθεί κι άλλο η ομάδα. Προσπαθούμε τα χρήματα που λείπουν να τα βρούμε από αλλού. Αν όμως έρθει πρόταση 1,3-1,4 εκατ. ευρώ για τον Μπουγαΐδη, θα δυσκολευτούμε να την απορρίψουμε».

-το αν είναι σε επαφή με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Είχα μιλήσει με τον κ. Νικολαΐδη παλαιότερα. Είχε πει, όπως κι εγώ, πως θα βοηθήσουμε την ομάδα όπως μπορούμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Τις τελευταίες 15 μέρες δεν έχω μιλήσει μαζί του».


Η λίστα του Αστέρα για Μαρίτιμο 

30/7/2012

Η λίστα του Αστέρα για Μαρίτιμο
Τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τη Μαρίτιμο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League παρέδωσε στην UEFA ο Αστέρας Τρίπολης. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι νεοαποκτηθέντες Φούλοπ, Σανκαρέ, Καστέλς και Κάντο, αλλά και ο Μπαρτολίνι που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά η λίστα:

Νο1 Μάρτον Φούλοπ
Νο3 Χρήστος Πιπίνης
Νο4 Χουανίτο
Νο6 Λαουτάρο Φορμίκα
Νο7 Άγγελος Σαραντόπουλος
Νο8 Φερνάντο Ουσέρο
Νο9 Εμάνουελ Περόνε
Νο10 Ρούμπεν Ράγιος Σέρνα
Νο11 Σάββας Τσαμπούρης
Νο13 Λέαντρο Αλβάρεζ
Νο14 Τάσος Μπακασέτας
Νο16 Νίκος Αναστασόπουλος
Νο17 Γιάννης Ντινιωτάκης
Νο18 Αλβάρο Γκαρσία Κάντο
Νο19 Καλίφα Σανκαρέ
Νο20 Μαρκ Ορτέγκα Καστέλς
Νο22 Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι
Νο23 Τσίμο Ναβάρο
Νο25 Δημήτρης Κουρμπέλης
Νο27 Λευτέρης Γιαλούσης
Νο30 Έγκον
Νο31 Μιχάλης Φραγκουλάκης
Νο37 Γιώργος Μπαντής
No46 Γιώργος Γεωργακόπουλος
Νο52 Θανάσης Κωστούλας

Άγγελος… γιοκ! 

30/7/2012

Άγγελος… γιοκ! 
Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν η πρώτη επιλογή του Άρη για την επίθεση. Ωστόσο δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση που του κατέθεσαν οι «κίτρινοι», οι οποίοι με την σειρά τους στρέφονται σε άλλες περιπτώσεις.

Στην συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή η διοίκηση του είχε εξηγήσει πόσο πολύ θέλει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα και δεδομένου ότι δεν έβρισκε αυτό που έψαχνε στο εξωτερικό, του πρότεινε να επιστρέψει -με οικονομικούς όρους προσαρμοσμένους στην νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στους Θεσσαλονικείς.

Ο έμπειρος άσος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είχε δεσμευτεί να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτή την προοπτική. Όμως οι μέρες πέρασαν, μαζί και η διορία που είχε προκειμένου να πει «ναι» ή «όχι» κι έτσι μοιραία ο Μάκης Κατσαβάκης και οι ιθύνοντες του συλλόγου παύουν να ασχολούνται μαζί του.

Στρώνει… χαλί 

30/7/2012

Στρώνει… χαλί
Σε πολύ καλύτερες συνθήκες θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι παίκτες του Λεβαδειακού, καθώς ξεκίνησαν στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς οι εργασίες για την τοποθέτηση καινούργιου χλοοτάπητα.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων των Βοιωτών τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η εταιρία «Hellasod» που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στον Δήμαρχο της Λιβαδειάς Παπαγγελή, ο οποίος έδωσε την έγκριση και ξεκίνησε άμεσα η εγκατάσταση του νέου χλοοτάπητα του γηπέδου.

Ο παλιός τάπητας έχει ήδη ξηλωθεί και έχει αρχίσει η βελτίωση του εδάφους, όπου θα τοποθετηθεί ο νέος και θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνθήκες που θα αγωνίζεται τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και οι ομάδες που θα φιλοξενεί.

«Θα κάνουμε αγωγή στον Τσάκα» 

30/7/2012

«Θα κάνουμε αγωγή στον Τσάκα»
Αποφασισμένος να μην αφήσει άλλο τον Βλάση Τσάκα να… κάνει το παιχνίδι του στα Μ.Μ.Ε. εις βάρος του Σωματείου αλλά και του Παναθηναϊκού, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Mr ΣΚΑΪ ερωτήθηκε για ποιο λόγο αφήνει τον συνεργάτη των Αράβων να χλευάσει κατ’ αυτό τον τρόπο την Παναθηναϊκή Συμμαχία και τι προτίθεται να κάνει, απάντησε πως ετοιμάζει αγωγή.

«Κύριε Γιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση του Τσάκα, προ ημερών, ερωτώ: Γιατί δεν καταθέτετε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του; Μια μήνυση δεν θα ήταν μία κίνηση προστασίας της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” και της ομάδας; Γιατί του επιτρέπεται να χλευάζει έτσι την ομάδα μας»;, ήταν η ερώτηση με τον κ. Αλαφούζο να απαντά ξεκάθαρα: «Θα του κάνουμε αγωγή...».

Υπενθυμίζεται, πως λίγες μέρες πριν, ο Βλάσης Τσάκας είχε βγάλει μία ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι “πρωτοκλασάτοι” μαθητευόμενοι μάγοι, μετά τις προβλέψεις παρωδία “έχασαν” και ένα απλό ενημερωτικό δελτίο, το οποίο θα έδινε την ευκαιρία στην αγαπημένη μας ομάδα μέσω της Α.Μ.Κ. που προκηρύχθηκε στις 09/03/12 να πάρει όλες τις οικονομικές ανάσες που χρειάζεται κατεπειγόντως.

Η Παναθηναϊκή συμμαχία αποδείχθηκε ΑΠΟΤΥΧΙΑ: όχι 30 εκατομμύρια όχι 20 όχι 12 αλλά ούτε 800.000 δεν είναι το ποσό μέχρι και σήμερα των εισφορών. (Το τρυκάκι με το 1,1 που πρόσθεσαν ας το αφήσουν για τα αμερικανάκια). Επαναπροκηρύξτε λοιπόν την νέα αύξηση με τους ίδιους όρους (15.000.000 και τιμή μετοχής 0.33 λεπτά) και αφήστε τα παιχνιδάκια με τις διαρροές ότι θα προταθεί αύξηση 5.000.000 ευρώ. Με ψίχουλα και αυτά μαζεμένα από τον κόσμο μην προσπαθείτε να διατηρήσετε ποσοστά και καρέκλες. Σας πήραμε χαμπάρι».

Χαμός στα Χανιά!

30/7/2012
Χαμός στα Χανιά! 
Έχουν γλυκαθεί με την ιδέα της Σούπερ Λίγκας στον Πλατανιά. Η ομάδα της Κρήτης έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 1500 εισιτήρια διαρκείας και όλα δείχνουν πως τη νέα σεζόν το γήπεδο της ομάδας θα είναι κατάμεστο. Η πώληση συνεχίζεται, ενώ σε ανακοίνωση που υπάρχει γίνονται γνωστά μέρη που κάποιος μπορεί να προμηθευτεί.

«Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας από την Π.Α.Ε. Πλατανιάς. Ήδη έχουν διατεθεί περί τα 1.500 εισιτήρια και το ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης των Χανίων και γενικότερα της Δυτικής Κρήτης παραμένει μεγάλο.

Για τον λόγο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσοι επιθυμούν την αγορά εισιτηρίου διαρκείας, αντιπροσωπεία της Π.Α.Ε. θα βρίσκεται την Τετάρτη 1 Αυγούστου στα Χανιά και την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Καστέλι Κισάμου για την πώληση εισιτηρίων διαρκείας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 1 Αυγούστου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στο καφέ «Θέμα», στο Κουμ Καπί και την Πέμπτη 2 Αυγούστου, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο καφέ «Αέρας» στην πλατεία Τζανακάκη (κεντρική πλατεία) του Καστελίου Κισάμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν αίτηση αγοράς εισιτηρίου διαρκείας για το πρωτάθλημα της Super League 2012 - 2013 και πληρώνουν το σύνολο του ποσού, κατοχυρώνοντας έτσι την απόκτηση της κάρτας διαρκείας, δηλαδή μιας συγκεκριμένης θέσης στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Περιβολιών, για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League 2012 - 2013.

Στη συνέχεια, λαμβάνουν μία απόδειξη παραλαβής της κάρτας διαρκείας, με την οποία θα παραλάβουν την κάρτα διαρκείας πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Super League.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας»

Περιμένει στη γωνία 

30/7/2012

Περιμένει στη γωνία 
Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του Σουμπίνιο από την αποστολή του Ολυμπιακού και παράλληλα η… ειδοποίηση πως δεν τον χρειάζεται ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι αυτό που περιμένει να ακούσει ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου έχει έτοιμη την πρόταση για τον δανεισμό του παίκτη και όπως φαίνεται έχει και τον πρώτο λόγο.

Όπως και πέρσι με τον Μήτρογλου αλλά και με τον Τάτο οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις. Κάτι τέτοιο φάνηκε και στον περσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας, όταν έγινε και κοινή συνέντευξη των ομάδων με δική τους πρωτοβουλία.

Το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρξει ανακοίνωση αποστολής για το ταξίδι στην Ολλανδία από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και όσοι δεν είναι μέσα θα παραχωρηθούν με την μορφή δανεισμού και έτσι σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Ίσως μέχρι και το τέλος της εβδομάδας μπορεί ο Σουμπίνιο να έχει ντυθεί στα «κυανόλευκα».

«Κλείνει» στην FC Μπακού ο Μάντζιος 

30/7/2012

«Κλείνει» στην FC Μπακού ο Μάντζιος
Μακριά από την Ελλάδα θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Ο Έλληνας επιθετικός έχει έρθει σε συμφωνία με την FC Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν παρά τις προτάσεις που είχε εντός συνόρων και αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που είναι προπονητής στους Αζέρους.

Ο Μάντζιος είχε πρόταση από την ΑΕΚ, όμως οι οικονομικές απαιτήσεις που είχε ο 29χρονος στράικερ δεν μπορούσαν να καλυφθούν από την Ένωση.

Αντιθέτως, οι διοικούντες την ομάδα του Μπακού δεν φαίνεται πως έχουν τέτοια προβλήματα, καθώς πρόσφεραν στον παίκτη συμβόλαιο του οποίου οι ετήσιες απολαβές θα φτάνουν τις 180.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους που θα ανεβάσουν το ποσό πάνω από τις 200.000.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Μάντζιος θα βρει τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος μετά την θητεία του στους πάγκους του Ολυμπιακού, της Κέρκυρας και της Λάρισας, συνεχίζει την καριέρα του στο Μπακού.

Συγχαρητήρια από ΟΥΕΦΑ 

30/7/2012

Συγχαρητήρια από ΟΥΕΦΑ 
Τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της συμμετοχής του στο Europa League, «τσέκαρε» η ΟΥΕΦΑ για τον Ατρόμητο. Κλιμάκιό της βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξει τις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, τα όσα άκουσαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου ήταν άκρως θετικά. «Κάνατε όσα είχατε υποσχεθεί και δείξατε ότι έχετε πλάνο. Εγώ είδα ένα μικρό, χαριτωμένο, όμορφο γήπεδο που δείχνει πολύ ωραίο για την ατμόσφαιρα που διαμορφώνει έστω και αν έχει θεατές. Είναι δίχως άλλο ένα καθαρό και φωτισμένο γήπεδο. Έχετε ικανότητα και διάθεση να κάνατε όσα σας ζητάμε και αυτό φαίνεται» σχολίασε σχετικά στο τέλος της επίσκεψης ο Τrygve Borno.

Ο πρώτος έλεγχος έγινε νωρίς το πρωί και ο δεύτερος έλεγχος το απόγευμα. Σε αυτόν ο Επιθεωρητής Σταδίων της OYΕΦΑ ο Trygve Borno έδωσε συγχαρητήρια στην Μanager Director της ΠΑΕ Ατρόμητος Κάτια Κοξένογλου και στον Διευθυντή Σταδίου Τάκη Μιχαλέτο για την άψογη τήρηση του χρονοδιαγράμματος από την πλευρά της ομάδας μας κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Την ΠΑΕ Ατρόμητος εκπροσώπησαν επίσης στη διπλή επίσκεψη της ΟΥΕΦΑ, ο Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου Ρομπέρτο Πανάγος, ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Σπύρος Μπουλούσης, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Γιώργος Πέτρου και ο Υπεύθυνος Τύπου Παύλος Κατώνης.

«Εξαιρετικοί οι νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά…» 

30/7/2012

«Εξαιρετικοί οι νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά…» 
Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών που έδωσαν το «παρών» στην προετοιμασία της Κέρκυρας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τονίζοντας πως για να εξελιχθούν σωστά οι νεαροί παίκτες, πρέπει όλοι οι άνθρωποι των «Φαιάκων» να είναι προσεκτικοί μαζί τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κέρκυρας:

Τι, ακριβώς, περιελάμβανε το κύριο στάδιο προετοιμασίας και ποια η τελική σας γεύση;

«Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δουλεύουμε ταυτόχρονα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Στο Καρπενήσι δουλέψαμε πολύ στη φυσική κατάσταση, αλλά και στην τακτική. Και οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των παιδιών, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, στο οργανωτικό κομμάτι, γεγονός που... διευκόλυνε τη ζωή μας! Γενικά, θα έλεγα, πως όλα πήγαν μια χαρά...».

Το γεγονός ότι η ομάδα έδωσε, εντέλει, μόνο ένα φιλικό, σας προβληματίζει;

«Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε ένα με δύο ματς ακόμη – αυτό, άλλωστε, ήταν το αρχικό μας πλάνο και το οποίο είχε ανακοινωθεί. Δυστυχώς, όμως, στο διάστημα που βρεθήκαμε εμείς στο Καρπενήσι, δεν ήταν άλλες ομάδες διαθέσιμες για αγώνες. Αυτή, ωστόσο, η εξέλιξη, είχε και την θετική της πλευρά. Καθώς, είχαμε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο προπονήσεων, ώστε να δουλέψουμε σε κομμάτια, που, εάν παίζαμε, θα δουλεύαμε λιγότερο. Και αυτό, στην παρούσα φάση προετοιμασίας μιας ομάδας, είναι εξίσου σημαντικό».


Από εδώ και πέρα η φιλοσοφία της προετοιμασίας διαφοροποιείται;

«Πλέον, μπαίνουμε στο τρίτο στάδιο και την τελική ευθεία. Περνάμε, πια, στη φάση του μονταρίσματος, μέσω και των φιλικών, ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας, στα τέλη του μήνα. Δίχως, πάντως, να αφήσουμε τα κομμάτια που έχουμε ήδη δουλέψει, όπως αυτό της φυσικής κατάστασης. Πλέον, θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τακτική και την υλοποίηση όσων έχουμε δουλέψει -και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε- σε... πραγματικές συνθήκες, αγώνα».

Οι τέσσερις Κερκυραίοι, από την ομάδα Νέων, που είχατε μαζί σας, πώς τα πήγαν;

«Τα παιδιά έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Και οι εμπειρίες που αποκόμισαν, είναι πολύ σημαντικές, καθώς κλήθηκαν -οι περισσότεροι για πρώτη φορά- να κάνουν προπονήσεις πολύ διαφορετικές και σαφώς πιο απαιτητικές, απ' αυτές που έκαναν ως τώρα, σε όλα τα επίπεδα: συνθήκες, ένταση, μεθοδολογία, πίεση... Είναι, λοιπόν, κατανοητό πως μια τόσο μεγάλη αλλαγή, χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Και απ' αυτούς και από εμάς, Όλοι τους, ήταν μαζί μας, είναι μαζί μας και θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί μας, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή. Κάνοντας, παράλληλα, εξειδικευμένες προπονήσεις -ατομικές ή σε μικρά γκρουπ- και στις οποίες, σταδιακά, θα συμμετάσχουν και άλλα παιδιά από την ομάδα Νέων. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείρισή τους. Καθώς η βιαστική ή εσφαλμένη, μπορεί να αποβεί επιζήμια, πρώτα απ’ όλα, για τα ίδια τα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό είναι, αυτονόητα, κατανοητό».

Ρευστοποίησε ο Δημητρέλος 

30/7/2012

Ρευστοποίησε ο Δημητρέλος
Κατάφερε τελικά να ρευστοποιήσει εγγυητική τραπέζης (της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν) ο Ανδρέας Δημητρέλος. Με αυτήν την κίνηση ο πρόεδρος της ΑΕΚ εξασφάλισε 400.000 επιπλέον σε μία στιγμή που η «Ένωση» ψάχνει εναγωνίως ρευστό.

Ουσιαστικά με αυτήν την εξέλιξη ο Ανδρέας Δημητρέλος κατάφερε δύο πράγματα.

Αφενός, πρόλαβε τους πιστωτές του συλλόγου που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν αυτά τα χρήματα και αφετέρου, έβαλε ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο της ΠΑΕ.

Μετά τη ρευστοποίηση της εγγυητική, συνολικά υπάρχουν διαθέσιμα 1,1 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι με άλλες 400.000 ευρώ θα είναι δυνατόν να τακτοποιηθούν οικονομικές εκκρεμότητες και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά, είναι να λάβει η ΠΑΕ και φορολογική ενημερότητα.

Ο νέος είναι ωραίος… 

30/7/2012

Ο νέος είναι ωραίος…
Εντυπωσιακά συνεχίζει την προετοιμασία της η Βέροια εν όψει της νέας περιόδου, καθώς σε νέο φιλικό που διεξήχθη τη Δευτέρα, επικράτησε με σκορ 4-0 της αλβανικής Μπιλίς, με τον νεοαποκτηθέντα Ηλία Ιωάννου να σημειώνει χατ-τρικ.

Στο γήπεδο των 3-5 Πηγαδιών… άφησε και πάλι μια νέα καλή εμφάνιση η «βασίλισσα του Βορρά» και φαίνεται ότι η μεταγραφική ενίσχυση αποδίδει καρπούς. Το τελευταίο απόκτημα, ο Ηλίας Ιωάννου άνοιξε το σκορ στο 36’ με κεφαλιά, ενώ τα τέρματα υπέρ της ομάδας του διπλασίασε ο Μπάρμπας μόλις ένα λεπτό αργότερα.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό με τον Ιωάννου να πετυχαίνει ακόμα δύο τέρματα, αρχικά στο 49’ και στη συνέχεια στο 56’. Το 4-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, και σίγουρα οι 100 φίλοι του συλλόγου ευχαριστήθηκαν ακόμα μια καλή εμφάνιση.

Βέροια: Κοτταρίδης (46' Καντιμοίρης, 82' Χατζηβασιλακάκης), Σνάουτσνερ (69' Σιμηχανίδης), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Τζημογιάννης, Γεωργέας (60' Μπαργκάν), Μπελόν (46' Καλογέρης), Σκαθαρούδης (46' Ολαϊτάν), Καρλίνος, Γκιγέρμε (67' Καλτσάς), Ιωάννου (62' Μάνος).

Χωρίς Αλαφούζο στην Σκωτία 

30/7/2012

Χωρίς Αλαφούζο στην Σκωτία
Ένα προσωπικό πρόβλημα απέτρεψε τον Γιάννη Αλαφούζο να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει στην Γλασκόβη, ούτως ώστε να δει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μάδεργουελ από κοντά.

Έτσι, οι Δημήτρης Γόντικας και Γιάννης Ηρειώτης αναχώρησαν μόνοι τους την Δευτέρα το απόγευμα για την Σκοτία, για να συναντήσουν την ομάδα αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Ο Mr ΣΚΑΪ, παρά την μεγάλη του θέληση να παρακολουθήσει το παιχνίδι από κοντά ώστε να εμψυχώσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» αλλά και να τους αποδείξει πως είναι κοντά στην ομάδα, τελικά δεν τα κατάφερε και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Με ευχή του, ο Παναθηναϊκός να πάρει το διπλό στο Φιρ Παρκ.

Δεν βγαίνει άκρη 

30/7/2012

Δεν βγαίνει άκρη 
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι σχέσεις του Μάκη Κατσαβάκη και του Κώστα Καζναφέρη στον Άρη, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο χθεσινό φιλικό με την Παλέρμο.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν δέχεται πίσω τον ποδοσφαιριστή αν δεν του ζητήσει συγγνώμη, ο οποίος μετά την πρωινή προπόνηση, απουσίασε και από το απογευματινό πρόγραμμα στο Πράτο.

Και οι δυο… πρωταγωνιστές εμφανίζoνται ανυποχώρητοι, με την διοίκηση να κάνει προσπάθεια -έστω και από απόσταση- να μην διαταραχθεί η ηρεμία στο στρατόπεδο των «κίτρινων».

Αν μέχρι το βράδυ ο Καζναφέρης δεν έχει απολογηθεί στον Κατσαβάκη, τότε η παρουσία του στην Ιταλία θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα του αναμενομένου, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη για το μέλλον του στην ομάδα.

Την… ψάχνει ο Τσιώλης! 

30/7/2012

Την… ψάχνει ο Τσιώλης! 
Το παιχνίδι με την Μαρίτιμο πλησιάζει (Πέμπτη 2/8, 20:00) για τον Αστέρα Τρίπολης και ο Σάκης Τσιώλης ψάχνει να βρει… άκρη για την ενδεκάδα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει στην διάθεσή του και τους Φούλοπ, Σανκαρέ και Γκαρθία, οι οποίοι και υπολογίζονται κανονικά.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ αντίθετα κανονικά θα παίξει ο Χρήστος Πιπίνης.

Τα πλάνα για την ενδεκάδα είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν, όμως παίζεται μια θέση στο κέντρο της άμυνας με τον Κουρμπέλη και τον Σανκαρέ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα.

Από εκεί και πέρα δύσκολα θα υπάρξει κάποια άλλη αλλαγή και αν αυτό γίνει θα είναι μόνο για να παίξει και ο Μπακασέτας, ο οποίος με την είσοδό του ως αλλαγή στα δύο παιχνίδια με την Ίντερ Μπακού, άλλαξε όλη την ροή του αγώνα.

Αποχώρησε από την ΑΕΚ ο Κωστής 

30/7/2012

Αποχώρησε από την ΑΕΚ ο Κωστής
Με γραπτή του δήλωση, ο παλιός άσος της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής, επεσήμανε πως συντάσσεται πλήρως με την τοποθέτηση του Θωμά Μαύρου και για αυτό τον λόγο αποχωρεί από την θέση του Γενικού Αρχηγού.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Μετά τη σημερινή τοποθέτηση του Θωμά Μαύρου, θεωρώ υποχρέωσή μου να συνταχθώ πλήρως με αυτή. Κατόπιν αυτού δηλώνω ότι μέχρι την εκλογή του νέου ΔΣ της ΠΑΕ, όπως αυτή έχει δρομολογηθεί από τον επικεφαλής αυτού Θωμά Μαύρο, η παρουσία μου στα Σπάτα ως γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι άνευ σημασίας και αντικειμένου».

Χάνει Μαρίτιμο ο Τσαμπούρης 

30/7/2012

Χάνει Μαρίτιμο ο Τσαμπούρης 
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Σάββα Τσαμπούρη στον Αστέρα Τρίπολης. Ο έμπειρος αμυντικός ένιωσε ένα τσίμπημα στο πόδι και αποχώρησε από την προπόνηση, ενώ έκανε και μαγνητική. Αυτή δεν είχε καλά αποτελέσματα αφού έδειξε θλάση.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να καταφέρει να παίξει κόντρα στην Μαρίτιμο την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα γίνει και αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει την επόμενη εβδομάδα τον επαναληπτικό στην Πορτογαλία.

Αυτή η απουσία φέρνει τα πάνω κάτω στην ομάδα, καθώς θα απουσιάσει δεδομένα και ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι. Ο Σάκης Τσιώλης ψάχνει πλέον εναλλακτικές.

Ο Σανκαρέ με τον Κουρμπέλη «μονομαχούσαν» για μια θέση στο πλάι του Χουανιτο, όμως δεν αποκλείεται να συνυπάρξουν και οι δύο στο αρχικό σχήμα, με τον Έλληνα αμυντικό να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Για την συγκεκριμένη θέση υπάρχει και ο Λευτέρης Γιαλούσης, ο οποίος όμως στο ντεμπούτο του με την Μπακού δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αν και αγωνίστηκε αρχικά σαν αριστερό μπακ. Οι επόμενες προπονήσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη των τραυματιών και φυσικά για τα πλάνα του Τσιώλη.

Δοκιμάζει δύο ο Πλατανιάς 

30/7/2012

Δοκιμάζει δύο ο Πλατανιάς
Ακάθεκτος συνεχίζει ο Πλατανιάς την αναζήτηση παικτών που θα εμπλουτίσουν το ρόστερ της ομάδας ενόψει της δύσκολης νέας αγωνιστικής περιόδου στην μεγάλη κατηγορία.

Δύο ποδοσφαιριστές αναμένονται στην Κρήτη, ώστε να δοκιμαστούν και αν… κάνουν να αποκτηθούν. Ο λόγος για τους Λόρενς Ντόε και Χουάν Αγκιλέρα Νούνιες.

Ο πρώτος είναι από τη Λιβερία και την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αλ Σαμπάχ και είναι αμυντικός. Όσον αφορά τον Νούνιες είναι ισπανικής καταγωγής, παίζει στον χώρο του κέντρου και μέχρι πρότινος ήταν μέλος της Μούρθια.

Στα Χανιά δεν φαίνεται να εφησυχάζουν και κινούνται διαρκώς για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση της ομάδας, ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

«Αν θέλετε, παίζουμε με 3 αμυντικούς» 

30/7/2012

«Αν θέλετε, παίζουμε με 3 αμυντικούς»
Με ειρωνική διάθεση απάντησε ο Φερέιρα σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με το πόσους κεντρικούς αμυντικούς θα χρησιμοποιήσει.

«Γιατί με ρωτάτε για τους τρεις αμυντικούς. Αύριο θα παίξουμε με τέσσερις αμυντικούς. Αλλά αν νομίζετε ότι είναι καλύτερα, ας παίξουμε με τρεις», είπε ο Πορτογάλος προπονητής, που ενοχλήθηκε επίσης όταν ερωτήθηκε για τον Καραγκούνη και έχρισε φαβορί του ζευγαριού τον Παναθηναϊκό λόγω ευρωπαϊκής ιστορίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

-Ο προπονητής της Μάδεργουελ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό φαβορί, εσείς τι λέτε;

«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί λόγω της ιστορίας του. Στη διάρκεια του χρόνου, οι ομάδες χτίζουν την ιστορία τους, όμως γίνονται και αλλαγές που καμιά φορά κρύβουν εκπλήξεις. Θεωρώ όμως ότι αυτό που συμβαίνει με την Μάδεργουελ που έχει μικρή ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί ευκαιρία για να γράψουν ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός έχει μακρά ιστορία στη διοργάνωση, όπως ο τελικός του 1971. Άρα θα έλεγα ότι λόγω της καλής ιστορίας στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Η ιστορία λέει ότι τα φαβορί ισχύουν μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι, γιατί μετά πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο.

Για την Μάδεργουελ επίσης είναι ευκαιρία να δείξει κάποια πράγματα, αλλά και για εμάς που θέλουμε να κερδίσουμε και να πλησιάσουμε στους ομίλους.

Θα έλεγα ότι πρόκειται για δυο αγώνες και η διαφορά θα είναι στα τέρματα, δηλαδή στα γκολ που θα μπουν και θα δημιουργήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) περιμένουμε την Μάδεργουελ να είναι επιθετική και φιλόδοξη. Εμείς θα έχουμε αλληλεγγύη σαν ομάδα με δυνατό και ομαδικό παιχνίδι για να αντισταθούμε στον αντίπαλό μας».

-Είναι μείον ότι λείπει ο Καραγκούνης; (Η ερώτηση έγινε από Σκωτσέζο δημοσιογράφο)

«Ο Καραγκούνης δεν έχει συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή δεν είναι μέρος του ρόστερ μας. Εγώ μιλάω μόνο για τους παίκτες που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα».

-Θα παίξει η ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς;

«Γιατί με ρωτάτε για τους τρεις αμυντικούς. Αύριο θα παίξουμε με τέσσερις αμυντικούς. Αλλά αν νομίζετε ότι είναι καλύτερα, ας παίξουμε με τρεις! Αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε, δεν θα το αλλάξουμε».

Νέος πρόεδρος, νέα… προβλήματα 

30/7/2012

Νέος πρόεδρος, νέα… προβλήματα
Το νέο πρόεδρο του ΟΦΗ ανέδειξε το απόγευμα της Δευτέρας (30/7) το Δ.Σ. του συλλόγου, καθώς μετά την άρνηση του Νίκου Μαχλά να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, ο Μάνθος Πουλινάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Έτσι, η πρόταση που έκανε ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, ώστε να αναλάβει εκείνος τα ηνία της ΠΑΕ έγινε δεκτή και από τα εννιά μέλη του συμβουλίου.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης (31/7) θα γίνει νέο Δ.Σ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.
Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του συλλόγου του Ηρακλείου καλείται να πιάσει άμεσα δουλειά, καθώς το θέμα της φορολογικής ενημερότητας είναι αυτό που… καίει αυτή την στιγμή την ΠΑΕ.

Παράλληλα, αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, ζητώντας το συμβόλαιο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ ο ΟΦΗ κατέθεσε έφεση και στην υπόθεση του Στάθη Ταυλαρίδη που αξιώνει 126 χιλιάδες ευρώ.

Εκτός από τους δύο ποδοσφαιριστές πρόβλημα υπάρχει και με τον Πλάτωνα Καρακατσάνη, του οφείλονται δύο δόσεις από το ποσό που έχει βγάλει το Διαιτητικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα ο παίκτης να έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της ποινής για αφαίρεση βαθμών στον ΟΦΗ.

Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ 

30/7/2012

Στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ 
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την έναρξη των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων μπαίνει ο ΠΑΟΚ. Δοκιμή α λα PSV από τον Γιώργο Δώνη (εκτός οι Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης) εν όψει της πρώτης αναμέτρησης με την Μπνέι Γιεχούντα για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League στο Ισραήλ την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε μέσω βίντεο ανάλυση του αγώνα με την ολλανδική ομάδα και από τις δοκιμές του προκύπτει ότι θα εμπιστευθεί το ίδιο σχήμα. Ο Μαλεζάς αποτελεί παρελθόν (συνεχίζει στην Φορτούνα Ντίσελντορφ), ο Σταφυλίδης δεν μοιάζει έτοιμος να βοηθήσει, ενώ ο Σαλπιγγίδης δεν φαίνεται να προτιμάται για το αρχικό σχήμα. Με δεδομένη επίσης τη λύση συμβολαίου του Κρέσιτς, η (πιθανή) ενδεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Με τερματοφύλακα τον Γλύκο, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τους Λίνο, Κουμάλο, Κατσικά, Έτο, στην μεσαία γραμμή του Γκαρσία, Λάζαρ, Ρομπέρ, Γεωργιάδη και στην επίθεση τους Γιάννου, Αθανασιάδη.

«Να μείνουμε ενωμένοι» 

30/7/2012

«Να μείνουμε ενωμένοι»
Να μην αποπροσανατολιστούν από δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν, είναι σύμφωνα με τον Μπουμσόνγκ το κλειδί της επιτυχίας για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με το παιχνίδι με την Μάδεργουελ στο Φιρ Παρκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος αμυντικός στην συνέντευξη Τύπου.

«Έπαιξα εδώ πριν οχτώ χρόνια. Τότε ήταν δύσκολη η ατμόσφαιρα ενώ το Σκοτσέζικο πνεύμα είναι το ίδιο και σήμερα. Η Μάδεργουελ είναι καλή ομάδα με οπαδούς να την ακολουθούν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Συμβαίνουν και δύσκολες καταστάσεις στα παιχνίδια και ακόμη και σε αυτά που πιθανόν να προκύψουν, να μείνουμε ενωμένοι».

-Ποιο είναι το σχόλιο σου για τα όσα συνέβησαν με την Ρέιντζερς;

«Δυστυχώς είναι μια κακή έκπληξη αυτό που έγινε με την Ρέιντζερς. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προστατευμένο από την κρίση. Αποτελεί όμως κι ένα μάθημα. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Κάποιος μπορεί να είναι στο ζενίθ και ξαφνικά, να έρθουν αλλιώς τα πράγματα. Αύριο όμως δεν θα με απασχολεί καθόλου αυτό, γιατί στόχος μου είναι μόνο η νίκη για τον Παναθηναϊκό».

«Που ‘σαι Θανάση»; 

30/7/2012

«Που ‘σαι Θανάση»; 
Με μοναδικό απόντα τον Θανάση Καραγκούνη συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Ο νεαρός μέσος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, όμως προτιμήθηκε να κάνει ατομικό αφού ο οργανισμός του ήταν καταπονημένος.

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και των συνεργατών του. Μάλιστα άπαντες μπαίνουν σε διαδικασία ταξιδιού, καθώς η παραμονή στο Πράβετς φτάνει στο τέλος.

Για σημερα, έχει επίσης προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.



Νέα συνάντηση με Σίσιτς 

30/7/2012

Νέα συνάντηση με Σίσιτς
Την ευκαιρία να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν αν ο Μίρνες Σίσιτς θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του ΟΦΗ και για τη νέα σεζόν θα έχουν οι άνθρωποι του συλλόγου με τον παίκτη την Τρίτη (31/7).

Πριν από μερικές μέρες, η ανανέωση του Σλοβένου ποδοσφαιριστή με τον σύλλογο του Ηρακλείου μπορεί να φάνταζε σίγουρη, όμως ο 30χρονος μεσοεπιθετικός πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ζήτησε περισσότερα χρήματα, από ότι αρχικά είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Ωστόσο, τόσο η επιθυμία του συλλόγου, όσο και του παίκτη είναι να συνεχίσουν, εκ νέου, την κοινή τους συνεργασία.

Παράλληλα, ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό σε φιλικό παιχνίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί στις 12 Αυγούστου που θα γίνει στο Αγρίνιο.

Άργησε, αλλά απολογήθηκε 

31/7/2012

Άργησε, αλλά απολογήθηκε
Τέλος καλό, όλα καλά στον Άρη με την υπόθεση του Κώστα Καζναφέρη, που έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας, ζήτησε συγγνώμη από τον Μάκη Κατσαβάκη για την αντίδρασή του κατά την αντικατάστασή του στο φιλικό με την Παλέρμο. Ο τεχνικός των «κιτρίνων», που ήταν αποφασισμένος να… τελειώσει τον 25χρονο μέσο εφόσον δεν έδειχνε ειλικρινή μεταμέλεια, δέχτηκε την απολογία και από σήμερα θα τον υπολογίζει και πάλι κανονικά.

Πλησιάζουν σε άλλο

Σε άλλη λύση για την ενίσχυση της επίθεσης στρέφονται στον Άρη. Ο Άγγελος Χαριστέας δεν απάντησε (ούτε καν αρνητικά) στην πρόταση που του έχει γίνει εδώ και μία εβδομάδα περιμένοντας-προφανώς-κάτι καλύτερο από το εξωτερικό. Η στάση του 32χρονου φορ έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης. Μάλιστα λέγεται πως η ΠΑΕ είναι κοντά στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή που έχει προκριθεί ως εναλλακτική λύση για τη θέση του επιθετικού.

Περιμένοντας την πρόταση

Την πρόταση της Έβερτον για τον Γιώργο Κατίδη περιμένουν στον Άρη. Η αγγλική ομάδα φέρεται έτοιμη να προσφέρει 200.000 ευρώ για τον νεαρό μέσο, προσφέροντας και 10% ποσοστό μεταπώλησης στους «κίτρινους».

Νταμαρλής: «Όνειρο ο Άρης»

Ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που του δόθηκε να λάβει μέρος στην προετοιμασία του Άρη και αποφασισμένος να πείσει τον Μάκη Κατσαβάκη πως αξίζει θέση στο ρόστερ της ομάδας δήλωσε στη SportDay ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής. «Μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω στην προετοιμασία και αν όλα πάνε καλά να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο», δήλωσε ο νεαρός αμυντικός. «Είναι όνειρο για μένα να παίξω με τη φανέλα του Άρη μπροστά στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα σύντομα».

* Ο Κώστας Καπετάνος χάνει το υπόλοιπο της προετοιμασίας μετά το διάστρεμμα που υπέστη την Κυριακή και δεν θα αγωνιστεί στα φιλικά με Καϊσερίσπορ και Φιορεντίνα.

Έχουν το κεφάλι τους ήσυχο 

31/7/2012

Έχουν το κεφάλι τους ήσυχο
Ήσυχοι για τη συμμετοχή της ομάδας δίχως προβλήματα στο Europa League είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον υπεύθυνο αδειοδοτήσεων της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, και τον ενημερώνουν για όλες τις προσπάθειες που γίνονται.

Μπορεί ο φάκελος της ΠΑΕ να μην ήταν πλήρης και να υπάρχουν αρκετές ακόμη εκκρεμότητες, ωστόσο αυτές τακτοποιούνται και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι ο προγραμματισμένος αρχικά για τις 15 Ιουλίου έλεγχος μετατέθηκε για το Σεπτέμβριο. Ο σύλλογος έχει δείξει να συμμορφώνεται με τις νέες επιταγές του financial fair play από την περασμένη σεζόν, αρχίζοντας με την πώληση του Βιεϊρίνια και τη δραστική μείωση του μπάτζετ, και συνεχίζοντας με τις νέες πωλήσεις των Σταφυλίδη και Μαλεζά το καλοκαίρι.

Τα έσοδα αρκούν για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Όμως ακόμη κι αν παρουσιαστούν ελλείψεις, η UEFA δεν δείχνει διάθεση να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε μία ομάδα που αποδεδειγμένα κάνει προσπάθειες για να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να ισοσκελίσει έσοδα-έξοδα. Αν, δεν, ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ με έναν ισχυρό επενδυτή πίσω του δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα.

Κοντά στον Πορτογάλο ο ΠΑΟΚ

Σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 23χρονο Πορτογάλο, με εμπειρία από άλλο πρωτάθλημα, που δεν είναι… μεγάλο όνομα αλλά μπορεί να βοηθήσει άμεσα το «Δικέφαλο του Βορρά». Πάντως δύσκολα θα προλάβουν οι Θεσσαλονικείς την προθεσμία της UEFA για να δηλώσουν τον παίκτη εγκαίρως και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Μπνέι Γιεχούντα.

Από εκεί και πέρα, στάσιμο παραμένει το θέμα του Μιχάλη Σηφάκη, τον οποίο δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για λίγες ακόμη μέρες. Πάντως ο διεθνής γκολκίπερ έχει προτεραιότητα να παίξει στο εξωτερικό και δεν καλύπτεται από την προσφορά του ΠΑΟΚ (280.000 ευρώ).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τις πωλήσεις Σταφυλίδη και Μαλεζά, το μπάτζετ δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 6,4 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί εξ αρχής. Ο Ζήσης Βρύζας δεν θα παρεκκλίνει της πορείας που έχει χαραχτεί και μόνη περίπτωση να γίνει κάποια πιο… θεαματική κίνηση είναι αν το αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Δύσκολα ο Σταφυλίδης

Σήμερα ολοκληρώνεται η εν Ελλάδι προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με την Μπνέι Γιεχούντα. Από την αποστολή που αναχωρεί αύριο πρωί με τσάρτερ για το Ισραήλ θα απουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, ο Κώστας Σταφυλίδης, που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Επίσης, σύμφωνα με όσα δείχνει ο Γιώργος Δώνης στις προπονήσεις, ο Σαλπιγγίδης θα είναι στον πάγκο και θα προτιμηθεί δίπλα στον Αθανασιάδη ο Γιάννου. Οι υπόλοιποι στο 4-4-2. θα είναι οι Γλύκος, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γεωργιάδης και Ρομπέρ.

Στην Κέρκυρα ο Γκέκας 

31/7/2012

Στην Κέρκυρα ο Γκέκας
Είναι γεγονός ο Φάνης Γκέκας είναι στην Κέρκυρα!

Ο Έλληνας άσος δεν αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Φαιάκων, ωστόσο θέλει να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού μιας που βρίσκεται στο νησί για διακοπές, πήρε το πράσινο φως από τον Άκη Μάντζιο να προπονείται με την ομάδα.

Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν είχε το θέμα του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Ο αμυντικός ακόμη δεν έχει λάβει τα δεδουλευμένα του, με αποτέλεσμα να απέχει από τις προπονήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Κέρκυρα κινείται για την απόκτηση ενός αμυντικού, ρίχνοντας τα… δίχτυα της στην ιβηρική χερσόνησο.

Μυρίζει… μπαρούτι

 31/7/2012

Μυρίζει… μπαρούτι
Εμφύλιος ξέσπασε στην ΑΕΚ, την ώρα που συνεχίζεται ο αγώνας για τη συγκέντρωση χρημάτων και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών της πριν να είναι αργά. Ο Θωμάς Μαύρος μετά την ολομέτωπη χθεσινή του επίθεση κατά των μετόχων, τους οποίους κάλεσε εφόσον δεν βάζουν χρήματα να σταματήσουν να ζητούν λόγο για τις τύχες της ομάδας και να αποχωρήσουν, θα δώσει συνέχεια. Σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με συνεργάτες του για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, που αναμένονται δυναμικές.

Είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στην αυριανή γενική συνέλευση της ΠΑΕ και να συνεχίσει την προσπάθεια να απομακρύνει από την ομάδα τους μετόχους. Στόχος του είναι να «καθαρίσει» την ομάδα από πρόσωπα του παρελθόντος που δημιούργησαν προβλήματα και να βασιστεί η ΑΕΚ εξ ολοκλήρου στις δυνάμεις του κόσμου της. Ο Θωμάς Μαύρος πιστεύει πως εφόσον οι μέτοχοι αποχωρήσουν, οι φίλοι της «Ένωσης» θα στηρίξουν με πολύ μεγαλύτερη θέρμη και περισσότερα χρήματα την προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της αγαπημένης τους ομάδας. Παράλληλα πιστεύει πως θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο επιχειρηματιών και χορηγών, αρκεί φυσικά να υπάρξει μία ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλομένων προς το κράτος, αλλά και να εξασφαλιστούν η φορολογική ενημερότητα και η συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν τόσο… εύκολα. Κάποιοι εξ αυτών κατηγορούν τον Θωμά Μαύρο για λαϊκισμό και εύκολη κριτική λέγοντας πως προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει με την παρουσία και το όνομά του. Με χθεσινοβραδινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως ο Θωμάς Μαύρος αρνήθηκε να μπει πρόεδρος σε ΔΣ κοινής αποδοχής, αλλά και να ταχθεί υπέρ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα μπορούσε να οδηγήσει την ΠΑΕ στα χέρια του κόσμου. Προβλέπεται, λοιπόν, μάχη που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την ύπαρξη της ΑΕΚ.

* Ο Χρήστος Κωστής αποφάσισε να ακολουθήσει τον Θωμά Μαύρο στην έξοδο μέχρι (και αν) οριστεί νέο ΔΣ. Αντίθετα ο Βασίλης Τσιάρτας παραμένει μέχρι νεωτέρας για να βοηθήσει από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην προσπάθεια αγωνιστικής ενίσχυσης της ΑΕΚ.

«Γκάζια» από Βλάχο

Ο Βαγγέλης Βλάχος γνωρίζει πως μεγαλύτερος εχθρός για την ΑΕΚ-ακόμη και από τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ-είναι να πάρουν… αέρα τα μυαλά των νεαρών παικτών του μετά τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά με Πρέστον και Μπλάκμπερν. Έτσι στη χθεσινή προπόνηση δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για να τους διατηρήσει σε εγρήγορση. «Θα κάνετε τέλεια τις ασκήσεις που ζητάω, αλλιώς να τα μαζέψετε και να φύγετε. Εδώ θα παίξουν μόνο όσοι αξίζουν», φώναζε ο τεχνικός της «Ένωσης», που πλέον υπολογίζει σε άλλους τρεις παίκτες, τον Σιαλμά που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση, και τους Παυλή και Κατσέτη.

Σε καλό δρόμο

Ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει η ΑΕΚ με την Ισπανία φέρνει αποτελέσματα. Ο Αλμπέρτο Νογκέρα, 22χρονος μεσοεπιθετικός που έμεινε ελεύθερος από τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο, εμφανίζεται θετικός στη μετακίνησή του στην «Ένωση», ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με τη Σεβίλλη για το δανεισμό του 21χρονου Ιάπωνα φορ Χιρόσι Ιμπουσούκι. Για τη θέση του σέντερ φορ υπάρχει και η λύση του Ουρουγουανού Κριστιάν Στουάνι, που ανήκει στη Ρετζίνα και μπορεί να έρθει σαν δανεικός. Επίσης στην ΑΕΚ περιμένουν την αποδέσμευση του Γιώργου Ιωαννίδη, προορίζοντας τον 24χρονο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κενό του Νίκου Καράμπελα. Τέλος, ίσως και σήμερα να τελειώσει η μεταγραφή του Σταύρου Τσουκαλά, καθώς ο 24χρονος μεσοαμυντικός αναμένεται να κερδίσει την ελευθερία του από τον ΠΑΟΚ.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου